giks 17.04.04, 13:33 gdzie można pojechać z małym dzieckiem (3lata) chorym na epi tak aby ten wyjazd miał w ogóle jakis sens. Chodzi mi o coś więcej niż tylko wyjazd poza rodzinne miasto :) Coś polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martini_very_bianco Re: gdzie do sanatorium????? 17.04.04, 23:25 a co to znaczy "miał sens"? Znajome epileptyczne dziecko jeździ z rodzicami wszędzie. Tzn, chodzi o sanatorium dobre na głowe? Powiedz, to się wywiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: gdzie do sanatorium????? 18.04.04, 11:18 chodzi o to aby takie małe dziecko miało jakąś korzyść z tego wyjazdu. W przypadku epileptyków to jest zupełnie inna sprawa bo jak ktoś ma astme to wiadomo inhalacjie itp a u nas to właściwie z zabiegów leczniczych niewiele można zrobić ;) Fajnie by było aby ten wyjazd nie sprawił radość mi tylko dziecku aby był tak jakiś plac zabaw poprostu miejsce dla dzieci a jeszcze fajniej by było gdyby na takim turnusie były w większości dzieci bo co to za rozrywka układać klocki z mamą ;) to można robić w domu nie :))) Generalnie to my też jeździmy wszędzie ale to są miejsca bardiej dla nas dorosłych a dzieci jadą no bo przecież nie zostawimy ich w domu.Tym razem chcę aby to był wyjazd nie my z dziećmi tylko dzieci z nami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: gdzie do sanatorium????? 18.04.04, 14:51 wiem wiem, sama choruję. A to musi być sanatorium? Jest przecież tyle fajnych miejsc, w które można pojechać, i inne dzieci tam na pewno też będą, i coś w rodzaju świeżego powietrza?:)))) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: gdzie do sanatorium????? 24.04.04, 15:11 tym razem chodzi mi o wykorzystanie dotacji z pefronu więc chyba musi byc coś w rodzaju sanatorium :( Odpowiedz Link Zgłoś
no1teresa Re: gdzie do sanatorium????? 26.04.04, 14:17 najlepiej postaraj sie o "sanatorium dla matki z dzieckiem" bylam kilka lat temu w Dabkach nad morzem (czesc zach.wybrzeza), tam glownie chodzi o drogi oddechowe, problemy mial moj syn i mial skierowanie, ja tez musialam miec, choc na co innego, bo z dr.oddechowymi nie bylo klopotu. Takie sanatorium jest w pelni przygotowane dla dzieci, duzy plac zabaw,mnostwo dzieci, pediatra i opieka pielegniarska na miejscu i naprawde warto; ale to bedziesz miala praktycznie nieodplatnie; mysle, ze jest wiecej takich osrodkow, ktore organizuja tez turnusy lecznicze, na ktore mozna pojechac z wykorzystaniem dofinansowania, Odpowiedz Link Zgłoś
terebere Re: gdzie do sanatorium????? 09.05.04, 23:31 Ja polecam NZOZ w Jarosławcu-"Panorama". W tym roku jadę tam już czwarty raz. Podaję linka: www.sanatorium-panorama.pl Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: gdzie do sanatorium????? 10.05.04, 10:07 właśnie nad Panoramą się zastanawiam bo dostałam ostatnio folder i wygląda nieźle :) Może się tam spotkamy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
terebere Re: gdzie do sanatorium????? 11.05.04, 00:44 Bedę na turnusie od 26 czerwca, jadę z 2 synami (15 i 13 lat).Oby dopisała pogoda.)) Odpowiedz Link Zgłoś
mab5 Re: gdzie do sanatorium????? 14.05.04, 15:54 też popieram panoramę w jarosławcu !!!!!! Mój brat (z epi) był w ubiegłym roku,same superlatywy. życzę wam dużo słonka (sobie też bo w tym czasie będe z córeczką na turnusie rehabilitacyjnym w Dabkach) :-))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: gdzie do sanatorium????? 15.05.04, 09:45 ja niestety zrobiłam wywiad i nic nam nie wyjdzie z tego. Pojedziemy ale w innym terminie, jednak urlop trzeba planować duuużo wcześniej :((( Odpowiedz Link Zgłoś