brat_ramzesa 09.09.13, 12:06 polish.ruvr.ru/2013_09_08/Fabryka-3D-bedzie-produkowac-ogromne-konstrukcje-w-kosmosie/ Nowe technologie, nowe rakiety atomowe, mozliwe ze po III wojnie swiatowej ruszy wszysko z kopyta :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misterpee Re: a w Detroit wyrosnie rain forst 09.09.13, 12:49 Nie ma nadziei dla Amerykanow, po inwestyccjacj w Chinach beda inwestycje w kosmosie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Ha,ha. 09.09.13, 15:55 Wersja do demonstracji może być gotowa już przed 2020 rokiem Wersja 3D ? Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Ha,ha. 09.09.13, 16:00 Na razie w kosmosie to amerykanie nie moga wyprodukowac dzialajacego kibla.... Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Za $500K??? 09.09.13, 17:10 Za takie grosze, to można zbudować model wielkości samochodu. Na wielkie konstrukty orbitalne będzie potrzeba miliardów dolarów. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk kylax. 09.09.13, 20:01 jaki twoj jezyk ojczysty? Nawet ja,etniczny Rosjanin bez zadnego probleemu zrozumialem,ze te 500 000 baksow planuje sie wydac na wersje do demonstracji i oczywiscie nie w kosmosie,a na ziemie i bardzo mozliwe,ze w wersji 3D. p.s. Moge cie pocieszyc,mara rowniez nic z tekstu nie zrozumiala.Tak co ty nie jestes osamotniony. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Właśnie o to mi chodzi, że $500K na wersję demonst 09.09.13, 21:05 racyjną. Ta demonstracyjna i tak nie będzie odpowiadać rzeczywistości. Dlatego ten artykuł jest trochę zbyt entuzjastyczny, bo manipuluje rzeczywistością. Czytelnik przeczyta $500K na wersję demonstracyjną i pomyśli, że na wersję realną będzie trochę więcej. Ale to nie będzie "trochę", ale dziesiątki miliardów więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 sprawdzilam troche wiarygodnosc Glosu Rosji 09.09.13, 19:21 ktory braciszek ramzesa probuje popularyzowac. Kylax sie usmial, a ja sie tez usmialam czytajac w nastepnym artykuliku: "Z powodu epidemii otyłości wszędzie maleje wydajność pracy, a wydatki na ubezpieczenia medyczne wzrosły do 3,5 tryliona dolarów rocznie, co stanowi 5% światowego PKB, czytamy w ostatnim raporcie ONZ. Eksperci uważają, że powodem tego są wolny rynek i brak kontroli państwowej nad gigantami spożywczymi. Na przykład, firma Coca-Cola i PepsiCo kontroluje 40% światowego rynku napojów bezalkoholowych, którego łączna wartość wynosi 532 miliardów dolarów. Latwo sprawdzic, ze swiatowy produkt brutto wynosil 74 biliony dolarow. Zakladajac, ze amatorzy piszacy na portalu nie wiedza, ze Amerykanie nie uzywaja milardow i 1000 mln to bilion, to i tak suma 3,5 tryliona dolarow jest wzieta z sufitu. Ale potem autor/rzy odkrywaja miliardy i opowiadaja swoja bajke dalej. 40% z 532 mld $ to bylo nie bylo 212,8 mld $. Sprawdzam dalej. Coca Cola miala w roku 2010 sprzedala napoje za jedynie 35,1 mld. PepsiCo nie jest jedynie producentem napojow. W 2012 sprzedala napoje i zywnosc za 65,5 mld $. Jakbym nie liczyla to 212 mld, czyli tych 40% 532 mi nie wychodzi. Jaki portal taka wiarygodosc.. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk I ulzylo tobie? 09.09.13, 19:36 A moze by weszla na strone ONZ i znalazla ten raport,na ktory powoluje sie Glos Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: I ulzylo tobie? 09.09.13, 20:11 Te pieniadze to tylko na produkcje tego sracza aby gowna nie wylatywaly w przestrzen miedzyplanetarna...... Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: I ulzylo tobie? 09.09.13, 20:13 Marze to dopiero ulzy jak ten sracz wyprubuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 proponuje, abys ty sprawdzil 09.09.13, 20:16 na stronach ONZ. Ja udowodnilam, ze raporcik nie trzyma sie kupy. Jak chcesz mozesz poczytac powazny raport FAO (Food and Agriculture Organization), czyli wyspecjalizowanej onzetowskiej agendy, ktora publikuje powazniejsze analizy. www.fao.org/docrep/018/i3300e/i3300e.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Ja nie musze sprawdzac. 09.09.13, 20:19 Bo to nie ja mam urojenia na tle fobii do jakiegos Narodu. Odpowiedz Link Zgłoś