madohora 24.03.09, 18:00 Sobota,Galeria Szyb Wilson godzina 18:00 - opowiemy wam fragmenty historii związanych z Nikiszowcem czyli Nikiszowiec widziany naszymi oczami. Zobaczymy też wystawę fotografii, która mam nadzieję, przywoła wspomnienia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madohora Re: 4 Historie z Nikiszowca 28.03.09, 23:28 Wszystko się udało. Nie wiem jak inni ale ja jestem zadowolona. A najbardziej mnie cieszy to, że mój brat który mnie zazwyczaj krytykuje tym razem nie szczędzil mi cieplych slów. Odpowiedz Link
madohora Re: 4 Historie z Nikiszowca 03.04.09, 21:46 Wszak sprawa prosta i nie prosta Cztery historie z Nikiszowca Album przeglądam ze zdjęciami Głowa nabita jest wspomnieniami Udaję, że się nieźle zabawiam Na oczach lekka mgiełka się pojawia Ukradkiem teraz ocieram łezkę Zdjęcie czarne. Pamiętam sukienki niebieskie. Dość sentymentów, nie będę śpiewać Coś z tego wybrać na dzisiaj trzeba! Odpowiedz Link
madohora Re: 4 Historie z Nikiszowca 03.04.09, 21:46 Wiem! Ogród to dobry temat Trochę dlatego, że już go nie ma Po drugie piękne bo z serca głębi Wątek o topolach do dziś mnie gnębi Odpowiedz Link
madohora Re: 4 Historie z Nikiszowca 03.04.09, 21:47 Druga historia, tak znakomicie To całe życie. To nasze życie I jeszcze oczko wam tutaj puszczę Czy wy może graliście w „guśkę?” Odpowiedz Link
madohora Re: 4 Historie z Nikiszowca 03.04.09, 21:48 Trzecia historia to wspomnień morze Ona była o pierwszym projektorze Czy jeszcze ktoś z was pamięta On był prezentem na pewne święta Odpowiedz Link
madohora Re: 4 Historie z Nikiszowca 03.04.09, 21:50 Trzecia historia, jakby trzy światy Jeden w kolory był przebogaty Drugi znów szary, trzeci pełen grozy Więcej nie powiem. Bo już nie mogę… Odpowiedz Link
madohora Re: 4 Historie z Nikiszowca 03.04.09, 21:51 Twórcą literat każdemu znany Scenariusz przez życie był napisany Z każdego serca jakaś cząsteczka Wszystko widziane oczami dziecka Odpowiedz Link
madohora Re: 4 Historie z Nikiszowca 03.04.09, 21:52 Jeszcze mi serce zadrży z przejęcia Album zamknęłam. Odkładam zdjęcia. Może go kiedyś jeszcze otworze I jeszcze jakąś historię stworzę… Odpowiedz Link
madohora Re: 4 Historie z Nikiszowca 23.07.14, 10:21 Były cztery historie z Nikisza Nad jedną już panuje wieczna cisza... Odpowiedz Link
madohora Re: 4 Historie z Nikiszowca 05.02.15, 11:48 Nie wiem co będzie dalej Dzisiaj tylko trzy historie zostały.... Odpowiedz Link
madohora Re: 4 Historie z Nikiszowca 29.05.15, 20:40 Niestety teraz moglibyście wysłuchać tylko trzech historii. Jednej już nie usłyszycie. Odpowiedz Link
madohora Re: 4 Historie z Nikiszowca 09.11.16, 13:24 Jednej historii już nie usłyszycie Odpowiedz Link
madohora Re: 4 Historie z Nikiszowca 04.03.18, 21:20 Nowe historie opisać by się przydało Bo w tym temacie na Nikszu jest mało Teraz prawie nikt nie pamięta kina Gdzie się biegało czy lato czy zima Czasem ktoś wspomni, mój drogi Że był Szałaj co nam woził lody A potem wszystko tak jak w tym kinie Przewinie się obraz. I wszystko minie. Odpowiedz Link