Dodaj do ulubionych

Trochę optymizmu

12.09.13, 22:38
Jakiś czas mnie nie było na tym moim forum i widzę tu samo czarnowidztwo. A tymczasem - pojeździłem sobie jakiś czas po kraju i zagranicą i patrzę, że nie jest tak źle. Nowych dróg w ostatnich latach przybyło znacznie więcej niż w ciągu 20 poprzednich i w ogóle na prowincji widać coraz większą cywilizację. Może to kasa z UE, może nie tylko - ale największy skok cywilizacyjny to zrobiliśmy teraz za rządów PO. Oczywiście jest też bieda i zapyzialstwo, dużo bałaganu, ale część też stąd, że dużo nowych rzeczy powstaje, m.in. drogi. Tak, że widzę wiele tematów do krytyki, ale do totalnej negacji - nie!
Obserwuj wątek
    • jeepwdyzlu Re: Trochę optymizmu 13.09.13, 14:58
      Może to kasa z UE, może nie tylko - ale największy skok cywilizacyjny to zrobiliśmy teraz za rządów PO.
      ------------
      100 miliardów Eur z Unii to 400 miliardó złotych
      Jak dodasz dług który się zwiększył z 350 do 900 miliardów
      to trudno, żeby nie było widać kasy...
      Pytanie co będzie za 7 lat jak kasa z unii skończy się definitywnie i JAK DŁUGO można powiększać deficyt?
      Czyli DALEJ się zadłużać
      W dupie mam takie inwestycje
      Twój optymizm jest po prostu śmieszny
      jeep
      • basilisque Re: Trochę optymizmu 13.09.13, 22:36
        Ja wcale nie jestem aż takim "czarnowidzem". Tzn. nie katastrofistą. Ale zbytnim optymistą też nie jestem. W polityce widzę rosnącą próżnię, która może zrodzić coś nowego. Na razie nic lepszego od Po nie widzę. Na pewno nie Gowin i Republikanie jak uważa Jeep.
        • jeepwdyzlu Re: Trochę optymizmu 14.09.13, 13:00
          Gowin w ogóle nie jest z mojej bajki ale jako jedyny mówi o gospodarce
          jeep
          • krol-czy-krolik Re: Trochę optymizmu 14.09.13, 14:41
            Dla mnie żaden nie jest z mojej bajki i w ogóle nie lubię bajek szczególnie w polityce. Tu bym się zgodził z Ilnickim, że na zewnątrz nie wygląda to źle... I tu zaraz Jeep mi tłumaczy, że to tylko taka bańka mydlana. Krótki przyjemy sen - a tu komornik już pod drzwiami i zaraz obudzimy się...

DB (we śnie) od Rabbita
            • ilnyckyj Re: Trochę optymizmu 22.09.13, 20:42
              Jest dużo rzeczy niepokojących. M.in. jakaś bierność, rezygnacja i poczucie wypalenia obecnej ekipy.
              Ale do katastrofy - jeszcze daleko.
              • ole-na Re: Trochę optymizmu 28.09.13, 16:11
                Nie wiem czy komornik za drzwiami.
                Ja nie potrzebuję ani pocieszania ani dołowania. Wolę wiedzieć jak jest naprawdę.
                • zawle Re: Trochę optymizmu 29.09.13, 11:37
                  ole-na napisała: . Wolę wiedzieć jak jest naprawd
                  > ę.

Ha!! Tak to by każdy chciał. I do tego za darmo?
                  • basilisque Re: Trochę optymizmu 24.10.13, 23:14
                    Ja też chciałbym wiedzieć i też za darmo.
                    Od kogo: od polityków, posłów, dziennikarzy, profesorów, autorytetów...
                    • zawle Re: Trochę optymizmu 25.10.13, 07:15
                      basilisque napisał:
                      > Ja też chciałbym wiedzieć i też za darmo.
                      > Od kogo: od polityków, posłów, dziennikarzy, profesorów, autorytetów...

Czy kto zakopany w układach może mówić prawdę?
                      • krol-czy-krolik Prawda od zakopanych 04.11.13, 15:26
                        Na układy nie ma rady - taka jest Prawda. Prosto od Zakopanego.

DB (też zakopana w układach) od Rabbita
                        • dziwny_ten_swiat Re: Prawda od zakopanych 10.11.13, 16:51
                          > Na układy nie ma rady - taka jest Prawda. Prosto od Zakopanego.

Czyli: zakopany tez może mówic prawdę
                          • zawle Re: Prawda od zakopanych 10.11.13, 18:02
                            Ale zakopany ma prawdę zakopaną, pod układami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka