Dodaj do ulubionych

OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE

• madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 04.12.14, 21:26
      NOWA METODA OSZUSTÓW NA KSIĘDZA - Fakt - 04.12.2014
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 11.12.14, 13:32
      OSZUSTWA NA CELOWNIKU PODATKOWYCH OSZUSTÓW - www.tvn24.pl - 11.12.2014
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 10.01.15, 00:46
      W KATOWICACH DOSZŁO DO 7 WYŁUDZEŃ METODĄ NA WNUCZKA - Nasze Miasto - 09.01.2015
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 10.01.15, 00:46
        Ja prorokuję że będzie jeszcze gorzej.
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 14.01.15, 00:47
      OSZUSTA WZIĄŁ SIĘ NA SPOSÓB I WYŁUDZA PIENIĄDZE NA KSIĘDZA - Gazeta.pl - 13.01.2015
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 14.01.15, 00:52
      WYŁUDZANIE METODĄ NA KSIĘDZA - Dziennik Zachodni - 13.01.2015
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 20.01.15, 09:43
      Z KONTA URZĘDU W JAWORZNIE ZNIKNĄŁ NIEMAL MILION ZŁOTYCH - www.tvn24 - 20.01.2015
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 05.02.15, 23:22
        Właśnie dzisiaj się dowiedziałam, że w wyniku oszust na wnuczka padła rekordowa kwota 6.000 zł (chodzi o kwotę na jaką zostali naciągnięci wszyscy dziadkowie i babcie)
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 06.02.15, 20:17

• madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 06.02.15, 21:39
          Byłam na spotkaniu z Fajbusiewiczem, który mówił że wszyscy są już bezradni po pomysły tak się mnożą (na wnuczką, na ciocię, na policjanta, na księdza) że już nikt za tym nie nadąża. Jedyna możliwość - sprawdzić informację bez względu na to kto do nas dzwoni
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 06.02.15, 21:40
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/wb/qa/5ixj/zagsSJqNGcq5aQhYIX.jpg
          AKCJA - NIE ZNAM, NIE OTWIERAM
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 06.02.15, 21:41
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/wb/qa/5ixj/RUtCUFHSqagaEjRoOX.jpg
            --
            MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 12.02.15, 16:59
      Pan Fajbusiewicz wciąż ostrzega
      A tutaj znowu nowa bieda
      Już nie na wnuczka czy księdza
      Teraz nowa wdarła się nędza
      Na banknoty - chociaż brzmi znajomo
      Nie jeden już dał się złapać, przekonać
      A ja ci mówię mój drogi panie
      Taki chwyt już 20 lat temu stosowali "cyganie"
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 12.02.15, 17:01
      STARUSZKA CHCIAŁA OBCEMU MĘŻCZYŹNIE DAĆ OSZCZĘDNOŚCI SWOJEGO ŻYCIA NA OPERACJĘ /JEGO/ SYNA - Gazeta.pl - 12.02.2015
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 24.02.15, 23:57
      ZATRZYMANIA POD ZARZUTEM WYŁUDZENIA DOTACJI - Wyborcza.pl - 24.02.2015
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 25.02.15, 00:00
      W PIOTROWICACH NAPADLI NA PRZECHODNIÓW I CHCIELI OBRABOWAĆ SKLEP - Dziennik Zachodni - 24.02.2015
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 25.02.15, 00:02
      DWÓCH MĘŻCZYZN CHIAŁO ODZYSKAĆ FIKCYNY DŁUG - Nasze Miasto - 24.02.2015
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 25.02.15, 00:03
      POLICJA ZATRZYMAŁA DWÓCH MĘŻCZYZN, KTÓRZY CHCIELI ODZYSKAĆ FIKCYJNY DŁUG - Nasze Miasto - 24.02.2015
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 25.02.15, 00:04
        Jak byłam na spotkaniu z Fajbusiewiczem to mówił, że policja już nie nadąża nad "nowymi pomysłami" na jakie naciągają oszuści
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 25.02.15, 00:05
          A wyobrażacie sobie co się będzie działo jak zamkną kopalnie?
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 20.03.16, 20:16
          Chociaż tutaj jest to przedstawione jako dowcip, złodzieje naprawdę działają w ten sposób. Polecam książkę z okresu międzywojennego - Sto sposobów jak nas okraść - oczywiście trzeba ją nieco dostosować do naszych czasów ale pomysłów na wykiwanie naiwnych nie brakuje....
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 23.05.16, 16:37
          To co robię nie ustrzeże mnie oczywiście od kradzieży, bo jak miałam okazję się przekonać na własnej skórze (W Warszawie) "na złodzieja nie ma mocnych" - tyle razy mu uciekałam, że w końcu już chyba zadziałała ambicja i dał radę mnie okraść.
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 08.02.17, 14:58
          I złapali i wypuścili.....sad
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 08.02.17, 15:04
          Ostatni czas - święta, ferie i jeszcze coś rejestracja telefonów - to wysyp różnego rodzaju oszustw i spamów. Można powiedzieć, że byłam na konsultacji w tej sprawie na policji i nawet policja jest bezsilna.
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 08.02.17, 15:04
          Ostatni czas - święta, ferie i jeszcze coś rejestracja telefonów - to wysyp różnego rodzaju oszustw i spamów. Można powiedzieć, że byłam na konsultacji w tej sprawie na policji i nawet policja jest bezsilna.
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 26.02.17, 20:02
          Nie wiem, że ludzie się jeszcze dają na to nabierać. To jest tak stary przekręt - chyba sprzed 100 latsad
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 05.06.17, 20:19
          Parę dni temu zadzwoniła taka jedna do moich rodziców, na telefon stacjonarny. Coś zaczęła mówić. Widocznie ktoś jej coś podpowiedział, bo po chwili zapytała - "A do jakiego miasta właściwie się dodzwoniłam?"
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 28.10.17, 23:26
          Już nie lubię Huberta, Milionerzy mnie nudzą i na ten moment jest ostatnią osobą z którą chciałabym rozmawiać
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 15.12.17, 17:14
          Dzisiaj telewizja podała, że ujęli sprawców przekrętów "na telefon komórkowy" - ofiarą tego przekrętu padli schorowani rodzice mojej koleżanki
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 29.08.18, 23:27
            Parę lat temu moja koleżanka została oszukana w taki sposób jak w tym kawale
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 06.09.18, 13:15
            [url=https://www.radio.katowice.pl/zobacz,38546,Senior-na-drodze-Akcja-promujaca-bezpieczenstwo-audio-foto-.html]SENIOR BEZPIECZEŃSTWO NA DRODZE - Radio Katowice - 06.09.2018[/size][/url]
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 06.09.18, 13:29
            TRAMWAJ NA POŁUDNIE W 2010 ROKU - Silesion - 06.09.2018
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 06.09.18, 13:33
            Chyba nam już wszystkim odbija. Nie mogę zrozumieć, że takie "chamskie" urządzenie nikomu nie podpadło. Już tak jesteśmy zakręceni, że przestajemy myśleć?!
            • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 27.02.20, 18:51
              UWAGA NA TELEFONY OD OSZUSTÓW - 24tp.pl - 27.02.2020
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 26.09.18, 19:46
            Uwaga: Jak wczoraj podały media pojawiło się również nowe oszustwo - na ZUS. Ktoś wysyła faktury z logo ZUS-u. Pamiętajcie. Nawet, jeżeli macie zaległości w ZUS to możecie dostać upomnienie, informację, tytuł wykonawczy ale nigdy nie F A K T U R Ę.
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 01.10.18, 18:00
            KIESZONKOWIEC Z DWORCA PKS - Radio Piekary - 01.10.2018
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 04.01.20, 22:23
            TELEFONY I OSZUŚCI
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 18.01.20, 12:32
            UWAGA. KTOŚ PODSZYWA SIĘ POD URZĄD MIASTA - Radio Piekary - 18.01.2020
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 28.01.20, 15:53
            STOP OSZUSTOM - Moje Katowice - 28.01.2020
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 31.01.20, 17:51
            KATOWICKA POLICJA ZATRZYMAŁA 17 LATKA, KTÓRY OSZUKIWAŁ METODĄ NA POLICJANTA - Super Express - 31.01.2020
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 06.03.20, 23:13
            PODPALENIE OŚRODKA REHABILITACYJNEGO W GISZOWCU - Nasze Miasto - 06.03.2020
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 06.03.20, 23:23
            BYŁA KSIĘGOWA MIAŁA PODPALIĆ OŚRODEK W GISZOWCU - www.infokatowice.pl - 06.03.2020
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 06.03.20, 23:47
            I teraz jest "sławna inaczej". To małe środowisko i każdy będzie wiedział o kogo chodzi
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 27.04.20, 14:45
            NASTOLATEK OSZUKIWAŁ METODĄ NA POLICJANTA - www.infokatowice.pl - 27.04.2020
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 22.01.21, 12:19
            WARSZAWA. MAŁŻEŃSTWO PRÓBOWAŁO WYŁUDZIĆ KREDYT NA 145 TYSIĘCY. MIELI SFAŁSZOWANE ZAŚWIADCZENIA - Interia - 22.01.2021
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 06.02.21, 12:13
            Oszustwa nam rosną w siłę...ale jak przeglądam te stare gazety to niestety przed i po roku 1914 rokiem było podobnie. Tyle, że metody były inne. Zamiast banku było poste resante - odbiór przesyłki na hasło, zamiast wnuczka byli inwalidzi wojenni itp...
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 22.02.21, 15:31
            INTERNETOWA OSZUSTWA W CZASIE PANDEMII - Interia - 22.02.2021
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 24.03.21, 14:18
            NIECODZIENNA KRADZIEŻ W KOŚCIELE - Interia - 24.03.2021
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 16.04.21, 17:22
            OSZUŚCI KRADLI PIENIĄDZE Z KONT INTERNETOWYCH - www.wpl pl - 16.04.2021
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 04.06.21, 13:36
            Chociaż ja mam koleżankę, której mama ma Alzhaimera. Kobieta była "bardzo poukładana", rzeczowa i przedsiębiorcza. Do emerytury prowadziła swój biznes. I w początkach choroby - jeszcze nie miała diagnozy - też jej się zdarzały "takie numery". Na szczęście nikt jej nie naciął "na wnuczka" ale żerowały na niej firemki komunikacyjne i nie tylko. Pani podpisywała wszystko co jej ktoś podsunął. Co koleżanka się namęczyła aby to wszystko poodkręcać. W większości udało się załatwić sprawę ale trafiła też na kilku takich (dzisiaj mają sprawy w sądzie i nie za sprawą koleżanki) dla których żadne argumenty się nie liczyły. Nawet orzeczenie choroby gdy je w końcu dostali.
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 23.11.22, 19:21
            OSZUSTWO NA PRACOWNIKA POCZTY, PRACOWNIKA BANKU - www.msn.com.pl - 23.11.2022
          • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 24.04.26, 22:19
            DWAJ OBYWATELE UKRAINY PODSZYWALI SIĘ POD INSTYTUCJE - www.katowice24.info - 24.04.2026
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 04.04.18, 00:48
          Roztargnienie była zgubne
          A czasami nawet trudne
          Kradzież auta pan tam zgłosił
          Długo policji nie prosił
          Lecz cóż stało się takiego
          Że szybko doszli do auta kradzionego
          Złodziej, który w aucie siedział
          Że je ukradł – też nie wiedział
          Tu nie będzie kary na scenie
          Bo to wszystko przez roztargnienie
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 04.04.18, 00:52
          Gdy ktoś chce cię do siebie przekonać
          sprawdź czy nie ma w spodnich pytona
          Taka sprawa rzecz się w Niemczech miała
          I niezła afera się z tego rozpętała
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 11.06.18, 16:10
          Okazuje się, że "to podobno ne jest oszustwo" tylko "działania marketingowe" firmy pośredniczącej w sprzedaży nieruchomości. Ta osoba, która w ten sposób się tłumaczy to chyba nie słyszała ani o reklamie ani o marketingu.
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 21.09.18, 19:50
          https://img4.dmty.pl//uploads/201809/1537427024_36woea_600.jpg
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 02.08.19, 14:29
          Pamiętam jak się denerwowałam gdy miałam w sądzie (cywilnym i pracy, bo sprawa była służbowa) zeznawać jako świadek. Do głowy by mi nie wpadło żeby zakpić z pewnych instytucji a tutaj jak widać nie ma żadnych świętości
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 12.09.20, 12:51
          Użytkownik, z którym rozmawiasz co prawda zamieszcza zdjęcie ale tylko jedno i jest na nim bardzo atrakcyjna osoba. Prawdopodobnie jest to zdjęcie kogoś innego albo ściągnięte z sieci. Poproś o zamieszczenie, przesłanie innych fotografii. Gdy tego nie zrobi zrezygnuj z dalszej znajomości.
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 12.09.20, 13:06
          Standardowym oszustwem jest podawanie się za zupełnie kogoś innego i tworzenie wokół tego życiorysu. Na przykład samotny ojciec, samotna matka, wiecznie zajęty biznesmen lub pracownik biurowy nie mający czasu na znalezienie partnera poza pracą.
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 21.05.23, 23:03
          W jego relacjach mieszkańcy chodzili nago i tylko genitalia zasłaniali płytkami ze złota lub srebra. Wielożeństwo było normą, a w przypadku zdrady mąż miał prawo zjeść niewierną żonę – co było miłą odmianą przy powszechnej diecie z wężowiny. Morderców wieszano głową w dół i szpikowano strzałami. Raz do roku składano bogom ofiarę z serc osiemnastu tysięcy chłopców, które upieczone konsumowali kapłani
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 21.05.23, 23:09
          Dzisiaj historia tego oszustwa może wywoływać zdumienie. Jakim cudem tak wielu ludzi wierzyło w słowa George’a? Należy jednak pamiętać, że przełom XVII i XVIII wieku to czasy, gdy wiedza mieszkańców Europy na temat innych krajów – zwłaszcza tych leżących na odległych kontynentach – była znikoma. Nie istniały masowe media, a bardzo duża ilość Europejczyków była niepiśmienna. Za to łaknęła niezwykłych opowieści, pobudzających wyobraźnię i wywołujących dreszcz emocji.
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 21.05.23, 23:31
          Krestos w Ziemi Świętej musiał dać prawdziwy popis swoich aktorskich zdolności i ostatecznie przekonał franciszkanina do swojej osoby. Da Lodi załatwił mu miejsce na jednym z weneckich statków płynących do Rzymu i zaopatrzył go w odpowiednie listy polecające.
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 21.05.23, 23:36
          Jego postawa wkrótce zaczęła jednak coraz bardziej irytować kościelnych hierarchów, którzy w asyście kilku franciszkańskich mnichów postanowili wysłać go na jakiś czas do Wenecji. Tam spędził pół roku, po czym kolejno przenosił się do Mantuy, Parmy, Piacenzy i Turynu.
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 21.05.23, 23:42
          Na pewno nie był następcą etiopskiego tronu. Historia, którą sprzedał katolickim hierarchom była bardzo naciągana, lecz tylko osoba mająca rozeznanie w dziejach ówczesnej Etiopii mogłaby ją obalić. Nikogo takiego nie było wtedy chyba jednak na całym kontynencie europejskim
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 22.05.23, 12:26
          Po wszystkim Wolski wiedział, że może odejść. Obrócił się, zdjął czapkę, ukłonił się na do widzenia, na co kosmici odpowiedzieli również schyleniem głowy. Po tym miłym i swojskim akcencie zjechał windą na polanę, gdzie czekał jego wóz. Gdy odjeżdżał, dziwny statek o wyglądzie małego autobusu, ciągle wisiał w powietrzu.
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 22.05.23, 12:35
          Zdaniem Rdułtowskiego obu, oprócz kosmitów, fascynowała również parapsychologia, a konkretnie zjawisko hipnozy. I właśnie hipnoza jest tu kluczowym pojęciem, na którym Rdułtowski zbudował swoje wyjaśnienie incydentu emilcińskiego. Miała za nim stać intryga nieomal równie niewiarygodna, jak przybycie zielonych ludzików z kosmosu…
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 22.05.23, 13:00
          Zdaniem Rdułtowskiego było tak, ponieważ Wawrzonek… zahipnotyzował rolnika i wmówił mu spotkanie z obcymi. Brzmi niewiarygodnie? Nie dla autora tej hipotezy. W 2015 roku opowiadał:

Na wszystko, o czym mówiłem, są dowody, albo w korespondencji, albo w relacjach świadków. Natomiast sam fakt zahipnotyzowania Wolskiego nie da się potwierdzić bezpośrednio. Bo i jak? To moja hipoteza, która jest jednak bardzo prawdopodobna.
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 22.05.23, 13:35
          Czy prosty rolnik ze wsi na Lubelszczyźnie, nieoczytany w literaturze science fiction ani w relacjach ufologicznych, w czasach, gdy nie każdy miał w domu telewizor, mógł tak przekonująco zmyślić spotkanie z obcymi? A może nie kłamał, tylko ludzie z zewnątrz zaczęli do jego opowieści dokładać kolejne fikcyjne elementy i zmyślone interpretacje?
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 22.05.23, 13:57
          Jan Wolski był rolnikiem mieszkającym w Emilcinie. Według jego relacji, 10 maja 1978 roku wracając z Dąbrowy Pusznieńskiej miał zostać zaczepiony przez dwóch niskich przybyszy, ubranych w czarne kombinezony z kapturami. Mieli oni porozumiewać się za pomocą ostrych i piskliwych dźwięków, co zaniepokoiło Wolskiego. Po przejechaniu około trzystu metrów zauważył wiszący na wysokości 4-5 metrów srebrzysty wehikuł. Z owego wehikułu miała obniżyć się platforma, z której wyszedł przybysz zapraszający Wolskiego do środka. Wolski miał wejść do środka, gdzie poddał się badaniom. W środku znajdowało się również kilka kawek i wron. Po badaniach Wolski miał wyjść z pojazdu kosmicznego i pożegnać się z kosmitami. Spotkanie w wehikule miało trwać kilka minut
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 26.05.23, 15:45
          Wybuch I wojny światowej uniemożliwił Lustigowi częste podróże między Starym i Nowym Kontynentem. Zdecydował się zatem osiąść w Kansas City, gdzie rozpoczął zabawę w swój pierwszy znany przekręt – tzw. „Rumanian Box”.
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 26.05.23, 15:50
          Podczas pobytu w stolicy Francji Victor natrafił na artykuł, w którym część mieszkańców narzekała na koszty utrzymania wieży Eiffla. Konstrukcja, która powstała z okazji Wystawy Światowej zorganizowanej w 1889 roku, miała być budowlą tymczasową. Jednak na stałe wpisała się zarówno w krajobraz miasta, jak również jego budżet. Związane z nią wydatki nie należały do najniższych, przez co w ostatnich latach jej stan się pogarszał.
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 26.05.23, 15:55
          W listopadzie tego samego roku został skazany na 20 lat w Alcatraz (gdzie siedział już Al Capone). Wyroku jednak nie odbył w pełni. Zmarł na zapalenie płuc 11 marca 1947 roku, pozostawiając po sobie słynne 10 przykazań oszusta.
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 26.05.23, 15:59
          🔹Nigdy się nie przechwalaj (zachowuj się jakby twoja ważność była oczywista).
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 25.02.15, 00:05
      Zaczęły się też znowu naciągania na telefony
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 26.02.15, 20:03
      ZŁOMIARZE UKRADLI RYNNY Z KOŚCIOŁA GARNIZONOWEGO - Nasze Miasto - 26.02.2015
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 01.03.15, 16:09
      KTOŚ DO CIEBIE DZWONIŁ? NIE ODDZWANIAJ. TO MOŻE CIĘ KOSZTOWAĆ MAJĄTEK - Metro - 01.03.2015
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 01.03.15, 16:10
        Zastanawia mnie zawsze, dlaczego wysyp tego rodzaju oszustw ma większe natężenie z początkiem wiosny...
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 06.03.15, 13:07
      PANIE SZUKAJĄ OSOBISTYCH KIEROWCÓW - OSZUSTWO DOTYCZĄCE POSZUKUJĄCYCH PRACY Gazeta.pl - 06.03.2015
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 06.03.15, 13:11
        No cóż, to nie jest żadna nowość. Przez lata przerabiane już były oferty pracy - na szkolenie -
        • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 06.03.15, 13:12
          Ludzie są zdesperowani bo jak widać nowe, ambitne plany nic nie dały, to była tylko teoria, teoria więc dają się łapać na dziwne nadzieje i wywalają pieniądze w błoto bo chcą pracować
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 19.03.15, 16:02
      OSZUSTWA NA WNUCZKA - Gazeta.pl - 19.03.2015
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 21.04.15, 21:58
      ROZKOCHAŁ KOBIETĘ A POTEM UKRADŁ JEJ BIŻUTERIĘ WARTĄ 60 000 - Gazeta.pl - 21.04.2015
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 21.04.15, 22:00
      No cóż, przecież to nie pierwszy taki przypadek. Kiedyś nie było portali randkowych więc ludzie poznawali się przez ogłoszenia. No i przecież mieliśmy "Tulipana" oszusta wszech czasów. A przecież zawsze znajdzie się jakiś naśladowca.
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 21.04.15, 22:01
      Najgorsze jest to, że od wieków (nie od lat) a od wieków kobiety dają się nabierać na "czułe słówka" a czasami...nie jest im żal biżuterii a obietnic.
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 06.05.15, 23:18
      OSZUKUJĄNA WEKSEL - GÓRNIKU KUPIMY OD CIEBIE PRAWO DO AKCJI - Fakt.pl - 06.05.2015
      • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 06.05.15, 23:19
        Cały Nikisz i Giszowiec był tym obwieszony. Od początku mi to brzydko pachniało, bo przecież akcja z akcjami zakładów przemysłowych miała miejsce jakieś dziesięć lat temu. Dziwne dla mnie było to skąd n a g l e takie zainteresowanie?!
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 13.05.15, 10:52
      NOWE OSZUSTWO TYM RAZEM NA SKAYPA I MAILA?
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 13.05.15, 10:53
      KOMORNIK ZAJĄŁ CI KONTO? MOŻE PADŁEŚ OFIARĄ OSZUSTWA - Gazeta.pl - 13.05.2015
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 15.05.15, 20:15
      NAJMŁODSZY POLSKI MILIONER MA DUŻE KŁOPOTY - Metro.pl - 15.05.2015
    • madohora Re: OSZUSTWA; OSZUSTWA BANKOWE; NA WNUCZKA; INNE 19.05.15, 23:59
      ZGŁOSILI SIĘ Z FAŁSZYWYM KUPONEM LOTTO - Onet.pl - 19.05.2015

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka