Dodaj do ulubionych

Czy to kolejna prowokacja?

20.09.13, 17:54
Czy to prawdziwa tragedia amerykanskiego Narodu.
13 shot in park: 'My younger brother was on the floor'

W Stanach znow strzelaja.Tym razem,tak to wyglada,obeszlo sie bez trupow,ale 3 letnie dziecko do konca zycia bedzie nosic wspomnienie o dzisiejszym dniu na twarze:-(
Obserwuj wątek
    • elka-sulzer Re: Czy to kolejna prowokacja? 20.09.13, 18:33
      Igor,
      Stany Zjednoczone strzelaja i kropka!
      Strzelaja do boguduchawinnych ludzi w wielu krajach ... Afganistan, Pakistan, Jemen, Irak, Syria.

Zastanawia mnie czemu zio-przekaziory nie pokazuja rozplakanych krewnych zabitych ludzi w tych krajach?
      No czemu?
      Zio-przekaziory rzucaja sie natomiast na te wszystkie marginalne przypadki, jak ten tutaj zalionkowany. Czemu ta wybiorczosc zio-przekaziorow?

• igor_uk Wiem,ze strzelaja. 20.09.13, 18:40
        Ale tam strzelaja w obcych,a w kogo strzelaja w Stanach?
        • elka-sulzer Re: Wiem,ze strzelaja. 20.09.13, 18:52
          igor_uk napisał:

> Ale tam strzelaja w obcych,a w kogo strzelaja w Stanach?

Statystycznie rzecz biorac zastanawiam sie, ilu obcych Amerykanie pozbawili zycia w ciagu danego roku a ilu samych siebie?
          • elka-sulzer Re: Ta strzelanina jest prowokacja 20.09.13, 18:59
            na tyle, przy pierwszych ogledzinach oczywiscie, ze skupia uwage motlochu na statystycznie malo znaczacym zdarzeniu. W wypadkach drogowych ginie wiecej dzieci ...

Co by to bylo, Igor, gdyby amerykanski motloch mial dzienne relacje z takiego Iraku, Afanistanu czy Pakistanu pokazujace zrozpaczonych krewnych zabitych przez "wyzwoliceili" dzieciakow?
    • malkontent6 Re: Czy to kolejna prowokacja? 20.09.13, 19:08
      Igor, przestępczość tego typu dotyczy głównie jednego segmentu amerykańskiego społeczeństwa. Wiecej nie powiem, bo to byłoby niepoprawne politycznie.
      • elka-sulzer Re: Guzik prawda, malky! 20.09.13, 19:19
        Przestepczosc tego segmentu jest jedynie uwypuklana!

Ty, malky masz sie bac czarnego wspolobywatela!

Bialy motloch tez strzela do siebie ale zio-media tego nie pokazuja z tym samym natrectwem. Ciekawe czemu?
        • elka-sulzer Re: A co najwazniejsze, malky 20.09.13, 19:26
          ty masz przymrozyc oko na swoje zniewolenie, hehehe. Twoim panem nie jest czarny wspolobywatel z bronia, hehehe.
        • malkontent6 Elżuniu! 20.09.13, 19:39
          elka-sulzer napisała:

> Przestepczosc tego segmentu jest jedynie uwypuklana!

Elżuniu, Elżuniu, opamietaj się. czy naprawdę wierzysz w to, co piszesz?

Ten segment stanowi 12% społeczeństwa USA. Popatrz:

www.fbi.gov/about-us/cjis/ucr/crime-in-the-u.s/2011/crime-in-the-u.s.-2011/tables/expanded-homicide-data-table-1
          Na to też popatrz. Dane pochodza z roku 2011 więc nie wszystko jeszcze wiadomo:

www.fbi.gov/about-us/cjis/ucr/crime-in-the-u.s/2011/crime-in-the-u.s.-2011/tables/expanded-homicide-data-table-3
          I jeszcze jedna ciekawa strona, ale dość wolna więc bądź cierpliwa.

data.baltimoresun.com/bing-maps/homicides/recenthundred.php
    • mara571 a moze do tego by nie doszlo 20.09.13, 19:29
      gdyby twoj przyjaciel nadal pracowal jako pracownik socjalny.
      Jak sadzisz Igor?
      • igor_uk Mara,jak by Amerykanie zaczeli strzelc za OBame, 20.09.13, 19:38
        to ja by zgodzilem sie z Toba.A przeciez dobrze wiemy,ze tam podobne wydarzenia sa czyms "normalnym" od wielu lat.
        • elka-sulzer Re: Ani mara ani malky 20.09.13, 19:44
          nie patrza na "big picture"!

Mara ma usprawiedliwienie. Jej tu nie ma.
          Malky, tu jest (podobno) i powinien sie juz zorientowac ze jest manipulowany.
          • malkontent6 Re: Ani mara ani malky 20.09.13, 20:07
            elka-sulzer napisała:

> Malky, tu jest (podobno) i powinien sie juz zorientowac ze jest manipulowany.

Elżuniu, ja sobie doskonale zdaję sprawę z tego, że jestem manipulowany. Ty niestety żyjesz złudzeniami, że kontrolujesz sytuacje.
            • elka-sulzer Re: Ani mara ani malky 20.09.13, 20:20
              malkontent6 napisał:

> Elżuniu, ja sobie doskonale zdaję sprawę z tego, że jestem manipulowany. Ty ni
              > estety żyjesz złudzeniami, że kontrolujesz sytuacje.
              >

Malky, a na jakiej podstawie ty snujesz domysly ze ja mam zludzenie ze ja "kontroluje sytuacje"?

Ty albo nie rozumiesz tekstu pisanego albo masz zle intencje.
              • igor_uk Elka. 20.09.13, 20:21
                Raczej to drugie.
                malkontent uwielbia prowokowac.
              • malkontent6 Re: Ani mara ani malky 20.09.13, 20:25
                elka-sulzer napisała:

> Malky, a na jakiej podstawie ty snujesz domysly ze ja mam zludzenie ze ja "kont
                > roluje sytuacje"?

forum.gazeta.pl/forum/w,50,147013737,147015049,Re_Guzik_prawda_malky_.html
                • elka-sulzer Re: Zgadzam sie z Igorem, malky 20.09.13, 20:38
                  Ty zdecydowanie masz zle intencje.
                  Piszesz ze zdajesz sobie sprawe ze jestes manipulowany ... a kontunujac zaprzeczasz temu co wlasnie napisales. :)
                  Logika nie jest woja mocna strona, malky.
                  To widac!
                  • malkontent6 Re: Zgadzam sie z Igorem, malky 20.09.13, 20:49
                    Elżuniu, czy twierdzisz, że przestępczość "tej" grupy społecznej jest uwypuklana bez powodu?

Mam wrażenie, że zmanipulował cię Michael Moore. Powiem to inaczej - ty dałas mu się zmanipulować.
                    • elka-sulzer Re: Zgadzam sie z Igorem, malky 20.09.13, 22:05
                      malkontent6 napisał:

> Elżuniu, czy twierdzisz, że przestępczość "tej" grupy społecznej jest uwypuklan
                      > a bez powodu?

Mysle, ze powod jest zgola inny niz zio-przekaziory zdaja sie propagowac, malky.
                      Ty i ja mamy sie kogos bac.
                      W przypadku kraju - "tej" grupy spolecznej wlasnie.
                      W skali swiatowej - islamistow.
                      Trzeb byc slepym glupcem by nie zauwazyc, ze za te same prekroczenia "ta" grupa spoleczna laduje za kratkami podczas gdy biali przestepcy traktowani sa bardziej, powiedzmy, ulgowo. Reszte sobie dopowiedz jesli o statystyki chodzi. Podobno jestes inteligentny.
                      >
                      > Mam wrażenie, że zmanipulował cię Michael Moore. Powiem to inaczej - ty dałas
                      > mu się zmanipulować.

Misiaczku, nim zaczniesz pomawiac o manipulacje moze najpierw przyjzyj sie detalom, co.
                      • malkontent6 Re: Zgadzam sie z Igorem, malky 21.09.13, 16:02
                        elka-sulzer napisała:

> Trzeb byc slepym glupcem by nie zauwazyc, ze za te same prekroczenia "ta" grupa
                        > spoleczna laduje za kratkami podczas gdy biali przestepcy traktowani sa bardzi
                        > ej, powiedzmy, ulgowo.

Elżuniu, "ta" grupa społeczna stanowi 12% społeczeństwa, ale połowa ofiar morderstw to własnie oni. Murder rate w USA to 5 na 100 tysięcy mieszkańców, ale wśród białych to ok. 3% a wśród czarnych ponad 20.
                        • malkontent6 Brrr... korekta. 21.09.13, 16:03
                          Wśród białych 3 a nie 3%, przepraszam za pomyłkę.
    • mlody776 Igor, tak to jest twoja prowokacja. 21.09.13, 01:26
      Igorze, bardzo się ciesz, ze każde życie ludzkie jest tobie blisko na sercu (nie uwierzysz ale dla minie tez). Biorąc logicznie, to powinieneś się zająć największymi mordercami w USA ( nie w UK, bo wiadomo, nie możesz), a są nimi MD/szpitale:
      www.medicalnewstoday.com/releases/11856.php
      Ty jednak wolisz zajmować się bronią palna (dlaczego?). Jest to podobne do władz komunistycznych, które za wszelka cenę uwielbiały bezbronne społeczeństwo. Innych aspektów już nie próbuje tobie tłumaczyć, bo nawet tych w/w nie zrozumiesz i przy następnej okazji, jaka się nadąży wyskoczysz z jakimś prowokacyjnym tekstem na temat broni, jak zawsze to robisz.
      • igor_uk Szkoda mlody,ze nie czytasz wszystkiego. 21.09.13, 08:13
        Jak by czytales,to z tym by postem nie wyskoczyles.
        Gdzie indziej napisalem cos takiego:
        "Byla praktyczne relacja na zywo i nagle urwalo sie,zeby podac,ze zabito 12-13 osob,a sprawca byl jeden i do tego wariat. I na tym sprawa ucichla.
        Zaczynam zostanowiac sie nad slowami mlodego,ktory caly czas twierdzi,ze wszystkie te ataki,to prowokacja rzadu,majaca na celi zabronic posiadanie broni przez Amerykanow.
        Obama odrazu po tym wydarzeniu stwierdzil,ze trzeba wprowadzic dodatkowe ograniczenia w dostepie do broni. "

Ten watek jest nawiazaniem do tam tych slow.
        Mam nadzieje,ze przeprosisz :-)
        • mlody776 Igor masz racje i Przepraszam. 21.09.13, 11:02
          Igor, Przepraszam, ze podejrzewałem ciebie samego, ze prowokujesz, aby poprzeć swoja agendę, jeszcze większego kontrolowania broni palnej (obwiniania społeczeństwa amerykańskiego).
          Strzelający był na lekach z serii SSRI i rzad to wiedział jak mu wydal niedawno zezwolenie na kupno tej broni, ale oni nie mogą być winni. Oni nigdy nie przyznają się do błędu. Poza tym korporacje produkujące te leki dobrze im "płacą" (wybory itd). Jakieś 20% społeczeństwa je przyjmuje i sam Obama (miał depresje w pierwszej kadencji) prawdopodobnie jest na tych lekach mając ciągle dostęp do czerwonego guzika "A". Np. ostatnio on twierdzi, ze jak podniesie budżet rządu, to to nie zadłuży to więcej tego kraju. Jak samo to nie jest dowodem, to już nie wiem co mogło by być. Przy byle depresji, te leki są zapisywane policji, w wojsku itd. Wszędzie się tam ma dostęp do broni palnej, ale ile oni ustrzelą w samych Stanach, już się nie mówi. W zamian podaje się całkowitą liczbę zabitych, co ma insynuować, ze to społeczeństwo/cywile zrobili.
          • igor_uk Re: Igor masz racje i Przepraszam. 21.09.13, 11:11
            Nie ma spraw,mlody.
            Musisz wiedziec,ze napisanie tam tych slow nie przyszlo mnie lekko,bo na ogol nie lubie przyznawac komus racje :-) Obserwujac na zywo strzelanine w bazie wojskowej ,a zwlaszcza to,jak temat nagle urwal sie,zaczalem przypuszczac,ze rzeczywiscie ,komus na tych strzelankach zalezy.
            • mlody776 Re: Igor masz racje i Przepraszam. 21.09.13, 11:59
              Im nie udało się zakazać posiadania broni półautomatycznej (strzela tylko pojedynczymi nabojami, nie seriami), która tylko wygląda, ze jest bronią wojskowa(AR15-cywilna wersja): images.search.yahoo.com/search/images?_adv_prop=image&fr=slv1-&va=ar15.
              Wojskowa wersja, to oczywiście M16 en.wikipedia.org/wiki/M16_rifle ,która jest w pełni automatyczna (strzela seriami-jak długo trzyma się cyngiel to ona strzela, aż naboje się skończą w magazynku). Wiec jak tylko mogli, to twierdzili, ze strzelający właśnie używa AR15 aby mieć pretekst do zakazania jej posiadania przez cywilów. AR15 jest używana najczęściej do polowania/strzelania do tarczy i statystycznie prawie nigdy nie jest używana nie legalnie, ale rzad obawia się, ze mogla by być użyta przeciw ............................
              Wiec wszystkie liberalki zaraz sie zaczely wymadzac jaka to jest niebespieczxna ta bron itd. Jak wiesz, facet tej broni nie mial i mial zwykla srutowke.
              • igor_uk Re: Igor masz racje i Przepraszam. 21.09.13, 12:06
                Mlody,Ty to o strzelaninie w bazie wojskowej?
                Bo ja w ogole watpie w to,ze on byl sam.Od samego poczatku byla mowa o 3 napastnikach.Po tym,jak okazala sie informacja,ze jeden z ich zostal zneutralizowany (takie slowo bylo uzyto),strzelanina nie ustala.Pozniej policjant na zywo podal rysopis poszukiwanych dwoch napastnikow,ktore gdzies ukrywali sie na terenie bazy.
                • mlody776 Re: Igor masz racje i Przepraszam. 21.09.13, 12:29
                  Jawnie coś kombinują. Najważniejsze, jest, ze teraz jak się coś dzieje, to społeczeństwo analizuje to co mówią/pokazują itd. Znaczy już im nie wierzą jak np. w latach wojennych (IIWS) i zaraz po.
          • mlody776 Re: Igor masz racje i Przepraszam. 21.09.13, 11:41
            Moze to być ciekawostka, ze ten kawałek mojej wypowiedzi: "Poza tym korporacje produkujące te leki dobrze im "płacą" (wybory itd). Jakieś 20% społeczeństwa je przyjmuje i sam Obama (miał depresje w pierwszej kadencji) prawdopodobnie jest na tych lekach mając ciągle dostęp do czerwonego guzika "A". Np. ostatnio on twierdzi, ze jak podniesie budżet rządu, to to nie zadłuży to więcej tego kraju. Jak samo to nie jest dowodem, to już nie wiem co mogło by być."
            Pochodzi z audycji radiowej, z radia internetowego WRH whatreallyhappened.com/ nadanej 9/18/20213
            • igor_uk Re: Igor masz racje i Przepraszam. 21.09.13, 11:48
              leki depresyjne zasluguja na osobny watek,mlody,bo o ich wplywu na zachodnie spoleczenstwo mowi sie nie wiele .Moze zalozysz watek ,poswiecony temu tematu?

• mlody776 Re: Igor masz racje i Przepraszam. 21.09.13, 12:02
                Ja nie mam czasu ostatnio siedzieć na forum i być aktywnym na założonym wątku (co było by konieczne). Sorry.
                • igor_uk Re: Igor masz racje i Przepraszam. 21.09.13, 12:07
                  Zaloz,a ja popilnuje :-)
                  • mlody776 Re: Igor masz racje i Przepraszam. 21.09.13, 12:25
                    Przecież wszytko co ja pisze możesz kupować do woli. Masz czas to zakładaj watek.
                • mlody776 Re: Igor masz racje i Przepraszam. 21.09.13, 12:22
                  Ale tutaj są rożne historie tych leków z seria SSRI:
                  www.ssristories.com/
                  Sa one zapisywane przy byle okazji i bardzo łatwo. Nie informuje się, ze one uzależniają jak każdy narkotyk i ma się być na tych lekach już do koca życia. W przypadku prób rzucenia ich, ma się super depresje, przewidzenia, brak racjonalnego myślenia itd.
                  Jóź od dawna, lekarze/lekarki nie składają tradycyjnej przysięgi Hipokratesa. W zamian przysięgają to:
                  pl.wikipedia.org/wiki/Przyrzeczenie_Lekarskie
                  Jak widzisz zginęło z przysięgi:" nie szkodzić pacjentowi" dlatego dzisiejsza medycyna dosłownie pozwala sobie robić wszytko. Czytając to przyrzeczenie, nasunie się tobie łatwo, ze jest one podobne do przyrzeczenia jakieś mafii, bo wymaga kompletnego posłuszeństwa wobec społeczności medycznej. Czyli już mafii medycznej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka