madohora Re: Limeryki 17.12.10, 20:03 U pewnej pani z Janowa Pomysłów jest pełna głowa Nikogo nie słucha Pewnie jest głucha Nikomu też nie daje dojść do słowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.12.21, 16:47 Tym razem to było tak Pewien pan poszedł na raut Lecz coś nie pasowało Wódki było za mało Lecz mimo to z krzesła spadł Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.05.22, 13:55 Pewna pani ci mieszka w Gliwicach Chowała się po piwnicach Nikt nie wiedział co się stało Że panią tak w piwnice wciągało Już wogóle nie chodzi po ulicach Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.05.22, 15:17 Pewna pani na Złotym Tarasie Siadała zawsze w tym samym czasie Kawę piła Dużo mówiła Bo to było na jej trasie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.05.22, 15:45 Pewien zielony kot Wskoczył raz na płot Ludzie oniemieli Zielonego nie widzieli Zmienił się ich myśli tok Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 19.12.10, 18:30 Pewien pan z Laponii Na sankach wciąż goni Mówią że on święty Rozdaje prezenty Ma renifery zamiast koni Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.01.11, 22:03 Pewien Pan co pochodzi z Łodzi Raz w kąpieli mi przeszkodził No wielkie mi rzeczy Chciał mi umyć plecy! To był mój mąż co tak się odmłodził Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.01.11, 22:57 Pewien wielbiciel śliwowicy Przewrócił się kiedyś na ulicy Leżał w błocie Upaprany po łokcie Może ja to jednak przemilczę:o Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.01.11, 23:33 Pewien wampir o bladym świcie Chciał komuś zabrać życie W parku się schował Bo tam czatował Chyba mi w to nie wierzycie?! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.02.11, 20:03 Pewien pan z pod znaku barana Nigdy nie umiał spać do rana Przecierał oczy Wstawał w nocy A pościel zawsze była rozgrzebana Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.02.11, 21:04 Pewna pani z Janowa Nie umiała gotować Myślała Kombinowała I w barze zaczęła dania kupować Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.02.11, 21:56 Pewien z Szopienickiej pan Wymyślił sobie chytry plan Po kryjomu Wyszedł z domu I poszedł oglądać „Klan” Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.02.11, 22:33 Pewien pan z nad Morza Czerwonego Nie mógł nigdy doczekać do pierwszego Więc kombinował Gdzie się dało pracował Lecz i tak wystarczało mu do dwunastego Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.02.11, 23:11 Gdy dostaniesz się do orszaku ślubnego Pamiętaj że panna młoda musi mieć coś niebieskiego Gdyby ona zapomniała Dobrze abyś ty to miała Bo to podobno przyniosło szczęście dla niejednego - Madohora -- Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.07.21, 13:09 Pewna pani co nie rozmawiała z nikim Poszła do lasu - na borowiki Nazbierała ich całe kosze Dobry obiad będzie. No proszę Nic z tego. Pogniły ją wilki... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.07.21, 16:50 Widzisz sprawa dziś jest taka Mam ochotę na boczniaka Może ktoś na to się odważy I mi go usmaży A potem zrobi się draka Odpowiedz Link
bobik-jedyn Re: Limeryki 29.07.21, 17:56 Dzięki za łaskawe spojrzenie, ale Twoje są lepsze... 28. O boczniakach Na boczniaki chęć miał hrabia. - Nie wiem jak to się obrabia. Nie ogarnia on niestety, że dla vegan to kotlety. Ledwo swe pole obrabia... 29.Omyłka Pewien grzybiarz był raz w matni, sąsiedzi byli przydatni. Mieszka od nich dwie ulice, z grzybem smażył jajecznice. Spotkali się raz ostatni... 🙂 Odpowiedz Link
bobik-jedyn Re: Limeryki 29.07.21, 18:34 30. O grzybiarce w rurkach. O tych rurkach powiem jeszcze, łazi w lesie, kiedy deszcze. Słonko jej doświetla kurki, choć na plecach potu ciurki. A przez dziurki włażą kleszcze... Odpowiedz Link
bobik-jedyn Re: Limeryki 17.08.21, 18:46 O kresce wszechobecnej Jeden dom maluje, freski, drugi wstawia tylko kreski . Tego, co się nimi raczy, pytam teraz : - Co to znaczy ? Czy kreska Canalett-iego, czy może Mazowieckiego ? Gruba, jak na ławce deska, ex - premiera była kreska ? Z racji krechy bytowania same cisną się pytania . Czyś kibolem, czy robolem, czego kreska jest symbolem ? Same znaki zapytania, a więc czekam rozwiązania. Dziś pytanie nie bez echa : - Co oznacza owa krecha ? 🙂 Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 17.08.21, 19:00 Wyjaśnię prozą - tutaj tak było, że co jakiś czas ktoś robił archiwizację i wywalał wątki na których nic się nie działo. I to tak, że zniknęły bezpowrotnie. Na początku jeszcze mi się chciało...Więc co jakiś czas - tak trochę bez sensu - "odświeżam" wszystkie wątki po kolei. Teraz trafiło na "krechę" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.21, 17:16 A przed wojną było coś takiego jak spółka cicha. Tak w wielkim skrócie - i to w świetle prawa - cichy wspólnik nie mógł być ujawniony. Wyobrażasz sobie co by się dzisiaj działo!!! Odpowiedz Link
bobik-jedyn Re: Limeryki 24.10.21, 18:20 Coś jakby RODO w dzisiejszych czasach... Nie wiadamo jak się do kogo zwracać, ani kim jest, bo RODO... 🙃 Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.11.21, 14:04 Pewna pani z miejscowości Rudawa Wszystkim wokoło biła brawa Co by nie przeskrobali Oklaski dostali A może to była jej wada Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.12.21, 16:46 Pewna pani wydała przyjęcie Lecz nie na nią takie przedsięwzięcie I nie wiem co ty na to Strzelała gafę za gafą I to w dodatku przed zięciem Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 05.12.21, 18:28 Zaraz pójdę dziewczyn szukać A to chyba niezła sztuka Bo ha bardzo lubię mango Jeszcze bardziej chyba tango Lecz u nich w pamięci będzie luka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.02.11, 23:14 W domu wisiała niebieska zasłona Schowała się za nią podejrzliwa żona O zdradę męża podejrzewała Więc jego rozmów podsłuchiwała Ona chyba była trochę szalona Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 17.02.11, 22:43 Pewien pan z miejscowości Praszka Nie miał w słowniku słowa porażka Lecz i na niego przyszło Coś mu nie wyszło Zaraz w ruch poszła nie jedna flaszka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.02.11, 00:06 Pewien pan z Janówki Podrywał młode wdówki Kupował kwiaty, słodycze Ja mu tego nie liczę Lecz szybko stopniały stówki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 22.02.11, 22:51 Pewien diabeł wprost z Tasmanii Wciąż biologa sobą mami Chce by badał go przez lata Bo jest siódmym cudem świata. Zdechł. A to ci strata! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 22.02.11, 23:16 Pewien czart Miał w sobie hart Walczył o dusze W powódź czy suszę Lecz sam niewiele był wart Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 22.02.11, 23:39 Pewien szatan zbierał fanty Na dodatek lubił szanty Czy był zły Kto to wie No cóż, czasem robił też kanty Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.02.11, 14:43 Pewien idiota w MC Donaldzie z rana Chce świat cały położyć na kolana Więc się popisuje Głośno zachowuje Ochrona wyprowadziła drania Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 10.03.11, 22:57 Pewien pan z Czeladzi Mówił, że żony nie zdradzi Poznał blondynę Zrobił dziwną minę Raz chyba nie zawadzi Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 10.03.11, 23:14 Pewna pani w Łagiewnikach Tańczyła gdy zagrała muzyka Raz poszła w tan Jej mąż został sam A ona do dzisiaj gdzieś fika Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 17.03.11, 13:06 Pewna panna z Bogucic Miała rozbudzone chuci Choć rodzina pilnowała Ona ciągle kogoś miała Z Cyganem zdołała uciec Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.03.11, 09:47 Pewna piękna Holenderka Na partnera zalotnie zerka Co było dalej? Oboje się schowali Trzęsła się tylko kołderka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.03.11, 21:34 "Pewien pan w Abramowicach Dziennie chodził po ulicach Tam i z powrotem I z psem i z kotem I tak w krajobraz się wpisał" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.03.11, 21:56 "Pewna Adela z Adeliny Ciągle robiła głupie miny Nie chciała tam mieszkać Wydała się za Leszka Wyjechała do Celiny" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 01.04.11, 23:10 "Pewien Alek z Alfonsowa Jako model chciał pozować Lecz warunki nie takie Chody byle jakie Trzeba by go naprostować" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.04.11, 19:23 Pewna pani z Siemianowic Postanowiła głowę sobie ogolić To była Krysia Zrobiła się łysa Na koniec chciała łysinę posolić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.04.11, 19:24 Pewnego pana z Chorzowa Wciąż bolała głowa O jeny! Miał migreny W końcu wyjechał do Lelowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 09.12.11, 19:38 Gdy za oknem straszna plucha Żaden dzieciak mnie nie słucha Choćby nie wiem jakie trudy Oni mówią nudy...nudy... Tylko brzęczy tu gdzieś mucha Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 19:21 U pewnego PIWONA Można było kupić piwo - na Kufle. O rany Dużo piany I tak co dnia Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 01.09.12, 15:05 Pewna miłośniczka krotonów Zawsze miała ich dużo w domu Lecz raz straciły swe plamki Czy to za przyczyną pralki Nie chcę powtarzać pani "tonów" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 09.12.11, 19:40 Gdy na dworze słota Dzieci wchodzą do błota Skaczą w kałuże Kto wytrzyma dłużej Bo na to z nudów przychodzi ochota Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 09.12.11, 19:42 Pada, pada deszcz Chyba o tym wiesz Ja nie mam parasola Taka moja dola Lecz dlaczego ty klniesz? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 09.12.11, 19:44 Pewna pani w mglisty dzień Odwiedzała jedną sień Na schodach stała I bardzo się bała Bo tam mignął jakiś cień Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 09.12.11, 19:46 Wczoraj padał grad I zrujnował świat Nie było wesoło Zniszczył wszystko w koło Tak już jest od wielu lat Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 09.12.11, 19:50 Gdy na ziemię spadnie śnieg To rysuje jakiś ścieg Dzieci się cieszą Nigdzie nie spieszą A ja muszę włączyć piąty bieg Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 09.12.11, 19:52 Pewnego pana ogarnęła nuda Pomyślał, może mnie odwiedzi blondynka Truda Zaprosił ją do siebie Co ma zrobić nie wie Bo ona od godziny jest ruda Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 09.12.11, 19:53 Gdy za oknem chlapa Można muchy łapać Bo człowieka męczą Koło nosa się kręcą Nic tylko się drapać Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 09.12.11, 19:55 Gdy na dworze błoto Nie chce się chodzić piechotą Lecz ja w to nie wierzę On jedzie na rowerze I do tego jeszcze z ochotą Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 09.12.11, 19:56 Na dworze kałuże Ja nie mogę dłużej Zimno w domu i w pracy Przyjdź to sam zobaczysz Wielkiego grzyba na murze Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.12.11, 23:35 Pewien pan z Łodzi - Miasta Strasznie lubił różne ciasta Więc już cały wiek W domu je piekł Lecz zjadała je pewna niewiasta Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.01.12, 12:22 Pewien sołtys z Działoszy Strasznie się we wsi panoszy Wszystkich chce pouczyć Coś pod nosem mruczy Lecz jego żona jest gorsza Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.01.12, 12:26 Pewna panienka z Przyrowa Za mąż była gotowa Lecz niech to cholera Nie ma kawalera Wyjechała aż do Wejherowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.01.12, 12:34 Pewien pan z Łady Zawsze był trochę blady Unikał słońca i ludzi Blask strach w nim budził Jemu po prostu brakowało ogłady Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.01.12, 12:41 Pastereczki z Dąbrowy Zawsze latem pasły krowy Potem w stawie się kąpały A co było dalej?... Opowie wam jeden poborowy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.01.12, 12:50 Pewna gospodyni z Godziemby Nigdy nie zamykała gęby Darła się skoro brzask Chłop uciekał w las Bo od krzyku bolały go zęby Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.01.12, 13:05 Pewien Sulima z Sulimy Obchodził imieniny Radość sobie sprawił Nieźle się zabawił Teraz boi się od żony miny Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.01.12, 13:21 Pewien pan z Szeligi Porozumiewał się na migi Myśleli że niemowa A jego bolała głowa Jak ludzie głupio mówili Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.01.12, 13:27 Pewien pan z Rawicza Na dolary wszystko przelicza I prawie co dzień Z kalkulatorem chodzi Dla żony ta sprawa jest przykra Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.01.12, 13:33 Pewien pan z Rogali Strasznie dużo pali Już stosował plastry Papierosy nie gasły Teraz świat mu się już wali Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.01.12, 17:02 Zawsze jeżdżę do Doliwy Po pięć litrów oliwy Z pierwszego tłoczenia Do widzenia Co ciebie tak dziwi? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.01.12, 17:09 Jeden pan z Cholewy Zelował cholewy A jak brakło kasy Nie jechał na wczasy Na podwórku miał jeszcze chlewy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.01.12, 10:22 Pewien pan z Radwana Chciał dosiąść rydwana Myślał, że jest Helios Dostał prztyczka w nos Leżał w krzakach do rana Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.01.12, 10:31 Pewnemu panu z Pomiana Marzyła się żony zamiana Do programu się zgłosił By mu ją wzięli uprosił Przez tą drugą, dzwoni do swojej od rana Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.01.12, 10:37 Pewien pan na Zarębie Dostał mocno po gębie Teraz milczy Coś tam liczy Zamiast na liczydle to na zębie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.01.12, 11:16 U pewnej panny herbu Trzaska Mina zawsze była jak maska Nigdy się nie śmiała Pretensje wciąż miała Aż w końcu ciotka ją trzasła Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.01.12, 11:20 Pewien pan nad rzeką Konopka Zrobił ze słomy takiego chłopka Po wsi z nim latał Podwórka zamiatał Stukali się w czoło na widok chłopka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.01.12, 11:24 Pewien pan z Grzymały Był niestety mały Wstydził się tego Myślał że to coś złego A kobiety i tak za nim szalały Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.01.12, 12:07 Pewien pan o nazwisku Babka Pół życia przepłakał Z powodu nazwiska Na ten temat wszystko Zmienił je na Kucia-pka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.01.12, 12:08 Pewien Baran spod znaku Barana Siedział w knajpie od rana Mówił, że żył Gdy tam pił Na koniec zjadł banana Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.01.12, 12:10 Pewien pan co nazywał się Brzostek Miał zoperowany wyrostek Lekarz zagadał się w jednej chwili Okazało się, że się pomylił I to nie był wyrostek! A to już nie jest tak proste Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.01.12, 12:13 Pewien pan o nazwisku Broda Uważa, że niezwykła jest jego uroda W lustro zaglądał Z każdej strony się oglądał A mnie jest go trochę szkoda Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.01.12, 12:15 Pewien starszy pan Bacz Zachowywał się jak szop pracz Wszystko płukał w wodzie I tak robił co dzień Słychać było jego żony płacz Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.01.12, 12:18 Śmiali się z niego, że jest Brzuchaty Biegali za nim aż do jego chaty Raz się odważył Pozew złożył Teraz oglądają go przez kraty Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.01.12, 12:20 Pewien pan nazywa się Biesiekiera I już go od dawna bierze cholera Zmieniłby nazwisko Ale do którego ma blisko Mówi sobie – jeszcze nie teraz Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.01.12, 12:22 Powiem tylko, że Biały Dla mnie był doskonały Zrobił mig I gdzieś znikł A mnie wspomnienia zostały Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.01.12, 12:24 Pewien Byczek Dostał pstryczek Ja się go nie boję Oberwał za swoje A za co? Przemilczę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 13.01.12, 13:22 Pewna pani Graza Zaraz się obraża I to o byle co Mówi samo zło A sama plotki powtarza Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 13.01.12, 13:25 Pewna biała Gęś Na wycieczkę miała chęć Chciała do Krakowa Każda jej rozmowa Kończyła się- jako śmie tam wkręć Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 14.01.12, 21:06 Pewien pan z Jęzora Myślał że dziś jest wczoraj Pomyłką się trapił Dojść do siebie nie potrafił I wyjechał nad jeziora Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 14.01.12, 23:26 Pewna pani Kaczka Z zawodu - praczka Chciała być bogata Choćby przez dwa lata Wyszła za pijaka - Wacka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 14.01.12, 23:33 Pewien stary Kołmas Do dowodu patrzył cały czas Coś mu źle wpisali Diabli to nadali Nazwali go tam K...tas Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 14.01.12, 23:33 Pewien młodzieniec co zwał się Kwasek A zamieszkiwał sobie pod lasem Podrywał panienki Te też nie były święte Zabierał je do domu.Czasem. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 14.01.12, 23:34 Pewien dziadek - Kwiatek Mimo swoich latek Lubił to i owo No i różne słowo Miał taki swój światek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.01.12, 12:38 Pewien pan z Jęzora Myślał że dziś jest wczoraj Pomyłką się trapił Dojść do siebie nie potrafił I wyjechał nad jeziora Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.01.12, 12:41 Pewna pani Kaczka Z zawodu - praczka Chciała być bogata Choćby przez dwa lata Wyszła za pijaka - Wacka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.01.12, 12:48 Pewien stary Kołmas Do dowodu patrzył cały czas Coś mu źle wpisali Diabli to nadali Nazwali go tam K...tas Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.01.12, 12:56 Pewien młodzieniec co zwał się Kwasek A zamieszkiwał sobie pod lasem Podrywał panienki Te też nie były święte Zabierał je do domu.Czasem. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.01.12, 13:03 Pewien dziadek - Kwiatek Mimo swoich latek Lubił to i owo No i różne słowo Miał taki swój światek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.01.12, 13:09 Pewnie pan Kłobuczek Był amatorem wielu uciech Robił to na sianie Co po nim zostanie Pewno mały kłębuszek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.01.12, 13:14 Pewien pan Kłos Miał zawsze pełny trzos Dobrze gospodarzył Jeszcze piwo warzył Bo mu obrodził kłos Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.01.12, 13:19 Pewien Pan Kmiecik Miał dużo dzieci Kochał je wielce Oddał im serce A one zdążyły z gniazda wylecieć Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.01.12, 13:25 Pewna pani z Kobyłki Kupiła klacze dla zmyłki Były aż cztery Do tego dwa ogiery Miała do tego żyłkę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.01.12, 13:42 Pewien Komar miał majątek I roztrwaniał go co piątek Poszedł do kasyna A tam limuzyna I tak prysł majątek, w piątek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.01.12, 13:52 Pewien pan nazywał się Kołacz A zachowywał się jak szop -pracz Takim był czyścioszkiem Żonę to wkurzało troszkę Chciała mu nauczkę dać Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.02.12, 20:31 Pewien Kochan z Kochanowic Chciał wyjechać do Katowic Zbierał na bilet Pieniądze gubił co chwilę Nie zostało mu nic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.02.12, 20:53 Pewien pan Kramoła Pochodził z Opola Nie wiem co to ma do rzeczy Bo to była na świecie Największa pierdoła Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.02.12, 21:04 Pewien pan Krasek Posiadał własny lasek Miał tam chatkę Zwabił nie jedną babkę Robił tak czasem Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.02.12, 21:12 Pewnego pana Krzykała Żona za nic miała To była jędza Ona tak co dnia Tylko na niego krzyczałą Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.02.12, 21:15 Pewien pan Kędziera Z ukosa spoziera Wszystko mu wadzi Ludzi wokół bladzi Bo złość z niego wyziera Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.02.12, 21:19 Pewien pan co nazywał się Masło Chciał odwiedzić Jasło Bilet kupił Ale się wygłupił Po pomylił miasto Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.02.12, 21:22 Pewien pan co nazywał się Masło Chciał odwiedzić Jasło Bilet kupił Ale się wygłupił Po pomylił miasto. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.02.12, 22:26 Pewna Myszka panna mała W sąsiedzie się zakochała Lecz on na nią nie patrzył Nie mogła inaczej Tylko po nocach płakała Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.02.12, 22:33 Pewien pan Milej Chciał by było milej Był bogaty Kupił kwiaty Podarował je swojej miłej Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.02.12, 22:43 Pewien pan nazywa się Męka I nic nie robi tyko kwęka Od rana do wieczora Dla niego dobra każda pora By sobie trochę postękać Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 14:47 Pewna panna nazywała się Opoka Myślała, że przezto nie może znaleźć chłopa Co się natrudziła W biurach zmarudziła Dla mnie to była głupota Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 15:25 Pewna pani nazywała się Osina I była na twarzy trochę sina Dzieci jej dokuczały Brzydko ją przezywały Zawsze smutna była jej mina Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 15:32 Pewna panna ze Złotego Potoka Na nazwiski miała Potoka Po parku chodziła Rękawiczki nosiłą Bo to była inna epoka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 19:26 Seria pomyłek Pewien pan Pisorz się nazywał A drugi na niego strasznie przezywał Myślał że on książki pisze I z nikim się nie liczy A Pisorz pomyłkę przeżywał Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 19:30 Pewien pan Podwala Do panny się dowala Obiecuje złote góry Gada do niej straszne bzdury Po prostu mu odwala Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 19:35 Pewien Polanin z plemienia Polan Wybrał się pieszo raz do Opola Powiem to jasno, Że zwiedził miasto Teraz jego żona jest chora Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 19:40 Pewien Poniat z Poniatowej Do podróży był gotowy Slychać wzdechy Wybrał Czechy I już podróż ma z głowy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 19:50 Pewien książę z rodu Piasta Wybrał się do innego miasta Radość sobie sprawił Dość długo zabawił I majątek “przechla stał” Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 19:54 Pewien pan miał tego dość I dość łatwo wpadał w złość A na to wszystko Wpłynęło nazwisko Bo nazywał się Pirwosz Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 19:59 Pan Pomian Był sam Od rana Oj dana Taki miał stan Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 20:34 Raz pan krawiec Pękawka Dobrał się do mojego zarękawka Długo się nim zabawiał Tak go poprawiał Że traifiła mi się niezła gratka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 20:38 Pewien pan o nazwisku Rak Ciągle chodził wspak Bo ten chłopak Koszulkę ubrał na opak Dla niego to był zły znak Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 20:48 Miał problem Pan Rozdział Bo komu się przedstawiał to ten się śmiał Robił już wszystko Chciał zmienić nazwisko Lecz akt chrztu gdzieś zapodział Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 20:52 Pewien Rataj z wsi Rataje Chłopom wolność daje Miał w sercu bliznę Zniósł pańszczyznę Chłopi wyjechali w dalekie kraje Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 20:57 Pewien kawaler co nazywał się Rożek Zachowywał się jak grecki bożek W lustro zaglądał Ciągle się przeglądał Jego narzeczona już nie może Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 21:02 Pewien kawaler o nazwisku Swojsa Nieźle migał się od wojska Najpierw rzekomo się uczył Potem po świecie włóczył Takie życie było mu swojskie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 21:06 Pewien Smit Robi unik Coś nabroil I się boi Ciągle roni myk Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 21:11 Pewien wójt Sinocha Myślał, że to jego wiocha Ludzie mieli dość Ogarnęła ich złość I rzekli mu - wynocha Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 21:19 Pewien piękny chłopak - Igor Na nazwisko miał Smigor Dziewczyny za nim szalały Wszystkie z nim być chciały A on sobie tu i tam śmigał Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 21:28 Na to popatrzę trochę z boku Był koń o imieniu Sokół Jedna go pokochała Majątek za niego oddała Jak zdechł postawiła mu cokół Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.02.12, 21:30 Pewien pan z miejscowości Stróże Uwielbiał dalekie podróże Jak miał chwilę To przemierzał mile To nic, że był tylko stróżem Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.07.12, 20:08 Pewna pani udawała "świętą" Piła tylko herbatę z miętą Tyle jej wypiła Że aż utyła Ludzie myśleli, że jej bluzki pękną Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.07.12, 20:30 Spojrzał na mnie raz pewien Janek I zaprosił na rumianek Tutaj nieopodal Nie wiem czego dodał Że wszystkie jesteśmy w nim zakochane Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.07.12, 20:32 Pewien facet łysy Słyszał legendy na temat melisy Pił z rana i z wieczora Dobra każda pora Teraz z kolei nic nie słyszy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.07.12, 20:36 Pewien smakosz kawy Ot tak dla zabawy Nie pił szklankami Lecz litrami Teraz w szpitalu nie ma z nim zabawy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 01.09.12, 14:59 Pewna pani w palmiarni Doszła do wniosku, że żyje marnie Nie chciała się lenić Postanowiła coś zmienić I teraz mieszka w Varnie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 01.09.12, 15:12 Pewna pani co lubiła morskie świnka A miała do nich dobrą rękę Hodowlę założyła Ciągle przy nich chodziła I nerwy też miała święte Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 01.09.12, 15:24 Pewna pani w domu maranty hodowała Już pełne mieszkanie roślin miała Ciężko było dbać o rośliny Nie pomagał jej nikt inny Więc od rana do wieczora je podlewała Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 01.09.12, 15:31 Pewna pani królika kupiła Lecz nigdy go nie przyrządziła Sprawa nie była gładka Książki, sąsiadka Na koniec królika spaliła Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 01.09.12, 15:36 Pewnej pani palma odbiła I wokół domu palmy zasadziła Mówili sąsiedzi Czemu się tak biedzi Był deszcz i palma zgniła... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 01.09.12, 15:47 Z pewnego żółwia był straszny łobuz I raz wybrał się na wędrowny obóz Stwierdził nic mnie wszak nie goni Więc pójdę sobie powoli Niepotrzebny mi żaden dowóz Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 01.09.12, 15:57 Pewien kameleon O imieniu Leon Schował się w zieleni Kolorami mieni I wygląda jak zielony neon Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 01.09.12, 16:14 Pyton W zoo pod lampą leży Czy mu się to należy Może by poszedł na spacer I coś tam zobaczył Lecz on już w to nie wierzy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.09.12, 11:22 Pewna pani z miejscowości Ostropa Codziennie biła swojego chłopa Tag go biła Że go straciła Teraz po nim szlocha Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.09.12, 11:23 Pewna pani z miejscowości Ostropa Codziennie biła swojego chłopa Tag go biła Że go straciła Teraz ma wyrok. I kropa! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.09.12, 11:28 Pewien rzemieślnik ze Smolnicy Grosze tylko ciągle liczy Przyszły urzędasy Rzekli "inne czasy" Pana zawód dziś się nie liczy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.09.12, 11:32 Pewien pan z Żernicy Z nikim się nie liczy Nic mu się nie opłaca Ani nauka ani praca A zapytany o to - milczy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.09.12, 11:35 - Nie lubię zawilcy Mówię do pana z Wilczy Wie pan te kwiaty Popularne przed laty A ten pan - milczy... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.09.12, 11:39 Pewna pani z Sierakowic Pojechała do Pyskowic Ciągle o tym myślała Walizki spakowała Dzisiaj nie zostało jej nic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.09.12, 11:44 Pewien Roch z Rachowic Opowiedział stary wic Z licznych gości Ktoś zaśmiał się z grzeczności Teraz Roch nie mówi nic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.09.12, 11:46 Pewna pani z Bojszów Strasznie bała się snów Nie pomagały tłumaczenia Bała się i do widzenia Wszystkim już brakowało słów Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.09.12, 11:55 Pewna pani z Rudna Ciągle chodziła brudna Jedni uwagę zwracali Inni uciekali Mówili też "no trudno" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.09.12, 11:56 Pewna pani z Rudna Ciągle chodziła brudna Jedni uwagę zwracali Inni uciekali Umyła się któregoś dnia Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.09.12, 12:03 Pewna pani co w Rudzińcu mieszkała Ciągle za granicę do pracy wyjeżdżała No proszę Spotkał ją ktoś przy szosie Wówczas naprawdę walizki spakowała Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.09.12, 12:08 Pewna pani z Poniszowic Chciała dotrzeć do Pławniowic Ja nie wierzę? Na rowerze I to nie jest żaden wic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.10.12, 12:55 Pewna pani z miejscowości Ostropa Codziennie biła swojego chłopa Tak go biła Że w końcu straciła Teraz ma wyrok. I kropa! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.10.12, 12:59 Pewien rzemieślnik ze Smolnicy Grosze tylko cały czas liczy Przyszły urzędasy Rzekły inne czasy Pana zawód już się nie liczy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.10.12, 13:05 Pewien pan z Żernicy Z nikim się nie liczy Nic mu się nie opłaca Ani nauka ani praca A na uwagi tylko milczy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.10.12, 13:08 Nie lubię tych zawilcy Mówię do pana z Wilczy Wie pan to kwiaty Popularne przed laty A ten pan milczy.... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.10.12, 13:12 Pewna pani z Sierakowic Pojechała do Pyskowic Ciągle o tym myślała Przeprowadzić się chciała Dzisiaj nie zostało jej nic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.10.12, 13:16 Pewien Roch z Rachowic Opowiedział stary wic Z licznych gości Ktoś się zaśmiał z grzeczności Dzisiaj Roch nie mówi nic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.10.12, 13:23 Obsesja Pewna pani z Bojszów Panicznie bała się sów Nie pomagały tłumaczenia Bała się i do widzenia Już krewnym brakowało słów Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.10.12, 13:26 Pewna pani z Rudna Ciągle chodziła brudna Jedni uciekali Inni uwagę zwracali Umyła się któregoś dnia Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.10.12, 13:27 Pewna pani z Rudna Ciągle chodziła brudna Jedni uciekali Inni uwagę zwracali Wyjechała do Bródna Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.10.12, 13:32 Pewna pani co w Rudzińcu mieszkała Za granicę ciągle wyjeżdżała No proszę Spotkał ją ktoś przy szosie Wtedy naprawdę walizki spakowała Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.10.12, 13:36 Pewna pani z Poniszowic Chciała dotrzeć do Pławniowic Ja nie wierzę Na rowerze I to nie jest żaden wic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.10.12, 21:18 Pewien pan ze wsi Abramów Nie chciał na jarmarku stawiać kramów Miał założone ręce Nie robił nic więcej Ludzie mu wymyślali od chamów Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.10.12, 21:20 Pewna pani ze wsi Achrymowce Postanowiła hodować owce Dużo ich miała Od rana biegała Lecz wszystko dla niej było obce Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.10.12, 21:22 Pewien Adam z Adamwic Poszedł nad staw ryby łowić Złowił rybkę złotą A tu chodzi o to Że to nie był żaden wic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.10.12, 21:24 Pewnego pana z Adamowa Ciągle dziwnie bolała głowa Czasem złorzeczył Wymyślał różne rzeczy A to dopiero prawdy połowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.10.12, 21:26 Pewna z Adelina Adela Głowiła się nad tym co niedziela Jak się przedstawić By gości zabawić Mówiła - jestem po prostu Adela Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.10.12, 21:28 Mieszkał raz gość w Adolinie Wdać do dziś po jego minie Że jest mu łyso Bo mało kto słyszał Lecz może to z czasem minie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.10.12, 21:24 Pewien amator - numizmatyk Zbierał monety ale na raty Chciał się szybko wzbogacić Myślał że się opłaci A teraz liczy straty Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.10.12, 21:30 Pewien złodziej - zawodowy Miał pomysł dość odlotowy Wziął syna do pracy Niech się uczy, niech zobaczy... Teraz sędziowie nad wyrokiem łamią sobie głowy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 21:57 Pewien chłopak - chłop na schwał Pod ańfartem z piwem stał Stał calymi dniami Bursztynowy płyn go mami A jemu czegoś jest żal... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 21:58 Roz jedyn chop z Jonowa Na Bachlań na kole drałował Niy był kiepski Skokoł na kiepki Potym go bolała gowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 21:59 Tak, tak było kiedyś przed laty Kwitł sport nad Stawem Małgorzaty Dzisiaj to już świat z marzeń Ćwiczyli tam pływacy, ćwiczyli kajakarze A dzisiaj tylko liczymy straty Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 22:01 Nie wiem czy to się codziennie zdarza Jest staw obok starego cmentarza Teraz spokojnie posłuchaj Podobno widziano tam ducha Co ludzi w dziwny sposób obraża Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 22:03 Pewna maniaczka co tutaj przybyła Bez przerwy tylko Balkanem jeździła Przyjechała po latach Stwierdziła wielka strata Bo już nie było... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 22:06 Pewna pani co na Bacie mieszkała Ciągle z samego rana do kościoła biegała Siedziała tam do nocy Mąż już przeciera oczy Że taka w “uczuciach:” jest stała Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 22:07 Na Berglerze z samego ranka Kąpała się w wodzie pewna parka Tak się mieli ku sobie No cóż, nie powiem.... Że zapomnieli, że nie kryje ich żadna firanka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 22:09 Pewna pani z trzeciego bloku Miała swego sąsiada na oku Zwrócić uwagę na siebie chciała Ciągle go tylko zaczepiała On terez przemyka w mroku Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 22:13 Pewna panienka co siedziała w cechowni Liczyła tylko do soboty dni Wolne mieć chciała Z kawalerami się umawiała Inni pracownicy byli na nią źli Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 22:15 Pewna pani w chlywiku kozy trzymała Codziennie słomę im podkładała Lecz niestety to nic nie dało Bo wokoło dalej śmierdziało No to w końcu te kozy sprzedała Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 22:17 Taką pasję jedna panna miała Że ciągle przy farze na banach siedziała Co tam robiła? Dziś nikt nie pamięta Chodziły słuchy, że nie taka święta Bo potem gdzieś daleko wyjechała Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 22:35 Pewna pani na dyrekcji ciągle przesiadywała Chociaż ani chłopaka ani męża nie miała Siedziała tam od rana do wieczora Ludzie plotkowali, że może jest chora Do dzisiaj nikt nie wie czego tam chciała Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 22:40 Pewna pani bogaczka nie mała U Fryca wciąż przesiadywała Parzyli na nią krzywo Ci co pili piwo Bo ona sobie wódkę sama lała Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 22:41 Pewna babcia wciąż patrzyła krzywo Bo z Klubowej w bańkach nosiło się piwo Ona nosem kręciła Nieprzyzwyczajona była I to ją bardzo dziwiło Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 22:42 Pewna dziewczynka do Gilajstra biegała Ale że tak się nazywa tego nie wiedziała Była z czwartego bloku Więc musiała przejść kilka kroków Jak się dowiedziała to do rozpuku się śmiała Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 22:44 Pewna pani co namiętnie w golfa grała W Amerykaninie się zabujała Biegała więc do Giszowca Lecz tam była obca Więc po nocach ciągle płakała Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 22:45 Na naszej hołdzie urzędował król Co znany był z wielu różnych ról Bez niego nic się nie dało... Jemu wszystko meldowało Nie ma już hołdy ani tamtych pół.. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 22:47 Dziś na Huldzie hula historii wiatr I tak już od kilku lat Czegoś nie ma, coś jest znów Raz też był księżyca nów Bo już taki bywa świat Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 23:00 Pewien pan co mieszkał na Kajmowiźnie Myślał że świata trochę liźnie Wyjechał więc daleko w inne strony Wrócił bardzo przygnębiony A tutaj już inaczej i serce całe w bliźnie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 23:07 Mam teraz w głowie niezły bajzel Bo nie pamiętam, gdzie był szyb Kajzer Może ktoś mi podpowie Jakieś podręczne pogotowie Bo inaczej wezmę w ręce majzer Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 23:08 Spacerowałam z nim koło Ligonia On trzymał moje dłonie w swoich dłoniach To były czasy bardzo stare Dzisiaj wspominam je z żalem Bo tego czasu już nie dogonię Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 23:11 Chodziłam z nim po Carmerze On mnie za rękę bierze Ja mówię, chociaż jest mile Zaczekaj jeszcze chwilę On do mnie - ja nie wierzę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 23:13 Pewien pan nad samym ranem Stał pod Komzonami Nie wiem co tam robił Do czego się sposobił Przecież nie był żadnym draniem Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 23:15 Pewnego razu na Korei Ludzie się o cudzie zwiedzieli Wyszli na ulicę Ja tego tłumu nie zliczę I tak dalej nic nie wiedzieli Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.12, 23:17 Roz się krojcok tu urodził Wszystkim ino w droga wchodził Dostoł po pysku Było po wszystkim Odtąd żodnymu niy wadził Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 01.09.12, 16:41 Pewien pan miłośnik fikusów beniamina Zawsze w dyskusji ostro się zżyma Za eksperta się ma Wszytko o nich wiem ja A ani jednego w domu nie ma Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 01.09.12, 16:49 Raz, dwa, trzy cztery To wszystko to monstery Mam ich w domu wiele Pokażę w niedzielę Idźcie już do jasnej cholery Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 01.09.12, 16:53 Pewien miłośnik kaktusa Ich podziwianie wymusza Każdemu oglądać każe Jaki okaz dostał w darze I tak przyjaciół sobie wykrusza Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 01.09.12, 16:58 Pewna z Gliwic pani Chodziła na bani Lecz się nie przyznawała Że sobie popijała I do dzisiaj wszystkich mami Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.03.22, 18:26 Pewna pani ze Zgierza Ciągle mi się zwierza Że zjadła śniadanie Że zrobiła pranie Ja jej jakoś nie dowierzam Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.04.22, 16:27 W miejscowości Zdziary Facet robi dziary Cóż w tym złego Lub dziwnego A to że facet jest stary! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.04.22, 17:04 W miejscowości Żabienko Mieszka Janek Komarenko Wszyscy na niego patrzą Czasem z rozpaczą A on tylko macha ręką Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 13.04.22, 21:24 A ta pani z miejscowości Brenna Wydaje się jakaś inna Dzisiaj mnie urzekła A moja żona się wściekła Chociaż pani jest niewinna Odpowiedz Link
balzack Re: Limeryki 14.04.22, 23:09 Z Brzoskwini pijaczek Pije i wciąż płacze To biedne dziecię Żyje na tym świecie Dość marnie raczej Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.04.22, 21:59 Pewna pani z Grabicza Miała różowe lica Czy się malowała Czy już takie miała Na razie przemilcza Odpowiedz Link
balzack Re: Limeryki 16.04.22, 23:09 Ten pan z Rutki Miał sekret malutki Dobry z niego kochanek Kończył nad ranem I nigdy nie pił wódki Odpowiedz Link
balzack Re: Limeryki 17.04.22, 21:40 Ten abstynent z Bielówki Najadł się grochówki Co się potem działo Słów na to niemało Dobrze by było by napił się wódki Odpowiedz Link
madohora4 Re: Limeryki 30.04.22, 16:59 Pewien pan z Potempy Udawał że jest święty Siedział w ławie Dziennie prawie A tak naprawdę był tempy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.05.22, 12:23 Pewna pani ze Staszowa Nomen omen zacna białogłowa Czasem tak jest Klęła jak szewc A potem bolała ją głowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.05.22, 13:54 Ci...pewien pan z Panek Twierdził niezły z niego kochanek Dość dużo mówił W końcu się pogubił Nie chciała go żadna z panien Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.05.22, 15:17 Pewna pani na Złotym Tarasie Siadała zawsze w tym samym czasie Kawę piła Dużo mówiła Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.05.22, 15:44 Pewien pan z pod Zielonej Budki Miał pewien sekret ale dość krótki Uwielbiał kwiaty A zwłaszcza latem Najbardziej z wszystkich zaś niezabudki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.05.22, 16:23 Pewien niebieski ptak Chciał zwiedzić świat Lecz żył w nędzy Nie miał pieniędzy Mówił, że to zły znak Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.05.22, 17:17 Pewien architekt z Chodzieży bardzo w swój interes wierzył. Lecz jak mówią panie, było to "gadanie". Wyszło, że od pępka mierzył. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.05.22, 17:25 Swatka Kama z kancelarii Szczeszek Ukrywała ważny zawodowy grzeszek, Bo twierdziła, że swata dziewice, A gdy włożył rękę pod spódnicę Oli, reklamację złożył radca Leszek. Odpowiedz Link