Dodaj do ulubionych

relaksacja poprzez piekno

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.04, 20:09
Zapraszam do zobaczenia wspanialych stron, ktore pokazuja nam nasz cudowny
wszechswiat...

www.nasa.gov/images/content/59369main_abell2029_comp.jpg
www.nasa.gov/images/content/56533main_MM_image_feature_142_jwfull.jpg
www.nasa.gov/images/content/56542main_hilights_6.jpg
wspaniale... boskie... przepiekne...
Obserwuj wątek
    • esther-leah Re: relaksacja poprzez piekno 10.06.04, 20:18
      Dzieki, sa niezwykle!
      To drugie jest po prostu niesamowite...
      • Gość: chuchem Re: relaksacja poprzez piekno IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.04, 20:22
        tak, niezwykle... a jak relaksuje po dyskusji na forum...

Swiat jest tak wielki, ze nawet sobie nie zdaje spraw, ze istniejemy!
        • tifus.nie.flavius Re: relaksacja poprzez piekno 10.06.04, 23:20
          deske,
          znowu jakies syjamistyczne wymysly tutaj rozprzestrzeniasz. W Koranie jasno
          napisane ze ziemia jest plaska i ze gwiazdy kreca sie wokol ziemi. Te
          wszystkie tzw zdjecia z kosmosu to marne syjamistyczne podrobki Mossadu ktore
          maja na celu zwodzic wiernych w strone grzesznych wierzen.
          t.
    • Gość: chuchem wiecej zdjec IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.04, 20:21
      www.nasa.gov/images/content/57717main_spitzer-041304-browse.jpg
      www.nasa.gov/vision/universe/starsgalaxies/f-2mass.html
      • esther-leah Re: wiecej zdjec 10.06.04, 20:26
        Bardzo mi sie podoba to ujecie Mlecznej Drogi.
    • esther-leah Re: relaksacja poprzez piekno 10.06.04, 20:22
      Dobra, dobra!
      Juz nie wiesz co wymyslic, aby odwrocic uwage od konfliktu na Bliskim-
      Wschodzie!!
      :)
      • Gość: chuchem a po co? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.04, 20:23
        Ja nie chce odwracac niczyjej uwagi! Ja tylko jestem zafascynowany swiatem i
        uwazam, ze czasem trzeba sobie uzmyslowic, jakie piekno nas otacza!
        • esther-leah Re: a po co? 10.06.04, 20:28
          Wiem ;)

W kazdym razie moja odwrociles i bardzo sie z tego ciesze.
          A Mleczna Droga wyglada, jakby byla posypana cynamonem...
          • Gość: chuchem Re: a po co? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.04, 20:34
            to forum swiat, a swiat jest wiekszy niz nam sie wydaje... pozdrawiam
            mieszkanke kosmosu!
            • esther-leah Re: a po co? 10.06.04, 20:56
              :)

Zycze dlugotrwalego zachwytu i gwiezdzistego wieczoru!
              • Gość: Borek Re: a po co? IP: *.g.pppool.de 10.06.04, 21:27
                www.ebi.ac.uk/~kunin/camera/ocean.jpg
    • Gość: sp;lit Re: relaksacja poprzez piekno ,... Nebulas ! IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 10.06.04, 21:40
      Osobiscie przekladam mglawice ponad wszystkie inne dowody kreacji Stworcy .

Czasem biwakuje nad Columbia River na pustyni z daleka od swiatel ,... Milky Way
      widac golym okiem jak mgle , a ze zwykla lornetka widac ze to miliony gwiazd .

Czy wiesz ze Pluto odkryty w 1930 tym roku jest dokladnie opisany w ksiedze
      Gilgamesh'a , zapisu starszego o ponad 1000 lat od starego testamentu ? Jest
      tam rowniez mowa o 10-tej planecie i wielkiej katastrofie w naszym ukladzie
      slonecznym ?

Ostatnio ogladalem w obserwatorium pobliskiego High School , Wenus , ktora nie
      bedzie tak blisko znowu przez ponad 270 lat .

Niech mi ktos powie ze zaczelo sie od Big Bang a my powstalismy z ameby :)

uklony

==============================================================================

nssdc.gsfc.nasa.gov/photo_gallery/photogallery-astro-nebula.html
      • Gość: dana33 Re: relaksacja poprzez piekno IP: 192.115.56.* 10.06.04, 22:44
        to sa zupelnie fantastyczne zdjecia..... dzieki wam
        • Gość: sp;lit Re: relaks poprzez piekno ,... Sp;litowi tyz ? :) IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 10.06.04, 23:01
          • esther-leah Re: relaks poprzez piekno ,... Sp;litowi tyz ? :) 10.06.04, 23:15
            Kosmos!
            Mglawice sa rewelacyjne.

Szkoda, ze nie zostalam astronautka... :(
            Nawet nie wiedzialam, ze mozna cos rownie pieknego zaobserwowac w kosmosie.
            Czy one sa rzeczywiscie takie barwne? (czy to moze propaganda NASA? :) )

• tifus.nie.flavius Re: relaks poprzez piekno ,... Sp;litowi tyz ? :) 10.06.04, 23:21
              deske,
              to syjamistyczna propaganda agentow Mossadu.
              Nie ma kosmosu!
              Poczytaj Koran!
              t.
              • esther-leah Re: relaks poprzez piekno ,... Sp;litowi tyz ? :) 10.06.04, 23:36
                tifus.nie.flavius napisa3:

> deske,
                > to syjamistyczna propaganda agentow Mossadu.
                > Nie ma kosmosu!

:0

> Poczytaj Koran!

Poczytam :|

> t.

Ale zaraz, chwileczke!
                To skad spadla rakieta Columbia?
              • Gość: sp;lit Re: relaks poprzez piekno ,... Sp;litowi tyz ? :) IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 10.06.04, 23:53
                Byly tez wyjatki mutacji ameby , szerzej znane pod terminem tyfusy i co
                ciekawe , mimo ze laza na dwoch flapusach , w rozwoju nie posunely nie zaszly
                zbyt daleko . Popatrz w lustro , poczytaj siebie i nie zaprzeczysz temu !

uklony
          • Gość: dana33 Re: relaks poprzez piekno ,... Sp;litowi tyz ? :) IP: *.jazo.org.il 11.06.04, 07:31
            zupelnie wyjatkowo tyz.
            • Gość: Borek Normandia IP: *.g.pppool.de 11.06.04, 10:04
              jorge.buelle.bei.t-online.de/meer.jpeg
            • Gość: sp;lit Re: relaks poprzez piekno ,... Sp;litowi tyz ? :) IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 12.06.04, 01:42
              No to ja cie dana , zupelnie wyjatkowo tyz. ,... W polowie drogi :)

Jak ty mnie nie bedziesz kopac ponizej pasa (rozlupany is no problem) no to ja
              ci dana przyrzekam , ze od deal , ja ci juz nie bede szczal do kawy ,... Deal ?

uklony
    • Gość: chuchem nowa strona ze zdjeciami IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.04, 13:26
      ze sklepienia niebieskiego zejdzmy do glebin morz:

tools.coralreef.org/objects/view.acs?object_id=549
      ...
      • esther-leah Re: nowa strona ze zdjeciami 11.06.04, 14:20
        Spojrzenia Hermit Crabe'a dlugo bede nosic w sercu...
        • Gość: chuchem Re: nowa strona ze zdjeciami IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.04, 14:25
          a ja Parrotfish'a :)
          • esther-leah Re: nowa strona ze zdjeciami 11.06.04, 15:00
            "Jakie mnogie sa Twoje dziela, Panie!
            Wszystkies w madrosci uczynil,
            pelna jest ziemia bogactw Twoich.

Oto morze wielkie i szerokie,
            a w nim stwory bez liczby,
            zwierzeta male i duze.

Tam przechodza okrety
            i Lewiatan, ktorego uformowales,
            aby igral w nim."

Psalm Dawidowy 104: 24-26

A ten Lewiatan, to na samym dole po prawej :)
    • Gość: sp;lit No bones. No brains. But what a sting! IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 11.06.04, 17:53
      Secretive , fascinating , beautiful , secretive , innocent and often deadly ,..

No , not a women ,... www.imagequest3d.com/catalogue/jellyfish/

===============================================================================

And the biggest sucker of all the Sea Creatures ;

Za chwile przyjemnosci ona zostawia go z brzuchem ,... On rodzi i wychowuje
      samotnie rebiate , a ona w tym czasie bzyka jego kolegow , innych frajerow :)

uklony

www.rosings.com/seahorse.jpg
      • Gość: AS Re: No bones. No brains. But what a sting! IP: *.211.39-62.rev.gaoland.net 11.06.04, 18:10
        Upside-down Jelly przypomina moja tesciowa. (Taka gefillte Upside-down Jelly!)

Z Twego opisu bylaby niezlym symbolem dla wojujacych feministek!

Ladne stworzatka!

• Gość: borek Relaksacja realizmu socjalistycznego. IP: *.g.pppool.de 12.06.04, 01:09
          www.kdvr.de/bilder/malerei/malerei.html
          • Gość: Borek Dziela malarstwa swiatowego... IP: *.g.pppool.de 12.06.04, 01:36
            ...na tej stronie.
            www.ibiblio.org/wm/paint/auth/
            A plansze wykorzystywane w norweskich szkolach w mozolnym procesie nauczania
            znajdziesz tu.
            www-lu.hive.no/plansjer/
    • Gość: sp;lit Re: relaksacja poprzez piekno IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 12.06.04, 03:28
      Najpiekniejsza rzezba - Pieta ,... MICHELANGELO di Lodovico Buonarroti , jesli
      ktos ma dostep do biblioteki , to zajrzyjcie do albumu Buonarroti , zwroccie
      uwage na reka Chrystusa ,...

M Angelo spedzil duzo czasu na studiowanie anatomii czlowieka , na zywo za
      darmo , placac gruba forse za studiowanie nieboszczykow ,... Biorac pod uwage
      jego perfekcjionizm i patrzac na reke Jezusa , Piety nie trzeba byc geniuszem
      zeby zauwazyc ze reka jest zywa - Kazda zmarszczka , kazda zyla wydaje sie ze
      tetni pulsem i zyciem ,...

Perfekcjonista tego kalibru nie zapomnial by nigdy, ze Pieta trzyma na kolanach
      martwe cialo ,... W rece Chrystusa Piety jest cala esensja cierpienia i zycia ,
      dla nas moze niewidoczny , ale dla niego niezaprzeczalny wyraz wiary ,...

www.kfki.hu/~arthp/html/m/michelan/1sculptu/pieta/1pieta1.html
      • Gość: sp;lit Re: relaksacja poprzez piekno IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 12.06.04, 03:36
        Sorry ,... Nie zapomnij kliknac na fotke ,...

uklony

==============================================================================

www.kfki.hu/~arthp/html/m/michelan/1sculptu/pieta/1pieta1.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka