wojciech.2345 12.05.10, 22:52 Znasz się na tym. Mógłbyś skomentować to doniesienie? kavkazcenter.com/eng/content/2010/05/11/12021.shtml Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misterpee Re: Wojciechu, 13.05.10, 00:13 Jak wynika z lektury, jest to pisane w Londynie , finanse musza byc dosyc solidne, Saka i tak zwani islamisci stoja za tym. Propaganda jest w kilku jezykach, a biorac pod uwage mozliwosci tak malego terytorium, to zewnetrzne sily napewno produkuja ta cybernetyczna wojne. Sianie strachu i nienawisci w Rosji i krajach osciennych jest celem, a prawda zupelnie nie ma znaczenia. Czy kiedys dowiemy sie prawdy o Kursku i Smolensku, o 3 Kennedych .... ? Odpowiedz Link Zgłoś
misterpee Re: ta wiadomosc jest dostepna dla niewielu 13.05.10, 01:15 Zapewne dobrze wie o tym Putin, Tusk, Obama i pare innych sluzb specjalnych. Wiadomosci od Saka sa tak dobre jak jego rozsadek w czasie konfliktu na Kaukazie. Musial polykac swoj krawat. Jest mozliwe ze byla to konspiracja, ale wedlug mnie Putin byl rownie szybki njak w Oseti. Kto to zrobil? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: prośba do Felusiaka 13.05.10, 03:44 Nie wiem kim jest pan Melnikoff ale z całą pewnością nie jest prominentnym amerykańskim dziennikarzem. nie wiem też z jakiego powodu amerykańskie siły zbrojne mogłyby być postawione w stan pogotowia. nawet jeśli coś takiego miałoby miejsce to nie dowiedzielibyśmy się o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: prośba do Felusiaka 13.05.10, 10:50 Tak myślałem jak piszesz. Dziennikarz nieznany i reakcja armii wymyślona. Żadnych pozorów wiarygodności. Chyba z tego portalu pochodziło info proroczo przewidujące kiedyś atak Rosji na Gruzję. Szkoda, że to źródło nie przedstawia jakiejkolwiek wartości. Dziękuję raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who hehe 13.05.10, 06:36 no prosze, jakie fajne zrodla :-| centrala islamistyczna? no problem (jesli tylko nadaje po linii). Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: hehe 13.05.10, 08:19 you-know-who napisał: > no proszę, jakie fajne źródła :-| centrala islamistyczna? no problem >(jeśli tylko nadaje po linii). Faktycznie interesujące. Pojawia się całkiem nowy trop? Czyżby ten wylot do Katynia w rzeczywistości był zaplanowaną misją szahidów, a PiS był kolejną przybudówką Al Kajdy ? Strach pomyśleć co będzie się działo w warszawski metrze, jeżeli Kaczor przerżnie te wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: prośba do Felusiaka 13.05.10, 18:47 Dajmy już spokój tym spiskowym teoriom. Rosja gdyby chciała dokonać zamachu to nie zrobiłaby tego w miejscu które wiadomo było że będzie nagłośnione i poznane bliżej przez cały świat a na tym Rosji na pewno nie zależało. Kaczyński i jego świta nie byli lubiani przez Putina ale to był już koniec politycznej kariery L.Kaczyńskiego a przeciwnicy Rosja i tak będą jak nie tamci to inni. Taką eliminacją przeciwników niczego się nie osiąga, nikogo się nie zastraszy. To byłoby zupełnie bez jakiegokolwiek sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: prośba do Felusiaka 13.05.10, 18:53 To, że władze Rosji bawiły się brzydko i spowodowały katastrofę wg mnie jest absurdem. Interesowała mnie sugestia, że USA militarnie monitoruje tego typu zdarzenie. Co też uważałem za absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
truth_defender acha, bylo radio jerewan, potem bagdad bob a teraz 13.05.10, 19:53 Kavkaz Center :))))) u just couldn't make this stuff up ... Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: prośba do Felusiaka 13.05.10, 20:09 Tego, że USA monitorują wydarzenia światowe ja akurat za absurd nie uważam. Absurdem uznałbym raczej sytuację, gdyby tego nie robiły. Sądzę jednak, że katastrofa w Smoleńsku nie była powodem szczególnej sraczki służb bezpieczeństwa USA. Od samego początku niewielkie było prawdopodobieństwo, że to był zamach i malało on z każdą godziną. Zapewne poszło kilka szybkich depesz i radiogramów kanałami dyplomatycznymi i wywiadowczymi i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 mogła być powodem obaw 14.05.10, 02:27 według washington times wywiad jest zdania, że w wyniku katastrofy rosjanie mieli lub mogli mieć dostęp do ściśle tajnych szyfrów NATO. www.washingtontimes.com/news/2010/may/13/inside-the-ring-86422687/ Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: mogła być powodem obaw 14.05.10, 18:10 felusiak1 napisał: > według washington times wywiad jest zdania, że w wyniku > katastrofy rosjanie mieli lub mogli mieć dostęp do ściśle tajnych szyfrów NATO. To też przecież żadne odkrycie. Każdy by skorzystał, gdyby się taka okazja nadarzyła. A czy coś w samolocie rzeczywiście było, tego nikt otwarcie nie powie. Odpowiedz Link Zgłoś