Dodaj do ulubionych

IntraText Digital Library - Literatura polska

IP: *.acn.pl 04.03.04, 17:47
(i kaszubska).

Można sprawdzić częstotliwość występowania słów w poszczególnych tekstach.

www.intratext.com/8/pol/
Obserwuj wątek
    • Gość: dana33 Re: IntraText Digital Library - Literatura polska IP: *.adsl.actcom.co.il 04.03.04, 18:09
      cep!!!!! boj sie boga!!!!! zostales misjonarzem????????????????????
      • Gość: CCCP Re: IntraText Digital Library - Literatura polska IP: *.acn.pl 04.03.04, 18:45
        Nie lubisz Reymonta, Prusa czy Sienkiewicza?

Ta biblioteka będzie się rozwijać, więc warto zachować link. Za rok za dwa będą w tej witrynie dziesiątki tysięcy tekstów. Zadbaj o to, żeby pojawiły się też teksty w jidisz.

A w ogóle to czytałaś mój liścik kłótniczy do Ciebie w wątku o delikatesach "Bomi"?

C.
        • Gość: dana33 Re: IntraText Digital Library - Literatura polska IP: *.adsl.actcom.co.il 04.03.04, 19:18
          jak mowisz zachowac, to wsadzam w bookmark, ale co przerzucilam okiem, to
          same "nawracajace" tematy. nie ze mam cos extra przeciw chrzescijanskiemu
          wydawnictwu, ja mam wogole cos przeciw nawracaniu na jakakolwiek religie. a juz
          cala bibliteka religijna??? nu, zoll zejn... :)

twoj liscik klotniczy zauwazylam pozno, to znaczy jakas godzine temu, ale
          musialam do kuchni, wiec zaraz ci tam odpisze.
          • Gość: CCCP Re: IntraText Digital Library - Literatura polska IP: *.acn.pl 04.03.04, 19:32
            No nie wiem, jak ja zaglądam pod ten adres, to tam jest kilka tekstów kaszubskich, niedawno dodanych + Gloger, Reymont, Sienkiewicz, Prus. A dopiero jak skorzystasz z łącza do całości to tam znajdziesz to, co nazywasz literaturą nawracającą a co nią bynajmniej nie jest - to są głównioe teksty z obiegu katolickiego.

Ale moja sugestia nadal chyba warta rozpatrzenia: możnaby się z witryną skontaktować i włożyć tam literaturę jidisz. Możesz kogoś tym zainteresować?

Sam bym spróbował swoich sił z jakimś krótszym tekstem ... ? ... (Oczywiście, w łacince!)
            • Gość: dana33 Re: IntraText Digital Library - Literatura polska IP: *.adsl.actcom.co.il 04.03.04, 19:57
              nie mam pojecia, kto sie takimi rzeczami zajmuje. ale jak bedzie okazja, to sie
              spytam na uniwersytecie, czy sie tym zajmuja.

chcesz mi powiedziec, ze jak polska zydowka otwiera ta strone w israelu, to na
              pierwszej stronie od razu pojawia sie chrzesijanstwo, zeby mi przypomniec rozne
              grzechy sprzed 3000 lat???? :)
              • Gość: CCCP Re: IntraText Digital Library - Literatura polska IP: *.acn.pl 04.03.04, 20:10
                Pod adresem, który podałem u mnie ukazują się tylko:

Cenôwa, Florian
                Kaszëbi do P?lôchów
                Kashubian - CSB0003

Gloger, Zygmunt
                Geografia historyczna ziem dawnej Polski
                Polish - POL0080

Heyke, Lé?n
                Dobrog?st ë Miloslawa
                Kashubian - CSB0006
                Wiérzte
                Kashubian - CSB0007