16.01.13, 18:56
deszcz, śnieżyca, upał i zamieć a od czasu do czasu gradobicie.
na zgliszczach forum zerują hieny.
wspołczuję cenzorom.
Obserwuj wątek
    • igor_uk Masz racje,felus. 16.01.13, 18:58
      To jest jaskrawy przyklad tego,o czym piszesz.
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,141828574,141828644,Delikatny_jestem_.html
      • felusiak1 Re: Masz racje,felus. 16.01.13, 19:06
        POPATRZ W LUSTRO.
        • 5magna Re: Masz racje,felus. 16.01.13, 19:12
          Felus, dales zada, nic z promocji, jak co pomodz? Moze garnek pomidorowki na uspokojenie nerwow?? PS. Nie przejmuj sie dostaniesz te kartki na jedzenie od Obamy. Rosja zwrocila amerykanskie mieso. Bedziesz mial uczte.....
        • igor_uk Re: Masz racje,felus. 16.01.13, 19:12
          Sprawdz chronologie.

p.s. Jestem pewien,ze nie przeczytales zadnego postu borrki.Wszedles z ciekawostki do watku,zauwazyles moj nick i tylko na moi posty rzuciles krajem oka.
          • misterpee Re: felus nie czyta borrki, czytaa tylko nasze 16.01.13, 19:19
            a w lustrze widzi siebie i swoje fantazje i przypusuje je jk mu sie podoba. Jezeli Felusiowi pogoda w Teksasie dokucza, to maly skok do Cancunu, albo jeszcze lepiej do Havany, a bedzie w raju.
        • kaszebe12 Przepraszam , felus... 16.01.13, 19:15
          ...ze pozwalam sobie na bezczelnosc zwracania sie do ciebie i plamienie zenitu twego intelektu,ale...co robisz na FS ?-Amerykanski pasjans musi odwiedzac sama polonijna smietanka...
          • igor_uk A wiesz ,kaszebe. 16.01.13, 19:45
            Dzieki tobie juz wiem dla czego felus udziela sie na forum "Swiat".
            Bo jaka by bzdure nie napisal,zawsze na koncu kazdego postu widnieje sie:
            Zapraszam na forum Amerykański pasjans.
            W sumie go rozumiem,sam jestem "wlacicielem" forum i rowniez reklamuje go.
            Ale robie to lepiej od felusia,bo na moim forum jest 14 538 wpisow,a na forum felusia zaledwie 66 . A ostatni watek mowi o tym,ze Romney ma wygrac wybory.
            Po tych przerznietych wyborach felus calkowicie zwariowal.
          • mara571 Kaszebe, walczysz z demokratura 16.01.13, 20:35
            a sam wskazujesz kto i gdzie ma pisac.
            Igorek tez ma swoje forum.
            • eva15 ,Mara, z czym walczysz ? 17.01.13, 00:39
              Jak Kaszebe pyta, to znaczy, że wskazuje? Znów nie zrozumiałaś postu, na który odpowiadasz.
    • polski_francuz Bardzo pozna pobudka 16.01.13, 19:53
      Od poczatku dzialalnosc Wanki byla szemrana. Nikt przeciez nie wkracza na forum obcego kraju, znajac slabo jezyk, ustawiajac forumowiczow i piszac jednoznacznie propagandowe posty.

Udalo mu sie podzielic forumowiczow. Poszli za nim ci mniej czytani i mniej zadowoleni.

Pozostali pozwolili na te dzialalnosc bo i jak temu zapobiec. Odeszla kropka bo i ona zrozumiala, ze z agentami wiele sie nie wskora.

Na szczescie dotarlo wreszcie i do Ciebie kim jest Wanka.

Lepiej pozno niz wcale.

Nawiasem mowiac, teraz mozna zrozumiec jak carscy agenci zyskiwali polskich jurgieltnikow przed rozbiorami. Calkiem podobnie. Widac z tego, ze oni sie nie zmienili i my tez nie.

PF
      • igor_uk pajac_francowaty odezwal sie. 16.01.13, 19:58
        - To ten,ktory pisal o scierwach ruskich.
        -To ten,ktory zdradzil szczegoly korespondencji prywatnej.
        -To ten,ktory pomawial forumowiczke .

I to cos ma szczelnosc zabierac glos w podobnych sprawach.
        • polski_francuz I 16.01.13, 20:13
          nie zamilknie. Tyle twojej prowokacji Wanka na nic.

Bo nie lubie tej twojej bez "szczelnosci".

Popatrz sie kim jestes. Zwyczajnym czlowiekiem. Bardzo slabo piszacym po polsku i piszacym propagandowe posty.

Nie ma zadnego powodu bys tutaj ustawial kto jest dobry a kto zly.

No wiec ruki po szwam i sie adresuj do mnie grzecznie.

Panial?

PF
          • igor_uk pefcia,pajacu. 16.01.13, 20:21
            Sam sie ustwailes .
            Na forum,porzadnie moderowanym,za zdrade szczegolow korespondencji prywatnej dostal bys ty bana do zowotniego po IP adresu.
            Ale jaki forum,taka i moderacja.Dla tego takie smieci ,jak ty,tu sa pod ochrona.

A teraz,wytrzyj ekran monitoru ze slin,psycholu.
            • polski_francuz Nie nerwujsia 16.01.13, 20:26
              kochanienki.

W tyl glowy mi nie strzelisz chocbys chcial. Moje spory z innymi kolegami forumowymi dotycza ich i mnie. Rosyjskiego arbitra nie potrzebujemy.

Chocby dlatego, ze sedzia powinien rozumiec jezyk, ktorym sie sadzeni porozumiewaja. Wiec sedzia byc nie mozesz, chocbys bardzo chcial.

Panial Wania?

PF
              • igor_uk pefcie,nie swiruj. 16.01.13, 20:30
                • polski_francuz Grzeczniej 16.01.13, 20:33
                  prosze. Tu jest polskie forum i trzeba umiec sie zachowywac.

PF
                  • igor_uk A jak na polskim forum zachowuja sie? 16.01.13, 20:41
                    Czy tak jak ty - Oklamujac,pomawiajac,zdradzajac szczegoly prywatnej korespondencji, wykazyjac sie szowinizmem i glupota?
                    Jak tak,to widac nadszedl czas na zmiany.
                    • polski_francuz Jak smiesz 16.01.13, 20:45
                      oceniac mnie i innych?

Kto ci takie prawo dal Wania?

PF
                      • igor_uk ja cie nie oceniam. 16.01.13, 20:47
                        Ty sam siebie oceniles,zdradzajac szczegoly prywatnej korespondencji,pomawiajac Ewe,wykazujac sie glupota i niewiedza.Chyba nie musze tobie przypominac o "ruskich scierwach"?
                        • polski_francuz Aha 16.01.13, 20:52
                          "ja cie nie oceniam"

A rozumiesz przynajmnie co piszesz?

Bo teraz mam dwie mozliwosci: (i) albos super cwaniak i stosujesz tzw kazuistyke na wysokim poziomie; (ii) albo sam nie rozumiesz co piszesz.

Przyznam sie sie, ze sklaniam sie raczej do mozliwosci (ii):)

PF
          • misterpee Re: Polski Francuz nawet zna polski ! 16.01.13, 23:27
            ale tak zle ze trudno zgadnac o co mu chodzi. Po hooy ty pizdzisz na Igora kiedy Igor pisze rzeczowo, interesujaco z dowcipem, a ze czasami wtraci pare rusycyzmow, to dodaje troche koloru. Nie widac nawet roznicy jezykowej miedzy Igorem, a pozostalymi forumowiczami, z wyjatkiem EWY, ktora pisze znakomicie i bezblednie. PF, nie rob z siebie blazna i nie ponizaj innych, bo dostaniesz pieknym za nadobne. Na ogol unikam osobistych docinkow, ale PF przekracza granice . Igopr pisz wiecej !
            • eva15 Polski Francuz nawet zna słabo polski ! 17.01.13, 00:59
              Czasem i mnie zdarzają się błędy, w formule szybkich postów i jeszcze szybszego klikania to praktycznie nieuniknione.
              Rzecz w tym, że u tego bystrzaka błędy są regułą. Jego polski jest jak na Polaka autentycznie marny i świadczy o jakieś miernej szkole średniej i nie tylko o tym. Gdyby to pisał prawdziwy Francuz, który wyuczył się w wieku dojrzałym j. polskiego, chwaliłabym go za osiągnięcia tak, jak zawsze chwalę Igora.
          • eva15 Z taką polszczyzną trzeba mieć hucpę 17.01.13, 00:53
            polski_francuz napisał:

> Popatrz sie kim jestes. (...).
            > Nie ma zadnego powodu bys tutaj ustawial kto jest dobry a kto zly.
            > No wiec ruki po szwam i sie adresuj do mnie grzecznie.

Co zdanie to błąd, albo nawet kilka, o interpunkcji już nie wspomnę.
            Ze piszesz po niemiecku z błędami to (jak sama stwierdziłam) jest OK, można zaakceptować, nie mieszkasz w tym kraju. Ze piszesz po francusku z błędami, jest mniej OK, ale w końcu wielu obcokrajowców tak ma.
            Ale, że regułą jest, iż praktycznie we wszystkich twoich postach są rażące błędy w języku ojczystym, to zakaceptować już znacznie trudniej. Tym trudniej, że pouczasz obcokrajowca, który robi znaczne postępy w polskim w przeciwieństwie do ciebie.

Z taką polszczyzną jak twoja trzeba mieć hucpę, by innych pouczać.
        • przyjacielameryki Re: pajac_francowaty odezwal sie. 16.01.13, 20:22
          igor_uk napisał:

> - To ten,ktory pisal o scierwach ruskich.
          > -To ten,ktory zdradzil szczegoly korespondencji prywatnej.
          > -To ten,ktory pomawial forumowiczke .
          >
          > I to cos ma szczelnosc zabierac glos w podobnych sprawach.

Nie pyskuj prostaku, bo wezmę za kołnierz i wywalę na bruk.

Wszelkiemu badziewiu, islamistom, bandytom, złodziejom, pedofilom i sowieckim propagandystom wstęp na polskie forum jest zabroniony. Wynocha!
          • igor_uk p.a. masz racje. 16.01.13, 20:31
            Dobrze zauwazyles,ze pefcia nie jest godzien nazywac sie Polakiem.
            • mara571 a to tym ty masz prawo decydowac? 16.01.13, 20:36

• felusiak1 bo może jest szczelny 16.01.13, 20:47
          może ma karabin i szczela z niego pistonkami a może ma kokowiec?
          ot czubaryk czykanuty.
          • igor_uk felus. 16.01.13, 20:51
            Podrzucic cie podpaski?
      • wojciech.2345 Re: Bardzo pozna pobudka 16.01.13, 20:47
        PF-ie
        patrząc na to forum można myśleć, że Igorek wygrywa.
        Czekiści szaleli na innych forach GW. Oni się ewakuowali
        tutaj. Następnie Igorek wyprowadził część z nich na "swoje"
        forum. Błąd.

Patrząc na to wszystko.
        Stwierdzam - czekiści są coraz bardziej defensywni i agresywni.
        Troszkę cierpliwości.
        Please.
        • igor_uk Wygrywamy!!To prawda . 16.01.13, 20:53
          Bo prawda zawsze wygrywa z obluda.
        • polski_francuz Tys prawda 16.01.13, 20:55
          "Troszkę cierpliwości."

No to wracam do mojego projektu

PF
      • edek_vilola Agresywne "Punki" 17.01.13, 04:09
        Dlaczego przed laty przecietny polski "punk" byl o wiele bardziej agresywny niz "punk" zachodni? Bo polski "punk" zyl w spoleczenstwie mniej tolerancyjnym w stosunku do roznego rodzaju "dziwactw" i odmiennych zachowan. Spodziewal sie na zapas nietolerancji i agresji otoczenia, i sam byl nastawiony agresywnie czujac intuicyjnie, ze "najlepsza froma obrony jest atak". Jego agresja byla "slepa" - mogl trafic na osobe tolerancyjna. Poniewaz bylo to jednak mniej prawdopodobne niz natkniecie sie na kogos nietolerancyjnego, wolal "dmuchac na zimne".

Mysle, ze "punk" rosyjski byl jeszcze bardziej agresywny od polskiego, poniewaz tamtejsze spoleczenstwo jest jeszcze mniej tolerancyjne a agresywnosc uwazana jest za szczegolnie wielka cnote.

Dzis mozna czytac na forum sporo wpisow agresywnych propagandystow, niczym "punkow po piorze" z poczatku 21-szego wieku. Ta typowo wschodnia agresja i nachalna propaganda o jakiej spoleczenstwa zachodnie nie maja pojecia i ktorej nie rozumieja, musi brac
        sie z podobnych odczuc jak odczucia owych "punkow po stroju i fryzurze" z konca wieku 20-tego. Podswiadomie obawiaja sie o jakosc wlasnych samolotow, wiec juz na zapas atakuja samoloty amerykanskie.
        • polski_francuz Najlepsza obrona 17.01.13, 08:42
          jest atak. I wskazywanie na nieprzyjemne efekty spowokowane wlasna akcja. A z prowokatorem nie podyskutujesz. Jego postepowanie wynika z poczucia bezkarnosci i wtedy atakuje albo na strachu przed reperkusja i wtedy jest "do rany przyloz".

Obecnie mamy faze "poczucia bezkarnosci". Bo brakuje moderatora i moze robic co chce.

PF
        • edek_vilola Agresywne "Punki" i wyniosle Damy 18.01.13, 13:55
          Pamietam, ze pewien mlody Polak zaraz po przyjezdzie do Kanady przyszedl do mnie i powiedzial - "Wiesz co, w Polsce ladna nieznajoma dziewczyna to z toba nie pogada. A tutaj poszedlem do shoppingu i rozmawiam bez problemu prawie ze wszystkimi. Rozmawiaja z usmiechem i bez wynioslosci"
          Zastanowilo mnie to - pewnie mial racje. Doszedlem do wniosku, ze w Polsce dziewczyny baly sie, ze natkna sie na chama. Na wszelki wypadek uwazaly wiec wszystkich nieznajomych za potencjalnych chamow.
          Musiales udowodnic, ze takowym nie jestes, aby to sie zmienilo. A w Kanadzie bylo po prostu odwrotnie. A dzis? Polska jest juz z pewnoscia zupelnie inna. Przypomnialo mi sie to wszystko jednak po tym jak poziom chamstwa na forum jakby troche wzrosl, byc moze sie myle.
    • mara571 felusiak, cenzorzy sie poddali, 16.01.13, 20:33
      z roznych powodow. Nasz Igorek wyczul pismo nosem i wie, ze Agorze koncza sie darmowi wspolpracownicy.
      W mysl przyslowia " Jak mszy kota nie czuja, to tancuja" uzywa sobie, ile wlezie.
      Rynsztokowe slownictwo, chamstwo wobec innych forumowiczow i zapewne duma, bo przyglupy obecne ciagle na forum mu przyklaskuja.
      Najsmieszniejsza jest jego zazdrosc o Ewe przekuta w nienawisc do Borrki. Biedak nie jest w stane zrozumiec, ze konwersacji na tym poziomie, tej gry slow nie jest w stanie prowadzic ani po polsku, ani po angielsku ani po rosyjsku.
      • igor_uk Kto jeszcze nie stawil sie? 16.01.13, 20:39
        Widze ze fanklub forumowicza igor_uk stawil sie wprawie w komplecie,ale kogos mnie jeszcze brakuje.
        • mara571 masz na mysli podobno kanadyjskiego komuszka 16.01.13, 20:42
          juz jest.
          • igor_uk Nie ,mara. 16.01.13, 20:43
            magna nie nalezy do mojego fanclubu,ale Ty i owszem.
            • mara571 Re: Nie ,mara. 16.01.13, 20:49
              Hochmut vor dem Fall.
              en.wikipedia.org/wiki/Dunning%E2%80%93Kruger_effect
      • 5magna Re: felusiak, cenzorzy sie poddali, 16.01.13, 20:40
        A czego ty sie ciotka boisz? Chyba bardziej prawdy jak paru twardych....
        • mara571 chamstwa i glupoty 16.01.13, 20:44
          twojego, igorka i innych.
          W te klocki nigdy nie gram.
          • igor_uk mara. 16.01.13, 20:50
            W swoim czasie pefcia pomowil Ewe,ty nie zdobyla sie nawet na jedno slowo,zeby wskazac swojemu pefcie,ze tak nie ladnie robic.Ty rzeczywiscie,w te klocki nie grasz.Bo oczy masz zasloniete,zasloniete nienawiscia do wszystkiego,czego nie rozumiesz.
          • edek_vilola Poziom chamstwa na forum ostatnio wzrosl 18.01.13, 13:12
            mara571 napisała:

> W te klocki nigdy nie gram.

"Jak nie kijem to pałka" albo "jak nie propaganda to chamstwem" (odrozniam jednak propagandystow od chamow, choc sa tez osoby laczace w sobie obie te cechy). Chamstwo wystepuje wprawdzie pod kazda szerokoscia geograficzna, ale jego forma uprawiana przez niektorych z obszaru pomiedzy Odra a Bugiem ma specyficzny "smaczek" (nie wnikam "skad to przyszlo", wazne jest ze sie przyjelo u niektorych, rowniez Polakow, posiadajacych odpowiednio żyzna "glebe duchowa" aby tego typu chamstwo sie na niej rozwijalo sie i kwitło ). Najlepiej je ignorowac i traktowac podobnie jak "przecinki" na k.. lub ch.. w slownictwie niektorych wpolpasazerow, z ktorymi przychodzi nam czasem podrozowac pociagiem (sczegolnie po drugorzednych trasach) w Polsce. Bol glowy po takiej podrozy jednak pozostaje. I niesmak rowniez.
        • igor_uk magna. 16.01.13, 20:45
          mara jest kobieta,i z racje tego prosze cie nie opuszczac sie do poziomu pefci ,czy innych felusiow,ktore nie maja zadnego szacunku dla kobiet.
          • felusiak1 mara jest tu damą 16.01.13, 20:54
            w przeciwieństwie do magielno-bazarowych przekupek efki i goldmańki, które nie sa kobietami.
            gdy ci się z rana nie chce podnieść doopska
            przypomnij sobie jak walczyła nadzia krupska
            a ty maszeruj, maszeru, głośno krzycz
            niech zyje ci towarzysz ilicz
            a także towarzysze dzierzyński, stalin i beria wraz z gospodinom putinom.
            ta sama marynarka... przenicowana.
            • igor_uk Nu wlasnie. 16.01.13, 20:58
              To i mialem na uwadze,piszac o felusiu,jako chamie.
              • mara571 wlazles Igor na mine, 17.01.13, 19:04
                brakuje ci skromnosci i pokory. Powinienes byl sprawdzic skad ten "wierszyk".

www.youtube.com/watch?v=5HM7jhgrQ5Y
                Tu hymn dwoch, moze trzech pokolen mlodziezy wychowanej w PRL.
                • igor_uk mara,naucz sie byc dama, 17.01.13, 19:12
                  zeby nie zawiesc felusia :-)

Jaka skromnosc,jaka pokora?Gdzie i przed kim?Na to forum,gdzie anonimowy pajace udaja z siebie tego,kim by chcieli byc?
                  Ja nasmiewam sie nad wami ciagle,obnazajac wasza obludeBronisz pefcie,ktory zdradzil jednego z forumowiczy,ktory mu zwierzyl sie prywatnie,on ze pomawial Ewe,a t nie znalazla w sobie odwagi,zeby jemu wskazac na niestosowne zachowanie. Wtedy nikt z was,bystrzakow,nawet jednym slowem nie potepili pefcie.
                  • mara571 piosenka ci sie nie podobala 17.01.13, 19:25
                    i sie nie dziwie.
                    Polacy sa przekorni: nigdy stawianych przymusowo postaci nie kochali.
                    • igor_uk Jaka piosenka? 17.01.13, 19:33
                      Mara,ty to o czym?
                      • mara571 o linku w moim poscie 17.01.13, 19:39
                        www.youtube.com/watch?v=5HM7jhgrQ5Y
                        • igor_uk A tam byl link? 17.01.13, 19:46
                          Nie zauwazylem,chyba mnie to udzielilo sie od ciebie.Ty rowniez nigdy nie wiesz,o co chodzi.
                          Ale mnie z tym.
                          Ty naprawde chcesz cos wiecej wiedziec o "Red October"? Bo watpie,zeby ktos cie tu to wytlumaczyl z sensem.
            • igor_uk Dama,jaka ona jest? 17.01.13, 18:25
              felus,Dama nigdy nie napisala by takich slow:
              "Najsmieszniejsza jest jego zazdrosc o Ewe przekuta w nienawisc do Borrki."
              Coz,felus,jaki z ciebie Gentleman,taka z mary Dama.
            • yurek11111 Bo "damy" dziela sie na damy i nie damy....:-)))) 20.01.13, 17:54
              igorczik,kiedys zaczal bronic evci przed felusiakiem ,gdy ta zatytulowala wpis do felusiaka "nie pizdzij",na to felusiak cos odpowiedzial nieparlamentarnie,a igorczik pospieszyl z odsiecza,przypominajac felusiakowi ze mowi/pisze do "damy", o malo z fotela nie spadlem ze smiechu ,gdyz pomyslalem co to za "dama" ktora tak plugawego jezyka uzywa,dopiero uzmyslowienie skad igorczik pochodzi, pozwolilo mi zrozumiec, ze jaki kraj takie i damy....
          • igor_uk Ten watek jest swiadectwem tego. 16.01.13, 20:55
            Ze pajace,tak zwani bystrzaki,panikuja.
            • 5magna Re: Ten watek jest swiadectwem tego. 16.01.13, 21:03
              Mea culpa Igor. Mara jest kobieta a ja postaram sie byc angielskim gentelman. PS. Hej Felusiak a czy ty wiesz ze nawet w powaznym wieku damy wypierduja cale gamy??? Lgarstw i nie prawdy.....
              • igor_uk Barany nie potrafia . 16.01.13, 21:09
                Merytorycznie podwazyc zadne z moich slow.To przechodza ciagle na sprawy osobiste.
                • 5magna Re: Barany nie potrafia . 16.01.13, 23:16
                  Jestes popularny Igor. Daj im loda ale nie za dormo, za $100.
                  • igor_uk Re: Barany nie potrafia . 16.01.13, 23:23
                    Oni stworzyli fanclub mojego imienia.Magna,widziales,ile ja fanow mam?
                    Osmieszyli sie,przyglupy,zabierajac glos.Na najwiekszego glupka wyszedl zalozyciel watku.I cos mi sie wydaje,ze on to zrozumial w koncu.Nie zdziwilem by sie,jak by on sam poprosil o skasowanie watku cenzure,bo felus,pomijajac wszystko,glupi nie jest .
      • eva15 Mara arbitrem j. rosyjskiego 17.01.13, 00:37
        mara571 napisała:

> Biedakk nie jest w stane zrozumiec, ze konwersacji na tym poziomie, tej gry slow nie
        > jest w stanie prowadzic ani po polsku, ani po angielsku ani po rosyjsku.

Hm, ty jesteś w stanie ocenić jego rosyjski?
        • misterpee Re: wyznacznikiem poziomu w jakimkolwiek jezyku 17.01.13, 05:19
          sa starsi i madrzejsi. Poniewaz ono owiedzieli ze Putin jest zly, a wiec rosjanie sa ta gorsza rasa to nalezy to powtarzac bez wzgledu na ortografie, wymowe, znajomosc jezyka. I bedzie nie tylko dobrze , ale coraz lepiej. Szabesgoje czyli Narod tubylczy musi przyjac na siebie grzech pierworodny, jakim jest przyznawanie sie do wszystkich mozliwych grzechow . takich jak jedwabne. NIE MOZNA DOPUSCIC do powtorzenia podobnej manifestacji jak odnotowal pan Stansialw Michalkiewicz:
          "Oto w święto Trzech Króli na Jasną Górę przybyła pielgrzymka kibiców piłkarskich, którzy po solennym nabożeństwie i wysłuchaniu wykładu, dali upust swoim uczuciom, wykrzykując „precz z komuną” i że „na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści”. "
          • edek_vilola Re: "Swoj swojego zawsze pozna" 17.01.13, 11:05
            misterpee napisał:

> wyznacznikiem poziomu w jakimkolwiek jezyku
            > sa starsi i madrzejsi.

A najbardziej w chinskim i w japonskim. :)

> Poniewaz ono owiedzieli ze Putin jest zly, a wiec rosjan
            > ie sa ta gorsza rasa to nalezy to powtarzac bez wzgledu na ortografie, wymowe,
            > znajomosc jezyka.

Co ciebie misterpee tak bardzo boli, ze ktos tam powiedzial, ze "Putin jest zly"? Jestes podobno Polakiem, a twoja "ostoja" i "opoka" stal sie nagle ten Putin. Wierzysz, ze ziemskie wartosci i postaci sa w stanie dac ci ukojenie i spokoj ducha na tym "lez padole"? Podejrzewam, ze jestes pol Rosjaninem albo posiadasz jakas silna "domieszke genetyczna" z tamtych stron. "Swoj swojego zawsze pozna", jak mowi znane porzekadlo. Kazdego, kto ma inne zdanie, malujesz od razu jako "starszego i madrzejszego". Swiat nie jest az tak prosty - ma duzo barw i odcieni; nie jest czarno-bialy. Wyglada na to, ze dla ciebie jest jednak czarno-bialy, i ze jestes "daltonista" duchowym. Mozesz sobie nim byc, ale nie wciskaj na sile swoich "kolorow" innym. Twoja "tecza" duchowa jest czarno-biala. Innymi slowy - i nudna i budzaca strach nie tylko u dzieci.
            • misterpee Re: was kazdy pozna 17.01.13, 12:14
              nie mam czsu na pyskowki , ani wuciaganie DNA. To od razu mozna poczuc po zapachu czosnku. A to ze Putin nie jest koszerny - wiemy od dawna.
              • bywszy1 Re: panie mpi(cku)+ 17.01.13, 12:30
                • bywszy1 Re: panie mpi(cku).P.S+ 17.01.13, 12:35
                  na dowod,ze pan juz nie jest
                  Polakiem

P.S
                  A moze pan po spozyciun czosnku w lajnie sie tarza?
                  I dlatego czosnku nie czuc?

Ale z pana prymityw!
        • mara571 czyzbys nie zrozumiala o co chodzi? 17.01.13, 19:11
          musze ci tlumaczyc, Igor nawet po rosyjsku prowadzic takiej konwersacji jak wam z Borrka sie dosc czesto zdaza.
          Igor opisuje fakty, stawia prowokacyne tezy, uprawia propagande, czasami uzyje jakiegos dosc przasnego dowcipu, aby w jego mniemaniu rozweselic czytelnikow. Czesto manipuluje, przekreca, dosc agreywnie atakuje przeciwnkow. Ale na subtelna polemike go nie stac. Inny typ czlowieka.
          • eva15 Zrozumiałam, zrozumiałam. 17.01.13, 20:34
            Zrozumiałam, zrozumialam.
            Ja naprawdę b. dobrze znam niemiecki, ale nigdy nie będę w nim komunikować z taką lekkością i finezją jak w polskim. Finezja języka musi być "wrodzona", ona osadza się we wspólnym kodzie kulturowym, w odniesieniach do literatury, filmu, skojarzeniach historycznych, obyczajowych, ba nawet takie rzeczy jak wspólne lektury szkolne odgrywają tu wielką rolę. Sama nawet najlepsza znajomość reguł obcego języka nie wystarcza do tej najsubtelnieszej finezji.

Z faktu, że Igor nei ma tej lekkości w j. polskim jaką mam ja, do głowy by mi nie przyszło wyciągać wnioski o jego braku lekkości i finezji w j. rosyjskim.
            • mara571 Re: Zrozumiałam, zrozumiałam. 17.01.13, 21:19
              to glownie kwestia osobowosci.
              Igor jest twardym mezczyzna, od "mokrej roboty", finezja jest dla niego oznaka slabosci, zniewiescienia.
              • felusiak1 finezja 20.01.13, 23:17
                a ja nawet ogoliłem sobie nogi aby stać się finezyjnym i nie od mokrej roboty.
        • igor_uk Re: Mara arbitrem j. rosyjskiego 17.01.13, 19:14
          Ewa,mara jest wcieleniem hipokryzji .
    • misterpee Re: oni potrafia . 16.01.13, 23:41
      Jednością są oni!

Prezydent przyszły,
      spiepszaj dziadu,
      powie do Narodu!
      Prorok fałszywy
      okradnie cię z kasy,
      z Duszy okradnie!

I POLSKA UPADNIE!
    • bigobserver Re: bryndza 17.01.13, 08:39
      felusiak1 napisał:

> na zgliszczach forum zerują hieny.

To, ze Forum zarznieto to fakt
      • 5magna Re: bryndza 17.01.13, 16:20
        Felek je kulinarnie rozbudowal. Pomidorowka, grochowka, makaronem, pierdzeniem w klawiature sssssssssssssssssssssssssssssssssssss. Jak pamietamy. Wklad Felusia do forum dziala jak tampon.
    • bywszy1 Re:?+ 17.01.13, 18:32
      czy pan kiedys o czyms dyskutowal?
      Przepisywal pan gazety a potem pyskowal.
      Moze pan zacznie od:
      jest´li zizn´na Marsie i czto takoje lubow´?.
      • igor_uk zydku,z krzyzykiem. 17.01.13, 18:52
        Od samego poczatku zazdroscisz mnie tego,ze potrafie zaproponowac ciekawy temat i poprowadzic go.Ty ze,debilek stary,potrafisz tylko jedno - "A u nas". Chociaz by to bylo jeszcze o Zydostanie,ale ty piszesz o Szwecji .A ty,jako Zydek,nie wiele masz ciekawego do powiedzenia w temacie tego,co dzieje sie w Szwecji.Dla tego woi watki byli olewane.
        • ubiquitousghost88 Pyskuj, pyskuj, podziwia cię cały świat (i Rosja). 17.01.13, 18:58
          Anonimowy17 stycznia 2013 01:23

Doskonale!
          Gratuluję!
          A przeprosić powinien Szanowną Panią (w miejsce mojej skromnej osoby) igor_uk, główny winowajca starcia słownego ze mną, którego Pani stała się a typical collateral damage.
          Jednakże, po przeczytaniu artykułu, płonę ze wstydu, że mogłem Panią uznać za zmanipulowaną przez niego pożyteczną idiotkę.
          Skądże - będzie Pani dla mnie wyjątkiem potwierdzającym regułę...
          Z szacunkiem
          ubiquitousghost88
    • felusiak1 merytoryzm igoryzm 17.01.13, 19:22
      igor napisało: Merytorycznie podwazyc zadne z moich slow.To przechodza ciagle na sprawy osobiste.

Oto merytoryczne słowa igora:
      - żydku,z krzyżykiem.
      - debilek stary
      - jeszcze o Żydostanie
      - A ty,jako Żydek,nie wiele masz ciekawego do powiedzenia
      - A teraz,wytrzyj ekran monitoru ze slin,psycholu.

Zaiste, tych merytorycznych argumentów nie sposób podważyć
      • igor_uk felus,przeciez wy tak chcecie. 17.01.13, 19:35
        Ja tylko dostosowuje sie do was,czasami.
        • yurek11111 igorczik,zapnij pasy ,bedziesz mial ostra jazde:-) 17.01.13, 19:48
          Wyjechalem na moment,a komsomolskie chamstwo siegnelo zenitu...
          igorczik ,potwierdzasz ze do raba tylko knut i nachajka przemawia...

PS.Dzieki za wyrzucenie watku o rosyjskiej agenturze ,tym sposobem dotarl do wiekszej ilosci odbiorcow,czego dowodem dwa prywatne maile z podziekowaniami,tym sposobem strzeliles sobie w stope,a to zawsze lepsze niz bys mial strzelac innym w potylice...
          igor_uk napisał:

> Ja tylko dostosowuje sie do was,czasami.
          • igor_uk yurek. 17.01.13, 20:16
            Przeciez dla mnie ty jestes tylko jednym z wielu,co probuje mnie siegnac do piet.
        • bywszy1 Re: przystosuje sie do pana ajgora+ 17.01.13, 19:54
          kacapskiego "biezrodnogo" ryja.
          Kacapie,jedynie co pan ciekawego przedstawic moze,to jak meska prostytutka trzy razy oficjalnie sie sprzedales kobietom.
          I za co,dworniazka?
          Za paszport UE?
          osesek,niedlugo szescdziesiocioletni,niedlugo kacapie,bezpapierowy,bede po panu paniochide odprawiac.
      • wojciech.2345 jak zdefiniować igoryzm? 17.01.13, 19:43
        Oto jest pytanie.
        Może ktoś ma pomysł?

Igorek kłamie, kręci, oszukuje, szantażuje, zmyśla, obraża, ... .
        Jak to zręcznie ująć?
      • misterpee Re: merytoryzm felusia 17.01.13, 20:01
        nie powinien Felus tego nawet zauwazyc, Igor pisze o wszystkim , Felusus jest cowboyem z texasu, gdzie Felusw zyda widzi u Igora?
        • igor_uk Merytoryzm yurka 11111. 17.01.13, 20:23
          Mara zalozyla watek z pytaniem,czy ktos cos wie wiecej o Red October.
          odpowiedz yurka1111:
          "Widzisz ,mara, cywilizowany swiat przegrywa,bo stosuje sie w tych zmaganiach do zasad i kodeksow,a dzicz ma tylko jeden cel ,do ktorego dazy wszelkimi metodami,czy to sa Chiny,czy Rosja,to tylko postkomunistyczne badziewie,ktore wczesniej czy pozniej (lepiej wczesniej),zostanie pokonane....
          PS.Ciekawe ilu agentow skaperowali szantazujac ludzi danymi z ich komputerow? "

Jak sami widzicie,yurek tylko potrafil popluc na dwa wielkich Kraja,nie mowic nic o tym,o co pyta mara.

WQ sumie wypadalo by paskude zjebac za jego slowa,ale on odrazu odpisze,ze to chamstwo z mojej strony.
          Oczywiscie nazwac Chiny i Rosje dziczom i badziewiem,jest jego zdaniem czyms normalnym.
          • yurek11111 bingo,igorczik, to jest Merytoryzm yurka 11111. 17.01.13, 23:26
            Rosja Putina i komunistyczne Chiny to dzicz i badziewie.
            Amen.
    • jk2007 igor_uk wywołuje u nas rusofobie, 17.01.13, 19:50
      czyżby o to chodzi cenzorom?
      • 5magna Re: igor_uk wywołuje u nas rusofobie, 17.01.13, 19:55
        Co to znaczy "u nas"? Znaczy u kogo.. PS. Wojtus zjedz kartofla na sniadanie. Wiesz ze mozg potrzebuje "pokarmu"....
      • yurek11111 igorczik to uosobienie wszystkich najgorszych... 17.01.13, 19:58
        ruskich cech w jednej osobie,masz calkowita racje,osobnicy tego typu ,swoim dzialaniem wywoluja rusofobie,nawet w rusofilach... :-))))
        • igor_uk Jestem waszym koszmarem. 17.01.13, 20:17
          Poniewaz pokazuje wam,czego wy sa warci.
          • bywszy1 Re: Jestem waszym koszmarem.+ 17.01.13, 20:37
            twierdzi kacap.
            I ma racje.
            Czyz smierdzacy kundel nie jest koszmarem?
          • tojabogdan chciałbyś być naszym koszmarem? 17.01.13, 20:47
            to już, Igor, niemal megalomania!
            Nie masz powodu być skromnym, bo mieszasz tutaj. I to dość skutecznie, ale koszmarem nie jesteś.
            • igor_uk Bogdan,Twoim napewno nie. 17.01.13, 23:36
              Ja Ciebie do "nich" nigdy nie zaliczalem i nie zalicze.
      • bywszy1 Re: w zeszlym roku+ 17.01.13, 19:58
        obiecywal ten pan komus,ze tutaj go do partera sprowadzi.
        Poobiecalem,ze go ponizej piwnicy spuszcze.
        No i?
        Stacza sie ten kacap coraz nizej.
        Przeszkody juz ten zigolo nie napotka.
        • igor_uk pridurok1. 17.01.13, 20:26
          Ja jestem na piedestale.Mnie poswiecaja watki,wszysci zajmuja sie moja osoba.
          A wiesz czemu? Bo czuja respekt wobec mnie.
          • igor_uk yurek1111,teraz juz komplet. 17.01.13, 20:31
            Wczoraj napisalem:
            "Kto jeszcze nie stawil sie?
            Autor: igor_uk ☺ 16.01.13, 20:39

Widze ze fanklub forumowicza igor_uk stawil sie wprawie w komplecie,ale kogos mnie jeszcze brakuje. "

Yurek,to o tobie myslalem,piszac te slowa.
            • yurek11111 igorczik,wiedzialem ze sie za mna steskniles...:-) 17.01.13, 20:36
              W koncu jestem jedynym ,ktory nahajki rabowi nie zaluje ...:-))))))))))))))))))))))))))))))

igor_uk napisał:Yurek,to o tobie myslalem,piszac te slowa.
              • igor_uk yurek. 17.01.13, 20:40
                Nie osmieszaj sie.
                Lepiej napisz cos konkretnego w watku mary.A moze chcesz pomocy?
          • bywszy1 Re: pridurok kacapski+. 17.01.13, 20:40
            igor_uk napisał:

> Ja jestem na piedestale.Mnie poswiecaja watki,wszysci zajmuja sie moja osoba.
            >
            > A wiesz czemu? Bo czuja respekt wobec mnie.
            <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
            do wszy tez mam respekt.
            Szczegolnie do tej co siedzi na kacapskim kundlu.
            Jeszcze ugryzie i ajgorowe wirusy dalej przeniesie.
            • tojabogdan tematem wątku jest bryndza, 17.01.13, 20:49
              czyli ser
    • prosumentka Re: bryndza 17.01.13, 21:22
      Taaaa... plus dwie schrzanione akcje z antyterrorystami. Media muszą z czegoś żyć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka