Gość: dd IP: *.dsl.akrnoh.ameritech.net 25.02.04, 16:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MM Re: Izraelscy żołnierze wtargnęli do palestyńskic IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 25.02.04, 16:56 Humanitarnie wydadza te pieniadze na zakup humanitarnej broni aby humanitarnie zapewnic wieczny pokoj mieszkancom ziem okupowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAREK Re: Izraelscy żołnierze wtargnęli do palestyńskic IP: *.bb.netvision.net.il 25.02.04, 18:39 A co? Chcesz zeby tamci kupili jeszcze dynamitu i wysadzili jeszcze jeden autobus? Z jakiej paki to Ciebie dotyczy? Co sie w to wtracasz i opiniujesz? Moze sprobujesz troche pojezdzic izraelskimi autobusami wiedzac,ze ktos ma pieniadze na ich eksplodowanie?Pozdrawiam z Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Izraelscy żołnierze wtargnęli do palestyńskic IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 25.02.04, 18:52 > A co? Chcesz zeby tamci kupili jeszcze dynamitu i wysadzili jeszcze jeden > autobus? Nie dawajcie im powodow do wysadzania sie to nie beda tego robic. Sytuacja jest dosc prosta - znakomita wiekszosc panstw i ludnosci regionu popiera plan Saudow utworzenia Palestyny na terytoriach okupowanych od 1967 w zamian za uznanie i pokoj z Izraelem. Wiekszosc tylko nie wy. Wiec beda sie wysadzac dopoty, dopoki wy ich bedziecie okupowac i gnoic, i zadne mury wam w tym nie pomoga. Z jakiej paki to Ciebie dotyczy? Co sie w to wtracasz i opiniujesz? Z takiej, ze Izrael robi to co robi w znacznej mierze za pieniadze amerykanskich podatnikow, miedzy innymi i moje. Wiedz nie mozesz mi odebrac prawa do opinii, zebys nie wiem jak chcial. Poza tym, ta sytuacja stwarza zagrozenie dla calego swiata, wiec nie jest to tylko wasza prywatna sprawa. Wystarczy? > Moze sprobujesz troche pojezdzic izraelskimi autobusami wiedzac,ze ktos ma > pieniadze na ich eksplodowanie? Akurat jest bardzo, baaaardzo watpliwe ze pieniadze ktore lezaly w tych bankach mialy cokolwiek do czynienia z terrorystami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: politykierzy od siedmiu bolesci... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 00:26 > Nie dawajcie im powodow do wysadzania sie to nie beda tego robic. > Sytuacja jest dosc prosta - znakomita wiekszosc panstw i ludnosci > regionu popiera plan Saudow utworzenia Palestyny na terytoriach > okupowanych od 1967 w zamian za uznanie i pokoj z Izraelem. jakos nie slyszalem zeby jakikolwiek kraj arabski mial plan pokojowy, ktory nie bylby zawetowany albo odrzucony przez palestynczykow. za to zawsze - kiedy pojawia sie szansa na jakies porozumienie pokojowe, wybucha kolejna bomba w izraelu. zawsze! arabowie nie lubia palestyczykow, zaden kraj arabski ich u siebie nie chce. daja im kase tylko na broń, bo to oslabia izrael - co jest im oczywiscie na reke. zaden kraj arabski nigdy nie pomogł palestyczykom! > Akurat jest bardzo, baaaardzo watpliwe ze pieniadze ktore lezaly w > tych bankach mialy cokolwiek do czynienia z terrorystami. powiedział ekspert rynków finasowych, mający wgląd w konta bankó palestyńskich... ech... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Historyku od siedmiu bolesci... IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 26.02.04, 18:10 ... widze, ze pamiec twoja nie siega dalej niz pol roku wstecz. > jakos nie slyszalem zeby jakikolwiek kraj arabski mial plan pokojowy, ktory > nie bylby zawetowany albo odrzucony przez palestynczykow. za to zawsze - kiedy > pojawia sie szansa na jakies porozumienie pokojowe, wybucha kolejna bomba w > izraelu. zawsze! Czyzby? Plan pokojowy o ktorym wspomnialem byl odrzucony przez Izrael, gdyz to wlasnie Izrael odmawia oddania Wschodniej Jerozolimy, lezacej poza granicami z 1967 roku. Na tym zreszta stanely rozmowy w Camp David, gdyz Izrael nie zgodzil sie na opuszczenie tej czesci miasta, a Palestynczycy tez nie chcieli z niej zrezygnowac. No i oczywiscie Izraelici wyskoczyli z wielkim oburzeniem, ze dawali Palestynczyko 95% tego co mieli oddac, a ci tego nie wzieli. Zawsze wybucha kolejna bomba w Izraelu? Nie tak dawno Palestynczycy oglosili moratorium na zamachy w Izraelu i nawet Hamas i Hezbollah sie do niego dostosowaly. I co sie stalo? W trakcie tego zawieszenia broni Izrael dokonal zamachow na czlonkow Hamasu. To niby kto pierwszy zlamal to zawieszenie, Palestynczycy? Kolego, jesli chcesz przepisywac historie to prosze bardzo, ale znajdz sobie podobnych tobie polglowkow ktorzy pamietaja nie fakty, ale to co im sie pozwala pamietac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arv Re: Izraelscy żołnierze wtargnęli do palestyńskic IP: w3cache.* / *.2-0.pl 25.02.04, 19:35 Pozdrawiam Izrael. Na prawdę sądzisz Marku, że działania Izraela przyczyniają się do poprawy sytuacji? Jesteś przekonany, że napad na bank zapobiegnie atakom terrorystycznym? Czy naprawdę osadnictwo na okupowanych terenach jest potrzebne żydom i Izraelowi? Czy znasz palestyńczyków pracujących w Izraelu? Jak są traktowani? Ja nie mówię, że terroryści są usprawiedliwieni. Ataki na cywilów nie mają nic wspólnego z walką wyzwoleńczą. Ja twierdzę, że Wy ich po prostu prowokujecie. Sami wywołujecie nienawiść. Jestem gotowy pomyśleć, że szukacie pretekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
koszalekopalek2 Rabusie! :-P 25.02.04, 20:28 Gość portalu: Arv napisał(a): > > Ja nie mówię, że terroryści są usprawiedliwieni. Ataki na cywilów nie mają nic > wspólnego z walką wyzwoleńczą. Ja twierdzę, że Wy ich po prostu prowokujecie. > Sami wywołujecie nienawiść. Jestem gotowy pomyśleć, że szukacie pretekstu. > Zgadzam się! Ja już dawno nawołuję żeby w odwet za rozrywki autobusowe w centrum Jerozolimy żP odpowiadały przesiedleniem się na dno morza śródziemnego. Tam niema żadnych autobusów więc bezpieczniej! :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama Re: Izraelscy żołnierze wtargnęli do palestyńskic IP: *.013-20-76737411.cust.bredbandsbolaget.se 25.02.04, 17:09 Robcie tak dalej a antysemityzm zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAREK Re: Izraelscy żołnierze wtargnęli do palestyńskic IP: *.bb.netvision.net.il 25.02.04, 18:42 Dobrze,a jak tak nie bedziemy robic to zaczniesz lubic Izraelczykow? Wolalabys zeby Arabowie mieli pieniadze na bomby i na masakrowanie ludzi.Chyba masz sie za osobe obiektywna.Pozdrawiam z Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arv Re: Izraelscy żołnierze wtargnęli do palestyńskic IP: w3cache.* / *.2-0.pl 25.02.04, 19:56 A ja znam araba który wcale nie chce nikogo zmasakrować. Mam mu rąbnąć portfel zapobiegawczo ? A czy jak rąbnę mu portfel to lęk przed terrorystami zwolni mnie z odpowiedzialności (bo pewnie ma dalekiego kuzyna w hamasie) ? Czy takie myślenie ma jakąkolwiek przyszłość ? Czy Twoja wypowiedź ma coś wspólnego z myśleniem czy po prostu wpojono Ci taki sposób oceny rzeczywistości ? Pozdrawiam Izrael i życzę pokoju. Przypomnij jeszcze ... kto rozpoczął tę wojnę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo No, kto rozpoczal te wojne ?...Przypominaj !! IP: *.42.220.203.acc07-dryb-mel.comindico.com.au 26.02.04, 09:24 Sprawdz wszystko dokladnie, nie polegaj tylko na arabskiej propagandzie,moze i ty zmienisz swoje poglady na ten konflikt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arv Re: No, kto rozpoczal te wojne ?...Przypominaj !! IP: w3cache.* / *.2-0.pl 27.02.04, 23:06 Proszę bardzo: Nie wiem ilu arabów pracuje w onecie, ani jak bardzo onet jest podatny na propagandę arabską (nawet jak oglądają al dżazirę to ni w ząb nie rozumieją ;- >>> ) ale mam tu takie linki: wiem.onet.pl/wiem/0120e8.html wiem.onet.pl/wiem/00fc6e.html Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rannyptak Re: Izraelscy żołnierze wtargnęli do palestyńskic IP: *.acnielsen.pl 25.02.04, 17:10 DD, jeszcze nie wyrywają palestyńskim staruszkom torebek z rentami i emeryturami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAREK Re: Izraelscy żołnierze wtargnęli do palestyńskic IP: *.bb.netvision.net.il 25.02.04, 18:47 Ciekawe porownanie,pasujace do danej sytuacji.Dla informacji chce Tobie powiedziec,ze np.karetki palestynskie zajmuja sie czasami przewozeniem terrorystow (=tych ktorzy''walcza'' z cywilna ludnoscia izraelska,najczesciej zabijajac dzieci i kobiety).Pozdrawiam z Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arv Re: Izraelscy żołnierze wtargnęli do palestyńskic IP: w3cache.* / *.2-0.pl 25.02.04, 19:59 Brawo, zlikwidować karetki w Palestynie. A o przysiędze hipokratesa słyszałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nolan Re: On sie nie nazywal Hipokrates IP: *.bredband.skanova.com 25.02.04, 20:07 ale Hipokryta jak donosza z TEL_A_WIWU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arv Re: Izraelscy żołnierze wtargnęli do palestyńskic IP: w3cache.* / *.2-0.pl 25.02.04, 20:18 Tak post scriptum to zastanawiam się czy Ty Marku bardziej nienawidzisz palestyńczyków czy oni Ciebie. Prosisz o obiektywizm a sam oceniasz rzeczywistość przez przyzmat strachu, uprzedzeń i nienawiści. Mimo wykształcenia nie panujesz nad emocjami i nie potrafisz trzeźwo i otwarcie myśleć. Czy zdajesz sobie sprawę, że terrorysta kieruje się tymi samymi uczuciami co ty? Boję się że na jego miejscu, z jego wykształceniem, religią, kulturą chwyciłbyś za materiały wybuchowe i poszedł umrzeć zabierając za sobą niewinnych ludzi. Jesteś inteligentny, dałbyś bomby i wysłał arro i jemu podobnych. Ale Ty masz czyste ręce. Żołnierzy wam nie brakuje prawda ? Twoje ręce są czyste ale serce ma kolor terrorysty. Moje pokolenie w Polsce nigdy nie doświadczyło takiego zagrożenia jakie macie w Izraelu - dlatego trudno mi zrozumieć Twoją nienawiść. Ale dziw się że Twoje poglądy spotkają się tutaj tylko z poklaskiem głupców i prostaków. Wiedz że 80% europejczyków za największe zagrożenie pokoju na świecie uważa Izrael. Już nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobslej [...] IP: *.dialog.net.pl 25.02.04, 17:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arro [...] IP: 147.210.84.* 25.02.04, 17:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: Hitler IP: *.tac.net 25.02.04, 19:16 Niestety, obawiam sie, ze historia stworzy nowego hitlera, bo miarka sie przebrala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo [...] IP: *.42.220.203.acc07-dryb-mel.comindico.com.au 26.02.04, 08:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ugryź A może za późno się tym zajął IP: 62.181.161.* 25.02.04, 17:57 W każdym razie polecam lekturę książki "Reynhard Heydrrich" wydawnictwa Bellona (Brunatna Seria). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAREK Re: Hitler IP: *.bb.netvision.net.il 25.02.04, 18:53 Szkoda,ze nie mogles sluzyc w gestapo.Napewno tego bardzo zalujesz.Proponuje zebys przyjechal tu ,do Izraela i zobaczyl,ze hitlerowskie plany ''wykonczenia'' sie nie powiodly.Rozumiem,ze to nie daje Tobie spokoju,a dlaczego?To juz Twoj problem,ktory powinienes rozwiazac u psychologa.Zyjesz w zaklamaniu,pod wplywem nierealnej ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Hitler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 22:12 Niech żyje cenzura na tym portalu baaardzo koszerna ...shalom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek.R Re: Hitler IP: 5.3.1R* / 212.25.109.* 25.02.04, 19:06 Szkoda "bobslej" ze cie za wczesnie zwolniono z zakladu psychiatrycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arro No wreszcie IP: 147.210.84.* 25.02.04, 17:19 Nareszcie pomysleli zawsze twierdzilem ze zwalczanie terroryzmu przez fizyczna eksterminacje czlonkow roznych organizacji to walka z wiatrakami.To jest po prostu niewykonalne nawet majac MOSAD. Terrorystow trzeba odciac od zrodel finansowania - to po pierwsze ,a po drugie to sprawic by opinia miedzynarodowa nienawidzila terrorysow a nie uwazala ich za bohaterow. Gdyby taki terrorysta wiedzial ze po ataku armia rozwali jego rodzinny dom nie pozwoli go pochowac , wygna jego rodzine i pozbawi ja zrodel utrzymania a wszyscy beda go uwazac nie za bohatera tylko za kryminaliste nigdy nie zdecyduje sie na zabijanie niewinnych ludzi w autobusach . Osobiscie gdy tylko slysze o kolejnych ofiarach po stronie palestynskiej to sie naprawde ciesze ze wlasnie zginal jeden pieciu dziesieciu fanatykow o tylu ich bedzie mniej - nie mam z tymi ludzmi zadnej wiezi to sa moi naturalni wrogowie jako calosc nienawidze ich i ich swiata wartosci - w przeciwienstwie do Zydow ktorzy byli w naszej historii i kulturze obecni prawie od zawsze i ktorzy stanowia powazna jej czesc i wnoszac do niej duzo dobrego i wartosciowego, Zydzi ktorzy dostali od historii szanse stworzenia wartosciowego spoleczenstawa i dzieki swojej inteligencji ja wykorzystali. Tzw Palestynczycy to wrogowie Zydow wiec i moi wrogowie mojego swiata mojej kultury sposobu zycia i mojej cywilizacji . Owszem trzeba im stworzyc panstwo dac im szanse aby sprobowali maja do tego prawo ale najpierw powinni sie ucywilizowac stworzyc jakas glebsza mysl polityczno spoleczna oparta na prawie do zycia a nie do zabijania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: No wreszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 17:25 Stworzyc dla Palestyńczyków państwo? A po co? Kolejna skorumpowana dyktatura w regionie? Z mordercami z Hamasu i Dzihadu w steru władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arro Re: No wreszcie IP: 147.210.84.* 25.02.04, 17:28 Wiesz chcialem jakos tak delikatnie ekumenicznie liberalnie i humanitarnie chociaz mysle podobnie pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arv Re: No wreszcie IP: w3cache.* / *.2-0.pl 25.02.04, 18:37 A kto był u władzy przed ponownymi narodzinami Izraela (zdaje się w 1948)? No chyba że Waszym zdaniem Hamas działał już w czasach biblijnych ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: No wreszcie IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 25.02.04, 17:26 > Terrorystow trzeba odciac od zrodel finansowania - to po pierwsze ,a po drugie > to sprawic by opinia miedzynarodowa nienawidzila terrorysow a nie uwazala ich > za bohaterow. Kolego, jesli myslisz, ze organizacje przygotowujace zamachy terrorystyczne w Izraelu trzymaja swoje pieniadze w bankach palestynskich to gratuluje inteligencji - nadaje sie ona do Ksiegi Guinnesa. Ten ruch to kolejny cios w zwyklych palestynczykow, bo tylko oni na tym ucierpia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arro Re: No wreszcie IP: 147.210.84.* 25.02.04, 17:54 dziekuje sz gratulacje Panie Guiness coz skoro istnieje taka kategoria jak inteligencja czy jej brak to widze ze sie musiales dowiadywac KOLEGO zglos sie tam masz analityczny zmysl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: No wreszcie IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 25.02.04, 18:31 Pozwol kolego, ze zacytuje pare twoich wypowiedzi... >> a po drugie >> to sprawic by opinia miedzynarodowa nienawidzila terrorysow a nie uwazala >> ich za bohaterow. Ty i tobie podobni sami robicie wilcza robote gloryfikujac ataki Czecznow na rosyjskich cywili, szpitale itd. itp. Terror to terror - niewazne w czyim wykonaniu. >> Gdyby taki terrorysta wiedzial ze po ataku armia rozwali jego rodzinny dom >> nie pozwoli go pochowac , wygna jego rodzine i pozbawi ja zrodel utrzymania >> a wszyscy beda go uwazac nie za bohatera tylko za kryminaliste nigdy nie >> zdecyduje sie na zabijanie niewinnych ludzi w autobusach . Ciekawe, ze taka historia miala juz miejsce. Byly juz takie czasy, ze zapomaganie i ukrywanie niektorych ludzi (nawet nie terrorystow), tracil zycie delikwent, jego cala rodzina, a majatek szedl z dymem. Teraz wielu z tych, ktorych mamy doceniac (jak piszesz gdzie indziej) wywrzaskuje oskarzenia pod adresem ludzi ktorzy, postawienie wobec tych faktow, postanowili odwrocic glowe albo nawet zapewnic spokoj przede wszystkim swojej rodzinie. >> Osobiscie gdy tylko slysze o kolejnych ofiarach po stronie palestynskiej to >> sie naprawde ciesze ze wlasnie zginal jeden pieciu dziesieciu fanatykow o >> tylu ich bedzie mniej - nie mam z tymi ludzmi zadnej wiezi to sa moi >> naturalni wrogowie jako calosc nienawidze ich i ich swiata wartosci Czyli cieszysz sie, gdy dowiadujesz sie o smierci "kazdego" Palestynczyka, niewazne czy to terrorysta czy tez nie, prawda? Co z tego, ze w ataku izraelskim zginelo z dziesieciu cywili... przeciez to tylko fanatycy i ty nienawidzisz ich i ich swiata, czyz nie tak? A czym sie roznisz wobec tego od tych idiotow na tym forum, ktorzy sie slinia na wiesc o kazdej ofierze atakow terrorystycznych? Niczym. Nie roznisz sie niczym nawet od nazistow, ktorzy Zydow prowadzili do gazu. >> w przeciwienstwie do Zydow ktorzy byli w naszej historii i kulturze obecni >> prawie od zawsze i ktorzy stanowia powazna jej czesc Nie prawie od zawsze ale gdzies od 14 wieku. I pozwolono im w Polsce mieszkac w swoich enklawach, w ktorych zyli nie bardzo mieszajac sie w zycie reszty narodu. Ale nigdy, NIGDY nie stanowili "powaznej czesci narodu polskiego". Powazna czesc narodu polskiego, moj drogi, stanowili Litwini i Ukraincy a nie Zydzi. Nawet po I w.s. stanowili oni (wy) raptem jakies 9% spoleczenstwa, a co glosniejsi ich (was) przedstawiciele byli przecini odzyskaniu przez Polske niepodleglosci. >> Tzw Palestynczycy to wrogowie Zydow wiec i moi wrogowie mojego swiata mojej >> kultury sposobu zycia i mojej cywilizacji . Tzw. Palestynczycy ze swoja kultura moga byc wrogami tzw. Zydow i ich kultury, ale nie mieszaj jej z kultura Polski, bo choc miala ona (tzn. kultura zydowska) pewien wklad, absolutnie nie jest ona jednoznaczna z kultura polska - chocbyscie nie wiem jak chcieli aby tak bylo. To tak samo jak z kultura Lemkow czy nawet muzulmanow (Tatarow) zyjacych w swoich enklawach w bialostockiem od 17 wieku. To tylko jeden z substratow, produkt niewielkiej mniejszosci, wchodzacych w calosc polskiej kultury. I jako taki, ten substrat moze byc calkowicie obcy wiekszosci Polakow i cywilizacji w polskim wykonaniu. >> Owszem trzeba im stworzyc panstwo dac im szanse aby sprobowali maja do tego >> prawo ale najpierw powinni sie ucywilizowac stworzyc jakas glebsza mysl >> polityczno spoleczna oparta na prawie do zycia a nie do zabijania. I mowisz to w obronie przedstawicieli panstwa, ktore wyroslo na tereytoriach zamiaszkalych przez tychze "fanatykow" jako rezultat protekcji Stalina i krwawych zamachow terrorystycznych przeciwko Anglikom. Jezeli wiec mozesz miec jakiekolwiek pretensje, to miej je przeciwko Irgunowi, przeciwko ludziom pokroju Begina czy ben Guriona, bo to oni pierwsi pokazali Arabom, ze terror przynosi wymierne korzysci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arv Re: No wreszcie IP: w3cache.* / *.2-0.pl 25.02.04, 18:48 > Tzw. Palestynczycy ze swoja kultura moga byc wrogami tzw. Zydow i ich kultury, > ale nie mieszaj jej z kultura Polski, bo choc miala ona (tzn. kultura zydowska) > pewien wklad, absolutnie nie jest ona jednoznaczna z kultura polska - > chocbyscie nie wiem jak chcieli aby tak bylo. To tak samo jak z kultura Lemkow > czy nawet muzulmanow (Tatarow) zyjacych w swoich enklawach w bialostockiem od > 17 wieku. To tylko jeden z substratow, produkt niewielkiej mniejszosci, > wchodzacych w calosc polskiej kultury. I jako taki, ten substrat moze byc > calkowicie obcy wiekszosci Polakow i cywilizacji w polskim wykonaniu. Panowie, nie mieszajmy kwestii kulturowych do polityki. Zaraz ktoś wyskoczy z korzeniami chrześcijaństwa i będzie miał rację. Przebogata kultura żydowska wywarła ogromny wpływ na nas i naszą cywilizację. Fakt że państwo Izrael stosuje takie a nie inne metody nie uzasadnia nienawiści do narodu zydowskiego - podobnie jak terroryści z hamasu nie powinni być utożsamiani z ogółem Palestyńczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: No wreszcie IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 25.02.04, 19:10 > Panowie, nie mieszajmy kwestii kulturowych do polityki. Zaraz ktoś wyskoczy z > korzeniami chrześcijaństwa i będzie miał rację. Nie ja zaczalem z ta kultura. Ale mozemy podywagowac na temat korzeni vs. caloksztaltu kultury. Bo czy tak naprawde kultura zydowska miala jakikolwiek wplyw na rozwoj kultury chrzescijanskiej, zarowno tej zwiazanej z Rzymem jak i Konstantynopolem, przez ostatnie 2000 lat czyli praktycznie od powstania chrzescijanstwa? Owszem chrzescijanstwo wyroslo z judaizmu, ale juz pewne podstawowe jego dogmaty sa troche odmienne. Zgadzam sie natomiast, ze obie kultury sa wartosciowe i cenne w dziedzictwie cywilizacji. Ale tezy wysuwane przez Arro jakoby kultura zydowska (zarowno religijna jak i swiecka) stanowila "powazna" czesc kultury polskiej jest zwyklym chciejstwem. Jest to jakby jedna z przypraw ktora naszej kutlurze dodaje wiecej smaku, ale nie jest jej podstawa. :o) > Przebogata kultura żydowska wywarła ogromny wpływ na nas i naszą cywilizację. > Fakt że państwo Izrael stosuje takie a nie inne metody nie uzasadnia nienawiści > > do narodu zydowskiego - podobnie jak terroryści z hamasu nie powinni być > utożsamiani z ogółem Palestyńczyków. Alez ja absolutnie nie szerze nienawisci do narodu zydowskiego. Wrecz przeciwnie - uwazam, ze nienawisc te podniecaja niektorzy przedstawiciele tego narodu poprzez swoje zachowanie. W ogole nie popieram generalizowania zachowan osobnikow na caly narod, dlatego wole nazywac tych ludzi po imieniu (co uczynilem w ostatnim akapicie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: No wreszcie IP: *.wistar.upenn.edu 25.02.04, 17:27 Arro..n ....Ty byc bardzo madry Zyd, ....dzieki za wytlumaczenie ludziom dlaczego caly swiat Was powinien kochac i podziwiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arro Re: No wreszcie IP: 147.210.84.* 25.02.04, 17:41 Jestem takim Zydem jak kazdy prawdziwy Polak tzn nie mam pojecia czy nie ma we mnie troche krwi zydowskiej jesli juz mowimy o czyms tak nudnym jak o rasach Bycie Zydem to jest bardziej jakis glebszy konstrukt myslowy w dzisiejszuch czasach i nie mowie ze trzeba (ich nas )kochac ale przynajmniej doceniac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojthek Żyd=Palestyńczyk=Człowiek IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.02.04, 17:46 Czy to Polak, Palestyńczyk, czy Żyd to niewielka różnica. Każdy ma prawo do życia, każdy chce kochać, pracować, odpoczywać, mieć swoją rodzinę. Dlatego nie ma się co cieszyć, że ktoś ginie - Nie pytaj komu bije dzwon, bo bije on właśnie Tobie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arv Re: No wreszcie IP: w3cache.* / *.2-0.pl 25.02.04, 18:07 Aha czyli nie wiesz czy jesteś Żydem ale chciałbyś nim być. Proponuję w takim razie wyjechać do Izraela i zostać osadnikiem - najlepiej wysiedlić jakąś palestyńską rodzinę i zająć ich dom. Człowieku, zapewne każdy z nas potępia terroryzm. Bezsilność i okupacja nie tłumaczą bandytów atakujących cywilów w samobójczych atakach. Ale czy terroryści usprawiedliwają represjonowanie palestyńczyków ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arro Re: No wreszcie IP: 147.210.84.* 26.02.04, 14:24 utozsamiam sie z tymi do ktorych mi blizej ktorych rozumiem bardziej mimo ze potepiam z cala stanowczoscia osiedlanie sie Zydow na TZW terenach palestynskich bo to z reguly ortodoksi fanatycy ktorych w Izraelu niewielu i sa potepiani przez obywateli ale mimo to rzad sie z nimi liczy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arv Re: No wreszcie IP: w3cache.* / *.2-0.pl 27.02.04, 23:17 W takim razie potępiasz cały Izrael który powstał właśnie na skutek imigracji i osiedlania się żydów z całego świata. Owszem "tzw tereny palestyńskie" były historycznie żydowskie ale jakoś stosunki pomiędzy osadnikami a "tubylcami" nie układały się pokojowo. Prawda jest taka - Żydzi marzący o swoim państwie wyparli militarnie arabusów a teraz wykorzystując terroryzm jako pretekst starają się wyprzeć ich coraz dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arv Re: No wreszcie IP: w3cache.* / *.2-0.pl 25.02.04, 17:57 Czegoś tak głupiego jeszcze nie czytałem. Gdyby nie styl Arro i pozornie "przemyślana" odpowiedź - nie poniżyłbym się do dyskusji. Kolego Arro: czy dostrzegasz różnicę w okrutnych zamachach terrorystycznych a okradaniu obywateli i banków przez regularną armię w imieniu państwa ??? Kto ponosi większą odpowiedzialność ? Naród palestyński za bandy morderców czy Izrael za bandycki napad na bank przy użyciu długiej broni w imię "walki z terroryzmem" i "odzyskanie ziemi obiecanej". Sam nie wiem czego Ci życzyć Panie Arro, czy oszołoma/mordercy/terrorysty w rodzinie (i represji za jego morderstwa), napadu na bank w którym trzymasz pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arro Re: No wreszcie IP: 147.210.84.* 25.02.04, 18:04 Nie zrozumiemy sie niestety bo ja chce walczyc z terroryzmem Palestynskim za wszelka cene to jest Racja Stanu Izraela ktorej opinia miedzynarodowa do ktorej Pan nalezy nigdy nie zrozumie bo jest po stronie Palestynczykow czyli tzw slabszych ale zyjac w izraelu i jezdzac tutejsza komunikacja zmienilby pan zdanie po tygodniu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arv Re: No wreszcie IP: w3cache.* / *.2-0.pl 25.02.04, 18:26 Skoro za wszelką cenę to jedyną skuteczną metodą polegającą na agresji jest niestety eksterminacja ludności arabskiej. Każda agresja rodzi agresję. Obrabowanie rodziców ośmioletniego chłystka z oszczędności w banku i postawienie mu czołgu na podwórku powoduje że chłystek w imię wolności i allaha nie może się doczekać odwetu. Działania Izraela nie mają na celu zaprowadzenia pokoju i walki z terroryzmem. To czysta forma okupacji, prowokacji, działań odwetowych i odwracania uwagi od osadników zasiedlających ziemie palestyńskie. Ktoś kto pragnie pokoju działa inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo Re: No wreszcie IP: *.bredband.skanova.com 25.02.04, 18:49 No wreszcie spoleczenstwo naszego kraju dowiedzialo sie za co tak wlasciwie czlonkowie AK po wojnie siedzieli w wiezieniach - za terroryzm panowie i panie, za terroryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAREK Re: No wreszcie IP: *.bb.netvision.net.il 25.02.04, 18:57 Arro,w koncu czytam opinie ludzka,inteligientna i realistyczna.Masz glowe na karku.Serdecznie pozdrawiam z Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arro Re: No wreszcie IP: 147.210.84.* 26.02.04, 13:57 Witam i pozdrawiam z Francji bylem w 1993 roku kilka tygodni w Izraelu i mam kilku studiujacych tam kolegow zrozumialem Izrael i ich polityke podczas pobytu, po tym jak kilka razy palestynczycy obrzucili nasz samochod i autokar kamieniami pod Betlehem i w Jerozolimie - uratowali nas zolnierze Izraelscy do ktorych do dzisiaj czuje sympatie dostalem w glowe malym kamieniem moj ojciec tez - tak jak w Polsce tata zakrwawiony zatrzymal sie i chcial zlapac tych malych przestepcow ale po chwili rzucili sie na nas inni mlodzi i dorosli i to tylko dlatego ze jechalismy samochodem pozyczonym z firmy Zydowskiej (byla taka mala naklejka na samochodzie) i nagle nie wiadomo skad wyjechali gazikiem zolnierze Izraelscy i zrobili pozadek pomogli nam i uratowali nas po prostu chociaz nie moglismy sie nawet z nimi za bardzo dogadac tak bylismy przestraszeni od tego czasu inaczej patrze na Izrael i jego poczynania moi koledzy naprawde boja sie jezdzic autobusami bo tel Avivie i Jerozolimie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0 Dobry indianin to martwy indianin IP: *.bredband.skanova.com 25.02.04, 19:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arro Re: Izraelscy żołnierze wtargnęli do palestyńskic IP: 147.210.84.* 25.02.04, 17:59 jestes az tak glupi czy po prostu niedouczony tak czy siak ucz sie i czytaj ksiazki i rozwijaj intelekt a prze to siebie a swiat bedzie lepszy dla Ciebie no juz do nauki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arv Re: Izraelscy żołnierze wtargnęli do palestyńskic IP: w3cache.* / *.2-0.pl 25.02.04, 18:27 Może polecisz jakieś książki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arro Re: Izraelscy żołnierze wtargnęli do palestyńskic IP: 147.210.84.* 26.02.04, 13:42 To nie bylo do Ciebie Arv jesli tak pomyslales to przepraszam to bylo do tych tepakow ss hitlera i innych prostakow Ja teraz studiuje R.Arona i H.Arendt polecam ale po twoich wypowiedziach wnioskuje ze i wymienieni Autorzy nie sa Ci Obcy tak czy siak Polecam Arona najlepiej w oryginale pozdrowienia z Francji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Izraelscy żołnierze wtargnęli do palestyńskic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 18:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SSariel [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 18:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: Izraelscy żołnierze wtargnęli do palestyńskic IP: 12.24.244.* 25.02.04, 18:25 Czy Zydom nie wstyd ciagle plakac nad holocaustem i antysemityzmem i w tym samym czasie okupowac inny narod. Atak na bank to czyste swinstwo, niedlugo zaatakuja szpitale i odetna niemowlaki od inkubatorow w obawie ze niemowle to przyszly terorysta. Niech "cywilizowani" Zydzi oddadza zagrabione Palestynczykom ziemie, domy i szkoly a skonczy sie "terroryzm". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Izraelscy żołnierze wtargnęli do palestyńskic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 18:57 Wyciagneli dobra nauke z dzialan Hitlera, Goebbelsa i spolki. Potem to udoskonalili i mamy dzisiejszy rzad panstwa Izrael. Pogratulowac skutecznosci. Tylko niech sie juz przestana zaslaniac holocaustem z II wojny swiatowej bo sami go teraz prowadza na ogromna skale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo Czlowieku, zastanow sie , co piszesz ! IP: *.42.220.203.acc07-dryb-mel.comindico.com.au 26.02.04, 09:05 Zydzi nie maja sie czego wstydzic.Do holocaustu narodu zydowskiego doszlo w waszej 'tolerancyjnej' Europie, w ktorej antysemityzm jest dzisiaj w pelnym rozkwicie.Izrael nic i nikogo nie okupuje,jest tam , gdzie byl zawsze.Ci Arabowie nigdy nie byli wlascicielami tych ziem,oni sie tu przywlekli i te ziemie, na ktorych teraz sa, sobie przywlaszczyli.Ten niby bank zajmowal sie finansowaniem arabskich terrorystow-zbrodniarzy.Czego sie czepiasz, proarabsko antenko ? Odpowiedz Link Zgłoś
puls Dobra robota trzeba obciac kanaly finansowania ter 25.02.04, 18:30 terrorystow , dawno to trzeba bylo zrobic. A sqr..one pacyfy moga jeczec ile chca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: Izraelscy żołnierze wtargnęli do palestyńskic IP: 12.24.244.* 25.02.04, 18:51 jak juz jestesmy przy bankach to proponuje podobna akcje na banki ktore udzielaja Izraelowi miliardowe bezzwrotne pozyczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo [...] IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 25.02.04, 18:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arv Re: lać arabów IP: w3cache.* / *.2-0.pl 25.02.04, 19:12 Napisałbym żeby lać nieuków przesiąkniętych nieniawiścią, ale tak naprawdę to mi Was żal ziomkowie. Mój sąsiad miał kiedyś psa - owczarka mieszanego. Kiedy zawołał "kot, kot bierz kota" to pies dostawał białej gorączki. Szczekał, biegał, warczał i był bardzo groźny. Dowcip polega na tym, że biedny pies nie miał nigdy do czynienia z kotem i nie kojarzył słów swojego Pana z konkretnym zwierzęciem. Kiedy na podwórko zakradł się czarny kocur, sąsiad poszczuł psa a ten obszczekał całe podwórko za wyjątkiem kota. Różnica pomiędzy nami polega na tym, że ja nie chcę lać psów. Dobrze ułożone psy są potrzebne - Wy też. Dla mnie EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owczarek Re: lać arabów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 19:19 Ja nie jestem owczarkiem 'mieszanym ' ale mazowieckim...ot co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo Lac arabów ?... IP: *.42.220.203.acc07-dryb-mel.comindico.com.au 26.02.04, 09:11 Mozna byloby ich olac, gdyby nie byli tacy wybuchowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zne myslenie. [...] IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.04, 19:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Izraelscy żołnierze wtargnęli do palestyńskic IP: 63.82.101.* 25.02.04, 22:04 Oni poprostu zablokowali pieniadze przeznaczone dla Palestynczykow ktorzy chcieliby sie wybrac do Izraela na wakacje w jedna strone zeby sie rozerwac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZPR czy co??????? GW-dlaczego mazecie ludzi mowiacych prawde. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.04, 22:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SSariel Re: GW-dlaczego mazecie ludzi mowiacych prawde. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 22:28 To gorsa forma komunizmu,to jest trockizm jeszcze bardziej morderczy.... Na szczęście dla ludzkości ideolog uciekł do Meksyku gdzie mu łeb urżnęli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pipipiplum Re: Izraelscy żołnierze wtargnęli do palestyńskic IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.04, 22:21 Do puki pieniadze plyna dopuki bedzie terror.Banki,konta wszystkich terrorystow powinni,zablokowac albo spalic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Izraelscy żołnierze wtargnęli do palestyńskic IP: 168.143.113.* 26.02.04, 00:03 Te, "puka", moze bys sie nauczyl pisac poprawnie, raz to jest literowka, dwa razy to nieuctwo. A na dodatek palancie piszesz bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m ale logikom!!!! Oj!Oj!al,al,al,alal,Oj!Oj!-ales ty uczony-nieuctwe IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.02.04, 14:04 A ty uczony nawet argumentow niemaz do dyskusji.Juz kiedys pisalem ze jakbym ortograficznie umial pisac,tobym byl gorolem,ale niestety jestem tylko cZLOWIEKIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Won! Złodzieje i tyle! IP: *.net.autocom.pl 28.02.04, 15:49 Szwaby spaprały robotę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szogun [...] IP: 62.53.115.* 25.02.04, 23:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson [...] IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 00:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson [...] IP: *.ipt.aol.com 26.02.04, 00:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson [...] IP: *.ipt.aol.com 26.02.04, 01:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson [...] IP: *.ipt.aol.com 26.02.04, 01:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson [...] IP: *.ipt.aol.com 26.02.04, 01:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Izrael panstwo gangsterskie 26.02.04, 08:32 Wszystko mozna ukrasc, kazdego mozna zabic.I wciaz jeden i ten sam pretekst terroryzm... Widac wuj sam nie dal kolejnej jalmuzny to sobie poszli i ukradli.Zwykly gangsterski napad z bronia w reku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Izrael panstwo gangsterskie IP: *.jazo.org.il 26.02.04, 11:37 gini, zlotko, podziwiam twoja objektywnosc i brak najmniejszego znaku antysemityzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Izrael panstwo gangsterskie 26.02.04, 19:14 Gość portalu: dana33 napisał(a): > gini, zlotko, podziwiam twoja objektywnosc i brak najmniejszego znaku > antysemityzmu. A co ma do tego antysemityzm?Kto wchodzi z bronia do banku by zabrac cudze pieniadze?Zdaje sie , ze to gangster, czyli inaczej bandyta. Gdzie tu brak obiektywizmu?Chyba raczej u Ciebie zlotko.Gdyby tak Palestynczycy weszli sobie do izraelskiego banku i zabrali kase dopiero by bylo aj waj giewaltu, rabuja. Jak zwykle z reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Kameleon IP: *.75.50.123.Dial1.Boston1.Level3.net 28.02.04, 17:28 A to mark rich podbierze,a to flatowom,boyeskim,milkenom,bieriezowskim psiklei sie cosik do lepkich lapek,a to holoindustry dorzuci worki piniedzy i mozna zyc.W sistko to spowodu cierpienie. Boooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo Musi byc 'szeroko' w tym Slupsku, IP: *.42.220.203.acc07-dryb-mel.comindico.com.au 26.02.04, 08:37 skoro poznales stamtad szeroki swiat, czerwony osilku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo [...] IP: *.42.220.203.acc07-dryb-mel.comindico.com.au 26.02.04, 08:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś