tomekk46 21.01.08, 17:22 prawda jest taka ze wiekszosc z was nie byla na ukrainie,a moze jak byla to na jakiejsc wycziece z biura podrozy.bo tak naprawde ukraincy moze biedni ale uczciwi i prostolinijni ludzie,zniszczeni przez komunizm. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lokis1271 Tak, to prawda 21.01.08, 18:23 Szanowny Panie Tomekk46 ! Zgadzam się z Panem, ma Pan rację, dlatego wszelkie moje negatywne opinie dotyczą w y ł ą c z n i e nazistów działających na terenie Ukrainy. Nie mam żadnych uprzedzeń czy pretensji do tzw. przeciętnego Ołeha czy Bohdana. To wszystko. Pozostaję z szacunkiem L. Bodio Odpowiedz Link
mat120 Re: ukraina 21.01.08, 21:01 Nie wiem jak większośc ale ja byłem tam kilka razy i to nie z żadnym biurem podróży. Opinię o Ukraińcach potwierdzam. Jedyne co mnie tam naprawdę wq.....ło to tablice pamiątkowe i pomniki poświecone banderowskiej hołocie, często zresztą stawiane na miejscach ich zbrodni. fotoforum.gazeta.pl/3,0,795285,2,53.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,778178,2,72.html Odpowiedz Link
liberum_veto Re: ukraina 23.01.08, 17:50 tomekk46 napisał: > prawda jest taka ze wiekszosc z was nie byla na ukrainie, Na Ukrainie byłem, ale chyba tylko trzy razy w życiu. Ostatnio całkiem niedawno, mijałem się prawie na lotnisku z Kwaśniewskim, kiedy jechał na słynne wykłady w Kijowie. Raz byłem czysto turystycznie (Odessa i Krym). Nic nie mam do Ukraińców, spotykam ich także w Polsce oraz w świecie. Zwykle bardzo dobrze się ze sobą dogadujemy. Uważam, że nasze narody są sobie bliskie. Odpowiedz Link
tomekk46 Re: ukraina 24.01.08, 09:14 do lwowa naprawde warto jechac.tylko nie na wycieczke zoranizowana.jedyny problem to spanie.ale jak ktos bedzie chcial to mam miejsce za 15hr(dwie godziny pociagiem do lwowa trzeba dojechac)))) Odpowiedz Link
vivec Re: ukraina 26.01.08, 10:01 tomekk46 napisał: > prawda jest taka ze wiekszosc z was nie byla na ukrainie,a moze >jak byla to na > jakiejsc wycziece z biura podrozy.bo tak naprawde ukraincy moze >biedni ale uczc > iwi i prostolinijni ludzie,zniszczeni przez komunizm. Na Ukrainie nie byłem od bardzo dawna, ale znałem np. Ukraińców pracujących w Polsce - i potwierdzam, wedle ich relacji Ukraina to wyniszczony kraj w którym poziom fizycznej egzystencji stoi na niskim poziomie, skarżyli się np. na ogólnie rozumiane bezprawie. Swoją drogą, ostre słowa wypowiadane na tym forum kierowane często nie są wypowiadane pod adresem wszystkich Ukraińców, a jedynie pod adresem ludzi którzy starają się fałszować historię i gloryfikują zbrodniarzy z ukraińskich ugrupowań faszystowskich. Odpowiedz Link