Dodaj do ulubionych

jak to sie zmienia punkt widzenia...

12.12.11, 09:50
Pewnego razu na Ukrainie rzadzil prezydent Juszczenko.

Jak wiesc niesie - traktowal UPAka Bandere jako bohatera Ukrainy, a formacjami wspierajacymi prezydenta byli nacjonalisci z okolic Lwowa. Ich ideowi poprzednicy dokonali podczas wojny m. in. rzezi na Kresach.

Prosze mnie poprawic, jesli sie myle.

"Wolna" i "niezalezna" prase typu GazWyb to nie martwilo!
Juszczenko byl symbolem Wolnosci i Sprawiedliwosci, a nawet Prawosci, Walki ze Zniewoleniem!

(bo byl anty"ruski", a to zwalnia ze wszelkiej odpowiedzialnosci, nawet z oplakiwania polskiej krwi i pietnowania winnych - smutne to i tragiczne, ale mam racje czy nie?)

Przymykano oczy na zapaszki go otaczajace.

Az tu nagle czytam w GazWybie:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10799063,NOP_brata_sie_z_antypolska_Swoboda___Nasza_sprawa_.html
W opinii GazWybu wspolpraca z nacjonalistami ukrainskimi spod znaku Swobody kompromituje NOP!

"partia ta ma neofaszystowskie korzenie, a szczególnym kultem otacza pamięć o antypolskich akcjach OUN-UPA i oddziałach Waffen-SS Galizien."

W przyp. Juszczenki - nie szkodzi.
W przyp. NOP - niedobrze, szkodzi, kompromituje.

Zaiste - "wolne" i "obiektywne" standardy "niezaleznej" prasy zachodniej, w tym GazWybu!

Najwieksze zdumienie budzi chyba zwrot szanownych redaktorow GazWybu: "antypolskie akcje".

Czy mozna w ten sposob nazywac mordy i ludobojstwo?
Moze Katyn to tez tylko i wylacznie "antypolskie dzialanie"?
Obserwuj wątek
    • walter622 Witaj Książka 12.12.11, 12:43
      czlowiek_ksiazka napisała:
      > Pewnego razu na Ukrainie rzadzil prezydent Juszczenko.

Czy naprawdę sadzisz, że nasze rodzime wacki nic nie wiedziały o tego typu fotkach?

eg.ru/daily/politics/17553/
      Kto chciał wiedzieć ten wiedział z czym wtedy mieliśmy do czynienia. A bydełku zawsze można wmówić, że to tylko złudzenie.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
      Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
    • malkontent6 Re: jak to sie zmienia punkt widzenia... 12.12.11, 14:00
      darekvtb napisał:

> Bydelko ma krotka pamiec,

Kto to (lub co to) jest bydełko?
      • eva15 Re: jak to sie zmienia punkt widzenia... 12.12.11, 23:05
        Bydełko nie wie, że jest bydełkiem, więc zadaje głupie pytania.
        • malkontent6 Re: jak to sie zmienia punkt widzenia... 13.12.11, 03:09
          Masz na myśli ludzi, którzy bezmyślnie głosują na Putina?

Chyba nie, oni nie zadają pytań.
    • j-k nie stawiaj Juszczenki pod sciana, byl politykiem 12.12.11, 14:33
      jasne, ze musial sie na kims opierac, przyznawal, ze UPA walczyla o niepodlegla ukraine,
      ale jednak o zbrodniach na Polakach publicznie mowil. i prosil o przebaczenie.
      • czlowiek_ksiazka Re: nie stawiaj Juszczenki pod sciana, byl polity 12.12.11, 22:35
        Jak można, Janusz, JAK walczyć o "wolną Ukrainę" mordując dzieci i kobiety?

Co ma przybijanie Polaków do drzew i mordowanie Żydów wspólnego z "niepodległością"?

Naziści wygnali Sowietów z Ukrainy, a wtedy "walczący o niepodległość" UPAcy zaczęli mordować.

Czy ty w ogóle JARZYSZ i ROZUMIESZ co wypisujesz??
        • br0fl0vski Re: nie stawiaj Juszczenki pod sciana, byl polity 12.12.11, 22:43
          no coz , to podrecznikowy przyklad psychopaty
        • eva15 Re: nie stawiaj Juszczenki pod sciana, byl polity 12.12.11, 23:07
          Januszkowi można tylko życzyć, by dużo spał, wtedy nie wypisuje głupot.
        • malkontent6 Re: nie stawiaj Juszczenki pod sciana, byl polity 13.12.11, 14:22
          Chyba pierwszy raz na tym forum piszesz o cierpieniach Polaków na Wschodzie. Tylko dlaczego twój Wschód kończy się na Ukrainie?
        • j-k Re: nie stawiaj Juszczenki pod sciana, byl polity 13.12.11, 14:23
          Jak można, Janusz, JAK walczyć o "wolną Ukrainę" mordując dzieci i kobiety?

mnie o to pytasz ?
          UPA nie jest bohaterem mojego romansu, lecz organizacja niepodleglosciowa stosujaca zbrodnicze, nawet w czasi wojny metody.

Pisalem tylko o Juszczence - ze tak on to wlasnie widzial, nie popierajac UPA bezkrytycznie.
      • swiblowo Re: nie stawiaj Juszczenki pod sciana, byl polity 13.12.11, 00:22
        Aaaaa, okazuje sie, ze bycie politykiem usprawiedliwia ludzi opierajacych sie o byle gowno?
        Niezla fucha. Zwalnia tez ze spowiedzi? Od razu masz "odpust zupelny"? Ale czadowo...!
    • br0fl0vski Re: jak to sie zmienia punkt widzenia... 12.12.11, 22:48
      quantumfuture.net/pl/psychopath_2.html
    • swiblowo Re: jak to sie zmienia punkt widzenia... 12.12.11, 23:06
      Coz...zenujace to jest. Nie wiem, co jeszcze mozna dodac?
      • eva15 Podwójna moralność to temat rzeka 12.12.11, 23:13
        swiblowo napisała:

> Coz...zenujace to jest. Nie wiem, co jeszcze mozna dodac?

Ooo, dodać można wiele, podwójna moralność Zachodu (i Polski) to temat rzeka. Np. obecnie Zachód, w którym w niektórych krajach ZLIKWIDOWANO wolne wybory (czyli eufemistycznie mówiąc przełożono na później) jak np. w Grecji i we Włoszech i rządy demokratycznie wybieralne zastąpiono rządami bankierów z Goldman Sachsa, pochyla się z troską nad niedemokratycznymi ponoć wyborami w Rosji. Zamiast dziwić się, że tam taki przeżytek jak wybory jeszcze w ogóle istnieje... Grecja i Włochy są bardziej postępowe.
        • swiblowo Re: Podwójna moralność to temat rzeka 12.12.11, 23:32
          Hehehee, masz racje. Sam temat o podwojnej moralnosci jest tak...mierski bo w tym kontekscie to nic innego jak robienie baranow z ludzi. Temat zapewne bardzo interesujacy w zakresie socjologii.
          Rzeczywiscie "Polacy" przekroczyli poziom sredni i w podwojnej moralnosci sa w finale. Tym bardziej ochydne, ze glownym pionkiem w grze pozostaje oslawiony Katyn. Kresy zawsze jakies "porzucone" byly - i jak widac sa nadal. Taki smierdzacy temat - lepiej nie dotykac. Juz tym bardziej w polaczeniu z polityka - szambo by nas zalalo. I tu byc moze maja racje, ze do zachodu nam blizej (?!). Wszak oswoilismy niezle ich moralnosc.
          • eva15 Re: Podwójna moralność to temat rzeka 13.12.11, 00:31
            No właśnie - na złość Ruskim Polska się sprostytułowała.
        • czlowiek_ksiazka Re: Podwójna moralność to temat rzeka 12.12.11, 23:35
          Potrójna moralność - to wg mnie znak firmowy Zachodu.

Mniejsza z nieszczęsnym Zachodem skąpanym w kryzysie, totalitarnej poprawności politycznej i innych brzydkich -izmach, wyniośle pouczającym Rosję i Chiny "jak należy żyć".

Dlaczego w Polsce - nawet biorąc pod uwagę zaszłości historyczno-socjologiczne, czyli kod kulturowy Polaków skierowany niezmiennie i niezależnie od okoliczności ostrzem na rosyjski Wschód - nie znajdzie się nikt, kto głośno i dobitnie powie co o tym myśli??

Jeden prof. Łagowski to za mało na 38 mln kraj!

Przecież to jest psi obowiązek tzw. zawodowych, dyżurnych autorytetów moralnych i wszelkiej innej maści moralistów!

ANI JEDEN Michnik!!??

Nie ma nikogo kto położy tamę, kres temu szaleństwo - abstrahując od głównego wątku?

Przecież polską krwią nie można kupczyć!
          • swiblowo Re: Podwójna moralność to temat rzeka 12.12.11, 23:55

> Przecież polską krwią nie można kupczyć!

Alez mozna. I jest to robione. I bylo robione. Nie tylko obecnie - przez udzial polskich zolnierzy w "misjach pokojowych", w II WS ale duzo, duzo wczesniej. Niestety NIKT o TYM nie powie, albowiem laczy sie to z wyraznie antysemickimi (hehehee) tematami. A to jest "niezgodne z przepisami" o demokracji.
        • yurek11111 evcia masz do wyboru harakiri,albo sepuku 13.12.11, 00:11

Widzisz jaki jestem demokratyczny, daje ci wybor,twoje oburzenie jest uzasadnione,tylko do listy mozesz smialo dopisac Rosje,powiedzialbym nawet ze podwojna moralnosc Rosji to temat ocean....
          O tym knizka nie otwiera watkow,a czemu? :-)))))))

re:Ooo, dodać można wiele, podwójna moralność Zachodu (i Polski) to temat rzeka.
          • swiblowo Re: evcia masz do wyboru harakiri,albo sepuku 13.12.11, 00:13
            yurek11111 to Ty otworz taki watek. W czym problem?
            • yurek11111 Re: evcia masz do wyboru harakiri,albo sepuku 13.12.11, 00:26
              Po co,przeciez wiem ze wszedzie sa wacki,mam swoj rozum wiec milosiernie milcze.... :-)))))
            • eva15 Re: evcia masz do wyboru harakiri,albo sepuku 13.12.11, 00:35
              No jak on ma otworzyć pusty wątek? To wariat, ae znowu nie aż taki.
              • yurek11111 Re: evcia masz do wyboru harakiri,albo sepuku 13.12.11, 00:59
                oj evcia, evcia,pusta to jestes TY.... :-)))))))))))))))
                • eva15 Re: evcia masz do wyboru harakiri,albo sepuku 13.12.11, 01:20
                  A to o się wysiłeś na poważne argumenty, brawo!
                  • yurek11111 Re: evcia masz do wyboru harakiri,albo sepuku 13.12.11, 01:52
                    evcia idz spac,co madrego moge napisac na twoje absurdalne "argumenty":-No jak on ma otworzyć pusty wątek? To wariat, ae znowu nie aż taki.
            • walter622 Witaj Sviblovo !!! 13.12.11, 10:39
              swiblowo napisała:

> yurek11111 to Ty otworz taki watek. W czym problem?

Wiele ryzykujesz - zaraz się dowiesz, że nie jesteś "prawdziwym Polakiem" tylko faciem,
              który na tym forum jest "TOLEROWANY". Ostatnio w Warszawie pojawiły się tramwaje
              z bardzo osobliwym napisem : "Nur für echte Polen-Katholiken"-:)))))))))

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
              • malkontent6 Re: Witaj Sviblovo !!! 13.12.11, 14:20
                walter622 napisał:

> Ostatnio w Warszawie pojawiły się tramwaje
                > z bardzo osobliwym napisem : "Nur für echte Polen-Katholiken"-:)))))))))

Wołodia, zrób zdjęcie takiego tramwaju i wklej na forum. Takie sprawy trzeba nagłasniać i potępiać. Oczywiście jeśli prawdą jest to co piszesz.
                • mongolszuudan Re: Witaj Sviblovo !!! 13.12.11, 19:36
                  Proponujesz potepiac wolnosc slowa i wiary?
                  • malkontent6 Re: Witaj Sviblovo !!! 13.12.11, 19:40
                    Nie. Chcę potępiać głupotę.

Jakoś wątpię, że ktoś zainstalował takie napisy na tramwajach w Warszawie. Nie widziałem czegoś takiego podczas mojego pobytu w Warszawie w październiku. Wydaje mi się, że nasz Wołodia wymyśla takie historie.
                    • mongolszuudan Re: Witaj Sviblovo !!! 13.12.11, 19:44
                      Napewno. Jednak glupota tez ma prawo bycia. Represjami z glupota nie walcza.
                      • malkontent6 Re: Witaj Sviblovo !!! 13.12.11, 19:49
                        Ja nie mam na myśli represji. Pomysłodawcę takiego napisu należy zapytać co ma na myśli.
              • swiblowo Privet Walter! 13.12.11, 19:32
                Wiem, ze jedynie mnie TOLERUJA, hehehee! Mam bana na zakladanie watkow. Trudno sie mowi. Jesli bedzie konfrontacja z yurkiem - wypuszcze par!
                • walter622 Privet 13.12.11, 20:16
                  swiblowo napisała:

> Wiem, ze jedynie mnie TOLERUJA, hehehee!

Trzeba się cieszyć z życia puki jeszcze można. Możesz sobie pochodzić na piechotkę, nie wsiadając do forumowego tramwaju. Jutro nawet tego możesz być pozbawiony, bo cię pogonią na jakiś Umszlagplatz. Coraz więcej, nawet na tym forum, jest chętnych do wydawania odpowiednich Kennkarte. Dla jednych dość ponure perspektywy, a dla innych
                  szykuje się tyle nowych możliwości.

www.youtube.com/watch?v=UwjFeIFmTAM
                  **************************************************************
                  • swiblowo Re: Privet 13.12.11, 22:52
                    Dlaczego tak ponuro, Walter? Cos przeczuwasz...

Jazda forumowym tramwajem to tylko привычкa. Kiedys wiecej rozrywki chyba mi to dostarczalo.
                    • walter622 Re: Privet 13.12.11, 22:58
                      swiblowo napisała:

> Cos przeczuwasz...
                      Kiepsko to widzę. Jak można "bezboleśnie" rozładować obecny kryzys ?
                      Chyba tylko jakąś solidną jatką - pytanie kogo puścić "pod nóż"?

> Kiedys wiecej rozrywki chyba mi to dostarczalo.
                      Owszem, kiedyś było mniej tych "tabliczek" i chętnych by je "przykręcać".

**************************************************************
                    • eva15 Re: Privet 13.12.11, 23:12
                      swiblowo napisała:

> Dlaczego tak ponuro, Walter? Cos przeczuwasz...

Lepiej już było, Swiblowo...
                      • eva15 Re: Privet 13.12.11, 23:12
                        Nikt tego nie docenił...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka