Dodaj do ulubionych

Ale fajny Polak

21.01.11, 18:50
Tylko 18 lat w Polsce, mowi z sensem, szuka kompromisow, pracuje ciezko i ma sukcesy:

wyborcza.pl/Polityka/1,103835,8980760,W_Sejmie_chcialo_mi_sie_plakac.html?as=2&startsz=x
Dosc podobnie czulem w krajach mojej emigracji, ale o wiele mniej osiagnelem. Polska toleracyjniejsza niz Francja czy Niemcy? Daja wieksza szanse zdolnym? A moze John jest po prostu inteligentniejszy?

Brawo Lodzianie, wiecie kogo wybierac.

PF
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Ale fajny Polak 21.01.11, 19:39
      Ty masz jakiś ciężki kompleks emigracyjny, nikt cię nie docenił. Tymczasem w niemieckiej polityce aż się roi pod obcokrajowców (i to wcale nie tylko tych urodzonych w Nimeczech), Celują w tym zwłaszcza Zieleni i FDP, ale i pozostałe partie ich mają, no może z wyjątkiem CSU. Obok innych kwalifikacji podstawą jest znajomość języka na b. wysokim poziomie i bez akcentu, lub prawie bez akcentu.
      Ten nowy Polak świetnie mówi po polsku, słyszałam go "tymi uszami".
      • polski_francuz Isch spresche 21.01.11, 19:57
        ohne Akzient (fast)!

A serio, w ktoryms momencie duma z polskiego akcentu przewazyla i juz pozostanie.

PF
        • nihil-istka Bo on ma to co my nie mamy 21.01.11, 20:25
          John ma superior geny murzyna i suprior inteligencje nadrzednej ape.
          • polski_francuz Ape? 21.01.11, 20:27
            PF
            • nihil-istka Re: Ape? 21.01.11, 23:06
              Oj nie badz taki politycznie poprawny franek. Poprawnosc staniala a odwaga osobistej opiniii zdrozala.
              • polski_francuz Re: Ape? 21.01.11, 23:34
                Je vois. Wielka malpa.

Hm, zazdroscisz big dicka pewnie. Niezdolnys do obiektywnego spojrzenia dla dobra Rzeczypospolitej. Popatrz ile dobrego czarny Puszkin Rosjanom zrobil. Jednemu kapitanowi nawet corke...

PF

• nihil-istka Re: Ape? 21.01.11, 23:53
                  franek , ja kazdego murzyna swoim 48 centymetrowcem w kompleksy moge wpedzic.
        • eva15 Re: Isch spresche 22.01.11, 00:15
          Ludzie potrafią być z różnych rzeczy dumni. Jak widzę również i z tego, że czegoś dobrze nie opanowali.
    • felusiak1 Bożysyn Janek 21.01.11, 22:21
      to tam w tej polsce fajnie jest. wybierają posłów a potem rozdzielają według tabeli. przyszedł do mety na siódmym miejscu i kiedy posłanka odeszła to jemu należy się ten fotel. z tego wniosek, że jednak nie został wybrany. mianowany poseł. ciekawe czy go wybiorą w nastepnych wyborach czy znowu przybiegnie siódmy.
      u nas do izby reprezentantów nie można mianować. teraz mamy dwóch murzynów z białych dystryktów i ani jednego białego z murzyńskich dystryktów. z tego wniosek, że biali lubią czarnych bardziej niż czarni białych. no to może coś w tej Łodzi jest.
    • melord Re: Ale fajny Polak 21.01.11, 22:48
      Zajmujacy miejsce posla ktory opuscil swoje stanowisko(z roznych wzgledow) powinien byc wybrany w dodatkowych wyborach w danym okregu....nie mianowany

W gazetowym wywiadzie facet wyglada na sympatycznego ale rowniez zachowawczego...byc moze nawet przestraszonego, czemu nie nalezy sie jednak dziwic patrzac na niski poziom meytoryczny
      polskiego sejmu, koncentrujacego sie glownie(ostatnio wylacznie) na wojnie polsko-polskiej(PO versus PiS)
      • polski_francuz Wsrod groma oszolomow 21.01.11, 23:30
        jasna (znaczy sie ciemna) postac sie wylania.

Dobrze mowi. A tych sku...eli z sejmu to bym nahajka wychlostal. Banda nierobow, awanturnikow i oszustow wyborczych. Tfu!

PF

• nihil-istka Franek ssrod groma oszolomow? 21.01.11, 23:34
          franek, ty okruch w polskim oku widzisz, a we francuskim oku belki nie dostrzegasz?
    • marouder.eu Ten tutaj Polo, to dawny Francowaty?/nt 21.01.11, 23:42
      • nihil-istka Re: Ten tutaj Polo, to dawny Francowaty?/nt 21.01.11, 23:52
        Tak to nasz kochany franek
        • melord marudzisz,maruda.... 21.01.11, 23:59
          gdybys czesciej zagladal,glupich wnioskow bys nie wyciagal
          to ze polo to PF kazdy o tym wie i nie jest zadna tajemnica
          jako p-f jest zabanowany by otwierac nowe watki,podonie jak ja i wielu innych
          to pozostalosci jednej takiej wojny w ktorej sam brales udzial....to tak dla wyjasnienia
          • marouder.eu Nu, ja tez mam bana na zakladanie watkow na... 22.01.11, 00:31
            ...glownych forach politycznych portalu.
            Hmmm...to mowisz Bambuko, by nie tepic francowatego na FS?:)

Mogie, ale wroze, ze go niebawem Andrew Atolski skonsumuje. Na moje oko wlasnie przygotowuje sie do spozycia.
            • nihil-istka Re: Nu, ja tez mam bana na zakladanie watkow na.. 22.01.11, 00:37
              mylisz sie marudny, lubie franka. A tak nawiasem, na aquie sami psychopaci z demencja zostali. No shame. Biedny hasz cierpi na ciagla sraczke.
              • marouder.eu Re: Nu, ja tez mam bana na zakladanie watkow na.. 22.01.11, 00:47
                Jakos ci nie wierze, Jozine, w ten francuski afekt...a o haszyste, to mozemy miec na FAQ tylko do siebie pretensje, bosmy, gdy go administracja zbanowala, doprowadzili do cofniecia mu blokad na kazdy z jego 3 owczesnych nickow.
                • nihil-istka A ja mam tylko bana na form Wiara PL 22.01.11, 01:12
                  No moze i dobrze ze hasz oszczedziliscie. Zawsze wiedzialem ze z ciebie milosierny zyd katolik
            • melord Re: Nu, ja tez mam bana na zakladanie watkow na.. 22.01.11, 00:45
              jak zapewne wiesz...prawdziwa cnota krytyk sie nie boi
              tepic to nalezy wylacznie "poprawnie polityczna" cenzure...reszta to wolna wola piszacego
              sami decydujemy olac,czy kontynuowac...

Andrew znow stal sie aktywny,tak na FS jak i na Aqa....ma takie same prawa pisac jak kazdy inny
              konsumowac to on ma ochote wielu...
    • jaja_na_boczku Co franca wymysli polactwo pokocha ha ha ha 22.01.11, 00:11
      marco_polo_1 napisał:

> Tylko 18 lat w Polsce, mowi z sensem, szuka kompromisow, pracuje ciezko i ma su
      > kcesy:

PFciu prasie wierzysz? nawet wśród Francow znajdziesz takich co sie myją to w Pl znajdziesz takie samo mnóstwo inteligentnych murzynów.

• eva15 Re: Co franca wymysli polactwo pokocha ha ha ha 22.01.11, 00:16
        Pfciu cierpi, bo Murzyn w PL zaszedł dalej niż on w Niemczech i Francji.
        • jaja_na_boczku Re: Co franca wymysli polactwo pokocha ha ha ha 22.01.11, 00:44
          eva15 napisała:

> Pfciu cierpi, bo Murzyn w PL zaszedł dalej niż on w Niemczech i Francji.

a ktos broni mu iść na wybory z partii Le Pena? po przemalowaniu się na czarno rzecz jasna
          • eva15 Re: Co franca wymysli polactwo pokocha ha ha ha 22.01.11, 01:21
            Powtarzam - jak dotąd jednak wciąż jeszcze tak jest, że mimo nawałnicy obcokrajowców trzeba znać język BEZ (lub prawie bez) akcentu, by zrobić karierę. Ale p_f zamiast na naukę stawia na dumę narodową, no i później się dziwi i złości, że tej dumy mu wredne Niemce i Francoki nie doceniają.
        • polski_francuz Do czego prowadzi bezsennosc 22.01.11, 07:44
          "Pfciu cierpi, bo Murzyn w PL zaszedł dalej niż on w Niemczech i Francji"

Porownuje sie z nim jak cudzoziemiec z cudzoziemcem. A nie jako wybrany z wybranym bo sie wyborom uniwersalnym nie poddawalem.

Porownuje raczej kraje, i po tym porownaniu Polska mi sie korzystniej prezentuje.

I, po chwili refleksji, pamietam ze czytlem kiedys o imigrancie-murzynie, ktory zostal merem malego miasta w Normandii.

PF
          • felusiak1 twoje porównanie nic nie warte 22.01.11, 07:53
            porównujesz siebie do murzyna ale nie bierzesz pod uwagę, że on kandydował a ty nie.
            gdybyś i ty kandydował we francji i przepadł w wyborach to porównanie miałoby jakiś sens.
            wiesz jest taki kawał. człowiek modli sie do boga aby sprawił, że wygra w totolotka.
            po kilku miesiącach modli sie ponownie ale tym razem zaczął narzekać, że nie wygrał. i oto wszechmogący pojawia sie i mówi: pomóż mi, kup kupon.
            poniał?
            • polski_francuz Toz pisze 22.01.11, 12:03
              "A nie jako wybrany z wybranym bo sie wyborom uniwersalnym nie poddawalem."

Wpierw czytaj potem pisz. Porownywalem kraje.

Ponial

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka