Dodaj do ulubionych

pokoj do wynajęcia

06.08.07, 14:29
WITAM

Jestem osobą niepełnosprawną. Poruszam się na wózku. Mam MPD.
W tym roku rozpoczynam studia dziennikarskie na Uniwersytecie Warszawskim.
Chcę wynająć w Warszawie pokój ok. 8 – 10 m/kw. Cena miesięczna od 300 do 350
zł. Najważniejsze warunki to; mieszkanie na parterze, szerokość drzwi w
mieszkaniu 80 cm. i brak schodów przed wejściem do budynku. Czy mozecie mi
pomóc w moich poszukiwaniach???

Szukam takiego pokoju od kilku tygodni, przeglądając ogłoszenia, piszę SMSy z
zapytaniem, czy w domu jest winda, i czy są schody przed windą, ale wszędzie
są schody, albo właściciel nie chce wynająć pokoju osobie na wózku.
Zamieszczam tez swoje ogloszenie, ze szukam pokoju w Internecie. Bez odzewu.
Czy moglibyscie mi pomóc??? POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • robertino724 Re: pokoj do wynajęcia 08.08.07, 22:30
      Witak olekor :)a nie probowałeś starać się o akademik? moim zdaniem na 1y rok pobyt w akademiku jest dobry na odnalezienie się i aklimatyzację, zawsze po roku wytrwania w samodzielnym zyciu łatwiej potem zmienić już na wynajem :) a co do twojego pytania znam temat z autopsji, bo w grudniu też szukałem chatki dla aktywnego wózkowicza i było dość ciężko i trwało to 3 tygodnie zanim coś konretnego nam się trafiło, a trafić dobrą cenę i normalnych właścicieli też nie jest tak łatwo. Kwestia druga za takie pieniądze raczej nie znajdziesz nic z takimi wymagaganiami których potrzebujesz, no chyba że jakiś blok z stylu póżnego gierka czego nie polecam. W razie pytań pytaj pozdrawiam :)
      • robertino724 Re: pokoj do wynajęcia 08.08.07, 22:33
        Witaj olekor :)a nie probowałeś starać się o akademik? moim zdaniem na 1y rok pobyt w akademiku jest dobry na odnalezienie się i aklimatyzację, zawsze po roku wytrwania w samodzielnym zyciu łatwiej potem zmienić już na wynajem :) a co do twojego pytania znam temat z autopsji, bo w grudniu też szukałem chatki dla aktywnego wózkowicza i było dość ciężko i trwało to 3 tygodnie zanim coś konretnego nam się trafiło, a trafić dobrą cenę i normalnych właścicieli też nie jest tak łatwo. Kwestia druga za takie pieniądze raczej nie znajdziesz nic z takimi wymagaganiami których potrzebujesz, no chyba że jakiś blok z stylu póżnego gierka czego nie polecam. W razie pytań pytaj pozdrawiam :)
    • jastokrotka szukaj akademika 13.08.07, 20:43
      jw. wydaje mi się,że "półsanatorium "jest idealne w twojej sytuacji. Jeśli
      wolisz stancję, szukaj jej później. Teraz na początek spróbuj akademika tzw.
      półsanatorium. Z pewnością dobre warunki socjalne, jedzenie na miejscu, pewnie
      "jedynki" też się zdarzają. W zwykłym bloku z pewnością nie wjedziesz do
      toalety, ja ze zdziwieniem odkrywam np. to, ze w mieszaniu rodziców światło
      drzwi do łazienki ma 60cm.
      W Warszawie i Krakowie są taki przystosowane akademiki i wstyd powiedziec i
      napisać, ale zdrowi b.b. chętnie zabiegają o mieszkanie w nich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka