winiarska_m 26.01.05, 11:58 Do końca maja tego roku mam przyznaną roczną rentę. Czy przed końcem terminu na jaki została renta przyznana ZUS przysyła sam wezwanie na ponowne stawienie się na komisję czy muszę sama wnosić nowy wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
colla18 Re: Następna komisja 26.01.05, 14:21 Mam przyznaną rente socjalna do konca czerwca,pytałam sie w ZUSIE i trzeba miesiac wczesniej złożyć papiery na kolejna komisje.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
rita78 Re: Następna komisja 26.01.05, 22:56 zus zwykle przysyla sam wszelkie formularze do wypelnienia. ja mam rente do 31 marca i przed swietami dostalam poczta caly komplet dokumentow. jesli zalezy ci na ciaglosci renty to wypelnione papiery musisz zlozyc ( ja wysylam zawsze poleconym, podajac na kopercie nr renty) najdalej miesiac przed terminem jej ustania, poniewaz ok 2 tygodni czekasz na wyznaczenie terminu komisji a potem 2 tygodnie na decyzje. Ja przeszlam juz 4 komisje ZUsowskie i zawsze wygladalo to podobnie. Oczywiscie jesli sprawa zakonczy sie pozniej ( tzn po terminie wyplaty ewentualnego swiadczenie, dostaniesz wyrownanie ale musisz sie liczyc ze przez miesiac nie bedziesz miala pieniedzy. Ja zeby zachowac ciaglosc, w przypadku gdy renta konczy sie 31 marca a kolejne swiadczenie byloby wyplacone 10 kwietnia, skladam papiery do 15 lutego...wtedy wszystko elegancko sie schodzi i nie ma przerwy w wyplacie..pod warunkiem ze renta zostanie przedluzona:( Odpowiedz Link Zgłoś
tanczykiewiczowna Re: Następna komisja 30.01.05, 11:01 zależy w jakim mieście wysyłają :) U nas nie, więc lepiej iść do ZUSU pobrać formularze. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
jayzalogowany Re: Następna komisja 11.02.05, 21:01 A do ktorego roku zycia trzeba sie stawiac na komisje orientuje sie moze ktos? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś