madohora Re: Wpadki słowne II 06.01.21, 14:42 Rozwiązywałam krzyżówkę a jako, że krzyżówka dla tych ambitniejszych więc musiałam się skupić. W pewnym momencie ktoś mnie zawołała a ja odkrzyknęłam: - Zaraz przyjdę, tylko wykończę Jolkę! Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 10.01.21, 14:34 Dzisiaj - nie wiem co mi się stało - podniosłam słuchawkę telefonu i wołam: - Kto tam?! Jak się zorientowałam to dostałam takiego ataku śmiechu, że ktoś musiał przejąć tą słuchawkę bo nie byłam w stanie wypowiedzieć słowa Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 08.06.21, 17:46 Jakiś czas temu musiałam gdzieś pojechać wcześnie rano. Nie było wyjścia zamówiłam taksówkę. Zaspana, nie zadowolona z tej przymusowej podróży mówię do dyspozytorki: - Chciałam zamówić taksówkę na ulicę XYZ 3 mieszkania 5 Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 01.08.21, 14:26 Właśnie przed chwilą wmawiałam mojej mamie, że trzeba pić wodę mineralną przegotowaną - mina mojej mamy bezcenna. Miało być wodę mineralną nie gazowaną. Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 06.08.21, 15:27 Kilka dni temu przy wejściu na jedną z klatek schodowych wisiał taki napis: Uwaga. Próg jest świeżo wybetonowany. Prosimy o ostrożność. Włazić przez plac. Chyba autor nieco się znudził pisaniem Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 14.08.21, 20:26 Przeglądam stare książki kucharskie i mówię do mojej mamy: - A szukam jakiegoś przepisu bo chcę wam zrobić "stare ciasto" Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 15.08.24, 20:14 Usłyszałem od znajomego tekst w stylu: „Węże to nie zwierzęta. To jaszczurki”. Powiedziałem mu, że węże i jaszczurki to gady a gady to zwierzęta. Patrząc na mnie pogardliwie powiedział: „Widać, że jesteś niedouczony”. Jestem magistrem biologii Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 16.09.24, 14:58 Siedzę sobie w metrze i słyszę za sobą: „powiedz egzorcyście, że już jadę”. Odwracam się zaciekawiony , a tam kobieta koło 40stki tłumaczy swojej mamie: „mamo, to terapeuta a nie egzorcysta” Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne II 25.11.24, 13:53 Ostatnio mnie dotknął tzw. lapsus słowny. W sklepie koniecznie chciałam kupić - musztardę saperską!!!🥺 Odpowiedz Link