Dodaj do ulubionych

no i miałem rację

14.07.13, 18:03
Snowden zwróci się do wladz rosji o udzielenie tymczasowego azylu do momentu kiedy jego podróż z rosji do wenezueli, ekwadoru lub nikaragui stanie się możliwa.
kiedy przed kilkoma dniami pisałem, że snowden nie ma możliwości dotarcia do ameryki południowej samolotem zostałem tu wyśmiany przez komsomolska jaczejke.
drodzy czekiści, fakty są jakie są. snowden jest w moskwie z czystego przymusu. a dlaczego jest w moskwie? bo wypchneli go tam chińczycy, którym zadra z usa jest do niczego niepotrzebna. moskale złapali się na chiński trick i teraz poczuli, że im też jest to niepotrzebne.
moskale doskonale wiedzą czym trudni się nsa i sami sie tym trudnią. podobnie jak wenezuela, nikaragua i ekwador ktore też się tym trudnią. wszyscy się tym trudnią.
i wszyscy trudniący się grzmią z oburzenia.
a snowdenowi doradzam powrót do USA gdzie włos mu z głowy nie spadnie i najprawdopodobniej nie spotka go żadna kara. amerykańska opinia publiczna uważa go za bohatera.
dodam tylko, że snowden jest naprawdę ostatnim idiotą aby nadawać z hong kongu ( nie wiedział, że to chiny) i uciekl do moskwy gdzie jak wiadomo nikt nikogo nie inwigiluje i zamierza udać się do jednego z krajów ameryki łacińskiej które słyną z przestrzegania praw człowieka i brzydzą się inwigilowaniem własnych obywateli. Podobno snowden ma już 30 lat....a wyglada na przedszkolaka.
Obserwuj wątek
    • 5magna Re: no i miałem rację 14.07.13, 18:12
      W USA to zginie w "wypadku samochodowym" lub ktos mu pomoze popelnic samoboja. Chinczykom to on nie pasowal bo bialy. Rosja ma w dupie "przyjacielstwo" bambusa....PS. Podobno juz nauczyl sie troche rosyjskiego....
    • mara571 Re: no i miałem rację 14.07.13, 18:17
      wszyscy szpieguja, ale nie wszyscy maja takie mozliwosci techniczne jak Amerykanie.
      Szczerze mowiac to ja sie ciesze, ze uswiadomil wielu naiwniakom, ze wbrew ich mniemaniu internet nie zapomina. Scislej mowiac, nie internet, ale bazy danch prowadzone przez sluzby.
      Mnie interesuje, czy ktoras z organizacji amerykanskich, jacys prawnicy juz sie zglosili z bezinteresowna pomoca na wypadek, gdyby Snowden chcial wrocic do Ojczyzny.
      • felusiak1 Re: no i miałem rację 14.07.13, 18:40
        ACLU już złożyło pozew przeciwko rzadowi i NSA.
        Prawników nie zabraknie szczególnie w takiej sprawie.
        • eva15 Whistleblower Protection Act 14.07.13, 18:52
          i słusznie, że znajdą się adwokaci. przecież Whistleblower Protection Act z 1989 r. chyba nie został zniesiony?
          Przyzanjmniej jesteś na tyle ostrożny, że przyznajesz, że Snowden nikogo nie zdradził, mimo, że Igorowi tak sią wydaje. Samo US-prawo przewiduje ochronę ludzi, którzy ujawniają nieprawidłowości działania władz.
          • felusiak1 Re: Whistleblower Protection Act 14.07.13, 19:02
            niestety snowden nie kwalifikuje się.
            kwalifikowałby się gdyby złożył doniesienie do Office of Special Counsel.
            • mara571 Re: Whistleblower Protection Act 14.07.13, 19:05
              w Niemczech to i tak niezcego by nie gwarantowalo.
              W Bawarii jest czlowiek, ktory zglosil do prokuratury, ze pracownik banku wywozi gotowke do Szwajcarii i dzisiaj siedzi w psychiatryku.
              Wewnetrzne sledztwo banku potwierdzilo zarzuty...
            • eva15 Re: Whistleblower Protection Act 14.07.13, 19:05
              Może tego nie wiem. Ale jeśli to prawda, to zawsze jeszcze może to zrobić:-)))
              • eva15 Re: Whistleblower Protection Act 14.07.13, 19:17
                Wygląda na to, że OSC jest instytucją do której MOZNA się zwrócić, ale obowiązku nie ma.
    • igor_uk W czym miales racje? 14.07.13, 18:18
      Snowden na swoja reke do Ameryki Poludniowej nie dotrze,to i bez ciebie bylo wiadomo.A jak by jego podroza zajela sie Rosj,to by dotarl do kazdego kraju na swiecie bez zadnych problemow.

p.s. felus,wiem ze cie boli upokorzenie Stanow,ale nie probuj osmieszac Rosje.To wlasnie Rosja zrobila wiele,zeby swiat nad Stanami smial sie.
      • wojciech.2345 Re: W czym miales racje? 14.07.13, 18:24
        igor_uk napisał:

> A jak by jego podroza zajela sie Rosj,to by dotarl do kazdego kraju na
        > swiecie bez zadnych problemow.
        -----------
        Np. na Kołymę.
      • felusiak1 Re: W czym miales racje? 14.07.13, 18:47
        igor, mnie nic nie boli. to ciebie boli wyszukiwanie bolu u innych.
        rzecz w tym, ze moskwa mu nie pomoże.
        zatem miałem rację wskazując na trudności w znalezieniu drogi do wolności.
        mówią, ze na bezrybiu i rak ryba. jak się nie ma co się lubi to się lubi co sie ma.
        przymusowy, tymczasowy azyl w rosji. nawet nie marzył o tym.
        • igor_uk Snowden jest wolny. 14.07.13, 18:54
          Nie musi szukac do wolnosci drogi.

A wiesz,ze to tylko kaczka dziennikarska,ze Snowden poprosil o tymczasowy azyl w Rosji,w oczekiwaniu na to,kiedy droga ku "wolnosci"( ha,ha) stanie sie latwiejsza.
    • wojciech.2345 Re: no i miałem rację 14.07.13, 18:22
      felusiak1 napisał:
      > Podobno snowden ma już 30 lat....a wyglada na przedszkolaka.
      ------------
      Gdzieś czytałem, że ten Snowden nie ma matury.
      I tyle uwagi mu się poświęca.
      • 5magna Re: no i miałem rację 14.07.13, 18:45
        Wojtus to ekspert od lupkow. Bedzie wydobywal gaz glupkowy z twojego kartofla.....
      • bywszy1 Re: moze matury i niema+ 14.07.13, 18:50
        ale trzymiesieczne kursy z pewnoscia ma ukonczone.
    • eva15 Dzięki feluś za uświadomienie 14.07.13, 18:49
      Nic mi o tym nie było wiadomo, że Moskale (jak piszesz) Wenezuelczycy czy inny Ekwadorczycy zbierają o nmie dane, czytają moją prywatną mailową i pocztową korespondecję, podsłuchują moje rozmowy telefoniczne. Jak dotód Niemcy przyznali, że robią to tylko Amis, widać ciebie nie czytają i nie widzą, że Wenezuela też ma 80 mln Niemców na półmisku i wszystko o nich wie. .

Ty zamaitasz chwostem jak borrcia, i albo celowo, albo z niewiedzy, mylisz wzajemne inwigilacje służb z masową inwigilacją zwykłych obywateli na całym świecie i ze stawianiem milionów ludzi w pozycji potencjalnych podejrzanych.
      • felusiak1 Re: Dzięki feluś za uświadomienie 14.07.13, 19:21
        no oczywiście, ze szpieguja tylko amerykanie. inne państwa nie trudnią się takim brudnym procederem.na przykład niemieckie służby nie mają nawet możliwości czytania twojch emaili a jak maja to i tak nie czytaja bo to niemoralne.
        a za siedmioma górami i za siedmioma rzekami i za siedmioma lasami pod topolowym drzewem mieszka sobie sierotka marysia z krasnalami.
        • igor_uk felus,kolejny trudny dzien? 14.07.13, 19:25
          czy Ewa pisze w niezrozumialym dla ciebie jezyku?
          Przeciez ona napisala,ze wszystkie sluzby specjalne szpiguja sie nawzajem,ale Stany zajmuja sie magazynowaniem danych o nas wszystkich. Czy sluzby specjalne innych panstw i zajmuja sie tym samym?
        • eva15 Re: Dzięki feluś za uświadomienie 14.07.13, 19:26
          Nadal nie rozumiesz, lub udajesz, że nie rozumiesz. USA jako JEDYNE dopuściły się szpiegowania prywatnych ludzi na całym świecie. Ludzi, którzy nie są poddanymi USA i nie podlegają ich jurysdykcji.
          Wcale nie wykluczam, że dany kraj (np. Niemcy) nie śledzi swych obywateli. Sledzi, ale smycz jest krótsza.
          • mara571 krotsza dla obywateli? 14.07.13, 19:33

• igor_uk Ewa,gorsze od szpiegowania ,jest gromadzenie danyc 14.07.13, 19:46

Juz pisalem do mary,ze ona moze kiedys spotkac sie z odmowa wiazdu do Stanow na tej podstawie,ze ona cos zlego pisala na forum Swiat o Zydach.
            felusia rowniez moga spotkac konsekwencje tego,co on tu wypisuje o Obamie.
            oczywiscie moi slowa wyzwa niezdrowy smiech u felusia,ale to nie zmienia faktu,ze kazdy nasz niewybredny zarcik moze kiedys nam przyniesc przykra niespodzianke.
            • eva15 Feluś celowo bagatelizuje sprawę 14.07.13, 20:00
              oczywiście. Feluś za wszelką cenę próbuje to, co robią USA przedstawić jako zwykłe, normalne szpiegowanie, jakie uprawiają służby na całym świecie. To nieprawda, to co robią Amis ma zupełnie inne znaczenie i zasięg.
              • igor_uk A moze nie bagatelizuje,a tylko nie rozumie? 14.07.13, 20:39

Widze,ze dzis felus ma trudny dzien,a w takim dniu on zawsze jest w zlej formie.
              • br0fl0vski Re: Feluś celowo bagatelizuje sprawę 14.07.13, 21:38
                zedne szpiegowanie nie jest normalne dlatego felusiak podrzuca rzygowiny o vizie

Universal Law trumps all others.

1. No man or woman, in or out of government shall initiate force, threat of force or fraud against my life and property and, any and all contracts I am a party to, not giving full disclosure to me, whether signed by me or not, are void at my discretion.
                2. I may use force in self-defense against anyone that violates Law 1.
                3. There shall be no exceptions to Law 1 and 2.

"When the tyrant has disposed of foreign enemies by conquest or treaty and there is nothing to fear from them, then he is always stirring up some war or other, in order that the people may require a leader" - Plato
    • walter622 może miałeś, a może nie 14.07.13, 20:34
      felusiak1 napisał:
      > no i miałem rację

W tym serialu ze Snowdenem w roli głównej chyba będą jeszcze jakieś "momenty", tak więc bym w połowie seansu nie wyrokował.

> a snowdenowi doradzam powrót do USA gdzie włos mu z głowy nie spadnie i najpraw
      > dopodobniej nie spotka go żadna kara.

No nie wiem, dwaj najwybitniejsi forumowi eksperci od amerykańskiej tematyki twierdzą co innego. "Przyjaciel" natychmiast tego chłopaka zwymyślał od "zbrodniarzy", natomiast kalax
      coś tam pisał o jakimś krześle elektrycznym, które już czeka na Snowdena. Tak więc twoja rada chyba jest nieszczera. Jak nie pałką to może marchewką facia zmusić do powrotu ?
      • misterpee Re: Edziu wiedzial co robi kiedy wyjechal do Hongc 14.07.13, 21:22
        i umowil sie tam z dziennikarzem na gadke. Od tego czsu Edziu jest pod kontrola innych wywiadow, ktore wiedza ze dostali cos niezwyklego. Jego ruchy w Moskwie nie zaeza od niego. bo jak dotad nikt go tam nie widzial z wyjatkiem wtajemniczonych. Na wlasna reke Edziu nie moglby podstawiac na lotniko ani samochodow panstw poludniowo - amerykanskich, ani zamknac dostep dla dziennikarzy, ani nic z tego co czytamy. Gdyby Edziu byl szpiegiem, to nikt by o nim njie wiedzial z wyjatkiem wywiadu Amerykanskiego i Chinskiego. Celem Edzia jest otworzenie oczu Zachodu na stale ograniczenie wolnosci w USA, czyli ze jego postepowanie ma charakter obywatelski. Jednak pod presja i w obliczu zagrozenia swojego zycia, Edziu stanie pom stronie tych , ktorzy mu pomoga. Edziu ne mial zamiaru zamieszkac w krajach Ameryki Poludniowej, w takim wypadku wyjechalby nie do Chin , ale do Caracas. Juz jest spory kawalek czasu od jego przylotu do Hongcongu, a ciagle Edziu jest na pierwszych stronach, to dowodzi jakiego kalibru noga byc informacje , ktore zabral ze soba.
    • br0fl0vski Re: no i miałem rację 14.07.13, 21:27
      czy lubisz zagladanie w dupe bez twojej zgody?
    • jorl Re: no i miałem rację 14.07.13, 21:47
      felusiak1 napisał:

> Snowden zwróci się do wladz rosji o udzielenie tymczasowego azylu do momentu ki
      > edy jego podróż z rosji do wenezueli, ekwadoru lub nikaragui stanie się możliwa
      > .
      > kiedy przed kilkoma dniami pisałem, że snowden nie ma możliwości dotarcia do am
      > eryki południowej samolotem zostałem tu wyśmiany przez komsomolska jaczejke.
      > drodzy czekiści, fakty są jakie są. snowden jest w moskwie z czystego przymusu.
      > a dlaczego jest w moskwie? bo wypchneli go tam chińczycy, którym zadra z usa j
      > est do niczego niepotrzebna. moskale złapali się na chiński trick i teraz poczu
      > li, że im też jest to niepotrzebne.

Pizd.isz f1.
      Rosja bardzo chetnie go wziela. Z wiza czy bez wizy jak tylko chcial wsiasc do sasmolotu do Moskwy to mu moze i 1 klase dali i szampana. Wszystkio na koszt FSB.
      Taka gratka nie zadarza sie codzien. A gratka jest.
      Problem jest tylko ze ten Snowden wcale Rosji nie lubi, wcale tam nie chcialby byc, jak wsiadal do rosyjskiego samolotu byl przekonanny ze zaraz poleci dalej.
      Ale jest uziemiony. I musi Rosje polubic albo wracac do USA.
      No bo zyc chce.
      Pozdrowienia

• walter622 Feluś nie wie 14.07.13, 22:10
        jorl napisał:
        > Z wiza czy bez wizy

Feluś, jak sam rzecze "piździ" nie wiedząc nawet o tym, że wizę można, bodajże od trzech lat, otrzymać bezpośrednio po lądowaniu, na lotnisku Szeremietiewo.
        No, a że o tym nie wiedział to i pozostałe jego wywody o kant stołu...
        • felusiak1 Re: Feluś nie wie 14.07.13, 23:28
          no ale aby otrzymać wizę bezpośrednio po lądowaniu na szeremietiewo należy mieć ważny paszport, prawda?
          • walter622 Re: Feluś nie wie 14.07.13, 23:38
            Domyślam się do czego zmierzasz stawiając takie pytanie. Rzecz w tym, że nie wiedząc o możliwości otrzymania wizy bezpośrednio na lotnisku stawiałeś dość karkołomne tezy.
            Przyznam się, że nie kompletnie śledzę przygód tego facia, traktując cały ten cyrk jako zgiełk informacyjny, zasłaniający inne istotne zagadnienia (których w tym samym czasie było sporo).
          • br0fl0vski Re: Feluś nie wie 14.07.13, 23:50
            felusiak paszport to twor nowy ma moze 100 lat prawo pobytu jest duzo starsze mozna je dostac bez paszportu. tylko uczni w pismie tacy jak ty tego pojac nie moga
    • romrus I co? No i? 14.07.13, 22:23
      felusiak1 napisał:
      > drodzy czekiści, fakty są jakie są. snowden jest w moskwie z czystego przymusu.

No jest z przymusu USA i co teraz?
      • felusiak1 Re: I co? No i? 14.07.13, 23:32
        nie wiedziałem, że usa ma takie wpływy w moskwie.wili może wyjechać do usa
        słyszałem, że w każdej chwili może wyjechać do usa ale on chyba sie uparł. nie chce e być w rosji i nie chce do usa. chce do wenezueli ale nie ma czym tam dolecieć.
        • eva15 USA same polerują image Rosji 15.07.13, 00:20
          Snowden musiałby być samobójcą, gdyby chciał jechać do USA:-)

Co do przymusu pozostania w Rosji - to świetny trick polityczny (pewnie Snowden sam go nie wymyślił). Otóż on musi zostać w Rosji tylko i wyłącznie z winy USA, a nie dlatego, że Rosja czy on tak chcą. USA zastraszyły tyle krajów, że odebrały Snowdenowi wolność wyboru, a Rosja ze wzgl. humanitarnych jako kraj szanujący prawa człowieka nie ma wyjścia i chroni tego, którego życie jest zagrożone.
          To się nazywa pozytywny PR dla Rosji. Darmowy, USA się o to postarały. Wszyscy dookoła to albo zastraszeni wasale, którzy mimo podsłuchiwania i upokorzeń na nic już nie mają odwagi, albo kraje odważne, ale zbyt odległe...
          W tym wszystkim Rosja staje się ostatnią ostoją praw człowieka w hemisferze białego człowieka. Dobre i darmowe.
          Gdybyś ty poczytał komentarze niemieckich forumowiczów, to by cię zatkało. Tyle lat antyrosyjskiej propagandy nagle na próżno...
          • kylax1 A kogo obchodzi zdanie Rosji i Niemiec? 15.07.13, 14:35
            USA może robić to co robi, bo mają zdjęcia europejskich polityków w niedwuznacznych okolicznościach.

A Europejczycy nic takiego na Amerykanów nie mają, bo Amerykanie prowadzą moralny tryb życia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka