madohora 18.02.08, 17:07 Karkonosze A teraz proszę, proszę Zabiorę was w Karkonosze Gdy te góry pierwszy raz ujrzałam To się w Karkonoszach zakochałam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madohora Re: Karkonosze - Szrenica 18.02.08, 17:21 Szrenica Na Szrenicę ze Szklarskiej Poręby czerwony szlak prowadzi Nawet niezbyt wprawny turysta z nim sobie poradzi Same w górę nas poniosą nogi Bo ścieżka jest szeroka, przypomina drogę Po drodze więkoszości z nas chyba znany Jest Wodospad Kamieńczykiem nazywany Jeżeli ktoś lubi takie widoki To mógłby biegać i podziwiać tam i z powrotem Ale chociaż droga od wodospadu niedaleka Trzeba iść, bo Szrenica na nas czeka Na szczycie schronisko, narciarskie trasy Na samej górze można by spędzić tygodniowe wczasy Odpowiedz Link
madohora Re: Karkonosze - Łabski Szczyt 18.02.08, 17:33 Łabski Szczyt Tutaj niebieski szlak od Wodospadu Szklarki Tam gdzieś po drodze leżą Lisie Skałki I nazwa jak żart albo gratka Po drodze jeszcze leży Czeska Kładka Pod samym szczytem są Kukułcze Skały Nie pamiętam czy tam kukułki kukuły Na Łabskim Szczycie schronisko leży Musi tam wejść ten kto mi nie wierzy Schronisko trochę jak góralska chata I zimą pyszna z rumem herbata Odpowiedz Link
madohora Re: Karkonosze - Wielki Szyszak 18.02.08, 17:40 Wielki Szyszak Z Michałowic, zaraz na mapie zobaczę Na Wielki Szyszak prowadzi niebieski szlaczek Szlak wygląda jak droga na wprost Po drodze mijamy "Wysoki Most" Potem się szlaki stykają wielce Przy "Schronisku pod Śmielcem" Potem trzeba wejść na szlak czerwony i cisza Bo już zaraz mamy Wielki Szyszak Odpowiedz Link
madohora Re: Karkonosze - Czarna Przełęcz - Martinovka 18.02.08, 17:52 Czarna Przełęcz - Martinovka Na Czarną Przełęcz z Jagniątkowa Prowadzi najprostsza niebieska droga Najpierw są Paciorki, stojące w lesie Potem dalej szlak lasem nas niesie Tutaj nie będę orginalna wielce Gdy powiem o Rozdrożu i Schronisku pod Śmielcem Przy Czarnej Przełęczy miejsce widokowe i do schroniska na Martinovce szlaki gotowe Można tam jeszcze dalej przejść na sąsiadów stronę Góry są piękne więc te pomysły nie są szalone Odpowiedz Link
madohora Re: Karkonosze - Petrovka 18.02.08, 17:58 Petrovka Czarny szlak z Jagniątkowa na Petrovkę wiedzie Część przebiega drogą nie jesteśmy w biedzie Potem szlaki się z lekka krzyżują, mijają i do schroniska na Petrovce podążają Chociaż wydają się lekkie, droga nie jest prosta Nie każdy tak od razu temu wyzwaniu sprosta Może by wcześniej zrobić sobie suchą zaprawę I gdzieś się wspinać gdzie mniej jest trawy Ale jak zawsze, gdy szczyt osiągnięmy Zwycięzcami jesteśmy gdy na świat spojrzymy Odpowiedz Link
madohora Re: Karkonosze - Śnieżka 18.02.08, 18:07 Śnieżka Na Śnieżkę z Karpacza Górnego szlak prowadzi Niebieski, taki nikomu nie wadzi On obok stawów w górach przechodzi Trzeba uważać, gdy się lekko ochłodzi Można jednak też czarnym dojść w miarę prosto Pod Śnieżką zawsze zimno, więc lepiej wiosną Jest jeszcze jeden szlak czerwony On znów prowadzi z innej strony Na Śnieżce GOPR, obserwatorium, schronisko Czy jeszcze coś wam dodać czy to wszystko? Odpowiedz Link
madohora Re: Karkonosze 19.02.08, 18:04 Świątynia Wang W Karpaczu stoi, gdzie na Śnieżkę trasa Na niebieskim szlaku każdy o niego zachacza Pochodzi z Norwegii z wieku XIII Z miejscowości Vang, orginał jest z niego Historia dziwne koła zatacza że ten kościółek przywieziono do Karpacza Jest to mały kościólek drewniany Bez jednego metalowego gwoździa zbudowany By go wzmocnić od wiatrów i burzy Ktoś murowaną dzwonnicę dołożył Wchodzi się do niego drzwiami o pięknych rzeźbieniach A miodowe szyby w oknach dają przepiękną grę cienia Główne miejsce oczywiście ołtarz i krzyż za ołtarzem o zabytkowych organach jeszcze się wyrażę A wszystko w tym drewnianym świecie Oświetlone przez autentyczne świece Świątynia Wang- film Odpowiedz Link
madohora Re: Karkonosze 11.07.14, 17:44 No proszę Do dzisiaj Mile wspominam Karkonosze Odpowiedz Link
madohora Re: Karkonosze 03.11.14, 09:27 W Karkonoszach jest jedyny pomnik - cmentarz poświęcony wszystkim ludziom którzy zginęli w górach Odpowiedz Link
madohora Re: Karkonosze - Czarna Przełęcz - Martinovka 22.11.14, 23:43 Sorki, jak widać pisałam to dość dawno i ...teraz nie wiem o czym wówczas myślałam, że popełniłam taki błąd. No i że nie dodałam czegoś więcej. Obiecuję że się poprawię. Odpowiedz Link
madohora Re: Karkonosze - Czarna Przełęcz - Martinovka 23.11.14, 16:15 Naprawdę chętnie bym się tam znowu wybrała. No cóż, chwilowo ani czas ani możliwości nie pozwalają. Ale to akurat da się naprawić. Odpowiedz Link
madohora Re: Karkonosze - Czarna Przełęcz - Martinovka 23.11.14, 16:16 A w Karkonoszach jestem zakochana Odpowiedz Link
madohora Re: Karkonosze - Czarna Przełęcz - Martinovka 23.11.14, 16:16 Tego co napisałam po takim czasie nie da się naprawić. Mogę tylko przeprosić i podziękować za sprostowanie. Odpowiedz Link
madohora Re: Karkonosze 15.09.17, 15:33 Podobały mi się. Najpierw Karkonosze a potem Tatry Odpowiedz Link
balzack Re: Karkonosze 13.01.25, 14:33 Fajne gorki. Ale teraz tam pełno pseudo turystow. Odpowiedz Link
madohora Re: Karkonosze 30.09.17, 16:02 KARKONOSZE NA STAREJ POCZTÓWCE - SZKLARSKA PORĘBA WODOSPAD SZKLARKI Odpowiedz Link