Dodaj do ulubionych

IMPOTENCJA

IP: *.elblag.dialog.net.pl 03.06.02, 00:03
W wieku 13 lat doznalem uszkodzenia rdzenia. Rehabilitacja trwala pare lat.
Zajeli sie wszystkim tylko nie najwazniejszym, teraz jako dojrzaly facet mam
ochote sie tylko pociac. Tak jest, gdy ktoras z kolei partnerka opuszcza cie.
Nie jestem calkowicie pozbawiony erekcji, lecz nie reaguje naturalnie. Jezeli
ktokolwiek wie co powinienem zrobic, to bardzo, bardzo prosze o kontakt. Sprawa
jest dla mnie "zycia lub smierci". Doslownie.
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: IMPOTENCJA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.06.02, 15:50
      Jacku, Ty po prostu jeszcze nie trafiłeś na odpowiednią partnerkę!!!!!
      Wierz mi, wiem co mówię bo sama jestem żoną mężczyzny z uszkodzonym rdzeniem na
      poziomie C6 - C7. Ja czuję się całkowicie zaspokajana przez swojego partnera.
      Przyznaję na początku to on miał duży problem, bo uważał, że pewnie coś robi
      nie tak i nie zadowala mnie do końca. Dla mnie nie jest ważny czas erekcjii ani
      ilość ejakulacji czyli to na czym najbardziej zależy facetom..... Kobiety są
      skonstruowane trochę inaczej i wierz mi przy uszkodzonym rdzeniu kręgowym można
      prowadzić satysfakcjonujące życie erotyczne.
      Nie wiem też co masz na myśli mówiąc o rehabilitacji. Z mojej wiedzy nic nie
      można zrobić dla chłopaka 13-to letniego. Owszem, można wszczepić różnego
      rodzaju protezy, ale na co one 13-to latkowi????? Jeśli bardzo chcesz możesz
      zapytać swojego lekarza co sądzi o papawerynie, viagrze itp. lekach
      przedłużających wzwód, tylko czy będzie Cię stać na viagrę (za ok. 50 zł za
      tabletkę) przed każdym zbliżeniem z kobietą????
      Naprawdę myślę, że fiasko Twoich związków z kobietami polega nie tylko na nie
      dość satysfakcjonującym seksie.

Powodzenia

M
      • Gość: jacek Re: IMPOTENCJA IP: *.elblag.dialog.net.pl 03.06.02, 19:13
        Dzieki za szybka odpowiedz. Napisze moze troche szerzej o co mi chodzilo. Po
        urazie Th3-Th4 calkowicie stracilem czucie i moznosc ruchow. Aktualnie
        niedowlad spastyczny kkd, ale chodze. I ja jako dziecko po prostu wstydzilem
        zapytac sie co bedzie z seksem. I to pozostalo mi az do niedawna. Tak na
        marginesie to mam 28 lat. Myslalem, ze sobie poradze. A z tego wszystkiego
        nabralem kompleksow, polubilem alkohol (chociaz wydawalo mi sie, ze wcale duzo
        nie pije), nie potrafilem normalnie rozmawiac z ludzmi, a szczegolnie z
        kobietami, niska samoocena, niepewnosc, niezdecydowanie itd, itd. Dopiero teraz
        otrzasnalem sie z tego, a przynajmniej dostrzegam to.

Jedna czescia rehabilitacji powinna byc przeciez pomoc psychologa, ktorej nigdy
        nie otrzymalem, teraz zdaje sobie sprawe tez, ze rodzice mnie w tej sprawie
        zawiedli. O to mi chodzilo, gdy pisalem o 13-letnim chlopaku, ktory wlasnie
        mial wejsc w dojrzewanie.

Co do partnerek, to one odchodzily nie tylko z powodu braku wspolzycia. Teraz
        wiem, ze czlowiekiem tak zawinietym jak ja trudno jest wytrzymac.

Co do wzwodu to jest tylko przy pieszczeniu. Nie reaguje na bodźce emocjonalne.
        Erekcja trwa raczej krotko i nigdy nie odbylem stosunku.

PS: Dzisiaj bylem u lekarza 1-szego kontaktu, tak po prostu. On skierowal mnie
        na dalsze specjalistyczne badania. I pomyslec, ze moglem to zrobic kilkanascie
        lat temu.
        • Gość: M Re: IMPOTENCJA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 21:34
          Gratuluję słusznej decyzji, czyli wybrania się do lekarza :-))). Mam nadzieję,
          że trafisz na dobrych specjalistów.

Co do kobiet i w ogóle partnerów życiowych to tak już jest, że jedni odchodzą
          inni przychodzą.... Pewnie i Ty w końcu trafisz na swoją drugą połówkę.
          Pamiętaj, że to mężczyźni są wzrokowcami a kobietom zależy bardziej na
          uczuciach, poczuciu bezpieczeństwa, stabilizacji itp.

Powodzenia

M
          • Gość: Jacek Re: IMPOTENCJA IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.06.02, 23:06
            Dzieki za wsparcie. Tez mam nadzieje na dobrych specjalistow, a tym bardziej na
            druga polowe.

Pozdrawiam, Jacek
    • edina Re: IMPOTENCJA 11.06.02, 16:55
      seks nie jest najwazniejszy...
      • Gość: Helena Re: IMPOTENCJA IP: *.kw.bbc.co.uk / 10.141.19.* / 132.185.134.* 09.07.02, 21:24
        Dobry seks nie jest TYLKO pe4netracja. Sa rozne sposobz czerpania przyjemnosci
        z kontaktu intymnego. Dobry podrecznik i DIALOG z partnerem/partnerka powinien
        pomoc. Ponadto sa rozliczne gadżety, od ktorych bym nie uciekala, jest
        literatura eriotyczna. Slowem - slowo honoru, erekcja to nie wszystko w tej
        dziedzinie. Prosze zaufac starej kobiecie.
    • Gość: s Re: IMPOTENCJA IP: *.sczp.gov.pl / 192.168.0.* 08.08.02, 13:52
      witaj Jacku !
      jestem dziewczyna w podobnym wieku jak Ty, ktora rowniez uległa uszkodzeniu
      rdzenia (11 lat temu), aczklowiek na wyskości Th12. ponieważ mam jednak
      kontakt z osobami po tego typu urazach, mogę Cię zapewnić, że znam wielu
      mężczyzn, którzy spełniają się w łóżku i są na to sposoby. ale też ogromnie
      dużo zależy od dziewczyny na którą trafisz ! pozdrawiam i życzę powodzenia !

s
    • Gość: znawca Odpowiedz IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 25.08.02, 21:06
      Musisz zmielic 40 deko orzechow wloskich i podsmarzyc je porzadnie z cebula na
      masle,az beda czarne.......a pozniej posolic.
      Po zjedzeniu ( jakies 15 minut.....), Twoj -Niewymowny- bedzie stal jak
      przyslowiowy drut !
      ps. Viagry lepiej nie proboj,tylko naturalne srodki lecznicze .
    • Gość: Kasia Re: IMPOTENCJA IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.09.02, 22:53
      www.spinal.co.uk

Polecam kontakt z towarzystwem SIA (co prawda, na drugim koncu kontynentu, ale tam widzialam mase informacji na
      temat roznych poradni, etc, pomagajacych panom z uszkodzonym rdzeniem kregowym. Trzymam kciuki i zycze
      powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka