Dodaj do ulubionych

OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE

• madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 30.05.15, 23:51
      Mówię to ze smutną miną
      Że oszustwa i tak na górę wypłyną
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 30.10.15, 13:41
        Dziś oszustwo spotkasz wszędzie
        Nikt nie liczy się w tym względzie
        A tu taka polityka
        Że i władza oko przymyka
        Powiem tylko że nowe - jest “Na Syryjczyka”
        I zaraz znikam
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 30.10.15, 13:42
        Kolejna grupa oszustów wpadła na ich zdaniem genijalny pomysł aby wyłudzić tym razem nie pieniądze a mieszkania. Skorzystali z zamieszania związanego z przybyciem imigrantów z Syrii i wysyłają do ludzi pisma z podrobionymi pieczątkami i podpisami MSWA, nawet nie z prośbą czy apelem ale z żądaniem dokwaterowania do mieszkania Syryjskich rodzin.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 30.10.15, 13:43
        Nawet gdy ci ktoś proponuje pracę
        Co ci daje do podpisu warto zobaczyć
        Tak w jednym z miast namówiono bezrobotnego
        A że podpisał kredyt ? No i co z tego?!
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 30.10.15, 13:43
        W jednym z miast dwoje ludzi zaczepiło bezrobotnego wychodzącego z urzędu pracy oferując mu robotę na budowie. Zdesperowany człowiek zgodził się “od ręki”. Nawet się nie zastanowił, że w dzisiejszych czasach panowie od razy proponują mu pracę na umowę. Poszli rzecz omówić do najbliższej knajpy. Tam po wypiciu przez niego piwa z “wkładką” w środku podpisał umowę o pracę. Ocknął się, gdy za jakiś czas okazało się, że pracy nie ma a on umowę owszem podpisał ale z bankiem na wysoki kredyt.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 30.10.15, 13:45
        W lutym tego roku byłam na spotkaniu z Fajbusiewiczem, który przybliżał nam sprawę oszustw. W głównej mierze chodziło o przestrogę dla starszych ludzi z tzw, metodą na wnuczka. Na zakończenie powiedział, że już nawet policja nie nadąża nad tym jakiego rodzaju oszustwa mogą się “urodzić”. Chwilę po tym spotkaniu, a że był to jeszcze czas tzw. Poświąteczny a więc kolędy no to już się zaczęły oszustwa:
        - Na firmę windykacyjną
        - Na komornika
        - Na księdza
        - Na policjanta
        - Na babeczkę w ciąży - odmiana wypadku wnuczka
        No to teraz już mamy na imigrantów i nowa wersja oszustwa - żerowania na bezrobotnych. No cóż naciąganie na długopisy stało się już bardzo oklepane.
        A nasi rządzący jako ten pirat mają klapki na oczach i nie dostrzegają problemu. A dzisiaj nie są to już sprawy jednorazowe bo oszustwo na Syryjczyka oraz firmę windykacyjną ma rozmiary masowe
        Uczą nas tolerancji dla innych i chorych
        Nikt ich palcami wytykać nie jest skory
        Człowiek chce być pomocny i życzliwy
        Lecz czasem zdarzy się coś co nas zdziwi
        Na każdym kroku uczeni jesteśmy pomocy i tolerancji dla niepełnosprawnych. Już kiedyś opisywałam sytuację jak parę osób pomogło człowiekowi na wózku inwalidzkim dostać się do tramwaju - po czym jak tylko pan wylądowała na platformie to zaczął żebrać, w dodatku wyzywając pasażerów, którzy mu odmówili wsparcia.
        Do jednego ze sklepów wjechał pan na wózku wraz z “opiekunką”, przy okazji pakując towar z półek do plecaka i pod kurtkę. Po czym minęli kasę kierując się do wyjścia. Niestety nie tolerancyjni ochroniarze zatrzymali ich przy wyjściu. Doszło do awantury a gdy na miejscu zjawiła się polcja stał się cud - inwalida wstał z wózka i usiłował zwiać.
        Niestety nie była to zbyt spektakularna ucieczka bo najpierw wpadł na szybę a potem w ręce a raczej w kajdanki policjantów.
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 27.06.15, 00:02
      OSZUŚCI ROZSYŁALI E-MAILE O ZMIANIE NUMERU KONTA - Gazeta.pl - 26.06.2015
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 27.06.15, 00:03
      [ur;=http://katowice.naszemiasto.pl/artykul/rumunska-szajka-oszustow-wyludzila-ponad-30-milionow-zdjecia,3432363,artgal,t,id,tm.html]OSZUŚCI WYŁUDZILI PONAD 30 MILIONÓW - Nasze Miasto - 26.06.2015[/url]
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 27.06.15, 00:03
      OSZUŚCI WYŁUDZILI PONAD 30 MILIONÓW - Nasze Miasto - 26.06.2015
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 10.07.15, 16:39
      GANG OSZUSTÓW PRZEZ DWA LATA POZOROWAŁ KOLIZJE....- Gazeta.pl - 10.07.2015
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 27.08.15, 15:33

• dadada000 Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 02.11.16, 15:20
        wyłudzenie metodą na policjanta stop-oszustom.pl/?p=649
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 09.04.17, 11:01
        OSZUSTWA NA NFZ - Wyborcza - 08.04.2017
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 29.09.17, 15:10
        I już wtedy takie rzeczy miały miejsce. Jak przeczytałam jakieś raporty policyjne z okresu miedzy wojennego to wychodzi na to, że było tyle samo oszustw i napadów co dzisiaj. Nawet metoda na wnuczka nie jest nową metodą - wówczas według tego samego schematu oszukiwano na kombatanta, teraz pojawiło się nowe oszustwo na paczki - też już było tylko nie było kurierów a paczki odbierało się na poste resante
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 28.10.17, 23:26
        No cóż, trzeba wymyślić coś nowego - ostatnio dostałam SMS -a podszywającego się pod Huberta Urbańskiego
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 30.08.15, 23:16
      W Łodzi były już skóry, było wyłudzanie pieniędzy na wnuczka nie wspominając o zwykłych napadach i rozbojach. Teraz kilku informatykow chciało dokonać kradzieży w białych rękawiczkach. Sprzedawali dostęp do kanałów płatnych telewizji. Oczywiście nie była to sprzedaż a wyłudzanie pieniędzy od naiwnych
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 21.11.17, 18:09
        Ja już oszustw tych nie zliczę
        Jakaś nowość - to na znicze?!
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 15.12.17, 17:13
        Nie rozumiem tylko tego, że mimo ciągłego zwracania uwagi, nagłaśniania itp. akcji zawsze znajdzie się ktoś kto mimo wszystko da się nabrać. A już szykują się kolejne oszustwa - na które zwracają uwagę sami urzędnicy. Jedno ma związek ze zmianami podatkowymi, już podobno jest w "trakcie" - z wiadomych powodów nie mogę podać szczegółów a drugie ma związek z wypłacaniem deputatów. Jest to o tyle bolesne, że naciąga się ludzi, którzy nie wiedzą co się wokół nich dzieje.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 17.12.17, 22:01
        W tym czasie zaczynałam pracę w Bytomiu ale nie słyszałam o sprawie...
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 23.12.17, 20:40
        W jednej z miejscowości w Małopolsce wnuczek zadzwonił do dziadka z chęcią wybrania się z nim na ryby. Dziadek ochoczo przystał na niecodzienną propozycję wnusia. Lecz, gdy pojechał nad zalew nie zastał tam młodzieńca. Wnuczek w tym czasie forsował zamki w domku dziadka i wynosił łupy. Teraz sprawą zajmuje się policja. Wnuczek był jak najprawdziwszym wnuczkiem.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 15.01.18, 15:07
        PROSIŁY O SZKLANKĘ WODY, W TYM CZASIE OKRADŁY MIESZKANIE - Dziennik Zachodni - 15.01.2018
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 04.04.18, 00:47
        W jednym ze śląskich miast panowie w średnim wieku dostali przekazy do zapłaty za oglądanie filmów dla dorosłych. W piśmie grożono oddaniem sprawy do sądu. Mężczyzna który jako pierwszy dostał taką przesyłkę zgłosił ten fakt na policję. Po sprawdzeniu okazało się, że numer konta bankowego był nieprawidłowy. Teraz policja głowi się nad tym czy był to tylko głupi żart czy oszust był tak roztargniony, że pomylił numer konta.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 04.04.18, 00:51
        Dzisiaj kradnie się już dosłownie wszystko. Na jednej ze stacji benzynowych stała zaparkowania koparka z paliwem w baku. Jakiś pomysłowy złodziej podjeżdżał pod stację i spuszczał paliwo. Nie wiedział że był obserwowany przez policjantów, którzy złapali go na gorącym uczynku. Straty oszacowano na 15 000 zł a karę na do 10 lat więzienia.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 18.05.18, 17:23
        OSZUŚCI SĄ BARDZO SKUTECZNI - A może to policja jest bezskuteczna?
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 27.05.18, 11:26
        Ja naprawdę część tych książek oddam za darmo. Jeden problem ja je mam w dwóch różnych miejscach więc nie załatwię tego w ciągu 10 minut (muszę po nie pojechać)
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 11.06.18, 16:05
        PROSZĘ O PILNY KONTAKT - KARTKA ZOSTAWIONA W DRZWIACH MIESZKANIAMetro - 11.06.2018
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 19.03.19, 21:30
        OSZUSTWO NA REMONT - Moje Katowice - 19.03.2019
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 02.08.19, 14:27
        Tyle się mówi na ten temat. Policja organizuje spotkania informacyjne a jeszcze ludzie dają się nabierać
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 28.01.20, 17:15
        nie mów o swoich planach życiowych, czy członkach rodziny.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 12.09.20, 12:49
        Poza tym sama też zachowałam się nie w porządku wobec być może nawet dobrego człowieka. To już będą wieki, umówiłam się z pewnym panem przez internet i na jego widok uciekłam. Pan oczywiście opisał siebie bardzo odchodząc od prawdy ale nie to mnie przeraziło. Przeraziły mnie jego oczy. To był ciężko chory człowiek (wątroba, nerki) i to było widać po oczach.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 12.09.20, 13:04
        Zdarza się, że ofiary oszusta otrzymują kilka wiadomości tej samej treści. To również powinno wzbudzić naszą czujność.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 20.10.21, 12:46
        ROZKOCHAŁ KOBIETĘ POZNANĄ W INTERNECIE I WYŁUDZIŁ OD NIEJ 80 000 ZŁOTYCH - Wyborcza - 20.10.2021
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 21.05.23, 23:03
        Fałszywe opowieści o jego życiu i podróżach stały się sensacją wydawniczą i szybko zapewniły mu w Anglii sławę dzięki niezliczonym sprośnym szczegółom (a co ważniejsze, ilustracjom) na temat ofiar z kanibalizmu, poligamii, dzieciobójstwa i innych makabrycznych aspektów formozańskiej codzienności.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 21.05.23, 23:08
        Co ciekawe, gdy zainteresowanie jego osobą zaczęło słabnąć, George znów sięgnął po pióro – tym razem, by tworzyć powieści. Niestety ta fikcja nie sprzedawała się już tak dobrze, jak jego pierwsze dzieło. Odszedł w 1763 roku. Ostatnie lata spędził na emeryturze, którą wypłacał mu jeden z jego fanów.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 21.05.23, 23:30
        [Krestos] w podniosły sposób dał wyraz swojej katolickiej wiary [czym] ten pokorny, bogobojny i obdarzony książęcą aurą młodzieniec ogromnie zyskał w oczach naszych braci w Jerozolimie i Nazaret.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 21.05.23, 23:35
        Podczas gdy kuria rzymska myślała, co zrobić z niespodziewanym gościem z Afryki, młody Etiopczyk cieszył się życiem i ani myślał o powrocie do Etiopii. Nosił się iście po królewsku, wykazywał się olbrzymią pewnością siebie i umiejętnością zyskiwania przyjaciół w wysokich kręgach arystokracji. Na bankietach i spotkaniach towarzyskich mógł o swoim książęcym życiu opowiadać, co tylko chciał, gdyż wiedza o Etiopii była wówczas żadna.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 21.05.23, 23:42
        Późniejsze badania nad osobą Sagi Krestosa bez dwóch zdań potwierdziły, że był on wyjątkowo zuchwałym i przebiegłym oszustem. Z drugiej strony musiał być przy tym bardzo dobrze wykształcony. Niewykluczone zatem, że był synem etiopskiego szlachcica lub mnichem z tamtej części Afryki.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 22.05.23, 12:26
        Mimo iż nie znał ich mowy, zrozumiał, że ma się rozebrać. Uwagę przybyszów zwrócił zwłaszcza pasek Wolskiego. Oglądali go. Rozpinali i zapinali. Następnie obcy zbadali rolnika przy użyciu urządzenia składającego się jakby z małych talerzy. Po badaniu zaprosili Ziemianina na posiłek, który według relacji Wolskiego wyglądał trochę jak sople lodu. Polak jednak odmówił poczęstunku, a gospodarze nie naciskali.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 22.05.23, 12:34
        Wyniki swojego śledztwa Rdułtowski przedstawił w książce Tajne operacje. PRL i UFO. Według niego wydarzenia z Emilcina to niezwykle sprytna mistyfikacja i efekt konfliktu między Blanią-Bolnarem a niejakim Witoldem Wawrzonkiem, także ufologiem, do pewnego momentu jego współpracownikiem.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 22.05.23, 12:59
        Na czym jednak polegała intryga? Otóż według Rdułtowskiego Witold Wawrzonek, który chciał się sprytnie odegrać na rywalu, zaaranżował przybycie obcych do Emilcinia. Nie namawiał jednak Jana Wolskiego do kłamstw ani nie kazał przebierać się wynajętym aktorom za zielone ludziki. Nie musiał tego robić. Wolski, który w swoich wspomnieniach z feralnego dnia wracał z pola i podwiózł przybyszów do statku kosmicznego, był w pełni przekonany, że tak właśnie się stało.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 22.05.23, 13:27
        Z kolei na korzyść Blani-Bolnara i Wolskiego przemawia fakt, że autor owej „pułapki” wcale się z nią nie ukrywał, a opisał ją otwarcie w swojej książce Zdarzenie w Emilcinie, w której wyjaśnił sens całej sprawy:

Wymyślając z doktorem Kietlińskim naszą pułapkę na ufo-kłamców, wiedzieliśmy, że jest to narzędzie pełniące dwie funkcje: nie tylko środek falsyfikacji doniesień, ale także środek weryfikacyjny. Z jednej strony pozwalał odcedzić zmyślone relacje – jeśli pojawiłyby się w nich fałszywe elementy; zaś z drugiej dawał do ręki przekonujący dowód – gdyby przy identyczności opisu istot, fałszywe elementy nie wystąpiły.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 22.05.23, 13:56
        UFO w Emilcinie – domniemane bliskie spotkanie z przedstawicielami obcej cywilizacji, wynikające z relacji Jana Wolskiego, który twierdził, że 10 maja 1978 roku w Emilcinie spotkał się z kosmitami.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 26.05.23, 15:45
        Dobrze ubrany, o zachowaniu sugerującym arystokratyczne korzenie, ale równocześnie wyzbytym arogancji – w ten sposób budził zaufanie przyszłych ofiar, a następnie wyciągał od nich pieniądze, np. na wsparcie realizacji sztuki, którą planował wystawić na Broadwayu. W przekrętach szkolił go Nicky Arnstein, znany hazardzista oraz mąż aktorki Fanny Brice. To on nauczył go, jak wznieść się na „wyższy poziom oszustwa”. A wiedza ta trafiła na wyjątkowo podatny grunt.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 26.05.23, 15:49
        Na Stary Kontynent powrócił z poślubioną w 1919 roku żoną Robertą oraz córką Bettie Jean. W maju 1925 roku rodzina przybyła do Paryża, gdzie wkrótce Lustig miał dokonać swojego najsłynniejszego przekrętu.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 26.05.23, 15:55
        Szczęście nie mogło trwać wiecznie. W trakcie wielkiego kryzysu Lustig zdecydował się na współpracę z chemikiem Tomem Shawem, z którym wypuścił w obieg 1 000 000 $ w fałszywkach. Pojawienie się tak ogromnej sumy w obrocie zwróciło uwagę Secret Service, co ostatecznie doprowadziło do aresztowania Lustiga w maju 1935 roku. W całej akcji pomogła jego była kochanka Billie Mae.
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 26.05.23, 15:59
        🔹Nigdy nie wtrącaj się w życie osobiste danej osoby (sama powie ci w końcu wszystko).
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 31.08.15, 14:15
      NOWY SPOSÓB NA OSZUKANIE STARUSZKÓW - www.tokf,.pl - 31.08.2015
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 11.09.15, 20:52
      JUŻ NIE NA WNUCZKA A NA POLICJANTA - Nasze Miasto - 11.09.2015
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 09.10.15, 11:18
      No to już mamy nowe oszustwo - tym razem na emigranta
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 09.10.15, 13:42
      Filut grzecznie się kłania, słodkim tonem mówi, a gdy zwiedzie głupiego, gdy się zeń obłowi, z swoich sztuk się przechwala, z prostoty się śmieje.
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 13.10.15, 22:10
      OSZUSTWO NA POLICJANTA - Radio Katowice - 13.10.2015
      • dadada000 Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 02.11.16, 15:10
        to coraz częściej stosowana metoda oszustwa stop-oszustom.pl/?p=70
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 03.12.15, 11:53
      Oszust nabierze nawet spryciarza
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 06.02.16, 16:15
      OSZUST Z WARSZAWY WYŁUDZAŁ POŻYCZKI W BANKACH - Dziennik Zachodni - 06.02.2016
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 20.03.16, 20:14
      Robiłem zakupy w supermarkecie kiedy podeszła do mnie starsza kobiecina i z płaczem powiedziała mi, że wyglądam dokładnie jak jej syn, który zginął na misji w Afganistanie i zapytała czy może mnie przytulić. Szczęka mi opadła ze zdziwienia ale nie miałem sumienia odmówić. Kobieta przytulała się do mnie przez dłuższą chwilę, popłakała się, podziękowała i poszła. Dopiero przy kasie zorientowałem się, że ukradła mi przy okazji portfel.
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 23.05.16, 16:35
      ZŁODZIEJE W NOCNYCH POCIĄGACH - Nasze Miasto - 23.05.2016
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 17.09.16, 16:29
      Zastanawiam się co to ostatnio była za akcja z napadami na jubilerów. Jechałam autobusem przez Kościuszki - jak to się mówi - chwilę po - i widziałam policję przed jubilerem. Wieczorem dowiedziałam się, że w tym samym dniu był napad na jubilera w Mikołowie, w Ligocie i na kilku gdzieś w Polsce. Czyżby jakaś zorganizowana, zakrojona na szeroką skalę akcja czy przypadek?
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 08.02.17, 15:02
      Miałam tego meila - tyle tylko,że ktoś się przeliczył. Ja wiem o wszystkich przesyłkach na które czekam. Ale na przykład gdybym była dużą firmą to D. U. P. A. bo w ferrorze pracy na pewno by mnie zainteresowała jakaś tam przesyłka.
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 26.02.17, 19:44
      MIAŁA ODCZYNIAĆ ZŁE MOCE. UKRADŁA PIENIĄDZE - www.tvn24.pl - 26.02.2017
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 12.03.17, 11:01
      SENIORKA NIE DAŁA SIĘ NABRAĆ NA WNUCZKA - Radio Katowice - 12.03.2017
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 12.03.17, 11:06
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rb/qa/wzpg/es6WdaibYbPrnnvk2X.jpg

OSZUSTWO Z OKRESU MIĘDZYWOJENNEGO (Publikacja z 1930 LUB 1931 roku)
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 17.03.17, 17:12
      WIRTUALNA FUNDACJA ZBIERAŁA PIENIĄDZE NA CHORE DZIECI - Wyborcza - 16.03.2017
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 14.04.17, 19:20
      KOLEKCJA OBRAZÓW KUPIONA ZA PUBLICZNE PIENIĄDZE NA SPRZEDAŻ - Wyborcza - 14.04.2017
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 05.06.17, 20:17
      [url=http://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/slask/zynerga-prowadzi-biznes-zerujacy-na-ludziach-ktorzy-obawiaja-sie-raka/02h1c8f]TYM RAZEM OSZUSTWO "NA BADANIA" - [size]Fakt - 03.06.2017[/size][/url]
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 15.06.17, 15:03
      OSZUSTWO NA KSIĘDZA SĄ ZATRZYMANI - Radio Katowice - 10.06.2017

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka