Dodaj do ulubionych

Jaka demokracje niosa dermokratory?

19.02.12, 18:29
Dermokratory mania dzikusow:
Demokracja-to dostatek,sprawiedliwosc,wolnosc.Rozne niedorozwoje z krajow z "niedorozwinietych " zaczyna w to wierzyc.Ale nie rozumia tego,ze -"co wolno wojewodzie,to nie tobie smrodzie", zeby demokracja pracowala,najpierw trzeba stac bogatym,wolnym i wiedziec,czym jest sprawiedliwosc.Oprocz tego jest waznym,zeby spoleczenstwa dojrzeli do tego,po prostu nie pluli na chodniki (uproszczajac sprawe) .Jak tego wszystkiego nie ma, w panstwach zmuszanych do demokracji,to tam zamiast wymazonego ustroju (demokracji) beda miec dermokracje - czyli pseudodemokratyczny chaos,glod,rozroby i wojny domowe (to wszystko mamy w Libii,Iraku,Afganistanie) i w ostatecznosci przyjdzie czas na dyktature,ktora bedzie o wiele bardziej brutalna,niz ta ,ktora dermokratory pozbawili wladzy.

Czyli,nawiazujac do pytania z tytula watka, mozno powiedziec jedno -dermokratory moga przyniesc tylko dermokracje,po rosyjsku to brzmu o wiele lepiej - дерьмoкрaция,od slowa -дерьмo ( goowno).

Obserwuj wątek
    • johnny-kalesony Re: Jaka demokracje niosa dermokratory? 19.02.12, 18:40
      Rzeczywiście - ta oboczność lingwistyczna jest nieszczęściem Rosji.

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • igor_uk Nie,kalesony. 19.02.12, 18:46
        To wlasnie bedzie zbawieniem Swiata.W co zaczyna wierzyc co raz wiecej ludzi na calym Swiecie.
        Przyjdzie dzien,kiedy i ty bedziesz spogladac na wschod,wypatrujac moja mila, usmiechnieta twarz - twarz twojego zbawiciela.
    • yurek11111 Putin jako dermokrator? 19.02.12, 18:50
      igorczik, dostatek,sprawiedliwosc,wolnosc i cos tam jeszcze to kielbasa wyborcza przyszlego prezydenta CCCP,tfu,FR... :-))))
      • igor_uk yurek11111 19.02.12, 18:57
        Ten temat dla ciebie jest za trudny,proponuje porazmawiac o czyms lzejszym.Moze o dualizmie korpuskularno-falowym?
        • yurek11111 Re: yurek11111 19.02.12, 19:21
          igorczik,dualizm korpuskularno-falowy to za latwy temat,"Putin jako dermokrator" ,to temat w ktorym sie sprawdzam....:-)))

igor_uk napisał:

> Ten temat dla ciebie jest za trudny,proponuje porazmawiac o czyms lzejszym.Moz
          > e o dualizmie korpuskularno-falowym?
          • igor_uk Re: yurek11111 19.02.12, 19:29
            Nie sprawdzasz sie,poniewaz Putin jest ANTYdermokratorem i wlasnie za to go nie lubisz.Ale ,jak widze,z tego nie zdajesz sobie sprawe.
            • kaszebe12 Globalny brain-washing... 19.02.12, 20:43
              ...doprowadzil nas do tego ,ze zapomnielismy o prawdziwych znaczeniu tylu slow...wezmy prosty przyklad slowa "Dyktator".-Demokratura wpaja nam , ze dyktator a satrapa to jedno i to samo , zapominajac ,ze autentyczna dyktatura jest pomyslem grekorzymskiej demokracji i ma bardzo pozytywne znaczenie. - Zalozmy , ze Rosja rzadzi ,jak to przedstawiaja zachodnie media ,dyktator.-Czy ow dyktator musi byc postacia pejoratywna ?
    • pimpus18 Re: Jaka demokracje niosa dermokratory? 19.02.12, 21:02
      Aby była demokracja, najpierw trzeba być bogatym,wolnym i wiedziec,czym jest sprawiedliwosc!?

Tak po jakiego wała potrzeba jest demokracja?

Pisanie do dupie Maryni też daje wiele przyjemności.
      • igor_uk Ha,ha. 19.02.12, 21:10
        Pimpus,czyli uwazasz,ze to demokracja daje ludziam dostatek,wolnosc i sprawiedliwosc?
        • pimpus18 Re: Ha,ha. 19.02.12, 21:33
          Igor, ty masz jeden zasadniczy problem - Ty tego po prostu nie rozumiesz.

Eva też zresztą nie, ale ona nie musi, bo jest i tak za mądra.

Czy w Chinach potrzebna im jest do czegoś demokracja czy oni sobie tym głowę zawracają?

W Rosji o tym głównie dyskutują teraz i na Zachodzie, ale jak chodzi o Serbię, Irak, Afganistan i Libię, albo Syrię, to nie ma to większego znaczenia.

Państwo musi przede wszystkim działać. Jest to możliwe np. także u Arabów, bo oni już tacy są.
          O tym trzeba dyskutować, tylko tu nie ma z kim.
          • igor_uk Re: Ha,ha. 19.02.12, 22:01
            Pimpus, twoja pewnosc tego,ze nikt oprocz ciebie nic nie rozumie,jest wprost rozczulajaca,ale nie o tobie mowa.
            Ty absolutnie nic nie zrozumiales z tego,co napisalem.A napisalem dokladnie to,ze demokracja nie moze byc a nie cela,a nie narzedziem.Ona nic nie stwarza. Napisalem dokladnie to:

"Dermokratory mania dzikusow:
            Demokracja-to dostatek,sprawiedliwosc,wolnosc.Rozne niedorozwoje z krajow "niedorozwinietych " zaczyna w to wierzyc."

Pimpus,prosze czytac teksty ze zrozumieniem.
            • pimpus18 Re: Ha,ha. 19.02.12, 22:17
              Igor, to ty nic nie zrozumiałeś.

Demokracja jest fajna i stwarza wiele istotnych możliwości.

Problem jest, jak to zrobić, żeby mogła zaistnieć w globalnym świecie.

Jak można konkurować nakładając na siebie demokratyczne ograniczenia i rygory z kimś, kto żadnych ograniczeń i rygorów nie uznaje?

Jesteś już przeciwnikiem demokracji? Ciekawe.
              • igor_uk Re: Ha,ha. 19.02.12, 22:27
                Nadal nic nie rozumiesz .Przeczytaj uwaznie caly post,otwierajacy watek,to moze Tobie zaswita,co w nim napisalem. Jak jakijs fragment bedzie niezrozumialy,daj znac.Moj polski nie jest doskonaly i moze tekst potrzebuje korrekcji.
                • pimpus18 Re: Ha,ha. 19.02.12, 22:34
                  Igor, ja właśnie tłumaczę ci na czym ta korekcja miałaby polegać, ale ty zamiast się do tego odnieść ciągle wierzgasz.

Sam widzisz, dyskutować tu nikt nie chce.

Mnie to x... obchodzi, ale taki Putin nie ma łatwo.
                  • igor_uk Pimpus. 19.02.12, 23:01
                    Nu to w takim razie ,zeby dyskutowac dalej,musze tobie powiedziec kilka rzeczy:
                    1.Uwazam,ze kraj biedny,zalezny i nie majacy pojecia o tym,co to jest zachodni system prawny,nie ma szans na to,zeby narzucona przez zachod ,na swoj wzor,demokracja ,dzialala.
                    2. Demokracja nie moze byc narzedziem dla tego,zeby Kraj stal bogatym.Historia uczy temu,ze kraje najpierw stali sie bogate,a dopiero pozniej zaczeli mysliec o demokracji ,ktora de facto malo co ma wspolnego z defenicja tego slowa.Zachodnia demokracja,to tylko piekny slogan propagandowy,ale ten system dzialal dosc sprawnie .
                    3.Sila narzucona demokracja daje odwrotne skutki od zamierzonych,poniewaz w ostatecznosci powstanie cos ,co jest o wiele gorsze,co bylo przed tym.

Nu i na koniec.Wrogiem demokracji nie jestem,wrecz przeciwnie,jestem goracym zwolennikiem tego systemu.
                    Teraz oczekuje od ciebie,ze ty przestaniesz mnie ciagle o cos pytac,a nareszcie postarasz sie powiedziec,co i sam o tym wszystkim myslisz.
                    • pimpus18 Re: Pimpus. 19.02.12, 23:32
                      ad 1.
                      Ta twoja teoria nie wyjaśnia tego, w jaki sposób Zachód stał się bogaty i czy to może (powinno) się powtórzyć i stać się drogą dla biednych krajów.

ad 2. Jeśli uważasz, że historia kołem się toczy, to jesteś w błędzie - bo świat się jednak bardzo zmienia i paradygmaty z przeszłości stają się mało przydatne.

ad 3. Dlaczego właściwie narzucać demokrację siłą? Dlaczego tak palantom zależy na tej Grecji, jeszcze bardziej niż samym Grekom? Rodzi to różne pytania.

Jak już sobie to wyjaśniliśmy, to może na tej podstawie da zastanowić się nad możliwymi strategiami na przyszłość.
                      • igor_uk Re: Pimpus. 19.02.12, 23:59
                        Pimpus, ale my o strategii na przyszlosc juz kilkakrotnie probowali dyskutowac.Pamjetasz czym to konczylo sie za kazdym razem?
                        • pimpus18 Re: Pimpus. 20.02.12, 00:06
                          Igor, ale to się nigdy nie kończyło z mojej winy.
                          Ja właśnie widzę, że to jest największy problem - bo kto się ma tym zajmować?

Evie i innym bardzo mądrym to też zupełnie nie leży.

Piszecie właśnie głównie o dupie Maryny i więcej was już niewiele obchodzi.

• igor_uk Re: Pimpus. 20.02.12, 00:12
                            Pimpus,ja tylko bawie sie na forum,po prostu spedzam czas.Bo i tak musial by czyms zajac sie,siedzac przy komputerze.A siedziec musze.
                            Ja nie mam zadnych aspiracji do tego,zeby ratowac Swiat,tym bardziej anonimowo,piszac na forum miedzy jednym a drugim geszeftem. Wybacz!
                            • pimpus18 Re: Pimpus. 20.02.12, 00:19
                              Igor, ciągle mi się jakoś wydaje, że stać cię na inteligentniejszą zabawę między geszeftami.

Nie chodzi o ratowanie świata, to dobrze robił Schwarzenegger i inni, ale jednak myśleć o tym nie jest znowu takie nienormalne czy jest?
                              • igor_uk Re: Pimpus. 20.02.12, 00:26
                                Pimpus,musial by wiecej zostanowiac sie nad tym wszystkim ,a ja jestem zbyt leniwy na to.Co innego blyskwiczna krotka riposta,a co innego powazna dyskusja.Na to,ja nie mam czasu ,a i checi rowniez.I tego drugiego jest wiecej.
                                • pimpus18 Re: Pimpus. 20.02.12, 00:46
                                  Tak, Igor, teoretycznie jesteś kryty, ale inni też są leniwi, jeszcze inni za głupi albo za mądrzy - co często na jedno właśnie wychodzi, bo mają wąską specjalizację.

Na wyborach wybierają potem Camerona albo Labour, a ci akurat mają na te sprawy czas, a ciemniakom mówią: There is no alternative, a i tak wszystko idzie na psy - tak jak w Grecji, tylko trochę wolniej.

Czy może jesteś zdania jak Twain, że lepiej milczeć nawet wydając się głupim, niż coś napisać i rozwiać wszelkie wątpliwości?
    • blueelvic W Rosji dermo .... czyli smrod. 19.02.12, 21:42
      W tym miejscu przyznac musze, ze wcale a wcale mnie to nie dziwi. Ale, ale ....

Tytul watku jest jaki jest i jest on na miare piszacego .... Co prosze? ... .... ja tego nie powiedzialem.

Co autor rozumie pod pojeciem demokracja? Trudno to wyczuc, a zgadywac nie wypada i dlatego napisze tak:

Mamy panstwa w pelni demokratyczne, panstwa z demokracja ulomna, sa rowniez demokracje, ktore lacza cechy demokratyczne z autorytarnymi, no i wreszcie sa rezimy autorytarne.

To, ze do Rosji zawitala dermokratura zalezalo tylko li i wylacznie od historii, ktora pisaly stulecia ... Krotko mowiac od cywilizacji do ktorej Rosja nalezy .... cywilizacji turanskiej.
      I tak to Rosja, ktora zostala uksztaltowana przez wplywy mongolskie i Dzingis Chana ... uroczy smrod dermokratury roztacza.

Rosja cara Putina - dermokratura pelna geba.

• pimpus18 Re: W Rosji dermo .... czyli smrod. 19.02.12, 21:56
        Takie tępaki jak ty, nawet nie rozumieją o co tu chodzi.

Jak słyszą demokraja, to od razu rozumieją Rosja albo Putin.

A dlaczego nie Chodorkowski albo Bierezowski, albo Bush?
        • blueelvic A o co wlasciwie chodzi? 19.02.12, 22:19
          Mozesz w skrocie wyjasnic?
      • igor_uk O blewocina odezwala sie. 19.02.12, 22:03
        I odrazu smrodem ponioslo.
        • blueelvic To kompromitacja twojej kreatywnosci. 19.02.12, 22:21
          Jestes zerem panie igor.
          • igor_uk Nic tak mnie nie cieszy. 19.02.12, 22:29
            jak negatywne oceny mojej osobowosci,wyrazone przez takich, jak ty.

p.s. Jestes kolejnym,ktory probuje sobie udowodnic,ze potrafi byc lepszym od "ruskiego chama".
            • blueelvic Przeciez to byla pochwala? 19.02.12, 22:33
              Ps. zawsze adekwatnie do przedmowcy. Zapomniales?
            • blueelvic OK igor, przekonales mnie ... 19.02.12, 22:51
              To nie ma sensu i dlatego powiem tak: www.flickr.com/photos/brostad/4789757280/
              • igor_uk Re: OK igor, przekonales mnie ... 19.02.12, 23:04
                Wole dobre wino,ale dziekuje.
                • blueelvic Wino powiadasz ... 19.02.12, 23:27
                  Do diabla, .... nie uwierzysz. Kocham wino i caly jego majestat i Ten tam na gorze moim swiadkiem, ze Bachusa darze wielka i niehamowana miloscia.

Mam butelke bialego wina z polnocno-wschodniego regionu Wloch ... butelke wina dla filozofow. Trzymalem ja na specjalna okazje. Przelezala cale siedem lat .... No wiec?
                  • igor_uk Re: Wino powiadasz ... 19.02.12, 23:57
                    Moze nie uwierzysz w to,ale jestem milostnikiem wina kalifornijskiego,daze wielkim szacunkie wina czerwone,bardzo dobrze pasuje do miesa. Bo wino samo nie pije,tylko w trakcie obiadu.
                    • blueelvic Dlaczego nie mam uwierzyc? Wierze. 20.02.12, 00:16
                      Wina z Napa Valley sa swietne. Bylem w roku 2009 w winiarni St. Clement i kosztowalem wysmienite Cabernet Sauvignon z roku 2008, ktory byl wyjatkowo dobrym rokiem.

Kocham wszystkie wina od hiszpanskiego Sherry Osborne z regionu Jerez po australijskie Shiraz ... z kotlecikami z jagniecia w rzeczy samej.
                      • igor_uk Re: Dlaczego nie mam uwierzyc? Wierze. 20.02.12, 00:20
                        Dziwnie,ale ja wlasnie to wino i kupuje zawsze ,o czym nawet kiedys wspominalem na forum:
                        Cholera,a ja ostatnio na wina kalifornijskie przerzucilem sie (tez wroga popieram).
                        Cabernet Sauvignon -rewelacja.
                        • blueelvic Wow, co za zbieg okolicznosci. 20.02.12, 00:34
                          Zastawmy polityka na pozniej, ... a tymczasem Na Zdrowie, bo wino, .... bo wino zawsze lagodzi obyczaje.

Blogoslawione jestes wino, owoc krzewu winnego i pracy rak ludzkich ...
                          • igor_uk Re: Wow, co za zbieg okolicznosci. 20.02.12, 00:37
                            Nu to Prosit.
                            • blueelvic Cheers .... 20.02.12, 00:54
                              Na zdrowie ...

Gdybys zechcial sie zainteresowac winem dla filozofow, o ktory wspominalen troche wczesniej, a ktore to jest prawdziwa poezja samego Bachusa, to daje link:

fineartamerica.com/featured/cheers-susan-jenkins.html
                              *
                              Kiedy bylem w Rzymie (dwa tygodnie) to tego wina nigdzie, doslownie nigdzie, nie moglem znalezc. Dopiero znajomy ze Sloweni, ktorego rodzina mieszkala przy granicy z wlochami przywiozl mi cztery butelki tegoz specjalu.
                            • blueelvic To nie ten link ... 20.02.12, 00:57
                              chociaz tez w temacie ...

Oto wlasciwy :fineartamerica.com/featured/cheers-susan-jenkins.html
                            • blueelvic Przepraszam, teraz jest OK. 20.02.12, 01:01
                              www.ramandolo.it/eng/home.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka