misterpee
18.01.11, 00:35
Wylecialem do rodziny w Krakowie i tu postanowilem zwiedzic cos w cieplych krajach. Do Indi trzeba wizy - odpada, do Grecji, Turcji, nie bylo chetnych , a tak chcialem zobaczyc grob Rumiego. Do Tunezji i Maroka mnie nie palilo. Kupilem wiec 10 dniowa wycieczke po Nilu od Kairo do Nubi plus 3 dni w Hurgacie.,Bylo wspaniale z Rosjanami, Polakami i Niemcami. Byla pierwsza klasa, piekny hotel i statki, zwiedzanie piramid i swiatyn nad Nilem przeszlo wszystkie oczekiwania. Jedyne co brakowalo to kontakt z lokalna ludnoscia. Statki i hotele byly obstawione policja, jedynie w czasie zwiedzania mozna bylo spotkac grupy arabskie. Hurgata nie zrobila na mnie wrazenia, ale dla kogos kto lubi ciepla wode, czysty hotel, i odpoczynek jest idealna , zwlaszcza jezeli porownac z jakimkolwiek miejscem na Florydzie lub z Cancunem lub Acapulco. Rosyjskie i polskie dzieciaki spiewaly niemieckie piosenki w kurortowym teatrze z niemieckimi aktorami. Angielskiego prawie nie slyszalem , a Amerykanow nie widzialem. bedac w Hurgacie mozna wykupic jednodniowe, bardzo tanie wycieczki do Jerozolimy, Petry w Jordani, Cairo, Ammanu. Obsluga, czystosc i menu sa nienaganne. Zaprzyjaznilem sie tam z wieloma turystami , nie tylko polskimi. Cena pobytu, zwedzania, wyzywienia wraz z przelotem z Krakowa - nie do pobicia . Wielokrotnie tansza niz w USA i Brazyli. Luksusowy pokoj hotelowy w brazylijskiej Paraty, bez wyzywienia i wycieczek , kosztuje miedzy 300 a tysiac dolarow na dzien. Moja 13 dniowa egipska tura (wlaczajac przelot) kosztowala mnie 1500 dolarow. Szkoda ze te wycieczki mozna kupic tylko w Europie. A tak chcialbym zobaczyc Etipie, Yemen i wodospady Wiktoria. Bede musial znowu odwiedzic rodzine w Polsce. Teraz wy jestescie uprzywilejowani !