Dodaj do ulubionych

Polska moze stac Davosem dla bandytow Rosji

18.09.10, 20:49
"Люди из клана Усояна уже начали обсуждать время проведения масштабной сходки, на которой можно будет обсудить сложившуюся ситуацию. Уже точно известно, что пройдет она не в России, а в качестве предполагаемых мест для съезда гангстеров рассматриваются Греция, Польша и Австрия."
www.rosbalt.ru/2010/09/17/772758.html
Po zjezdzie Czeczenow w Pultusku, byc moze bedziemy mieli nowych gosci:
bandyci rosyjscy zastanawiaja sie nad wyborem miejsca - Polska albo Grecja - na swoj "zjazd". Zjazd potrzebny jest do przedyskutowania /w spokoju zapewne/ sytuacji, zaistnialej po zamachu na zycie "Dziada Hasana".
Obserwuj wątek
    • walter622 Witaj Swiblovo 18.09.10, 22:03
      W sumie nic nowego.
      Od ponad 15 lat mają swoje oficjalne "przedstawicielstwo" w Warszawie . Bratwa "Monomacha" się już całkowicie zadomowiła - nie "świecą się" wiec nikt ich nie rusza.
      Gdzieś 10 lat temu urządzili sobie w Warszawie huczne przywitanie Nowego Roku (no chyba
      nie tylko po to do Warszawy przyjechali). Kilka lat temu powtórzyli ten spęd w Zakopanem.
      W Polsce się czują jak u siebie w domu - a może i lepiej. Gościnny Kraj.
      • jaja_na_boczku Re: Witaj Swiblovo 18.09.10, 23:26
        walter622 napisał:

> W Polsce się czują jak u siebie w domu - a może i lepiej. Gościnny Kraj.
        dla bandytow wszelkiej masci jak najbardziej !

to sam odotyczy np. Albanczykow z Kosowa
      • eva15 Witajcie obaj 18.09.10, 23:33
        Jednym słowem Sikorskii/MSZ dając wizę Zakajewowi zadbali o to, by Polska znalazła się wreszcie w centrum a nie na marginesie wydarzeń. Brawo!
        • jk2007 Re: Witajcie obaj 18.09.10, 23:49
          eva15 napisała:
          > Jednym słowem Sikorskii/MSZ dając wizę Zakajewowi zadbali o to, by Polska znalazła się wreszcie w centrum a nie na marginesie wydarzeń. Brawo!

co jest grane?
          slon.ru/blogs/samorukov/post/463119/
        • walter622 Re: Witajcie obaj 19.09.10, 00:49
          eva15 napisała:
          > dając wizę Zakajewow

W porównaniu z bratwoj to on jest wzorem niewinności. Pamiętasz "dekorację" na drodze
          z Błoń do Warszawy, o której niedawno wspominałem?
      • swiblowo Re: Witaj Swiblovo 19.09.10, 00:19
        Walter, o tym Zakopanem to cos mi sie obilo o uszy.
        Dalbys jakies nazwisko z tej bratwy Monomacha moze, co?
        • jaja_na_boczku tak wyglondajom ruskie gangstery 19.09.10, 00:42
          www.youtube.com/watch?v=g4dHoAs41FE&feature=player_embedded\
          latwo ich poznac bo nie sa grubi. W odróżnieniu od Sopranow
          • jk2007 Re: tak wyglondajom ruskie gangstery 19.09.10, 11:30
            www.youtube.com/watch?v=KZlkmnUz-14&feature=related
            • romrus Re: tak wyglondajom ruskie gangstery 19.09.10, 11:47
              www.youtube.com/watch?v=tlnohaXsBsM&feature=channel
      • przyjacielameryki Re: Witaj Swiblovo 19.09.10, 11:07
        walter622 napisał:

> W sumie nic nowego.
        > Od ponad 15 lat mają swoje oficjalne "przedstawicielstwo" w Warszawie . Bratwa
        > "Monomacha" się już całkowicie zadomowiła - nie "świecą się" wiec nikt ich nie
        > rusza.
        > Gdzieś 10 lat temu urządzili sobie w Warszawie huczne przywitanie Nowego Roku (
        > no chyba
        > nie tylko po to do Warszawy przyjechali). Kilka lat temu powtórzyli ten spęd w
        > Zakopanem.
        > W Polsce się czują jak u siebie w domu - a może i lepiej. Gościnny Kraj.

Byłeś organizatorem tego "spędu"?
        • walter622 Re: Witaj Swiblovo 19.09.10, 14:21
          "Przyjacielu" - znów bełta "made in Palikot" nie dowieźli? To waruj pod GS-em bo znów dla
          ciebie zabraknie i będziesz na tym forum miotał się o suchym pysku jak bezdomny pies.
          Szmalu trochę masz - wczoraj siedziałeś w przejściu podziemnym przy Wileńskiej
          i prosiłeś jałmużnę na flaszkę. Tak więc grosiwa uzbierałeś (nawet ja się dorzuciłem
          - znaj mój gest) .
          • przyjacielameryki Re: Witaj Swiblovo 19.09.10, 14:48
            Aaaaaaaaaaaaa, wkurzyłeś się, bo nie organizowałeś a aktywnie uczestniczyłeś w tym zlocie! No tak, to niedowartościowanie to obraza! Przepraszam!
            • walter622 Re: Witaj Swiblovo 19.09.10, 15:04
              Bynajmniej. Jeżeli bym miał coś wspólnego z ty spędem, to sadzę, że takiego śmiecia jak ty
              już dawno nie było na tym forum.
              Wręcz przeciwnie - wczoraj nad tobą się zlitowałem, dając tobie trochę grosiwa na bełta
              "made in Palikot" (tak żałośnie błagałeś o jałmużnę) byś pod jego wpływem mógł pisać
              brednie o twojej wyższości rasowej i cywilizacyjnej. Znaj mój gest.
              • przyjacielameryki Re: Witaj Swiblovo 19.09.10, 15:14
                walter622 napisał:

> Bynajmniej. Jeżeli bym miał coś wspólnego z ty spędem, to sadzę, że takiego śmi
                > ecia jak ty
                > już dawno nie było na tym forum.
                > Wręcz przeciwnie - wczoraj nad tobą się zlitowałem, dając tobie trochę grosiwa
                > na bełta
                > "made in Palikot" (tak żałośnie błagałeś o jałmużnę) byś pod jego wpływem mógł
                > pisać
                > brednie o twojej wyższości rasowej i cywilizacyjnej. Znaj mój gest.

A paszoł won! Mój czas jest bardzo cenny, nie mogę go tracić na jakieś takie tam poszturchiwanie się z byle kim!
                • walter622 Re: Witaj Swiblovo 19.09.10, 15:33
                  przyjacielameryki napisał:

> Mój czas jest bardzo cenny,

Domyślam się, ze przejście podziemne zapełnił tłum wychodzących z pobliskiej cerkwi i musisz się skupić na błaganiu o wspomożenie. Przy tym musisz uważać by zamiast żałośnie błagać: "Panie zmiłuj się i daj na flaszkę" nie wycharczeć: "Precz z ruską dziczą".
                  Trudź się wiec w skupieniu, zdobywając trochę grosiwa na bełta "made in Palikot" - w tym
                  wielkim dziele nie będę tobie przeszkadzał.
                • jaja_na_boczku Re: Witaj Swiblovo 19.09.10, 16:28
                  przyjacielameryki napisał:

> A paszoł won! Mój czas jest bardzo cenny, nie mogę go tracić na jakieś takie ta
                  > m poszturchiwanie się z byle kim!

aha i dlatego cale dnie spędzasz na forum gazeto-rum? ponial
    • jk2007 Witajcie! 18.09.10, 22:29
      "вы, чё, ребята - всё ещё стреляете?"
      www.youtube.com/watch?v=Y1L2g4l4YVA
      • jaja_na_boczku privet Брат ;) 19.09.10, 16:36
        no właśnie slyszalem ze to u Ruskich był hicior - o czym był ten film naprawdę?
        • romrus Re: privet Брат ;) 19.09.10, 17:28
          jaja_na_boczku napisał:

> no właśnie slyszalem ze to u Ruskich był hicior - o czym był ten film naprawdę?

O poczatku lat 90-ch, “dziki wshod”, komedia calkiem czarna.
          Guy Ritchie a la russe, “Lock, Stock and Two Smoking Barrels’ w wydaniu rosyjskim.

• jaja_na_boczku o zeszku to ma byc komedia? 19.09.10, 23:18
            romrus napisał:

> jaja_na_boczku napisał:
            >
            > > no właśnie slyszalem ze to u Ruskich był hicior - o czym był ten film nap
            > rawdę?
            >
            > O poczatku lat 90-ch, “dziki wshod”, komedia calkiem czarna.
            > Guy Ritchie a la russe, “Lock, Stock and Two Smoking Barrels’ w wy
            > daniu rosyjskim.

dla mnie to fil gangsterski ale raczej mało komediowy, dość smutnawy ale fakt na youtube obejzaem niecałe pol ;-)

Ja mzoe ja nie mam poczucia humoru co bardziej prawdopodobne ;-)
            • romrus Re: o zeszku to ma byc komedia? 20.09.10, 00:10
              jaja_na_boczku napisał:

> Ja mzoe ja nie mam poczucia humoru co bardziej prawdopodobne ;-)

Nie chodzi o twoje poczucie humoru. Zeby humor tego filmu zlapac, treba bylo w tam tych latach w Rosji mieszkac.
              Ogladalem w kinie z synem (15 lat). Po wyjszciu mnie spytal: tato, jak ty, ku..wa, przezyl.
              • jaja_na_boczku Re: o zeszku to ma byc komedia? 20.09.10, 00:14
                romrus napisał:

> jaja_na_boczku napisał:
                > Nie chodzi o twoje poczucie humoru. Zeby humor tego filmu zlapac, treba bylo w
                > tam tych latach w Rosji mieszkac.
                > Ogladalem w kinie z synem (15 lat). Po wyjszciu mnie spytal: tato, jak ty, ku..
                > wa, przezyl.

swoja droga syn miał racje - w takich warunkach trochę ciężko było żyć... nie dziwie sie ze Ruskie lubią Putina a nie szpionów z NGO
                • eva15 Re: o zeszku to ma byc komedia? 20.09.10, 00:16
                  I trudno się dziwić, że światowe szpiony go nie lubią.
                  • swiblowo Eva, 20.09.10, 00:28
                    przechwyc sobie ze skypa, prosze.
                    • jaja_na_boczku Re: Eva, 20.09.10, 01:00
                      swiblowo napisała:

> przechwyc sobie ze skypa, prosze.
                      qwa to ty masz skypa? zolza
                    • eva15 Re: Eva, 20.09.10, 01:25
                      Zdaje się, że też muszisz być online, bo bez tego nie przełazi.
                      • swiblowo Re: Eva, 20.09.10, 21:09
                        No to jestem.
                        Jeszcze z godzinke, poltorej.
                        • eva15 Re: Eva, 20.09.10, 23:42
                          swiblowo napisała:

> No to jestem.
                          > Jeszcze z godzinke, poltorej.
                          Znów się nie zgraliśmy, ja mam na ogół czas wczesną nocą, a wtedy u Ciebie już głęboka noc.
                          • swiblowo Re: Eva, 21.09.10, 18:08
                            Cos nam randka nie wychodzi :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka