Dodaj do ulubionych

Na zywo z przebigu pomaranczowej rewolucji bis.

23.11.13, 12:09
Zalozylem ten watek specjalnie dla tego ,zeby w nim relacjonowac na zywo o wszystkich wydarzeniach na Ukrainie,ktore mozno bylo by nazwac rewolucja.Czyli czyms na wzor tego,co stalo sie w 2004 roku.
Na razie nic sie nie dzieje,nie liczac tego,ze jednostka specjalna "Berkut" ukradla "rewolucjonistom" trzy namiotu z placu "Niepodleglosci " w Kijowie .
Czy to stanie sie powodem kolejnego zrywu ukrainskieo narodu przeciwko zlodziejom,ktory rzadza Ukraina?

p.s. jak borracik liczy na to,ze iloscia watkow ,poswieconych wydarzeniom na Ukrainie, potrafi zasrac forum sam,to grubo w tym myli sie.Bez mojej pomocy jemu to sie nie uda :-)
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Na zywo z przebigu pomaranczowej rewolucji bi 23.11.13, 12:15
      No i dobrze, że będziesz relacjonować na żywo. Na borrci oprzeć się nie można.
      • igor_uk I bede,Ewa. 23.11.13, 12:32
        A wiesz dobrze,ze mam przekazy z pierwszych rak.
        Chcialem naisac o Nikolajewie,gdzie mam rodzine,ale borracik mnie uprzedzil w swoim watku.
        A Nikolajew to Poludnie Ukrainy i nie uwaza sie za matecznik Janukowicza.
        Wladze postanowili dzialac skutecznie.Bo dzisiejsza sytuacja w niczym nie przypomina ta,z 2004 roku.
        Wtedy Kuczma odchodzil z polityki i dostal gwarancje nietykalnosci od "pomaranczowych " i zachodu.
        Janukowiczu jeszcze rzadzic wprawie dwa lata,a i druga kadencja jest calkiem realna .To samo dotyczy i Partie regionow .
        W to,ze poleje sie duza krew nie wierze,ale ze beda prowokacje i kilka trupow,w to nie watpie.
        Co najsmieszniej,to wszystko poskutkuje tym,ze Ukraina bedzie przez zachod izolowana i pojdzie droga Bialorusji.
        I powiedz - czy Putin musi cos robic,jak za niego wszystko robia wrogowie Rosji?
        • eva15 Re: I bede,Ewa. 23.11.13, 12:39
          Tak, prowokacje jak najbardziej mogą być.

Putin faktycznie nie musi nic robić, może się spokojnie zająć Syrią i Iranem...
          • igor_uk Re: I bede,Ewa. 23.11.13, 12:45
            I to caly czas robi.Dla tego to nie Rosjanie jezdzili na Ukraine,a sam Janukowicz 4 (cztere) razy jezdzil do Putina w ostatnim miesiacu.
            pamjetasz moj watek,w ktorym lisalem o olimpijskim spokoju Putina?
            Ty wtedy watpila,ze on dobrze robi,nie podejmujac sie zadnych aktywnych dzialan.A ja wtedy tobie odpisalem,ze prawdopodobnie Putin wie to,o czym my nie wiemy.
            Coz,Putin znow pokazal klase,ktorej zabraklo europejskim politykom .

-

Zapraszam wszystkich,komu Rosja lezy na sercu,jak rowniez tych,kto od samego tego slowa dostaje drgawek,na forum "Rosja i swiat" forum.gazeta.pl/forum/f,154812,Rosja_.html
            • eva15 Re: I bede,Ewa. 23.11.13, 12:48
              ja nigdy nie wątpiłam w talenty Putina! :-)) Zarty żartami, ale to obiektywnie największy polityk całej hemisfery białego człowieka.
              • igor_uk Re: I bede,Ewa. 23.11.13, 12:56
                Wiesz,Ewa,ja by az tak Putina nie zachwalalem.jego wielkosc jest skutkiem tego,ze reszta sa miernotami.
                Bardzo mozliwe,ze w innych czasach,kiedy na zachodzie rzadili calkiem inne polityce,niz dzis,Putin byl by przecietnym politykiem.Bo pomijajac jego zaslugi,widze i sporo wad.
                Ale o nich juz wielokrotnie wspominalem.
                • eva15 Re: I bede,Ewa. 23.11.13, 13:05
                  Igor, jak zauważył jeden Niemiec na forum Spiegla czy FAZ, wybitny polityk pojawia się raz na 100 lat. Ostatnim wybitnym w Niemczech był Bismarck, przydałby się wreszcie nowy:-))). Ten czytelnik dał w kilku zdaniach ciekawą analizą porównawczą Niemciec i Rosji. Może kiedyś otworzę o tym wątek.
                  • igor_uk Cos w tym jest,Ewa. 23.11.13, 13:10
                    Ale ja nie porownuje Putina z Bismarck,a tylko z takimi politykami,jak Roosevelt ,Stalin,Churchill.
                    Bismarck to zjawisko,ktos w rodzaju Piotra Wielkiego i to nie polityce,a dzialacze panstwotworcze od Boga.On ich zsyla na ziemie wtedy,kiedy tego ludzi potrzebuja :-)

Putin by chcial byc takim,ale czegos jemu brakuje.
                    • eva15 Re: Cos w tym jest,Ewa. 23.11.13, 13:20
                      Putin jeszcze nie skończył swej działalności:-) na razie wiele wskazuje na to, że podobnie jak Bismarck walczy o sklejenie państwa do kupy i stworzenia podstaw jego siły i świetności.

> Bismarck to zjawisko,ktos w rodzaju Piotra Wielkiego i to nie polityce,a dziala
                      > cze panstwotworcze od Boga.On ich zsyla na ziemie wtedy,kiedy tego ludzi potrz
                      > ebuja :-) .

DOKŁADNIE tak wyraziła się już kilka lat temu moja Mama o Putinie. A była niezwykle mądrą, przenikliwą intelektualnie kobietą. I do tego głęboko wierzącą.
                      Ja wtedy myślałam, że ona trochę przesadza (to było gdzieś w latach 2005-2006) . Często myślę o jej ocenie Putina, bo cokolwiek nie mówiła, zawsze później okazywało się być trafne...
                      • igor_uk Moze Twoja Mama jest madrzejsza ode mnie ? 23.11.13, 13:26
                        Sadzac po temu,jak madra ma corke,to calkiem jest mozliwe .

p.s. Moze czasy inne i zagrozenia wieksze,ale ja na miejscu Putina bylem by bardziej stanowczy.Alle nie jestem na kego miejscu nie jestem odpowiedziany za los setek milionow ludzi.Mnie byc stanowcczym jest o wiele lzej.
                      • marko125 Re: Cos w tym jest,Ewa. 23.11.13, 13:32
                        Putin jeszcze nie skończył swej działalności:-) na razie wiele wskazuje na to,
                        > że podobnie jak Bismarck walczy o sklejenie państwa do kupy i stworzenia podsta
                        > w jego siły i świetności.

To znaczy chce wrócić do granic Imperium Rosyjskiego z początku XX ? :) Raczej mu się to nie uda.
                        • igor_uk marko,daj spokoj. 23.11.13, 13:33
                          Dzisiejszy imperium wyglada calkiem po innemu,niz taki,jak byl jeszcze 100 lat temu.
    • igor_uk W Moldowie rowniez rozpoczeli sie protesty. 23.11.13, 14:37

news2000.com.ua/ni/2/23/239794/0,,17247634_303,00.jpg
      Жители Мoлдoвы вышли нa мaccoвые aкции прoтеcтa. Мaccoвые прoтеcты в Мoлдaвии, инициирoвaнные oппoзициoннoй пaртией кoммyниcтoв. Учacтники aкций выcтyпaют прoтив еврoинтегрaции, требyют oтcтaвки прaвительcтвa и рocпycкa пaрлaментa.
      В Кишиневе нa плoщaди Великoгo нaциoнaльнoгo coбрaния coбрaлиcь неcкoлькo деcяткoв тыcяч челoвек.

W malej Moldowie protesty przeciwko eurointegracji zebrali kilkadzisiat tysiece czlowiek,a na Ukraini i 10 tysiece na pewno nie bedzie wsrod tych,kto protestuje przeciwko decyzji rzadu Ukrainy.
      Pisalem wczesniej,ze jak Ukraina wstrzyma sie od wstapienia do eurokolchozu,to i Moldowa tam nie bedzie sie pchac.owszem,moze umowe stowarzyszeniowa i podpisze,alee nic wiecej juz nie zrobi.
      O Gruzji w ogole nie warto wspominac.To malenkie panstwo moze przystapic do kazdego bloku,to i tak nie ma zadnego znaczenia.
      • igor_uk Rozpoczal sie rozpad Ukrainy. 23.11.13, 20:49
        Wladze Rawy Ruskiej , to takie miasteczko przy samej granice z Polska ,( przejscie graniczne Hrebenne) oficjalnie zwrocili sie do wladz Unii Europejskiej z prosba o podpisania z tym miastem umowy stowarzyszeniowej .Co najsmieszniej,okazuje sie,ze wladzy Rawy Ruskiej znalezli odpowiedni kruczek prawny w prawodawstwie unijnym,chodzi o europejskie prawo o samorzadach,chociaz co oni maja do tego,chyba tylko Jahwe moze wiedziec :-)
        • eva15 Re: Rozpoczal sie rozpad Ukrainy. 23.11.13, 21:11
          Nie sądzę, że EU zdecyduje się na taki afrot wobec rządu w Kijowie i stowarzyszy się z jakimś pojedynczym ukraińskim miasteczkiem. Nawet jeśli zgłosi się kilka miast to nic nie da.
          • igor_uk Dla tego i smieje sie z tego. 23.11.13, 21:18
            Tym banderowcom calkowicie odbilo.Oni nie mama pojecia o tym,co w swiecie dzieje sie.
            Zreszta to widac po zachowaniu borracika.
            • johnny-kalesony Śmiejesz się, bo ... 23.11.13, 21:28
              Śmiejesz się, bo masz polski paszport. Im raczej nie jest do śmiechu, bo lada moment mogą wpaść w łapy kraju twojego pochodzenia.
              Co się dziwisz? Ratują się jak mogą ... Ty już zwiałeś i teraz śmiejesz się z ludzi zdesperowanych?

Pozdrawiam
              Keep Rockin'
              • igor_uk Moja siostra ma ukrainski paszport. 23.11.13, 21:35
                I ona trzymala kciuki za to,zeby do podpisania umowy nie doszlo.
                Kalesony,dla ciebie Ukraina nic nie znaczy,ty traktujesz ten kraj,jako pale,ktora chcialby uderzyc Rosje,niczym wiecej.A dla mnie to Kraj,w ktorym zyje moja rodzina i gdzie pochowana moja Mama.
                • johnny-kalesony Re: Moja siostra ma ukrainski paszport. 23.11.13, 21:46
                  Uważasz, że wejście Ukrainy do tego neo-RWPG może jej coś dać, oprócz tanich surowców i zakonserwowania obecnego układu społeczno-gospodarczego?
                  Mnie obecna sytuacja Ukrainy przypomina kogoś, kto zwleka z leczeniem bolącego zęba. UE to natychmiastowa decyzja, żeby pójść do dentysty. Moskwa mówi - "spokojnie, damy ci środki przeciwbólowe", a pójdziesz sobie kiedy indziej. Igor, bolał cię kiedyś ząb?

Pozdrawiam
                  Keep Rockin'
                  • igor_uk Uwazam. 23.11.13, 21:52
                    Ze na dzien dzisiejszy podpisanie umowy stowarzyszeniowej,na takicj warunkach,nic Ukrainie nie daje,oprocz perdpektywy,ze kiedsy moze stac czlownkiem Unii Europejskiej.Turcja na to czeka juz 50 lat. Ile bedzie czekac Ukraina?

p.s. To co piszesz o Rosji,jest skutkiem propagandy,ktora ciebie karmia.I ja nie mam zamiaru ciebie przekonywac do czegos innego.
                    • johnny-kalesony Re: Uwazam. 23.11.13, 22:01
                      Ależ oczywiście - nikt przy zdrowych zmysłach nie mówi tutaj o natychmiastowym przyjęciu. Jednak podpisanie układu stowarzyszeniowego zapoczątkuje proces modernizacji tego kraju. Wejście do bloku państw z centrum w Moskwie to nic innego, jak przedłużanie obecnego status quo w nieskończoność. Innymi słowy - przedłużona, upiorna wegetacja.

Pozdrawiam
                      Keep Rockin'
                      • igor_uk Re: Uwazam. 23.11.13, 22:09
                        To sa propagandowe hasla,za ktorymi nie ma nic. Pisalem juz wczesniej,ze wybor,ktory postawili przed Ukraina,jest sztuczny,albo Rosja ,albo Europa.
                        Czy ty nie widzisz tego,ze Europa bardzo aktywnie wspolpracuje z Rosja i to wbrew interesom Ukrainy,a i Polski rowniez?
                        • johnny-kalesony Re: Uwazam. 23.11.13, 22:15
                          Masz na myśli sprzedaż gazu i ropy?

Pozdrawiam
                          Keep Rockin'
                          • igor_uk Re: Uwazam. 23.11.13, 22:27
                            Nie tylko.
                            Ty rzeczywiscie nic nie wiesz,ale ciebie w tym trudno winic.
                  • ubiquitousghost88 Re: Moja siostra ma ukrainski paszport. 25.11.13, 09:05
                    Ukraińskie bolące zęby Putin ześle do Polski.
                    Na rwanie...
            • eva15 Re: Dla tego i smieje sie z tego. 23.11.13, 21:29
              No tak, nie zauważyłam smajlika.

Co słychać w Kijowie, ilu ich tam jest?
              • igor_uk Re: Dla tego i smieje sie z tego. 23.11.13, 21:37
                Na razie mozno powiedziec,ze cisza.
                Szykuja sie na jutro.Ale nikt nie wierze w to,ze moze byc cos powaznego.
        • brat_ramzesa a mi szkoda tych z Rawy Ruskiej 23.11.13, 23:29
          wiem jak im sie zyje, wszyscy ich olali
          • igor_uk iedys zyli bardzo dobrze. 24.11.13, 00:15
            Kiedys mialem "szwalnie" w poblizu Lwowa i przez Hrebenne jezdzilem przynajmniej raz na tyszien.To mieszkancy Rawy Ruskiej nie narzekali wtedy.
            Teraz na pewno im pogorszylo sie.
    • ubiquitousghost88 I co, Ukraińcy winni, że wątek do dupy?...:) 23.11.13, 21:28
      ...:))))))))))))))))))))))
    • lubat Re: Parę uwag Gadziny... 23.11.13, 22:08
      ... na temat, z powodu którego niektórzy dostali srac*ki:)

www.lewica24.pl/ludzie-i-polityka/gadzinowski/3930-gadzinowski-dzikie-pola-2.html
      • igor_uk To juz nie ta gadzina :-) 23.11.13, 22:16
        Pozyrowala na brukselskich pastwiskach i stracila zeby.
        Nie trafna analiza,bez znania tematu.
        • eva15 Re: To juz nie ta gadzina :-) 23.11.13, 23:11
          igor_uk napisał:

> Pozyrowala na brukselskich pastwiskach i stracila zeby.

Gadzina polazła na brukselskie pastwiska i przeszła na stronę elit, gada jak one.
          • igor_uk Re: To juz nie ta gadzina :-) 24.11.13, 00:16
            Otoz to,Ewa .
      • eva15 Parę bardzo niemądrych uwag Gadziny... 23.11.13, 23:09
        Przy liberalizacji polityki wizowej Polska zyska dopływ taniej siły roboczej, a także niekonfliktowych, podatnych na integrację migrantów.

Pisanie, że Polska zyska na dopływie taniej siły roboczej jest pisaniem z pozycji elit, nie z pozycji ludzi i tak już pracujących za grosze i narażonych na dalszą obniżkę płac dzięki ukraińskiej konkurencji.
        To samo dotyczy uwag o "podatnych na intergację" imigratów. Zamiast nich Polska mogłaby zadbać o to by jej kompletnie, od urodzenia zintegrowani właśni, polscy obywatele nie opuszczali kraju.

Kreml. Ekipa prezydenta Putina dzięki pomocowej ofercie dla ekipy Janukowicza zadowoli swoje neoimperialne aspiracje. Bo nie oddała małorusów i mateczki Kijowa brukselskim łacinnikom.

Kolejne typowo polskie bzdury. Dla Rosji to w 1. rzędzie kwestia bezpieczeństwa narodowego. Po wchłonięciu przez EU następuje wchłonięcie przez NATO, a wtedy Rosję czekają US-bazy na Ukrainie i na Krymie.

Właściwie to cały artykuł można tak rozebrać na czynniki pierwsze, tylko mi się już nie chce, bo i po co?

• igor_uk Re: Parę bardzo niemądrych uwag Gadziny... 24.11.13, 00:19
          Jednym slowem dno. Dla tego i napisalem,ze gadzina nie zna tematu.
          Widac czyta ostatnio wylacznie GW :-)
    • wojciech.2345 ze wschodu idzie zagrożenie dla Europy 23.11.13, 23:19
      Inwazyjny azjatycki chrząszcz pożarł lasy pod Moskwą i idzie w głąb Europy

Inwazyjny gatunek chrząszcza agrilus plannipennis pożarł lasy wokół Moskwy i ruszył na podbój Europy - ostrzegają naukowcy. Owady już teraz zniszczyły setki hektarów zadrzewionych terenów. Botanicy szacują, że agrilus plannipennis wkroczy w głąb Europy szerokim frontem przez Białoruś i Ukrainę.

tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/ciekawostki,49/inwazyjny-azjatycki-chrzaszcz-pozarl-lasy-pod-moskwa-i-idzie-w-glab-europy,103417,1,0.html
      • brat_ramzesa wkroczy 'szerokim frontem' ahahaha 23.11.13, 23:26
        wiecej wojtus o zuczkach komunistach!!!hahah
        • wojciech.2345 Re: wkroczy 'szerokim frontem' ahahaha 23.11.13, 23:31
          Piszą w tym linku.

"Chrząszcz prawdopodobnie przedostał się do Stanów Zjednoczonych wraz z materiałem drzewnym przewożonym na statkach lub samolotach z Azji."

Ja myślę, że Rosja wzięła odwet za stonkę, którą Jankesi zrzucali z samolotów.
          • brat_ramzesa Re: wkroczy 'szerokim frontem' ahahaha 23.11.13, 23:33
            oj tam , nie badz taki powazny
            pozdro , dobranoc
            • 5magna Re: wkroczy 'szerokim frontem' ahahaha 23.11.13, 23:43
              Tu tez jest I niszczy lasy. Nie przejmuj sie wojtus. Potrzeba -40 C przez tydzien I zdechna a ze I przy okazji tez i million ludzi to maly problem.....
    • igor_uk Niedziela ,na Ukrainie 12.37. 24.11.13, 11:37
      Nic sie nie dzieje ciekawego .Rzad Azarowa nie obalony.Julka, przez tlum ,z wiezienia nie uwolniona.
      Dla tego bystrzaki calkowicie stracili zainteresowanie Ukraina i zajeli sie osoba jednego z forumowicze .Przy okazji placza sie,ze czekisci zajeli im forum.
      • eva15 Re: Niedziela ,na Ukrainie 12.37. 24.11.13, 11:40
        Jak duża jest demonstracja w Kijowie?
        • igor_uk Ewa. 24.11.13, 12:01
          Organizatory podaja,ze kilka dziesiat tysiece .Swiadkowie twierdza,ze nie wiecej nie 15 000.A milicja okresla liczbe na mniej wiecej 10 000 .Coo dla kilkamilionowego Kijowa jest niczym.Do tego na forach pisza,ze wiekszosc protestujacych sa dowozono z innych regionow .Mieszkancow Kijowa nie wiecej,niz 5 000 .
          W sumie zalosne,ale ja wlasnie to przywidywalem.
          Sadze,ze akcje protestu beda odbywac sie do zakonczeniu szczytu w Wilno,ale nasilenia nie bedzie,a pozniej wszystko uspokoi sie.

We Lwowie powinno o 13.00 rozpoczac sie mityng.Tam moze byc dosc licznie,ale wszysci rozumia,ze jak nawet caly Lwow bedzie krzyczec,to i tak nic nie da.Najwazniejsze odbywa sie w Kijowie.A tam cieniutko.

p.s. Zwiekszyc sie liczba protestujacych moze tylko wtedy,jak ktos wylozy duuza kase,dzieki ktorej mozno bedzie zrobic powtorke z roku 2004.
          Wtedy na calej zachodniej Ukrainie praktycznie wstala komunikacja autobusowa.Wszystkie autobusy byli wykorzystywane dla dowozenia "rewolucjonistow" na barykady .
          To obserwowalem na wlasne oczy,bo akurat wtedy bylem we Lwowie.
          • eva15 Re: Ewa. 24.11.13, 12:15
            Dzięki, no to biedny borrcia, z nikąd nadziei:-))).
            • igor_uk Re: Ewa. 24.11.13, 12:18
              I wlasnie stad jego jeki od pare dni.Przeciez on to obserwuj na wlasne oczy,lub dostaje informacje od swoich przyjaciele z dziecinstwa.
              • igor_uk Konfrontacja slowna Azarow- Fule. 24.11.13, 12:33
                Azarow twierdzi,ze Ukraina powroci do rozmow po pol roku,a Fule nie widzi mozliwosci wznowienia tych rozmow przed wyborami prezydenckimi w 2015 roku.
                • igor_uk Tak na zywo wyglada wiec w Kijowie. 24.11.13, 12:42
                  mignews.com.ua/files/upl/bz1ekvrceaazlcv.jpg
                  To rzeczywiscie nie wiele .
                  • igor_uk Najnowsze dane milicji. 24.11.13, 13:21
                    Milicja twierdzi,ze protestujacych przeciwko zaniechaniu euro integracji jest nie wiele wiecej,niz 2000 , reszta to komunisci i inni zwolennicy Unii Celnej.
                    Przy tym twiedzi sie,ze wzdloz nabrzeza Dniepru stoi bardzo duzo autobusow z aktywistami Partii Regionow ,gotowych wejsc do akcji w kazdej chwile.
                    Tym razem Janukowicz jest dobrze przygotowany.
                    • igor_uk Arogancka Unia chciała upokorzyć Ukrainę. 24.11.13, 14:07
                      Bardzo rzeczowy artykul.
                      Arogancka Unia chciała upokorzyć Ukrainę. Nie wyszło. Teraz rozlega się lament nad rozlanym mlekiem…

Wyobraźmy sobie, że Polska domaga się od Niemiec, aby Bundestag uchwalił poprawki w ich kodeksie i uwolnił jakiegoś niemieckiego skazańca, odbywającego wyrok za np. sponiewieranie nielubianej u nas Eriki Steinbach, bo łupie go w kręgosłupie i my go tu chętnie wyleczymy… Czyż nie paranoja?
                      • igor_uk Zalosne porownanie . 24.11.13, 14:10

Majdan w 2004 roku.

A tak wyglada dzis :

Majdan 2013 rok
    • brat_ramzesa Na Majdanie juz 50 tys osob 24.11.13, 14:19
      i ciagle przybywa, tzn dojezdza
      www.unian.net/news/607059-v-kieve-nachalsya-pyatidesyatityisyachnyiy-miting-za-evrointegratsiyu.html
      • kaszebe12 AFP... 24.11.13, 14:24
        ...pisze o 30-u tysiacach.
        • igor_uk Kaszebe . 24.11.13, 14:32
          Ja twierdze,ze nie wiecej niz 15 000.Bo obserwuje na zywo, jak docieraja kolumny na Majdan.
          W zalinkowanym przez brata.. artykule mowi sie o tym,ze rozpoczal sie 50 000 wiec.Bo wlasnie tyle zglosili uczestnikow organizatory. To co mowi korespondent Unian,to moze sobie mowic.
      • igor_uk Nie ma najmniejszych szans , 24.11.13, 14:28
        zeby to byla prawda.
        Bo jeszcze 1.5 godziny temu milicja podawala,ze zebralo sie nie wiecej niz 2 000 osob.
        Na pewno na Majdan dotarli ci,z Bessarabki,ale i tak ich razem bedzie nie wiecej niz 10 nu max 15 tysiece.
        • brat_ramzesa media zachodniukrainskie podaja 100tys 24.11.13, 14:31

• igor_uk Poczekaj troche,brat ... 24.11.13, 14:34
            To beda podawac i miliony.
          • brat_ramzesa sa drobne starcia z policja, slychac strzaly 24.11.13, 14:35

• eva15 Re: sa drobne starcia z policja, slychac strzaly 24.11.13, 14:41
              I tego można się obawiać. Mogą być celowe prowokacje, by obciążyć rząd Janukowicza.
            • igor_uk To nie straly. 24.11.13, 14:42
              To wybuchy petard ogluszajacych.
        • eva15 TVP info rozmnożył to na 100 tys. 24.11.13, 14:40
          Wg tvp info jest już 100 tys. ludzi na Majdanie.
          • igor_uk Oni nie byli juz dawno na Majdanie. 24.11.13, 14:43
            100 000 to wraz z Kreszczatykiem zaledwie zmiesci.
            • igor_uk Re: Oni nie byli juz dawno na Majdanie. 24.11.13, 14:54
              15:05 24/11/2013

"Нa Еврoпейcкoй плoщaди в Киеве нaхoдятcя oкoлo 22 тыcяч челoвек", - гoвoритcя в cooбщении. При этoм, пo дaнным прaвooхрaнителей, люди прoдoлжaют прибывaть.

Пo зaявлению же oднoгo из лидерoв oппoзиции, депyтaтa пaрлaментcкoй фрaкции "Бaтькивщинa" Алекcaндрa Тyрчинoвa, нa Еврoпейcкoй плoщaди coбрaлocь 100 тыcяч челoвек.
              • igor_uk Wiec w Kijowie zakonczyl sie 24.11.13, 15:18
                Zgodnie z danymi milicj,i w nim wzielo udzial mniej wiecej 22-23 tysiaca protestujacych.
                po zakonczeniu wieca mniej wiecej 5 000 osob ruszylo na budynek Rada Ministrow ,gdzie doszlo do starc z jednostka specjalna "Berkut",ktora uzyla gaz lzawiacy,pale i petardy ogluszajace,a reszta protestujacych rozszla sie po domam .
                Te 5 000 sa dowiezionymi z innych regionow i na pewno beda przez jakis czas protestowac.Sadze,ze do zakonczeniu szczytu w Wilno.
                • igor_uk Zamykam ten watek :-) 25.11.13, 10:06
                  Poniewaz pomaranczowej rewolucji bis nie wyszlo.
                  Oczywiscie beda jakies proby zamieszek,ale to i tak nie zmieni decyzje rzadu Ukrainy.
                  Na podsumownie pare slow.

Wbrew temu,co twierdza organizatory protestu w Kijowie,zwolennice eurointegracji potraili zebrac nie wiecej ,niz 25 000 czlowiek (zgodnie z danymi milicji),czyli 1/4 tego,co oni sami deklaruja.Ale to jest normalka,organizatory musza rozliczyc sie z forsy i dla tego im wiecej zadeklaruja protestujacych,tym latwiej bedzie rozliczyc sie.
                  Jak brac pod uwage inne miasta na Ukrainie,to sytuacja wyglada nawet nie tragicznie,a wrecz komicznie.
                  We Lwowie ,zgodnie z deklaracjami organizatorow protestu,w nim uczestniczylo 10 000 ludzi,zgodnie z tym,co podaje sluzba prasowa milicji - do 6 000 .
                  W Charkowie (drugie po wielkosci miasto na Ukrainie -1mln.400 tys. mieszkancow) - max 2000 protestujacych.
                  W innych miastach od kilkadziesiat do 200 czlowiek .
                  Po calej Ukraine w protestach wzielo udzial mniej niz 50 000 ludzi,co w panstwie,liczacym - 46 mln obywatele,mozno uznac za calkowita kleske organizatorow.

Otwieram nowy watek :"Co zrobi dalej Janukowicz ".
    • wojciech.2345 Juszczenko: UE musi pomóc Ukrainie 25.11.13, 10:15
      Jeśli UE nie zagwarantuje Kijowowi wsparcia na drodze ku europejskiej integracji, Ukraina zostanie przymuszona do udziału w rosyjskiej Unii Celnej na warunkach narzuconych przez Moskwę - ostrzega były prezydent Wiktor Juszczenko w dzienniku "Financial Times".

fakty.interia.pl/prasa/news-juszczenko-ue-musi-pomoc-ukrainie-uwolnic-sie-od-rosji,nId,1063453
    • pijatyka Azarow podał się do dymisji 28.01.14, 09:30
      www.polskatimes.pl/artykul/3314076,nadzwyczajna-sesja-parlamentu-ukrainy-premier-mykola-azarow-podal-sie-do-dymisji-bedzie-przelom,id,t.html
      • ubiquitousghost88 Tłuczesz wszystkie rekordy... 28.01.14, 13:57
        ...w odgrzewaniu starych kotletów Igruszki...
        • ubiquitousghost88 ...ale masz rację... 28.01.14, 14:00
          ...jego trzeba ratować, bo na "jego" forum już nawet pies z kulawą nogą nie zagląda...
          ...pomimo, że zszedł na psy tylko po to, żeby się im podlizać...
        • pijatyka Re: w odgrzewaniu kotletów Igruszki 28.01.14, 14:00
          Pasuje mi tytuł wątku - mam gdzieś jego durnowatego autora.
          • jk2007 poki igorka zasuwa na zmywaku 28.01.14, 14:13
            trzeba kontynuowac watek

pijatyka napisała:
            > Pasuje mi tytuł wątku - mam gdzieś jego durnowatego autora.
    • pijatyka Re: z przebiegu pomaranczowej rewolucji bis 28.01.14, 14:03
      Parlament przegłosował wycofanie 9 z 12 przyjętych 16 stycznia zmian prawnych.

Odwołane zostały wszystkie przepisy, które uważano za wymierzone w opozycję, w tym zakaz rozstawiania namiotów na ulicach, podwyższenie kar za "rozpowszechnianie treści ekstremistycznych", czy zakaz poruszania się samochodów w kolumnach ponad 5 pojazdów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka