Dodaj do ulubionych

Amerykanski cyrk,ile on kosztowal felusiowie?

19.10.13, 18:46
Agencja Standard & Poor’s juz podliczyla ile kosztowal Stanom 16 dniowy kryzys.Wyszlo,ze to "zaledwie" 24 miliarda baksow.W sumie nie wiele,ale upierdliwcy w Stanach juz podliczyli,co za ta kase mozno bylo by zrobic.
1.Caly program "Curiosity" kosztowal,jak dotad 2.5 mlrd$.Czyli po powierszchnie Marsa mozno bylo by zorganizowac wyscigi 9 "marsochodow".
2.Wielki Zderzacz Hadronow kosztowal 4.75 mlrd $.Czyli 5 zderzacze poszlo sie je...
3.Za 20 mlrd baksow mozno zbudowac reaktor termojadrowy i na zawsze zabezpieczyc ludzkosc w tania i bezpeczna energie.
4. 24 mlrd $ to 2 PKB Islandii,czy 1 Salwadoru.
5.Za ta kase mozno bylo by kupic ca 150 taniutkich (150 mln sztuka) niewidzialnych F-35.
6. Za 24 mlrd$ mozno zorganizowaac 2 olimpiady w Londynie lub pol w Pekinie.
I najwazniejsze:
Za 24 mlrd baksow mozno bylo by sfinansowac dodatkowych 13 tygodnie wojny w Afganistanie.

--
===================
Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów.
Obserwuj wątek
    • polski_francuz A co 19.10.13, 18:49
      sie tak Stanow czepiasz? Rosja moze lepsza?

PF
    • 5magna Re: Amerykanski cyrk,ile on kosztowal felusiowie? 19.10.13, 18:51
      Ile bedzie kosztowal nastepny za pare miesiecy?
      • igor_uk Mozemy pospekulowac o tym,magna. 19.10.13, 19:01
        W sumie to juz nie dlugo.Ja stawiam na kolejne 50 mlrd$.
        A ty?
    • wojciech.2345 Re: Amerykanski cyrk,ile on kosztowal felusiowie? 19.10.13, 18:53
      igor-z-uk napisał(a):
      > 6. Za 24 mlrd$ mozno zorganizowaac 2 olimpiady w Londynie lub pol w Pekinie.
      > I najwazniejsze:
      > Za 24 mlrd baksow mozno bylo by sfinansowac dodatkowych 13 tygodnie wojny w
      > Afganistanie.

---------------
      A ile "możno" za to zbudować igloo i kupić reniferów?
      Przeliczaj Igorku baksy na to co Ci znane.
    • felusiak1 Re: Amerykanski cyrk,ile on kosztowal felusiowie? 19.10.13, 19:03
      A czy to nie jest przypadkiem ta sama agencja, która dawała lewe ratingi kilka lat temu?
      No i powiedz ty mi igor jak oni to obliczyli?
      Rada: nie połykaj. staraj się dobrze pogryźć zanim przełkniesz.
      • igor_uk Felus - dobra rada. 19.10.13, 19:12
        Dobrze bylo by,jak by ty sam stosowal sie do swoich rad.
        Przeciez zaznaczylem,ze moj watek powstal na podstawie tego,co da sie przeczytac w prasie amerykanskiej.
        Ja to nie lyknal,a tylko zwrocilem uwage innych na to,ze cyrk amerykanski kosztuje.Ile? O tym mozemy podyskutowac,ale na pewno nie powiesz,ze nie bylo zadnych strat.
        • igor_uk jakie jeszcze sa koszta? 19.10.13, 20:48
          Calkowita utrata zaufania Amerykanow do rzadzacych Krajem.
          Jak podaje "Rasmussen Reports" ,zaledwie 13% Amerykanow popiera obecna wladzei sadza ze Ameryka dazy w dobrym kierunku.80% Amerykanow jest przeciwnego zdania.
          • wojciech.2345 Re: jakie jeszcze sa koszta? 19.10.13, 20:55
            igor_uk napisał:
            > Calkowita utrata zaufania Amerykanow do rzadzacych Krajem.
            > Jak podaje "Rasmussen Reports" ,zaledwie
            > 13% Amerykanow popiera obecna wladzei sadza ze Ameryka dazy w dobrym kierunku.8
            > 0% Amerykanow jest przeciwnego zdania.
            -----------------------
            Ja myślę, że Jankesi powinni wypożyczyć z Rosji Putina.
            On by uzdrowił chorą Amerykę.

Tak to widzę.
          • tojabogdan zadłużenie USA 17 bilionów dolarów 19.10.13, 21:09
            tak podają dzisiaj, czyli 13000 miliardów. Nie wiem, czy to jest dużo, zbyt abstrakcyjna jest dla mnie ta liczba. Nie wiem, czy można to dodrukować, czy jakoś to będzie, nie znam się na tym.
            Przeczytałem niedawno w Süddeutsche Zeitung (według mnie najlepszy niemiecki dziennik o zasięgu całokrajowym) ciekawy artykuł o tym, jak bardzo internet ze swymi platformami społecznościowymi, szczególnie w mikroblogu jakim jest twitter, wpłynął na politykę amerykańską. Kiedyś prowadzono rozmowy skóconych nawet stron w zaciszu knajpek, w kuluarach, a teraz każdy z polityków jest aktywny w twitterze, gdzie w czasie rzeczywistym, czyli natychmiast, dostaje sygnały, oceny tego, co robi, co powiedział, itp. W artykule tym właśnie tym mechanizmom przypisuje się wyjątkowy upór stron w niedawno zażegnanym(czy odłożonym) sporze o granicę zadłużenia. I też aktywność tzw. tea party, czyli ruchu na rzecz bezpośredniej demokracji, co bez twittera nie byloby możliwe.
            • mara571 Re: zadłużenie USA 17 bilionów dolarów 19.10.13, 22:14
              tojabogdan napisał:

> Kiedyś prowadzono rozmowy skóconych nawet str
              > on w zaciszu knajpek, w kuluarach, a teraz każdy z polityków jest aktywny w twi
              > tterze, gdzie w czasie rzeczywistym, czyli natychmiast, dostaje sygnały, oceny
              > tego, co robi, co powiedział, itp. W artykule tym właśnie tym mechanizmom przyp
              > isuje się wyjątkowy upór stron w niedawno zażegnanym(czy odłożonym) sporze o gr
              > anicę zadłużenia. I też aktywność tzw. tea party, czyli ruchu na rzecz bezpośre
              > dniej demokracji, co bez twittera nie byloby możliwe.

To nie twitter jest winny polaryzacji, ale osobowosc samego Obamy i wprowadzony przez niego zwrot w lewo w polityce wewnetrznej.
              • igor_uk Mara,co masz do Obama? 19.10.13, 22:21
                On ma najgorsza prase ,jako Prezydent USA, w Izraelu od dnia powstania tego panstwa,zaden inny Prezydent USA nie byl tak w Izraelu opluwany.
                Obama stara sie w miare swoich skromnych mozliwosci spelnic swoi obietnice wyborcze,tego jemu nie moga darowac wlasciciele Swiata.
                • felusiak1 Re: Mara,co masz do Obama? 20.10.13, 06:14
                  nie spodziewałem się, że tak nisko upadniesz. ma złą prasę w izraelu? a jaką ma prasę w pernambuko i jakie to ma znaczenie? jaką prasę ma putin na Cyprze? no sam widzisz jaki kit wciskasz.... Ciekawe jaką prasę ma merkelowa w islandii?
                  • igor_uk Re: Mara,co masz do Obama? 20.10.13, 07:53
                    felus,przeciez dobrze wiesz,ze Obama wielokrotnie podpadl Izraelu i przez to ma bardzo zla prase w tym kraju.
                    Dla czego o tym wspomnialem?
                    Przedewszystkim dla tego,ze Izrael caly czas podjudza Stany,zeby ci jak najwiecej angazowali sie w sprawy BW,czyli: usuwali niewygodne Izraelu rzady w poszczegolnych krajach arabskich. Oprocz tego Izraelu nigdy nie jest za duzo pomocy amerykanskiej. Stany,z Prezydentem Obama na czele,nie spelniaja do konca tych nie wygorowanych (he,he ) oczekiwan Izraela,dla tego moj przyjacciel i ma tak zla prase w Izraelu,a co za tym idzie i w samych Stanach,poniewaz wlasciciele ci sami
                    • mara571 ty nie znasz USA i Amerykanow 20.10.13, 13:31
                      absolutna wiekszosc nie interesuje sie tym, co sie dzieje poza USA. I nie zdaja sobie sprawy ze szczegolnego traktowania Izraela.
                      Mozesz uwazac, ze jestem w stosunku do Obamy uprzedzona, ale uwazam, ze Obama zostal prezydentem dzieki PR, do swojej funkcji nadal nie dojrzal, a wybor na druga kadencje zrobil z niego zarozumialego bufona.
                      Barack O. bedzie do konca bronil Obamacare, bo ma nadzieje, ze w ten sposob przejdzie do historii. Myli sie, bo do historii USA przejdzie z powodu swojego koloru skory, ale jako kiepski prezydent.
                      Chwala mu za Syrie, chwala za pohamowanie zwolennikow wojny z Iranem. I na tym koniec.
                      Kazdy dobry polityk musi umiec zawierac kompromisy, zwlaszcze, kiedy stoi na czele wielkiego mocarstwa. A on tego nie potrafi. Nie znam plotek z Waszyngtonu, ale Bialy Dom opuscilo juz wielu waznych wspolpracownikow, ktorzy dyskretnie milcza.
                      Od 4 lat USA nie ma waznego budzetu federalnego. To jest po prostu skandal, ale tworcom konstytucji nie przyszlo do glowy, ze rzad federalny bedzie kiedys tak wazny.
                      I pewnie B.O. nigdy nie odpowie za wyrzucone w bloto subwencje, ktore powiekszyly amerykanski dlug i nie daly zadnych trwalych skutkow ( program energii slonecznej).
                      • igor_uk Mara,sorry. 20.10.13, 19:15
                        Nie dalem Cie odpowiedzi od razu,ale chyba nic na tym Ty nie stracila,bo odpowiedz nie bedzie dla Ciebie mila :-)
                        Otoz,moja droga Mara ,napisalas o Stanach takie banaly,ktore mozno wyczytac w kazdym artykule,dotyczacym Amerykanow i taka wiedza ja rowniez dysponuje :-).
                        Kazdy,kto pisze o Amerykanach,ze dla nich najwazniejsze sa sprawe wewnetrzne,maja taka sama racje,jak i ci,co pisza o tym,ze dla Polakow (Rosjan,Ukraincow,Niemcow,Anglikow i ....) sprawe wewnetrzne rowniez sa najwazniejsze.
                        Udzial Stanow w ataku na Syrie,pisze o ewentualnosci,to nie sa sprawy zewnetrzna,a jak najbardziej wewnetrzne,bo to Amerykanie,po czesci,ponosza koszty tych atakow,to synowie,mezowie ,a i corki Amerykanow gina na drugim koncu swiata i wracaja w cynkowych puszkach do domu.
                        O Izraelu ja pisalem calkiem w innym aspekcie i trudno mnie zrozumiec,dla czego Ty o nim w tej chwile wspomniala.
                        Czy Obama dojrzal do tego,zeby pelnic funkcje Prezydenta USA? Ja osobiscie jestem pewien tego,ze i malpa sprosta temu zadaniu,najwazniejsze,zeby nie sprzeciwiala sie treserom.
                        Obama nie jest malpa,ma jakies swoi pomysly,ktore w swoim czasie przedstawil swoim wyborcom,oni to poparli,a on poczul sie zobowiazany do tego,zeby swoi postulaty wyborcze po czesci spelnic. Czy to musi podobac sie wszystkim Amerykanom? Na pewno nie,ale wyglada na to,ze 40% wsrod nich Obama podoba sie.I my z Toba to musimy uszanowac,bez wzgledu na to,czy Obama nam podoba sie,czy nie.
                        • felusiak1 igor, milczenie jest złotem 20.10.13, 19:37
                          wypisujesz banialuki. obama oszukał wszystkich i nadal oszukuje. nie spełnił żadnej z wyborczych obietnic bo to był kit aby ludzie na niego głosowali. nawet obamacare to nie jest to o czym on nam na poczatku pierwszej kadencji mówił.
                          • igor_uk felus,przeciez twoj stosunek do Obamy jest mi znan 20.10.13, 19:45
                            Ja z twoich slow juz wiem,ze on jest oszustem,a rzad w Stanach jest kryminalny.
                            I powiem cie szczerze,mnie to goowno obchodzi.Dla mnie waznejszym jest to,ze na Damaszek nie polecieli Tomahawki i ze w Syrii nareszcie pojawila sie mozliwosc do powrotu do normalnego zycia.Wiem,ze dla ciebie to jest upokorzeniem Ameryki,ale dla mnie jest jej wielkoscia.Obama znalazl w sobie sily przeciwstwwic sie takim,jak ty.I za to ma u mnie plus.Zreszta obserwuje jego poczynania od samego poczatku i zauwazylem to,czego ty nigdy nie zauwazysz.Ale to moi obserwacje i tylko dla mnie.

p.s. Jak zwykle za szybko czytasz.Zawsze zrob pauze i zostanow sie nad tym,co przeczytales:
                            "Obama nie jest malpa,ma jakies swoi pomysly,ktore w swoim czasie przedstawil swoim wyborcom,oni to poparli,a on poczul sie zobowiazany do tego,zeby swoi postulaty wyborcze po czesci spelnic".
                            Napisalem,ze po czesci,bo wiele to on nie moze,przeciez dobrze o tym wiesz.
                        • mara571 Igor, to jest odpowiedz Rosjanina, 20.10.13, 19:54
                          ktorego cieszy fakt, ze pokojowe zwyciestwo USA nad ZSSR, powoli ale skutecznie oslabia USA.
                          Ten link podano na forum na glownej pod artykulem o falstarcie Obamacare.
                          interia360.pl/swiat/artykul/obama-drama-I-kryzys-amerykanskiej-polityki,64886
                          Matysiak pisze czasami na portalu wpolityce.pl i bardzo go cenie.
                          A pisze z USA.
                          • igor_uk Nie ,mara. 20.10.13, 20:07
                            To odpowiedz czlowieka,ktory cieszy sie z faktu,ze jest szansa na wiecej pokoju na ziemi.
                            Bo widzisz li,mara, ja wiem jak wyglada wojna z bliska,a dla Ciebie to abstrakcja.
                            • mara571 Igor wojny i to swiatowa i tak bedzie 20.10.13, 20:14
                              juz sie jej nie da uniknac.
                              Jedyne pytanie brzmi: kiedy i w jakich okolicznosciach.
                              Masz racje: sama wojny nie przezylam, ale nalezy do pokolenia, ktore mialy mozliwosc wysluchac ludzi, ktorzy w niej walczyli, cierpieli, stracili wszystko itd.
                              • igor_uk Ja mam wiecej optymizmu,mara. 20.10.13, 20:22
                                Wierze w to,ze da sie jej uniknac.I wlasnie dzieki takim ludziom,ktorych Ty nie lubisz.
                                To ludzi pokroju Obama,Putin beda robic wszystko,zeby wojny uniknac.Wiem i o tym,ze wiele,i Ty wsrod nich,bedzie uwazac ich dzialania za slabosc.
              • tojabogdan jasne, że to nie twitter jest winny, ale 20.10.13, 19:38
                niby-rzeczywistość, jaką tworzą internetowe platformy.
                Tak, jak i nasze forum. Nie jest żadnym forum świat, a jedynie "forum świat". Gdyby nasze tutaj pisanie mialo dyscyplinować, czy wręcz zobowiązywać do określonego działania, posłów, czy w ogóle polityków krajowych odpowiedzialnych za politykę zagraniczną, moglibyśmy się nazwać tak bez cudzysłowu.
                Obama jest jako wybrany prezio USA prawdziwą sensacją. Szuczególnie z uwględnieniem historii tego kraju.
                Ale obecne trudności amerykańskie to nie wynik tylko jego polityki, ale perzede wszystkim polityki poprzednich, a szczególnie poprzedniego prezia. I jego ludzi. Dlatego też np. Cheney boi się, że ktoś zmanipuluje jego rozrusznik serca.
                USA ze swoją odwieczną rolą policjanta świata, ze swoją karą śmierci, z milionami niewinnych istnień zabitych celowo i jako collateral damage na całym świecie, ze swoimi 50 milionami nieubezpieczonych zdrowotnie, i z wieloma innymi haniebnymi problemami, musi się zmienić.
                • mara571 to ocena z drugiej strony liberalnej gospodarczo 20.10.13, 19:50
                  nczas.com/publicystyka/gwiazdowski-obamacarelessness/
          • felusiak1 Re: jakie jeszcze sa koszta? 20.10.13, 06:12
            to nie jest sondaż o poparciu albo o popularności zatem nie wciskaj ludziom kitu.
            Wyraźnie pytają czy Ameryka zmierza w dobrym czy złym kierunku i 13% twierdzi, że w dobrym.
            W sondażu pytajacym o aprobatę Obama oscyluje wokół 40% czyli można stwierdzić, że 40% mieszkańców USA popiera go.
            • misterpee Re: 40 procet USowcow go popiera 20.10.13, 07:31
              presada, sadze ze duzo mniej. Nie spotkalem bialego, ktoryby mial pozytywna opinie , wsrod czarnych krytyka narasta, zydzi chetnie by sie go pozbyli. Wydaje sie nze nikt nie wie co z nim zrobic. Powinien dalej dpowiadac za decyzje, ktore podejmuja rzadzacy Ameryka, a do tej kategori Obama nie nalezy. Obama wypelnia role kozla ofiarnego.
              • igor_uk Moze i nie przesada. 20.10.13, 08:05
                Przeciez w Stanach jest sporo ludzi,ktore dostrzegaja niuanse i dzieki temu widza,ze chociaz Obama moze robic tylko to,na co jemu pozwolaja ,jednak on potrafi,wykorzystujac rozglos medialny,robic troche wiecej.
                Wbrew wszystkim naciskom rzydkow,Syria nie stala zaatakowana,sadze ze te 40% Amerykanow,popierajacych Obame,to docenilo.
            • igor_uk Ech felus,feelus. 20.10.13, 08:00
              Ty na pewno nie pochodzisz od malpy,a tylko od krowy ( "Zlote ciele czytales"?).

Czy ja chociaz by slowem wspomnialem o tym,ze to jest sonadaz o poparciu kogo kolwiek?
              Ja tylko napisalem o tym,ze Amerykanie stracili zaufanie do rzadzacych (a czy to jest Obama,mozemy podyskutowac),poniewaz to wlasnie oni prowadza Kraj w zlym kierunku.
              To trudne do zrozumienia? Jak dla ciebie tak,to nic na to nie poradze,bo krowa duza inteligencja nie wyroznia sie.
              • felusiak1 Re: Ech felus,feelus. 20.10.13, 08:46
                igor_uk napisał: bo krowa duza inteligencja nie wyroznia sie.

Szczur jest sprytniejszy to fakt.
                • igor_uk Re: Ech felus,feelus. 20.10.13, 08:53
                  felus,a po prostu uznac,ze nie zrozumiales tego,co napisalem,nie potrafisz?
                  Twoj problem polega na tym,ze zbyt szybko czytasz,ale zbyt wolno myslisz.Dla tego musisz poswiecic wiecej czasu na zrozumienie przeczytanego.
                  Ale poza tym jestes w porzadku.
                  • felusiak1 Re: Ech felus,feelus. 20.10.13, 19:44
                    igor napisał: Czy ja chociaz by slowem wspomnialem o tym,ze to jest sonadaz o poparciu kogo kolwiek?
                    igor napisał: zaledwie 13% Amerykanow popiera obecna wladze

nie pamietasz co piszesz?
                    • igor_uk Re: Ech felus,feelus. 20.10.13, 19:53
                      felus,czy musze nadal cie tlumaczyc na palcach?
                      Kazdy kraj ktos prowadzi,zazwyczaj to robi przywodca,ale nie w przypadku Stanow.
                      Jak ludzi uznaja,ze kraj dazy w zlym kierunku,to znaczy prowadzacy jest do bani,a jak komus ten kierunek odpowiada,to znaczy dzialanie wladz popiera. Tak,doskonale pamjetam o tym,co pisalem,ale ty wyraznie nie pamjetasz,co pisales:
                      "W sondażu pytajacym o aprobatę Obama oscyluje wokół 40% czyli można stwierdzić, że 40% mieszkańców USA popiera go. "

Ja nic o Obamie nie pisalem,bo to nie on jest odpowiedzialny za to,w jakim kierunku Stany daza.
                      Zwroc uwage na post Bogdana.Pisze rzadko,ale niezwykle zawsze trafnie.
    • yurek11111 igorczik,znasz takie przyslowie? 20.10.13, 16:08
      Bogatemu wszystko wolno....
      A,golodupcom nic do tego....:-))))))
      re:ile kosztowal amerykanski cyrk...
      • igor_uk yureczek,czy musisz pokazywac ciagle, 20.10.13, 16:30
        ze jestes idiota?
        Przeciez ty nic nie zrozumiales z tego,o czym ten watek.
        • wojciech.2345 Re: yureczek,czy musisz pokazywac ciagle, 20.10.13, 16:36
          igor_uk napisał:
          > Przeciez ty nic nie zrozumiales z tego,o czym ten watek.
          -------------
          Igorku,
          chciałem byś przeliczył te straty na renifery i nadal czekam.
          Nie wiesz ile teraz kosztuje 1 renifer?

Nie wierzę.
        • yurek11111 igorczik,a czy ty zrozumiales,ze to tylko... 20.10.13, 23:53
          ...polowa a moze sie nawet okazac w przyszlosci, ze tylko jedna trzecia kosztow putinowskiego cyrku w Soczi,widzisz w/g mnie ,bedzie duzo lepiej ,gdy kazdy bedzie,swoj cyrk i swoje malpy pilnowal,a ty jak zwykle,wychylasz sie przed szereg,i tylko na czyjs cyrk i czyjes malpy pokazujesz,jako klaun powinienes lepiej znac cyrki....:-))))
          • igor_uk Yurek,wyjatkowo merytorycznie do ciebie :-) 21.10.13, 00:17
            Po cyrku Putina w Soczy pozostannie sie mnostwo objektow sportowych,jak i infrastruktura,ktorej tam nie bylo.Po cyrku amerykanskim nie pozostaje sie nic,oprocz zachwianego zaufania do panstwa.Czy jestes wstanie dostrzec ta roznice?
            • yurek11111 igor,wyjatkowo merytorycznie do ciebie :-) 21.10.13, 13:07
              No i sam sobie odpowiedziales jakim cyrkowym krajem jest Rosja Putina ,trzeba cyrku,zeby wladza zajela sie "infrastruktura" i budowa obiektow w regionach,na rozkradane pieniadze nie zwazajac ,tragedia Rosjan i twoim jest ze sytuacje takowe uwazaja za normalke...:-)))

PS.Masz jakies dane o oszczednosciach spowodowanych tym ,ze armia biurokratow z USA, pozostala w domu przez kilka dni,i nie trzeba bylo placic darmozjadom poborow?

re:
              Po cyrku Putina w Soczy pozostannie sie mnostwo objektow sportowych,jak i infr
              > astruktura,ktorej tam nie bylo
    • wojciech.2345 Igorku podaję rosyjskie źródło Twoich rewelacji 20.10.13, 16:51
      rus.ruvr.ru/2013_10_18/Bjudzhetnij-krizis-stoil-SSHA-devjati-poletov-na-Mars-4126/
      • 5magna Re: Igorku podaję rosyjskie źródło Twoich rewelac 20.10.13, 17:16
        Jureczek -wojtusiek to jest tak jak menda na jajach. Jak sie przyczepi to siedzi....
        • igor_uk magna. 20.10.13, 17:26
          A ja myslalem,ze to sa uzyteczni.
          • wojciech.2345 Drogie Dziecko 20.10.13, 17:31
            znowu nie rozumiesz świata i pytasz o wykładnię Felusiaka.

Kiedy staniesz się mężczyzną by umieć samodzielnie
            oceniać rzeczywistość?
            • tojabogdan tatuś się znalazł i poucza 20.10.13, 19:39
              wojciech.2345 napisał:

> znowu nie rozumiesz świata i pytasz o wykładnię Felusiaka.
              >
              > Kiedy staniesz się mężczyzną by umieć samodzielnie
              > oceniać rzeczywistość?
              • igor_uk Bogdn,to nie tatus. 20.10.13, 22:10
                To moj uzyteczny idiota,ktory pracuje za darmo.czasami wkurza sie,to fakt,ale co ja mam zrobic,jak ciec nie wie,czym jest rachunek bankowy.To jak ja jemu mam zaplacic? Kartofle wyslac w paczce?
                • misterpee Re:Czy Felus pochodzi od krowy ? 21.10.13, 00:45
                  Igor, trafiles w dziesiatke ! przeciez caly Texas pochodzi od krowy, a Felus to prawdziwy teksanczyk , a jego ukryte nazwisko to Feliciano Vaca Torres !!!!! a wiec dla Felusia tango Vaca !!
                  • misterpee Re:Czy Felus pochodzi od krowy ? 21.10.13, 00:56
                    to znacznie lepiej niz od byka. Czy Felus tanczy i spiewa , oczywiscie ! W Teksasie nazywaja go Polaco :
                    • 5magna Re:Czy Felus pochodzi od krowy ? 21.10.13, 02:47
                      El Polaco

www.youtube.com/watch?v=AmiJhi-Equs
                      • misterpee Re:5magna - moj Polaco jest genialny 21.10.13, 03:29
                        jedyny, 2gi albo pierwszy najlepszy piosenkarz tanga na swiecie. Twoj El Polaco jest nadzwyczaj przecietny, posluchaj Roberto Polaco Goyeneche ,
                        • 5magna Re:5magna - moj Polaco jest genialny 21.10.13, 16:39
                          news.goldseek.com/GoldSeek/1382356800.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka