Gość: CCCP IP: *.acn.pl 04.03.04, 17:47 (i kaszubska). Można sprawdzić częstotliwość występowania słów w poszczególnych tekstach. www.intratext.com/8/pol/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dana33 Re: IntraText Digital Library - Literatura polska IP: *.adsl.actcom.co.il 04.03.04, 18:09 cep!!!!! boj sie boga!!!!! zostales misjonarzem???????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: IntraText Digital Library - Literatura polska IP: *.acn.pl 04.03.04, 18:45 Nie lubisz Reymonta, Prusa czy Sienkiewicza? Ta biblioteka będzie się rozwijać, więc warto zachować link. Za rok za dwa będą w tej witrynie dziesiątki tysięcy tekstów. Zadbaj o to, żeby pojawiły się też teksty w jidisz. A w ogóle to czytałaś mój liścik kłótniczy do Ciebie w wątku o delikatesach "Bomi"? C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: IntraText Digital Library - Literatura polska IP: *.adsl.actcom.co.il 04.03.04, 19:18 jak mowisz zachowac, to wsadzam w bookmark, ale co przerzucilam okiem, to same "nawracajace" tematy. nie ze mam cos extra przeciw chrzescijanskiemu wydawnictwu, ja mam wogole cos przeciw nawracaniu na jakakolwiek religie. a juz cala bibliteka religijna??? nu, zoll zejn... :) twoj liscik klotniczy zauwazylam pozno, to znaczy jakas godzine temu, ale musialam do kuchni, wiec zaraz ci tam odpisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: IntraText Digital Library - Literatura polska IP: *.acn.pl 04.03.04, 19:32 No nie wiem, jak ja zaglądam pod ten adres, to tam jest kilka tekstów kaszubskich, niedawno dodanych + Gloger, Reymont, Sienkiewicz, Prus. A dopiero jak skorzystasz z łącza do całości to tam znajdziesz to, co nazywasz literaturą nawracającą a co nią bynajmniej nie jest - to są głównioe teksty z obiegu katolickiego. Ale moja sugestia nadal chyba warta rozpatrzenia: możnaby się z witryną skontaktować i włożyć tam literaturę jidisz. Możesz kogoś tym zainteresować? Sam bym spróbował swoich sił z jakimś krótszym tekstem ... ? ... (Oczywiście, w łacince!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: IntraText Digital Library - Literatura polska IP: *.adsl.actcom.co.il 04.03.04, 19:57 nie mam pojecia, kto sie takimi rzeczami zajmuje. ale jak bedzie okazja, to sie spytam na uniwersytecie, czy sie tym zajmuja. chcesz mi powiedziec, ze jak polska zydowka otwiera ta strone w israelu, to na pierwszej stronie od razu pojawia sie chrzesijanstwo, zeby mi przypomniec rozne grzechy sprzed 3000 lat???? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: IntraText Digital Library - Literatura polska IP: *.acn.pl 04.03.04, 20:10 Pod adresem, który podałem u mnie ukazują się tylko: Cenôwa, Florian Kaszëbi do P?lôchów Kashubian - CSB0003 Gloger, Zygmunt Geografia historyczna ziem dawnej Polski Polish - POL0080 Heyke, Lé?n Dobrog?st ë Miloslawa Kashubian - CSB0006 Wiérzte Kashubian - CSB0007 Karnowsczi, Jón Czile slów Ceynowë Kashubian - CSB0005 Rozmyszlanié Cenôwë Kashubian - CSB0004 Majkowski, Aleksander Zëcé i przigodé Remusa Zvjercadlo kaszubskji Kashubian - CSB0001 Prus, Boleslaw Faraon Polish - POL0074 Lalka Powiesc Polish - POL0075 Reymont, Wladyslaw Stanislaw Chlopi Polish - POL0079 Sienkiewicz, Henryk Krzyzacy Powiesc Polish - POL0077 Potop Polish - POL0078 Quo vadis? Powiesc z czasów Nerona Polish - POL0076 Best viewed with any browser at 800x600 Odpowiedz Link Zgłoś