Dodaj do ulubionych

PeeF, mam sprawę...

14.01.13, 18:16
W którymś z wątków, wczorajszym czy przedwczorajszym, pozwoliłeś sobie o "zahaczenie" o Romaszewskiego... Zastanawiam się, czy kilka lat temu, równie chętnie "zahaczyłeś" o Czumę, hehe...
Aby się nie powtarzać, kopiuję własny wpis z innego forum:
"Czuma ok, a Romaszewski już nie?

Przypominam tutejszym lemingom, iż kilka lat temu, dosłownie TOŻSAME odszkodowanie za lata PRLu od państwa polskiego (od tzw. III RP), uzyskał Czuma. O ile się nie mylę, nawet wyższe, niż te Romaszewskiego. Coś/gdzieś/kiedyś czytałem, iż o podobne starał się czy stara Niesiołowski; nie mam jednak w tej sprawie pewności. Podejrzewam, że większość dysydentów luminarzy PRLowskiej opozycji o takie odszkodowania się stara i je uzyskuje. Dlatego, iż takie mamy prawo. Po prostu. Niestesty, bądż stety. Zależnie od interpretacji sprawy, poglądów.
I tak samo jak negatywnie oceniałem wówczas Czumę (zwłaszcza, iż pełnił wtedy funkcję ministra w rządzie PO), tak i negatywnie - za ten czyn - oceniam Romaszewskiego. I wszystkich innych, którzy po '89r. pełnili wiele prestiżowych, dobrze płatnych funkcji; ergo - dochrapali się kasy wystarczającej do godnego życia na starość.
Chodzi jednak o coś innego; o to, iż w przypadku Czumy lemingi nabrały wody w usta (bo to POwiec), natomiast w przypadku Romaszewskiego tworzą wątek za wątkiem (bo to PiSowiec)..."

PS. A na deser, info, iż warszawska prokuratura wznowiła (wcześniej umorzone czy zwieszone) śledztwo w sprawie NIELEGALNEGO zawłaszczenia/zniszczenia akt niejakiego agenta o pseudonimie "Bolek", przez wówczas urzędującego prezydenta Lecha Wałęsę. Pobrał grubą teczkę, a oddał okładkę z kilkunastoma kartkami, hehe...
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 Re: PeeF, mam sprawę... 14.01.13, 18:37
      Gambicie,
      odczep się od PF-a. On Ci przyzna rację jeśli przedstawisz
      argumenty. Ty jesteś nieprzemakalny.

Wojciech z Ciemnogrodu.
      • gambit_smolenski2 Re: PeeF, mam sprawę... 14.01.13, 18:46
        Wojciechu (vel Bywszy, vel j_k, vel kto tam jeszcze),
        nie jestem rzepem; zatem się i nie odczepię.
        Zwracam się do PeeFa osobiście, z szacunkiem;
        tak, aby to przeczytał. I odpowiedział.
        Czyż nie na tym polega forum?
        Poza tym, PeeF to od dawna już duży chłopiec,
        i bodyguarda nie potrzebuje.
        Dodam, iż są i argumenty, i "argumenty";
        tak jak i nieprzemakalność, i "nieprzemakalność".
        • wojciech.2345 Re: PeeF, mam sprawę... 14.01.13, 19:03
          Gambicie,
          prowokujesz.

I jeszcze jedno.
          Wojtuś wie co znaczy termin i ten sam termin w cudzysłowiu(e).
    • igor_uk Gambit. 14.01.13, 19:05
      Cos mi sie wydaje,ze nie potrzebnie doczepiles sie do pefci.
      Ten temat poruszylem ja.
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,141736626,141737059,Romaszewski_dostanie_240_tys_zl_za_wyrok_z_1983_r.html

Przyznam,to bylo zrobiono tylko po to,zeby rozwalic watek pefci.Poniewaz temat,ktory on poruszyl,byl wyjatkowo infantylny i napewno nie majacy nic z tematyka forum "Swiat",na co i chcialem jemu wskazac tym wpisem.

Pefcia "odwdzieczyl sie",i wkleil to samo na jednym z moich watkow. I to chyba wszystko.
      • gambit_smolenski2 Re: Gambit. 14.01.13, 19:11
        Po pierwsze, wydaje mi się, że i PeeF o tym napisał, w innym wątku; jeżeli nie, to go przepraszam.
        Po drugie, to i Tobie duraku należy się klaps, boś niegrzeczny. Po co tak trollujesz?
        • igor_uk Re: Gambit. 14.01.13, 19:16
          Gambit,za duraka odpowiesz mnie przy okazji :-) .

p.s. Czytaj uwazniej.Taka rada.
          • igor_uk Gambit. 14.01.13, 19:21
            Masz tu jego wpis na temat Romaszewskiego.
            forum.gazeta.pl/forum/w,50,141736382,141738062,Romaszewski_dostanie_240_tys_zl_odszkodowania.html
            Nic wiecej nie znajdziesz. Aha,radze nie zaczynac dyskusje z j-k,starym dzialaczem "Solidarnosci",a przy okazji wspolpracownikiem UB.
            • j-k jestes publicznym oszustem 14.01.13, 19:28
              > Nic wiecej nie znajdziesz. Aha,radze nie zaczynac dyskusje z j-k,starym dziala
              > czem "Solidarnosci",a przy okazji wspolpracownikiem UB.

jestes publicznym oszustem i gdybys mieszkal w Polsce spokojnie zlozylbym wniosek do prokuratury za pomowienie.
              • igor_uk Jaiu. 14.01.13, 19:41
                Najpierw odwaz sie pojechac do Polski.Bo w Solidarnosci walczyles o wolna Polske,a jak Polska stala sie wolna,to wolisz zyc na socialu w Niemcach,niz z duma w kraju,o wolnosc ktorego niby ty walczyl.

p.s. A kogo ja pomowilem?
                j-k,facetta,a moze goche,czy iwonne,o malym _jasiu wspominac nie bede.Jestes tylko trollem.Tworem swojej wyobrazni.
                • j-k Kosz za uwagi ad personam 14.01.13, 19:51
                  i zlamanie regulaminu.
                  • igor_uk Re: Kosz za uwagi ad personam 14.01.13, 20:12
                    Spadaj pajacu.
                    • j-k Re: Kosz za uwagi ad personam 14.01.13, 20:37
                      Do tej pory bylem lepszego zdania o Sybirakach, ale ten pobyt w Jakucji widac nie wyszedl
                      ci na zdrowie.
                      • igor_uk Re: Kosz za uwagi ad personam 14.01.13, 20:41
                        Spadaj,pajacu.
                        • j-k Re: Kosz za uwagi ad personam 14.01.13, 20:44
                          jestes hlopcze na polskim forum , a nie na rosyjskim, bys sie tu szarogesil.

tylko mojemu lenistwu zawdzieczasz to, ze jeszcze tu jestes, bo nie chce mi sie zawracac glowy Adasiowi duperelami.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
                          • igor_uk Re: Kosz za uwagi ad personam 14.01.13, 21:09
                            Spadaj ,pajacu, na zydowski forum.
                            Podac adres?
                            • j-k kosz za uwagi ad personam 14.01.13, 21:37
                              i zlamanie regulaminu.
                              ale przedtem dziabnij koshera.
                              Pomaga na wiele chorob:
                              savvima.com/wp-content/uploads/2010/10/Matis-Lchaim-Vodka.jpg
            • gambit_smolenski2 Re: Gambit. 14.01.13, 19:44
              Igor, w takim razie, dwa klapsy za pisanie nie na temat. I bez koniecznego kontekstu. A balsamik na zbitą pupę za wyjaśnienie sprawy. I przymusowy kieliszek kosher-vodka, hehe; za karę!
        • polski_francuz Popatrz 14.01.13, 19:27
          na chronologie wpisow. Byla tak jak powyzszy forumowicz napisal.

PF
          • gambit_smolenski2 Re: Popatrz 14.01.13, 19:43
            PeeF, w takim razie, przepraszam. Wątek powinien być zaadresowany do Igora. Ale przynajmniej sprawa została wyjaśniona.
            • polski_francuz OK 14.01.13, 19:50
              Nie ma sprawy...

PF
              • gambit_smolenski2 PeeF, sorry powtórnie... 15.01.13, 00:11
                PeeF, jeszcze raz przepraszam. Naprawdę. Wątek w takim razie do usunięcia.

Jedno jest ważne; aby tu nie poruszać tematyki stricte polskiej, krajowej; bez odniesień do spraw zagranicznych. Dlatego klaps (x2) dla Igora.
            • igor_uk Zauwaz,gambit. 14.01.13, 20:14
              "Sprawca" sam wszystko wyjasnil.
              Zreszta to temat na forum "Swiat",lub "Teorii Spiskowe",o ile taki istnieje.
              O Walesie rowniez tu nie powinienes zaczynac rozmowe.
              • igor_uk Re: Zauwaz,gambit. 14.01.13, 20:17
                Oczywiscie mialo byc:
                Zreszta to temat na forum "Kraj".
    • j-k A ciebie, co do tego ? 14.01.13, 19:18
      gambit_smolenski2 napisał(a):

przez wówczas urzędującego prezydenta Lecha Wałęsę. Pobrał grubą teczkę, a oddał okładkę z kilkunastoma kartkami, hehe...

A ciebie co do tego, hloopcze ?
      Polityka to nie zabawa dla grzecznych panienek z internatu.
      • tojabogdan albo kasa, albo status męczennika 14.01.13, 19:28
        Bodajże Andrzej Słowik jako pierwszy dostał odszkodowanie za prześladowania, ale nie zrezygnował z zaszczytów. Tak, jak i większość kombatantów ostatniego pięćdziesięciolecia. Kombatantów zresztą stale przybywa.
      • gambit_smolenski2 Re: A ciebie, co do tego ? 14.01.13, 19:30
        > Polityka to nie zabawa dla grzecznych panienek z internatu.

Dlatego powinnaś podarować sobie i to forum, i internet jako taki... ;-)
        • wojciech.2345 Re: A ciebie, co do tego ? 14.01.13, 19:32
          Niestety Jotka ma rację.

Zgadnij dlaczemu niestety?
        • j-k Re: A ciebie, co do tego ? 14.01.13, 19:54
          gambit_smolenski2 napisał(a):
          > Dlatego powinnaś podarować sobie i to forum, i internet jako taki... ;-)

dziecie, za gruba mam skore, bym sie przejmowal twoimi placzliwymi rozwazaniami pieknoducha
          (tymi o polityce)
          Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
          • 5magna Re: A ciebie, co do tego ? 14.01.13, 20:37
            Jotka , zjedz smierdzecego kartofla od wojtusia. On ma caly koszyk a ty lubisz Kosz....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka