Dodaj do ulubionych

Uwaga,poszukuje sie ogon :-)

16.09.13, 17:04
Nie trudno bylo zauwazyc to,ze od momentu rozwalu ZSRR Amerykanie rozpetali mnostwo wojen ,najwiecej na BW.Co te wszystkie wojny ,rozpoczete przez Stany,maja wspolnego?
A no to,ze kazda z tych wojen przynosi Amerykanom co raz wiecej problemow.
Co bylo i jest nadal cela tych wojen?Panowanie nad Swiatem,alez goowno prawda,bo wlasnie dzieki tym wojnom,waga Stanow na arenie miedzynarodowej zmniejsza sie.A przeciez przy tych mozliwosciach,jak militarnych,ekonomicznych,tak i propagandowych,ktorymi Stany dysponowali i dysponuja nadal,opanowac swiat nie bylo by wiekszego problemu,tym bardziej,ze przyglupow proamerykanskich wszedzie jest mnostwo.
Jaki interes mieli Amerykanie w tym,ze byl powieszony Saddam Husain,rozszarpany przez tlum Kaddafi,zrujnowana Syria i wpedzony w chaos Egipt? Przeciez wyraznie widac,ze chaos,o ktorym wiele sadzi,ze jest kontrolowany,tak naprawde nie daje sie kontrolowac.
Kraje,okupowane przez Stany,de facto przez nich nie sa kontrolowane.Amerykanie siedza w bazach i cala energie traca na to,zeby bronic swoi bazy i konwoje,dzieki ktorym otrzymuja zaopatrzenie. Efektywnosc takiej okupacji jest zerowa.
Powiecie,ze cela jest ropa?Znow napisze -goowno prawda,dopoki handel ropa odbywa sie za posrednictwem USD,ropa dla Amerykanow jest praktycznie za darmo (he,he).
Rola baksa,jako jedynej rezerwowej waluty swiatowej,nie jest zagrozona,zreszta na jego obronie stoi potezna US Army. To jaki sens w tych wojnach?Przeciez Amerykanie ,wbrew tym wartoscia,ktore dla nich tak wazne,podtrzymuja zawsze terrorystow,zbrodniarze,a ich interwencje koncza sie chaosem,upadkiem panstwa i zubozenia "wyswobodzonych" narodow.A przeciez dawniej bylo calkiem inaczej.Japonia,Poludniowa Korea,Zachodnie Niemce,a co tam Niemce,cala Zachodnia Europa odczuli pozytywne skutki amerykanskiej obecnosci.Dla czego dzis jest inaczej?Dla czego Stany swiadomie niszcza swiat i siebie?Kto zmusza Amerykanow do samo destrukcji?
Wiele twierdzi,ze to Izrael kreci Stanami,ja w to nie wierze,poniewaz Izraelczykom rowniez nie sluzy chaos i samo destrukcja patrona i zywiciela.
Moze jest jakas inna sila,ktora i jest tym ogonem,ktory kreci psem.
Czy ma ktos pomysla na to,kim lub czym,jest ten ogon?

--
===================
Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów.
Obserwuj wątek
    • igor_uk A w samych Stanach nadal strzelaja. 16.09.13, 17:17
      www.tvn24.pl/strzelanina-w-waszyngtonie-doniesienia-o-zabitych-i-rannych,355069,s.html
      • elka-sulzer Re: A w samych Stanach nadal strzelaja. 16.09.13, 17:37
        Dzieki za wiesci, Igor.
        Porzucilam korporacyjne "wolne media" tj. tivi jak i prase by odpoczac od propagandowego zgielku.

Codziennych strzelanin jest tu od liku ....

Ciekawe czemu akurat ta stzelanine sie naglasnia?

Co nam milosciwie panujacy znow wymyslili?
        • igor_uk Nie ma za co,Elka. 16.09.13, 17:41
          To zadna przyjemna wiadomosc,to i nie ma za co dziekowac :-)
    • elka-sulzer Re: Uwaga,poszukuje sie ogon :-) 16.09.13, 17:46
      Ja mysle ze tym ogonem jest garstka ludzi, ponadnarodowcy ... w wiekszosci "starsi i madrzejsi" gdy sie zerknie na korporacyjne listy "kto jest kto". Swiat jest ich folwarkiem. (h/t broff)
      W Iraku jest chaos ale jednak ropa plynie ... A ze amerykanski motloch sie wykrwawia w takim Iraku pilnujac tych baz. No coz, ponadnarodowcow ani to ziebi ani to grzeje. Jak nie motloch amerykanski to jakis inny sie znajdzie by ta role wypelnic. Wystarczy nakrecic propagande (tj. wolne przekaziory) ktore przeciez maja w rekach.
      • igor_uk Re: Uwaga,poszukuje sie ogon :-) 16.09.13, 17:53
        Ale w jaki sposob oni zdobyli tak duza wladze?I co jest podstawa ich sily?
        Kasa?
        • igor_uk Elka,a wiesz o tym, 16.09.13, 17:59
          ze brat cioteczny Michelle Obama jest wplywowym rabinem i nazywa sie Capers Funnye?

njjewishnews.com/article/3194/obamas-rabbi-honors-king-renews-his-message#.UjcMUj9XvTM
          A tu masz oficjalna jego strone

www.bethshalombz.org/
          Jak widac,nie koniecznie byc starszym i madrzejszym z narodowosci.Liczy sie cos innego.
          • elka-sulzer Re: Elka,a wiesz o tym, 16.09.13, 18:04
            Ktos na dole piramidy, jak ten Capers, nie ma pojecia co "capstone" poczyna.
            Tak bylo zawsze.

P.S. Nie, nie wiedzialam o tej koligacji i w sumie nie jestem zaskoczona.
            • igor_uk Re: Elka,a wiesz o tym, 16.09.13, 18:10
              Chyba nie jest on na samym dole.

p.s. Cholera,chyba zaczne wierzyc w kosmitow :-)
              • elka-sulzer Re: Elka,a wiesz o tym, 16.09.13, 18:23
                Wybacz, ale odpowiednikem papieza to on nie jest :)
                Co najwyzej to jakims .... kardynalem.
                • igor_uk Re: Elka,a wiesz o tym, 16.09.13, 18:28
                  Zgadza sie,Elka.Ale zauwaz,on calkiem przypadkowo jest bratem ciotecznym zony Prezydenta .Zreszta rabinem stal dosc dawno i to dzieki niemu tysiace afroamerykanow (chyba prawidlowo okreslenie) przeszli na judaizm.
        • elka-sulzer Re: Uwaga,poszukuje sie ogon :-) 16.09.13, 18:00
          igor_uk napisał:

> Ale w jaki sposob oni zdobyli tak duza wladze?I co jest podstawa ich sily?
          > Kasa?

Jak to jak? The old fashioned way! hehehe: intrygami, przekupstwem, zbrodnia.
          • igor_uk Re: Uwaga,poszukuje sie ogon :-) 16.09.13, 18:08
            Czyli, bez uzytecznych idiotow ich wladza byla by niczym?
            • elka-sulzer Re: Uwaga,poszukuje sie ogon :-) 16.09.13, 18:20
              gor_uk napisał:

> Czyli, bez uzytecznych idiotow ich wladza byla by niczym?

W pewnym sensie tak ...

Nawet z trzezwomyslacych robi sie uzytecznych idiotow czego dowodzi rozgrywajaca sie na naszych oczach historia czy to w Polsce czy na arenie swiatowej.

W US nie jest inaczej. Motloch jest tresowany dzienna papka "wiadomosci", ktore ksztaltuja swiadomosc motlochu. (Wszedzie indziej nie jest inaczej, organy propagandowe (medialne) sa wszak w reku garstki ... starszych i madrzejszych, heheheh). Motloch podejmuje decyzje na podstawie tego czym jest karmiony. Jesli motlochowi bezustannie sie powtarza ze taki Assad jest zagrozeniem dla dobrobycia motlochu to motloch z cala pewnoscia zareaguje. Proste prawo psychologi!
              Mniejsza o to ze motloch nawet nie wie gdzie ten Assad sprawuje wladze i ze ten Assad nie jest w stanie na amerykasnki motloch napasc!

• mlody776 Re: Uwaga,poszukuje sie ogon :-) 16.09.13, 19:24
                Elka, ale jakoś ten "moloch" nie daje się nabierać na wojnę z Syria. Np. w ostatni weekend było 2 miliony motocyklistów (bez zezwolenia na manifestacje-zignorowali) w DC, tylko media tobie tego nie podały i ciągle nazywasz Amerykan motłochem jak to robili komuniści w bloku wschodnim. Igor tez myśli w tych starych kategoriach. On tylko ma inna twarz. Bardziej nowoczesna. Ale np. Stalin tez byłby inny, jak by żył w XXI wieku.
                • igor_uk Mlody,jestes dobrym Amerykaninem. 16.09.13, 19:26
                  Tacy,jak Ty,stanowia sol tej ziemi.
        • mlody776 Re: Uwaga,poszukuje sie ogon :-) 16.09.13, 18:23
          To co robią banksterzy (czyli pożyczanie na procent/kredytowanie) jest zabronione w wielu księgach religijnych, bo jest to plaga od tysięcy lat życia na ziemi. Oczywiście są to ci którzy maja dostęp do tych bankierskich przywileii lub są właśnie nimi.
          Aby to zmienić jest już wyznaczonych 5 punktów plan:
          1. Zakaz prywatnych. istnienia banków centralnych.
          2. Zakaz prywatnych. istnienia banków centralnych.
          3. Zakaz prywatnych. istnienia banków centralnych.
          4. Zakaz prywatnych. istnienia banków centralnych.
          5. Zakaz prywatnych. istnienia banków centralnych.
          • elka-sulzer Re: Uwaga,poszukuje sie ogon :-) 16.09.13, 18:25
            Popieram zakaz istnienia lichwiarskich "bankow centralnych"
            • igor_uk Mlody,ale to nic nie zmieni! 16.09.13, 18:31
              Banki centralne sa tylko narzedziem.
              • elka-sulzer Re: Mlody,ale to nic nie zmieni! 16.09.13, 18:35
                Igor, a w czyich rekach jest to narzedzie?

Te rece to jednak bardzo nieliczna grupa, gdzie by czlowiek nie rzucil okiem.
                • elka-sulzer Re: Mlody,ale to nic nie zmieni! 16.09.13, 18:37
                  Zapomnialam ...

Ta nieliczna grupa to komu sluzy?
                  Nie chcesz chyba powiedziec ze krajom w ktorych dzialalnosc prowadzi!
                • igor_uk Re: Mlody,ale to nic nie zmieni! 16.09.13, 18:47
                  Trzeba odrabac reke,Elka.Bo jak u niej zabierzesz palke,to ona wezmie kamien i tak cie uderzy.
                  A co najwazniejsze,trzeba zajac sie uzytecznymi,bo to oni stanowia sile .
                  • mlody776 Re: Mlody,ale to nic nie zmieni! 16.09.13, 19:15
                    Czy dlatego, ze twierdzisz, zajmować trzeba się użytecznym, bo to oni stanowią sile, właśnie Putin tylko ograniczył Prywatnych banksterow, ale ich nie wypierdziel? I kto tu jest chytry? Rosjanin czy Amerykanin?
                    • igor_uk Re: Mlody,ale to nic nie zmieni! 16.09.13, 19:27
                      mlody,masz chrobliwy stosunek do systemu bankowego.
                      Bez tego zadna gospodarka nie bedzie wstanie istniec.
                      • mlody776 Re: Mlody,ale to nic nie zmieni! 16.09.13, 19:36
                        Banki centralne mogą być kontrolowane przez państwo i nie muszą być prywatne centralne. To przekonanie, ze lepiej im się kłaniać, jest obecnym problemem ludzkości. Ameryka w 1776 roku właśnie uwolniła się od ich panowania (później oczywiście.....).
                        • igor_uk Re: Mlody,ale to nic nie zmieni! 16.09.13, 19:39
                          W Rosji bank centralny jest w 100% kontrolowany przez Panstwo.
                          • elka-sulzer Re: Mlody,ale to nic nie zmieni! 16.09.13, 19:51
                            igor_uk napisał:

> W Rosji bank centralny jest w 100% kontrolowany przez Panstwo.
                            >

Z tego co widze to tak jest chyba zdrowiej dla wszystkich :)
                            • igor_uk Re: Mlody,ale to nic nie zmieni! 16.09.13, 19:57
                              Taka prawda,Elka.
                              jak sadzisz,dla czego tak Putina oni nie lubia?
                              On im najpierw odrabal reke,a narzedzie samo wpadlo jemu w rece :-)
              • mlody776 Re: Mlody,ale to nic nie zmieni! 16.09.13, 18:44
                OK, Jak chcesz od początku, to masz. Żeby sobie to wyjaśnić musisz poznać historie Canaan wnuka Noah, od którego się zaczęły okropne religie, a następnie wiele tajemniczych społeczeństw. Np. potomkowie Canaan piastują wszystkie ważne urzędy/trony Europy. Zeby ich zrozumieć, musisz poznać ich mentalność i cele. Bedzie to tobie łatwo zrozumieć jako ateista, bo jako taki, już jesteś wprowadzony przynajmniej 50%.
                • igor_uk Mlody,zaciemniasz. 16.09.13, 18:51
                  Sprawa jest prostsza.Sa ludzi,ktorych pazernosc i dazenie do wladzy absolutnej niczym nie jest hamowana.
                  pamjetasz co ja pisalem o amerykanskim narodzie.Wiem,ze obraziles sie na mnie za te slowa.Ale dopoki amerykanie,jako glowne ich zywiciele,nie przeciwstawia sie im,to bedziesz caly czas narzekac na banki,na lichwiarze i na wszystko,co cie nie pasuje.
                  • mlody776 Re: Mlody,zaciemniasz. 16.09.13, 19:11
                    Igor mylisz się i to bardzo. Od dziecka uczyłaś się o krwiożerczych kapitalistach i ciągle tak myślisz. No ale przekonań ludzi nie można zmienić (dlatego jest rewelacja co napisałeś w innym wątku, jak ro Rosja nie będzie się angażować militarnie). A ze zaciemniam, to się mylisz. Myślisz się bo nic o tym nie wiesz co napisałem (jest książka). Na dodatek, ci wspomniani ludzie aby się ukryć w tłumie, właśnie w mediach trąbią, ze wszyscy ludzie są tak paserni i maja wypaczone spojrzenie na religie/Boga jak oni (dlatego napisałem, ze jesteś już wprowadzony w przynajmniej 50% jako ateista). Ale co piszesz o Amerykanach ma swój Rosyjski cel, bo jest kontynuacja propagandy Putina i innych. To ma podburzać świat przeciw amerykańskiemu społeczeństwu.
                    • igor_uk Re: Mlody,zaciemniasz. 16.09.13, 19:37
                      Mlody,ty jak zwykle piszesz nie o tym,o czym pisze ja.
                      ja nie pisze o kapitalistach,a tylko o pasozytach.
                      • mlody776 Re: Mlody,zaciemniasz. 16.09.13, 19:49
                        Krwiożerczy kapitalizm, to dosłowny przykład jaki uczyła propaganda tamtego okresu. Dzisiaj solnictwo oczywiście się zmienia i wychodzi ze Amerykanie są rzekomo pazerni, a np. Rosjanie nie. Rezultat jest taki sam. Osoby nazywające maja być lepszymi itd.
                        • igor_uk Re: Mlody,zaciemniasz. 16.09.13, 20:01
                          Mlody,a tak to w ogole,czy ty wiesz o czym my tu gadamy?
                          Czego ty mnie tu wyjezdzasz z podobnym tekstem:
                          " Amerykanie są rzekomo pazerni, a np. Rosjanie nie."
                          My tu dyskutujemy o malej grupce ludzi,ktore do Amerykanow maja taki sam stosunek,co i do Rosjan.
                          Czy tobie watek urwal sie?
    • zlotamajka Pies ogrodnika 16.09.13, 18:44
      czyli sam nie bede mial i innym nie dam. Te wojny nie maja na celu rozwoju czy budowania czeos. Maja tylko na celu SABOTAZ czyli nie pozwolenie innym budowac aka Rosji i Chinom. Dzieki tym wojnom Ani Rosja ani Chiny ani Iran ani nikt w Euroasi nie moze budowac bezpiecznych rurociagow czy lini kolejowych co grozi zapoatrzeniom. Unia Euroazjatycka tez jest hamowana. I o to chodzi. O nic wiecej a ze w nich samych to udezy to juz nie mysla. Przeciez od dawna mowie ze w Waszyngtonie i Londynie siedza psychopaci. Jak mozna oczekiwac logiki od psychopatow.
      • elka-sulzer Re: Pies ogrodnika 16.09.13, 18:51
        Majka, tymi wojnami ktos dyryguje, nie?

Mowisz psychopaci w Waszyngtonie i Londynie.

Pelna, zgoda.

Tych psychopatow jest jednak garstka, nie?

Garstaka, ktora pewnie tylko przez przypadek jest "starsza i madrzejsza".
        • igor_uk Oni nie sa psychopatami. 16.09.13, 18:52
          To cyniki,dla ktorych nie licza sie zadne wartosci.Oni ponad wszystkimi i wszystkim.
          • zlotamajka Re: Oni nie sa psychopatami. 16.09.13, 19:28
            Igor, to wlasnie jest definicja psychopati. A nawet najwiekesze wariactwo ma swoista logike.
            • igor_uk Re: Oni nie sa psychopatami. 16.09.13, 19:40
              Jak tak na to patrzec,to masz,majka,racje.
    • przyjacielameryki Re: Uwaga,poszukuje sie ogon :-) 16.09.13, 18:56
      No proszę, bolszewizm, lewactwo i wszelkie inne badziewie znalazło sobie polskie forum do tego swojego antyamerykańskiego ujadania. A wypad na rosyjskie i inne komsomolskie fora. Co za chamstwo i klasyczna sowiecka bezczelność!!
      Boże, co za wtórny debilizm!
      • elka-sulzer Re: Uwaga,poszukuje sie ogon :-) 16.09.13, 20:07
        Dlugo nie byo trzeb czekac by defincja psychopaty glos dala, hehehe:

przyjacielameryki napisał:

> No proszę, bolszewizm, lewactwo i wszelkie inne badziewie znalazło sobie polski
        > e forum do tego swojego antyamerykańskiego ujadania. A wypad na rosyjskie i inn
        > e komsomolskie fora. Co za chamstwo i klasyczna sowiecka bezczelność!!
        > Boże, co za wtórny debilizm!

Watek o poszukiwaniu ogona jawnie kierujacego niezgodnymi z konstytucja amerykanska i prawem miedzynarodowym morderczych zapedach imperialnego mocatrstwa (podobno konstytucyjnego i przestrzegajacego prawa) a psychopata .... o "bolszewikach, lewactwie i wszelim innym badziwiu" znajdujacym polskie forum by ... dyskutowac te uragajace prawu i zwyklej przyzwoitosci zapedy.

Co za "wtorny anlafabeta"!

PA jak widac dyskusja przerasta twoje mozliwosci, moze dolacz do woytusia i tego nachlanego hoojasia.
        • igor_uk Zalosny widok. 16.09.13, 20:12
          Przyglup proamerykanski nie zrozumial nic z tego,o czym jest ten watek.Jak by pajac mial troche rozumu w glowie,to by zrozumial,ze ten watek jest poswiecony obronie dobrego imienia Stanow.
          • elka-sulzer Re: Zalosny widok. 16.09.13, 20:13
            igor_uk napisał:

> Przyglup proamerykanski nie zrozumial nic z tego,o czym jest ten watek.Jak by p
            > ajac mial troche rozumu w glowie,to by zrozumial,ze ten watek jest poswiecony o
            > bronie dobrego imienia Stanow.

Bingo!

Ameryce wrogow nie potrzeba kiedy takie palanty jak PA mienia sie jej przyjaciolmi!
            • darekvtb Re: Zalosny widok. 16.09.13, 20:27
              "Ameryce wrogow nie potrzeba kiedy takie palanty jak PA mienia sie jej przyjaciolmi!"

Jem hamburgery jak każe reklama
              i piję kolę choć burzy się mama,
              Tylko na wigilę, indyka nie miałem
              w zastępstwie tradycji czikena zajadałem

Czuwam i patrzę, słucham i czytam
              njusy ze Stanów z wiarą połykam,
              Czy Tam słońce świeci czy może deszcz pada,
              co powie Obama, jaka będzie dziś rada

Staram się jak mogę, bardzo chcę być kóll
              a w Poland muszę mieszkać, taki jest mój ból,
              Mimo to jestem happy, wszystko będzie okej
              gdy jest mi źle, z CNN spędzam day

Już przestałem biegać, tylko dżogging uprawiam
              a głoski "r", prawie też nie wymawiam,
              Kocham tak bardzo Stany i Dolary
              w wojny o pokój, też nie brak mi wiary

Wszystko co dobre, czeka Tam już na mnie
              plaża w Kaliforni, ocean (już szumi w mej wannie),
              Szkoda tylko, że wizy nie dostałem
              chyba jeszcze, za mało się starałem
              • igor_uk To powinno stac hymnem uzytecznych. 16.09.13, 20:31
                Musze zrobic jakis podklad muzyczny.
            • igor_uk Re: Zalosny widok. 16.09.13, 20:29
              On wlasnie i jest tym uzytecznym,ktory jest najgorszym wrogiem wspolczesnej cywilizacji.
              Jestem pewien tego,ze uzytecznosc jest genetyczna.przyglup proamerykanski w minionym ustroju byl na pewno przyglupem prosoveckim i tak samo bronil dokonan komuchow,jak dzis rzydkow.On zawsze bedzie uzyteczny?
          • przyjacielameryki Re: Zalosny widok. 16.09.13, 20:36
            igor_uk napisał:

> Przyglup proamerykanski nie zrozumial nic z tego,o czym jest ten watek.Jak by p
            > ajac mial troche rozumu w glowie,to by zrozumial,ze ten watek jest poswiecony o
            > bronie dobrego imienia Stanow.

To może palancie bolszewicki w obronie tego imienia wyzwólcie naród amerykański. Wy przecież zawsze "wyzwalaliście" inne narody.

Bolszewicy w obronie konstytucji amerykańskiej, . . . . . . . i narodu amerykańskiego i dobrego imienia Stanów! Hi!, hi! Gogol w googl!

Nie lepiej bronić zapijaczonego narodu rosyjskiego przed jeszcze większym zapijaczaniem palancie?
            • igor_uk Nu i dal on sam odpowiedz na moje pytanie. 16.09.13, 20:38
              Tak,on zawsze bedzie uzyteczny.
    • jk2007 igorka na zmywaku rozwaza los Ameryki :-) 16.09.13, 20:55
      glupku, pisz lepiej jak jest dobrze w UK.
      • igor_uk A ty idioto o czym? 16.09.13, 20:57
        Co ,mala gnida uzyteczna,chciales blysnac przed przyglupem proamerykanskim?
        To napewno cie to udalo sie.A jak jeszcze napiszesz cos zlego o Rosji i Putinie,to dla niego bedziesz idolom.
        .
        • jk2007 God Bless America! 16.09.13, 21:07
          igorka, kto bedzie ratowac swiat jesli nie Ameryka?
          • elka-sulzer Re: God Bless America? 16.09.13, 21:28
            jk2007 napisał:

> igorka, kto bedzie ratowac swiat jesli nie Ameryka?

Pytanie tylko, co maja do powiedzenia w temacie "ratowni"?

FROM WOUNDED KNEE TO LIBYA:

A CENTURY OF U.S. MILITARY INTERVENTIONS

by Dr. Zoltan Grossman

The following is a partial list of U.S. military interventions from 1890 to 2011.

academic.evergreen.edu/g/grossmaz/interventions.html
            • igor_uk Elka. 16.09.13, 21:42
              Komu zadajesz to pytanie?
              Chyba nie uzytecznemu pod numerem 2007.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka