Dodaj do ulubionych

Kosmiczna korupcja w wojsku

09.03.12, 13:11
"W Briańsku dowódca sprzedał na lewo pasy startowe. Resort obrony wydał ponoć 36 mln rubli (około 3,6 mln złotych) na zmianę strony internetowej. Od 2011 roku za korupcję skazano 18 generałów"
www.rp.pl/artykul/29,835548-Kosmiczna-korupcja-w-wojsku.html
Obserwuj wątek
    • przyjacielameryki Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 13:23
      O co ci asmall chodzi??? Przecież korupcja to serce rosyjskiego systemu polityczno-ekonomicznego. Wszystko jest w najlepszym porządku.
      Jak to mówią - co kraj to obyczaj.
      • j-k Otoz to :) 09.03.12, 14:51
        przyjacielameryki napisał:

> O co ci asmall chodzi??? Przecież korupcja to serce rosyjskiego systemu polityc
        > zno-ekonomicznego. Wszystko jest w najlepszym porządku.
        > Jak to mówią - co kraj to obyczaj.

_ Otoz to :)________________________________________________

Trzech spokrewnionych Zydow mieszkajacych w Europie spotyka sie i wymienia uwagi
        - jak ida Interesy.

U mnie dobrze - mowi pierwszy.
        W Niemczech gdy potrzebujesz zalatwic sprawe, to piszesz podanie
        Idziesz do urzedu i dostajesz sztempel.

U mnie tez dobrze - mowi drugi.
        W Rosji tez idziesz do urzedu, dajesz urzedasowi wziatke
        i tez dostajesz sztempel.

A u mnie xujowo - mowi trzeci
        Bo w Polsze nigdy nie wiesz , czy ten urzedas bierze, czy nie bierze...
    • wojciech.2345 Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 17:27
      Dajcie spokój chłopu.
      Sprzedał te dwa nikomu niepotrzebne pasy na piwo.

Suszyło go.
    • mongolszuudan Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 17:32
      Niepokoj sie lepiej, tepa gnido o swoim wojsku. To takie dno, ze dalej juz nigdzie. W zadnych kraje swieta nie ma takich lepszych z lepszych pilotow wojskowych, ktore by zabili wraz razem ze soba cale kierownictwo panstwa, armii, kosciela.
      • mongolszuudan Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 17:33
        Z takim wojskiem jak polskie Polska nawet nie potrzebuje zadnych wrogow.
        • des4 Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 17:36
          porównując mapy z 1912 i 2012 należy stwierdzić, że imperialna armia odnosi zwycięstwo za zwycięstwem :)
          • mongolszuudan Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 17:53
            Porowniaj lepej mapy swojego panstwa za ostatnie 300 lat. I podumaj jeszcze nad tym, dzieki czyjemu kaprysowi wy wogole miecie dzisiaj chociazby takie kukielnie panstwo. We wszelkim wypadku to w ogole nie wasza zasluga. Istniejecie do tych por, dopoki Rosja i USA milosciwie pozwolaja wam istniec.
            • mongolszuudan Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 17:57
              o granicach dzisiejszych w ogole nie mowie. wasze dzisiejsze granicy to tym bardziej nie wasza sprawa. w wypadku jakiegokolwiek konflikta bedziecie ostatnimi kogo zapytaja o waszych pretensjach i zyczeniach. i to tylkjo dla tego zeby posmiac sie nad pajacami, co za duzo wyobrazili o sobie.
            • j-k belkot bez wiedzy historycznej 09.03.12, 21:05
              mongolszuudan napisał:

> Porowniaj lepej mapy swojego panstwa za ostatnie 300 lat. I podumaj jeszcze nad
              > tym, dzieki czyjemu kaprysowi wy wogole miecie dzisiaj chociazby takie kukieln
              > ie panstwo. We wszelkim wypadku to w ogole nie wasza zasluga. Istniejecie do ty
              > ch por, dopoki Rosja i USA milosciwie pozwolaja wam istniec.

wystarczylo przystapic (Polsce) do paktu anty-komniternowskiego
              co w 1938 bylo mozliwe
              i o co Niemcy wrecz prosili.
              a granice Europy wygladaly by dzis. zupelnie inaczej.

To Polacy bronili HONORU Europy.
              nie wy.
          • mongolszuudan Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 18:03
            Rosja jednak nie bedzie pytac niczyjej pomocy dla powrotu do swoich historycznych granic. Zrobi to sama i bardzo niedlugo (ty jeszcze zobaczysz zupelnie inna Rosje) wbrew wszystkemu w swiecie przy pierwszej mozliwosci, ktora jej bez watpenia da drugi swiatowy agresor. Bo co pozwolono jednemu kraju, tego on ani w zadnym sposobie nie moze zabronic zrobic swojemu rywalowi.
            • wojciech.2345 Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 18:05
              Rosja potrzebuje nowych ziem.
              Przecież musi gdzieś sadzić kartofle.

Jak tego nie zrobi będzie wielki głód.
              • mongolszuudan Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 18:21
                Wodze, ze rzeczewiscie jestes glodnym. ani o czym oprocz kartofela myslec nie mozesz. poprosi obame o humanitarnej pomocy dla ciebie - niechaj wyszle ciebie wiadro kartofla.
                • mongolszuudan Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 18:21
                  widze
              • mongolszuudan Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 18:30
                ja niestety niczym ciebie pomoc nie moge. kartofla nie sadze i nawet praktycznie nie jem. mieszkam poza uralem, tam, gdzie nie ma kultu kartofla, sadza jego nie duzo i nie jedza codzienne. w naszym klimacie ludzie tradycyjnie wola zrec duzo miesa, ryby, chleba i kaszy i pic duzo wodki. dlatego wszystcy zdrowi i wytrzymale. kartofel to jedzenie ubogich bulbaszy z Bulbastanu (bialoruskiego i ukrainskiego polesia, polski)
                • des4 Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 18:46
                  wiemy wiemy...ile to średnio żyjecie? 62 lata?
                  • mongolszuudan Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 18:59
                    Nie waznie ile zyjesz, wazne jak zyjesz. Ty urodzil sie psem - psem i zdechnesz. nawet jezeli bedzesz zyc chos 200 lat.
                    • des4 Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 19:00
                      pal kapcie i zwijaj loczki wańka...zaszczekaj jak naczalstwo każe, hehe...
                      • mongolszuudan Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 19:09
                        w odroznieniu od ciebie mnie nikt na swiecie nie kaze co i gdzie musze mowic i co i gdzie musze pisac. moze czegos tam nie wystarcza w rosji, lecz - swobody slowa i mysli ile chciesz, jak nigdzie w swiecie. nic takiego jak wasza pzyslowiona poprawnosc polityczna, ktora nie ciut nie lepiej sowieckiej politycznej cenzury, tu w ogole nie istnieje juz przynajmniej od r. 1987.
                        • des4 Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 19:35
                          ruki pa szwam i zapal świeczkę świętej wlodzi
                          • mongolszuudan Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 19:47
                            Nie rozumiem twojej pedalskiej chyba moskiewskiej gwary. Pisz albo na normalnym polskim albo na normalnym rosyjskim.
      • wojciech.2345 Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 18:00
        mongolszuudan napisał:
        > Niepokoj sie lepiej, tepa gnido o swoim wojsku.
        --------------------------------
        Uważaj bo ktoś sprzeda Plac Czerwony.

Gdzie będą bojcy maszerować?
        • mongolszuudan Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 18:06
          Jezeli myslisz ze czerwony plac i wszystka moskwa cos takiego niezwyklego znacza dla Rosjan poza Moskwa, u ciebie z glowa nie wszystko w porzadku. niechaj choc zniknie ta Moskwa w jadrowym plomieni razem ze wszystkimi mieszkajacymi tam karaluchami. Pozostali 90 procentow ludnosci Rosji beda bardzo zadowoloni.
          • mongolszuudan Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 18:12
            To Moskwiciani, nienawidzone a propos przez cale pozostala Rosje, wymyslili o sobie myt o jakies tam osobliwej cennosci i swietosci dla Rosji swojego bloszynego miasta. oprocz nich samich nikt tak nie uwaza. Dla pozostalej rosjjij jtoj jtylko zrodlo wszystkiej zarazy w kraju , smietnisko, babylon, sodom i gorra razem, rozsadnik wrogow, zdrajcow, zlodziejow, bandytow.
            • mongolszuudan Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 18:13
              sodom i gomorra
        • mongolszuudan Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 18:17
          parady ma we wszystkich miejscach Rosji, gdzie ma choc jakas wojskowa jednostka. w niektorych centrach obwodow, ktore sa tez centrami wojskowych okrugow, parady nie ciut nie gorszej niz w Moskwie. kto lubi parady (a to jest tylko tradycja i nic wiecej), ten niczego nie straci jezeli nie bedzie moskiewskiego.
          • uk-igor-53 Aleksandr. 09.03.12, 18:27
            Wybacz,ale to co piszesz,mozno uznac ,albo za zart,albo ze cos cie jest .
            Rozumiem,ze mozesz nie mubic mieszkancow Moskwy,generalnie Polace rowniez mieszkancow swojej stolicy nie lubia,ale nikt normalny nie napisze o Warszawie to,co ty napisales o Moskwie.
            • mongolszuudan Re: Aleksandr. 09.03.12, 18:41
              Wlasnie o tym i pisze. To Polacy jak zawsze sadza po siebie o innych narodach. Bo nikogo oprocz siebie nie znaja i znac nie chca. A jaki stosunek u wiekszosci Rosjan (przynajmniej tych, co mieszkaja poza uralem) do Moskwy to ja lepiej wiem, bo zyje w tym kraje stale wiecej 40 lat od urodzenia. Nienawidzieli Rosjanie Moskwe i Moskwicianow nawet w sowieckie czasy (sam musisz pomnic jak Moskwiczow traktowali w armii - gorzej niz czarnodupych), a po wszystkim co zdarzylo sie w naszym kraje w ostatnie 20 lat Moskwe jawnie wiecej lubic nie zaczeli. Wszyscy moskwofily juz w Wielkiej Moskwie i zyja - to 1/10 od calej ludnosci kraja. W prowincji, osobliwie w regionach, na ktorych pasozytstwuje stolica, trudno ciebie bedzie odszukac moskwofilow. Raczej odszukasz ich w Czecznie.
              • mongolszuudan Re: Aleksandr. 09.03.12, 18:45
                To naturalnie nie znaczy ze poza Uralem zyja jakis tam separatysci, stronniki secesji. Akurat nie. Tam zyja wlasnie ci ludzie, ktore nie pozwola Moskwie sprzedac jeszcze choc kawalek naszego kraju. A jezeli Moskwa to jednak zrobi - peace-diec jej bedzie. Sybieracy z Uralcami juz ratowali Rosje, zrobia to i znow.
                • mongolszuudan Re: Aleksandr. 09.03.12, 18:49
                  Tu nie ma zadnej zazdrosci do lepszych warunkow zycia w stolicy. Tylko nienawisc do tego miasta, gdzie zebrala sie cala swolocz, zlodzieje, zdrajcy z calego kraju i ze wszystkiego terenu bylego ZSRR.
                  • mongolszuudan Re: Aleksandr. 09.03.12, 18:52
                    Zyjac za granica i w stolicach mozna idealizowac ten burdel, te smetnisko. Zyjac w prowincji - tylko nienawidziec.
              • uk-igor-53 Re: Aleksandr. 09.03.12, 18:50
                Aleksandr,napisales:
                "niechaj choc zniknie ta Moskwa w jadrowym plomieni razem ze wszystkimi mieszkajacymi tam karaluchami. Pozostali 90 procentow ludnosci Rosji beda bardzo zadowoloni. "
                Uwazam te slowa za glupote.Dalej dyskutowac nie bede w tym temacie.
                Jaki stosunek mieli Rosjanie z roznych zakatkow ZSRR do Moskwy wiem dobrze,bo mieszkalem po calemu ZSRR ,wsrod etnicznych Rosjan. Mieszkalem i w Jakucji,jak i w Bratsku .Moim miastem rodowym jest Wladimir i chociaz moskwiczej nie zabardzo lubili u nas,nikomu nawet do glowy nie przyszlo by powiedziec -"niechaj choc zniknie ta Moskwa w jadrowym plomieni ".

A pro-po,to wlasnie do Moskwy pchaja sie wszysci, robiac z tego miasta smietnik. A Jelcyn,jak juz,to do Moskwy przyjechal z Jekaterynburga.

Aleksandr,te "karaluchy" ,to w zdecydowanej wiekszosci wczorajsze "limitczyki " z calej Rosji.
                • mongolszuudan Re: Aleksandr. 09.03.12, 18:56
                  A ja o czym mowie? W prowincji stalo sie czysciej, bo prawie wszystek brud z calego ZSRR zebral sie w stolice, ktora od tego rzeczewiscie stala czyms w rodzaju Babylona razem z Sodomem i Gomorra. I ty naprawde myslisz ze pozostaly kraj moze lubic to gniazdo pasozytow, co pija nasze krew i nas uwazaja za bydlo?
                  • uk-igor-53 Re: Aleksandr. 09.03.12, 19:16
                    Aleksandr, czy cos wiesz o tym,ile Moskwa wszystkiego produkuje i gdzie te wszystkie "limitczyki" pracuja? Czy uwazasz ze wszystkie stali sie politykami i bankierami? 99% z nich,to zwykli robole,pracujace na budowlach i fabrykach i oczewiscie oni juz uwazaja sie za lepszych od innych takich samych robole.Przeciez znasz to-c грязи в князи.A czy to wina Moskwy?
                    • mongolszuudan Re: Aleksandr. 09.03.12, 19:35
                      Co ty plecesz? Nawet w jekaterynburgie - miescie zakladow pracownicy dzisiaj nie bardziej 10 procentow od calej doroslej ludnosci miasta. W Moskwie - chyba 1 procent. Nic moskwa nie produkuje. Moskwa przezeraje i przepiwaje i rozkradaje wszystko co produkuja 10-15 obwodow Rosji, ktore rzeczewiscie tworza wszystkie bogatstwa kraja. Prawdziwe bogatstwa, nie te wirtualne, co kreca sie w stolicach.
                      • mongolszuudan Re: Aleksandr. 09.03.12, 19:37
                        Zeby sprawdzic co Moskwa rzeczewiscie produkuje dosc oddzielic ja od pozostalej Rosji, a osobliwie od Uralu i Syberii na pare lat. My przerzyjemy. Niechaj sprobuja przezyc bez nas oni, jezeli oni uwazaja ze to oni sel naszej ziemi i ze to oni karmia nas bydlo prowincyjnie.
                        • uk-igor-53 Re: Aleksandr. 09.03.12, 20:03
                          Aleksandr, z tego wynika,ze wiem sporo wiecej o Moskwie,niz Ty.

p.s. czy wiesz kim byli "limitczyki" za czasow radzieckich?
                          • mongolszuudan Re: Aleksandr. 09.03.12, 21:44
                            Napewno wiem. O Moskwie tez napewno wiesz bardziej mojego, bo ja tam nigdy nie bywal, o czym nie ciut nie zaluje. Niczego mi tam robic. Nie jestem wiesniakem, co nigdy nie widzial wielkich miast, wsrod ktorych Moskwa tylko najbardziej wielki. Nie mam potrzebnosci jezdzic tam w komandirowki i szukac tam pracy. Nie tak waznie co o Moskwie dumaja jej mieszkance i czym i kim oni siebie tam uwazaja, bo oni mniejszesc wsrod calej ludnosci Rosji i faktycznie zyja jak pasozyci regionow ze skuteczna gospodarka. Jezeli kto uwielbia i idealizuje Moskwe, to tylko depresyjne regiony, ktore bez jej podaczek zdechna. Nas ona grabi. Uwielbiac swojego grabiezca, ktory ciebie jeszcze i do mordy pluje to musi byc jakies cienka forma mazochyzmu.
            • kombrig Re:panie ajgor+ 09.03.12, 22:54
              uk-igor-53 napisał:

> Wybacz,ale to co piszesz,mozno uznac ,albo za zart,albo ze cos cie jest .
              <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
              czy pan wie,ze pan jest ..........?
        • johnny-kalesony Re: Kosmiczna korupcja w wojsku 09.03.12, 20:49
          Sprzedadzą Plac Czerwony, domalują biały napis "Coca-Cola" i będzie reklama na zdjęciach satelitarnych W Google Earth ...

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
    • jk2007 rosyjska armia 09.03.12, 20:32
      ВВС: Из 1800 caмoлетoв 1200 не мoгyт пoднятьcя в вoздyх
      ПВО: В прoтивoвoздyшнoй oбoрoне зияет дырa в 3400 км.
      Кoрaбельный cocтaв флoтa coкрaтилcя бoлее чем в четыре рaзa. Тoлькo зa пocледние гoды oн yменьшилcя нa 60 прoцентoв.
      РВСН: Уничтoжены лyчшие рaкеты «Сaтaнa»
      kprf.ru/army/103320.html

• uk-igor-53 Re: rosyjska armia 09.03.12, 20:54
        do chusteczki,czy na podloge?
      • mongolszuudan Re: rosyjska armia 09.03.12, 21:45
        Nie bredzi, kretynie.
        • johnny-kalesony Re: rosyjska armia 09.03.12, 22:03
          Ale to nie on ... To są dane z rosyjskiej strony www ...

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
          • uk-igor-53 Re: rosyjska armia 09.03.12, 22:09
            Nu wlasnie,jego zrodla jest portal Komunistyczne Partii Federacji Rosyjskiej.Dla oszolomow-rusofobow kazda zla wiadomosc z Rosji jest dobra,nie wazno z jakiego zrodla.Jak by ja wkleilem cos krytycznego o USA ,a jako zrodlo podalem by ten portal,to ty by pierwszy,kalesonie,mnie wysmialbys. Ale jak cos krytycznego o Rosji,to i komunisci dla ciebie sa wiarygodni.
            • johnny-kalesony Re: rosyjska armia 09.03.12, 22:22
              Czy dane są wiarygodne - tego nie wiem, ale wiem, że nie należy atakować posłańca, który wiadomości przynosi.

Pozdrawiam
              Keep Rockin'
              • uk-igor-53 Re: rosyjska armia 09.03.12, 22:27
                To czemu mnie caly czas atakujecie?
                • kombrig Re: a pan jest pslanie?+ 09.03.12, 22:32
                  od kogo i do czego?
    • kombrig Re: wot tak+ 09.03.12, 21:20
      bywajet
      • kombrig Re: wot tak+ 09.03.12, 21:36
        Ajgor lepiej od mongola wie jak sprawy stoja.
        A o ZSRR wie tak dobrze,ze ten ZSRR sprzedal i za granice uciekl.
        A teraz jest bardziej papieski niz sam papiez.
        • mongolszuudan Re: wot tak+ 09.03.12, 22:18
          O europiejskiej czesci kraju moze byc wie lepiej mojego, on tam jezdzi, a ja 20 lat tam nie bywalem i wszystkie moje interesy poza Uralem, za ktorym zupelnie inny kraj, niz Moskowia-Rasieja. Swoj region - Zauralie i Zachodnia Syberia, teren prawie jak cala Europa zachodnia, ja znam dobrze, bo na przestrzeniu od beguna polarnego do Kazachstana i od Uralskich gor do wodorozdzialu Obi i Jenisieja nie duzo ma takich miast i wiejskich miejscowosci, gdzie by ja kiedys nie bywalem i nie pracowalem. Wiem jak zyja ludzie w wielkich miastach i w malych, w miastach ropowo-gazowych kompanii i wachtowych osiedlach, w ruskich i nacjonalnych wsi i w czumach tubylcow, na zakladach i na budownictwach, w szkolach, unywersytetach i instytutach, w muzeach i w redakcjach gazet i czasopismow, w zarzadach i na zlozach ropowych i gazowych, w ekspedycjach naukowych i badawczych.
          • kombrig Re: wot tak+ 09.03.12, 22:30
            a on i tak wszystko wie lepiej od pana.
            On wie wszystko:
            od bieguna do bieguna
            i od wschodu do zachodu.
            • bywszy1 Re: wot tak+ 10.03.12, 15:42
              i siak

i owak

i daze tak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka