Dodaj do ulubionych

Cicer cum caule - czyli rosyjska pseudonauka ...

10.06.13, 15:47
Groch z kapusta?

Moze nie do konca, w koncu Szypow to znana firma w Rosji. Obok niego sa inni, a grawicapa ...

Grawicapa?

zbigwie.salon24.pl/357711,portret-pseudonauki-w-rosji
Obserwuj wątek
    • borrka Dwie strony medalu. 10.06.13, 16:10
      To charakterystyczne dla nauki naszych Najmilszych Czuchonskich Sasiadow (dawniej Slowianskich Braci).
      Ale ostroznie ze zbyt daleko idacymi wnioskami - obok kuriozalnych szarlatanow, w Matuszce nie brak swietnych naukowcow.
      Wiem o czym mowie, bo wywodze sie z R&D i nawet jesli nauka rosyjska przechodzi regres, jest naprawde godna uwagi i ma osiagniecia z gornej polki.

A Fomienko, to przeparady szaman :)
      • 1blueelvic Cos niecos o tym wiem ... 10.06.13, 21:38
        Kuriozalny szarlatani, a raczej akademicy ciagle maja sie dobrze ...

Za Stalina pseudonaukowcy, ktorzy spie ... powiedzmy spieprzyli swoje odkrycia w sprawie nowatorskiego siewu zboz ozimych szli na roztrzelanie i do lagrow.

Nie pamietam jaki los spotkal naukowcow, ktorzy "wcisneli' Chruszczowowi idee siania kukurudzy na dalekiej polnocy.

Jedno wiem napewno, nagrod Nobla nie otrzymali.
    • polski_francuz Zaczynam wierzyc 10.06.13, 16:12
      ze pod ukryciem szanownego ukryciem lekarza z Bostonu, kryje sie wariatuncio meerkat dorabiajacy dla CIA.

Be careful, w CIA robia tam czystke po tym jak wpadl ten technik co majle Googl'a i Yahoo szpiegowal:)

PF
      • meer-kat Zaczynasz wierzyc? Teraz zacznij myslec !! 10.06.13, 21:51
        No widzisz stary becwale, siedem lat minelo, a ty q.wa jak glupi byles takim tez pozostales.

Uczylem ciebie przez miesiace elementarnej logiki, a ty masz to wszystko w d...ie

Powtorze zatem jeszcze raz na dobry poczatek: myslec, myslec i jeszcze raz myslec. To podstawa.
        Druga wazna sprawa moj ty baranku (pamietasz, tak ciebie pieszczotliwie nazywalem), to podstawowa zasada , ktora odroznia becwala od totalnego durnia pokroju magmy cz tez innego sikacza: nie wazne kto pisze, ale co pisze !!!

Zapamietasz? OK.

Ps. Czy w domu wszyscy zdrowi. Dostalem podwyzke, nie to co igor i spolka, ale u nich Olimpiada w Soczi i forsa na gwalt potrzebna.
        • polski_francuz Nice to see you again 10.06.13, 22:04
          Myslec to ja musze w pracy. Tu sobie pisuje po polsku.

No tu musze oddac sprawiedliwosc bambukowi. Niezbyt lubie warszawiakow a juz szczegolnie niezbyt lubie tych po politehnice warszawskiej a juz zupelnie tych z nich, ktorzy lubia Rosjan.

Ale tu sie wyazal czujnoscia godna zucha a nawet harcerza.

Trzym sie niedojdo:)

PF
          • polski_francuz Chyba w 2006 10.06.13, 22:08
            zrobilem, z mysla o Tobie niedojdo, zdjecie meerkata (surykatki) w zoo.

Jak ten czas leci. Ale, jak widze, nie madrzejesz. Ciagle z CIA forse ciagniesz:)

PF
          • meer-kat Oj becwalku becwalku. 10.06.13, 22:36
            To dlatego Forum Swiat wola na ciebie pefcia glupol. Kreatywnosc na miare mostu w Wachocku.
            • polski_francuz Ocena otoczenia 11.06.13, 08:08
              jest decydujaca dla polityka. Prywatnie piszacy zadawala sie tym, ze jest zgodny ze swoimi zasadami. O co, i ja sie staram.

"Kreatywnosc", w tym sensie w ktorym piszesz pokazala wczoraj GW dajac na glownej stronie artykul o polskich emigrantach w UK, ktorzy zamordowali Brytyjke. Zacytowala to z wielka satysfakcja i rownie "kreatywnie" reprezentantka webbrygady Eva15 na forum. Ja sadze, ze trzeba sie koncentrowac na przykladach pozytywnych. Pamietam z lat mlodosci gierkowskie "Polak potrafi" i mi sie to o wiele bardziej podoba.

W koncu sa to ludzie, jak rosyjski Waltherr Czepiajew, ktorych cala dzialalnosc forumowa polega na czekaniu na drobne potkniencie by moc na piszacego napasc.

On, jak i Ty, bierzecie pieniadze za pisanie. Czy cos z tej propagandy pozostanie? To takie same pytanie jak to czy cos zostalo z dzialalnosci Goebbelsa? Jak sadzisz?

W koncu popatrzmy troche o kategoriach moralnych. Co wazy Twoje slowo, slowo Igora, slowo Waltherra Czepiajewa, slowo evy15 czy innych propagandzistow? Niewiele waza. Klamiecie, manipulujecie i napisanie prawdy jest dla was czyms zupelnie przypadkowym. Czyz nie przyjemniej uzywac slow ktore waza?

Mnie sie to wydaje o wiele bardziej przyjemne. I wole dla klamcow pozostac "pefcia glupolem" niz sklamac ludziom porzadnym.

Ale taki sobie zawod wybrales.

Trzym sie niedojdo i Goodday

PF
        • romrus A gdzie... 10.06.13, 22:07
          meer-kat napisał(a):
          > Dostalem podwyzke

...aritmus i desant?
          Fanidiotow na posterunku.

Przeciez to szyzofrenia pisac w tylu nikach.
          • polski_francuz Experience 10.06.13, 22:10
            byli tu tacy, ktorzy ze soba sie klocili na watkach.

Durnowaty watherr czepiajew to przy nich male piwko...

PF
            • romrus Re: Experience 10.06.13, 22:16
              polski_francuz napisał:
              > byli tu tacy, ktorzy ze soba sie klocili na watkach.

Wczoraj na polecenie syna obejrzalem film "Podziemny krąg" (ang. Fight Club).

Akurat o tym:-)

pl.wikipedia.org/wiki/Podziemny_kr%C4%85g_(film)
              • polski_francuz Seems OK 10.06.13, 22:22
                ja czekam (jeszcze 2 dni) na 9 serie NCIS ktora ogladamy rodzinnie i sie wzruszamy widzac kochajacych swoja Ojczyzne uczciwych ludzi. Nie masz pojecie jak mi uczciwosci wokol mnie i w ogole na swiecie brakuje. I chwala Amerykancom, ze ja (przynajmniej w filmach) pokazuja.

Dobranoc

PF
              • elka-sulzer Re: Experience 10.06.13, 22:25
                Hehehe, celna analogia z filmem.
              • darekvtb Inna nazwa.. 11.06.13, 10:12
                Nie moglem skojarzyc, co to za film. No bo po rosyjsku to jest
                Бoйцoвcкий клyб
                • romrus Tak 11.06.13, 10:40
                  darekvtb napisał:
                  > Nie moglem skojarzyc, co to za film. No bo po rosyjsku to jest Бoйцoвcкий клyб.

Wspanialy obraz rozdwojenia jazni u frustrata.
          • 1blueelvic Zapytaj igora ... 11.06.13, 13:15
            A kim byli kamandir i mongolczik? Dodaj igora, igora z uk i pare innych i bedziesz mial komplet.

Polakozercy, antysemici i antyamerykanie. Dodaj paru pozytecznych idiotow z rosyjskimi kwitami i bedziesz mial komsomol w komplecie.

Forum Rosja i URSA to ciekawa lektura.

A teraz spi**dalaj facet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka