jan.kran 25.03.06, 22:16 Jeszcze Althea dołączyła do mnie i do Tiggery)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanula Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 26.03.06, 19:43 Próbowałam parę razy, ale nie chce mnie połączyć. Klikam "connect", wyskakuje napis "connecting" - i nic. Odpowiedz Link
jan.kran Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 26.03.06, 20:37 Hanula wchodzisz ne tę stronę: www.flash-chat.pl/help1.php Rejestrujesz się po lewej stronie wpisując np. pseudo hanula i jakiś password znany tylko Tobie. Naciskasz zaloguj. Potem wchodzisz na czat: www.flash-chat.pl/help1.php Wpisujesz nickname , naciskasz mały szary kwadrat , wpisujesz password , naciskasz connect. Kran. Odpowiedz Link
jan.kran Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 26.03.06, 20:40 Poprawka. Zanim wpiszesz pseudo i password tu: www.flash-chat.pl/help1.php Musisz kliknąc na " zarejestruj się " i wypełnić folmularz: www.flash-chat.pl/register.php Odpowiedz Link
tiggera Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 26.03.06, 20:56 a ja się nie rejestruję, tylko z linka na stronie głownej wchodzę, od razu wpisuję pseudo i tatam ale dzisiaj nie mam czasu wpadnę innym razem Odpowiedz Link
hanula Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 27.03.06, 01:25 Ja się nawet zarejestrowałam, ale to nic nie dało. Ale właśnie mnie olśniło, że korzystam z Mozilli FF, a ona nie wszystkie strony otwiera. Spróbuję Internet Explorerem. Odpowiedz Link
hanula Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 27.03.06, 01:47 Nie, IE też nic z tego. Niezależnie od tego, czy zaznaczam kwadracik i wpisuję hasło, czy nie: klikam "connect", pojawia się napis "connecting" i nic się już dalej nie dzieje, niezależnie od tego, jak długo czekam. Odpowiedz Link
risando Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 27.03.06, 08:36 > Nie, IE też nic z tego. Niezależnie od tego, czy zaznaczam kwadracik i wpisuję > hasło, czy nie: klikam "connect", pojawia się napis "connecting" i nic się już > dalej nie dzieje, niezależnie od tego, jak długo czekam. Hmm, trudno mi powiedziec, dlaczego tak jest. Sam nie mam zadnego problemu z polaczeniem (IE, Firefox i Opera). Jako administrator mam mozliwosc sprawdzenia, kto kiedy sie zalogowal, i stwierdzilem przed chwila, iz juz bylo sporo polaczen roznych osob. A masz zainstalowana wtyczke Flash Player? mozillapl.org/projekty/Wtyczki/Spis#h644-3 Pozdrawiam Odpowiedz Link
jan.kran Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 27.03.06, 09:22 Ja mam mozillę i mi działa, czatowałąm też z kilkoma osobami. Myślę że trzeba spróbowac trochę jak ten czat działa. Mnie się podoba i działa dobrze . Myślę że jeżeli ktoś chce porozmawiać może napisać na tym wątku że akurat jest na czacie albo zaproponować spotkanie o jakiejs konkretnej godzinie. Odpowiedz Link
risando Terminy spotkan - jest kalendarz 27.03.06, 11:29 > albo zaproponować spotkanie o jakiejs konkretnej godzinie. Witam, dodalem do strony WWW prosty kalendarz (angielskojezyczny, ale najwazniejsze napisy tlumaczylem na polski), w ktorym kazdy moze zaproponowac terminy. Kalendarz na razie nie jest zabezpieczony haslem (w razie potrzeby moge to jakos wprowadzic), czyli kazdy moze dodac, zmienic i usunac terminy. Bezposredni link do kalendarza www.wielojezycznosc.net/czatterminy/index.htm Odpowiedz Link
marieroos Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 27.03.06, 10:05 Hej! Hanula, mam podobny problem. I chyba juz wiem dlaczego (przymajmniej u mnie)tak sie dzieje. W pracy (bo tu najwiecej korzystam z internetu ;D)mamy zalozoną ogolna dla calej firmy tzw _blokade bramy_. Tzn, ze nie mozna laczyc sie z chatem, gadu-gadu itp . W domu internet odbieram za pomoca telewizji kablowej i wiem, ze tez sa wlaczone jakies blokady, ktore min. chronia przed wirusami. Dlatego pojawia sie podobna przeszkoda. Szkoda Odpowiedz Link
jan.kran Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 28.03.06, 08:15 Kozeżanka która się zna z sąsiedniego forum zajęłą się problem: Za zgodą Autorki kilka cytatów: -----------> Przeczytałam wątek, który podałaś - utrudnienia wejścia mogą byc spowodowane ustawieniem firewalla. To co ktoś mówi o ograniczeniach w komputerach pracowych ma też sens - firmy zakładają takie blokady. Tak czy owak - stawiam na firewalla ----------> Niezarejestrowanego użytkownika... Autor: beata_ Data: 27.03.06, 12:31 też wpuszcza, bez problemu. Źle zrobić nie ma tam czego, jeśli dziewczyna widzi okienko czatu i robi, co trzeba, ma wszelkie pluginy do Firefoxa, to tylko firewall może bruździć. Albo niech go przekonfiguruje - obniży poziom zabezpieczeń, alboe niech na czas rozmowy wyłączy go i nie łazi w tym czasie po innych stronach Odpowiedz Link
hanula Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 29.03.06, 23:01 Dzięki za próbę pomocy. Niestety, sytuacja bez zmian. Wtyczkę mam zainstalowaną, firewalla wyłączyłam, antywira wyłączyłam, próbowałam FF i IE - nic. Pogadam jeszcze z mężem, bo my mamy w domu sieć bezprzewodową, może on zainstalował jakieś dodatkowe blokady. Odpowiedz Link
risando Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 30.03.06, 07:16 hanula napisała: > Dzięki za próbę pomocy. Niestety, sytuacja bez zmian. Szkoda Wczoraj wieczorem bylo 6 osob jednoczesnie w pokoju czatowym i wszystko dobrze dzialalo. Pozdrawiam Odpowiedz Link
baania Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 29.03.06, 21:20 Jesli ktos jest chetny do pogania, czekam do 22:00 na wlaczonym czacie. Ania Odpowiedz Link
risando UWAGA - jak pisac w pokoju czatowym 29.03.06, 22:20 Zeby pisac trzeba naprowadzic kursor do malego podluznego (horyzontalnie) prostokata na dole ekranu. Odpowiedz Link
aggrazza Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 30.03.06, 15:02 O ktorej godzinie czasu polskiego czatujecie? Chetnie sie przylacze ale jestem z przyszlosci. Odpowiedz Link
jan.kran Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 31.03.06, 21:22 www.wielojezycznosc.net/czatterminy/index.htm Odpowiedz Link
althea35 Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 31.03.06, 22:12 A ja sie nie moge polaczyc... najpierw mi sie udalo, a pozniej mnie wywalilo i juz nie moglam wrocic... Odpowiedz Link
althea35 Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 31.03.06, 22:22 No to dzisiaj sobie nie pogadamy... szkoda. Odpowiedz Link
jan.kran Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 31.03.06, 22:24 Ja i tak ledwo zipię Idę spać i na pewno się spotkamy znowu ! Kran Odpowiedz Link
jan.kran Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 01.04.06, 07:14 Dziś na razie działa. Będę przez godzinę. Kran Odpowiedz Link
risando wyswietlenie obecnosci na glownej stronie Forum 01.04.06, 14:11 Witam, niestety nie mozna wstawic "licznika", ktory wyswietla aktualna liczbe osob obecnych w pokoju czatowym, do pola pod tytulem "Wielojezycznosc w rodzinie". Dla uzytkownikow przegladarki "Opera" mam jednak pewne rozwiazanie. Klikajac na maly symbol - slonce - po (terminy spotkan) uruchamia sie maly pasek z "licznikiem". Pasek mozna tez uruchomic wybierajac adres www.wielojezycznosc.net/forum U mnie dziala to tylko w przegladarce "Opera", ale nie w innych przegladarkach jak Internet Explorer czy Firefox Pozdrawiam Odpowiedz Link
risando "licznik" w tej chwili nie dziala 05.04.06, 17:29 Od wczoraj nie dziala "licznik" - informacja o aktualnej liczbie osob obecnych w pokoju czatowym pokazuje ciagle "0" mimo obecnosci uczestnikow. Wczoraj uzgodniono nastepny termin spotkania na dzis - godz. 19.30. Odpowiedz Link
jan.kran Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 17.05.06, 09:41 Ja zajrzę zaraz. Ale wczoraj miałam problemy z wejściem Odpowiedz Link
novalee1 Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 26.05.06, 09:42 Hej,ja tu czuwam przez godzinke jak by co Odpowiedz Link
jan.kran Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 01.09.06, 23:22 Odkurzam czatownię)) Koniec wakacji , moze wrócimy do dawnej świeckiej tradycji... K. Odpowiedz Link
jan.kran Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 09.09.06, 00:17 Wreszcie udało mi się odpędzić młodzież od kompa i posiedzę chwilę. Może jakaś nocna duszyczka się błaka ? K) Odpowiedz Link
jan.kran Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 11.09.06, 15:32 W kalendarzu na górze zanaczyłam dwa terminy: dziś i w środę o 21-ej czasu europejskigo. Tak dziwnie mi się wpisało bo używałm polskich liter... Pozdrawiam. K. Odpowiedz Link
baania Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 12.09.06, 22:54 Postaram sie zajrzec w srode (jutro). Brakuje mi was, mam wam duzo do opowiedzenia. Ania Odpowiedz Link
jan.kran Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 12.09.06, 23:05 Aniu))))))))))) Ale się cieszę!!! Będę jutro na pewno o dziewiątej wieczorem. Kran Odpowiedz Link
moni-bel Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 13.09.06, 08:57 Nie obiecuje ale postaram sie zajrzec I bardzo jestem ciekawa co u Ani sie dzieje. Pozdrawiam Moni-bel Odpowiedz Link
jan.kran Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 19.09.06, 09:13 Dziękuję za ostatnie czatowe rozmowy) Dodałam trzy terminy. Mam nadzieję ze sie nic nie zmieni a jakby co napiszę... Mam często pracę na telefon. Kran Odpowiedz Link
baania Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 19.09.06, 23:38 Naprawde dodalas??? Nic nie widze, a i te co byly przedtem jakos sie wymazaly... Ania Odpowiedz Link
jan.kran Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 20.09.06, 00:00 Rzeczywiście... Dodałam jeszcze raz. 21 - y i 24- o dziewiątej wieczorem i 22 -gi trochę wcześniej) Odpowiedz Link
jan.kran Re: ZAPRASZAMY NA CZAT. 20.09.06, 23:28 Niestety jutro zamieniłam dyżur i będę w domu po dziesiątej... Ale za to zajrzę na 100 % w piątek wczesnym wieczorem)) K. Odpowiedz Link