Dodaj do ulubionych

Bułgarzy skazani na śmierć w Libii

• Gość: kathy Re: Bułgarzy skazani na śmierć w Libii IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.05.04, 15:47
      Libia nie jest panstwem prawa. Mieszkalam tam jako dziecko....i musialam
      chodzic w hidzabie, zakowac koran chociaz wiedzieli ze jestem katoliczka.....w
      ramadan musialam sie chowac zeby cos zjesc i wypic, a poza tym w
      tym "muzulmanskim"kraju jest wiecej szpitali dla alkocholikow niz w
      polsce.....a szpitale sa brudne i uwierzcie mi, nie trzeba tam bulgarow zeby
      zarazic sie HIV!!!!
      • Gość: ANka Kathy IP: *.ifn-magdeburg.de 06.05.04, 15:50
        to jest akurat nie prawda. Widzisz nikt z europejczykow nie musial tam chodzic w
        hidzabie ani uczyc sie Koranu.
        Ale warunki w ´sluzbie zdrowia´ to byl koszmar o ktorym nie warto wspominac.
        Gdyby nie europejscy lekarze smiertelnosc bylaby tam na koszmarnym poziomie.
        Nie bylas chyba w Libii.
    • Gość: odala82 Re: Bułgarzy skazani na śmierć w Libii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 15:54
      ja uwazam ze nie sa winni tej tragedii bo wszyscy wiemy jak moze sie rozniesc
      hiv w szpitalu- przez niesterylny sprzet a to juz wina panstwa ze nie jest w
      stanie zapewnic jednorazowek i sie sterylizuje takie przedmioty jak strzykawki
      i narzedzia chirurgiczne (z reszta co sie dziwic w takim kraju jak libia) i
      dalej je uzywa. sami ludzie nawet nie wiecie jak to wyglada u nas w kraju z ta
      sterylnoscia a gdyby kazdego lekarza i pielegniarke karac smiercia za
      niekompetencje to by nie mial kto nas leczyc. z reszta lekarz czy pielegniarka
      jest tylko czlowiekiem i jak sie komus to nie podoba to niech sie sam leczy
      albo lekarzem zostanie. a tak poza tym to grozi swiatu przeludnienie i bycmoze
      mniej terrorystow dzieki temu bedzie bo co z tego ze to teraz dzieci jak za
      pare lat z kalaszami latac beda. kim wy jestescie zeby kogos osadzac? nikt nie
      ma prawa odbierac komus zycia i o tym decydowac a juz na pewno nie wy
      • Gość: ANka Niewykluczone, ze mieli do wyboru IP: *.ifn-magdeburg.de 06.05.04, 15:58
        albo zrezygnowac z posady, nie leczyc wogole, albo uzywac niejednorazowego sprzetu.

Kto z nas to wie?
        • Gość: Byly pracownik Re: Niewykluczone, ze mieli do wyboru IP: *.telia.com 06.05.04, 16:16
          ANka kiedy bylas w Libii i kiedy twoi rodzice?? Mozliwe ze sie znamy.
          Ja o stycznia 80 do lutego 82.Mieszkalam w osiedlu Beninna
          Pozdrawiam
          • Gość: ANka Wystarczy ze widzialam najwazniejsze IP: *.ifn-magdeburg.de 06.05.04, 16:21
            moje ´privates´ zostawiam dla siebie.

Bylam 5 lat. Najpierw pare razy po kilka miesiecy a potem ciurkiem 4 lata.
            Mieszkalam w Benghazi. Przy ulicy Nassera.

Pamietasz wypadek w ktorym w ´niewyjasnionych okolicznosciach´ zginelo wielu
            polskich inzynierow- jeden za drugim?
            Te ´niewyjasnione okolicznosci to byl wyciek gazu spowodowany przez niedbalstwo
            podwladnych- nie Polakow oczywiscie. Poszukaj- dowiesz sie kiedy bylam.
            • Gość: Byly pracownik Re: Wystarczy ze widzialam najwazniejsze IP: *.telia.com 06.05.04, 16:36
              Nie pamietam tego o czym piszesz, ale byly inne incydenty w "moich " czasach.
              Historie z zakazona krwia i preparatami krwiopochodnymi zdarzaly sie i w
              krajach zachodnich,wiec to co przydarzylo sie w Benghazi ,to nie wyjatek.
              Nie znam faktow,ale te oskarzenie Bulgarow i Palestynczyka przeraza mnie.
              To mogloby sie zdarzyc kazdemu innemu specjaliscie.Mam nadzieje ze otrzymaja
              mozliwosc miedzynarodowego procesu.
    • Gość: Quirel Re: Bułgarzy skazani na śmierć w Libii IP: *.pl 06.05.04, 16:13
      Jak można skazać na śmierc niewinnych ludzi!
      sam chcę zostać lekarzem i wiem, żę prwdziwy lekarz nie jest do tego zdolny, a
      zakażenia ludzi się zdarzają w szpitalach jeśli nie ma odpowiednuiego systemu
      sterylizacji
      • Gość: http://pamietamy.t Re: drMengele naprawde byl bardzo zdolnym i system IP: *.bsace7013.e.brasiltelecom.net.br 07.05.04, 11:16
        systematycznym eksperymentatorem
        wielu takich bylo niemieckich profesorow nauk medycznych
        a amerykanscy i rosyjscy wcale im nie ustepowali
        problemem zdziczenia jest jedynie korzystac z wynikow takich eksperymentow
        ostatnie wystawy anatomiczne swiadcza same za siebie

pamietamy.tripod.com
        • Gość: ANka Sluchaj szczekaczko Kadafiego IP: *.ifn-magdeburg.de 07.05.04, 12:42
          raczej nie podskakuj.
          Nie pamietasz bo nie mozesz. A ja tak. Obraz wiszacych dzieciakow, gdy sie go
          ujrzalo w mlodym wieku pozostaje na cale zycie.

Jeszcze cos ci powiem. W Libii jest pelno winnic takich w ktorych rosna
          winogrona nadajace sie wylacznie do produkcji wina i alkoholu. Do spozycia w
          innej postac sie nie nadaja bo maja zbyt drobne owoce i sa zbyt slodkie.

Jak to sie ma do grozacej za produkcje alkoholu kary smierci?
          Bo wlascicielami winnic sa oczywiscie libijczycy.
          Pewno sam Kadafi ma niejedna.
          Jak sadzisz po co sprowadza sie pisma i katalogi z odzieza damska w ktorych
          skrzetnie zamalowuje sie czarnym flamastrem bielizne?!
          Sadzisz ze widok bielizny damskiej jest gorszacy?! Jaki psychopata zatrudnia
          ludzi do takiego zamalowywania?!!!!!!!!!!

To jest tylko kilka przykladow. O reszcie wiedzia radcy polscy, ktorzy nie raz
          widzieli wiezienia libijskie- i mogliby cos na ten temat powiedziec.
          Powiem ci co mowila mi mama- przy najmniejszym podejrzeniu i kretactwie
          skierowanym wobec jakiejs osoby, ambasada Polakow zabierala z kraju. Jak
          myslisz- czemu?!!!!!!!
    • Gość: Kamila Re: Bułgarzy skazani na śmierć w Libii IP: 213.199.192.* 06.05.04, 16:21
      Racja! Lekarz nie jest ponad prawem, i bardziej niz zwykly czlowiek odpowiada
      za swe bledy, bo ludzie im ufaja, a oni to niegodziwie wykorzystuja...
      Niech zyje plk. Kadafi - przyjaciel zwyklych ludzi!
    • Gość: Antonio Banderas Re: Bułgarzy skazani na śmierć w Libii IP: 132.213.2.* 06.05.04, 16:22
      Jak za Stalina, grupa skorumpowanych urzedasow decyduje o zyciu czy smierci
      niewinnych ludzi. Ilez Polskich lekarzy pracowalo w Libii? A co by bylo jak by
      takie oskarzenia padly na Polakow? W kraju bezprawia nie ma niezawistnych
      sadow. Na pochybel lachom! Howk!
      • Gość: ANka A czego sie po Dzamahiriji Ludowej spodziewac? :) IP: *.ifn-magdeburg.de 06.05.04, 16:27
        Zawsze lubilam Banderasow, szkoda, ze ciazy na nich niestety ostatnia hanba
        glupoty i egoizmu.
        Mam nadzieje, ze Banderas sie wyrodzil :)
        Pozdrowienia na wiosne, chocby z gradem.
        • Gość: gloubiboulga Re: A czego sie po Dzamahiriji Ludowej spodziewac IP: *.proxy.aol.com 06.05.04, 16:52
          Bonjour ANka. I tyle , bo mi sie chce plakac po przeczytaniu niektôrych
          polskich postôw ( to pani nie dotyczy). Ten stan znajomosci jest rôwny stanu
          higieny w Libbi.
          Panowie i Panie! Jest 6/5/2004!!
    • Gość: Pytam Re: Kto ich właściwie skazał? IP: 156.17.101.* 06.05.04, 16:52
      Jestem przerażona niektórymi wypowiedziami. To straszne, że ludzką tragedię
      traktuje się w bardzo prymitywny sposób w kategoriach okazji do "wymiany
      ciosów" lub wręcz niesmacznego żartu.
      Warto natomiast zastanowić się nad innym aspektem tych wydarzeń. Uważam że za
      to, co spotkało tych ludzi winne są również władze ich kraju oraz społeczność
      międzynarodowa. Mówi się, że wszyscy jadący tam robią to dla pieniędzy, ale my
      wszyscy większość tego co robimy, robimy dla pieniędzy. Niestety trzeba je
      mieć aby żyć. Wiele z tych osób kieruje się jednak przy tym współczuciem,
      chęcią pomocy i częstokroć dają z siebie więcej aniżeli wymaga kontrakt. Moja
      kuzynka też była lekarzem na kontrakcie w Libii. Jej relacje były czasem
      oszałamiające. Po drodze wszędzie portrety Kadafiego, w szpitalach również,
      oddawanie mu czci, pokłony na dzień dobry i do widzenia itp. Żadna kobieta nie
      mogła być badana bez obecności męża i tylko wówczas jeżeli on wyraził zgodę na
      badanie. Podobnie z dziećmi. Praktycznie wszędzie towarzyszył mężczyzna,
      przeważnie mąż czy ojciec i to on patrzył na ręce lekarzowi i zezwalał, bądź
      nie, na badania i zabiegi. Trzeba było bardzo uważać żeby nie narazić się czymś
      co nam się wydaje oczywiste i niewinne.
      Władze krajów wysyłających swoich ludzi w ten rejon doskonale sobie zdają
      sprawę jakie zagrożenia to za sobą niesie. Czy uprzedzają o tym, czy zapewniają
      bezpieczeństwo, czy podpisując kontrakt umieszczają w nim wszelkie
      niedociągnięcia, w tym przypadku Libii, za które nie mogą ponosić
      odpowiedzialności ludzie podejmujący się tam pracy? Czy nie można
      zagwarantować - "chcecie naszych lekarzy, pielęgniarek to jedynie pod
      warunkiem, że w razie oskarżeń podlegają oni jurysdyskcji kraju z którego
      pochodzą".
      Nie wiem czy można coś takiego zagwarantować, czy nie, ale ja zabiegałabym o
      to. Jeżeli tak nie jest, należy ludzi ostrzegać co im grozi, za co mogą
      odpowiadać i jak wygląda wymiar sprawiedliwości w danym kraju oraz co może dla
      nich wówczas zrobić ich własny kraj.
      Ogromnie żal mi tych ludzi, nie jestem w stanie wyobrazić sobie ich tragedii i
      tragedii ich rodzin. To szczęście, że Kadafi zabiega o względy Europy i USA,
      ale czy aż tak żeby narazić się swoim islamskim braciom i to nie tylko w Libii?
      A jeżeli nie ułaskawi a orzeknie "jedynie dożywocie"?
      Nawet jeśli wyjechali tam na indywidualne kontrakty (w co nie wierzę) to i tak
      psim obowiązkiem władz każdego kraju jest dbałość o swoich obywateli i
      uświadamianie o zagrożeniach w razie wyjazdu, podpisanie umów z krajami do
      których obywatele mogą podróżować czy migrować za pracą. To mogło spotkać
      praktycznie każdego, nie tylko lekarza czy pielęgniarkę i jeżeli nie AIDS to co
      innego np. zawalenie się budynku lub mostu budowanego przez Polaków, Bułgarów,
      Francuzów czy Niemców. Libia to nie Szwecja czy Norwegia.
      Społeczność międzynarodowa zaś (mówię tu o władzach) przemyślnie ckliwa i niby
      pomagająca tzw. biednym i uciskanym krajom, robi to wyłącznie na pokaz i dla
      uspokojenia własnych sumień, narażając przy tym częstokroć własnych obywateli.
      Łatwiejsze jest bowiem udawanie dobrego, współczującego wujka od czasu do czasu
      miast rzetelnej długofalowej pomocy aby kraje te miały szansę dorównać
      tzw.krajom cywilizowanym zarówno w sferze gospodarczej jak i kulturowo-
      obyczajowej nie godzącej w ich własną. W tej materii dużo racji przyznaję
      antyglobalistom.
    • Gość: McMac Bułgaria i Izrael (Palestyna) już w UE? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 16:53
      Skąd ten tytuł o "europejskich lekarzach" kiedy tam tylko właściwie Bułgarzy?
      Zeby rzucić sprawę na tło wojny cywilizacji?
      • Gość: Pytam Re: Bardzo prosta odpowiedź IP: 156.17.101.* 06.05.04, 17:09
        O ile pamiętam jeszcze ze szkoły podstawowej to Bułgaria znajduje sie na
        terenie Europy od wieków, a Europejczycy to nie wyłącznie ci wchodzący w skład
        Unii Europejskiej ale wszyscy mieszkańcy kontynentu, łącznie z Maltą.
        Oj, wstyd! Ledwośmy raczkując weszli do Unii, z biedy chciwie czekamy na jej
        dotacje, a już nadymamy się (przynajmniej niektórzy) i zaczynamy anektować
        Europę wyłącznie dla tych, którzy w Unii.
        Coś z tą znajomością geografi nie tak, z tolerancją i poczuciem przyzwoitości
        zresztą też.
      • Gość: RSW Re: Bułgaria i Izrael (Palestyna) już w UE? IP: *.proxy.aol.com 06.05.04, 20:24
        A gdzie lezala Polska zanim weszla do UE? W Azji?
      • tomqpl Re: Bułgaria i Izrael (Palestyna) już w UE? 06.05.04, 21:57
        Gość portalu: McMac napisał(a):

> Skąd ten tytuł o "europejskich lekarzach" kiedy tam tylko właściwie Bułgarzy?

Litości! Mc Donald's wysysa ludziom mózg i resztki wiedzy.
      • Gość: Wqrwiony2 Takim "obywatelem Europy" się poczułeś? To IP: *.aine.pl 07.05.04, 12:00
        poczytaj sobie trochę o historii - dowiesz się, ze Bułgarzy odgrywali znaczącą
        rolę w Bizancjum oraz na jego pograniczu kiedy jeszcze nikt nie słyszał o Polsce...
    • Gość: rychooo No dobra a jakie argumenty są za wyrokiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 16:56
      W końcu na podstawie jakichś dowodów ich skazano. Szanowna redakcjo więcej
      informacji.
      • Gość: lange Re: No dobra a jakie argumenty są za wyrokiem IP: *.internode.on.net.au 07.05.04, 00:28
        czy ty umiesz czytac? odrzucili wszystko co przemawia za niewinnoscia, jak
        expertyze Francuza, dowody braku higieny i wielokrotnie uzywanie narzedzi bez
        sterylizacji, dowody spreparowali im libijscy lekarze i policja na zamowienie.
      • sz0rstki Re: No dobra a jakie argumenty są za wyrokiem 07.05.04, 09:22
        Chyba kumasz różnicę między niezawisłym sądem w normalnym kraju a tą szopką
        którą wystawili ludzie mumii ? Nie słyszałeś nigdy o "materiale dowodowym" w
        krajach w których rządzi reżim ?
    • Gość: Alek Za mało dzieci umarło aby skazywac na śmierć IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 16:58
      Według amerykańskiej logiki stosowanej m.in. w Iraku i w Palestynie, za śmierć
      jednego Europejczyka/Amerykanina/Zyda trzeba zabić 1000 Arabów. Więc skoro
      umarło 400 dzieci libijskich nie wypełnia to kwalifikacji zbrodni, więc wszyscy
      uwięzieni "Europejczycy" powinni zostać zwolnieni.
      • sz0rstki brawo dla geniusza ! Alek, Alek, Alek... 06.05.04, 17:53
        No, ALek ! Gratulacje z powodu "lotnego" umysłu, "trzeźwego" spojrzenia
        i "żelaznej logiki"...
        BTW:
        Na której lewackiej manifie nasłuchałeś się tego bełkotu, który teraz
        powtarzasz???
        Chociaż...właściwie...czy to ważne na której ? na wszystkich słychać,
        powtarzane jak mantrę, także przez ciebie tutaj, lewackie brednie i mrzonki...
      • Gość: RSW Re: Za mało dzieci umarło aby skazywac na śmierć IP: *.proxy.aol.com 06.05.04, 20:29
        ALE SIE WYSILILES, CHLOPIE.BRAWO !
    • Gość: km Re: Bułgarzy skazani na śmierć w Libii IP: 81.210.21.* 06.05.04, 17:00
      Tzn. najpierw chyba musieliby ją popełnić, tę zbrodnię, potem należałoby im to
      udowodnić itd. Tymczasem wygląda na to, że to ich własne brudasy zawiniły.
    • Gość: ya Re: Bułgarzy skazani na śmierć w Libii IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 17:01
      klupnij sie pyrolem w leb moze zajarzysz- cepusiu
    • Gość: homo homini To tylko zabieg polityczny IP: *.mlyniec.gda.pl 06.05.04, 17:07
      Teraz Kadafii będzie mógł się okazać wspaniałomyślnym i po uprawocninieniu się
      wyroku będzie mógł ich ułaskawić.
      I po raz kolejny w oczach Europy okaże się baaardzo uzywilizowany i otwarty.
      A przecież od jakiegoś czasu o to mu chodzi by znieść wszelkie blokady nałożone
      na Libię i wejść w orbitę wielkiej polityki.
    • Gość: sp;lit Re: Bułgarzy skazani na śmierć w Libii IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 06.05.04, 17:25
      Sprawa smierdzi z daleka ,... Jesli juz , to nieumyslne zaniedbanie , ale i to
      sie nie klei zdaniem fachowcow medycyny ,...

Moj kolega byl "przesluchiwany" w Barce za pedzenie bimbru , po trzech
      dniach "przyznal' sie rowniez do sprzedazy i zostal skazany na tej podstawie .

Ty bys sie rowniez przyznal ,... Oni tam maja metody zebys spiewal co ci kaza .

Po roku zostal po cichu zwolniony - Kosztowalo to , drobnostka , $ 50 tys ,...
      dom , gospodarstwo i dwa auta jego rodzicow i zone . Pojechal zarobic :)

uklony

==============================================================================

Zdaniem światowych autorytetów z dziedziny wirusologii oskarżeni są niewinni,
      albowiem epidemia to wynik wewnątrzszpitalnej infekcji, do której doszło zanim
      Bułgarzy podjęli w nim pracę.
    • Gość: antypropaganda ale mi europejczycy...! ! ! ! IP: 208.48.188.* 06.05.04, 17:25
      Bulgar (Turecki) a drugi Palestynczyk !!!
      • Gość: rsw Re: ale mi europejczycy...! ! ! ! IP: *.proxy.aol.com 06.05.04, 20:38
        A trzeci Polak..... taki , jak Ty.
    • tamara23 Re: Bułgarzy skazani na śmierć w Libii 06.05.04, 17:40
      pomyślcie najpierw o naszych polskich realiach: dlaczego idąc na jakiś zabieg
      do szpitala musimy się zaszczepić przeciwko żółtaczce? bo mimo
      naszych "europejskich" warunków szpital nie jest w stanie uchronić nas przed
      zakażeniem
      teraz już chyba łatwiej wyobrazić sobie że zakażenie wewnątrzszpitalne jest jak
      najbardziej możliwe w warunkach "arabskich"
    • Gość: Maciej z USA Re: Bułgarzy skazani na śmierć w Libii IP: *.105.183.208.ptr.us.xo.net 06.05.04, 17:48
      Tak powinno byc dla polskich lekarzy. Po smierci mojej mamy i ojca w Polsce,
      przestalem wierzyc w polskich lekarzy i system zdrowotny w Polsce. Moze to jest
      cos ze wladze w Polsce powinny pomyslec!
      Calkowicie sie zgadzam z werdyktem z Libi! Nareszcie ktos cos zobaczy! To jest
      straszne widziec kochane osoby umierajace z braku dobrej opieki zdrowotnej i
      ignoranci lekarzy.
      • sz0rstki A tu kolejny oryginał : 06.05.04, 18:03
        Maćku, drogi Maćku...nic tylko siąść i płakać...
        Z twojego prostego "wywodu" wynika, że system zdrowotny to lekarze...
        Jak to dobrze, że wyjechałeś do Ameryki. Podnosi to we mnie wiarę, że
        najlepsi jednak zostają... :)))
        Zwróć uwagę chłopcze, że mamy 2004 rok. Opieka zdrowotna to nie szaman w wiosce
        i zioła w lesie. Czy ta ironia do ciebie trafia ? Wątpię.
        Z jednym jednak sklonny byłbym się zgodzić. Gdybyś doprecyzował swoje "Tak
        powinno byc dla polskich lekarzy..."
        Zamiast "lekarzy" wstawiłbyś Naumana, Wieczerzaka i np. Łapińskiego i marzeniu
        twemu bym przyklasnął... :))
        • Gość: rsw do szorstkiego Re: A tu kolejny oryginał : IP: *.proxy.aol.com 06.05.04, 22:08
          Ja tez wyjechalam do Ameryki.Dziekuje.
          • sz0rstki Zwracam honor RSW ! 07.05.04, 09:09
            Sorki, jeśli odebrałeś moje słowa jako generalizowanie... :)
            pzdr
    • najmadrzejszy Ale glupoty tu wiekszosc wypisuje! 06.05.04, 17:50
      Straszne?!!! Pewnie, ze straszne kiedy 400 dzieci zostaje zarazonych HIV i
      wiele z nich umrze. Ale tez straszne kiedy 5 niwinnych Bulgarskich pielegniarek
      i dwoch lekarzy skazanych jest na kare smierci! Wiekszosc uczestikow forum mowi-
      a dobrze im tak zbrodniarzom! Ja natomiast jestem pewien,ze ci lekarze i
      pielegniarki sa niwinni! Na pewno sa niwinni tego, co im sie zarzuca-czyli
      umyslnego zarazenia tych dzieci. Winny jest balagan, niedbalstwo, brak
      pieniedzy na sprzet medyczny jednorazowego uzytku itd. Bulgarzy sa tutaj
      zwyklymi kozlami ofiarnymi! Jedyna nadzieja, ze wyrok zostanie jeszcze pod
      presja miedzynarodowej spolecznosci zlagodzony.
      • Gość: kat Rozstrzelać tych bułgarskich morderców!!! IP: *.cable.mindspring.com 06.05.04, 18:56
        Oni zarazili te dzieci bo potajemnie pracowali nad lekiem na AIDS. Wstrzykiwali
        im wirusa i później próbowali je leczyć! Do pieca z tymi bułgarskimi katami!
        • Gość: ktokolwiek Ty glupi durniu i jeszcze chce ci sie pisac bzdury IP: *.telia.com 06.05.04, 19:11
        • Gość: rsw Re: Rozstrzelać tych bułgarskich morderców!!! IP: *.proxy.aol.com 06.05.04, 22:12
          Jestes genialny !
    • Gość: student_AM Wysylac polskich lapiduchow za pomylki do Libii! IP: *.union01.nj.comcast.net 06.05.04, 19:13
      Jezeli te panie sa winne postawionych im zarzutow i w wyniku ich swiadomych
      eksperymentow zmarlo 400 dzieci, to ,,czapa" jest w pelni uzasadniona.
      W Polsce obok wspanialych i madrych, oddanych sprawie lekarzy, ktorzy powinni
      zarabiac fortune za swoje poswiecenie jest grupa miernot medycznych, ktore
      dawno powinny trafic przed sad libijski. Pamietacie takiego ministra zdrowia z
      SLD w rzadzie Pawlaka i Oleksego? Facet umyslnie spowodowal smierc kobiety w
      dziewiatym miesiacu ciazy. Jak umieral na raka to plakal i zalowal. Rychlo w
      czas!
      Czy ktos zna takiego np. Adama Muszynskiego ktory w latach 1989-1995 studiowal
      na AM. Ten pajac mial plaskowidzenie, daltonizm i krotkowzrocznosc -14. Szedl
      przez studia na trojach z minusem. Ale zostal lekarzem ginekologiem, a poniewaz
      jego stara tez byla lekarka i na ,,zabiegach" swoje zarobila. Blazen Muszysnski
      mial od razu prywatna praktyke. Wspolczuje kobiecie, ktora do niego trafila,
      ten palant nie umial rozroznic banana od ogorka a jednak nadal robi w swoim
      zawodzie.Ilu takich idiotow studiowalo na AM, nikt nie zliczy. Ilu z nich
      zabije niewinnych ludzi strach myslec. Wiem to, znam tych ludzi.
    • Gość: bil Re: Bułgarzy skazani na śmierć w Libii IP: *.menos.org / *.menos.org 06.05.04, 19:19
      Niezabijac ich ,poprostu wstrzyknac wirusa,i zamknac wszystkich razem w
      wiezieniu,niech patrza jak po kolei umieraja............
    • Gość: Boss Re: Bułgarzy skazani na śmierć w Libii IP: *.gda.pl 06.05.04, 20:19
      Ktos tym lekarzom i pielegniarkom zaufal.Skoro zawiedli owo zaufanie i
      dopuscili do nieszczescia-to coz,trzeba poniesc konsekwencje swojego dzialania
      i swych nietrafnych decyzji.
      mOJE ZDANIE:NIECH SIE STANIE WOLA SADU
    • Gość: tato Re: Bułgarzy skazani na śmierć w Libii IP: 5.5R* / *.inter.net.il 06.05.04, 21:14
      Palestynski koles chcial dobrze....
      Szukal serum dla chorego na HIVA Arafata.
      • Gość: Wqrwiony2 Pewnie od ciebie się zaraził... IP: *.aine.pl 07.05.04, 12:05
    • Gość: pimpf Podać personalia lekarza z Libii który odkrył.... IP: *.magma / *.magma-net.pl 06.05.04, 22:09
      to zakażenie niby ze strony Bułgarów, a potem napiętnowąc gnoja tak, aby cały
      świat wiedział kto się do tego przyczynił.
      A Trypolis znów na tapetę - embargo !!!!!!
    • Gość: jastrzab nastepny przyklad durnoty arabskiej .... IP: *.arc.nasa.gov 06.05.04, 22:14
      Arabowie i logiczne myslenie to tak jak musztarda i lody smietankowe.

Ci ludzie sie pomylili kiedy zyja - powinni byc w XII wieku.
      • Gość: Wqrwiony2 Oto przykład amerykańskiej edukacji - bidula z IP: *.aine.pl 07.05.04, 12:09
        NASA nie wie nawet, że w XII wieku to akurat każdy rozsądny w krajach
        muzułmańskich nauki pobierał - a rozwój medycyny w Hiszpanii arabskiej miał w
        przyszłości zrewolucjonizować chirurgię w Europie (m. in. az-Zahrawi).
        • Gość: a Czytaj dokladniej IP: 212.234.154.* 07.05.04, 16:26
          Nie "wqurwiaj" sie tak, tylko najpierw chwile pomysl. To ze w XII wieku poziom medycyny arabskiej byl wyzszy niz europejskiej nie oznacza ze tak jest teraz. Arabowie zatrzymali sie na pewnym etapie rozwoju i teraz sa po prostu zacofani w porownaniu z Europa czy Ameryka. Chyba we wszystkich dziedzinach poza "koranologia". Przywolywanie czasow dawnej swietosci nic tu nie zmieni.
          • Gość: Wqrwiony2 Nie sięgaj w porównaniach do rzeczy, o których IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 07.05.04, 16:49
            nie masz pojęcia - doradzam tematykę fast-foodów i sitcomów...
            • Gość: a Fast foody IP: 200.13.168.* 07.05.04, 18:29
              Chyba poprawnosc polityczna przeszkadza ci w ocenie rzeczywistosci. O czym to niby nie mam pojecia? O zacofaniu w krajach arabskich? O tym jaki procent zajec w uczelniach arabskich dotyczy zagadnien zwiazanych z Koranem? A moze o tym, ze zgodnie z zasadami political corectness nie nalezy uzywac takich slow jak zacofanie? W "postempowym" mysleniu rzeczywiscie nie jestem mocny. Wiem tylko tyle charakteryzuje sie ono pelna tolerancja dla wszystkich poza przeciwnikami "postempu", ktorzy z oczywistych powodow sa bezmozgowcami, zwolennikami fast foodow i sitkomow itd. Gratuluje wysokiego poziomu "oswiecenia".
    • Gość: Zonk! A ja myślałem że w Trypolisie IP: *.net.autocom.pl 06.05.04, 22:50
      można sie zarazić Tryplem
    • Gość: kanton Re: Bułgarzy skazani na śmierć w Libii IP: *.visp.energis.pl 06.05.04, 23:14
      Skad wiesz, debilu, ze zarzuty byly prawdziwe?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka