Dodaj do ulubionych

Jak zostac pilotem Boeinga 707 w USA

15.12.10, 13:09
To pytanie dręczy mnie od dłuższego czasu, aż w koncu postanowiłem zadać je publicznie. Chodzi o to, że po zamachach w USA z 11 września 2001 r. media na całym świecie, w tym także w Polsce, poinformowały, że zamachowcy, którzy przejęli kontrolę nad samolotami pasażerskimi, by je potem skierować na wieże WTC i Pentagon i rozbić, uczyli się pilotowania w jakiejś prywatnej szkole pilotażu. Media informowały też, że ci zamachowcy chcieli się uczyć tylko pilotowania, bez lądowania. Chciałbym się zatem dowiedzieć, w jakiej prywatnej szkole można się nauczyć pilotowania Boeingów 707, gdyż chętnie przekwalifikowałbym się na pilota. Kasa jest z tego znacznie większa no i praca ciekawa. Oczywiście ja uczyłbym się także lądowania, gdyż jako przyszły pilot -niezamachowiec zamierzam mieć tyle samo startów co lądowań. Czy pamięta ktoś może, o jaką szkołe pilotażu chodziło? Jest to zapewne jakaś dobrze znana i bardzo dobra szkoła, skoro nauczyła arabskich studentów naprowadzać Boingi na cel wyglądający z odległości kilkuset metrów jak klocek lego z dokładnością do kilku metrów w pionie i w poziomie.
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Jak zostac pilotem Boeinga 707 w USA 15.12.10, 13:51
      Ha, ha, dobre. Tą szkołę już pewnie zamknięto, spełniła swoje zadania.
      • nihil-istka spozniles sie o 60 lat dziadzie 15.12.10, 17:19
        Ej dziadzie, Boening 707 to byl pierwszy amerykanski odrzutowiec pasazerski 60 lat temu.
        Nikt nie uczy pilotazu na obiektach muzealnych
        • der-chef Re: spozniles sie o 60 lat dziadzie 15.12.10, 17:28
          Na 878 wyprodukowanych lata do dziś 130.
          www.airliners.net/aircraft-data/stats.main?id=87
        • mlody747 Re: spozniles sie o 60 lat dziadzie 15.12.10, 17:31
          Oczywiście masz racje, bo każda nowoczesna szkolą ma pieniądze na najnowsze modele. Hahaha
          Przyznaj się tak prywatnie. Nikomu nie powiem. Ty uwierzyłeś w oficjalna wersje w/w i nie kłopocze ciebie, to, ze zadanego dochodzenia nie było w tej sprawie?
        • tarrrantulian babo 15.12.10, 17:59
          Miałem oczywiście na myśli Boeingi 757. Boeingi 707 były zbudowane w przetarzałej technologii i tak łatwo nie wyparowywały po uderzeniu w ziemię.
          • mlody747 Re: babo 15.12.10, 18:16
            Te nowe potrafią zdmuchnąć budynek (budynek # 7) tylko przelatując w dużej odległości. Tak to prawda, potrafią wyparować całkowicie (Pentagon), przejsc przez bardzo małe otwory i latać tak szybko, ze żadna kamera nie potrafi im zrobić zdjęcia(w Waszyngton), pomimo tego, ze dobrze opłaceni swiatkowie go widzieli.
            • nihil-istka WTC zawalilo sie od pierdzenia lewakow 15.12.10, 18:47
              Obydwie wieze WTC zawalily sie od zjednoczonego pierdzenia lewakow
              • mlody747 Re: WTC zawalilo sie od pierdzenia lewakow 15.12.10, 18:58
                Masz racje. "Na pewno" zrobili to przeciwnicy polityczni z kraju który zawadza w danej chwili.
              • tarrrantulian Re: WTC zawalilo sie od pierdzenia lewakow 15.12.10, 18:59
                Właściwie to trzy wieże (2 + 1 = 3).
                Więc jak tam z adresem tej mojej prywatnej szkoły pilotażu?
                • nihil-istka Re: WTC zawalilo sie od pierdzenia lewakow 15.12.10, 19:02
                  Ja moge podaci ci adres mojej: US Marines Baza:X
                  • l-oxo-l Re: WTC zawalilo sie od pierdzenia lewakow 15.12.10, 19:33
                    "Ja moge podaci ci adres mojej: US Marines Baza:X"

Chodzi o Klewki.
                    • loopy.lopez Re: Embry-Riddle Aeronautical University 15.12.10, 20:04
                      Czy ciagle dzialaja to nie sprawdzalem

articles.cnn.com/2001-09-13/us/flight.schools_1_flight-school-flight-safety-academy-huffman-aviation?_s=PM:US
                    • nihil-istka Re: WTC zawalilo sie od pierdzenia lewakow 15.12.10, 20:55
                      Nie. Chodzi mi o Texas
                  • mlody747 Dla kogo walczysz lub inaczej, dla czyjego dobra? 15.12.10, 21:55
                    republicbroadcasting.org/?p=12531
            • yag-nik Re: babo 27.12.10, 10:18
              Ale czego Ty się tak czepiasz Młody?! :-)
              Dziura po samolocie jest?
              Jest?!
              Ano jest ale najważniejsze że paszport zamachowcy ocalał.
              To nic że nie ma innych szczątków :-)
              Zawsze jest paszport zamachowcy a w niektórych przypadkach (wieże WTC)
              nawet testament!
              • mlody747 Re: babo 27.12.10, 16:52
                Dziura była(w Pentagonie), ale jaka mala i gdzie te szczątki samolotu? A paszport i to zdaje się amerykański(obywatela USA-niebieski), to masz racje zawsze się ratuje i to w perfekt kondycyj. Żeby tylko te wierze z tego papieru co paszporty robią, to by się im nic nie stało. Hahaha
                • yag-nik Re: babo 27.12.10, 19:54
                  Młody mi chodzi o ten samolot który rozwalił się w ziemi robiąc gigantyczną dziurę i nie pozostawiając po sobie praktycznie w ogóle szczątków, abra kadabra no oczywiście poza wymienionym wcześniej paszportem, to zawsze z każdego "zamachu terrorystycznego" zostaje prawie nienaruszone :-))
                  • mlody747 Re: babo 27.12.10, 22:13
                    Tu je jest link o tych oszustwach(jest ich tysiące-nie wszystkie w tym linku):
                    republicbroadcasting.org/?p=12706
                    A tu jest link jak to facet (powód do wojen anty terrorystycznych) nie żyje od 8 lat a świat go niby szuka, tak aby powód do wojny zawsze istniał:
                    republicbroadcasting.org/?p=12733
                    • yag-nik Re: babo 28.12.10, 09:57
                      Młody znam te wszystkie informacje, o nieżyjącym Osamie też.
                      Domyślam się też dlaczego wysadzono WTC a nie inne budynki (azbeścik?) i przypuszczam dlaczego poszła do wyburzenia wieża nr 7 czyli ta co w nią nikt nie walnął a zamieniła się w pył! :-)
                      Ale popatrz jak dużo ugrali na tym, trudno coś za coś ale popatrz siedzą w Afganistanie makówki liczą zaraz do Iranu się wejdzie i kasa znowu popłynie...
                      • mlody747 Re: babo 28.12.10, 21:26
                        Jakieś 30 000 amerykańskich naukowców podpisało petycje do US Kongres(domagali się dochodzenia w tej sprawie itd), a US kongres ich porostu z ignorowa(syjoniści blokują). Wiec do kogo maja się odwołać? Co się stało, tego dnia, to nie wie tylko społeczeństwo amerykańskie jako grupa, ale uczą się szybko ostatnio(nie tylko o tym wrześnio), szczególnie jak maja dużo wolnego czasu, po utracie własnej pracy zarobkowej lub powrocie z blisko wschodniej wojny.
                      • mlody747 Internetowe radio. 28.12.10, 22:15
                        Jutro(grudzień 28, 2010) na tej stacji:
                        republicbroadcasting.org/?page_id=3
                        będzie jak już w 1998 roku zaplanowano wojnę w Afganistanie (kompanie olejowe chcą przeprowadzić rurociąg przez ten kraj do Oceanu Indyjskiego na SWOICH warunkach i swoja niska cenę, za prawo przejścia przez ten kraj) i atak z 11 września(7-7 w Londynie) celem uzyskania zgody spoleczenstwa na nia.
                        Audycja zacznie się o 3PM EST i będzie do 5PM EST. Co według czasu polskiego jest 21:00 do 23:00. Inna audycja zaczynająca się o 20:00 tez najczęściej jest ciekawa, ale nie znam programu na ten dzien.
                        • mlody747 Poprawka Jutro 12/29/2010 28.12.10, 22:25
                          Jutro, grudnia 29, 2010 będzie ta wspomniana audycja, a nie 12/28/2010. Sorry. Bedze możną ja jutro słuchać za darmo, na żywo (i dzwonić z pytaniami), a archiwa tej całej stacji(wszystkie ich programy) na miesiąc kosztują $USD 1,33 ale trzeba mieć konto na PayPal lub wysłać listem.
                          • yag-nik Re: Poprawka Jutro 12/29/2010 29.12.10, 10:37
                            Się znaczy dzisiaj.
                            • mlody747 Re: Poprawka Jutro 12/29/2010 29.12.10, 21:53
                              Prowadzącym ta audycje jest: Michael Rivero, a jego strona to:
                              whatreallyhappened.com/
                              Zauważyłaś chyba jak to Ameryka jest ciemna w tych sprawach, gdzie media zachodniej Europy już reportowaly na temat powodu wojny w Afganistanie. W Stanach ma się celowo nie wiedzieć bo to oni maja się narażać w wojnach dla syjonistów/korporacji naftowych(wojna dla Ameryki jest tylko ta, która zaczęła się w wyniku napaści jakiegoś państwa na Amerykę - w obronie tego kraju - US Konstytucja).
                              • yag-nik A to też nie tak 30.12.10, 10:15
                                Jeśli chodzi o media w ogóle (Europa Zach.) to pisze się sporo różnych rzeczy i wywleka się poczynania USA ale np w Polsce pisze się niewiele, ja pierwszy raz o Afganistanie i narkotykach przeczytałam w oficjalnej prasie po "wyciekach" z Wiki Leaks. Tak swoją drogą jestem ciekawa co o tym sądzisz?

Z tego co zauważyłam Młody sporo pisze Kanada.
            • yag-nik Re: babo 27.12.10, 10:22
              mlody747 napisał:

> Te nowe potrafią zdmuchnąć budynek (budynek # 7) tylko przelatując w dużej odle
              > głości. Tak to prawda, potrafią wyparować całkowicie (Pentagon), przejsc przez
              > bardzo małe otwory i latać tak szybko, ze żadna kamera nie potrafi im zrobić zd
              > jęcia(w Waszyngton), pomimo tego, ze dobrze opłaceni swiatkowie go widzieli.

Czary mary :-)
              Trzecia wieża która runęła pomimo tego że nikt w nią nie walnął
              jest dla mnie najpiękniejszym elementem sf.
              • elka-sulzer Re: babo 27.12.10, 15:29
                yag-nik napisała:

>Trzecia wieża która runęła pomimo tego że nikt w nią nie walnął
                > jest dla mnie najpiękniejszym elementem sf.

Jaki "sf"??? Czyzby jakies niepatriotyczne mysli ci sie po glowie babo kolataly?:)))
                • yag-nik Re: babo 27.12.10, 19:57
                  Niepatriotyczne? :-)
                  Daleka jestem od nazywania US ojczyzną to więc z założenia nie mogą być patriotyczne wcale.
                  A trzecia wieża która runęła jak domek z kart jest dla mnie w 100% sf.
                  Zresztą specjaliści od kontrolowanych wyburzeń mówią że wygląda to na bardzo profesjonalną ekipę :-)
                • mlody747 Re: babo 27.12.10, 22:36
                  elka-sulzer a ty jesteś żydówka i ta wojna z "T" jest objawem patriotyzmu dla ciebie?
    • szmul.bender Re: Jak zostac pilotem Boeinga 707 w USA 18.12.10, 21:45
      Jezeli liczysz na kase jako pilot w USA to sie mozesz srodze rozczarowac. Lepiej zostan hydraulikiem albo elektrykiem - nie bedziesz musial korzystac z food banks, do czego czesto zmuszani sa piloci.
      • misterpee Re: Na tym forum wiadomosci nie dostaniesz 18.12.10, 22:06
        Nihilistka niedawno oferowala bilety do Wa-wy z ladowaniem w piwnicy, potem jej samoloty tylko startowaly i nigdy nie ladowaly, teraz, piloci sa bez pracy, a ci co maja niedlugo wymra na bialaczke albo raka po kilka skanach. Jak chcesz zarobic forse zglos sie do Goldman Saks, albo podobnych legalnych konspiratorow. Nichilistka zna wszystkie ich tajemnice, ale nie chce mowic - jest to tajemnica sluzbowa
        • nihil-istka Re: Na tym forum wiadomosci nie dostaniesz 18.12.10, 22:13
          Szczylus, a ty samolotem w zyciu lecial? Lepiej o takich luksusach nie mysl. Kup raczej swym glodujacym dzieckiom bulke.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka