Dodaj do ulubionych

Minister finansów Francji chce zostać prezydentem

IP: *.proxy.aol.com 27.06.04, 19:33
Prosze bardzo. Ja glosuje na pana, panie Sarkozy.
Obserwuj wątek
    • Gość: kr Facet brzmi pragmatycznie i moze skonczyl by IP: *.abhsia.telus.net 27.06.04, 21:41
      z francuska polityka wzbudzania konfliktow na wszystkich frontach a raczej
      zaczal budowac swoja pozycje na tym co laczy zachodnia cywilizacje. Zdaje sie ze
      jest ku temu ostatnia szansa.
      • jacekm22 Re: Facet brzmi pragmatycznie i moze skonczyl by 27.06.04, 21:45
        Gość portalu: kr napisał(a):

> z francuska polityka wzbudzania konfliktow na wszystkich frontach a raczej
        > zaczal budowac swoja pozycje na tym co laczy zachodnia cywilizacje. Zdaje sie
        z
        > e
        > jest ku temu ostatnia szansa.
        Jest jednym z blyskotliwszych i inteligentniejszych politykow francuskich ! Mam
        nadzieje ze jako minister finansow w koncu sprywatyzuje francuskie dinozaury -
        EDF , GDF , SNCF i wreszcie wprowadzi serwis minimalny w razie strajkow tych
        pasozytow z RATP!!!! Zycze mu by zostal przyszlym prezydentem Francji!!!
        • Gość: gloubiboulga Re: Facet brzmi pragmatycznie i moze skonczyl by IP: *.proxy.aol.com 27.06.04, 22:24
          Jest nas dwôch.
          • Gość: Rico Re: Facet brzmi pragmatycznie i moze skonczyl by IP: *.kogeneracja.com.pl 28.06.04, 08:54
            Ja też go popieram> "Sarky" na prezydenta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Le_lutki Re: Minister finansów Francji chce zostać prezyde IP: *.net.external.hp.com 28.06.04, 10:50
      To dziwne, bo ja dotad zylam w przekonaniu, ze UMP to Union pour la Majorite
      Presidentielle (dla Wiekszosci Prezydenckiej)...
      • Gość: niedowiarek Re: Minister finansów Francji chce zostać prezyde IP: *.med.univ-rennes1.fr 28.06.04, 15:26
        Surprise, surprise, UMP to Union pour un Mouvement Populaire…
        • Gość: gloubiboulga Re: Minister finansów Francji chce zostać prezyde IP: *.proxy.aol.com 28.06.04, 18:30
          Jesli dobrze licze, 5 (6)-u glosujacych na Sarko...Dobry poczatek.
          • galaxy2099 Re: Minister finansów Francji chce zostać prezyde 29.06.04, 07:30
            Hej, hej, goglugobula. Kupa lat. Gdzies to sie zaszyl na tak dlugie tygodnie ???
            A wracajac do tematu.
            Czy jest jakas roznica miedzy Czyrakiem a Sarkozym ???
            To Francuz i to Francuz. Gorzej byc nie moze.

Gość portalu: gloubiboulga napisał(a):

> Jesli dobrze licze, 5 (6)-u glosujacych na Sarko...Dobry poczatek.
            • Gość: gloubiboulga Re: Minister finansów Francji chce zostać prezyde IP: *.proxy.aol.com 29.06.04, 18:15
              Witam pana, panie prezydencie KKAF'u.Wrôcil pan z Iraku? Jak bylo w Abu Grabi?
              Sarkozy jest pochodzenia wegierskiego..Wie pan...Madziary, nad jeziorem
              Balaton...no tam w srodku Europy...wsrôd debili.....
              Mlody i pelen energii. Ma za soba (na razie) mniej machlojek od Chirac'a.
              Antykomunista z przekonania (a u mnie to najlepsza zaleta ludzka).
              • galaxy2099 Re: Minister finansów Francji chce zostać prezyde 01.07.04, 00:54

"Antykomunista z przekonania (a u mnie to najlepsza zaleta ludzka)."
                NAPRAWDE. Jakos trudno zauwazyc abys byl antykomunista.
                A poza tym we Francji byc antykomunista to wrecz zakazane. Komunizm to przeciez
                ukochane dziecko Francuzow, produkt eksportowy Francji i duma narodowa. Nikt
                tak nie kocha komunistycznych wladcow jak Francuzi.
                Musisz klamac z tym byciem antykomunista z przekonania inaczej zyloby ci sie we
                Francji bardzo zle.

Gość portalu: gloubiboulga napisał(a):

> Witam pana, panie prezydencie KKAF'u.Wrôcil pan z Iraku? Jak bylo w Abu Grabi?
                > Sarkozy jest pochodzenia wegierskiego..Wie pan...Madziary, nad jeziorem
                > Balaton...no tam w srodku Europy...wsrôd debili.....
                > Mlody i pelen energii. Ma za soba (na razie) mniej machlojek od Chirac'a.
                > Antykomunista z przekonania (a u mnie to najlepsza zaleta ludzka).
                • Gość: gloubiboulga Re: Minister finansów Francji chce zostać prezyde IP: *.proxy.aol.com 02.07.04, 19:18
                  Pan pisze serio czy pan zartuje, panie Galaxy? Skad pan wie, ze NIE jestem
                  antykomunista? A, juz wiem. To stary "chwyt". Prowokacja.....
                  U nas solidarnosc nie rôwna sie socjalizmowi. To,dla pana, trudne pojecie.
                  Bedac "solidarnym", musze byc socjalista, wedlug pana.
                  "Nikt tak nie kocha komunistôw jak Francuzi"...Widzial pan ostatnie wyniki
                  wyborôw? U nas niedlugo bedzie mniej komunistôw niz u was.
                  Co pan nazywa "zlym zyciem " we Francji?
      • elfhelm UMP zmieniła nazwę 29.06.04, 21:32
        w wyborach do parlamentu wystąpiła pod nazwą Unia większości prezydenckiej
        (jako koalicja partii i wspieranych kandydatów). Po wyborach doszło do
        połączenia gaullistów z RPR (Juppe, Balladur, Alliott, Chirac) z liberalną DL
        (Madelin), dużą częścią UDF (Douste Blazy, kandydatka na prezydenta Boutin,
        przywódca małej partii chadeckiej w ramach UDF de Charette) i być może Partii
        Radykalnej (minister Loos, działała w ramach UDF). Powstała jednolita partia
        pod nazwą Unia na Rzecz Ruchu Ludowego i tym samym skrótem UMP.
        Resztki UDF (około 30 posłów) działa pod nazwą Nowa UDF i z prawicy przechodzi
        obecnie w stronę liberałów (szfeem Bayrou)
    • Gość: Arek Jako 6-sty za nadbiegam IP: *.w81-49.abo.wanadoo.fr 30.06.04, 18:41
      Ostatni, znikajacy punkt Francji przez duze "F".
      I racja z madziarstwem, toz to to co go rozni i wyruznia.
      Pozdrowka z Paryzewa.
      • Gość: jacek Re: Jako 6-sty za nadbiegam IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 30.06.04, 18:58
        Mam nadzieje ze to co wroznia Sarko od reszty , jest wystarczajace by zostal
        przyszlym prezydentem Francji ! Czego wszystkim zycze!!!
    • Gość: dzidek Re: Minister finansów Francji chce zostać prezyde IP: *.dial.proxad.net 30.06.04, 23:32
      Nie zgadzam sie zbytnio z powierzchownoscia artykolu sarko chce brnac do przodu
      nie myslac o "NOZU W WODZIE" caly czas jako min.spraw wew. byl na fali w
      fanfarach oswietlony zarowami po 400 WAT zapomnial tylko ze we Francij
      jakiekolwiek zmiany polityczne odbiegajace od utartych odwiecznych regol sa zle
      widziane ,probujac to zmienic i ruszyc uklady bedac min.spr.wew. byl juz
      muslami w palacu elisse i rzeczywiscie odniosl sukces popierali go prawie
      wszyscy to nie spodobalo sie tym ktorzy sa u wladzy wiec przeniesl go do
      ministerstwa skarbu czyli zaszuflatkowali go , jest to dla niego pulapka bo w
      tym ministerstwie nikomu sie jeszcze nie udalo wyisc na plus
      • Gość: gloubiboulga Re: Minister finansów Francji chce zostać prezyde IP: *.proxy.aol.com 02.07.04, 19:22
        Zgadzam sie z ostatna linijka panskiego postu. To, ze nikomu "sie nie udalo" NA
        RAZIE (pour le moment) nie znaczy ze Sarko nie uda sie (w tym albo innym
        ministerstwie) politycznie. Czyli, panie dzidek, mozemy sie mylic obydwoje,
        zgadzajac sie .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka