Dodaj do ulubionych

Prezydent Austrii w stanie krytycznym

IP: *.ipt.aol.com 05.07.04, 11:34
Wiedeńczycy potrafią organizować ładne pogrzeby -" a schöne Leich "
Obserwuj wątek
    • Gość: antyjasio Re: Prezydent Austrii w stanie krytycznym IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 05.07.04, 12:42
      Nie za szybko go pogrzebałeś - facet jeszcze żyje...
    • Gość: tab Re: Prezydent Austrii w stanie krytycznym IP: *.polcom.net 05.07.04, 13:32
      Poziom twojej wypowiedzi jest poniżej wszelkiej krytyki
    • Gość: pedro Re: Prezydent Austrii w stanie krytycznym IP: *.reverse.qsc.de 05.07.04, 15:37
      ... przepraszam ze glupio pytam ale co masz na mysli z "a schöne Leich"
      bo ja tego nie rozumie moze byc to sprecyzowal
      Jest to jakis zargon goroli austriackich ?

pozdrowienia
      • Gość: Idzik Re: Prezydent Austrii w stanie krytycznym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 23:36
        och ale z Ciebie abiturient cholerny !!!!
        • Gość: Dziki Re: Prezydent Austrii w stanie krytycznym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 23:37
          och odwal sie Pan od nas , my tutaj spokojnie kontrewersujemy
      • Gość: Ewa Do Pedra IP: *.akras.at 06.07.04, 06:42
        ... przepraszam ze glupio pytam ale co masz na mysli z "a schöne Leich"
        > bo ja tego nie rozumie moze byc to sprecyzowal
        > Jest to jakis zargon goroli austriackich

To nie jest zargon gorali austriackich. To powiedzenie nie jest obrazliwe,
        nalezy do dlugoletniej kultury austrackiej. I w Niemczech jest tak samo dobrze
        znane. "Piekny nieboszczyk" oznacza dobrze zorganizowany pogrzeb, z calym
        szacunkiem dla zmarlego. Austracy potrafia pewne rzeczy organizowac z duzo
        wieksza finezja, niz dosc sztywni Niemcy.

Thomas Klestil zyje, jest w prowadzony w stan uspienia, ma obnizona sztucznie
        temperature. Pozostanie tak co najmniej 10 dni. Ale stan jest krytyczny, byl
        dlugi czas niedotleniony. Jest to w tej chwili Das Thema w Austrii. Jego stan
        zdrowia byl przedmiotem troski od lat.
    • Gość: Gosc Re: Prezydent Austrii w stanie krytycznym IP: *.sympatico.ca 05.07.04, 15:58
      Jest to bardzo przykra wiadomosc, ktora powinien kazdy przyjac z szacunkiem
      dla drugiego czlowieka. Natomiast ten duren, ktory pisze o pogrzebie, to chyba
      nie jest normalnym, swiadczy to o jego polskim prostactwie i brakiem kultury.
      Pozdrawiam
      • Gość: Jozio Re: Prezydent Austrii w stanie krytycznym IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.04, 16:10
        Ale dlaczego od razu polskie prostactwo?
        A mo ze to Twoj ziomek?
    • as31 Dużo ważkich rzeczy macie do przekazania... 05.07.04, 17:18
      • Gość: Arkadiuszsau Re: Dużo ważkich rzeczy macie do przekazania... IP: 5.4R* / 212.224.137.* 05.07.04, 18:52
        A MI SIE BARDZO PODOBAL ZART JASIA; UWAZAM ZE NIE JEST GODNY NAPIETNOWANIA;
        JEST FINEZYJNY I LEKKO OSTRY . STWIERDZENIE NIE DOTYCZY TYLKO PANA KLESTILA .
        AUSTRIACY POTRAFIA ORGANIZOWAC WSPANIALE POGRZEBY;
        • Gość: ZZ o brzydkich żartach IP: *.top.net.pl 05.07.04, 19:25
          Raz w rozmowie z Austriakiem popełniłem straszna gafę na temat właśnie tegoż
          Prezydenta. Przejęzyczyłem się i zamiast wymówić nazwisko "Klestil" (zresztą
          chyba pochodzenia czeskiego), powiedziałem "klistir" - co oznacza lewatywę.
          Prawdopodobnie powstało jakieś skojarzenie: Austria - Szwejk - Doktor
          Grünstein - lewatywa. Ot, podświadomość, freudowski błąd.
          Zresztą Freud też Austriak.
          • Gość: ats Re: o brzydkich żartach IP: *.3.14.vie.surfer.at 05.07.04, 22:52
            mysle ze przez szacunek do czlowieka powinno sie miec odrobine kultury a jezeli
            masz problem to twoj bol austria jest o.k.a polska jest wiecej niz to co
            napisalem szanuj siebie kutasie
            • Gość: Marlena Kultuy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.04, 23:15
              Po pierwsze pan prezdent jeszcze żyje a jak umrze to pogrzeb to sprawa jego
              rodziny a nie twoja Jasiu a po drugie pogrzeb w Polsce czy w Austrii
              nierózni się niczym chyba że kapłanem to kultura europejska od ,naszych'
              pogrzebów rożnią się Muzmanskie proponuje ci poczytać Jasiu i innym ksiąki o
              kulturze Europy
              a tak abstrachując od XIX w do śmierci przyzwaczajono już od małego
              • Gość: Dziki Re: Kultuy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 23:39
                boojaj sie pipciu
              • Gość: Rexio Re: Kultuy IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 23:44
                Raczej DO XIX wieku. :-)
            • Gość: Idzik Re: o brzydkich żartach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 23:34
              jestem zbulwersowany twoja wypiwiedzia na koncu , to obraza godnoasci i atak na nasze katolickie rodziny
          • Gość: IDzik Re: o brzydkich żartach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 23:41
            Panie , PAnie , co pan!!! cos ty pan napowispisywal , ja nie wiem jak to czytac , jakies zagraniczne nazwsika zuca jak my to mamy lapac, do slownika nazwisk szukac ?panie pisz pan dla ludzi , przecie my na wi tez mamy internet , buractwo miastowe!!!!
        • Gość: Do tego wyzej Re: Dużo ważkich rzeczy macie do przekazania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 23:32
          Ja ..uwazam ze kolega ma absolutnie racje,zart byl lekki i napewnoi nie wywowla skandalu politycznego jak ti zazucacie
      • Gość: IDZZZZZZZZZik Re: Dużo ważkich rzeczy macie do przekazania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 23:43
        boojaj suie pan , co s pan taki wyrwipieta ?
    • Gość: r Re: Prezydent Austrii w stanie krytycznym IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 23:46
      Trzymamy kciuki za zdrowie!
    • Gość: Po co te emocje... Re: Prezydent Austrii w stanie krytycznym IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.04, 03:11
      Nie rozumiem, po co się tak żołądkować.
      Gość jest chory.
      Jak dobry człek, życzmy mu szybkiego powrotu do zdrowia i już.
      Mam wrażenie, że niektórzy wyżywają się na forach... Z braku innych rozrywek?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka