Dodaj do ulubionych

Julian Assange

17.08.12, 15:43
Jezeli policja wtargnie do ambasady Ekwadoru zeby aresztowac Assane, Ekwador zwroci sie do Sadu miedzynarodowego i zapewne do ONZ. Ekwador rowniez moze zerwac stosunki dyplomatyczne z UK, i zaplacic pieknym za nadobne, wziasc za zakladnika akiegos dyplomate angielskiego. Przestepstwem Assange jest pomowienie o seksualny gwalt na terenie Szwecji. Cale to oskarzenie jest grubymi nicmi szyte, wszyscy wiedza ze stoi za tym USA, a moze i Nasi niezbedni przyjaciele z BW. Swiat az trzesie sie z podniecenia w tej sliskiej sprawie, a zupelnie milczy o zabiciu kobiety palestynskiej i jej dziecka.
Obserwuj wątek
    • zeitgeist2010 Re: Julian Assange 17.08.12, 16:01
      misterpee napisała:

Jezeli policja wtargnie do ambasady Ekwadoru zeby aresztowac Assane,

Nie wtargnie.

Prokurator szwedzki przyjedzie do londynu, zeby przesluchac assangea.

NIe ma on jednak fizycznej mozliwosci zeby wysliznac sie z ambasady. Predzej czy pozniej wyladuje w Szwecji.

Formalnie Assange moze zostac mianowany jakims urzednikiem dyplomatycznym Ekwadoru i wyjechac pod imunitetem dyplomatycznym

• misterpee Re: Julian Assange 17.08.12, 16:17
        najpierw UK zbankrutuje ekonomicznie, potem Rosji kupi Anglie, i Assange zostanie szefem RT.com
        • gocha033 Re: Julian Assange 17.08.12, 16:29
          misterpee napisała:
          > najpierw UK zbankrutuje ekonomicznie, potem Rosji kupi Anglie, i Assange zostanie szefem RT.com

To niech on sie spieszy, bo jak bedzie sie ociagal, to Chiny kupia Rosje i bedzie musztarda po obiedzie.
      • br0fl0vski Re: Julian Assange 17.08.12, 16:35
        mianowac bo moga nawet vice krolem angole i tak tego nie uznaja bez tego Assange jest tylko Assange. cala sprawa jest namacalnym dowodem jak dalece tz. demoktacja nie jest demokracja.
        ale nikogo to nie obchodzi
        • gocha033 Re: Julian Assange 17.08.12, 16:43
          br0fl0vski napisał:
          > mianowac bo moga nawet vice krolem angole i tak tego nie uznaja bez tego Assang
          > e jest tylko Assange. cala sprawa jest namacalnym dowodem jak dalece tz. demok
          > tacja nie jest demokracja.

- a gdzie i kiedy taka byla ?
          Szwajcaria jest tu wyjatkiem, a nie regula...

> ale nikogo to nie obchodzi

- Ciebie to obchodzi. to nam wystarcza do dobrego samopoczucia i zdejmuje z nas
          ciezar troski :)))
          • br0fl0vski Re: Julian Assange 17.08.12, 16:55
            jak juz wielokrotnie pisalem rzeczami poza moja kontrola nie zajmuje sie , moja misja to zachecanie ludzi do samodzielnego myslenia.
            • gocha033 Re: Julian Assange 17.08.12, 17:01
              br0fl0vski napisał:
              > jak juz wielokrotnie pisalem rzeczami poza moja kontrola nie zajmuje sie , moja
              > misja to zachecanie ludzi do samodzielnego myslenia.

No to mamy te sama misje.
              ja tez to czynie, ale tylko w pracy - bo tam mi za to placa.
              bye.
    • gocha033 powiedz wiecej... 17.08.12, 16:14
      misterpee napisało:

> Jezeli policja wtargnie do ambasady Ekwadoru zeby aresztowac Assane, Ekwador z
      > wroci sie do Sadu miedzynarodowego i zapewne do ONZ. Ekwador rowniez moze zerw
      > ac stosunki dyplomatyczne z UK, i zaplacic pieknym za nadobne, wziasc za zaklad
      > nika akiegos dyplomate angielskiego. Przestepstwem Assange jest pomowienie o s
      > eksualny gwalt na terenie Szwecji.

- to juz ci moj przedmowca objasnil, nie troszcz sie wiecej, niz trzeba.

Cale to oskarzenie jest grubymi nicmi szyte, wszyscy wiedza ze stoi za tym USA,
      a moze i Nasi niezbedni przyjaciele z BW.

- owszem, no i co ? Al Capone , Chodorkowskiego itd... tez zamknieto nie za to, za co chcialo zamknac. normalna praktyka.

> Swiat az trzesie sie z podniecenia w tej sliskiej sprawie

- nie zauwazylem. ja ziewam.

, a zupelnie milczy o zabiciu kobiety palestynskiej i jej dziecka.

- wspominalem ci juz, ze jak los tej kobiety i jej obowiazkowo SIEDMU dzieci (a nie jednego) lezy ci na sercu, to pisz o tym na forum BW.
      od tego ono jest.
      POdejrzewam jednak, ze krzywda im sie stala dlatego, ze majastrowaly przy jakiejs rakiecie, ktora kochany tatus zostawil w piwnicy i nie zabezpieczyl:
      pl.wikipedia.org/wiki/Kassam
      J.K.
    • felusiak1 wykwit banialuk 17.08.12, 17:31
      dowiedziałem się od misterpee, że przestepstwo assange jest domniemane ale w 1005 wiadomo kto stoi za ściganiem. a skąd wiadomo? trudno powiedzieć ale podobno wszyscy to wiedzą.
      potem dowiedziałem się, że wszystko jest z góry zaplanowane na długie lata przed. wszystko toczy się według scenariusza. niestety nie wiadomo kto scenariusz napisał.
      ten sam autor ubolewa, że nie ma demokracji a inny autor podał szwajcarię jako ostatnie miejsce gdzie jest. rzecz jasna wszystkiemu winni są żydzi.
      forumowy konspiracjonista napisał, że pewni ludzie (może ci sami co napisali scenariusz) dążą do jak najwiekszego zadłużania państw gdyż w wypadku niewypłacalności przejmą wszystko. umkneło mu jedynie to, ze długi państwowe nie są udzielane pod zastaw i nie ma czego przejąć.
      w demokratycznej szwajcarii polański spedził w areszcie domowym długie miesiące.
      • br0fl0vski jeszcze pare slow o niewyplacalnosci 17.08.12, 18:04
        felusiak, czlowieku bez wyobrazni,

od paru lat ratuje sie metafizyczna kraine finansjery na koszt podatnika bo jak nie to qarwa niebo spadnie. w tym procesie nastepuja zupelne przemeblowanie odchodzacego w przeszlosc starego swiata. i jak sie wszystko zawali wedlug skryptu (bo jak nie ma skryptu i caly ten syf wokol nas jest produktem zupelnie niepowiazanych z sobo przypadkowych wydarzen to ludzie ktorzy wioda ludzkosc sa idiotami) to dale trzeba bedzie zapie...c na kawalek chleba tyle tylko ze wiekszosc ludzi zredukuje sie prawnie do chamow, niewolnikow. i w tym przemeblowanym swiecie wedlug potrzeb metafizycznej finasiery beda yebac na ten kawalek chleba duzo dluzej i beda musieli sie pogodzic z byciem dymanym
        • felusiak1 brawo bfof, nareszcie do ciebie dotarło 18.08.12, 00:02
          brof napisał: "ludzie ktorzy wioda ludzkosc sa idiotami"

no wreszcie do ciebie dotarło chociaż nie tak bym to ujął. naczelnym celem polityków jest być wybranym na nastepna kadencję i pozostać u wladzy. ale jak tego dokonać? należy obiecać gruszki na wierzbie i dać je ludziom. ale skad wziąć na to pieniądze. pożyczyć bo pozycza się w imieniu skarbu państwa i nie jest się odpowiedzialnym.
          zatem nie są idiotami lecz działają we własnym wąsko pojetym interesie a idlatego wygladaja jak idioci.
          • br0fl0vski Re: brawo bfof, nareszcie do ciebie dotarło 18.08.12, 02:16
            zrob jeszcze jeden krok dalej i zaakceptuj fakt ze na przewalkach politykow najwiecej kasy robi kraina metafizycznej finansjery. to oni tecyduja o tym kto jest politykiem a kto nie jest bo oni maja kasa=e za ktora ludzie sie sprzedaja. i to na ich liscie plac sa politycy.
            • felusiak1 Re: brawo bfof, nareszcie do ciebie dotarło 20.08.12, 14:48
              jednak nie dotarło. na jakich przewałkach? znowu zaplątałeś się w konspiracjonizm.
              ty brof najwyraźniej nie chcesz zrozumieć. i zapewne dlatego konspiracja jest najłatwiejsza.
              oni mają kasę i oni decydują kto jest kim i gdzie i kiedy.
              pozostaje jedynie oststnie problem czy woda sama w sobie jest mokra.
              • br0fl0vski quo bono? 21.08.12, 14:09
                felusiak spedzilem naprawde wiele czasu w bibliotekach czytajac oficjalne publikacje wierchuszki i po takiej lekturze nie jest mozliwe wierzyc w bullshit w ktory wierzysz.

ty lubisz ten bs ktory przypomina film "tureman life" to i zyj sobie w tym bullshicie

radze tez zapoznac sie ze znaczeniem slowa konspiracja to pierwszy z brzegu link do prawa karnego

na koniec pytanie dla ciebie . co czyci osobnikow z metafizycznej krainy finansow niezdolnymi do konspirowania? czyzby ich matki byly inne niz twoja czy moja? poza tym od czago jest semantyka i prawnicy ? przeciez na tym poziomie mozna wszystko przedefiniowac.
                • br0fl0vski Re: quo bono? 21.08.12, 14:22
                  film sie nazywal truman show. pociesz sie tobie taka koncowka sie nie przydarzy. bedziesz dalej zyl w tym swoim disneylandzie. co za strata czasu
              • br0fl0vski Re: brawo bfof, nareszcie do ciebie dotarło 21.08.12, 14:40
                i znowu pierwszy z brzegu przyklad na to jak robic przewalki legalnie
          • gocha033 felek, tak z ciekawosci pytam 18.08.12, 23:58
            kiedy doszedles do tej mysli ?
            bo ja, jak mialem lat 29.
            pewien wysoki dzialacz Solidarnosci, wytlumaczyl mi to w pamietnym roku 1981 w zaufaniu.

widac mnie lubil :)
            • misterpee Re: wszystkie kraje Poludniowe Ameryki popieraja 20.08.12, 11:43
              Ekwador.
              unasur-condemns-uk-threats-ecuador-072
            • br0fl0vski Re: felek, tak z ciekawosci pytam 21.08.12, 14:15
              janusz , swoj swojego zwacha. szkoda ze ten dzialacz wysokiego stopnia psychopata nie powiedzial robolom ze im stocznie zambnie i na bruk wyrzuci
          • melord Po nas choćby potop... 21.08.12, 13:50
            felusiak1 napisał:

> naczelnym celem polityków jest
            > być wybranym na nastepna kadencję i pozostać u wladzy. ale jak tego
            > dokonać? należy obiecać gruszki na wierzbie i dać je ludziom. ale skad wziąć na
            > to pieniądze. pożyczyć bo pozycza się w imieniu skarbu państwa i nie jest się
            > odpowiedzialnym.
            > zatem nie są idiotami lecz działają we własnym wąsko pojetym interesie a idlate
            > go wygladaja jak idioci.

Po nas choćby potop (fr. après nous, le déluge) – powiedzenie przypisywane Madame de Pompadour, kochance Ludwika XV, która w opinii ludu marnotrawiła pieniądze państwowe na huczne zabawy w Wersalu i nakłaniała króla do rozrzutności.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka