liberum_veto 26.02.08, 06:13 Widziałem ostatnio taki dziwny skrót... pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:HAWUDEPE.JPG Może ktoś wie, co to oznacza? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wianuszek_kresowy Re: skrót 26.02.08, 06:19 Ja nie wiem ale wikipedia english podaje: HWDP HWDP or ChWDP (read ha-voo-de-pe) is a frequently used acronym of a Polish vulgar phrase chuj w dupę policji, meaning fuck the police into the ass, though, sometimes, the HWDP form is also rendered as hak w dupę policji, which, however means the exact same, as the former.. It's the most famous Polish vulgar phrase, and it's very famous outside Poland as well. Czasami sie czlowiek od anglomownych dowie co jest "the most famous Polish vulgar phrase". Odpowiedz Link
liberum_veto Re: skrót 26.02.08, 06:25 wianuszek_kresowy napisał: > it's very famous outside Poland as well. angielscy policaje nie czytają chyba wikipedii www.humorpage.pl/obrazki2/ludzie/hwdp.jpg Odpowiedz Link
kre-pak Jesteś dumny z tych dresów 26.02.08, 06:51 Tumaneria robi niezłą reklamę za granicą. Ale jest nadzieja, że już nie wrócą. Odpowiedz Link
liberum_veto Hamujemy Wszelkie Działania Przestępcze 26.02.08, 17:19 Tumaneria jest wszędzie. Nawet policja ma większe poczucie humoru pl.wikipedia.org/wiki/HWDP Slogan jest zazwyczaj ignorowany przez policję. Swego czasu policja wykorzystała go nawet w swej kampanii przeciwko przestępczości, gdzie cztery litery skrótu oznaczały Hamujemy Wszelkie Działania Przestępcze. Odpowiedz Link
liberum_veto Hannawald Wreszcie Dzisiaj Piąty 02.03.08, 08:17 Stare, ale dobre pl.wikipedia.org/wiki/HWDP O popularności skrótu świadczy również to, że doczekał się on wielu alternatywnych rozwinięć: przewrotnych (chwała wszystkim dobrym policjantom, chcę wstąpić do policji, Hej, wy dobrzy policjanci), związanych z aktualnymi wydarzeniami (Hannawald wreszcie dzisiaj piąty, chowaj Windows do piwnicy), ale także przypadkowych i pozbawionych jakiegokolwiek sensu (chyba wszyscy dziś pijemy, chowaj wino do plecaka, chciałbym wszystkich dobrze poznać). Odpowiedz Link