Dodaj do ulubionych

Chcecie połazić sobie po Kremlu?

28.02.12, 12:06
W ramach przedwyborczego festiwalu putinowskiego Spiegel zamieścił fajną interaktywną wędrówkę po całym Kremlu. Dobre zwłaszcza dla niemieckojęzycznych:

www.spiegel.de/flash/0,,27909,00.html
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 ja nie chcę /bt 28.02.12, 12:13
      • eva15 Re: ja nie chcę /bt 28.02.12, 12:44
        Widać nie lubisz piękna architektury i sztuki. Bywa.
      • misterpee Re: Ewa - dobry link 28.02.12, 12:44
        Co za splendor !
        • eva15 Re: Ewa - dobry link 28.02.12, 12:50
          Też uważam, że fajny, są opisy, szkoda, że tylko po niemiecku.
          • misterpee Re: Ewa - dobry link 28.02.12, 12:57
            nie przeszkadza mi , niemiecki trzeba troche poznac.
    • borrka Tylko z moim plutonem. 28.02.12, 13:28
      Oprowadzi nas aktualna narzeczona Wowy.
      • eva15 Borrcia propagandzista 28.02.12, 13:35
        Do tego wszystkiego , co i po co wypisujesz nadaje się jak znalazł wątek założony przez misterpee:

forum.gazeta.pl/forum/w,50,133778039,133778039,jak_obalic_Putina.html
        • czlowiek_ksiazka a chcesz połazić po miasteczki namiotowym w UK? 28.02.12, 13:47
          Już za późno, brutalnie i bezwględnie je usunięto.

www.lewica.pl/?id=26111&tytul=Miasteczko-namiotowe-Occupy-London-usuniete-przez-policj%EA
          Ale red. Michnik i jegomoście pokroju Kasjanowa milczą, więc sprawy jakby nie było.
          • eva15 Re: a chcesz połazić po miasteczki namiotowym w U 28.02.12, 13:56
            No niechby tak Rosjanie takie miasteczko u siebie usunęli... Dopiero by wolna prasa na czele z GW zawyła.
            • borrka Z innej beczki, Efciu... 28.02.12, 13:59
              W polskiej tradycji politycznej, zywe jest prowadzanie cara Szujskiego na sznurku i za brode.
              Czy Wowa, albo chociaz Robin mogliby zapuscic brode ?
              To dla mojego plutonu, wiesz.
              Ucieszylyby sie chlopaki !
              • eva15 Re: Z innej beczki, Efciu... 28.02.12, 14:07
                Naczytałeś się u Sun Tzu jak robić propagandę i poniżać, ośmieszać przeciwnika? Pewnie nawet nie wiedziałeś, kto to, ten Sun Tzu, jego wiedzę dostałeś zapewne już z innych, wtórnych źródeł.
                • borrka Nie dorabiaj ideologii, Efciu. 28.02.12, 14:17
                  Ja Ruskich lubie, Ty do nich odmawiasz paciorek.

Rozne podejscie.
                  • eva15 Re: Nie dorabiaj ideologii, Efciu. 28.02.12, 14:34
                    borrka napisał:

> Ja Ruskich lubie,

Ha, ha, nie musisz tego mówić, wystraczy poczytać, co piszesz.

>Ty do nich odmawiasz paciorek.

Tak, zwłaszcza do Jelcyna i jego "familii". Tak już mam.
                    • borrka Sarkazm nieuzasadniony. 28.02.12, 18:40
                      Bo nijak nie widze przejawow niecheci do Ruskich u siebie.
                      Oceniam ich krytycznie - siebie rowniez.
                      Nie lubie Putina - Kaczynskiego rowniez.
                      Moje poglady zbiezne sa wrecz z wieloma Ruskimi.
                      Belkot komsomolu forumowego niewiele ma wspolnego z ruskim widzeniem swiata - czy sadzisz, mila Efciu - ze wiele narodow gustuje wtakim wazeliniarstwie, jakie raczysz uprawiac ?
                      • eva15 Re: Sarkazm nieuzasadniony. 28.02.12, 19:39
                        Przynudzasz, borrcia. Wysoko oceniam działania Putina na rzecz Rosji i mogę swoją ocenę uzasadnić. Nie widzę powodu do kłamania, wypierania się tego tylko po to, byś ty mi nie truł, że się do niego modlę. Jeśli tylko tyle rozumiesz, to jest to twój, nie mój, problem.
                • czlowiek_ksiazka domorosłe Sun Tziaki... 28.02.12, 14:32
                  Mnogość ci u nas domorosłych Sun Tziaków prących z szabelką ma Kreml! :)

Zawsze było dużo i będzie! Niemało!

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,11247543,_Otoczenie_Komorowskiego_bardzo_blisko_zwiazane_z.html
                  wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/kuzmiuk-na-blogu-w-onecie-tusk-nieuchronnie-przesu,1,5039583,wiadomosc.html
                  I tak dalej...

Z czego, z kogo ma brać przykł. twój wybitny rozmówca, jak nie z mądrych postaw elyt? :)
    • johnny-kalesony Re: Chcecie połazić sobie po Kremlu? 28.02.12, 13:52
      Kreml znajduje się w centrum Moskwy. Moskwa - z głównymi ulicami, koncentrycznie okrążającymi Kreml - znajduje się w centrum (przynajmniej mentalnym) Rosji. To wzór znany z pekińskiego "Zakazanego Miasta". Być może ta topografia jakoś podświadomie warunkuje samopoczucie Rosjan i ich postrzeganie władzy.

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
    • malkontent6 Re: Chcecie połazić sobie po Kremlu? 28.02.12, 14:02
      Ciekawe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka