Gość: p.. IP: *.utc.com 21.07.04, 18:24 tak czy siak to pieniazki pojda do panow......prawnikow:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: husajn Wybory w USA będą wojną prawników IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.07.04, 18:36 czemu dopiero teraz?!?!?!?! gdybyście przygotowali się do tego w 2000 to JA teraz witał bym się z waszym prezydentem w jednym z moich pałaców!!!! a tak???? Odpowiedz Link Zgłoś
maxxim System dwupartyjny nie zdaje egzaminu 21.07.04, 18:41 Jak obywatele moga wybrac swoja orientacje polityczna w kraju gdzie dwie partie rzadza na zmiane. To prawie jak CCCP. Europejski model jest bardziej demokratyczny ze Szwajcarskim na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.ny MILIONOWI AFROAMERYKANOW ODMOWIONO... IP: 216.223.52.* 21.07.04, 20:24 Kerry troche sie zapedzil. W 2000 prezydentem byl demokrata, i partia demokratyczna miala wiekszosc w Izbie Reprezentantow. Ergo, partia Kerry'ego odmowila Afroamerykanom mozliwosci glosowania :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRO POBLICO BONO POTRACILI MAJATKI,SZCZEGOLNIE TEN Z LUSZCZYCA IP: *.sympatico.ca 22.07.04, 12:07 Kandydat na wice-prezydenta strasznie rozpaczal. Byl chory na luszczyce i caly majatek zainwestowal w swoja kampanie wyborcza. Przegral, ale ten jego lament, ze kazdy jeden glos to wstep do moralnosci, wlasnie z tego powodu jest wazny pozostal w pamieci do dzisiaj . Zobaczymy co sie stanie. Zatrudnienie niesympatycznych farm prawniczych nie wrozy nic dobrego. Amerykanie calym soba nie cierpia oszustow prawnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Wybory w USA będą wojną prawników IP: 216.223.64.* 21.07.04, 19:28 mowia ze usa to prawdziwie demokratyczny kraj , a z tego wynika ze to republika bananowa- koniecznie trzeba wyslac obserwatorow miedzynarodowych, najlepiej z izraela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: gdyby byli z izraela zwiekszono by 2xsumy IP: *.cegs.itesm.mx 21.07.04, 19:44 na ten cel :-P a i tak narod wybrany bedzie na plusie :-] placa obie strony pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warmi Re: Wybory w USA będą wojną prawników IP: *.tribune.com 21.07.04, 18:50 To Demokraci sa wlasnie znani w USA z tego ze zawsze probowali "kontrolowac" wybory. Chicago jest wrecz slynne z tego ze tam nawet nieboszczyki glosuja na partie Demokratyczna .. Najlepsza obrona dla klamcy jest oskarzyc innych o klamstwa .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Wybory w USA będą wojną prawników IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 21.07.04, 18:59 Pat Buchanan, ktory jest daleki od bycia Demokrata, powiedzial kiedys, ze najwieksza slaboscia tej partii jest fakt, iz staraja sie wygrac zgodznie z przepisami. Nie zdaja sobie sprawy, ze stawka gry jest tak wysoka, iz zadne przepisy nie maja znaczenia. Vide wybory 2000. BTW, ciekawy artykul. Bo do niedawna wielu tutaj sugerowalo, ze Kerry nie potrafi prowadzic wojny. A tu prosze - przygotowania pelna para ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: Wybory w USA będą wojną prawników IP: *.nyc.rr.com 21.07.04, 19:46 Buchanan to powiedzial? Gdzie i kiedy? Nie wciskaj kitu. Al Gore przegral Floryde fair and square. Po kazdym liczeniu brakowalo mu glosow. Sad Najwyzszy jedynie zatwierdzil wynik z Florydy co sila rzeczy dalo zwyciestwo Bushowi. Sad Najwyzszy mogl oczywiscie nie zatwierdzic wynikow z Florydy ale wtedy, zgodnie z konstytucja, odbyloby sie glosowanie w Kongresie. Jeden stan jeden glos. Bush mial 29 stanow, Gore 21 i DC. W okregach wyborchych w tzw inner city czyli w dzielnicach murzynskich frekwencja wynosi zwykle 100-110% uprawnionych do glosowania, podczas gdy srednia jest ponizej 50%. Ale poniekad rozumiem demokratow. Nie kontroluja niczego na szczeblu federalnym. Moga jedynie rzucac klody pod nogi co zreszta wychodzi im calkiem dobrze. Skutecznie blokuja niechciane ustawy, blokuja nominacje i w zasadzie sa jedynie obstukcjonistami. Brak wladzy bardzo im doskwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiegowy DEMOKRACI ZLAKNIENI KASY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 20:10 Bo od swych ojcow duchowych socjalistow nauczyli sie, ze "KTO MA WAAADZE, TEN MA KAAAAAAASE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: DEMOKRACI ZLAKNIENI KASY! IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 21.07.04, 20:37 A ty, meerkat, nie masz ani jednego, ani drugiego. I tu cie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Wybory w USA będą wojną prawników IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 21.07.04, 20:36 > Buchanan to powiedzial? Gdzie i kiedy? Nie wciskaj kitu. Nie wciskam kitu, bo nie widze powodu tego robic - sam go slyszalem na wlasne uszy. To bylo wlasnie zaraz po wyborach 2000 r. > Al Gore przegral Floryde fair and square. Po kazdym liczeniu brakowalo mu > glosow. Jesli chcemy byc scisli, to NIGDY nie przeliczono WSZYSTKICH glosow na Florydzie. Jedynie w kilku okregach wyborczych, gdy wyniklo zamieszanie z 'hanging chads'. > Moga jedynie rzucac klody pod nogi co zreszta wychodzi im calkiem dobrze. > Skutecznie blokuja niechciane ustawy, blokuja nominacje i w zasadzie sa jedynie > obstukcjonistami. Brak wladzy bardzo im doskwiera. Czymze wiec sie roznia od Republikanow? W opozycji (i mniejszosci kongresowej) zachowywali sie dokladnie tak samo. Wiec po co takie rzeczy wypominac jesli samemu sie jest ich winnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: Wybory w USA będą wojną prawników IP: *.nyc.rr.com 21.07.04, 21:08 To Buchanana mamy z glowy. Lejesz wode. Daj link albo dowod z uwzglednieniem kontekstu. Consortium policzylo wszystkie glosy, ktore Gore chcial liczyc i jednoznacznie wynika, ze Gore przegral. Ponadto nie wyniklo zadne zamieszanie, zostalo ono sztucznie spowodowane przy uzyciu kongresmana Wexlera. Proba Gore'a byla szyta bardzo grubymi nicmi. Za 40-50 lat, kiedy wszystkie emocje pojda w zapomnienie historia oceni Gore'a bardzo surowo. Zgadza sie ale republikanie nigdy nie blokowali nominacji poprzez filibuster. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Wybory w USA będą wojną prawników IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 21.07.04, 21:29 > To Buchanana mamy z glowy. Lejesz wode. Daj link albo dowod z uwzglednieniem > kontekstu. Mozesz mi nie wierzyc, twoja broszka. Jak wspomnialem gdzies indziej - niczego to nie zmienia. Wywiad ogladalem na zywo w TV, ale nie bede tracil czasu na szukanie transkryptow bo mam lepsze rzeczy do roboty. Ale nie myl mnie z meerkatem - mozemy sie nie zgadzac co do ich interpretacji, ale ja faktow nie zmyslam. > Za 40-50 lat, kiedy wszystkie emocje pojda w zapomnienie > historia oceni Gore'a bardzo surowo. Watpie. To stanowczo zbyt nieciekawa postac zeby wchodzic w jakiekolwiek ekstrema. Bush, to co innego. Jego historia na pewno nie oceni cieplo. > Zgadza sie ale republikanie nigdy nie blokowali nominacji poprzez filibuster. A to czegos dowodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat I CO Z TEGO??! GOW.. to Kerry'emu pomoze! :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 19:56 Bush wygra bowiem WYRAZNA wiekszoscia glosow i na pewno sprawa NIE oprze sie o zaden sad. NB warto jednemu czy drugiemu lewakowi przypomniec jak to uczciwie i "lege artis" wygral wybory niejaki John F.Kennedy, na ktorego glosowaly tysiace nieboszczykow na cmentarzach, niestniejacy mieszkancy Chicago (apel burmistrza Daley: GLOSUJ WCZESNIE, GLOSUJ CZESTO!) oraz mieszkancy ubogich rejonow Virginii, Zachodiej Virginii Kentucky, etc., w ktorych zwerbowani przez oslawionego przemytnika i oszusta gieldowego Joe Kennedy'ego czlonkowie mafii wreczali lokalnym szeryfom grubo wypchane koperty w zamian za solenne obietnice, ze mieszkancy ich okregow zaglosuja na JFK jak jeden maz. Roznica glosw(jakby je nie liczono) wyniosla ponad 150,000 na korzysc Richarda Nixona. Szwindel byl tak oczywisty, ze wielu dzialaczy PR apelowalo don, by by zakwestonowal wynik wyborow na drodze prawnej. I oto ten tak potem opluwany i pogardzany przez lewow Nixon zdecydowanie odmowil stwierdzajac, ze " krok taki moglby trwale podzielic narod amerykanski". Reszte pamietamy: nie tylko wlacznie z Watergate, ale i z Zatoka Swin oraz ekscesami seksualnego maniaka, ktorych moglby Kennedy'emu pozazdroscic nawet wzorujacy sie nan -jak sam przyznal- Bill Clinton. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM meerkat, powiem tylko jedno... IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 21.07.04, 20:40 Czy ty sie kiedykolwiek zastanawiasz zanim cos napiszesz? Nie martwi cie, ze zaprzeczasz sam swoim twierdzeniom sprzed tygodnia lub dwoch? Czy tez jestes takim scierwem (a sadze ze tak), ze ci po prostu nie zalezy. A nam wisi - bo kazdy widzi twoje pierdoly i tylko kiwa glowa z politowaniem. Nawet ludzie po twojej stronie barykady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kattarzyna Dzieki Bogu glosowalam na Busha !!!! IP: *.utc.com 21.07.04, 22:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Glosowalam na Busha, A on ZAWIODŁ IP: *.ca.astound.net 23.07.04, 09:28 Ja też głosowałem na Busha i modliłem się za niego. Teraz tylko się wstydzę, bo okazał się niedojrzałym i głupim chrześcijaninem prowadzonym na smyczy przez bandytów.syjonistów amerykańskich i żydowskich. Sprzedał nie tylko USA w ręce Izraela (evil state jak mówią sami bardziej uczciwi żydzi). Bóg nie daje głupoty. Jezus Chrystus powiedział po zmartwychstaniu do swoich załamanych uczniów Jego ukrzyżowaniem ( pomimo że mówił o tym im wielokrotnie): o głupi i gnuśnego serca. Paweł też do kościoła w Koryncie, że gorzej postępują niż poganie. Tak i ten Bush uwierzył łotrom ''żydom''- Izraelowi, od którego co uczciwsi żydzi się odżegnują. Oczywiście poza bandą GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM meerkata? Jak najbardziej!!!! Innych raczej nie IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 21.07.04, 23:05 Ale meerkat to czlowiek tak pozbawiony wszelkich zasad i skrupulow, ze moje obelgi to i tak dla niego komplementy. I za takowe zreszta je bierze :o) A zreszta, nie chcecie, nie czytajcie. Przeciez ja was o to nie prosze, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM A poza tym, Kasiu, mamy rozdwojenie jazni? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 21.07.04, 23:06 A moze robimy sztuczny tlum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.. a moze roztrojenie? MiniMe IP: *.utc.com 22.07.04, 13:19 ..po prostu sa rzeczy ktore sie w twojej lepetynie nie mieszcza...:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: a moze roztrojenie? MiniMe IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 22.07.04, 16:18 > ..po prostu sa rzeczy ktore sie w twojej lepetynie nie mieszcza...:-)) Masz racje. Nie miesci mi sie w glowie, ze w jednym watku, z tego samego serwera (nie ISP) napisano w ciagu kilku minut trzy posty z roznymi, choc pokrewnymi, nickami - Kattarzyna, K i Kasia. W twojej glowie sie nie miesci, ze jedna osoba moze sie podpisac kilkoma nickami, prawda? To jest przeciez duzo bardziej niewiarygodne, co? Zapytaj o to swego idola meerkata - on ma tych nickow chyba z 50. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.. Re: a moze roztrojenie? MiniMe IP: *.utc.com 22.07.04, 16:41 >Kattarzyna, K i Kasia. --to pewnie jedna osoba ale jakie to ma podobienstwo do p...? Cos ci nerwy nie wytrzymuja...:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Przeczytaj uwaznie, to moze byc trudne... IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 22.07.04, 17:07 Napisales: > >Kattarzyna, K i Kasia. --to pewnie jedna osoba ale > jakie to ma podobienstwo do p...? Cos ci nerwy nie wytrzymuja...:-)) Zacytuje ci wiec moja wypowiedz, na ktora odpowiadasz powyzej: "Masz racje. Nie miesci mi sie w glowie, ze w jednym watku, z tego samego serwera (nie ISP) napisano w ciagu kilku minut trzy posty z roznymi, choc pokrewnymi, nickami - Kattarzyna, K i Kasia. W twojej glowie sie nie miesci, ze jedna osoba moze sie podpisac kilkoma nickami, prawda? To jest przeciez duzo bardziej niewiarygodne, co? Zapytaj o to swego idola meerkata - on ma tych nickow chyba z 50." A teraz do sedna. Co moja wypowiedz ma wspolnego z 'p..'? Jesli znajdziesz w niej jakakolwiek aluzje do 'p..' to zjem na lunch swoj wlasny kapelusz. I zrobie w twoim kierunku kilka poklonow. Nawet dam na msze za twoje zdrowie. Wiec do dziela, detektywie, szukaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva bananowa demokracja IP: 134.155.41.* 21.07.04, 19:39 Nawet jesli Kongres nie wyrazil zgody, samo posuniecie - proba zwrocenia sie do ONZ o pomoc - bylo doskonale i obnazylo aktualny stan amerykanskiej demokracji, ktora ma coraz wieksze trzúdnosci by sie samemu bez niczyjej pomocy odrodzic. . Ca. 1-2 lata temu walczyl o pomoc ONZ M.Moore, teraz wreszcie umiano jego üpomysl politycznie zagospodarowac. A ze republikanie nie dopuscili do tego - to zrozumiale. Maja racje, wsciekajac sie, ze "specjalisci z Afryki czy Ameryki Płd.", mieliby uczyc Amerykanów demokracji. Republikanie, choc na ogol starzy, kompletnej sklerozy nie maja. Sami wiedza najlepiej, co to za specjalisci od "demokracji" w niektorych przypadkach. W koncu sami upychali niejednego dyktatora w tamtych krajach przemoca na stolek. Znajac ze wspolmacenia metody tychze, boja sie pewnie konkurencji, wiedza bowiem, ze uczniowie nie raz przerosli mistrza.Jesliby ci uczniowie chcieli pomoc demokratom i pokazac im rozne chwyty calkiem ponizej üpasa, to republikanie mieliby przechlapane. No chyba, ze zwrociliby sie o pomoc do Chin czy do Rosji. I tak to na naszych oczach rozkwita demokracja, wydajac coraz wiecej dziwnych owocow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: nie rozne tylko owoce zla, i nie demokracji IP: *.cegs.itesm.mx 21.07.04, 19:49 bo jak sie lamie trzy fundamentalne elementy rownosc wolnosc i wlasnosci to zbiera sie burze wyzwolonego lajdactwa pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat BANANOWA DEMOKRACJA W UE!!! :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 20:06 Kazdy obywatel UE, wie co to jest "bananowa demokracja". Placa oni bowiem od lat wygorowane ceny za banany z bylych kolonii FRANCUSKICH, bowiem pod presja CZYRAKA-IRAKA mimo protestow szeregu miejszych krajow czlonkowskich UNIA utrzymuje calkowity zakaz importowania bananow z Ameryki Poludniowej i Karaibow, choc sa one, (co wie kazdy kto probowal obu gatunkow) i lepsze, i TANSZE! C'est dommage! :-((( P.S. Ciekawa czy przy okazji najblizszych wyborow w Niemczech nasza "zielona" z NRTF-u bedzie sie rowniez domagala obecnosci inspektorow ONZ by sie upewnic, ze koalicja SPD-Zieloni istotnie przegrala z kretesem, a nie "niewielka roznica glosow"! :- ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: BANANOWA DEMOKRACJA W UE!!! :-))) IP: *.arcor-ip.net 21.07.04, 20:29 Gość portalu: meerkat napisał(a): > Kazdy obywatel UE, wie co to jest "bananowa demokracja". > > Placa oni bowiem od lat wygorowane ceny za banany z bylych kolonii FRANCUSKICH, Nie uwazam 0,60-0,75 euro/kilo bananow dobrej jakosci za wygorowana cene. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: BANANOWA DEMOKRACJA W UE!!! :-))) IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 21.07.04, 20:44 Bo to sa takie same ceny jak w USA, gdzie placisz ok. $0.35-0.40 za funt. ALe meerkat MUSI pociskac swoje pierdoly, bo inaczej mu nie zaplaca. Nota bene, prawie polowa Karaibow nalezy do panstw Unii, wiec cos tu nie tak ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Re: BANANOWA DEMOKRACJA W UE!!! :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 20:49 Polowa OBU Ameryk TEZ kiedys nalezala do OBECNYCH panstw Unii! Pamietam jak polscy zolnierze topili we krwi ludowe powstanie na Haiti dla Napoleona. :-((( Bylo minelo, panie Wacku. Nawet Luizjane musieli sprzedaz za psi grosz. No przynajmniej ty, M&M masz kase, ktorej ja (wg ciebie) ie mam. Kup se wiec Maybacha, bo przez amerykanskim "junkiem" jezdzic nie mozesz! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: BANANOWA DEMOKRACJA W UE!!! :-))) IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 21.07.04, 21:36 Mowimy o czasie terazniejszym, prawda? Wiec czy tego chcesz czy nie, BVI, St. Martin, Martynika, Guadeloupe, Curacao, Aruba i pare innych wysp NALEZA do panstw Unii Europejskiej. Prosze cie, nie jezdzij tam, zwlaszcza na Arube, bo to przeciez wlasnosc socjalistycznej, lewackiej Europy. A poza tym moglbys sie natknac na takich lewakow jak ja i moglaby ci sie stac krzywda. Co do samochodow, dziekuje, ale wystarcza mi te, ktore juz mam. Widze, ze sie nauczyles nowej marki - widzisz, jak sie wysilisz to jednak mozesz sie czegos nauczyc. Jeszcze nic straconego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat M& M! ZALOSNY LEWACKI IGNORANCIE I NIEUKU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 12:12 Maybach to nie zadna <nowa marka>! Slyszales moze o zakladach DAIMLER-BENZ?????? To po prostu nowy model dla takich "kosmopolitow" jak ty, nazwany imiemiem pierwszego glownego inzyniera koncernu. Nawet jak na takiego aroganckiego ignoranta jak ty, to DUUUZY wstyd! :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.. meerkat dobij go...wstydu oszczedz!:-))/nt IP: *.utc.com 22.07.04, 14:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: meerkat dobij go...wstydu oszczedz!:-))/nt IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 22.07.04, 16:24 O widze ze mamy towarzystwo wzajemnej adoracji. Bardzo ciekawe, moj drogi p.. A morze Kattarzyno? A morze Kasiu? A moze po prostu K? Czy wy ludzie macie az takie kompleksy, ze musicie robic sztuczny tlum zeby sie wam wydawalo, ze ktos waszych pierdol slucha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p..udlo kolego:-)) ..nawet nie wiesz jak sie mylisz MiniMe..:-))) IP: *.utc.com 22.07.04, 16:34 gdybys rozumial uzytkownikow utc to nie pisalbys glupot..:-) ja jestem p.. lub pytek i kupuje wylacznie wina kalifornijskie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM SUPER!!! Znaczy to, ze ... IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 22.07.04, 17:03 ... wiecej DOBRYCH win zostaje dla nas! A propos, czyzbys sie przyznal wlasnie, ze uzywasz wiecej niz jednego nicku? Jak mam TO ROZUMIEC? I w tym swietle, dlaczego moje wczesniejsze stwierdzenie jest bzdura? Mam nadzieje, ze potrafisz zrozumiec logike wywodu, a nie kierujesz sie jedynie awersja do pogladow politycznych (choc to by mnie zupelnie nie zdziwilo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.. nie badz bardziej mini, niz cie nazwalem...:-) IP: *.utc.com 22.07.04, 17:51 koncentrujesz sie jak zwykle na drobnostkach.Nigdzie (nawet w biblii) nie pisze, ze np.meerkat nie moze sie podpisac "jan" albo "j..". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: nie badz bardziej mini, niz cie nazwalem...:- IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 22.07.04, 18:04 > koncentrujesz sie jak zwykle na drobnostkach.Nigdzie (nawet w biblii) nie pisze > , > ze np.meerkat nie moze sie podpisac "jan" albo "j..". Nikt mu tego nie zakazuje, ale po co sie ukrywac pod wieloma nickami? Czyzbys ty, albo np. meerkat, wstydzil sie niektorych swoich postow. Albo faktu ze sa ze soba wewnetrznie sprzeczne? Sa tutaj osoby jak Eva, felusiak, Mrowa, galaxy (dawniej Bogdan), i wiele ktorzy trwaja stale przy swoich nickach. Z polowa z nich sie nie zgadzam, ale szanuje ich za to ze przy calej anonimowosci tego forum, nie ukrywaja dodatkowo swoich przekonan za wieloma nickami. Mozna powiedziec, ze sa ludzmi z ZASADAMI, i za to maja moj respekt, po ktorejkolwiek stronie barykady by nie stali. Potrafisz to zrozumiec, czy mam to napisac w formie komiksu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: M& M! ZALOSNY LEWACKI IGNORANCIE I NIEUKU IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 22.07.04, 16:22 Maybachow nie produkowano przez dluuuugie lata. I gdyby nie posty na tym forum jakies dwa tygodnie temu dotyczace Rydzyka, jestem pewien ze nazwy tej bys nie poznal. O Daimler-Benz co nieco slyszalem. Jezdze nawet ich produktem :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Masz na mysli lease? Zadnych danych... IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 22.07.04, 17:09 finansowych na forum publicznym sie nie podaje. Nie wiesz o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat CZYM JEZDZI BADYLARSKI NUWORISZ M& M! :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 00:13 Jak kazdy nuworisz z kompleksami. Jak mowia Brytowie z klasa: JERK IN A MERC lub (co jeszcze lepiej do ciebie pasuje M&M) WEASEL IN A DIESEL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Badylarski nouveau riche? I kto tu ma kompleksy IP: *.dyn.optonline.net 23.07.04, 04:24 Oj, meerkat, ty masz niezle nawalone w glowie. Po pierwsze, nie jestem tak bogaty zeby mnie nazywac tym mianem. Ale, dzieki Bogu i uczciwej pracy, wystarcza na spokojne zycie rodziny i pokrycie rozmaitych zainteresowan. Po drugie, nazywanie kogos pejoratywnie 'nouveau riche' w USA swiadczy o ignorancji - ten caly kraj jest nouveau riche. I to jest jego zaleta. Ale nad tym trzeba by sie troche zastanowic, a ciebie na taki wysilek nie stac. Po trzecie, 'Beschimpfungen tun mir nicht weh'. Ale probuj dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: szacunek dla meerkata IP: *.sympatico.ca 22.07.04, 02:18 jak mozecie sie znecac nad meerkatem , toz to wiekowy czlowiek, ktory pamieta "jak polscy zolnierze topili we krwi ludowe powstanie na Haiti dla Napoleona"- takiemu starcowi wolno wszystko , nawet od rzeczy plesc; meerkat mam nadzieje, ze w nastepnych wejsciach opowiesz cos o cesarzu, tak z pierwszej reki, jakim go znales- zycze stu lat, co ja mowie, tysiaca lat w zdrowiu fizycznym i klarownego umyslu- siostro, siostroooo, basen dla meerkata,mowilem zeby mu dawac tylko papke do zarcia, zebow przeciez nie ma, jaka proteza, dawno nie pasuje,sfilcowala sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat ANTEK BEKNAL= SATISFACTION! (Rolling Stones) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 12:22 Dokladnie takie same brednie jak ty wypisywaly i inne komuchy gdy Ronald Reagan ( ktory znal osobiscie, jak twierdzil, prez. Coolidge'a) ubiegal sie o prezydenture USA. Potem przyszedl taki gowniarz z pokrytego kurzym guano stanu Arkanzas i udowodnil ze przyszlosc nalezy do mlodych.... nawilzaczy cygar!;-))) P.S. pamietam tez oczywiscie nie tylko jak polscy zolnierze krwawo tlumili ludowe powstanie na Haiti, ale i jak wkraczali (w porozumieniu z Hitlerem) na Zaolzie, do Czechoslowacji (1968) pod sztandarem "Za nasza i wasza niewole" wyrzynali Lemkow i Ukraincow , przeprowadzali Akcje "Wisla" oraz pomagali grzecznie niemieckim autochtonom w "dobrowolnym" opuszczaniu Ziem "Odzyskanych" "SPISANE SA CZYNY I ROZMOWY POETA PAMIETA!" i nie tylko poeta! :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruti Re: BANANOWA DEMOKRACJA W UE!!! :-))) IP: *.crowley.pl 22.07.04, 18:41 > Gość portalu: meerkat napisał(a): > Placa oni bowiem od lat wygorowane ceny za banany z bylych kolonii > FRANCUSKICH, bowiem pod presja CZYRAKA-IRAKA mimo protestow szeregu miejszych > krajow czlonkowskich UNIA utrzymuje calkowity zakaz importowania bananow z > Ameryki Poludniowej i Karaibow, choc sa one, (co wie kazdy kto probowal obu > gatunkow) i lepsze, i TANSZE! Hmm... jadlem PRAWDZIWE afrykanskie banany i są lepsze od scierwa sprzedawanego w sklepach w Europie, nie mowiac juz o tym co jest do kupienia w Stanach. Ale to juz calkiem inny problem... kwestia monopoli... kultu wielkosci a nie smaku (prawdziwe afrykanskie sa male, ale za to pozywne - stad hoduj sie w Afryce podkrecone odmiany amerykanskie... bez smaku i odpowiedniej konsystencji). jadlem wszystkie na kilku kontynentach, wiec wiem o czym mowie... to tez poniekad kwestia gustu, ale od lat nie tykam europejskich ani amerykanskich bananow, zeby nie zabijac wspomnien nt. jakosci smaku. ale to temat na inny post. > P.S. Ciekawa czy przy okazji najblizszych wyborow w Niemczech nasza "zielona" > z NRTF-u bedzie sie rowniez domagala obecnosci inspektorow ONZ by sie > upewnic, ze > koalicja SPD-Zieloni istotnie przegrala z kretesem, a nie "niewielka roznica > glosow"! Moze nie zauwazyles, ale ZIeloni notuja olbrzymie (kilka punktow procentowych) zyski w sondazach i wynikach wyborczych ostatnio w Niemczech. Koalicja moze i upada, ale to glownie wskutek SPD, a nie Zielonych. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: BANANOWA DEMOKRACJA W UE!!! :-))) IP: 134.155.41.* 21.07.04, 20:52 Witam cie baranku, boli oj boli, ze EU nie chce waszych bananow. Wszak prawie cala ich produkucja opanowana jest przez jeden, czy dwa US-koncerny. W efekcie to USA dostaja po d... a nie chlopi srodkowo- czy tez poludniowoamerykanscy. Ci maja swoje kondyngenty w ramach przeroznych akcji dla 3.swiata, ale USA wara od tych zyskow, oj to boli.. > P.S. Ciekawa czy przy okazji najblizszych wyborow w Niemczech nasza "zielona" z > > NRTF-u bedzie sie rowniez domagala obecnosci inspektorow ONZ by sie upewnic, >ze koalicja SPD-Zieloni istotnie przegrala z kretesem, a nie "niewielka >roznica glosow"! Cos ty sie uwzial prezentowac mnie jako zwolennika SPD albo co gorsza Zielonych? Gdybys cos rozumial z tego co pisze, nie mialbys najmniejszych trudnosci aby preawidlowo przyporzadkowac moje sympatie polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odenwalder Re: BANANOWA DEMOKRACJA W UE!!! :-))) IP: 217.237.188.* 22.07.04, 11:57 Banany w Europie nie naleza do luxusu. A na jakosc do dzisiaj nie moge nazekac. Ale jak juz Eva napisala, Europa odbiera bannany od producentow, ktorzy gwarantuja pewne minimum pracownikom na plantacjach. Widzialem raporty e TV porownujace zycie pracownikow na plantacjach bananowych z calego swiata. Nie porownujmy wiec tylko kassy, ale takze system w jakim sa banany uprawiane. USA broni dobrobytu i demokracji ale tylko na wlasnym terenie. Europa ma tu inne podejscie. I ja sie ciesze, ze jestem Europejczykiem, nawet jezeli za banany przyjdzie mi dwukrotnie wiecej placic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika L: Re: Ja zostaje przy Bushu !!!! IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 22.07.04, 00:07 A ja przy Clintonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Ja zostaje przy Bushu !!!!-kasia IP: *.sympatico.ca 22.07.04, 02:20 a ja myslalem ze wszystkie kasie sa inteligentne jak moja corka Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Wybory w USA będą wojną prawników 21.07.04, 19:55 Autorka wspomina wprawdzie problem liczenia glosow, zapomina jednak o rownie wielkiej manipulacji przedwyborczej, jaka miala miejsce na Florydzie. Bush "mniejszy" wprowadzil przepisy, ktore wykluczyly z glosowania juz podczas rejestracji ogromna liczbe tradycyjnych wyborcow Demokratow, ludzi ze slabszych socjalnie warstw, pod najrozniejszymi pretekstami. Reportaz, ktory nakrecila jedna z lokalnych stacji telewizyjnych, ukazujacy te manipulacje, mogl ukazac sie jedynie w internecie, gdyz gubernator wywarl nacisk na stacje telewizyjna i nie dopuscil do transmisji. Oszukani wyborcy z reguly nie mieli srodkow finansowych aby przeforsowac swoje prawo wyborcze. Interesujace video mozna oberzec sobie tutaj. advaloreminternational.com/palast.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambulance chaser "Prawnik" John Edwards nie pomoze! :-))) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 20:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: "Prawnik" John Edwards nie pomoze! :-))) n/ IP: 193.188.161.* 23.07.04, 11:53 A w ambulansie Ryszard "Bez Serca" Krzywousty, wampir z zakrwawiona krzywa geba, zbudowany przez bolszewikow dla buszewikow! Ku chwale buszczyzny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak oldeuropean ty debil jestes IP: *.nyc.rr.com 21.07.04, 20:20 Jak bedziesz czytal bajki i w nie wierzyl to zapisz sie do zuchow. Palast lze jakby na tym miliony zarabial. Wyluskanie skazanych za przestepstwa kryminalne na Florydzie bylo odpowiedzia florydzkiej legislatury na uniewaznione wybory burmistrza Miami w 1998 roku. Czyli na dlugo zanim G.W. Bush oglosil swoja kandydature. To legislatura stanu Floryda zlecila firmie z Texasu to zadanie. Nie brano pod uwage koloru skory a jedynie zbieznosc nazwisk, stad tyle pomylek. PS Bush mniejszy nie mial z tym nic wspolnego, podobnie jak nie miala z tym nic wspolnego K. Harris. Biedne lewactwo, przegralo i do dzisiaj rozdziera zablizniajace sie rany. Tylko tak dalej. Wyzywajcie Busha od roznych. pozwalajcie artystom na komentarze i fotografujcie sie z Moorem. Im bardziej przesiaknieta nienawiscia retoryka tym wieksze szanse Busha. Gwoli scislosci Bush mniejszy nie ma na imie Jeb. John Earl Bush stad inicjaly J.E.B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: felusiak tracisz okazje do milczenia IP: *.arcor-ip.net 21.07.04, 20:35 Gość portalu: felusiak napisał(a): > Wyzywajcie Busha od roznych. pozwalajcie artystom na komentarze > i fotografujcie sie z Moorem. Im bardziej przesiaknieta nienawiscia > retoryka tym wieksze szanse Busha. Im bardziej wyzywac bedziecie krytykow Busha od debilow, zamiast wypelnic w koncu jego plany znalezienia broni masowego razenia, powiazan Saddama z Al Quaida i tak dalej, tym mniejsze szanse dla Busha. Tracicie swietne okazje, zeby siedziec cicho. Wasz belkot nie zastapi obiecanych sukcesow, a tych u Busha brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kattarzyna Felusiak popieram cie !!!!! IP: *.utc.com 21.07.04, 22:19 Na partie demo-pokraczna glosuja glownie lewacy , roszczeniowe zwiazki zawodowe ktore uzywaja pieniadze zwiazkowcow na politykow lewackich bez wiedzy czlonkow. Mozna doliczyc rowniez feministki , zmanierowanych milionerow z Holywood , murzynow , mniejszosci seksualne i ja nie mam ochoty znalezdz sie w tym towarzystwie . I wybieram Busha na druga kadencje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: Felusiak popieram cie !!!!! IP: 216.127.82.* 22.07.04, 12:46 Co to za zboczenie wybierac Busha Nostra na druga kadencje, a? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spalic pokomune kerry to glupi pedal IP: *.client.comcast.net 21.07.04, 20:07 tak samo glupi jak kwach swinska morda z prlu. bush wygra wybory bez problemu, a glupie scierwo drewniane kerry to glupi oportunista . calujcie busza po rekach glupki z calego swiata , z polandia wlacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: kerry to glupi pedal IP: *.arcor-ip.net 21.07.04, 20:40 Gość portalu: spalic pokomune napisał(a): > tak samo glupi jak kwach swinska morda z prlu. > bush wygra wybory bez problemu.... I beda sie dalej kochac z Kwachem. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat KERRY NIE JEST GLUPIM PEDALEM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 20:44 Kerry to po prostu bezkregowy oportunista z przerostem ambicji. Ani on pierwszy, ani ostatni. Odczepcie sie od niego, traktujcie z poblazaniem, a od 3go listopada br.- nawet ze WSPOLCZUCIEM! :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: KERRY NIE JEST GLUPIM PEDALEM!!! IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 21.07.04, 21:38 > Kerry to po prostu bezkregowy oportunista z przerostem ambicji. > Ani on pierwszy, ani ostatni. Odczepcie sie od niego, traktujcie z > poblazaniem, > a od 3go listopada br.- nawet ze WSPOLCZUCIEM! :-((( Widze, ze czujesz empatie do osobnikow wlasnego gatunku ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat KERRY NIE JEST GLUPIM PEDALEM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 12:33 Ja do kierownictwa KP USA nie kandyduje, wiec nie musze byc sprzedajnym padalcem. Poza tym wiem , ze z toba jako pierwszym sekretarzem nie mialbym, najmniejszych szans, nawet gdybym sobie zmienil nazwisko na Noam Chomsky! Zycze dalszych sukcesow partyjnych i finansowych za 2och kadencji prezydenta Kerry! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) P.S. A moze po rozczarowaniu sie do twego idola Deana, potem idola Clarka, a nastepnie idola Edwardsa- rozczarowales sie rowniez do senatora Kerry? To kto ci, bidoku, zostal? Ralph Nader i George W. Bush! W tej sytuacji nie mam najmniejszych watpliwosci ze bedziesz glosowal na... Busha! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Czego sie dzisiaj napaliles, meerkat? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 22.07.04, 16:30 Widze, ze masz zwidy? Jesli chcesz, abym w ogole odniosl sie do twoich bredni, pokaz mi najpierw gdzie i kiedy pisale, ze: A) moim idolem jest Dean B) moim idolem jest Edwards C) rozczarowalem sie Do Kerry'ego (albo nawet ze jest on moim idolem. Owszem, uwazalem ze ciekawie byloby gdyby prezydentem zostal Wes Clark, bo to interesujaca postac. Ale pozostalych bredni ktore wypisujesz NIE PISALEM. Jesli uwazasz inaczej to UDOWODNIJ TO I ZACYTUJ. Choc raz pokaz, ze stac cie na "integrity". BTW, Kerry'ego traktuje po prostu jako mniejsze zlo. Rownie dobrze moglby to byc Bobby the Wino, ktory rozdaje ulotki przy Grand Central. Na pewno lepiej by sobie poradzil niz Dubya. Ale rozumiem tez, ze jeden kretyn (ty) ciagnie do drugiego (GWB). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat M& M pije tylko duze ilosci PHOOO! YACK!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 00:19 Szkoda tylko, ze o wyniku wyborow przesadza nie tacy besserwisserzy jak ty, M&M, ale tacy kretyni jak ja! Jesli nie mozesz sobie wybrac lepszego prezydenta, to moze wybierzesz sobie chociaz lepszy KRAJ?! :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Ale konkrety, meerkat, KONKRETY!!!! IP: *.dyn.optonline.net 23.07.04, 04:31 Jeszcze ani raz nie udowodniles tego, co mi zarzucasz. Talk is cheap, jak mawiaja Anglosasi. Mawiaja tez oni: 'put your money where your mouth is'. Jestes ekspertem od rzucania slow na wiatr, ale wszyscy caly czas czekamy abys choc raz wykazal sie czyms konkretnym... Moze wtedy staniesz sie choc troche wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: calowanie wladcow po rekach wyszlo IP: *.cegs.itesm.mx 23.07.04, 08:30 z uzycia w wieku oswiecenia ale jak widac niektorzy sa nie tylko opoznieni w rozwoju umyslowym ale chca przenies obyczaje z czasow palenia czarownic czego zaoprzestano po slynnym procesie w salem pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: kerry to glupi pedal IP: *.ca.astound.net 23.07.04, 09:45 Ja głosowałem na Busha i modliłem się za niego. Teraz tylko się wstydzę, bo okazał się niedojrzałym i głupim chrześcijaninem prowadzonym na smyczy przez bandytów.syjonistów amerykańskich i żydowskich. Sprzedał nie tylko USA w ręce Izraela (evil state jak mówią sami bardziej uczciwi żydzi). Bóg nie daje głupoty. Jezus Chrystus powiedział po zmartwychstaniu do swoich załamanych uczniów Jego ukrzyżowaniem ( pomimo że mówił o tym im wielokrotnie): o głupi i gnuśnego serca. Paweł też do kościoła w Koryncie, że gorzej postępują niż poganie. Tak i ten Bush uwierzył łotrom ''żydom''- Izraelowi, od którego co uczciwsi żydzi się odżegnują. Oczywiście poza bandą GW. Właściwie teraz nie ma na kogo głosować. Może Nader, ale ten chyba nie jest chrześcijaninem (nie wiem), bo trudno katolika Kerriego nazwać chrześcijaninem. Inna ateistyczna banda nie wchodzi w rachubę. Przypatrzecie się temu bezczelnemu Kwachowi, ''doktorowi'' Universytetu Hebrajskiego. Kto wybierał tego potworka. Też sztab z Izraela i drużyna Michnia GW nad tym pracowała. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Dobre sobie 21.07.04, 23:09 czy to znaczy ze tysiace prawnikow Kerry'ego beda odbijac wlasnorecznie dziurki na kartach wyborczych we "wlasciwym" miejscu wyreczajac w tym Czarnych wyborcow, ktorzy maja klopoty z poprawnym oddanie glosu ??? No to rzeczywiscie przyda sie patrzec tym prawnikom na rece. A moze by tak zamiast robic cyrk Demokraci raczyli przeszkolic miliony swych niedouczonych wyborcow jak poprawnie oddac glos !!! No to zabierajcie sie do roboty Demokraci bo czasu malo a niedouczona klientela duza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odenwalder Obserwacja z Europy IP: 217.237.188.* 22.07.04, 12:23 Czytam wypowiedzi w stylu galaxy2099 i zastanawiam sie, jak USA definiuje dzisiaj demokracje. Bo jezeli to prawda, ze gro spoleczenstwa zepchniete jest na taki margines, z ktorego brak mozliwosc do wspoludzialu w demokracji, ta macie tam cos miedzy niewolnictwem a odczlowieczeniem. Nie jestem zwoleninikiem lewicy, ale jezeli prawica bierze za dobra monete, istnienie marginesu poza demokracja, to kraj poszedl za bardzo w prawo. Problem przeciagniecia ludzi z marginesu do spoleczenstwa demokratycznego nie moze byc postrzegany tylko jako problem demokratow. Jezeli prawica rozwiazuje taki problem odbierajac ludziom glosy, to kraj stacza sie w niebespiecznym kierunku Faszyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat A co uwazasz za "margines spoleczny"?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 12:39 Bo analizy socjologiczne wykazuje, ze "margines" taki NIGDZIE nie uczestniczy w zyciu politycznym kraju i NIGDY nie glosuje, ani w autokracjach, ani w plutokracjach, ani w demokracjach, ani w USA, ktore (wbrew opinii licznych ignorantow) NIE sa <demokracja>, tylko "REPUBLIKA"!!!! Chwala wam Ojcowie-Zalozyciele za nasz system wyborczy, a zwlaszcza za KOLEGIUM ELEKTORSKIE!!!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: A co uwazasz za "margines spoleczny"?! IP: 216.127.68.* 22.07.04, 12:50 "margines spoleczny" to meeeeerkat. meeeeeeeerkat psubrat, buszolom amerykansynski bez honoru, syn i brat suki, meeeenda rasowa co obiecala szczekac spod stolu i nie szczeka. Za to skomli, warczy, zeby szczerzy, wyje..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Re: A co uwazasz za "margines spoleczny"?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 14:20 Prochy znow przestaly dzialac. Po poludniu dam ci pierwsze ECT. Na poczatek tylko w jedna polkule. LEWA! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: A co uwazasz za "margines spoleczny"?! IP: 193.188.161.* 23.07.04, 11:59 meeeeeeeerkat psubrat, buszolom amerykansynski bez honoru, syn i brat suki, meeeenda nierasowa co obiecala szczekac spod stolu i nie szczeka. Za to skomli, warczy, zeby szczerzy, wyje..... Nie wstyd ci, meeeendo parchata, a? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: A co uwazasz za "margines spoleczny"?! IP: *.arcor-ip.net 22.07.04, 15:53 Gość portalu: meerkat napisał(a): > Bo analizy socjologiczne wykazuje, ze "margines" taki NIGDZIE nie uczestniczy w > > zyciu politycznym kraju i NIGDY nie glosuje, ani w autokracjach, ani w > plutokracjach, ani w demokracjach, ani w USA, ktore (wbrew opinii licznych > ignorantow) NIE sa <demokracja>, tylko "REPUBLIKA"!!!! A ty wiesz przynajmniej, co oznacza slowo "republika" ? Watpie, sam sobie bys nie zaprzeczal, wiedzac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: przeczytaj duch prawa monteskiusza IP: *.cegs.itesm.mx 23.07.04, 08:40 a tu troche propagandowej papki ale jest troche info dla czytajacych tylko komiksy naszczas2002.tripod.com/058/targow.html pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin bzdura IP: 62.233.188.* 22.07.04, 12:51 trudno stosować wobec jakiejś grupy wyborców inne procedury oddawania głosu, skoro cała reszta głosujących potrafiła zrozumieć jak należy przebić kartkę traktowanie niedouczonych wyborców ulgowo tylko dlatego że są Murzynami jest rasizmem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atlantyk Do MM i Tysprowdy IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 22.07.04, 14:51 Gratuluję polemiki z meerkatem. Jest wprawdzie bezcelowa, ale ciekawa i pouczająca. Czy moglibyście przybliżyć mi to kuriozum, jeśli macie o nim więcej informacji niż ja? Piętra absurdu i kaskady bredni, które ten facet produkuje, są nawet bardziej imponujące od tyrad Łysego. Obaj są kopnięci, ale każdy trochę inaczej. Meerkat majaczy w stylu mieszkańców USA. Nie umiem zorientować się na podstawie adresu, czy faktycznie tam mieszka. Może kiedyś mieszkał i tam zachorował. Napisał do mnie, że jego nick czyta się "mirkat". Czy to jest hebrajski, jidysz, czy nazwa fantazyjna? W tytule jednego z postów napisał "Oj wej". To by mogło wskazywać, że jest Żydem. Poglądy też ma typowe dla tej nacji. Bedę wdzięczny za jakieś informacje. Nie zamierzam go ścigać i rżnąć w mordę, chociaż kiedyś mu tym groziłem. To czysto naukowa ciekawość. P.S. Zdumiewa mnie kierunek dyskusji na tym forum. Wielbiciele Busha wściekają się, że Kerry będzie pilnował uczciwości wyborów. Nawet Fidel Castro nie dziwi się takim praktykom. Przeciwnie, demonstruje transparentność, choćby nawet udawaną. Jak ktoś ma czyste ręce i sumienie, to kontrola mu nie wadzi. Na złodzieju czapka gore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek ale zaszedl ci facet za piety...co? IP: *.utc.com 22.07.04, 15:31 ..juz po nocach ci sie sni.Czy ta aby zdrowe? Pytam "To czysto naukowa ciekawość.":-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Do MM i Tysprowdy IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 22.07.04, 16:59 Meerkaty to takie poludniowoafrykanskie zwierzatka, rodzaj mangusty. Jako rzadkie okazy, sa pod scisla ochrona (pasuje do naszego meerkata, nie?) Zywia sie skorpionami, insektami, robakami, jaszczurkami i gryzoniami (tez pasuje do naszego meerkata) Co do reszty, trudno powiedziec bo dane zaleza od uzywanych przez meerkata alter ego ( a ma ich pewnie kilka i zaczynaja mu sie mylic). Czesto zaklina sie, ze jest rodowitym Amerykaninem, urodzonym w Kaliforni, chyba z mamusi Polki i ojca prawnika, parafrazujac Zyrinowskiego (co moze byc powodem jego rozterek egzystencjalnych na tym forum, bo aby byl uznany za czlonka nacji o ktorej mowa, pochodzenie rodzicow musialoby byc odwrotne). Twierdzi, ze ma doktorat (w co trudno uwierzyc), raz nawet zacytowal temat z ktorego mozna wywnioskowac, ze obily mu sie o uszy nauki polityczne. Z drugie strony Eva twierdzi, ze urodzil sie on w Polsce (za tym przemawia jego znajomosc detali, ktorych nie poznalby bedac urodzonym w USA). Byc moze studiowal na WUML-u? ;o) Jedno jest pewne, pracuje - lub do niedawna pracowal - w Voice of America i to co tutaj wyprawia jest po prostu jego zajeciem; jest platnym apologeta administracji waszyngtonskiej. Nieudolnym w dodatku, bo ciagle sam sobie zaprzecza. Nie watpie, ze sam uwaza siebie za autora ogolnej teorii wszystkiego. Jego poglady przypoinaja mi klasyczne dowcipy o komunistach - wedlug niego, prawdopodobnie, na poczatku swiata nie bylo nic i tylko wiatr hulal pustymi ulicami Waszyngtonu. A teraz, o zgrozo, okazal sie w Polsce z ktorej tak sie prze caly czas nasmiewal. To musi byc dla niego niezly szok. Ale nadrabia mina i twierdzi, ze teraz jest 'dyrektorem'. Niech mu bedzie. Reasumujac, meerkat to homo sowieticus ubrany w drugorzedny garnitur waszyngtonski. Glupek, bo glupek, ale chyba miesci sie gdzies blisko ekstremum krzywej statystycznej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Meerkaty zabijaja takze JADOWITE WEZE!!! UWAZAJ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 00:34 O czym, pewnie przez roztargienie, nie wspomniales. pomiocie Chomsky'ego. A na poczatku TWOJEJ edukacji, a zwlaszcza wiedzy o USA BYL istotnie wiatr! JERZY WIATR! Na ile u niego zaliczyles, na tyle co u Pastusiaka, czy gorzej niz u Broniarka? Niestety na WUML- nie studiowalem. Musze natomiast sprawdzic liste absolwentow WSNP przy KC PZPR, rocznik 1968. Czy sadzisz ze odnajde twoje nazwisko, M&M? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM I same sa zabijane np. przez drapiezne ptaki IP: *.dyn.optonline.net 23.07.04, 04:41 > Niestety na WUML- nie studiowalem. Niestety? Widze ze ci zal. Ale nie martw sie, pieprzysz takie same glupoty jak jej czolowi absolwenci. > Czy sadzisz ze odnajde twoje nazwisko, M&M? :-))) A znasz moje nazwisko?????? :o) I jesli chcesz mnie szukac w naukach politycznych, to juz chyba dalej od celu nie mozesz zaczac :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat meerkaty sa za szbkie by dac sie latwo zabic! :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 07:44 Nie! Sadzac po Twoej plytkiej znajomosci politologii wygladasz mi raczej na "Wielkiego Jezykoznawce" (np. takiego od "Beowulfa" i " Slowa o pulku Igora") Zgadlem? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Ale ORLY zawsze je potrafia zlowic. IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 23.07.04, 16:09 Szakale zreszta tez. > Sadzac po Twoej plytkiej znajomosci politologii wygladasz mi raczej > na "Wielkiego Jezykoznawce" (np. takiego od "Beowulfa" i " Slowa o pulku Igora" To wedlug ciebie jest tylko politologia i lingwistyka? Za duzo czytales Stalina, moj drogi. Na leb ci sie rzucilo. BTW, 'Beowulf' to bardzo zacny poemat. Czytalem w tlumaczeniu Seamusa Heaneya. Na twoim miejscu nie drwilbym z takiego dziela (choc pewnie dla ciebie to nic w porownaniu z belkotem typu 'Let Freedom Ring'). A to drugie do ciebie zdaje sie pasowac jak ulal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Orlow to tutaj nie ma, zwlaszcza na lewicy! :-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 15:22 Orlow na Kalahari nie uswiadczysz! Na tym forum TYZ nie. Zwlaszcza wsrod lewakow! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Przez Atlantyk do USA: :Wiosluj, synku, wiosluj!" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 00:27 Czy napisales "Na zlodzieju Albert Gore", czy mi sie tylko zdawalo? Czy ty czytac nie umiesz? sprawdz sobie w jakejs dobrej encyklopedii czy innym solidnym kommpendium z jakiego jezyka pochodzi nazwa <meerkat>. Dla ulatwienia dodaje, ze nie jest to ani Hebrew, ani Yidish, ani Arameic, ani nawet Ebonics! Jest to jezyk pewnej niepopularnej mniejszosci, ktorej lewaki i komuchy nienawidza prawie tak samo jak "Prawdziwi Polacy" Zydow! A :A poglady mam typowe nie dla zadnej "nacji" tylko dla ludzi inteligentych i myslacych. Jesli ekstrapolujesz stad ,ze jestem Zydem, to nie mogles tej nacji bardziej uhonorowac! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Musze cie zmartwic. IP: *.dyn.optonline.net 23.07.04, 04:48 > A :A poglady mam typowe nie dla zadnej "nacji" tylko dla ludzi inteligentych > i myslacych Ja wiem, ze lekarz pewnie ci to caly czas powtarza, ale ludzie "inteligentni i myslacy" zdolni sa do logicznych wywodow, ktore popieraja argumentami. Ciebie, mon cherie, na to ewidentnie nie stac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Do MM IP: *.ifm.uni-mannheim.de 23.07.04, 15:04 "wiosluj synku, wiosluj".. Lub w innym miejscu "poeta pamieta", i wiele innych podobnych okreslen. Zbyt czesto padaja aluzje do literatury, kultury masowej lub sytuacji politycznych. To wszystko utwierdza mnie w przekonaniu, ze Meerkat wychowywal sie w Polsce i Stany sa jego 2. (kolejna?) ojczyzna. Na przykladzie mojego dziecka widze czesto roznice miedzy jezykiem wyuczonym w kraju i poza krajem. Przykladow mam mnostwo, podam jeden dosc zabawny. Jesli potrzebna mi pomoc i mam w otoczeniu Polaka, to czesto zwracam sie do niego : "pomozecie". Zapytany smieje sie i odpowiada, rzezc jasna: "pomozemy". Zwrocilam sie tak raz do mego dziecka. Corka spojrzala na mnie speszona i zdezorientowna i odpowiedziala mniej wiecej tak: "tak, pomoge, ale czemu mowisz >pomozecie< przeciez ja jestem tylko jedna?" pozdrowienia P.S. A propos nickow - Eva to moje prawdziwe imie, tyle, ze 2. nie 1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Przez Atlantyk do USA: :Wiosluj, synku, wiosl IP: *.ca.astound.net 23.07.04, 10:06 Oakland Zoo: Meerkat. Suricata suricatta. ... The Meerkat is a relative of the mongoose. It has a narrow pointed muzzle and dark rings around its eyes. . A meerkat is not a cat, but is a suricate. Niezwykłe wcielenie. Pycha ze swego ufutrzenia, odnalazła się klatce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeciwnik wojny Re: Wybory w USA będą wojną prawników IP: *.petrus.com.pl 22.07.04, 15:33 chciałbym dodać niech bush przegra te wybory bo inaczej dojdzie do masowego rozlewu krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
spacerowicz Wszystko jedno, kto wygra 22.07.04, 16:03 Czy Bush, ktoremu para wyszla i drepcze w miejscu, w krwi Irakijczykow pomieszanej z kriwa wlasnych zolnierzy, czy Kerry, ktory musialby przejac to dreptanie - trzeba powiedziec jasno: Ameryka dotarla do konca slepej uliczki i zaczyna skrobac zamykajacy ja mur, coraz bardziej lamiac sobie paznokcie. Jeszcze troche wiecej zadluzenia na to dreptanie we krwi, jeszcze troche mniej swiadczen socjalnych, jeszcze troche jeszcze mniej platnych zatrudnien, aby poprawic statystyki, jakis czas jeszcze bedzie mozna skrobac ten mur. Po co nam sie zastanawiac, czy wygra Kerry, czy Bush? Usiadzmy spokojnie, wlaczmy telewizory, poczytajmy gazety, patrzmy, jak ten kolos na glinianych nogach coraz bardziej sie pograza. Juz slaby i bezbronny, wyniszczony embargo, bombardowaniami i dyktatura Irak lamie Ameryce kark, nastepny, lepiej uzbrojony wrog zlamie jej kregoslup. A wtedy leb wpadnie jej do dupy, bo okaze sie, ze statystyki nie zastapia spoleczenstwa i bez kregoslupa nie ma komu trzymac tego lba, i bedzie spokoj na kilkadziesiat lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.. "prorok jaki cy co?..":-) IP: *.utc.com 22.07.04, 16:27 ..punkt widzenie zalezy od punktu siedzenia. Obawiam sie, ze gdyby twoje "proroctwa" sie sprawdzily to w gorszej biedzie bedzie reszta swiata nizli Ameryka.W dzisiejszej tzw.globalizacji taka reakcja jest nietrudna do wyobrazenia..Jednym zdaniem: Dbajmy o Amerykanski "kregoslup" i nie podkladajcie nog! Odpowiedz Link Zgłoś
spacerowicz Re: "prorok jaki cy co?..":-) 23.07.04, 02:00 Gość portalu: p.. napisał(a): > ..punkt widzenie zalezy od punktu siedzenia. Obawiam sie, ze gdyby > twoje "proroctwa" sie sprawdzily to w gorszej biedzie bedzie reszta swiata > nizli Ameryka.W dzisiejszej tzw.globalizacji taka reakcja jest nietrudna do > wyobrazenia..Jednym zdaniem: Dbajmy o Amerykanski "kregoslup" i nie > podkladajcie nog! Naturalnie, ze reszta swiata bedzie w klopotach. Juz sie zaczely i beda rosly. Wazne, zeby sie nie dac calkiem zassac razem z USA, trzeba myslec bardziej globalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA Re: Wszystko jedno, kto wygra IP: *.tx-dallas0.sa.earthlink.net 23.07.04, 12:23 spacerowicz napisał: > Czy Bush, ktoremu para wyszla i drepcze w miejscu, w krwi Irakijczykow > pomieszanej z kriwa wlasnych zolnierzy, czy Kerry, ktory musialby przejac to > dreptanie - trzeba powiedziec jasno: Ameryka dotarla do konca slepej uliczki > i zaczyna skrobac zamykajacy ja mur, coraz bardziej lamiac sobie paznokcie. > > Jeszcze troche wiecej zadluzenia na to dreptanie we krwi, jeszcze troche mniej > > swiadczen socjalnych, jeszcze troche jeszcze mniej platnych zatrudnien, aby > poprawic statystyki, jakis czas jeszcze bedzie mozna skrobac ten mur. > > Po co nam sie zastanawiac, czy wygra Kerry, czy Bush? Usiadzmy spokojnie, > wlaczmy telewizory, poczytajmy gazety, patrzmy, jak ten kolos na glinianych > nogach coraz bardziej sie pograza. Juz slaby i bezbronny, wyniszczony embargo, > bombardowaniami i dyktatura Irak lamie Ameryce kark, nastepny, lepiej uzbrojony > > wrog zlamie jej kregoslup. A wtedy leb wpadnie jej do dupy, bo okaze sie, ze > statystyki nie zastapia spoleczenstwa i bez kregoslupa nie ma komu trzymac tego > > lba, i bedzie spokoj na kilkadziesiat lat. > > ty huiu garbatego zyda na kaczych nogach ameryce dupe bedziesz lizal gnoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Wszystko jedno, kto wygra, BYLE... :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 15:25 Wszystko jedno, kto wygra, BYLE TO BYL GEORGE W. BUSH!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUSH do lasu! Polonusy wygnaja Busha ! IP: *.sympatico.ca 22.07.04, 16:36 Polonusy nie glosuja na Busha - najwiekszego zbuja 21 wieku! Prawnicy do do piwnicy i niech glosuja ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianna... Re: Wybory - wojną prawników, z kim ? IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 23.07.04, 03:52 Jestem za Bushem , bo go poznalam przez te pare lat . Kerry to bardzo podobny polityk , tylko szczuplejszy na twarzy. Fizycznie trudno ich pomylic . Jako politycy sa bardzo podobni, wrecz identyczni . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Wybory - wojną prawników, z kim ? IP: *.ca.astound.net 23.07.04, 10:17 Ja natomiast głosowałem na Busha i modliłem się za niego. Teraz tylko się wstydzę, bo okazał się niedojrzałym i głupim chrześcijaninem prowadzonym na smyczy przez bandytów.syjonistów amerykańskich i żydowskich. Sprzedał nie tylko USA w ręce Izraela (evil state jak mówią sami bardziej uczciwi żydzi). Bóg nie daje głupoty. Jezus Chrystus powiedział po zmartwychstaniu do swoich załamanych uczniów Jego ukrzyżowaniem ( pomimo że mówił o tym im wielokrotnie): o głupi i gnuśnego serca. Paweł też do kościoła w Koryncie, że gorzej postępują niż poganie. Tak i ten Bush uwierzył łotrom ''żydom''- Izraelowi, od którego co uczciwsi żydzi się odżegnują. Oczywiście poza bandą GW. Właściwie teraz nie ma na kogo głosować. Może Nader, ale ten chyba nie jest chrześcijaninem (nie wiem), bo trudno katolika Kerriego nazwać chrześcijaninem. Inna ateistyczna banda nie wchodzi w rachubę. Przypatrzecie się temu bezczelnemu Kwachowi, ''doktorowi'' Universytetu Hebrajskiego. Kto wybierał tego potworka. Też sztab z Izraela i drużyna Michnia GW nad tym pracowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atlantyk Serdeczne dzięki MM za info o meekracie IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 23.07.04, 08:30 To bardzo ciekawe. Czyli jednak dobrze czułem, że to pierdolec made in USA. Tylko co on robi w Voice of America? Myje kible? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: Serdeczne dzięki MM za info o meekracie IP: 193.188.161.* 23.07.04, 12:27 Kiedys wdawalem sie z meerkatem w dyskurs na zasadzie, ze kazdy sadzi innych wg siebie, czyli traktowalem go jak doroslego i do tego calkiem powaznie. Jak doszlo do tego, ze mu brakowalo argumentow, to zaczal stosowac znane chwyty: dywersje (zmienial temat, uzywal argumentow o lewakach, komuchach itp) oraz sugerowanie ze mam brac lekarstwa na glowe. Czyli meeerkat zaczal tez mnie traktowac tak jak sadzi innych wg siebie. Sie znaczy jest w glebi duszy bolszewikiem i faszysta, czyli buszewikiem i buszysta oraz bierze lekarstwa na swoja glowe. Jego homofobia i buszolowstwo sa tak absurdalne, ze potwierdzaja fakt, ze bierze lekarstwa na glowe. W sumie, szkoda na niego czasu, oprocz stalego przypominania mu, ze obiecal szczekac spod stolu, jak sie BMR nie znajdzie w Irakoriko. I tylko to robie, tak ze nie mozna mowic, ze ja z nim dyskutuje, ja nim pogardzam jak scierwem ktorym jest z natury i atakuje go gdzie sie da..... Poza tym, to chyba jest zydem, co by wyjasnialo jego gorace poparcie dla wojny w Irakoriko: zabijanie Irakorikanczykow przez amerykansynow dla dobra Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Serdeczne dzięki MM za info o meekracie IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 23.07.04, 16:02 Nie ma za co :o) Ja sam mam coraz wiecej watpliwosci ze on sie urodzil w USA. Tak jak Eva zauwazyla w notatce do mnie powyzej, on uzywa za duzo aluzji, ktorych nie zrozumialby Polak urodzony i wychowany na obczyznie. A poza tym, to egzemplarz najgorszego rodzaju - czlowiek bez zasad i skrupul, obrzucajacy blotem i wyzwiskami kazdego kto ma swoj wlasny punkt widzenia, natomiast niezdolny do jakichkolwiek logicznych wywodow - gdy sie na takie sili, jego pustka intelektualna jest porazajaca. Owszem, posiada pewna wiedze, szczegolnie w sferze nauk politycznych, ale wiedz ta nie jest poparta umiejetnoscia wyciagania wlasciwych wnioskow. Zauwaz, ze jest to charakterystyka typowa dla bylych aparatczykow PZPR, jakichs prowincjonalnych sekretarzy POP lub cos w tym rodzaju. Wiec moze meerkat, jak sie zaczelo robic goraco w kraju dla jemu podobnych, wyemigrowal za ocean i zaczal pracowac dla nowego pana w sposob najlepszy jaki potrafi. A ze niewiele potrafi, to i efekty sa mierne. Tak czy inaczej, to czlowiek godzien jedynie pogardy - co tez i czynie. Nie bywam na forum czesto, ale gdy tu zagladam, zawsze mu dokladam zeby nie zapomnial jaka jest swinia. A ze niestety nie jestem zbyt dobrym katolikiem, wiec i rzucam mu czasem miesem w jego wlasnym stylu. On to lepiej zdaje sie rozumiec ;o) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś