Dodaj do ulubionych

FED mowi: nie mamy zlota

26.08.11, 20:13
A wiec co sie stalo z tonami zlota ktore niby ma miec FED. Jest na ksiegach ale nie ma fizycznego zlota? Co sie stalo? Ano okazuje sie ze FED tylko trzyma certifikaty, haha! Nie wiem czy wierzyc czy nie. wypadaloby to sprawdzic chyba.

tv.globalresearch.ca/2011/08/federal-reserve-admits-we-have-no-gold
Obserwuj wątek
    • aso62 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 22:19
      A co to za sensacja? O tym, że FED nie ma żadnego złota wiadomo od 1934.
      • eva15 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 22:37
        A wiadomo, kto ma US-złoto?
        • aso62 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 22:41
          Treasury
          • eva15 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 22:56
            Aha, w Fort Knox? Sęk w tym, że tam podobno też go nie ma. No i poza tym - KTO kontroluje treasury, skoro nikt nie wie , gdzie złoto jest?
            Może trzeba poszukać innego adresu, nieco dalej.
            • aso62 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 22:59
              "Podobno". Żyjcie dalej w świecie iluzji.
              • eva15 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 23:13
                Rozumiem, że ty żyjesz w świecie rewalnym i to złoto w Fort Knox widziałeś.
                • aso62 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 23:18
                  Ja nie, ale znam takich którzy je widzieli.
                  • eva15 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 23:23
                    Poważnie? To twoi znajomi są lepsi od kogresmenów, ci chcieliby widzieć, ale jakoś nie mogą. Od lat nikt nie widział.
                    • aso62 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 23:28
                      A jak mogli wejść skoro to dobrze znani złodzieje? Ja też bym żadnego kongresmena do domu nie wpuścił, choć żadnego złota w nim nie trzymam.
                      • eva15 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 23:37
                        Rozumiem, tam wpuszczają tylko twoich uczciwych znajomych.
                        • aso62 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 23:46
                          Nie tylko moi znajomi są uczciwi. Z drugiej strony nie wystarczy być uczciwym żeby tam wejść. Kongresmeni w sumie nie spełniają żadnego kryterium.
                          • eva15 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 23:47
                            Ważne, że ty wiesz, że złoto tam jest.
                            • aso62 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 23:51
                              No właśnie. A ty tam byłaś, że wiesz że go nie ma? Może twoi znajomi byli?
                              • eva15 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 23:52
                                A skąd, nie mam takich kontaktów jak ty. Ja cię podziwiam.
                                • aso62 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 23:56
                                  Nie trać czasu na podziwianie mnie tylko np. coś przeczytaj. Może Gold Reserve Act?
                                  • eva15 Re: FED mowi: nie mamy zlota 27.08.11, 00:00
                                    Ba, warto zacząć od US-konstytucji i zerknąć co tam napisane nt emisji pienądza. Tylko co to ma wspólnego z realiami?
                                    Dobranoc, poczciwcze.
    • eva15 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 22:38
      Majka, ten temat jest dość znany, beidny FED nie ma złota, no fajnie. Pytaniem jest - gdzie jest US-złoto?
      • vladexpat Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 22:48
        eva15 napisała:

> Majka, ten temat jest dość znany, beidny FED nie ma złota, no fajnie. Pytaniem
        > jest - gdzie jest US-złoto?

A jakie to ma znaczenie? Jeżeli świat uwierzy, że złota nie ma, to nawet dni otwarte w Fort Knox tego nie zmienią, bo zaraz ktoś przypomni sobie o wolframie. Jednak dopóki świat wierzy, lub udaje, że wierzy w amerykańskie złote rezerwy to wszystko będzie po staremu. Przecież i tak nikt nie spodziewa się, że USA za coś tym złotem kiedykolwiek zapłacą.
        Ze amerykańskimi złotymi rezerwami jest mniej więcej tak jak z rakietami z głowicami jądrowymi. Jeżeli złotych rezerw FED trzeba faktycznie będzie użyć to będzie znaczyło, że i tak już jest za późno.
        • zlotamajka Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 22:53
          Jeżeli świat uwierzy, że złota nie ma, to nawet dni ot
          > warte w Fort Knox tego nie zmienią, bo zaraz ktoś przypomni sobie o wolframie.
          > Jednak dopóki świat wierzy, lub udaje, że wierzy w amerykańskie złote rezerwy t
          > o wszystko będzie po staremu.

Co tu wiara ma do tego kiedy FED sam sie przyznaje ze nie ma zlota. Tu wiec juz chodzi o fakty. Nastepnie co do krajow ktore przechowywaly zloto w USA? Co one na to?
          • mara571 majka czy ty jestes w stanie 26.08.11, 22:59
            odroznic FED od Federal Reserve Bank of New York, FED od United States Department of the Treasury?
            Mam wrazenie, ze nie.
            Ale bawcie sie dalej, nie przeszkadzam.
            • igor_uk Mara. 26.08.11, 23:06
              A w jaki sposob mozno odroznic Federal Reserve Bank of New York,jeden z 12 Bankow FED(najwazniejszy) od ......FED?
              Czy mozesz zdradzic nam ta tajemnice?
              • eva15 Re: Mara. 26.08.11, 23:16
                To dla mary za trudne, nie denerwuj jej.
                • igor_uk Re: Mara. 26.08.11, 23:26
                  Ewa,mara tak autorytatywnie zawsze wypowiada sie w sprawach ekonomicznych,ze to nie powinno dla niej byc za trudno. Ja naprawda nie wiem o co jej chodzilo i oczekuje na wyjasnienie .
                  • eva15 Re: Mara. 26.08.11, 23:32
                    Wiem, wiem, "ekonomię" mary już kilkakroć korygowałam. Mara coś gdzieś wycinkowo wyczyta i szybko rzuca na forum. Należy do tych "wykształconych z dużych miast", których ma w swej sygnaturce. I tak jak oni o tym nie wie.

Pouczanie Majki, co do odrożniania FED od Federal Reserve Bank of New York było wyjątkowo pocieszne.
                    • zlotamajka Re: Mara. 26.08.11, 23:39
                      Mara studiowala ekonomie na uniwersytecie im. felus. Stad nieporozumienia.
                      • eva15 Re: Mara. 26.08.11, 23:44
                        Ha, ha, coś w tym jest. No ale sam prof.. feluś coś nam dzisiaj zniknął, czyżby szukał odpowiedzi na temat złota?
                        • zlotamajka Re: Mara. 26.08.11, 23:48
                          Zdaje mi sie ze felus mial nadzieje ze watek umrze smiercia krotka. Ale ze ruszyl to sie napewno odezwie.
                          • eva15 Re: Mara. 26.08.11, 23:52
                            Mam nadzieję, że razem z marą znajdzie złoto i zgłosi to R. Paulowi i innym US-kongresmenom.
                            Aso62 napisał właśnie, że zna ludzi, którzy to złoto widzieli.
                            Czyli nie traćmy nadziei.
                            • zlotamajka Re: Mara. 26.08.11, 23:58
                              Aso62 napisał właśnie, że zna ludzi, którzy to złoto widzieli.
                              > Czyli nie traćmy nadziei.

Felus z pewnoscia tez zna takich. A moze sam widzial? Napewno nam powie. Czekam z zapartym tchem.
          • aso62 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 23:00
            zlotamajka napisała:

> Nastepnie co do krajow ktore przechowywaly zloto w USA? Co one na to?

A co ma piernik do wiatraka?
            • zlotamajka Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 23:07
              A jak jakis kraj bedzie chcial swoje zloto spowrotem? Teraz wie na pewno ze go nie ma. Naturlanie USA ma jeszcze bombki ze nikt mu podskoczyc nie moze. USA jest krajem emitujacym walute swiatowa i przyznaje sie ze nie ma zlota a wszystko co ma w ksiegach to certifikaty. Tu chodzi o wiarygodnosc na swiecie. A ta zanika i to szybko.
              • aso62 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 23:13
                Ale co ma fakt, że FED nie jest właścicielem żadnego złota (znany od 1934) do cudzego złota?
                • zlotamajka Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 23:17
                  Bo FED cudze zloto przechowywal. A zlota nie ma. Czyli nie ma i cudzego zlota. Tu tajemnica.
                  • aso62 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 23:19
                    Czy ty potrafisz czytać ze zrozumieniem? Wypowiedź którą zlinkowałaś dotyczyła złota FED a nie przechowywanego.
                    • ewa12321 Ale cudzego, np. niemieckiego tez chyba nie ma 28.08.11, 23:36
                      www.mmnews.de/index.php/gold/6900-wo-ist-unser-gold#13145670444682&if_height=215
                      USA od lat nie pozwala sobie zajrzec w trezory. Niemcy chyba moga sobie swoje 3500 ton "oddanego na przechowanie" zlota tez odpuscic.

• igor_uk Vlad. 26.08.11, 23:02
          Wybacz,ale tym razem pojechales. Przeciez omowiamy to co oglosil FED,a nie to co powiedziala babka na bazarze. Z linka Majki:
          "Federal Reserve Admits "We Have No Gold"

p.s. A jak Ty wyobrazasz sobie uzycie zlotych rezerw FED? Co,zloto odkupia Chiny z Rosja?
          Co dotyczy rakiet,to tylko wiedza,ze te rakiety sa,robia z nich straszaka.W przypadku zlota FED wiemy,ze go nie ma.
      • lubat Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 22:49
        eva15 napisała:

> Majka, ten temat jest dość znany, beidny FED nie ma złota, no fajnie. Pytaniem

To co, Polacy się osiedlili gdzieś w okolicach Fort Knox?
        • eva15 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 22:58
          lubat napisał:
          > To co, Polacy się osiedlili gdzieś w okolicach Fort Knox?

Na to wygląda, a byli to tzw. starożytni Polacy, z dziada pradziada.
      • zlotamajka Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 22:50

Pytaniem
        No wlasnie.
      • igor_uk eWA. 26.08.11, 22:55
        Na twoje pytanie odpowiedz juz padla,wystarcze przeczytac ksiazke "Good As Gold?: How We Lost Our Gold Reserves and Destroyed the Dollar " autor-Chris Weber.
        Bardzo fajnie sie czyta i wszystko co tam napisano,jest bardzo wiarygodne.
        A tu mozesz przeczytac,co sam autor tej ksiazki o tym pisze.
        Naprawde radze zajrzec.
        • eva15 Jak wyparowuje złoto 26.08.11, 23:12
          Igor, dzięki za linka. Trochę znam ten temat, m.in. dlatego, że niemieckie złoto "wyparowało ca w tym samym czasie (Blessing Brief) i go nie ma. Od czasu do czasu jacyś uparci posłowie pytają w Bundestagiu, co z tym złotem. Odpowiedzi są przekomiczne, np. że jest bezpieczne zagranicą i że za drogo byłoby ściągać je z powrotem do Niemiec.
          W pewnym sensie mają chyba nawet rację, to by mogło Niemcy drogo kosztować.
          • mlody747 Re: Jak wyparowuje złoto 26.08.11, 23:22
            Polskie złoto ma być w Anglii i pojada im ten sam powód(za drogo sprowadzać i jest bezpieczne). Anglia parę lat temu sprzedała swoje złoto prywatnym bankiera za sumę ok USD 260 za uncje, a facet który to zrobił zdaje się, ze jest ciągle w angielskim rządzie i ma się dobrze.
      • mlody747 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 23:15
        To złoto z Wieckiej Brytanii, Niemiec, USA itd, ma być pod kontrola 6 banków kontrolujących światowe prywatne banki centralne (te 6 bankowi ma po kilka innych sobie podległych banków). Znaczy, to ze jak już zbankrutują cały świat (szczegulnie Europe i USA) i wprowadza nowe pieniądze, które będą miały jakieś tam pokrycie w zlocie (pokrycie w zlocie ma być dla odbudowania zaufania do pieniądza papierowego), to ci sami będą jeszcze lepiej rządzić światem(będą mieli jeszcze więcej władzy, którą przejmują już przynajmniej od 50lat-kulminacja jest teraz).
        • eva15 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 23:21
          Dajesz takie odpowiedzi, że "wykształceni z dużych miast" (feluś, mara, inne p_fcie etc. ) wezmą cię za wariata, skłonnego do teorii spiskowych.
          • mlody747 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 23:27
            Nie szkodzi. Ja mogę być nawet wariatem, ale zawsze uśmiechniętym i zadowolonym. Nie uwierzysz, ale ja bylem biedny zanim zaczęła się depresja(w 2008), a teraz jestem odwrotnie i to wszystko s powodu tych teorii spiskowych już studiowanych przeze mnie przed laty.
            republicbroadcasting.org/?p=16574
            • eva15 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 23:48
              Poważne studia zawsze są przydatne.
              • mlody747 Re: FED mowi: nie mamy zlota 26.08.11, 23:59
                Oczywiście, ze są ważne, a "poważne studia", to są dal zainteresowanego (dla mnie), bo z publicznością jest zawsze rożnie. Jak sobie przypomnę jak mnie wyśmiewano, ze np. nie kupuje domu przed 2008 itd. Teraz żadnego wierzącego wtedy(przed 2008) w posiadłości nie uświadczysz, żebym się czasami nie odwdzięczył.
                • eva15 Re: FED mowi: nie mamy zlota 27.08.11, 00:07
                  Naturalnie, że tak. Jeśli się dobrze rozumie system można uniknąć wielu porażek.
                  Ja za swoją lekcję musiałam swego czasu zapłacić, ale pod kreską warto było, bo już nigdy więcej się na nic nie nabiorę.
                  • mlody747 Re: FED mowi: nie mamy zlota 27.08.11, 00:26
                    Nie wiem, które nabieranie masz na myśli? "Nabieraniem się" kobiety może być czasami konieczne i trzeba to zamienić na "niby nabieranie się". Hahaha
                    To chyba nieprawda (nie da sie wszystkiego przewidzieć), ze nigdy się już nie nabierzemy. Ja myślę, ze jak więcej z naszych decyzji jest pozytywnych, niż negatywnych, to już jest OK.
                    • eva15 Re: FED mowi: nie mamy zlota 27.08.11, 00:31
                      Nabrałam się swego czasu na rynki finansowe, jakieś bzdury typu fundusze, kosztowało mnie to sporo, ale ja dane błędy z reguły popełniam tylko raz.
                      • mlody747 Re: FED mowi: nie mamy zlota 27.08.11, 18:28
                        A, to mials na mysli. Ja tez sie na to nabralem kiedys. Tak mialem juz swoje mysli ustalone, jak investowac, ale wmuwiono mi, ze musze inwestowwc w roznosci, a ze nie bylo w co, to zainwestowalem wlasnie w fundusze itd. To juz tak jest, ze wtedy wydawalo sie to rozsadne. No ale teraz juz jest po szkodzie. Trzeba sie cieszyc tym co sie ma.
    • felusiak1 następny idiotyczny wątek 27.08.11, 00:16
      fed nie ma złota i po tej wypowiedzi wszystko się zawali. wypowiedź miała miejsce 31 maja i do tej pory jakoś się nie zawaliło.

to kto ma to złoto? no gdybyście słuchali uwaznie to byście wiedzieli a tak to tylko rąbanie banialuk wam zostało i rabiecie w pocie czoła.
      z wypowiedzi przedstawiciela fed jasno wynika, że złoto zostało w 1934 roku przekazane departamentowi skarbu w zamian za certyfikaty. od tego czasu fed nie ma ze złotem nic wspólnego. czy naprawdę musicie nieustannie bzdurzyć ocierając się o teorie konspiracji?
      www.c-span.org/Events/House-Financial-Services-Subcmte-Hearing-on-Federal-Reserve-Lending-Disclosures/10737421940-1/
      • eva15 Re: następny idiotyczny wątek 27.08.11, 00:20
        My cię feluś rozumiemy, wiemy, że znasz się na rzeczy. Ale, czy R. Paul i paru innych kongresdmenów też cię zrozumie i tym się zadowoli? Oni z głupia frant pytają, co z tym złotem? Czemu departament skarbu dysuksji nie ucina i złota nie pokazuje? Po co te przepychanki w Kongresie, skoro, ty wszystko wiesz?
      • zlotamajka Re: następny idiotyczny wątek 27.08.11, 00:28
        Felus, a gdzie treasury trzyma to zloto? No i czemu FED ma ksiegach "zloto" a to sa tylko certifikaty?
        • felusiak1 Re: następny idiotyczny wątek 27.08.11, 00:53
          ron paul wie, że fed nie ma złota. on już o to pytał ze 20 razy i zawsze otrzymywał taką samą odpowiedź. dlaczego ciagle pyta fed? bo tacy jak wy dostaniecie karmę i on o was dba.
          • zlotamajka Re: następny idiotyczny wątek 27.08.11, 01:01
            Felus, alez nie odpowiedziales na pytanie . Czybys nie znal odpowiedzi?
            • felusiak1 Re: następny idiotyczny wątek 27.08.11, 01:09
              zapytaj ronpola. on wie. nie wiem dlaczego ci nie chce powiedzieć. a może on jest w zmowie z fedem i w kongresie rżnie głupa?
              • elka-sulzer Re: Alez felus 27.08.11, 01:21
                ty sie tu nie wymiguj jakims ronpolem. Tu wszyscy na twoja wiedze licza ani jakiegos ronpola.
                • felusiak1 Re: Alez felus 27.08.11, 01:52
                  nie podlizuj się.............
                  • elka-sulzer Re: To co, puscisz pare 27.08.11, 02:08
                    czy dalej mamy zyc w niewiedzy, zdani na jakichs ronpolow?
              • zlotamajka Re: następny idiotyczny wątek 27.08.11, 04:20
                Felus przyznaj sie ze nie wiesz a nie zwalasz na Ron Paul'a. Ladnie to tak.
                • kaszebe12 Byl taki jeden... 27.08.11, 12:21
                  ...a nazywal sie JFK. Zadawal glupie pytania , chcial zmieniac swiat...-i jak skonczyl ? -Zreszta - nie on jeden.
                  • igor_uk Re: Byl taki jeden... 27.08.11, 12:37
                    kaszebe,miales tego tematu nie ruszac .Lubie cie,dla tego przypominam(he,he).
                    • kaszebe12 Re: Byl taki jeden... 27.08.11, 12:43
                      -Ciiiiiiiiiicho , cichutko , Igor...-Ja nic takiego nie napisalem...-Ot - to byla , tylko ,glupia sugestia z mojej strony. -Przeciez wszyscy wiedza , ze morderstwa na czolowych hameryckich politykach sa dokonywane przez umyslowo niezrownowazonych czubkow...
                      • igor_uk Re: Byl taki jeden... 27.08.11, 12:44
                        I tego trzymamy sie!
                • mlody747 Do Majki 27.08.11, 18:22
                  Tak celem wyjasnienia. Pewnie wiesz ale nie zwrucilas uwage. Ron Poul chce sprawdzic FED, jak wydaje pienidze i jak je wypuszcza do obiegu. Natomiast gdzie jest amerykanskie zloto, to Ron Poul chce sporawdzic amerykanski skarbiec a nie FED. Wlasnie za takie (inne jego przyklady) logiczne myslenie tego US Kongresmena, ludzie go kochaja a bankierzy z Felusiem go nienawidza. Szczegulnie, ze ma tak duze poparcie spoleczenstwa na prezydenta USA, bo ponoc (hahaha) ich machloje by sie skonczyly, co kiedys i tak musi sie zdazyc, ale dlaczego przem..a (jak nie mozna nic zmienic wyborami..........................................).
    • lunarlight znaczy FED mowi - ukradlismy amerykanskie zlotto 27.08.11, 12:22
      moze felek cos wie na ten temat?
      • kaszebe12 Re: znaczy FED mowi - ukradlismy amerykanskie zlo 27.08.11, 12:44
        Felus wie , pefek wie...
        • igor_uk Re: znaczy FED mowi - ukradlismy amerykanskie zlo 27.08.11, 12:45
          A moze to pefcia z felusiem podpiepszyli to zloto?
    • felusiak1 drodzy towarzysze czekiści 27.08.11, 15:40
      pytanie brzmi kto ukradł wam rozumy i gdzie one teraz są?
    • wojciech.2345 kto buchnął złoto? 27.08.11, 19:44
      Myślę, że ktoś je ukradł.
      Zapewne wie to Felusiak.

Złośliwiec jeden nie chce puścić pary.
      • kaszebe12 Re: kto buchnął złoto? 27.08.11, 21:15
        Niedobrze...-Felusiak buchnal zloto , a, przy okazji ,buchnal nam rozumy, i sie glupio pyta , gdzie one sa...
        • felusiak1 Re: kto buchnął złoto? 28.08.11, 04:43
          z tego wniosek, że tyn fylusiak to buchacz. tu bucha, tam bucha.....
          en.wikipedia.org/wiki/Gold_Reserve_Act
          • kaszebe12 Re: kto buchnął złoto? 28.08.11, 07:45
            ? -To wszystko , felus ?
            • felusiak1 Re: kto buchnął złoto? 28.08.11, 17:48
              OK! złoto zostało zabrane przez departament skarbu i leżało sobie tam w zapomnieniu. dopiero wstrętny reakcjonista reagan zaczął nim manipulować ale nie ukradł dużo. zostało sporo aż do nadejścia idioty busha. ten roztrwonił niemal wszystko a to co uratowano znajduje się teraz w obozach koncentracyjnych fema. podobno jest trochę złota składowane na biegunie północnym pod opieką świetego mikołaja i dziadka mroza.

teraz lepiej?
              a tak na marginesie jakie znaczenie ma złoto jeśli nie podpiera waluty?
              jak myslisz czy wystarczy złota na pokrycie wszystkich pieniędzy w obiegu?
              www.fms.treas.gov/gold/current.html
              rząd liczy 42 dolary z uncję
              • igor_uk felus. 28.08.11, 17:51
                Zajebisty post.Z humorem,takie lubie.
              • wojciech.2345 Majka nie odpuszczaj 28.08.11, 18:26
                Felusiak kręci. Masz go masz go na widelcu.
                Zobacz jak się wije.

Trzymam za Ciebie kciuki.
                • zlotamajka Re: Majka nie odpuszczaj 28.08.11, 18:50
                  > Felusiak kręci. Masz go masz go na widelcu.
                  > Zobacz jak się wije.

Felus sie wije i to nie pierwszy raz. Biedaczek nie wie no i przyznac sie do nie wiedzy nie chce. To nie wstyd felus przyznac sie do nie wiedzy. Nie wszystko mozna wiedziec.
                  • igor_uk Re: Majka nie odpuszczaj 28.08.11, 19:11
                    majka,felus nie kreci,a tylko probuje odwiesc od siebie podejrzenia,a probuje jemu w tym pomoc mara,ktora,jak ja to sadze,jest w tej samej bandzie zlodzieje zlota.
                    Pamjetasz,jak to mara probowala udowodnic,ze FED i Federal Reserve Bank of New York to co innego.Nie wiem jak dla kogo,ale dla mnie jej gra byla widoczna odrazu,poniewaz to wlasnie w tym Banku (najwazniejszym Banku FED) ma byc na przechowaniu ponad 5000 ton zlota,nalezacego do roznych wlascicieli z calego Swiata.I to wlasnie to zloto FED ,jak by zgubil,twierdzac,ze zlota nie posiada. I to wlasnie z tego Banku pochodzili plytki pozlacanego wolframu ,ktore pozniej probowali wcisnac Chinam.
                    Tak co, majka,musisz byc wyrozumiala do felusia z mara,wiedzac jaka kasa wchodzi w gre.
                    5000 ton zlota po dzisieszych cenach,to naprawda porzadna kasa.

p.s. Ciekawo,czy cos jeszcze jest w Fort Knox,oprocz wolframu?
                    Zlosliwce twierdza,ze za rzadow Clintona tych plytek wolframu bylo wyprodukowano w ilosci od 1.3 do 1.5 MLN sztuk,po 400 uncji kazda ,z tego 640 000 bylo wyslano do Fort Knox. Znawce tematu obliczaja,ze zlota afera Clintona,to mniej wiecej 600 mlrd $.
                    ----------------
                    Opel stworzyl ciekawy model silnego samochodu o rewolucyjnym rozwianiu w ktorym silnik spalinowy napedza akumulator jak trzeba.

(z wesolej tworczosci polskiego_francuza)
                    • mara571 mara jest zamieszana w sprawe kradziezy zlota 28.08.11, 19:36
                      juz od czasow Roosvelta. Konsultowal z nia Executive Order 6102.
                      PS Jezeli twierdzisz, ze okregowa filia banku jest tozsama z calym bankiem, to juz nic nie poradze.
                      • felusiak1 Re: mara jest zamieszana w sprawe kradziezy zlota 28.08.11, 19:45
                        powiedzmy, że igor ma garaż a w garażu stoi mercedes ale ten mercedes nie jest igora. należy do jego syna. czy możemy zatem powiedzieć, że igor ma samochód?
                        podobnie jest ze złotem w sejfie fede w nyc. to się nazywa custody a nie ownership.

naprawdę efka z mańką wypacają niesamowite bzdury. i na dodatek wszystko wiedzą a ci którzy mają odmienne zdanie są poprostu idiotami. powiem szczerze, że w tym towarzystwie wolę pozostać idiotą.
                        • igor_uk Re: mara jest zamieszana w sprawe kradziezy zlota 28.08.11, 19:50
                          felus,a o czym ja pisalem w swoim poscie:-"ma byc na przechowaniu ponad 5000 ton zlota,nalezacego do roznych wlascicieli z calego Swiata."

Felus,co dostali Chinczyki,zamiast zlota,ty wiesz? I czy wiesz kto to "zloto" wyprodukowal?
                          Felus,nieraz piszesz dowcipnie i z sensem,tym razem to co napisales,to dno,moge to wytlumaczyc to tylko tym,ze nie przeczytales mojego postu,w ktorym detalnie to wszystko opisalem.
                        • zlotamajka Re: mara jest zamieszana w sprawe kradziezy zlota 28.08.11, 19:54
                          Felus, a jak sie ma custody czy sie przechowuje to legalnie nie jest sie za to odpowiedzialnym? Takie banialuki felus piszesz ze juz tracisz lojalnych grupies ie. wojtusia.
                          • wojciech.2345 Re: mara jest zamieszana w sprawe kradziezy zlota 28.08.11, 19:58
                            zlotamajka napisała:
                            > Felus, a jak sie ma custody czy sie przechowuje to legalnie nie jest sie za to
                            > odpowiedzialnym? Takie banialuki felus piszesz ze juz tracisz lojalnych grupies ie. wojtusia.
                            ------------------
                            Majka,
                            ciśnij Felusiaka. On wie, ale nie chce powiedzieć.
                            Jest nadzieja, że się wygada.

Never give up.
                        • walter622 Re: mara jest zamieszana w sprawe kradziezy zlota 29.08.11, 09:57
                          felusiak1 napisał:

> powiedzmy, że igor ma garaż a w garażu stoi mercedes ale ten mercedes nie jest
                          > igora.
                          Powiedzmy felusiak, że ten mec był twój( nie bąc skromny - wiemy, że masz złoty ząb
                          tak więc zasługujesz na merca). Pewnego dnia przychodzisz do tego igorowego garażu,
                          by pocieszyć się widokiem, lecz zamiast merca widzisz trabanta.
                          Ze "złotem Clintona", które wciskani Chińczykom i Hindusom to je sprzedawał "właściciel"
                          merca, a nie właściciel "garażu". Sprawa jest dość znana - po tym wybuch niesamowity skandal, na rynku złota zaczęła się panika i ceny poszły w dół by następnie poszybować
                          w kosmos.

**************************************************************
                          "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
                          Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
                      • igor_uk Re: mara jest zamieszana w sprawe kradziezy zlota 28.08.11, 19:46
                        mara,Federal Reserve Bank of New York jest najwazniejszym Bankiem (z 12) Federal Reserve System. I jak w tym Banku Federal Reserve System przychowuje zloto,to do cholere,kto za to zloto ponosi odpowiedzialnosc? FED ,czy Rzad USA?Rzad USA ma swoj Fort Knox,gdzie teoretycznie powinno byc ponad 4000 ton zlota .
                        Mara,znow zaczynasz bic piane,zamiast tego,zeby wyslac mnie na prywate propozycje ,z konkretna suma,zeby ja sie zamknal.
                        • felusiak1 igor przestań marudzić. 28.08.11, 20:04
                          najpierw był, ze fed ma złoto. potem olśnienie, fed nie ma złota i ronpol to odkrył. potem okazało się, że to nie było odkrycie bo fed nie ma złota od 1934 roku. to gdzie jest złoto? aha, w sejfie fed w nyc. to teraz jest "kto ponosi za to odpowiedzialność?". magazynier

przypomina to dzecinne pytania.
                          - mamo a czy krowy jedzą mięo?
                          - nie jasiu, nie jedzą
                          - a dlaczego nie jedzą?
                          - bo nie lubią
                          - a dlaczego nie lubią?
                          • igor_uk Re: igor przestań marudzić. 28.08.11, 20:08
                            felus,o czym to ty? Co do tego wszystkiego ,co ty napisles,mam ja?
                          • zlotamajka Re: igor przestań marudzić. 28.08.11, 20:09

to teraz jest "kto ponosi za
                            > to odpowiedzialność?". magazynier

To magazynier chapnol to zloto. Oj bogaty teraz jest. Ciekawe czy moznaby bylo sie dowiedziec kto to taki byl magazynierem w 1934r?
                          • wojciech.2345 Re: igor przestań marudzić. 28.08.11, 20:16
                            felusiak1 napisał:
                            > najpierw był, ze fed ma złoto. potem olśnienie, fed nie ma złota i ronpol to od
                            > krył. potem okazało się, że to nie było odkrycie bo fed nie ma złota od 1934 ro
                            > ku. to gdzie jest złoto? aha, w sejfie fed w nyc. to teraz jest "kto ponosi za
                            > to odpowiedzialność?". magazynier
                            -----------------------------
                            Nie rozumiem po co jest ten magazynier, skoro nie ma tam złota?
                            Uwierzę w to złoto jak zobaczę na zdjęciu Majkę z magazynierem.
                            Przepraszam ze sztabkami złota.

Nic na gębę.
                            • mara571 Re: igor przestań marudzić. 28.08.11, 20:38
                              musisz majce oplacic lot z Kanady do Nowego Jorku.
                              Chyba juz otworzyli lotniska w N.Y.....
                              • wojciech.2345 Re: igor przestań marudzić. 28.08.11, 20:43
                                Myślałem, że komsomołki mają jakiś umiar w serwowaniu
                                nonsensów. Ciągle jestem zaskakiwany.
                                One nie mają pojęcia o podstawach ekonomii.

Ja też nie mam, ale nie wygłaszam absurdów.
                                Pytam wtedy.

Szkoda gadać.
                            • walter622 Naiwniaczek 29.08.11, 10:08
                              wojciech.2345 napisał:

> Uwierzę w to złoto jak zobaczę na zdjęciu Majkę z magazynierem.
                              > Przepraszam ze sztabkami złota.
                              A jaką będziesz miał pewność, że ta "sztabka" (waży jakieś 12 kG) nie jest "złotem
                              Clintona" ?
                              Powinieneś stać u pieca i patrzyć co wlewają do formy. Po aferze ze "złotem Clintona" generalnie zmieniono zasady obrotem złotem.

> Nic na gębę.
                              No właśnie. Certyfikaty mają co najwyżej wartość zadrukowanego papieru.

**************************************************************
                              "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
                              Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
                          • ewa12321 Felusiak, gdzie jest "nowe" zloto? 29.08.11, 00:06
                            felusiak1 napisał:

> najpierw był, ze fed ma złoto. potem olśnienie, fed nie ma złota i ronpol to od
                            > krył. potem okazało się, że to nie było odkrycie bo fed nie ma złota od 1934 ro
                            > ku. to gdzie jest złoto? aha, w sejfie fed w nyc. to teraz jest "kto ponosi za
                            > to odpowiedzialność?".

Ja rozumiem, ze FEDowi "wyplukalo sie" zloto w roku 1934. Ale Niemcy musieli "oddac na przechowanie" po drugiej wojnie swiatowej prawie 3500 ton zlota. Maja je dostac w roku 2099. Gdzie jest to zloto?
                            • felusiak1 Re: Felusiak, gdzie jest "nowe" zloto? 29.08.11, 02:56
                              nie wyplukało się tylko mocą dekretu roosevelta oddał je departamentowi skarbu.
                              czy niemcy wnoszą pretensje w sprawie tego złota? nie, nie wnoszą. to efka z mańką wnoszą pretensje ale nie mają standing. prawo jest tak skonstruowane, że jeśli maliniak dostał po mordzie od wasiaka to kaźmierczak nie może podać wasiaka do sądu. maliniak może ale kaźmierczak nie może.
                              • ewa12321 Re: Felusiak, gdzie jest "nowe" zloto? 29.08.11, 15:19
                                A departament skarbu co z tym zrobil? Moze troche dokladniej. Czy to obce zloto fizycznie gdzies lezy i czeka na rok 2099?

Zakladam, ze tego zlota nie ma, ze USA przejadla to. No dobrze, ale to zloto nie nalezalo do USA, tylko bylo oddane na przechowanie. Wiec jakim prawem zainteresowal sie cudzym mieniem departament skarbu? A co bedzie za 90 lat, jak trzeba bedzie to zloto oddac?

Nie jest tez prawda, ze Niemcy nie wnosza pretensji w sprawie tego zlota. To nie tylko efka z manka o to sie dopytuje. Te glosy staja sie obecnie coraz bardziej slyszalne. Na razie sa to niesmiale glosy, ktore mozna jeszcze latwo przydusic. Ale akurat w chwili obecnej sytuacja Niemiec jest na tyle napieta, ze te pytania coraz bardziej przedostaja sie na powierzchnie.
                                Aby to zrozumiec, trzeba troche poznac mocno przetracony po wojnie kregoslup przecietnego Niemca. Jest caly szereg rzeczy, o ktorych nie wypada rozmawiac, spoleczenstwo zostalo wpakowane w pozycje wiecznej winy. Ale dzisiaj mamy juz kilkadziesiat lat po wojnie i obecne mlode spoleczenstwo, zreszta w wiekszosci naplywowe, nie uwaza, ze ma odpowiadac za winy poprzednich generacji. Dlatego tez, w momencie problemow finansowych, takie pytania o zabezpieczenie finansowe kraju sa jak najbardziej na miejscu. Trudno oczekiwac na polskim forum, ze o to zloto beda sie dopominac Polacy. Ci uwazaja, ze stalo sie nawet slusznie.

Ale jak wiesz, Polska tez ma gdzies za granica zloto i dzis byloby dobrze, gdyby mozna bylo z tego skorzystac. To nawet tutaj na lamach GW dosc aktualny temat.

Czy teraz jestes w stanie zrozumiec dlaczego USA ma taka nedzna opinie w innych krajach, dlaczego jest wiele osob, ktore nawet kosztem perturbacji swiatowych chetnie widzialoby Ameryke na kolanach?
                              • ewa12321 Jeszcze jedna rzecz 29.08.11, 15:25
                                Powolujesz sie na dekret Roosvelta, ten New Deal mial miejsce jeszcze przed wojna. Chcesz powiedziec, ze po wojnie oddane zloto tez wpadlo pod ten dekret?

luxclub.pl/gid,12288163,img,0,kat,1016263,galeria.html?T%5Bpage%5D=10&ticaid=6cedf
                        • mara571 Igor cos zaczynasz kapowac 28.08.11, 20:06
                          ale chyba nie do konca.
                          Zloto w Nowym Jorku nie nalezy do Amerykanow, pytac moga np. Niemcy ile go tam jest.
                          To co ukradlismy z Roosveltem powinno byc w Fort Knox, ale jak twierdzicie, zlota tam nie ma tylko pozlacane sztabki wolframowe.
                          Nie wiesz przypadkiem czy Carta Magna tez nie zostala zastapiona jakims falsyfikatem?
                          • igor_uk mara,ale ty nie rozumiesz nic. 28.08.11, 20:17
                            Mowimy o zlocie,ktore bylo powierzono FED do przychowania,za co dostawal calkiem dobra kase.FED mial przychowywac to zloto w SWOIM Banku (nawet nie jest wazno w ktorym,najwazniejsze,ze on nalezy do FED) . To zloto nalezalo do roznych wlasciciele z calego Swiata i nic innego ,w kontekscie FED, ja nie stwierdzalem. Ale napisalem,ze przez FED (bo wlasnie FED to zrobil) bylo wyprodukowano od 1.3 do 1.5 mln sztuk plytek pozlacanego wolframu,z czego 640 000 sztuk trafilo do Fort Knox i te plytki mnie w tej chwile nie obchodza.Ale czy wiesz cos o reszcie?Gdzie oni sa?Moze wlasnie w sejfach FED,w jednym z jego Bankow udajac prawdziwe zloto.
                            • mara571 mam rozumiec Igor, ze jako 28.08.11, 20:46
                              chemik, kandytat nauk chemicznych, pomogles w produkcji tych pozlacanych sztabek i stad twoja pewnosc, ze on juz nie sa ze zlota tylko z pozlacanego wolframu?
                              • igor_uk Re: mam rozumiec Igor, ze jako 28.08.11, 21:00
                                mara,nigdy nie twierdzilem,ze mam jakijs zwiazek z chemia.
                                Co dotyczy tego cyganskiego " zlota" ,to po tym,jak to odkryli Chinczyku,to o tym bylo dosc glosno.Nic nie slyszlas? A moze nie wiesz,ze kazda plytka zlota ma swoj numer identyfikacyjny(unikatowy) i po dochodzeniu Chinczykow,wyszlo,ze to zloto,zgodnie z numerami, pochodzi z FED?
                  • felusiak1 kłamiesz mańka 28.08.11, 19:50
                    do głupoty przyznawałem się razy kilka, bez bicia, dobrowolnie.
                    no zobacz ewka jaki ja głupi jestem. nic nie potrafię zrozumieć. ty natomiast wiesz wszystko i rozumiesz wszysstko. pan bóg dał ci to czego nie dał innym. pewnie jesteś też ładna. szczodrość boska nie zna granic.
                    forum.gazeta.pl/forum/w,50,127998815,128030772,Re_Ron_Paul_piate_kolo_u_wozu_.html
                    do tego jestem jeszcze głupi i gruby i brzydki i stary i smierdzi mi z ust.
                    forum.gazeta.pl/forum/w,50,128032693,128036767,Re_trudna_dyskusja.html
                    jesteś kłamczuchą. mniemam, że to genetyczne. mam rację?
                    przepraszam, zapomniałem, że taki głupek jak ja nie powinien zadawać takich prostackich pytań mądrej osobie. przecież racji nie mogę mieć nigdy.
                    • zlotamajka Re: kłamiesz mańka 28.08.11, 19:56
                      Felus, zamiast bic piane to lepiej powiedz gdzie te zloto. Tak bajduzysz ze nawet twoi grupies traca w ciebie wiare.
                      • igor_uk majka. 28.08.11, 19:59
                        Daj spokoj felusiu.Jak by on to wiedzial,to by juz nie zyl.
                        • zlotamajka Re: majka. 28.08.11, 20:11
                          Gorzej gdyby wiedzial i przyznal sie ze wie. Ale szkoda mi wojtusia. Zobacz jak sie biedaczysko rozczarowalo swoim idolem ekonomicznym.
                          • wojciech.2345 Re: majka. 28.08.11, 20:18
                            zlotamajka napisała:
                            > Gorzej gdyby wiedzial i przyznal sie ze wie. Ale szkoda mi wojtusia. Zobacz jak sie biedaczysko rozczarowalo swoim idolem ekonomicznym.
                            --------------
                            A ja mu tak wierzyłem. Totalne rozczarowanie.

Inna sprawa kto buchnął to złoto?
                      • wojciech.2345 Re: kłamiesz mańka 28.08.11, 20:01
                        zlotamajka napisała:
                        > Felus, zamiast bic piane to lepiej powiedz gdzie te zloto. Tak bajduzysz ze nawet twoi grupies traca w ciebie wiare.
                        ----------------------
                        No właśnie. Ja przestałem wierzyć Felusiakowi po tym incydencie.
                        Przecież z takiej ilości złota połowa Amerykanów mogłaby mieć złote zęby.

Taka strata.
                        • mara571 Re: kłamiesz mańka 28.08.11, 20:10
                          i mogliby sie wyprowadzic na rosyjska prowincje..
                    • igor_uk Re: kłamiesz mańka 28.08.11, 19:58
                      felus,podtwierdzam wszystko,co piszesz w tym poscie o sobie.Wiele razy pisales,jaki jestes glupi.
                      Majka,tym razem felus mowi prawde i tylko prawde.Nie musisz otwierac linkow.
                      • mara571 mańka nie mowi , 28.08.11, 20:13
                        bo wie kto ukradl zloto. Ale nie powie.
                        Ale chce zyc, bo jest mloda icale zycie jeszcze przed nia.
                        Chyba, ze zdarzy sie jakas rewolucja i pelna zapalu manka wzmie w niej udzial.
    • jankowski1960 Re: FED mowi: nie mamy zlota 28.08.11, 20:46
      NIE SZKODZI SKURWIELE, napadniecie na Wenezuele i bedzie zloto...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka