Dodaj do ulubionych

Zakaz skrętu w lewo!!!!!!!!!!!

IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 22:34
Ze zdumieniem przeczytałem o propozycji MZD o zakazie w niektórych punktach
miasta skrętu w lewo.
Wezmy np. skrzyzowanie przy Nocie.Jak sobie to ktoś wyobraża ,żeby nie móc
skręcic w Chełmińską? Dalej na nastepnym skrzyzowaniu koło "Ubezpieczalni" jest
nakaz jazdy prosto.Dzisiaj sam to próbowałem.Przy Kaszowniku też nie można
skręcić w lewo.Dobiero udało mi się to koło Jubilata.
Ja dziękuję za tą innowację.Myślę ,że wynalzaca pomysłu powinien otrzymać
wysoką nagrodę od władz miasta i MZD.
Aha przy Jubilacie jest zajebisty korek,niemal zawsze.
Obserwuj wątek
    • Gość: SDB Re: Zakaz skrętu w lewo!!!!!!!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 10:41
      Przy ubezpieczalni jest zakaz w lewo? O kurcze o ja pirat!!! :))))
      • Gość: Wiech Re: Zakaz skrętu w lewo!!!!!!!!!!! IP: 217.97.134.* 01.02.02, 11:27
        Gość portalu: SDB napisał(a):

> Przy ubezpieczalni jest zakaz w lewo? O kurcze o ja pirat!!! :))))

No właśnie! ja tysz pirat.

Krzyżak, jesteś pewien?! Aż se popatrze, jak będę następnym razem skrecał.

• robert_wl Re: Zakaz skrętu w lewo!!!!!!!!!!! 01.02.02, 11:58
          Krzyżak, z całym szacunkiem, ale chyba coś Ci się pochrzaniło. Na skrzyżowaniu
          przy ubezpieczalni nie ma zakazu skrętu w lewo, no a przynajmniej nie było go
          jeszcze w poniedziałek. Też uważam za bezsensowne wprowadzanie zakazu skrętu w
          lewo na skrzyżowaniu Czerwonej Drogi z Chełmińską. Doprowadzi to do jeszcze
          większej "zadymy" w centrum miasta. Drogowcom głównie chodzi o to, że na tym
          skrzyżowaniu lewy pas jest przeznaczony do jazdy w lewo i prosto, co powoduje,
          że samochody skręcające w Szosę Chełmińską ustępując pierwszeństwa najpierw
          tramwajowi, a później samochodom jadącym na drugiej nitce, tamują ruch i
          uniemożliwiają przejechanie przez skrzyżowanie pojazdom chcącym z lewego pasa
          jechać prosto. Pytanie tylko, czy lepiej wprowadzać zakaz, który jeszcze
          bardziej skomplikuje ruch w centrum, czy może po prostu namalować na lewym
          pasie znak poziomy "nakaz skrętu w lewo". Problem będzie załatwiony. Z lewego
          pasa będzie można skręcić w Szosę Chełmińską lub zawrócić, z pasa środkowego
          będzie się jechało na ulicę Odrodzenia i dalej do Kaszownika, a lewy pas byłby
          przeznaczony tak jak teraz dla autobusów MZK i dla skręcających w Aleję
          Solidarności. Ci ludzie od zarządzania drogami chyba nie mają wyobraźni. Kiedy
          stanie tam znak zakazujący skrętu w lewo, wszystkie samochody chcące dostać się
          na Chełmińską będą musiały przeciskać się przez wąskie skrzyżowanie przy
          ubezpieczalni. Tam dopiero zacznie się kocioł: nie dosyć, że trzeba będzie
          ustąpić pierwszeństwa tramwajowi i samochodom jadącym po drugiej nitce, to
          skrzyżowanie to pozbawionejest sygnalizacji świetlnej. Same mądre decyzje w tym
          mieście.
          • Gość: modern Re: Zakaz skrętu w lewo!!!!!!!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 12:01
            to może mogliby jeszcze zrobić zakaz skrętu w lewo i prawo!!!! To bez sensu...
            • Gość: Wiech Re: Zakaz skrętu w lewo!!!!!!!!!!! IP: 217.97.134.* 01.02.02, 12:17
              Gość portalu: modern napisał(a):

> to może mogliby jeszcze zrobić zakaz skrętu w lewo i prawo!!!! To bez sensu...

...a może w ogóle porobić skrzyżowania z zakazem jakichkolwiek skrętów? Ile by
              nam kolizji ubyło i stresu wśród przechodniów, ktorym po zdjęciu sygnalizatorów
              za skrzyżowaniami kierowcy dostarczają niezłego stresa!
              jeszcze troche, to nam władują nakaz jazdy wyłacznie na rowerach (z kołem
              zapasowym, lewarkiem i trójkątem ostrzegawczym na bagażniku). I dzwonkiem, który
              zamiast 'dzyń, dzyń' będzie nucił 'kiedy ranne wstają zorze'.

• Gość: Krzyżak Re: Zakaz skrętu w lewo!!!!!!!!!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 15:28
          Gość portalu: Wiech napisał(a):

> Gość portalu: SDB napisał(a):
          >
          > > Przy ubezpieczalni jest zakaz w lewo? O kurcze o ja pirat!!! :))))
          >
          > No właśnie! ja tysz pirat.
          >
          > Krzyżak, jesteś pewien?! Aż se popatrze, jak będę następnym razem skrecał.
          >

Tak jestem! Można wpradzie skręcic w lewo ,ale w kierunku Policji.Nie mozna
          skręcić w lewo ,aby wjechać na Sz.Chełmińską.Dalej ,Koło Kaszownika można
          dokonac takiej próby ,ale jest ina bardzo ciężka do wykonania i niebezpieczna.
          Nie radzę.Sam dzisiaj próbowałem.Jeszcze raz powtarzam.Nie radzę.
          • Gość: SDB Re: Zakaz skrętu w lewo!!!!!!!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 19:44
            Aaaaaa to juz teraz wiadomo o co ci chodzi, bo myslelismy ze masz na mysli
            nakaz jazdy prosto jadac yyyyyy tu to juz nie wiem jaka jest ulica (czy to juz
            Przy Kaszowniku czy jeszcze Czerwona Droga cy Bog wie co tam jeszcze) w kazdym
            badz razie przedluzeniem Czerwonej Drogi. Jak tak to tak, zgoda, nawet
            krawezniki "mowia" w tych miejscach o tym ze tam jezdzi sie prosto :)))))))
            • Gość: Krzyżak Re: Zakaz skrętu w lewo!!!!!!!!!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 19:51
              No właśnie!
              dzisiaj chciałem przecwiczyć zakaz jazdy w lewo.Z Czeronej Drogi zwykle jeżdzę
              w lewo do Banku.Dzisiaj dojechałem do wspomnianego już Jubilata.Żeby skręcić w
              lewo trzeba byc posłanką Sobecką 2x Ojcze Nasz /zdążysz zmówić/W końcu udaje się
              Niestety oby z Grudziądzkiej dojechac do Banku/prosto/juz zdrowaśki czy Ojcze
              Nasz nie wystarczą.Trzeba klnąć.
    • Gość: Krzyżak Re: Zakaz skrętu w lewo!!!!!!!!!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 21:45
      Chciałem złozyc oświadczenie.
      OŚWIADCZAM ,ŻE SIĘ NIE ZASTOSUJĘ.
      • robert_wl Re: Zakaz skrętu w lewo!!!!!!!!!!! 02.02.02, 11:35
        A może ten "zakaz skrętu w lewo" to jest kampania antywyborcza skierowana
        przeciw politykom lewicy?
    • elfikt Re: Zakaz skrętu w lewo!!!!!!!!!!! 02.02.02, 16:06
      Krzyżak ty chyba mylisz zakaz skrętu w lewo z zakazem zawracania.

Przy ubezpieczalni w lewo skręcić możesz - nie ma więc takiego zakazu wbrew
      temu co piszesz.
      Ale skręcić tam w lewo i jeszcze raz w lewo = zawracanie już nie można!
      • Gość: Wiech Re: Zakaz skrętu w lewo!!!!!!!!!!! IP: 217.97.134.* 04.02.02, 08:37
        elfikt napisał(a):

> Krzyżak ty chyba mylisz zakaz skrętu w lewo z zakazem zawracania.
        >
        > Przy ubezpieczalni w lewo skręcić możesz - nie ma więc takiego zakazu wbrew
        > temu co piszesz.
        > Ale skręcić tam w lewo i jeszcze raz w lewo = zawracanie już nie można!

Potwierdzam!
        specjalnie nadłożyłem drogi, żeby to sprawdzić i zakazów nie stwierdzono.
        Rzeczywiście zawrócić się nie da, chyba, że na ręcznym, albo dopiero za wysepką
        tnąc ostro ciągłą linię.

A swoją drogą - ciekawe, czy pomysłodawca był tak nawalony, czy też tylko
        powalony, żeby mu taka idea zakwitła?!
        Trzeba mieć niezły odpał, żeby coś takiego wydumać.
    • kaniball Re: Zakaz skrętu w lewo!!!!!!!!!!! 05.02.02, 20:17
      Naprawdę wspaniały pomysł. Świetnie rozwiązany problem. Mam mały test. Którędy
      będą jechać kierowcy chcący skręcić w Chełmińską? Oczywiście! Będą przejeżdżać
      obok Wydziału Historii i Urzędu Marszałkowskiego. Cały ten ruch będzie bliżej
      starówki co z pewnością korzystnie na nią wpłynie, że nie wspomnę o
      istniejących w tym miejscu bardzo bezpiecznych przystankach tramwajowych na
      których nie ma barierek odgradzających pieszych od jezdni. A kocie łby i stare
      torowisko na tym odcinku Chełmińskiej to już naprawdę czysta przyjemność.
    • Gość: Krzyzak Re: Zakaz skrętu w lewo!!!!!!!!!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 20:23
      A wystarczyłoby troche kasy na dodoatkowy pas na skrzyżowaniu w kierunku
      chełmińskiej.
      Szkoda ,że obok nie może juz byc żadna stacja benzynowa .Założe sie ,że to
      skrzyżowanie by bylo bezkolizyjne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka