Dodaj do ulubionych

Zostana czekisci !

24.02.13, 11:48
Matuszka z polwiekowym opoznieniem przyzywa swoj "Catcher in the Rye" syndrom.
Ogladam wlasnie postsowiecki film drogi i o potrzebie nie tyle emigracji , co wyjazdu tam, gdzie normalnie.
Ale to wyjazd lukusowy, z "Bajkalem, Altajem i Kamczatka" dla latwiejszej integracji z "nowym".

I tu pada kluczowa fraza:
Co zostanie, gdy wszystko zabierzemy z Rosji ?
Jak to co, MENTY !

(ment, to gliniarz, pies, "sluzby" w goworze NSBzTiT)

Przyznam, ze dawno nie slyszalem celniejszej oceny sytuacji spolecznej w Matuszce.
Obserwuj wątek
    • mongolszuudan Re: Zostana czekisci ! 24.02.13, 12:14
      Tys, banderlogie, juz pozostal sie. Bez mozgow. Oni u ciebie przez uszy uciekli podczas procedury elektrowstrzasow w Tworkach.
      • igor_uk Syn kucharki...... 24.02.13, 12:38
        Nadal leczy swoi kompleksy.
    • wojciech.2345 Re: Zostana czekisci ! 24.02.13, 12:17
      Zostaną ludzie bierni, czekiści i renifery.
      • mongolszuudan Re: Zostana czekisci ! 24.02.13, 12:43
        Widac, ze w Polsce juz nikogo oprocz debilow (borrki, wojciecha, p_a) nie pozostalo. Wszystko, co zdolno bylo myslic juz ucieklo.
        • wojciech.2345 Re: Zostana czekisci ! 24.02.13, 12:47
          Z Rosji uciekli najlepsi naukowcy.
          Zostali ci słabsi.
          • mongolszuudan Re: Zostana czekisci ! 24.02.13, 13:02
            Cha-cha!!! Czyja by krowa myczala! Chciesz powiedziec ze w Polsce pozostali lepsi uczoni??? U was nawet zadnego hydraulika z rekami juz nie pozostalo. I nigdy juz nie wroca do Polski nikt kto uwidziel zamiast zasranego polkskiego zadupia prawdziwa Europe i Ameryke. Nigdy. Kto z piszacych na tym forum emigrantow kiedys na zawsze wroci do Polski? Nikt! Nigdy! Za nic w swiecie! Panial, zadrocie?
            • borrka Rola zycia, Mongolczik.! 24.02.13, 13:14
              www.youtube.com/watch?v=iSn7zOm14d0
              Mysle, Mongolczik, ze trzymaj sie takiego performace.
              Te wszystkie Duginy, to nie dla ciebie.
              Szarikow !
          • mongolszuudan Re: Zostana czekisci ! 24.02.13, 13:23
            Policz ile procentow ucieklo z Rosji i ile z Polski. Kaputt waszemu krajowi juz pelny. Wybraliscie asymilacje. Dobrowolnie. Eurointegracja nazywacie? Cha-cha. Zaraz. Juz widze jak Niemcty, Anglicy, Francuzowie, Wlochowie begna do kolejki zeby zostac Polakami. Finis Poloniae. Nie trzeba nikomu walczyc, zeby zostala znow realnoscia niemiecko-rosyjska granica. Polska, jak kazdy normalny kraj, Polacy jak kazdy normalny lud sa zdolny istniec tylko do tych por, dopoki walcza za swoje istnienie. Brakuje sil, woli i zyczenia walczyc - kaputt wam. Asymilacja. Nieunikniona. Slodka smierc. Eutanazja. Niemcy, Anglicy, White Americans sa zadowoloni ze wy swoim samobojstwem nieci przedluzyli ich istnienie. Nikomu nie potrzebna byla niepodlrgla Polska juz w czasy komuny. Walczyli za to zeby zniesc zachodniu granice i uciekac z Polski gdzie dalej, zeby nigdy i za nic nie wrocic. Kto nie ma mozgow zeby zostac jakimkolwiek prawdziwym Europiejczykem, Amerykaninem, Australijczykem bedzie czekac na dawno wykupionej przez obcokrajowcow bylej swojej ziemi, kiedy przyjda prawdziwe gospodarze tej ziemi - Niemcy i Rosjanie i beda robic na niej to same, ze wasze panowie robili kiedys na Ukrainie, w Bialorusi i w Litwie. Elita wasza zostanie zmieniona calkiem juz na Tusko-podobnych pseudo-Polakow, a glupym waszym chlopam i bezrukim pracownikom nie bedzie zadnego innego wyjscja oprocz starac sie choc w czyms byc podobnymi do godspodsrzow ziemi waszej, nawet najbardziej glupy Polak potrafi wyuczyc w ciagu 10 lat 500 niemieckich slow, a w ciagu 100 lat - zostac calkiem Niemcem, tylko tepym. Oto wasz los. Macie przyklad. Tak samo zdarzylo sie kiedys z waszymi zachodnimi sasiedziami - Bodriczami, Luticzami, tak umiera dzis narod Luzyckich Serbow. Pieknie umiera. Bez oporu, bez krwi. Przez 100 lat zapomnia ludzie slowo Polska i Polacy. A kultura wasza nigdy nikomu specjalnie ciekawa nie byla - po finis Poloniae nikomu bedzie wspomnic nic o was.
            • przyjacielameryki Re: Zostana czekisci ! 24.02.13, 13:39
              Bredzisz Mongoł i nie masz pojęcia o obecnej Europie. Europa to nie jest twój świat. Twój świat to zapijaczona, skorumpowana do granic możliwości, niechlujna Rosja
              A Europa Mongoł, to perełka świata, to brylant i to tak już oszlifowany. I to nie jest dla ciebie. Tobie wystarczy wiadro gorzały, onuce na nogach i ogórcy na przekąskę.
              Nie trać czasu na myślenie o Europie bo i tak nigdy jej nie zrozumiesz.

Ps. W Polsce osiedla się już bardzo dużo i Niemców i Francuzów(jeden taki ożenił się z moją córką moich kuzynów, pracują oboje w Krakowie i wcale nie zamierzają przenosić się do Francji) i Holendrów(mają sporo farm na ziemiach zachodnich). Ta emigracja wewnątrz unijna to naturalny proces który będzie się tylko pogłębiał i pomimo pewnych obecnie jednak drobnych kłopotów, z czasem będzie absolutną normalnością. Polacy pracujący w Wlk. Brytanii, Irlandii,w Niemczech . . . . , mają bardzo dobre opinie a kolejne pokolenia wywodzące się z tej emigracji będą naturalnym czynnikiem integrującym społeczeństwa UE. Ale co ty możesz o tym wiedzieć.
              Mongoł, pociąg pt." Europa" odjeżdża i odjeżdża i cały czas oddala się od ciebie i nikt w Europie nie tęskni za tobą tak jak i za obecną KGB-owska Rosją.
              Pamiętaj - gorzała i onuce.
              • mongolszuudan Re: Zostana czekisci ! 24.02.13, 13:41
                Kretynie. Kazdym swoim slowem udowodniasz ze kaputt twojemu krajowi. I ty, idiocie, pierwszy temu dowod.
                • wojciech.2345 Re: Zostana czekisci ! 24.02.13, 13:44
                  mongolszuudan napisał:
                  > Kretynie. Kazdym swoim slowem udowodniasz ze kaputt twojemu krajowi. I ty, idio
                  > cie, pierwszy temu dowod.
                  -------------------
                  Z Berlina do Warszawy pociągiem jedziesz 5:30 godz.
                  Możesz w jednym kraju pracować, a w drugim spędzać
                  weekendy.

W UE wszędzie jest blisko.
                  • mongolszuudan Re: Zostana czekisci ! 24.02.13, 13:58
                    Sprzedaliscie za grosz wy swoja panstwowosc - i nikt nigdy juz wam ja nie wroci. Nie ma zadnych szansow dla przechowania waszej polskosci, jesli za niej nie trzeba walczyc. Niepotrzebna nikomu polskosc. Staruchy wymra, a zapijaczona bezmozga mlodziez wasza (normalna wszystka ucieknie od hanby i ubosci na Zachod) na nic nie zdolna, oprocz 'patryotycznych" bijatyk na stadionach. Nikt ten motloch nawet do wojska brac nie bedzie, gdzie ma szaqns zrobic z nich ludzi.
            • wojciech.2345 Re: Zostana czekisci ! 24.02.13, 13:41
              mongolszuudan napisał:
              > Nie trzeba nikomu walczyc, zeby zostala znow realnoscia niemiecko-rosyjska granica.
              -------------------
              My już nie wiemy gdzie przebiegają granice między państwami UE.
              Zobacz jak wygląda granica polsko-czeska:

Pamiętam z tv zabawny obrazek. Jakiś polski chłop mieszkający
              na granicy z Czechami położył kładkę przez rów przy swojej posesji.
              Okazało się, że ten rów był już po stronie czeskiej. On, ani polskie
              władze nie były tego świadome. Chciano mu zabronić położenia tej
              kładki.
              • mongolszuudan Re: Zostana czekisci ! 24.02.13, 13:50
                I czemu cieszysz sie??? Zapomniliscie gdzie wasze granicy?? Ciebie jakie z tego szczescie? Myslisz, ze dzieki temu ze nie istnieje wiecej polskiej granicy na Zachodzie, Polacy teraz podbijaja Europe??? Ile wasza Polonia pozostanie sie Polakami? Nie beda Polakami juz dzieci waszych emigrantow. Ich dzieci - nawet wspominac nie beda o polskim pochodzeniu. Nie po co. I niczym byc dumnym. Przeciwne - hanba za ten narod, ktory swoja panstwowosc, swoja kulture, jezyk, historie sprzedal za grosz, zeby zniknac wsrod innych narodow.
                • wojciech.2345 Re: Zostana czekisci ! 24.02.13, 14:08
                  mongolszuudan napisał:
                  > I czemu cieszysz sie??? Zapomniliscie gdzie wasze granicy??
                  -----------------
                  ZA 10 lat Polska nie będzie miała granicy z Ukrainą.
                  Będzie niepotrzebna.

Myślę, że to dobrze.
          • mongolszuudan Re: Zostana czekisci ! 24.02.13, 13:33
            Przyglupy! Jedyna szansa zachowac polskie panstwo i polski narod - to byc wam na Wschodzie. Poniewaz tam wy nigdy i za nic nie pozwolicie Rosjanom was asymilowac, pozbawic Polske wolnosci. Bedziecie walczyc za Polske i polskosc wiecznie. Bedziecie rywalizowac z Rosja, zeby nie byc upadlym, zacofanym krajem. A wiec bedziecie istniec. Na Zachodzie czeka was jedynie asymilacja, choc ile wy nazywajcie ja integracja - asymilacja to. Koniec Polski. Koniec Polakom. Nie z kim wam na Zachodzie rywalizowac, nie ma zadnej checi walczyc z ludzmi, ktorych wy uznali wyzszymi niz wy istotami. Jestescie szczesliwi byc asymilowanymi choc kim na Zachodzie, zostac nawe druga Portugalia, Irlandia. Nie mowiac juz o takich wspanialych bialych sahibach jak Niemcy, Anglicy, Amerykanie.
            • wojciech.2345 Re: Zostana czekisci ! 24.02.13, 13:49
              mongolszuudan napisał:
              > Bedziecie walczyc za Polske i polskosc wiecznie.
              ------------------
              My kolonizujemy Niemcy zobacz:

Wyludniony zachodni brzeg Odry i Nysy Łużyckiej przechodzi proces resłowianizacji - informuje Rzeczpospolita.

Polacy z pogranicza zasiedlają tereny na zachodnim brzegu Odry i Nysy Łużyckiej. Do Niemiec mieli jechać do pracy, a na noc wracać do domów w kraju. Jest odwrotnie.

34-letni Rafał Zieliński od roku każdego ranka wychodzi z mieszkania spółdzielczego w niemieckim Grambow pod Loecknitz w Meklemburgii, wsiada do forda focusa na polskich numerach i jedzie 20 km do pracy na drugą stronę Odry, do Szczecina. Jego żona Edyta swoim „polskim audi A2 jedzie do szczecińskiej firmy, gdzie jest księgową. Najpierw jednak podwożą Kubę do niemieckiego przedszkola, a Kacpra do podstawówki w Loecknitz.
              • mongolszuudan Re: Zostana czekisci ! 24.02.13, 13:51
                Kolonizator zawszony. Dupe pierwiej nauczy sie podcierac.
                • wojciech.2345 Re: Zostana czekisci ! 24.02.13, 14:03
                  Nadal nie rozumiesz?
                  Polacy mieszkają w Niemczech i CODZIENNIE
                  dojeżdżają samochodami do pracy w Polsce.
                  Nie ma granicy.

Powtarzam - nie ma.
                • jabbaryt Mongołku 24.02.13, 14:28
                  Siedzę sobie własnie w Dubaju i widzę tu dużo pięknych Rojanek zwanych eufemistycznie...masażystkami.
                  Co do emigracji Polaków. Mam znajomego który skończył ten sam wydział politechniki co ja tylko 20 lat przedtem. Większość jego kolegów z wydziału siedzi na zachodzie. Z mojego rocznika większość ludzi została. Myślę więc że mamy selekcję naturalną, która zostawia najlepszych w domu. Nie wiem jak jest z młodszymi rocznikami ale mi się na zachód poprostu nie opłaca wyjeżdzać.
                  • borrka Zachod jest pelen NSBzTiT. 24.02.13, 14:42
                    Niezaleznie od pretekstow biurokratycznych u podstaw ich emigracji - podrobieni Zydzi, Wolgadojcze ze slowianskimi high cheekbones i kazachskimi krzywymi nogami, interdiewoczki i mailorder brides, sa to NSBzTiT w pelnej krasie.
                    To ze wzgledu na obecnosc "Rusakow" Bundesrepublika, jak jaki Rejtan broni obowiazku wizowego dla FR.
                    Nikt juz nawet nie probuje statystyk, tym bardziej, ze zyjac na Hartz 4 chetnie jezdza w te i wewte.
                    Wielu stanowi drugie, ba ... trzecie pokolenie i poza patriotycznymi frazesami w internecie, ani mysli wracac do Matuszki.
                  • polski_francuz Wyslannicy 24.02.13, 14:45
                    niemieckiego przemysly przyjezdzaja na moja politechnike by szukac inzynierow do ich firm. Czytajac takie wiesci mgr inz z 1974 roku i doktor z 1978 (nizej podpisany) szczypie sie bolesnie w tylek bo nie moze uwierzyc ze to prawda.

Dokladnie tak jest, ludzie ida za forsa, za jakoscia zycia, za rozwojem zawodowym. Za moich czasow mowiono, ze Czechom sie nie oplaca emigrowac. A teraz wlasnie Polakom.

PF
              • eva15 Wyciąganie ręki po kasę 24.02.13, 14:09
                Z czego ty jesteś taki dumny? Z tego, że Polacy się przesiedlają, by ciągnąć kasę z niemieckiego Sozialamtu? Czytałeś artykuł, który linkujesz?

– W Zgorzelcu wynajęcie mieszkania ok. 60 mkw. z opłatami to ok. 1500 zł, w Goerlitz jest nawet taniej, a jeszcze na mieszkanie są dodatki z Sozialamtu – mówi Gruna.

Doadatki na mieszkanie są nie z Sozialamtu lecz z Wohnungsamtu. Do Sozialamtu "zaradni" Polacy chodzą po dodatki na życie (jedzenie).

Wojtek jest dumny z takiego "podboju".
                • wojciech.2345 Effciu nie denerwuj się 24.02.13, 14:16
                  Za 10 lat nie będzie granicy między Polską i Ukrainą.
                  I też komuś będzie opłacało się mieszkać w jednym
                  z tych krajów, a w drugim pracować.

Tak to już w tej UE jest.
                  • eva15 Re: Effciu nie denerwuj się 24.02.13, 14:26
                    Myślisz, że polskie urzędy dadzą Ukraińcom socjal, tak jak niemieckie dają Polakom?
                    • wojciech.2345 Re: Effciu nie denerwuj się 24.02.13, 14:32
                      eva15 napisała:
                      > Myślisz, że polskie urzędy dadzą Ukraińcom socjal, tak jak niemieckie dają Pola
                      > kom?
                      -------------
                      Effciu,
                      świeżo zniesiona granica zawsze daje jakieś korzyści
                      dla miejscowej ludności po jej obu stronach.
                      O tym chyba wiesz.

Nie świruj od rana.
                      • eva15 Re: Effciu nie denerwuj się 24.02.13, 14:51
                        wojciech.2345 napisał:

> Nie świruj od rana.

Kompletny odlot.
    • bogo200 ten pociag ,zawsze zostanie, faktem i ocena... 24.02.13, 13:34
      pl.wikipedia.org/wiki/Moskwa-Pietuszki
      www.youtube.com/watch?v=WlEZFroaBs8&list=PLAB69845B3DE72234&index=1

twoje menty, to zluda....

borrka napisał: (...)
      > Przyznam, ze dawno nie slyszalem celniejszej oceny sytuacji spolecznej w Matusz
      > ce.
      • borrka Moje menty ? 24.02.13, 14:20
        To ruskie, putinowskie menty.
        Nie ja zrobilem film, nie ja widze slepa uliczke, ktora idzie Rosja krola zurawi.
        Niedlugo w Moskwie wiecej bedzie Tadzykow, niz Rosjan, kultura staje sie coraz bardziej amerykansko-azjatycka, Rosja stracila swoje azjatyckie kolonie, ale zyskala dostep do tadzyckiej, uzbeckiej sily roboczej.
        Niedlugo w Moskwie trudno bedzie dogadac sie po rosyjsku !
        • gosc_ze_smolenska Re: Moje menty ? 24.02.13, 16:10
          czytajac wyzej umieszczine posty, przez caly czas chce mi sie powiedziec: ludzie, ale macie pojeb...e w glowie. Mongol widocznie sie nabija i straszy asymilacja, na co uzyskuje powazne odpowiedzi o europejskiej integracji Polakow. Borrka stwierdza, ze ".. Niedlugo w Moskwie wiecej bedzie Tadzykow, niz Rosjan, kultura staje sie coraz bardziej amerykansko-azjatycka.. " - chyba, ze wedlug niego nosicielami i krzewicielami kultury amerykanskiej sa Tadzycy. Passage o wszechobecnosci mentow, esbekow i czekistow sa jeszcze weselsze. Niestety to sa przyklady ekspertow od Rosji i Polski, ktorzy powinni niby zblizac nasze narody ale w rzeczywistosci jeszcze bardziej je zniechecaja do siebie, wyladowujac swoje fobie.
          • romrus Re: No wrescie:-) 24.02.13, 16:16
            gosc_ze_smolenska napisał:
            > czytajac wyzej umieszczine posty, przez caly czas chce mi sie powiedziec: ludzie, ale macie pojeb...e w glowie.

Twoja zwykla grzecznosc gdzies sie podziala:-)
            • borrka Sami takie filmy robicie :))) 24.02.13, 16:20
              Wiec pretensje do siebie.
              • gosc_ze_smolenska Re: Sami takie filmy robicie :))) 24.02.13, 16:53
                > Wiec pretensje do siebie.
                Trudno miec do siebie pretesje, skoro ja Twojego filmu zrodlowego nie krecilem. Wiec ogladales w najlepszym przypadku uczucia i urojenia niejakiego rezysera A albo B. Byc moze nie sa one realistyczne ale co najmniej, mam nadzieje, szczere: bo tak odbiera ten swiat rezyser A albo B. W najgorszym przypadku to byly nawet nie uczucia tego rezysera tylko chec zrobienia kasy: realistycznie wyglada to w sposob nastepujacy: Producent do Rezysera: wiesz co, musimy nadrobic, kurcze... ostatnio stracilismy mase kasy. Wiec ta - w minicie 10:53 puszczamy gola babe. Na 24:50 gliniarz pobiera kase od freiera i gwalci prostytutke. Na 30:54 samochod glownego bohatera rozjeb.. sie o drzewo. i td. natepne minuty nipisz sobie sam. Pozniej ten film oglada forumowicz Borrka i opowiada o "zyciu" Ruskich, jakie one jest podle i nikczemne. Oklaski. Kurtyna.
                • borrka To tez sa elementy wspolczesnej Rosji. 24.02.13, 17:13
                  Od slepego wychwalania, macie niezawodną Effcie.
                  Wprawdzie ostatni raz byla za Bugiem "pociagiem przyjazni", za poznego Brezniewa, ale wszystko chetnie pochwali.
                  Na bank Was nie rozczaruje!

Ja po prostu WIEM,jak jest i pisze prawde.
                  Nawet jesli czasem jednostronnie.
                  Rosja, to nie tylko ulica Twerska.
                  • gosc_ze_smolenska Re: To tez sa elementy wspolczesnej Rosji. 24.02.13, 17:37
                    Borrka, przepraszam ja nie gram w druzynie Ewy. Dlatego, prosze Ciebie, nie pisz do mnie: "macie", bo ja wystepuje w jednej osobie, w mojeje osobie. Nigdy nie wychwalalem swojego kraju, bo uwazam, ze jest to niepotrzebne. Nie musimy na sile przyciagac ludzi, mamy i tak chetnych pod dostatkiem, nawet biorac pod uwage wszystkie "wenn un aber".

> Ja po prostu WIEM,jak jest i pisze prawde. Nawet jesli czasem jednostronnie. Rosja, to nie tylko ulica Twerska.
                    Borrka, w zasadzie prawda nie moze byc jednostronna, bo nazywa sie PRAWDA. Byc moze masz na mysli gazete "Prawda", jest ona rzeczywiscie subjektywna. Owszem, Rosja nie jest ulica Twerska (apropos dleczego Twerska? uchodzi ona dla Ciebie za uosobienie bogactwa? Czy dlatego, ze przy Twerskiej w latach 90ch gdzies 500 m od placu Czerwonego staly dziwki? Bylo ... ale minelo.
                    • borrka Twerska, to luksusowe sklepy. 24.02.13, 17:55
                      Moskwa , to bogate miasto.
                      A wiec, za jakis symbol, nawet bez dziwek, uchodzic moze.
                      Ale czysto umownie.

Co do przekazu:
                      byc moze nie zawsze mi wyjdzie, ale staram sie pisac prawde (bez dzielenia wlosa na czworo).
                      Prawdy obiektywnej w stosunkach miedzy narodami nie ma.
                      Natomiast znaczna czesc forumowiczow uwaza, ze tylko pelna akceptacja przekonan, daje mozliwosc kompromisu.
                      Nic bledniejszego.
          • wojciech.2345 Re: Moje menty ? 24.02.13, 16:57
            > Niestety to sa przyklady ekspertow od Rosji i Polski, ktorzy powinni niby zblizac nasze narody ale w
            > rzeczywistosci jeszcze bardziej je zniechecaja do siebie, wyladowujac swoje fobie.
            ------------------------
            A kto chce zbliżać się do Rosjan?
            Rosjan należy omijać szerokim łukiem.

Takie mamy doświadczenia historyczne.
            • gosc_ze_smolenska Re: Moje menty ? 24.02.13, 17:26
              > A kto chce zbliżać się do Rosjan? Rosjan należy omijać szerokim łukiem. Takie mamy doświadczenia historyczne.

Chlopie, bedziesz zaskoczony, jak sie dowiesz, ilu Polakow chce sie zblizenia z Rosja. Mam prawie codziennie co czynienia z tymi ludzmi. To wcale nie oznacza, ze wszyscy musza... nie musza, i to jest dobrze. Jezeli Ty chcesz omijac Rosje szerokim albo waskim lukiem, z jakich kolwiek przyczyn: politycznych, historycznych, etycznych, etyvznych, wyznaniowych etc. omijaj. W czym problem. Radze nauczyc sie mowic w swoim imieniu a nie w imieniu innych ludzi, przeciez nie jestesmy na wiecu politycznym.
              • wojciech.2345 Re: Moje menty ? 24.02.13, 17:36
                > Radze na
                > uczyc sie mowic w swoim imieniu a nie w imieniu innych ludzi, przeciez nie jest
                > esmy na wiecu politycznym.
                ----------------------
                W rodzinie i wśród znajomych sporo osób pracuje/mieszka
                poza Polską: Włochy, Niemcy, W. Brytania, kraje skandynawskie,....
                Nie znam NAWET jednego przypadku by ktoś pracował w Rosji.

Ten kraj dla nas nie istnieje.
                • gosc_ze_smolenska Moje menty ? 24.02.13, 17:42
                  > W rodzinie i wśród znajomych sporo osób pracuje/mieszka poza Polską: Włochy, Niemcy, W. Brytania, kraje skandynawskie,.... Nie znam NAWET jednego przypadku by ktoś pracował w Rosji. Ten kraj dla nas nie istnieje.

Jezeli nikt z Twojej nawet niesamowicie ludnej rodziny nie pracuje i nie wspolpracjue z Rosja, to wcale nie oznacza, ze takiej wspolpracy nie ma. Nie widze zadnego problemu. Nie kazdemu musi smakowac Оcтaнкинcкaя кoлбaca.
                  • wojciech.2345 Re: Moje menty ? 24.02.13, 17:54
                    Przypadków pracy poza Polską znam w swoim otoczeniu
                    około 20-30. Nigdy nawet w rozmowach nie padło słowo
                    "Rosja".

Macie prezydenta, który z kaprysu może zerwać każdą
                    umowę handlową i dlatego nie będzie np. polsko-rosyjskiego
                    "joint venture". To zamyka sprawę porozumienia, współpracy.

Nie ma po co.
                • borrka W ostatnim samolocie z Szeremietiewa... 24.02.13, 17:43
                  W piatek wieczorem, z reguly jest sporo Polakow pracujacych w Rosji.
                  Lubie nim latac, bo juz nie ma korkow miedzy Okeciem, a Zoliborzem.
                  • jabbaryt Re: W ostatnim samolocie z Szeremietiewa... 24.02.13, 17:56
                    Ja leciałem raz porannym i spokałem polskiego budowlańca. Taki ostaniec jesszcze z lat 80-tych. Najpierw budowy socjalizmu a teraz supermarkety.
    • borrka Serial o Annie German. 24.02.13, 14:29
      Idzie wlasnie w TVP.
      Taki obraz sowieckiego piekla potrafia zrobic tylko sami Rosjanie.
      No, moze jeszcze Ukraincy, ale juz w mniejszym stopniu Polacy.

Ciekawe, co bedzie dalej - pierwszy oddcinek obiecujacy.
      Edyta Piecha byla zupelnie nieznana w Polsce, German podobno bardzo popularna swego czasu.
      Na ile stanowila produkt sowieckiego multi kulti ?
      Chyba w malym stopniu.
      • borrka Swoja droga, ciekawe... 24.02.13, 15:15
        Czemu Anna German zawdziecza duza popularnosc w CCCP ?
        • eva15 Re: Swoja droga, ciekawe... 24.02.13, 15:19
          Bo Rosjanie lubią Russlanddeutsche !:-) A Anna Hörmann zruszczona na German to klasyczny przypadek tychże.
          • borrka Mysle, ze w okresie jej slawy... 24.02.13, 15:25
            NSBzTiT w wiekszosci nie wiedzieli o "faszystowskich" korzeniach Germanowej (tak to sie nazywalo jeszcze 25 lat temu).
            Raczej uwazali ja za podrecznikowa Slowianke, co tak "po cichu" bylo modne w CCCP :)
            • eva15 Re: Mysle, ze w okresie jej slawy... 24.02.13, 15:48
              Może, nie wiem. Niemniej - słowiańskich rysów to ona raczej nie miała., no i ogólnie budowę ciała też zaczej mało słowiańską (b. wysoka, silnie zbudowana)
    • romrus Borratowy klamstwa 24.02.13, 14:50
      borrka napisał:
      > Ogladam wlasnie postsowiecki film drogi i o potrzebie nie tyle emigracji , co wyjazdu tam, gdzie normalnie.

Dane o emigracji z Rosji 1997-2010

army-news.ru/images_stati/kak_razoblachili_3.jpg

Wyjazd - przyjazd 2010-2012:

army-news.ru/images_stati/kak_razoblachili_2.jpg
      C oфициaльнoгo caйтa ФМС: зa 9 меcяцев 2012 гoдa приняли или вoccтaнoвили грaждaнcтвo РФ 66 тыc. челoвек.... oткaзaлиcь oт рoccийcких пacпoртoв — вcегo 5 челoвек из 140 млн.

Tu analiza emigracji/immigracji:
      nikolino.livejournal.com/6126333.html

Matw sie, Borracik, o Polske i swoja Ojczyzne-Banderowszczyzne.
      Od was ludzie wieja, ze az gwizdze.
      O Litwie-Lotwie nie wspominam.
      • borrka Watek nie dotyczy emigracji. 24.02.13, 15:09
        Dotyczy najtrwalszej wartosci matuszkanskiej OCHRANY, CZEKA, FSB.
        Roznie sie nazywalo.
        I to nie moja mysl, lecz fraza z Waszego filmu :)))
        • romrus Re: Watek nie dotyczy niczego, oprocz 24.02.13, 15:46
          ...twoich urojen.

borrka napisał:
          > I to nie moja mysl, lecz fraza z Waszego filmu :)))

Jakiego filmu?

Nie jedz duzo grzybow, moga byc skutki uboczny.
          • borrka Ogladam tylko klasyke matuszkanską... 24.02.13, 16:06
            "Lecą zurawie" i te rzeczy...
            Ale tym razem byl to (rownie klasyczny:) Bumer 2.
            • romrus Re:klasyke? 24.02.13, 16:14
              borrka napisał:
              > Ale tym razem byl to (rownie klasyczny:) Bumer 2.

Sadzic o Rosji po Bumeru, to to samo, co sadzic o GB po Lock, Stock and Two Smoking Barrels czy Snatch.

Swiat oczami Borrata oraz Guy Ritchie.
              Nie bierz tyle narkotykow, co on.
              • borrka Romrus, przeczytaj w Wikipedii haslo: 24.02.13, 16:22
                Poczucie humoru :)
                Dla pewnosci pare razy i przepisz sobie na karteczce !
                • romrus Re: Dowcipas, 24.02.13, 16:30
                  borrka napisał:
                  > Poczucie humoru :)

...twoi triki propagandowe sa znane od dawna.

Naiwpierw wciskasz kity na powaznie, potem zjedzasz z tematu na zarty.

Jume obejrzy.
                  Spodobalo mi sie jak Rosjanie tam sa pokazany:-)
                  • eva15 Re: Dowcipas, 24.02.13, 16:33
                    Ta Juma to czyj film?
                    • romrus Re: Dowcipas, 24.02.13, 16:45
                      eva15 napisała:
                      > Ta Juma to czyj film?

Polski.
                      Pomylilem sie - nie "Juma" tylko "Yuma"
                      www.filmweb.pl/film/Yuma-2012-608593
                      • eva15 Re: Dowcipas, 24.02.13, 16:55
                        Dzięki. Miałam kogoś z dalekiej rodziny, kto się tym zajmował, siedział później nawet w niemieckim więzieniu.
                        Ta część rodziny mocno ochłodziła z nami kontakty, bo nie chcieliśmy mu udostępnić mieszkania na dziuplę (skrytkę).
    • jk2007 borrka, czy zostana bezzebne babuszki 24.02.13, 18:08
      z Miedwiedkowo?
      mtrlin.livejournal.com/55692.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka