blekitna_laguna 15.09.04, 12:42 Prosze pomóżcie, na decyzji mam adnotacje cyt: osoba niepełnosprawna spełnia przesłanki okreslone w art.8 ust.1 Ustawy z dnia 20 czerwca 1997r. (Dz.U. Nr 98, poz.602 z póz.zm.)-Prawo o ruchu drogowym. Z góry dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niepelnosprawni.info Re: Prawo o ruchu drogowym 15.09.04, 14:29 Stwarza to możliwość ubiegania się o wydanie tzw. karty parkingowej www.niepelnosprawni.info/labeo/app/cms/x/3549 Odpowiedz Link Zgłoś
abs555 Re: Prawo o ruchu drogowym 15.09.04, 16:07 Chciałabym się dowiedzieć, czy teoretycznie przysługuje karta parkingowa mojemu dziecku z zespołem Downa, które z powodu nadmiernej wiotkość i płaskostopia ma trudności z pokonywaniem większych odległości(wiecej niż 5 minut)? Takiego przywileju pozbawiła dziecko komisja orzekająca o niepełnosprawności:-(. Odpowiedz Link Zgłoś
niepelnosprawni.info Re: Prawo o ruchu drogowym 17.09.04, 09:39 Skontaktowałem się z osobami odpowiedzialnymi w Urzędzie Miasta za wydawanie kart Parkingowych. W przypadku takim jak opisany przez Panią nie powinno być problemu z uzyskaniem karty parkingowej. Proponuje wystąpić o przyznanie karty. Jeśli chodzi o brak na orzeczeniu adnotacji o uprawnieniu do otrzymania karty parkingowej to zazwyczaj jest to spowodowane tym, że osoby występujące o orzeczenie nie zaznaczają tego punktu we wniosku. Odpowiedz Link Zgłoś
abs555 Re: Prawo o ruchu drogowym 17.09.04, 11:40 Bardzo dziękuję za odpowiedź:-). Proszę jeszcze powiedzieć, do kogo mam "wystapić o przyznanie karty" ? Odpowiedz Link Zgłoś
niepelnosprawni.info Re: Prawo o ruchu drogowym 17.09.04, 15:17 proszę zajrzeć pod link: www.niepelnosprawni.info/labeo/app/cms/x/3549 Odpowiedz Link Zgłoś
pablisia Re: Prawo o ruchu drogowym 17.09.04, 16:24 Musisz najpierw poprosić o wpis do orzeczenia, bez tego nic nie załatwisz. W miejscu, gdzie zostało orzeczenie wydane składasz wniosek o dopisanie bądź zmianę punktu 9 (spełniania przez osobę niepełnosprawną przesłanek określonych w art. 8 ust. 1 ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. - prawo o ruchu drogowym. Musi być napisane "spełnia". Nie daj się zbyć, taki dopisek Ci się należy. Odpowiedz Link Zgłoś