Dodaj do ulubionych

Rumsfeld chciał zbombardować Irak już po 11 wrz...

IP: *.18.63.81.cust.bluewin.ch 20.03.04, 09:26
Rumsfeld i Bush kochaja bombardowac.. i obojetnie czy sa / byly zwiazki
Saddama lub înnych z Al-kaida czy nie.. Jak zginie np. 10 000 cywilow to
wtedy spi im sie lepiej... prawdziwa mafia militarno-naftowa i pro-
izraelska..www.panstwozla.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: karolina Nie ma dowodów... IP: *.crowley.pl 20.03.04, 09:39
      "Nie ma absolutnie żadnych dowodów na to, że Irak wspierał Al-Kaidę"

Podobnie u nas, brak dowodów by skazać Jaruzelskiego, Kiszczaka & co.
      Cała ta argumentacja "nie ma dowodów" (również na broń "masowego rażenia")
      jest o kant d.. rozbić.
      • Gość: Tysprowda Re: Nie ma dowodów... IP: 216.127.68.* 20.03.04, 10:06
        Brak dowodu nie jest dowodem braku - slowa Rumsfelda.

Brak dowodu, ze buszewicy napelniaja swoje kieszenie dzieki awanturze irackiej,
        nie jest dowodem ze tak nie jest - slowa moje.

• Gość: karolina Re: Nie ma dowodów... IP: *.crowley.pl 20.03.04, 10:49
          Gość portalu: Tysprowda napisał(a):
          > Brak dowodu, ze buszewicy napelniaja swoje kieszenie dzieki
          > awanturze irackiej, nie jest dowodem ze tak nie jest - slowa moje.

Być może, polityka jest jak wiadomo niezbyt czystą zabawą.
          Niemniej jednak ta interwencja ma więcej plusów niż minusów,
          nawet jeżeli intencje tego i owego nie są zbyt czyste. Wystarczy
          zapytać irakijczyków, najlepiej za rok-dwa.

• gandalv Każda okazja jest dobra szczególnie gdy się ma pat 20.03.04, 11:20
            ent na bycie żandermem.
            Pozdrawiam
            Gandalv
            www.twojamagia.republika.pl
          • Gość: . DO Karoliny IP: *.arcor-ip.net 20.03.04, 12:04
            karolina napisala:

> Niemniej jednak ta interwencja ma więcej plusów niż minusów,
            > nawet jeżeli intencje tego i owego nie są zbyt czyste. Wystarczy
            > zapytać irakijczyków, najlepiej za rok-dwa.

Skutki pozytywne zaistnieja nie dzieki interwencji, a dzieki zniesieniu
            embargo, ktore - jaki dzis wiadomo na 100 % - bylo od lat bezpodstawne, ale
            kosztowalo zycie ponad pol miliona dzieci irackich. O znmesienie embargo od lat
            apelowala m.in. Papiez, Unia Europejska ale tro wlasnie Amerykanie obstawali
            przy utrzymaniu go.
            Twoje stwierdzenie jest wiec cyniczne jak tylko moze byc. Albo po prostu nie
            wiesz, ze ta wojna zaczela sie nie rok a ponad dziesiec lat temu.

.

.
            • Gość: ja Ehh.. IP: *.core.lanet.net.pl 20.03.04, 12:34
              Hmm, przeca Saddam był przeciwnikiem, bał się religijnych fundamentalistów jak i Jurek Krzak.
            • Gość: karolina Re: DO Karoliny IP: *.crowley.pl 20.03.04, 13:12
              Gość portalu: . napisał(a):
              > Skutki pozytywne zaistnieja nie dzieki interwencji, a dzieki zniesieniu
              > embargo, ktore - jaki dzis wiadomo na 100 % - bylo od lat bezpodstawne,
              > ale kosztowalo zycie ponad pol miliona dzieci irackich.

Jasne, USA jest winne, że Saddam nie chciał się uczłowieczyć.
              Nie znam szczegółów dot. embarga, ale nie nałożono go, ot tak sobie,
              prawda? Poza tym do tej liczby trzeba doliczyć ofiary Saddama.
              Suma summarum, brak Saddama to brak embarga i jako całość inwazja
              będzie miała dla irakijczyków pozytywne skutki. Czego chcieć więcej?

• Gość: MM Re: DO Karoliny IP: *.dyn.optonline.net 20.03.04, 18:18
                Jest cos takiego co sie nazywa bilans zyskow i strat. Jak na razie usunieto
                tyrana, ale i rowniez rozwalono w miare stabilne, swiecki panstwo w samym
                centrum islamskiego fundamentalizmu, a w zamian nie zrobiono nic i powstala
                proznia. Co te proznie teraz wypelni?
                • Gość: karolina Re: DO Karoliny IP: *.crowley.pl 20.03.04, 20:28
                  Sądzę że to trochę za wcześnie mówić, że "nie zrobiono nic".
                  To że USA "daje ciała" nie zapewniając bezpieczeństwa jest,
                  jak pisałam, ich podstawowym błędem. Mam nadzieję, że powoli,
                  ale jednak sytuacja się ustabilizuje i powstanie w miarę
                  normalny, nie antyzachodni (to już pobożne życzenie) kraj.
                  • Gość: MM Re: DO Karoliny IP: *.dyn.optonline.net 21.03.04, 00:58
                    > Sądzę że to trochę za wcześnie mówić, że "nie zrobiono nic".
                    > To że USA "daje ciała" nie zapewniając bezpieczeństwa jest,
                    > jak pisałam, ich podstawowym błędem. Mam nadzieję, że powoli,
                    > ale jednak sytuacja się ustabilizuje i powstanie w miarę
                    > normalny, nie antyzachodni (to już pobożne życzenie) kraj.

Oczywiscie ze nic nie zrobiono. Zaplanowano tylko operacje do momentu
                    rozpoczecia wojny, oraz absolutnie najlepszy mozliwy plan dzialan wojennych
                    (ale jak zauwazyl jeszcze von Moltke, "zaden plan nie przetrwal pierwszego
                    starcia"). Stamtad bylo juz coraz gorzej.

Przeciez Bush i spolka juz teraz przyznaja otwarcie, ze tak sie do tej wojny
                    spieszyli, iz nawet im w glowie nie postalo planowanie, co dalej. I dzieki temu
                    mamy obsuwe za obsuwa, dzieki temu rozwiazano cale irackie wojsko i policje,
                    dzieki temu Bremer "taktycznie" zainstalowal sie w palacu Saddama - to wszystko
                    swiadczy nie tylko o zupelnym niezrozumieniu, ale wrecz o lekcewazeniu
                    sytuacji. I najbardziej mnie wkurza to, ze placa za to zyciem szeregowi
                    zolnierze, a nie te kozly z administracji ktore sa za ten chlew odpowiedzialne.
                    • Gość: jb Re: DO Karoliny IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.03.04, 02:04
                      W USA nastapila izrealizacja polityki zagranicznej, czyli co dobre dla Izraela
                      dobre dla USA, oni chcieli odm poczatku atakowac Irq a nie Afgan bo to nie
                      zwiazane z zasadniczym celem Izrla. jesli chodzio o szeregowych zolnierzy, to
                      wielu z nich to obcokrajowcy ktorym obiecano staly pobyt za sluzbe, Meksykanie,
                      Polacy itd. nie bardzo sie ktos nimi przejmuje jb
                      • Gość: MM Re: DO Karoliny IP: *.dyn.optonline.net 21.03.04, 02:15
                        To jest oczywiste (w koncu neoconi i PNAC to niemal sami syjonisci), ale
                        oszolomy jakos tego nie potrafia albo nie chca pojac.
                        Cala ta wojenna afera to oczyszczanie Izraelowi przedpola (teraz zaczynaja
                        przebakiwac o Syrii), a przy okazji mozna zalatwic im rope. W koncy przed wojna
                        zarzekali sie, ze nikt nie bedzie nawet myslal o odbudowie angielskiego
                        ropociagu Kirkuk-Hajfa, a teraz co chwila ktorys wyskakuje, ze to by obnizyli
                        Izraelowi cene ropy o polowe. Jesli Bush zostanie u wladzy, pewnie bedzie to
                        pierwsza rzecz jaka zrobia w Iraku po wyborach.
                        • Gość: Tysprowda Re: DO Karoliny IP: 216.127.82.* 21.03.04, 13:28
                          Ci kogo masz na mysli to nie oszolomy, ale buszolomy. Wg buszolomow, oszolomy
                          to ci ktorzy nie sa z nim, czyli przeciwko nim. Dokladnei tak jak mowil Lenin
                          (sic!)
                  • Gość: Tysprowda Re: DO Karoliny IP: 216.127.82.* 21.03.04, 13:23
                    Rozumiesz Busha "faith based" .....wszystko. Pobozne zyczenia to nic innego
                    tylko polityka na nich bazowana.
                • Gość: Maria ONZ pomagala rezymowi Saddama IP: *.ri.ri.cox.net 22.03.04, 06:54
                  Co robil Wilus Clinton przez 8 lat , jak nas zabezpieczyl po pirwszym zamachu
                  na WTC ?????
                  Clinton jest winny drugiemu zamachowi !!!!
                  Precz z demokratami
                  Tylko Bush dba o bezpieczenstwo USA i Swiata !!!!
              • Gość: Kris_aust Re: DO Karoliny (czego chciec wiecej ?) IP: *.nv.iinet.net.au 22.03.04, 06:47
                Nic Karolinko, poza tym zebys zaczela samodzielnie myslec i oceniac obiektywne
                fakty.
                Nawiasem mowiac usprawiedliwianie wojny usunieciem Sadama jest cyniczna zaslona
                dymna na cala ta nowa wojne krzyzowa. Totalne/ finalne wbicie klinu pomiedzy
                swiat islamu a reszte. Zburzono mur w Berlinie ... trzeba budowac nowe. Ciekawe
                co ta amerykanska klika wykombinuje popierajac "demokracje" (co za kpina) w
                Pakistanie. Za spokojnie w Indochinach?
            • Gość: karolina Re: DO Karoliny (uzupełnienie) IP: *.crowley.pl 20.03.04, 13:32
              > Twoje stwierdzenie jest wiec cyniczne jak tylko moze byc. Albo po prostu nie
              > wiesz, ze ta wojna zaczela sie nie rok a ponad dziesiec lat temu.

Nazwałabym go raczej pragmatycznym. Polityka nie przecież jest zabawą
              facetów ze szkółki niedzielnej. To, że USA & co. ma na sumieniu mnóstwo
              grzechów, nie dezawuuje tej wojny, która o ile czegoś nie sp... powinna
              przynieść pozytywne skutki.

• Gość: karolek [...] IP: *.cogeco.net 20.03.04, 15:58
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: sikorski //KAROLEK KAROLEK POWIEDZ COS O CENZORACH bom wsiok IP: *.bb.online.no 21.03.04, 12:28
                  mnie i ciebie skreslona ale nie mam tych tekstow bo za sybko mysle i wale w rure
                  powiedz cos mi o tych cenzorach i tej nowej Polsce czego nie wiem
                  USA VATYKANA i OJCZYZNA MI SA SWIETE A TU TAKI WSTYD OT SKRESLONY JAKO
                  PRAWIDLOWY SYM NARODU
                  SIKORSKIEGO PRAWIE W RODZINE MIALEM I POD SOBIESKIM DZICZ KULEM ZATATWIONO
                  MNIE JAK POLAKA POD GIBRALTATREM WOJA KOMUNISCI WSADZILI DO CELI SMIERCIE NA 8
                  LAT ZE N BYL NAJLEPSZYM POLAKIEM NA ANGLIS iN II WW

CO TAM U WAS SIE DZIEJE RODACY KTO TAM RZADZI????????
              • Gość: MM Re: DO Karoliny (uzupełnienie) IP: *.dyn.optonline.net 20.03.04, 18:15
                > To, że USA & co. ma na sumieniu mnóstwo
                > grzechów, nie dezawuuje tej wojny, która o ile czegoś nie sp... powinna
                > przynieść pozytywne skutki.

To jest bardzo wielkie 'o ile'. Szanse na pozytywne skutki sa mizerniutkie.
                Szanse na bardzo zle skutki sa ogromne. Czsami trzeba umiec wywazyc zyski i
                straty.

A jesli chodzi o sam fakt usuwania dyjtatorow to, jak wczoraj powiedzial
                Izzard, jest to idea o tyle sluszna o ile usunie sie wszystkich dyktatorow. Bo
                jak na razie, lista alfabetyczna jest dluga, a my zaczynamy od 'S'.

• Gość: karolina Re: DO Karoliny (uzupełnienie) IP: *.crowley.pl 20.03.04, 20:35
                  Gość portalu: MM napisał(a):
                  > To jest bardzo wielkie 'o ile'. Szanse na pozytywne skutki sa mizerniutkie.
                  > Szanse na bardzo zle skutki sa ogromne. Czsami trzeba umiec wywazyc zyski i
                  > straty.

Zgadzam się, że Amerykanie mają teraz niemały problem, głównie polityczny.

> A jesli chodzi o sam fakt usuwania dyjtatorow to, jak wczoraj powiedzial
                  > Izzard, jest to idea o tyle sluszna o ile usunie sie wszystkich dyktatorow. Bo
                  > jak na razie, lista alfabetyczna jest dluga, a my zaczynamy od 'S'.

A powiedział dlaczego? :) Oczywiście byłoby idealnie usunąć wszystkich,
                  ale to chyba nie ten świat (Europa by cały czas tylko demonstrowała ;)
                  Jednego tyrana mniej, to suma tyranni na świecie spada, nie widzę w tym
                  nic zdrożnego.

• albert.flasz Re: DO Karoliny (uzupełnienie) 20.03.04, 21:39
                    Gratuluję dobrego samopoczucia! Ja jednak myślę, że z daleka wszystko wygląda
                    ładnie. Idąc Twoim tokiem myślenia, 40 lat PRL również miało więcej plusów niż
                    minusów: żyliśmy przecież w kraju bezpiecznym i liczącym się w świecie; szkoda
                    Wilna i Lwowa ale za moczary Polesia i grodzieńskie piaski dostaliśmy przecież
                    Wrocław, Szczecin, Gdańsk... ("Linia Curzona" była przesądzona już w Jałcie i
                    nikt nie chciał w ogóle o tym rozmawiać, natomiast nasza zachodnia granica
                    miała przebiegać po Nysie Kłodzkiej, kawałek po Odrze i przed Gorzowem Wlkp.
                    miała znów wrócić na wschód - bo przecież odbudowującym się Niemcom potrzebny
                    był węgiel i porty...); dzięki drakońskiej polityce narodowościowej do dziś nie
                    wiemy jakie można mieć problemy z mniejszościami; że Stalin wyrżnął nas trochę -
                    i co z tego, swoich wyrżnął wielokrotnie więcej i nikogo wświecie wówczas to
                    nie obchodziło - za to dzięki jego wyrachowaniu nie mieszkamy dziś w kraju
                    przypominającym z grubsza Księstwo Warszawskie albo Królestwo kongresowe; gdyby
                    nie "komuna" - nie byłoby Wałęsy ani Papieża Polaka; nawet długi Gierka w
                    znacznej części wyszły nam na korzyść (było co za nie prywatyzować, zresztą
                    sporą część z nich umorzono itp.)... Same plusy, prawda? Czyż nie warto było
                    pomęczyć się tych parę głupich lat?...
                    • albert.flasz Re: DO Karoliny (uzupełnienie) 20.03.04, 21:45
                      ... a wracając do Irackiej awantury, uważam że za "plus" można tu uznać jedynie
                      obalenie Saddama (co zresztą powinno nastąpić 13 lat temu, w o wiele bardziej
                      sprzyjających okolicznościach). Poza tym, cała ta wojenka jest przede wszystkim
                      sprawą Busha i jego ekipy, sprawy "wojny z terroryzmem" znajdują się daleko w
                      tyle a sprawy nasze - na szarym końcu.
                    • Gość: karolina Re: DO Karoliny (uzupełnienie) IP: *.crowley.pl 20.03.04, 22:42
                      albert.flasz napisał:
                      > Gratuluję dobrego samopoczucia! Ja jednak myślę, że z daleka wszystko wygląda
                      > ładnie. Idąc Twoim tokiem myślenia, 40 lat PRL również miało więcej plusów

? Porównanie zupełnie nietrafione. Nie wiem skąd takie wnioski,
                      mój "tok myślenia" jest dokładnie odwrotny, jeżeli już porównywać
                      tę sytuację z PRL, to szkoda, że USA nie pomogły komunizmowi paść
                      wcześniej, choćby zbrojnie. Identycznie z Saddamem, jak piszesz
                      mogli to zrobić w '91, tylko Bushowi zabrakło wtedy jaj by olać ONZ.

Niestety, tzw. opinia publiczna Zachodu jest od lat urabiana
                      "antywojennie", m.in. dzięki temu Wietnam wpadł w całości w ręce
                      komunistów. Ci wszyscy "wrażliwi" na krzywdę ludzką słyszą
                      jedynie krzyk ofiar wojny, za to zupełnie nie dociera
                      do nich tragedia ludzi mordowanych w totalitaryźmie. I tak jak
                      wcześniej pomagali tym komunizmowi, tak teraz takiemu Saddamowi.

• albert.flasz Re: DO Karoliny (uzupełnienie) 20.03.04, 23:00
                        Gość portalu: karolina napisał(a):

> ? Porównanie zupełnie nietrafione. Nie wiem skąd takie wnioski,
                        > mój "tok myślenia" jest dokładnie odwrotny, jeżeli już porównywać
                        > tę sytuację z PRL, to szkoda, że USA nie pomogły komunizmowi paść
                        > wcześniej, choćby zbrojnie. Identycznie z Saddamem, jak piszesz
                        > mogli to zrobić w '91, tylko Bushowi zabrakło wtedy jaj by olać ONZ.
                        >
                        > Niestety, tzw. opinia publiczna Zachodu jest od lat urabiana
                        > "antywojennie", m.in. dzięki temu Wietnam wpadł w całości w ręce
                        > komunistów. Ci wszyscy "wrażliwi" na krzywdę ludzką słyszą
                        > jedynie krzyk ofiar wojny, za to zupełnie nie dociera
                        > do nich tragedia ludzi mordowanych w totalitaryźmie. I tak jak
                        > wcześniej pomagali tym komunizmowi, tak teraz takiemu Saddamowi.
                        >

Na szczęście zabrakło także "jaj" żeby rozprawić się zbrojnie z komunizmem, bo
                        używając środków "konwencjonalnych" byłoby to raczej trudne, kosztowne i nie
                        takie pewne (przynajmniej do końca lat '70) a po środkach "niekonwencjonalnych"
                        pozostały by tylko muchy i szczury... Poza tym ja od urodzenia mieszkam w
                        Polsce (z kilkoma przerwami na wyjazdy zagraniczne), która dawniej była
                        częścią "Imperium zła" i wówczas byłoby mi wszystko jedno jakie ideały stały za
                        bombą, która spadła mi na głowę. Tak, czy inaczej - uważam że wojna zawsze jest
                        ostatecznością a w tym przypadku od samego początku było za dużo niedomówień i
                        propagandy.
                        • Gość: karolina Re: DO Karoliny (uzupełnienie) IP: *.crowley.pl 20.03.04, 23:37
                          albert.flasz napisał:
                          > Poza tym ja od urodzenia mieszkam w Polsce (z kilkoma przerwami na wyjazdy
                          > zagraniczne), która dawniej była częścią "Imperium zła" i wówczas byłoby mi
                          > wszystko jedno jakie ideały stały za bombą, która spadła mi na głowę.

OK, weź tylko pod uwagę, że jest to także kwestia jak bardzo zbrodniczy
                          jest reżim. Trudno tu porówywać takiego Jaruzelskiego z Husajnem,
                          ale Stalina już można, a właśnie za niego powstała przyśpiewka
                          (niedoładnie pewnie zacytuję): "Truman, Truman spuść ta bania
                          jest tu nie do wytrzymania" :)

> Tak, czy inaczej - uważam że wojna zawsze jest ostatecznością a w tym
                          > przypadku od samego początku było za dużo niedomówień i propagandy.

Powiedziałabym nawet, że niedomówień i propagandy mamy pod dostatkiem
                          także na codzień :)
                          • albert.flasz Re: DO Karoliny (uzupełnienie) 20.03.04, 23:49

> Powiedziałabym nawet, że niedomówień i propagandy mamy pod dostatkiem
                            > także na codzień :)

To jeszcze nie jest powód, żeby szukać nowych, a z terroryzmem można walczyć,
                            być może - mniej spektakularnymi, za to skuteczniejszymi środkami.
                  • Gość: MM Re: DO Karoliny (uzupełnienie) IP: *.dyn.optonline.net 21.03.04, 00:48
                    To chyba sie zgodzimy, ze jesli usuwac na razie tylko jednego, to trzeba raczej
                    bylo zaczac od Korei Pln. Prawda?
                    • Gość: karolina Re: DO Karoliny (uzupełnienie) IP: *.crowley.pl 21.03.04, 11:26
                      Gość portalu: MM napisał:
                      > To chyba sie zgodzimy, ze jesli usuwac na razie tylko jednego,
                      > to trzeba raczej bylo zaczac od Korei Pln. Prawda?

Tu się zgodzimy, przy zastrzeżeniu jednak, że lepsze obalenie
                      Husajna niż nic. Z Koreą, podejrzewam mieliby chyba więcej problemów,
                      aczkolwiek mogę się mylić.
              • grillo Re: DO Karoliny (uzupełnienie) 21.03.04, 18:39
                Karolina to jedyna madra osoba w tej calej dyskusji. Reszta to tak naiwne
                dzieciaki ze tylko mozna plakac...
            • Gość: obserwator2 Re: DO Karoliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 17:57

> karolina napisala:

>..... Twoje stwierdzenie jest wiec cyniczne jak tylko moze byc.
              > Albo po prostu nie wiesz, ze ta wojna zaczela sie nie rok a ponad
              > dziesiec lat temu.

Ona chyba nie jest taka głupia. Ale jest żydówką i całym jestestwem wspiera
              politykę Izraela w konflikcie z Arabami. Dlatego widzi te argumenty
              (zakłamane), które są zgodne z jej interesami.

• Gość: java4 Re: Nie ma dowodów... IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.04, 12:36
            Za dwa lata powstanie Islamska Republika Iraku,równie fundamentalistyczna i
            antyamerykańska sąsiedni Iran. Dopiero wtedy w pełni zaowocuje bushowska
            koncepja pax americana !
          • Gość: Tytus Re: Nie ma dowodów... IP: *.ipt.aol.com 20.03.04, 12:45
            A jak wiesz od Lecha Walesy: "sa plusy dodatnie i plusy ujemne". W przypadku
            Iraku mozna mowic o plusach tylko ujemnych.

Jak chcesz to zafunduje Ci wycieczke do Bagdadu, zebys sie przekonala jak jest
            tam dobrze? (Bilet powrotny raczej zbedny.)
            • Gość: karolina Re: Nie ma dowodów... IP: *.crowley.pl 20.03.04, 13:17
              Gość portalu: Tytus napisał(a):
              > A jak wiesz od Lecha Walesy: "sa plusy dodatnie i plusy ujemne". W przypadku
              > Iraku mozna mowic o plusach tylko ujemnych.

Czyżby? Brak Saddama równoważy wszystkie te ujemne :)
              Jednego psychopaty mniej.

> Jak chcesz to zafunduje Ci wycieczke do Bagdadu, zebys sie przekonala
              > jak jest tam dobrze? (Bilet powrotny raczej zbedny.)

Obiecanki cacanki ;) Pewnie, że nie jest różowo, moim zdaniem
              przede wszystkim dlatego, że USA nie wysyła tam więcej wojska
              dla zapewnienia spokoju. Jest to podstawowy błąd teraz.
              • Gość: maruda Re: Nie ma dowodów... IP: *.gdynia.mm.pl 20.03.04, 14:04
                > Obiecanki cacanki ;) Pewnie, że nie jest różowo, moim zdaniem
                > przede wszystkim dlatego, że USA nie wysyła tam więcej wojska
                > dla zapewnienia spokoju. Jest to podstawowy błąd teraz.

Mieli nieść demokrację, a skończy się państwem policyjnym albo wojną domową.

• Gość: karolina Re: Nie ma dowodów... IP: *.crowley.pl 20.03.04, 15:14
                  Póki co, oby państwem policyjnym, trzeba po prostu wytępić
                  popłuczyny po Husajnie. Tak, to nie je bajka, tylko cały
                  czas wojna.
                  • Gość: maruda Re: Nie ma dowodów... IP: *.gdynia.mm.pl 21.03.04, 14:21

> Póki co, oby państwem policyjnym, trzeba po prostu wytępić
                    > popłuczyny po Husajnie. Tak, to nie je bajka, tylko cały
                    > czas wojna.

To już było. Komuniści robli czystki w imię walki z trokistami.
                    Przez kilkadziesiąt lat.

• Gość: Sly Sledzie komu sledzie !!!!!! IP: *.ri.ri.cox.net 22.03.04, 06:59
                  Gość portalu: maruda napisał(a):
              • Gość: Tytus Re: Nie ma dowodów... IP: *.ipt.aol.com 20.03.04, 15:53
                To nie sa obiecanki cacanki. Pytam konkretnie: chcesz spedzic czerwiec w Iraku?
                Ja to zalatwie: nawet - jak przezyjesz - kilka dolarow przywieziesz, jezeli nie
                bedziesz chciala pomagac humanitarnie.
                • Gość: czkawka Re: Nie ma dowodów... IP: *.cogeco.net 20.03.04, 16:03
                  Nic z tego tam tyz nie daja wiz
                  • Gość: Tytus Re: Nie ma dowodów... IP: *.ipt.aol.com 20.03.04, 16:49
                    Nie ma problemu. Chcesz dolaczyc sie do irackiej "wycieczki"?
          • Gość: http://pamietamy Re: Nie ma dowodów, ze klamali-drugi zwiedziony IP: 208.181.96.* 20.03.04, 14:24
            a moze szykujesz pucz z amerykanami
            bo na to wyglada ze kwachu sie dobrze takiej sytuacji przygotowal
            pamietamy.freewebpage.org/
          • Gość: AdamC Do Karoliny IP: *.sympatico.ca 20.03.04, 17:07
            Calkowicie sie z toba zgadzam. Najlepiej zapytac 12-letniego chlopca, co
            stracil w bombardowaniu cala swoja rodzine czy matke co stracila syna.

Twoj argument jest argumentem faszystowsko-komunistycznym, w ktorej los
            jednostki sie nie liczy, jesli ogol na tym skorzysta.

Wedlug ostroznych oszacowan amerykanskich w wyniku bezposrednich dzialan
            wojennych zginelo 4-9 tysiecy cywilow, nie liczac irackich chlopakach w
            mundurach, ktorym akurat przyszedl czas na odbycie sluzby wojskowej.

• Gość: karolina Re: Do Karoliny IP: *.crowley.pl 20.03.04, 20:16
              Gość portalu: AdamC napisał(a):
              > Calkowicie sie z toba zgadzam. Najlepiej zapytac 12-letniego chlopca, co
              > stracil w bombardowaniu cala swoja rodzine czy matke co stracila syna.

Jeżeli już pytać, to wszystkich. Także rodziny pomordowanych
              przez Saddama, np. te tysiące Kurdów. Nie dostrzegasz, czy nie chcesz
              dostrzec zbrodni Husajna? Wojna jest rzeczą straszną, lecz niekiedy
              konieczną i tyle.

> Wedlug ostroznych oszacowan amerykanskich w wyniku bezposrednich dzialan
              > wojennych zginelo 4-9 tysiecy cywilow, nie liczac irackich chlopakach w
              > mundurach, ktorym akurat przyszedl czas na odbycie sluzby wojskowej.

Wg ostrożnych szancunków Husajn zamordował kilkadziesiąt tysięcy obywateli
              Iraku, nie licząc strat w wojnach (w '91 200 tys. głównie rezerwistów).

Warto przeczytać: www.mowiawieki.pl/artykul.html?id_artykul=962

• Gość: zdenerwowana Re: Do Karoliny IP: *.wma.east.verizon.net 21.03.04, 00:38
                No tym razem przesadzilas w swojej demagogii - to nie Saddam zabil te 200000 a
                tatus twojego bohatera Busha
                • Gość: karolina Re: Do Karoliny IP: *.crowley.pl 21.03.04, 11:13
                  Gość portalu: zdenerwowana napisała:
                  > No tym razem przesadzilas w swojej demagogii - to nie Saddam zabil te 200000 a
                  > tatus twojego bohatera Busha

Jasne... Armia iracka była w '91 w Kuwejcie na wakacjach, kiedy
                  ten straszny Bush ją zaatakował. Bush nie jest moim bohaterem,
                  i chyba nie musimy uciekać się do takich niewyszukanych chwytów,
                  to tylko dyskusja :)

• Gość: maruda Re: Do Karoliny IP: *.gdynia.mm.pl 21.03.04, 14:24
                    > Jasne... Armia iracka była w '91 w Kuwejcie na wakacjach, kiedy
                    > ten straszny Bush ją zaatakował. Bush nie jest moim bohaterem,
                    > i chyba nie musimy uciekać się do takich niewyszukanych chwytów,
                    > to tylko dyskusja :)

Tamta wojna to co innego. Saddam zaatakował Kuwejt.
                    W tej wojnie nie zaatakował nikogo.

• Gość: Maeudddda Do sledzia !!!! IP: *.ri.ri.cox.net 22.03.04, 07:00
                      Sleeedzie komu sledzie !!!!!!!!!!!!!!

Odpowiadasz na :

• Gość: Sikorski (sum) Re: Do Karoliny IP: *.bb.online.no 21.03.04, 23:46
                HUSAIN ZAMORDOWAL 3.000.000 ludzi paru innych 100 tys ze wzg na uparcie
                tego bandyty na resolucje ONZ
                taki sobie Stalin Azji Arabskeij H.M.W.D Swiat sie smeije!
                Ale USA nie musza lamac tego co wspolnota ONZ ustala bo sie robia i
                nieprzyjemne i niebezpieczne w kalkulacjach businessowych i to powoduje
                ze im i nam gwalt spadac bedzie na glowy GWARANTOWANIE
                Bez organizacji pokojowych we wspolnocie miedzynarodowej nastepuje mustwo
                nacisku i tarcia co nie ma z ludzkim zachowaniem nic do czynienia.
                Po to byl ONZ no nie?
        • Gość: Jędrek Re: Nie ma dowodów... IP: 83.144.68.* 21.03.04, 12:06
          Nie jest też dowodem, że tak jest...
      • Gość: adan Re: Nie ma dowodów... IP: *.proxy.aol.com 20.03.04, 11:59
        Zastanow sie co piszesz?
        To Amerykanie maja rozstrzygac o tym czy Polske bombardowac, bo zyja tam
        lajdaki jak: kiszczak i jaruzelski?
        Czy to jest sprawa Polakow ich ukarac?
      • Gość: maruda Re: Nie ma dowodów... IP: *.gdynia.mm.pl 20.03.04, 13:23

> "Nie ma absolutnie żadnych dowodów na to, że Irak wspierał Al-Kaidę"
        >
        > Podobnie u nas, brak dowodów by skazać Jaruzelskiego, Kiszczaka & co.
        > Cała ta argumentacja "nie ma dowodów" (również na broń "masowego rażenia")
        > jest o kant d.. rozbić.

Po co ten sarkazm?
        Jak Saddam mógł wspierać Bin Ladena skoro Bin Laden namawiał Saudyjczyków do
        wojny z Saddamem? Bez sensu.

Skazania na podstawie poszlak skończyły się w XIX w. Od tego czasu potrzebne są
        dowody.

• Gość: karolina Re: Nie ma dowodów... IP: *.crowley.pl 20.03.04, 15:09
          Gość portalu: maruda napisał:
          > Po co ten sarkazm?
          > Jak Saddam mógł wspierać Bin Ladena skoro Bin Laden namawiał Saudyjczyków do
          > wojny z Saddamem? Bez sensu.

W zasadzie dla mnie to bez różnicy czy wspierał czy nie, i stawianie
          tego jako argumentu uważam za wybujały, głupi wręcz legalizm. Ten despota
          zasłużył na "dymisję" wielokrotnie i tyle. Co prawda szkoda, że USA nie ma
          determinacji i siły by zająć się taką Koreą Płn czy Chinami, ale cóż.

• Gość: maruda Re: Nie ma dowodów... IP: *.gdynia.mm.pl 21.03.04, 14:31
            > W zasadzie dla mnie to bez różnicy czy wspierał czy nie, i stawianie
            > tego jako argumentu uważam za wybujały, głupi wręcz legalizm. Ten despota
            > zasłużył na "dymisję" wielokrotnie i tyle. Co prawda szkoda, że USA nie ma
            > determinacji i siły by zająć się taką Koreą Płn czy Chinami, ale cóż.
            >

Al-Kaidy w Iraku nie było, ale była w Afganistanie. Ale w Afganistanie nie było
            dobrych celów, więc Rumsfeld na użytek durnowatej opinii publicznej przeniósł
            Al-Kaidę do Iraku.

Ponadto nie chcesz albo nie możesz zrozumieć tego, że nikt o zdrowych zmysłach
            nie broni Saddama. Należało go obalić. Ale w sposób cywilizowany - nawet z
            użyciem siły.
            Jeżeli USA uważają, że mają prawo samodzielnie podejmować dowolne decyzje w
            kwestiach innych państw - to są na najlepszej drodze do faszyzmu.

Z tymi Chinami to trochę przesadziłaś. USA bija jedynie słabszych.

• Gość: karolina Re: Nie ma dowodów... IP: *.crowley.pl 21.03.04, 15:34
              > Al-Kaidy w Iraku nie było, ale była w Afganistanie. Ale w Afganistanie nie
              > było dobrych celów, więc Rumsfeld na użytek durnowatej opinii publicznej
              > przeniósł Al-Kaidę do Iraku.

Masz może jakieś *wiarygodne* źródła na ten temat? Zarówno
              jedna jak i druga strona uprawia propagandę, więc trudno
              coś sensownego znaleźć. Husajn był naturalnym sojusznikiem
              Al-Kaidy przeciwko USA więc dlaczego miałby jej nie wspierać?

> Ponadto nie chcesz albo nie możesz zrozumieć tego, że nikt o zdrowych
              > zmysłach nie broni Saddama. Należało go obalić. Ale w sposób cywilizowany
              > - nawet z użyciem siły.

Zarówno ONZ jak i część NATO nie chciało inwazji Iraku, więc
              jak Twoim zdaniem miało wyglądać obalenie Husajna w ów cywilizowany
              sposób? Czekać, aż ONZ się zgodzi było bez sensu w sytacji kiedy
              Bush miał polityczne poparcie u siebie dla tej wojny. Za rok
              mógłby już takiego poparcia nie uzyskać co przesuwa termin
              w nieokreśloną przyszłość.

> Jeżeli USA uważają, że mają prawo samodzielnie podejmować dowolne
              > decyzje w kwestiach innych państw - to są na najlepszej drodze
              > do faszyzmu.

Wybacz, ale to nonsens, wystarczy spojrzeć na definicję słowa "faszyzm".
              USA to po prostu imperium cywilizacji zachodniej. Przy wszystkich
              dotychczasowych imperiach w historii, Stany są łagodne jak baranek :)
      • Gość: Blong Nie ma dowodów ze nocami okradasz IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 20.03.04, 16:13
        staruszkow, ale lepiej na tej podstawie cie zamknac do wiezienia ?
      • Gość: MM Re: Nie ma dowodów... IP: *.dyn.optonline.net 20.03.04, 18:12
        > jest o kant d.. rozbić.

Slusznie. Najlepiej te argumentacje rozwinac na wszelkie sprawy. Po co szukac
        dowodow, bawic sie w procesy, jesli mozna od razu rozstrzelac. W imie
        bezpieczenstwa narodowego.

A przeciez podobo roznica miedzy "nami" a "nimi" ma byc taka, ze my stosujemy
        sie do prawa.
      • Gość: jarek-nudziasz Brawo- do 1956 roku nie bylo dowodow co do IP: *.fastres.net 20.03.04, 18:14
        traktatu z sierpnia 1939 roku( rozbioru Polski), a do ktorego roku nie bylo
        dowodow co do kazni w Katynie, tylko wedlug milosnikow spokojnych rosyjskich
        komunistow byla to imperialistyczna propaganda skierowana przeciwko witalnym
        interesom narodu Polskiego.
      • Gość: pol Re: Nie ma dowodów... KAROLINA IP: *.dial.froggy.com.au 21.03.04, 10:55
        > "Nie ma absolutnie żadnych dowodów na to, że Irak wspierał Al-Kaidę">
        > jest o kant d.. rozbić

powiedz nam czego jeszcze nie wiemy.jakie to dowody ukrywasz przed nami?
      • Gość: Maciek Re: Nie ma dowodów... IP: *.140.203.62.cust.bluewin.ch 21.03.04, 13:55
        No jasne! Wiec dlatego - tak na wszelki wypadek - nalezy walic w morde kazdego
        kto mysli inaczej niz my...
        mac
    • Gość: han Re: Rumsfeld chciał zbombardować Irak już po 11 w IP: *.TKK.net.pl / 83.145.128.* 20.03.04, 09:45
      Wydaje mi sie ze za pare lat USA w obronie demokracji i swojego kraju beda
      musieli walczyc ze wszystkimi na calym swiecie. A potem juz tylko bedzie USA.
      Tylko USA ma patent na ataki, na bombardowanie itd. I nikt nie moze nawet
      zaprotestowac. Zaczynam nienawidziec ich tak mocno jak kiedys ich kochalem.
      • wroc1 Chyba będzie na odwrót 20.03.04, 10:42
        Administracji Busha udało się to co nie udało się żadnemu prezydentowi tego kraju - zniechęcić przeciw sobie cały świat, w tym również swoich naukowców i współmieszkańców. Świat (przyroda) uwielbia równowagę. Nierównowaga możliwa jest tylko na chwilę. Jak się nic nie zmieni to o SZA nasi potomkowie będą się uczyć tak jak o starożytnym Rzymie.
        • Gość: Jan K. Świat uwielbia równowagę IP: *.asm.bellsouth.net 20.03.04, 13:49
          Marzy się w tej komuszej łepetynce czas, kiedy były dwa supermocarstwa? To se
          ne vrati...
          Jan K.

wroc1 napisał:

> Administracji Busha udało się to co nie udało się żadnemu prezydentowi tego
          kra
          > ju - zniechęcić przeciw sobie cały świat, w tym również swoich naukowców i
          wspó
          > łmieszkańców. Świat (przyroda) uwielbia równowagę. Nierównowaga możliwa jest
          ty
          > lko na chwilę. Jak się nic nie zmieni to o SZA nasi potomkowie będą się uczyć
          t
          > ak jak o starożytnym Rzymie.
          • Gość: maruda Re: Świat uwielbia równowagę IP: *.gdynia.mm.pl 20.03.04, 14:46
            Gość portalu: Jan K. napisał(a):

> Marzy się w tej komuszej łepetynce czas, kiedy były dwa supermocarstwa? To se
            > ne vrati...
            > Jan K.

Tak, tak! Jeden wódz, jeden naród, jedno mocarstwo.
            Skąd my to znamy!?

• Gość: Sly I jeden sledz !!!!!! IP: *.ri.ri.cox.net 22.03.04, 07:02
      • Gość: analityk DO HANA:MAM PODOBNE ODCZUCIA. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.04, 13:48
      • Gość: Kris_aust Re: do HAN IP: *.nv.iinet.net.au 22.03.04, 07:03
        Dlugo Ci zabralo ale lepiej pozno niz wcale. Ciekawe , co kombinuja w
        Pakistanie ? Za spokojnie w IndoChinach ? Popieranie i
        zbrojenie "demokratycznego" (co za kpina) Pakistanu czemus sluzy. Czemu , nie
        wiem , ale ci idioci rzadzacy USA sa w stanie wykombinowac kazda bzdure.
    • Gość: arahat Pewna grupa robi kase/tak mysleli i naszi przywodc IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.03.04, 10:09
      pokazujac swoja glupote polityczna wchodzac na droge mordowania w imie idealow
      nawiedzonego duchem swietym terrorysty z usa
    • Gość: bart Re: Rumsfeld chciał zbombardować Irak już po 11 w IP: 62.199.202.* 20.03.04, 10:11
      przecież to już było wiadomo dawno temu. Bob Woodward opisuje to w swojej
      ksiazce "Wojna Busha", w której korzystał ze stenogramów rozmów między Bushem a
      jego współpracownikami. Cheney był tak samo za atakiem na Irak jak Rumsfeld.
    • Gość: watpliwosc Re: Rumsfeld chciał zbombardować Irak już po 11 w IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.04, 10:54
      Irak byl celem od samego poczatku duzo atrakcyjniejszym. Troche tez pewnie i
      glupio bylo w pierwszym odruchu bombardowac pupilow sluzb specjalnych
      amerykanskich, czyli talibow. Jak sie jednak okazalo, co sie odwlecze nie
      uciecze i jednak Irak zostal zajety...ano trudno rezygnowac z marzen.
    • Gość: Turrb Retsull Re: Rumsfeld chciał zbombardować Irak już po 11 w IP: *.4web.pl 20.03.04, 10:56

Rumsfeld wybrał najlepszy z możliwych wariantow militarnych i politycznych.

Iraq idealnie nadawał się do prowadzenia wojny konwencjonalnej jak i do działań
      antyterrorystycznych.
      (W porównaniu do Afganistanu to raj dla wojskowych)
      Dobrze zinfiltrowany przez służby specjalne,warunki naturalne sprzyjające
      szybkim operacjom wojskowym (plan ataku można było wykonać z ksiązką w dłoni).
      Jeśli gdzieś miano stworzyć pole dzialań wojennych a pózniej poligan dla służb
      specjalnych do walki z wojującmi fundamentalistami arabskimi to tylko tam.
      (to że tam będę spływać i szukać miejsca konfrontacji terroryści arabscy
      wszelkiej maści było do przewidzenia)

Cele polityczne- dominująca i stabilizująca rola proamerykańskiego Iraqu w
      przyszlości w tym rejonie.
      -osłabienie na lata nieformalnych arabskich formacji zbrojnych czy jak kto woli
      terrorystów.
      -wpływ na OPEC i na swiatową gospodarkę paliwową poprzez regulacje wydobycia
      złóż irackiej ropy.
      -Pośrednio nacisk na relacje Krajow Arabskich z Israelem.

Byc może woja w Iraqu na dziesięciolecia opóźnila dynamiczne rozprzestrzenianie
      się ruchów ekstermistycznych na łonie Islamu a prawodopodobnie i w Europie.

Francja i Niemcy pierwsze powinny być wdzięczna USA(patrz-mniejszość arabska z
      Maghrebu w F. i mniejszość turecka w N.).

Reasumując świat jest teraz bezpieczniejszy i bardziej przewidywalny.(tylko
      naiwni mogli sądzić że bez tego nie było by eskalacji działań terrorystycznych
      m.in. na terenie Europy.

ps.sprawa broni masowego rażenia w rękach Saddama to potknięcie(parę
      pomiejszych głów za to poleci) jednak być może ta dezinformacja byla wliczona w
      koszta tej wojny.

ps.1.sprawa korzyści politycznych dla Polski...
      Tu już piłeczka leży po stronie naszych polityków.
      Nie ugranie sprawy wiz jak najgorzej wróży ich dalszym poczynaniom.

• Gość: SIKORSKI [...] IP: *.bb.online.no 20.03.04, 11:22
        • Gość: Sikorski (sum) CIBIS PACEM PARABELLUM IP: *.bb.online.no 21.03.04, 12:23
          wEZSCIE POJDZCIE DO JAKIES DOBREJ SZKOLY EKONOMII I HISTORII BO NIE WYBRNIECIE
          Z TEJ MYSLENIOWEJ DUZEJ OJCZYZNY I ZYDOW I POLAKOW
          WSPOLCZUJE I ZALUJE ZE NIE MOGE WAM POMOC WPROST CZY NAWET NA WPROST..
          CHOC JAK TO W KAZDYCH RELIGIACH BYWA CUDA MOGA SIE ZAWSZE ZDARZYC NP PELNA
          LUSTRATCJA I PRZEPAD MIENIA.JAK PAN PREZYCENT DYZYDENT BUSH SIE ETAK NAPRAWDE
          WQURVI TO ROZPRAWIE Z IRANEM WEZMIE SIE Z MICHNIKIEM ZA POLSKA I DZIWAKOW W
          KRAJU KTORYM DO DZIS WOLNA AMERYKAN NIC NIE MOWI.
          ZACZNIJCIE JESC I PIC I SPIEWAC JAK WOLNI LUDZIE A I MYSLENIE SIE POPRAWI.
          TE LISTY CO WAM WYSYLAM SZA FAKSOWANE DO AMBASADY W KOPENHADZE GZIE OD CZSOW
          REAGANA MAM WLASNA TECZKE I TO JA CUDZILEM CO SRODE DO ABASADY USA W WARSZAWIE
          ABY KLASKKAC GDY B 52 I PHANTOMY WYGRYWALY NA LUDNOSCIA CYWILNA VIETKONGU
          PROGAMY TYGODNIOWE TAKIM TUMANOM JAK WY NIE BYLY DANE I KONSEKWENCJA TEGO JES
          TA CEZURA KTORA NIE MA PRWAW ISTNIEC,
          ALBO J SIE KOMPROMOTUJE JAK ZWIERZE A NIE CZLOWIEK ALBO JEST OK I ODWROTNIE.
          OPDPWIEDZIALNSC NA FORUM MA SIE ZA KAZDE WLASNE SLOWO A INTERNET WCALE NIE
          GWARANUJE INTEGRALNOSCI JAK SIE ZA TO WEZMA SPECJALISCI I DLATEGO DO WAS PISZE
          Z ZACHODU I PO POWAZNYM SLAZU MUSLWNOWYM OPARTYM NA LIBERALOWYM HUMANIARNYM
          MYSLENIU O DOBRZE I POWEODZENIU NAJSTARSZYCH POCIAGNIEC HISTORYCZNYCH JAK
          WYSWOBADZANIE OBRONA PRZED MANIPULACJA I OGRABIANIEM Z WATROSCI NARODOWYCH
          MORALNE I PRAWNE ORAZ CHMSKIE BLEDY NALEZA DZIS DO KLASYKOW W HISTORI NASZEGO
          SPOLECZENSTAW INNY ROWNIEZ SZEKSPIR I STARZRY GRECY RZYMIANIE ESZYSTKO TO MIELI
          DZICZ TYLKO MOZE SKRASLAC EKONOMISTOW HUMANISTOA I RODZICW S TYCH STRON
          SZCZEGOLNIE ZE MAM OCHOTE SIE TAM WYBRAC PEWNEGO RANKA WLSNIE Z KERRYM PRYWATNIE
    • Gość: yaroo Re: Rumsfeld chciał zbombardować Irak już po 11 w IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 20.03.04, 11:00
      hihih, ale z Ciebie pacyfista, polmozgowy (widzisz tylko jedna strone - zle
      usa), smieszny gdyz nie widzisz, ze to islamisci atakuja cywili i zaczadzony
      wstretem do wlasnej odwagi cywilnej, hihihi
    • Gość: SIKORSKI Re: Rumsfeld chciał zbombardować Irak już po 11 w IP: *.bb.online.no 20.03.04, 11:18
      JESLI TO PRAWDA TO PELNA KOMPROMITACJA LUDZKIEGO MYSLENIA.
      ZDREMORALIZOWANIE POLITYKI ZAGRANICZNEJ.
      TO ZNACZY ROWNIEZ ZE WTC NIE MA KOPLINGU DO SADAMA TYLKO NIENAWISC KRAJOW
      ARABSKICH DO IZREALA POSZLA NAJTANSZA DROGA ZNISZCZENIE IRAQU I BALAGANU NA
      SWIECIE ZLUDA I OBLUDA A NIE POPRAWNA SYTUACJA ZAGROZENIE I WSPOLCZUJE TEMU
      PIEKNEMU KRAJOWI STARYCH MADRYCH BOGU DUCHA WINNYCH LUDZI (jak zwykle)
      Z TAD EVRON Z TAD INNY REFLEX DOZYCH KOL NA GIELDZIE W N.Y.

TA WYPOWIEDZ (JESLI JEST TO PRAWDA A NIE MAHLOJKA Z ZIMNEJ WOJNY::)) JEST TAK
      DEBILNA ZE CIA MOZE SIE WSTYDZIC SWYCH ANALIZ.

PEWNE BEZPIECZENSTWO SWIATA ZOSTALO ZAMIENIONE W PLANOWANIE EXPLOZJI NUKLEARNEJ
      BEZ ICH KONTROLI.

W DODATKU TO NIE IM ZAGRAZA CO KOLWIEK, TYLKO WOLNYM SPOLECZENSTWOM I CYWILNYM
      OSTANI IDIOTA PROWADZI WOJNY BEZ WYDATKOW ZBROJENIOWYCH I REGULARNYCH STARC
      WOJSKOWYCH.
      CHYBA ZE SIE NAKRADLO TYLE PIENIDZY ZE EKONOMIA WOJENNA NIE ZNACZENIA:
      ROPA O KTOREJ SIE PISZE I TAK SIE SKONCZY A PREMYSL SAMOCHODOWY I INWESTYCJE W
      CZYSTA WODE SA TAK DO TYLU ZE POLOWA STANOW UMRZE Z BIEDY
      TO JEST ANALIZA WHITE HOUSE
      tylko nie wprost ale o tym sygnaluja od 3 lat sami tzn bez CIA
    • Gość: Tytus Prusacki zakuty leb IP: *.ipt.aol.com 20.03.04, 12:32
      Rumsfeld to jest niezdenazyfikowany Prusak z Chicago. Do tego dement i
      kretyn... On by atakowal co sie da, pod warunkiem, ze bedzie sporo trupow.
      • Gość: Jan K. Lament komucha IP: *.asm.bellsouth.net 20.03.04, 13:48
        Będzie jeszcze gorzej...
        Afganistan, Irak i Libia już padły. Teraz kolej na Kubę, Koreę Północną, Iran
        i... Niemcy.

Jan K.
        • Gość: maruda marzenia czekisty IP: *.gdynia.mm.pl 20.03.04, 14:51
          Gość portalu: Jan K. napisał(a):

> Będzie jeszcze gorzej...
          > Afganistan, Irak i Libia już padły. Teraz kolej na Kubę, Koreę Północną, Iran
          > i... Niemcy.
          >
          > Jan K.

Później Kanadę, Francję, Wielką Brytanię. Czy masz już wyszykowane oficerki i
          brązową koszulę?

Masz duszę i umysłowość czekisty Janie K. Może wykrzykiwać dowolne hasła.
          Ustawiać się po dowolnej stronie. A i tak to zawsze z Ciebie wylezie.

• Gość: Alter ego jana k. stara spiewka IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 20.03.04, 19:31
          Co Janie, znowu chcialoby sie zaspiewac, tym razem w wersji amerykanskiej:

Now Fatherland, now Fatherland show us the sign
          Your children have waited to see
          The morning will come when the world is mine
          Tomorrow belongs to me
          Tomorrow belongs to me
      • Gość: polkan Re: do Karoliny IP: *.25-151.libero.it 20.03.04, 13:56
        Przyznaje racje Karolinie. Poza tym chcialbym zauwazyc, ze w czasie embarga
        sadam,w dalszym ciagu budowal swoje palace a dzieci i starcy umieraly nie z
        powodu embarga lecz z powodu zbrodniczych intencji sadama.A tak na
        marginesie ,ro najwiekszym zagrozeniem dla pokoju sa tzw. pacyfisci, ktorych
        dzialanie na przestrzeni prawie stu lat powodowalo rozbrajanie moralne jednych
        spoleczenstw aby te drugie pod wodza innych ideologow mogly zalatwiac swoje
        interesy droga podbojow.Francuzi nie chcieli "umierac za Gdansk" w 1939 i 1940
        roku i w rezultacie chetnie poddali sie Hitlerowi.Pacyfisci angielscy
        dzialajacy w latach 30-tych spowodowali, ze Anglia nie byla przygotowana
        militarnie do wojny. Po 1945 roku ruchy pacyfistyczne sterowane przez sowietow
        w histerycznej nagonce rozbrajaly moralnie czy jak kto chce nazwac,
        spoleczenstwa europejskie i nie tylko aby z drugiej strony realizowac agresje
        we wszystkich kierunkach. Ruch pacyfistyczny to zlo kierowane przez odpowiednie
        osrodki dywersji, a ze zalapuja sie na to ludzie nieswiadomi w czym biora
        udzial, to inna sprawa. Pokoj dla Iraku czy innej czesci swiata nie moze
        oznaczac przymkniecia oczu na zbrodnie.
        • Gość: Jozek Do Polkana! IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 20.03.04, 15:32
          Idiota jestes!!!!
          Zazdoscisz Saddamowi palacow? A co, teraz tam znajduja sie sierocince dla
          irackich dzieci? A gdzier urzeduje Bremer, jak nie w tych palacah! Jeden tyran
          zajal miejsce innego tyrana.
          Co za roznica? Kwasniewski mieszka w Palacu, gdy polskie dzieci w walacych sie
          ruderach.
          • Gość: Tysprowda Re: Do Polkana! IP: 216.127.82.* 20.03.04, 16:14
            Amerykanie pozwalali Saddamowi budowac palace dla Gauleitera Bremera - za
            pieniadze ukradzione zwyklym Irakijczykow.
        • Gość: Sikorski (sum) [...] IP: *.bb.online.no 20.03.04, 19:27
    • fnoll przywalić i jeszcze na tym zarobić - to sztuka 20.03.04, 13:00
      jak człowiek wyjdzie zły z knajpy, bo ten i ów powiedział mu złe słowo, i
      posunie lutą między oczy pierwszemu przechodniowi - to mu ulży, ale zysk z tego
      może być żaden, a nawet kłopoty

ten mądry, co bije, i jeszcze na tym zarabia, o!
      • Gość: Tysprowda Re: przywalić i jeszcze na tym zarobić - to sztuk IP: 216.127.82.* 20.03.04, 13:36
        Co prowda to prowda.

Bandytyzm zawsze polegal na tym, aby bic i na tym zarobic. Przeciez bandyci nie
        bija dla idei niepokalanej.

Tak wierzy Rumsfeld i reszta buszewikow.
      • Gość: SIKORSKI Re: przywalić i jeszcze na tym zarobić - to sztuk IP: *.bb.online.no 20.03.04, 19:28
        Jeszcze jedna idiota
    • Gość: J do kwadratu Re: Rumsfeld chciał zbombardować Irak już po 11 w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 13:22
      Zanim zaczniecie tłumaczyć z angielskiego, zaopatrzcie sie w słownik inny niż
      kieszonkowy. Głupie błędy, które są wynikiem zwykłego niedbalstwa, robicie na
      okrągło.
      Nie POŁĄCZENIA, lecz POWIĄZANIA nie było między Al Kaidą a Irakiem.
      Nie o centrali telefonicznej mowa, lecz o kontaktach operacyjnych. Nie tłumaczy
      sie słowo w słowo.
    • Gość: sinofob Chiny to państwo zła, nie USA IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 20.03.04, 13:48
      informuję wszystkich obecnych że w roku 2000 Armia Ludowo-Wyzwoleńcza Chin
      wprowadziła do Sudanu 700.000 "doradców", którzy na zlecenie islamistycznego
      rządu "ochraniają" tam pola naftowe przed rebeliantami. Przy takiej liczbie
      170.000 amerykańców w Iraku to pestka. poszukajcie sobie w Google jak nie
      wierzycie.

wy wszyscy amerykanofoby, zastanówcie się czy byście woleli żeby na przykład
      Chińczycy zrobili desant na Arabię Saudyjską i Irak?

nadal nienawidzicie Ameryki? w USA tylko w wyjątkowych przypadkach ogranicza
      się prawa obywatelskie, bo one tam już OBOWIĄZUJĄ! w Chinach jest ZERO praw
      człowieka, laotangi - obozy pracy, dlatego nikt ich dalej nie ogranicza, bo ich
      już nie ma.

w Polsce nikt się nie pluje, gdy policja legitymuje byle kogo na ulicy, w USA
      obecnie ta sprawa jest rozstrzygana w Sadzie Najwyższym.

osobiście olewam, czy chodziło o WMD, czy o ropę. Wolę amerykańską okupację niz
      chińską. to leży w naszym interesie narodowym.
      • Gość: sinofob http://www.google.pl/search?q=china+sudan+2000 IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 20.03.04, 13:56
        link:

www.google.pl/search?hl=pl&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=china+sudan+2000+&lr=
    • Gość: KROK Re: Rumsfeld chciał zbombardować Irak już po 11 w IP: *.sympatico.ca 20.03.04, 13:58
      panie pacyfisto..z mysleniem u pana nie najlepiej......AlCapone..tez byl
      niewinny zgodnie z pana mysleniem....rozpacz czysta mnie ogarnia..a rece same
      opadaja
      zpowazaniem..Krok
      • Gość: KROK Re: Rumsfeld chciał zbombardować Irak już po 11 w IP: *.sympatico.ca 20.03.04, 14:02
        rozwine....Al Capone ...bandyta pierwszej klasy ....zostal skazany za
        przestepstwa podatkowe...bo nie bylo prosta sprawa mu tego udowodnic..to samo z
        W.M.D....
        pacyfisci dzisiaj to wieksze zagrozenie dla przyszlosci swiata niz terrorysci
    • Gość: McMac USA zostaną w Iraku na zawsze! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.04, 14:00
      Pusty śmiech mnie ogarnia gdy słyszę o przekazywaniu władzy Irakijczykom po 30
      czerwca! Daję głowę za to że USA nigdy, ale to NIGDY, nie wyjdą militarnie z
      Iraku! A przynajmniej dopóty dopóki istnieją tam zasoby ropy naftowej i
      istnieje państwo Izrael popierane przez syjonistów amerykańskich. Zostanie
      kilka baz USA w Iraku do pilnowania tych interesów.
      • Gość: Tysprowda Re: USA zostaną w Iraku na zawsze! IP: 216.127.82.* 20.03.04, 14:11
        Co prowda to prowda.

Wampir bedzie ssal krew z ofiary tak dlugo jak dlugo ofiara ma krew.

Potem wampir musi znalezc inna ofiare, bo jak nie znajdzie, sam sczeznie.

Prawo natury wampira.
        • Gość: http://pamietamy Re: USA zostaną w Iraku na zawsze! IP: 208.181.96.* 20.03.04, 14:26
          tak jak polskie czerwone pajaki i ich hodowca
          muller-nosferatu lewicy
          pamietamy.freewebpage.org/
          • Gość: Tysprowda Re: USA zostaną w Iraku na zawsze! IP: 216.127.82.* 20.03.04, 16:27
            Co prowda to prowda.

Buszysci i buszewicy sa wszedzie, odrodzili sie i w Polsce i chcieli tez robic
            za wampirkow przy wampirze.
        • Gość: maruda Re: USA zostaną w Iraku na zawsze! IP: *.gdynia.mm.pl 20.03.04, 14:55
          Gość portalu: Tysprowda napisał(a):

> Co prowda to prowda.
          > Wampir bedzie ssal krew z ofiary tak dlugo jak dlugo ofiara ma krew.
          > Potem wampir musi znalezc inna ofiare, bo jak nie znajdzie, sam sczeznie.
          > Prawo natury wampira.

W końcu ofiara się wkurzy. Powstanie republika islamska na kilkadziesiąt lat
          zamknięta na świat. Pogratulować.

• Gość: Mars prawdziwe oblicze ludobojcow IP: *.fnj1.hawkcommunications.com 20.03.04, 14:05
      wydaje sie ze jedyne wyjscie na przetrwanie swiata to eliminacja hameryki..
    • Gość: utra Re: Rumsfeld chciał zbombardować Irak już po 11 w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 14:54
      Gazeta pisze: "Clarke, który rok temu odszedł na emeryturę, przez ponad 30 lat
      służył w rządzie. Był jednym z najwierniejszych pracowników Białego Domu.
      Pracował m.in. w Departamencie Stanu, był także przewodniczącym tajnej grupy
      antyterrorystycznej, ciała, w którego skład wchodzili przedstawiciele FBI, CIA,
      Departamentu Sprawiedliwości oraz służb mundurowych".

Myślę, ze Clark został wywalony na emeryturę, choć nie miał na to ochoty, i
      teraz się odgrywa na przedstawicielach administracji. Jeżeli był
      przewodniczącym tajnej grupy antyterrorystcznej 11 września, to po tych
      zamachach powinien podać się do dymisji.
    • Gość: maruda Re: Rumsfeld chciał zbombardować Irak już po 11 w IP: *.gdynia.mm.pl 20.03.04, 15:03

"Nie ma żadnych dobrych celów w Afganistanie. Jest natomiast mnóstwo dobrych
      celów w Iraku" - miał powiedzieć Rumsfeld 12 września 2001 roku.

Czy Rumsfeld przypadkiem nie nosi ze sobą zdjęcia niejakiego Hermanna Goeringa?

• Gość: Joe Po roku okupacji Iraku IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 20.03.04, 15:17
      Efekty wojny w Iraku i rocznej okupacji:

1. 550+ zabitych Amerykanow (zabitych Irakijczykow nikt nie liczy),
      2. nie znaleziono powiazan miedzy terrorystami 11 wrzesnia i Irakiem,
      3. nie znaleziono BMR,
      4. opinia swiatowa o USA jest na rekordowo niskim poziomie.

Plusy wojny i okupacji: Haliburton radzi sobie swietnie (vice-prezydent Cheney
      byl prezydentem Haliburton i dostal od nich $30 mln okolo dwa lata temu).
      • Gość: Tomek PRAWDA IP: *.cust.tele2.fr 21.03.04, 16:55
        Francja miala racje.
    • Gość: Neokonserwatysta wybaczcie, ale to naprawde zaden wielki news... IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.04, 15:48
      te poglady i plany rumsfelda i wolfowitza byly znane wrecz ZANIM Bush zostal
      prezydentem (polecam oficjalne publikacje American Enterprise Insitute, Project
      for a New American Century i wiele innych "think tanks", a takze dokumenty
      Defense Policy Board - ciala doradczego Pentagonu, zdominowanego przez
      neokonserwatystow, tam wszystko jest czarno na bialym...) i nikt sie z tym nie
      kryl...neokonserwatysci (wtedy sie tak jeszcze nie nazywali) juz w 1991
      krytykowali Busha seniora, ze nie wykonczyl Saddama Husajna. i nie jest to
      belkot wziety z czesto tutaj przywolywanej strony www.panstwozla.pl - to jest
      wiedza ogolnie dostepna, to sa oficjalne stanowiska Pentagonu. jak ktos
      twierdzi, ze to jakas sensacja (a sugeruja to w GW) to sie po prostu nie
      orientuje w temacie. ale brak kompetencji u dziennikarzy to nic nowego.
      • Gość: Tysprowda [...] IP: 216.127.68.* 20.03.04, 16:23
        • Gość: Neokonserwatysta Re: wybaczcie, ale to naprawde zaden wielki news. IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.04, 17:01
          idz sie leczyc, najlepiej dozywotnio. niczego nie przepisuje, tylko stwierdzam
          fakty. skoro nawet to cie boli to nie jestem przekonany, ze jakakolwiek kuracja
          pomoze...
          • Gość: Tysprowda Re: wybaczcie, ale to naprawde zaden wielki news. IP: 216.127.68.* 21.03.04, 13:17
            Popelniasz blad myslowy, zakladajac ze to co pisze panstwozla.pl to belkot, a
            to co jest oficjalna polityka Pentagonii, to nie.

Zaloz ze to co jest oficjalna polityka Pentagonii to Manifest Faszystowsko-
            Komunistyczny czyli belkot, realizowany przez buszystow i buszewikow, a to co
            pisze panstwozla.pl to nie, a bedziesz blizszy prawdy.

Widmo pentagonii krazy po swiecie......

Widmo ryczy glosem gromkim:

Borba (czyli Bushkrieg) to jest nasza ostatnia,
            krwawy skonczy sie trud,
            gdy Pentagonia, nasza bratnia,
            ogarnie ludzki rod!
      • Gość: obserwator2 Re: wybaczcie, ale to naprawde zaden wielki news. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 18:07
        Gość portalu: Neokonserwatysta napisał(a):

> te poglady i plany rumsfelda i wolfowitza byly znane wrecz ZANIM Bush zostal
        > prezydentem

Niesamowite! To zupełnie jak z hitlerowcami! Ich plany były opublikowane w Mein
        Kampf długo przed poczatkiem realizacji.
        • Gość: Neokonserwatysta Re: wybaczcie, ale to naprawde zaden wielki news. IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.04, 21:30
          to dowodzi tylko jednego - ludzie sa tak samo glupi teraz, jak byli przed 70
          laty (przyjmujac twoje zalozenie, ze bush daje sie porownac z hitlerem).
          wszyscy dra sie w nieboglosy teraz, a wczesniej to co?
      • Gość: Tomson Poprostu jankesi mieli pełne porty strachu. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 20.03.04, 21:52
        Przed ogromnymi stratami jakieby ponieśli, woleli zagłodzić ten kraj.

Gość portalu: Neokonserwatysta napisał(a):

> juz w 1991 krytykowali Busha seniora, ze nie wykonczyl Saddama Husajna.
        Neokonserwatyści to narwani debile. W 1991 Irak miał jeszcze armię, owszem na
        pustyni, strzelając jak do kaczek do wycofujących się z Kuwejtu jednostek,
        USArmy wytukło z 50tys bezradnych żołnierzy irackich.
        Jednak potem Armia Iracka się przegrupowała, pochowała w miastach i próba
        wejścia w głąb Iraku to byłaby rzeź jankesów. Owszem zapewne by wygrali, ale
        ich straty szłyby w dziesiątki tysięcy, jak w Wietnamie, a biorąc jeszcze pod
        uwagę bardzo niską bitność amerykańskiego żołdactwa, byłoby to pyrrusowe
        zwycięstwo. Dlatego USA wolała przez lata głodzić i systematycznie bombardować
        Irak i dopiero wtedy gdy kraj ten był już całkiem bezbronny dolarowcy odważyli
        się najechać na to państwo.
    • Gość: Tomson Nawet Clarck, amerykański Goering, który swego IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 20.03.04, 16:23
      czasu chciał wszcząć zagładę jądrową atakując Rosjan w Jugosławii, uważa że
      Bush i jego banda to psychopaci.

)"Myślę, że oni chcieli wierzyć, że jest połączenie" między Irakiem i Al. Kaidą
      )w kwestii ataku na USA - powiedział Clarke w piątek wieczorem w wywiadzie dla
      )radia CBS. "Tymczasem nie ma żadnego połączenia. Nie ma absolutnie żadnych
      )dowodów na to, że Irak wspierał Al-Kaidę" - dodał.

To daje do myślenia, jakimi psychopatami są buSShyści, jeśli nawet taki
      psychopata jak Clark tak o nich mówi...
    • Gość: gosc [...] IP: *.chello.pl 20.03.04, 17:34
      • Gość: obserwator2 Re: Rumsfeld chciał zbombardować Irak już po 11 w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 18:09
        Tak czytam te posty, czytam i myślę, że wojnę w Iraku to popierają tylko ludzie
        żydowskiego pochodzenia. No.. albo kompletni naiwniacy.
    • Gość: Rumsfeld Sami terrorystow stworzyli!!!! IP: *.ipt.aol.com 20.03.04, 18:12
      Rumsfeld i mafia zarzadzajaca Ameryka mowila na poczatku ze Irak nie byl w
      platany w w zadna pomoc dla terrrorystow! ...Teraz mowia ze to jest wojna z
      terroryzmem
    • Gość: Rumsfeld Ta sa smierdzacy klamcy!! (Rumsfeld+Bush+Powel) IP: *.ipt.aol.com 20.03.04, 18:19
      Na szubiennice tych smierdzieli
      Zniszcza moja Ameryke!!
      Juz nie dbaja nawet oto jak klamia...maja ludzi za glupkow!!!!
      • Gość: OBSERWATOR POLSKA+DOWODY+KLAMSTWO+USA IP: *.9.11.vie.surfer.at 20.03.04, 19:05
        Mysle, ze powinnismy zaczac od siebie!!! Szukamy dowodow w Iraku, bo Ameykanie
        nas oszukali tip.
        Zapomnielismy szybko jak to ostro walczylismy z niby mordercami Serbami, ktorzy
        mieli wymordowac setki tysiecy albanczykow - ilu znaleziono; 200-300 cial i to
        pewnie UCK Terrorystow - szybko zapominamy, ze to wlasnie Polska i Serbia
        walczyla od setek lat z Muzulmanami, zapominamy o przyjazni Polsko-Serbskiej,
        podczas wojen znajdowali Polacy zawsze schronienie u serbow, zapomnielismy, ze
        Yugoslawianie uczynili nasz Hymn - swoim. W II wojnie Swiatowej walczyly obie
        Partyzantki u swojego boku a Albanczycy cieszyli sie jak nam Niemcy po glowach
        chodza a nastepnie mordowali Polakow. Zapomnielismy bardzo szybko to wszystko i
        w 90 latach wspomagalismy "terroryzm" /Bronilismy Muzulmanow a atakowalismy
        sprzymierzencow bez dowodow!!!/ale to zawsze jest ktos inny winien; tak
        najlatwiej! We wszystko wierzymy co nam gazety podadza! i to jest tragiczne, ze
        gazety dla zyskow napisza nawet, ze morderstwa, to dla dobra ludu itd. Zobaczmy
        nasz rzad, jego prawdomownosc - co obiecywali przed wyborami itd. CZytamy tu na
        lamach dyskusyjnych " maja ludzi za glopkow!!! - a jest inaczej????
        Pozdrawiam.
        • Gość: Ewa Re: POLSKA+DOWODY+KLAMSTWO+USA IP: *.client.comcast.net 21.03.04, 01:26
          Dobrze piszesz. Chrzescijanska Serbia zostala zapomniana i uwazana za
          mordercow. Niestety Islam powoli zalewa Europe i glupie europejskie narody sa
          zbyt wygodne zeby sie zastanowic nad wlasna przyszloscia.
          • Gość: : ) EWA, religia to tylko pretekst do poroznienia nas IP: *.dial.froggy.com.au 21.03.04, 11:39
    • Gość: Obserwator Re: Rumsfeld chciał zbombardować Irak już po 11 w IP: *.a.jawnet.pl 20.03.04, 21:17
      I chwała Bogu, że jeszcze jakowyś żandarm (USA) na tym świecie jest
      • Gość: Tytus Do wszystkich pro-buszownikow IP: *.ipt.aol.com 20.03.04, 21:44
        Wszyscy, ktorzy tak bronicie tej interwencji (a w zwiazku z tym jej efektow),
        macie obowiazek przyczynic sie (chociazby tylko troszeczke) do ustabilizowania
        obecnej sytuacji.

Jest w kontakcie z oragnizacja, ktora szuka ludzi do pracy odplatnej i
        harytatywnej w Iraku. Dlatego zamiast pieprzyc, ze wojna byla super, zgloscie
        sie na forum z deklaracja, ze jedziecie na miesiac czy dluzej do Iraku. Ja
        sprawy wyjazdowe wam zalatwie.
        • Gość: Atomek Re: Do wszystkich pro-buszownikow IP: *.dsl.scrm01.pacbell.net 21.03.04, 01:21
          Tytus, przestan bredzic i wracaj cholera z powrotem na drzewo!!!
          • Gość: Tytus Re: Do wszystkich pro-buszownikow IP: *.ipt.aol.com 21.03.04, 08:24
            ... Ty tez gotowy na wycieczke do Iraku?
          • szlomo.oberluft Rumsfeld to dupek Wolfowitz dzieli i rzadzi !!!! 21.03.04, 12:10
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka