Dodaj do ulubionych

Chirac dokonuje rewizji stanu bezpieczeństwa

IP: *.fzk.de / *.fzk.de 12.03.04, 16:05
Czyzby Czyrak sie obudzil z reka w nocniku?
Moze ci arabusy skopia dupsko flecie
Obserwuj wątek
    • Gość: martsy Re: Chirac dokonuje rewizji stanu bezpieczeństwa IP: *.79.156.53.adsl.vbr.tiscali.dk 13.03.04, 14:54
      Czyrakowi coś się teraz musi w tym wszystkim nie zgadzać. Sugerował dotąd, że
      walka z terroryzmem to wewnętrzna sprawa tych strasznych Amerykanów, a Francja
      powinna głaskać (to appease) i robić interesy z najgorszymi potworami:
      Saddamami, Milosevicami, mułłami irańskimi itp. A tymczasem wygląda na to, że
      główny front będzie przebiegać przez Europę z "niewinnymi"
      francuzikami-pacyfistami włącznie. No i jak teraz wyglądasz Czyraku-bufonie?
      • Gość: gloubiboulga Dla martsy IP: *.proxy.aol.com 13.03.04, 16:06
        Bufonem jest pan. Czy pan wie co to jest "métro Saint-Michel" i "rue des
        Rosiers"?
        • Gość: Robert Il y a plein de cons dans ce forum IP: *.17-136-217.adsl.skynet.be 14.03.04, 10:33
          Parfois je me demande si ça vaut la peine de me battre avec la connerie de
          quelques uns qui viennent sur ce forum. Après quelques bombes à Varsovie ils
          vont peut-être enfin comprendre.
      • Gość: Robert Martsy jest durny(a) IP: *.17-136-217.adsl.skynet.be 14.03.04, 10:44
        Zachęcam do powrotu do szkoły i do czytania gazet i książek. To pomaga w
        nabywaniu wiedzy o świecie. Aż szkoda mi tracić czas na przedstawienie dowodów
        kto z kim współpracował od lat 1970.

Ale jestem człowiekiem dobrym i zadaję cztery podstawowe pytania które powinny
        wprowadzić ciebie na dobrą drogę :

1) kto sprzedawał broń Irakowi w trakcie wojny z Iranem ?
        2) kiedy powstał Kuwejt i do kogo należał przedtem ?
        3) co Polska robi w Iraku i co ma do Iraku ?
        4) czy wojny na bliskim wschodzie istniałyby gdyby wymyślono inne źródło
        energii niż ropa ?
        • galaxy2099 A robert pewno durny nie jest tylko niedouczony 15.03.04, 07:36
          Wlasnie kto te bron sprzedawal Irakowi nawet nie tylko podczas wojny z Iranem
          ale dlugie lata potem ? Kto budowal Saddamowi bombe atomowa ... o przepraszam
          oficjalnie to nazywalo sie elektrownia atomowa ???
          Wroc chlopcze do szkoly.

Gość portalu: Robert napisał(a):

> Zachęcam do powrotu do szkoły i do czytania gazet i książek. To pomaga w
          > nabywaniu wiedzy o świecie. Aż szkoda mi tracić czas na przedstawienie
          dowodów
          > kto z kim współpracował od lat 1970.
          >
          > Ale jestem człowiekiem dobrym i zadaję cztery podstawowe pytania które
          powinny
          > wprowadzić ciebie na dobrą drogę :
          >
          > 1) kto sprzedawał broń Irakowi w trakcie wojny z Iranem ?
          > 2) kiedy powstał Kuwejt i do kogo należał przedtem ?
          > 3) co Polska robi w Iraku i co ma do Iraku ?
          > 4) czy wojny na bliskim wschodzie istniałyby gdyby wymyślono inne źródło
          > energii niż ropa ?
          • Gość: Robert HAHA IP: *.206-200-80.adsl.skynet.be 15.03.04, 08:43
            To jeśli tak dobrze wiesz, to powiedz kto ?
    • indris Chirac nie jest idiotą... 13.03.04, 15:11
      ..jak amerykańskie przydupasy w rodzaju Aznara czy Millera. We Francji nie ma
      żadnego podłoża dla islamistycznego terroryzmu (może poza kretyńską ustawą
      chustową). Ale w 60 milionowym kraju zawsze mogą się pobudzić różni dewianci.
      Tak było już w latach 90, kiedy niewielka grupka spowodowała spore zamieszanie
      przez kilka lat, dokonując zamachów w przypadkowych miajscach na przypadkowych
      ludzi. Ale Francuzi nie zaatakowali wtedy żadnego arabskiego kraju, ale po
      prostu zaczęli szukać zamachowców i względnie szybko ich znaleźli. Ci ludzie
      nie mieli żadnego oparcia w 5 milionowej wspólnocie francuskich muzułmanów.
      Można ich porównać do amerykańskiego "snajpera", który przez dłuższy czas
      terroryzował Waszyngton.
      Żadna międzynarodowa siatka nie zaatakuje Francji. Chyba, żeby była równie
      głupia jak Bush, ale o to akurat trudno.
      • Gość: gloubiboulga Re: Chirac nie jest idiotą... IP: *.proxy.aol.com 13.03.04, 16:04
        1 Prawo "antychustowe" nie jest ani najlepsze, ani najglupsze. Niech mi ktos
        zaproponuje cos "équivalent", od razu przekaze komu trzeba.
        2 We Francji mielismy terroryzm juz w latach 1980 1985, wtedy, kiedy Amerykanie
        byli spokojni, Polacy stali w kolejkch a wiekszosc internautôw siedziala na
        d...w pampersach. Dalismy sobie wtedy rade (jako tako) sami, tz. bez Ameryki i
        Polski.
        3 Mam nadzieje, ze pan Indrys sie nie myli, piszac ze nie bedzie zamachôw we
        Francji.
        4 Wybuchy w metrze Saint-Michel i w restauracji Goldenberga (?) nie byly wcale
        slabe. Byly ofiary.
        • Gość: U_Bolt Re: Chirac nie jest idiotą... IP: 83.144.70.* 13.03.04, 16:24
          Une seule passion francaise: BEDOUNISATION et ISLAMISATION.

Już wkrótce do trójkolorowej, na biały pasek, trzeba będzie
          nałożyć półksiężyc - najlepiej w kolorze zielonym.

C'est l'avenir de France. L'avenir tres triste.
          • Gość: gloubiboulga Re: Chirac nie jest idiotą... IP: *.proxy.aol.com 13.03.04, 18:08
            MA seule passion............démocratie!!!! (+ mon épouse et enfants)
            • indris C' est tro peu 13.03.04, 18:14
              • indris C' est tro peu (suite) 13.03.04, 18:21
                To za mało powiedzieć "demokracja". W sensie dosłownym jest to władza ludu i
                TYLKO tyle. Ale ta władza ludu może być tolerancjNA lub nie. W jak najbardziej
                demokratycznych Atenach skazano Sokratesa. W demokratycznej Republice 1793 - 99
                co się działo, to jest nieźle udokumentowane (noyades de Nantes). Ja jestem, i
                tego życzę Francji, za demokracją szanującą ludzką wolność. Wiem, że za ustawą
                chustową jest większość Francuzów, więc jest to prawo demokratyczne. Ale to nie
                zaprzecza temu, że jest nietolerancyjne (jak wyrok na Sokratesa) i głupie.
                • Gość: gloubiboulga Re: C' est tro peu (suite) IP: *.proxy.aol.com 13.03.04, 21:53
                  Prosze mi (nam?) udowodnic,ze jest cos gorszego od demokracji.....
                  N.B.
                  1 Nie bardzo rozumiem, dlaczego frankofoby(i?) zarzucaja Francuzom morderstwa
                  Robespierre'a i Saint-Batrhélémy? Przeciez to tylko Francuzi gineli. Frankofoby
                  (i?) powinni byc zadowoleni. To nie jest przeznaczone dla pana, Indris.
                  2 Oprôcz demokracji sa dzieci i zona!!!!!!!
              • Gość: Robert La démocratie n'est pas accessible & agrave; tous IP: *.17-136-217.adsl.skynet.be 14.03.04, 11:00
                Messieurs,

Le grand problème des Français, et des autres francophones, est qu'ils ne se
                rendent pas compte que la démocratie, telle que nous la concevons, n'est
                possible que chez nous. L'esprit "parlementaire" est typiquement français, et
                je ne vois franchement pas quelle culture arabo/musulmano/islamique peut
                adopter l'esprit "parlementaire".

D'après moi la solution au problème du terrorisme est différente : investir
                dans la reconstruction de l'industrie de sorte à ne plus utiliser l'énérgie
                pétrolière. Ceci permettrait de pacifier une bonne fois pour toutes toute la
                région proche-orientale.

Ce n'est pas utopique car le seul frein à l'émérgence des nouvelles techniques
                énérgétiques sont les cartels petroliers eux-mêmes, et les politiques qui les
                soutiennent.
                • Gość: gloubiboulga Re: La démocratie ( pour Robert) IP: *.proxy.aol.com 14.03.04, 18:06
                  Merci Robert! Donc, il n'y a rien de pire, que la démocratie?
                  • Gość: Robert Re: La démocratie ( pour Robert) IP: *.206-200-80.adsl.skynet.be 15.03.04, 00:27
                    Je n'ai jamais dit une telle chose. La démocratie est ce qu'il y a de mieux.
                    Mais notre démocratie, dans les pays européens et dans certains anciennes
                    colonies, résulte d'une lente évolution de nos cultures et moeurs. La réligion
                    a cedé petit à petit la place aux "lumières", les rapports de force politique
                    se sont progressivement agencés pour enfin s'équilibrer. Tout ce processus a
                    duré des siècles....

Je ne vois donc pas par quel miracle il serait possible, en une guerre de 3 ou
                    4 mois, de faire une piqure de démocratie à des peuples qui n'ont pas du tout
                    suivi la même évolution.

Les femmes jouent chez nous un rôle aussi important que les hommes. Je ne
                    conçois pas de démocratie sans les femmes.

La démocratie est souhaitable à tout le monde. Il faut juste beaucoup plus de
                    temps pour y parvenir.
        • indris Francja a terroryzm 13.03.04, 16:49
          NIGDY nie twierdziłem, że zamachy na St Michel były "słabe". Byłem we Francji
          na urlopach w czasie tych wydarzeń i szczęśliwy przypadek sprawił, że nie
          stałem się jedną z ofiar. Twierdzę tylko, ze słabe jest we Francji zaplecze dla
          terroryzmu, a już zwłaszcza do ataków inspirowanych przez siatkę
          międzynarodową. Co do konsekwencji antychustowej paranoi nie mam wyrobionego
          zdania ale jak najgorsze obawy. Francja zdumiała świat, w najgorszym tego słowa
          znaczeniu.
          Coś "équivalent" jest nieco niejasne. Bo nie wiem, co mianowicie rząd RF chciał
          przez to prawo osiągnąć. Zgadzam się tylko, że nie jest najgłupsze, bo są
          jeszcze inne możliwości. Świeckie są przecież np. SNCF i metro i można i tam
          zabronić chust. Ulice i parki też są świeckie...
          • Gość: gloubiboulga Dla Indris'a. IP: *.proxy.aol.com 13.03.04, 18:16
            Jesli jest powôd do prawa, trzeba od czegos zaczac ("commencer").Mozna bylo od
            SNCF (ale czy syndykaty by sie zgodzily.......)
            Powôd do prawa jest" nie zrobienie Mekki z Francji".
            Ja mysle, (je pense) ze Renseignements Généraux daja sobie niezle rade
            (narazie). Oprôcz tego, jest mnôstwo kapusiôw ( mamy antécédents) z 2-ej wojny
            swiatowej.
            Wydaje mi sie,ze "rozwalamy" sporo sqqqqqqqq... z za Morza Srôdzemnego.
            • Gość: U_Bolt Re: Thesez vous ..... IP: 83.144.70.* 13.03.04, 23:38
              <Powôd do prawa jest" nie zrobienie Mekki z Francji".>

Bardzo słusznie, Tylko zdecydowanie i bez oglądania sie na krzyki i pojękiwania
              wszystkich nawiedzonych o łamaniu zasad demokracji. Wprawdzie zawsze znajdą sie
              tacy co Francuzom przypomną ich wyczyny z przeszlosci w Indochinach i w
              Algierii. (A są to sprawy o ktorych oni sami chcieliby aby ich pokolenia i
              swiat zapomnial jak najszybciej) Tym nie mniej należy być czujnym i stanowczym.
              Z tym "rozwalaniem" sqqqqq... z Afryki, to nie widać zbyt wielu sekcesow jeśli
              osądzać po ilości osiedli socjalnych dla frankofonów jakie utworzono
              praktycznie w każdym większym mieście we Francji. Szczególy do uzyskania u Le
              Pen'a.
              • Gość: gloubiboulga Re: Thesez vous ...(albo taisez-Vous) IP: *.proxy.aol.com 14.03.04, 18:20
                1 Wie pan gdzie i co to jest Métro Saint-Michel i rue des Rosiers?
                2 Gdzie pan byl w 1985r. kiedy my bylismy "dans la merde"? Czy wiedzial pan
                gdzie jest Europa, albo Francja? (bo Polska....)
                3 Ja panu moge przypomniec Geronimo, i wasze "mémorial" we wrzesniu w
                Ouaszyngtonie, , ktôre ma byc "réconciliation" miedzy panem i czerwonymi
                tubylcami, wybitymi przez kauboji.
                4 Swinstw francuskich JA nie zapominam, ale z nich nie korzystam.
                5 Môwi pan o muzulmanach we Francji? A wy ich macie 20.000.000! Odkryliscie to
                po smutnej dacie 11:09:2001.
                6 Jak jest z rozwalaniem? Zobaczymy. Ale my ich rozwalilismy juz w 1985 (jako
                tako). I byly inne sukcesy (ale my jestesmy raczej "modeste" skromni) i nie
                otwieramy buziulki.
                7 Co do "social".......musze przyznac panu racje. Gdyby nie bylo "social", to
                by nie bylo.........Ale widzi pan. My splacamy dlugi za kolonizacje.
                Tak jak wy, w miesiacy wrzesniu, za morderstwa. W Washington'nie.

• Gość: U_Bolt Re: Taisez Vous ...... IP: 83.144.70.* 15.03.04, 01:48
                  ad.1) Przykro mi, ale haslo ” Metro Saint Michel” mowi bardzo malo. Zapewne nie
                  chodzi o szereg restaurants favorite et bien connus w tym rejonie Paryza.
                  Domyslam się, - z kontekstu innych tutaj wypowiedzi - ze chodzi zapewne o zamach
                  (y) terrorystyczne. Prosze o wiecej danych i uscislen.

ad.2) W 1985 byłem w Afryce. O Europie to wiedzialem tyle, ze trzeba skrecic na
                  polnoc. Ale już wtedy wiedzialem, ze Francja i Polska leza w Europie.

ad.3) Zgadzam się, ze Geromino (uklad z 1884 roku <bodajze>) to smutna i
                  haniebna karta historii. Ale co może (choc troche) tlumaczyc Ameryke? Stany
                  byly wzglednie swiezo po Wojnie Secesyjnej i dopiero uczyli się wyciagac
                  wnioski ze swojej najswiezszej historii. Demokracja amerykanska tez była wtedy
                  wybiorcza i w powijakach. Przeciez od zniesienia niewolnictwa do pelnego rowno-
                  uprawnienia dla czarnej ludnosci musialo minac około 100 lat. Z drugiej
                  strony to ja uwazam, ze obecnie nalezy przypominac zwyciestwo Charles
                  Martell’a pod Poitiers z 732 roku gdzie zrobil muzulmanom prawdziwe „Dien Bien
                  Phu „. Karolowi Mlotowi zawdziecza Europa wyp....... Arabow z kontynentu na
                  dlugie wieki. Drugim „zbawca Europy” był Jan III Sobieski po tym jak pobil
                  Turkow w 1683 pod Wiedniem i Parkanami. Tylko nie do konca był skuteczny bo się
                  jeszcze ostali na nastepne wieki w paru miejscach (Albania, Kosowo). Może
                  zjednoczona Europa wystawi pare pomnikow obu wielkim zwyciezcom........ ku
                  pokrzepieniu serc.

ad.4) Swinstwa francuskie ?? Pas probleme. Nous pouvons les pardonner. Ja
                  osobiscie po objechaniu poludnia Francji (Provence, Languedocja, Gaskonia)
                  zrozumialem motywy utworzenia rzadu Vichy i – tym samym – uchronienie calego
                  tego regionu przed dzialaniami wojennymi oraz mozliwymi zniszczeniami.
                  Rozjechanie winnic gasienicami niemieckich czy alianckich czolgow moglo grozic,
                  ze wiele gatunkow win i koniakow zostaloby dla swiata bezpowrotnie
                  utraconych.

Ad.5) Wedlug przeprowadzonych oficjalnie weryfikacji (po smutnej dacie 11
                  wrzesnia 2001) , muzulmanie stanowia 2,71% calej ludnosci USA.

Ad.6) Jeśli już w 1985 roku podjeto we Francji odpowiednie kroki zaradcze
                  przeciw islamskiej ekspansji, to rzecz godna pochwaly. Czy można prosić o
                  wiecej danych i jakie sa tego dlugoletnie efekty.

Ad.7) .......... a ile to jeszcze macie tych dlugow do splacenia i kto
                  wystawil rachunek ??? Chyba nie zamierzacie placic przez nastepnych pare
                  pokolen. Podejmijcie negocjacje.
                  • Gość: gloubiboulga Dla U-Bolt'a. IP: *.proxy.aol.com 17.03.04, 20:14
                    1 Saint-Michel = stacja RER albo metra, w Paryzu.
                    2 Po winach i koniakach, zapomnial pan o serach.
                    3 2,71% = 6.000.000 u was, a 4.500.000 u nas?
                    4 Dlug splacany za kolonizacje. To jest moja, osobita, hipoteza. Do kiedy? To
                    przeglosuje ONZ (?). Albo Francja zniesie "allocations familiales,aide au
                    logement, ASSEDIC....wtedy nawet Polakôw na "lemo u nas nie bedzie).
                    5 Wiecej danych i efekty????? Moze byc prosta odpowiedz: mamy 4.500.000
                    muzulmanôw, i nic nie mielismy od 10-u lat...Czy to jest odpowiedz?
          • Gość: Robert Re: Francja a terroryzm IP: *.17-136-217.adsl.skynet.be 14.03.04, 11:07
            Ustawa przeciw chustom ma coś więcej na myśli. Chodzi i to że chusty wiążą się
            z pewną ideologią odizolowania kobiety w społeczeństwie.

Zadaję takie pytanie :
            Czy jest normalne że kobieta nie może iść do lekarza mężczyzny, albo że nie
            może się ubrać wyjściowo, itd ?

Ja uważam to za nie nienormlane w naszej Europie, ale zgadzam się że w ich
            krajach tak jest.
      • galaxy2099 Re: Chirac nie jest idiotą... 15.03.04, 07:39
        Nie zaatoakuje powiadasz !!!
        Ano pozyjemy zobaczymy. Ile razy podobne slowa juz padaly w historii Francji i
        nie tylko. Ze smieje sie do rozpuku gdy sobie je wspomne.
        Z takich wiekszych rozruk to Hitler mial nigdy nie odwazyc sie ruszyc Francji
        bo taka LINIE M. mieli

indris napisał:

> ..jak amerykańskie przydupasy w rodzaju Aznara czy Millera. We Francji nie ma
        > żadnego podłoża dla islamistycznego terroryzmu (może poza kretyńską ustawą
        > chustową). Ale w 60 milionowym kraju zawsze mogą się pobudzić różni dewianci.
        > Tak było już w latach 90, kiedy niewielka grupka spowodowała spore
        zamieszanie
        > przez kilka lat, dokonując zamachów w przypadkowych miajscach na
        przypadkowych
        > ludzi. Ale Francuzi nie zaatakowali wtedy żadnego arabskiego kraju, ale po
        > prostu zaczęli szukać zamachowców i względnie szybko ich znaleźli. Ci ludzie
        > nie mieli żadnego oparcia w 5 milionowej wspólnocie francuskich muzułmanów.
        > Można ich porównać do amerykańskiego "snajpera", który przez dłuższy czas
        > terroryzował Waszyngton.
        > Żadna międzynarodowa siatka nie zaatakuje Francji. Chyba, żeby była równie
        > głupia jak Bush, ale o to akurat trudno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka