Dodaj do ulubionych

Stalingrad wchodzi do kin

27.11.13, 18:44
Najwieksza bitwa wszechczasow w koncu na ekranach, ku przestrodze rozgrzanych glow co im sie snia wojny jako cos dobrego
www.youtube.com/watch?v=bOQnAsHLg5M
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 Rosyjskie władze będą chronić Gazprom 27.11.13, 18:49
      Rosyjskie władze będą chronić Gazprom przed konkurencją na rynku LNG

Od 1 grudnia br. rosyjscy producenci LNG będą mogli wyjść poza monopol Gazpromu i rozpocząć niezależny eksport paliwa. Jednak - zdaniem ekspertów - mimo zmian w ustawodawstwie władze będą chronić Gazprom przed konkurencją na kluczowych dla niego rynkach.

wyborcza.biz/biznes/1,100969,15033660,Rosyjskie_wladze_beda_chronic_Gazprom_przed_konkurencja.html
    • wojciech.2345 Moskwa: zamaskowani napastnicy ukradli 2,7 mln$ 27.11.13, 18:52
      Rosja: zamaskowani napastnicy okradli mężczyznę na lotnisku. Miał torbę z 2,7 mln dolarów

Jak podaje rosyjska policja, zamaskowani i uzbrojeni mężczyźni okradli jednego z pasażerów na moskiewskim lotnisku Szeremietiewo. Mężczyzna miał torbę, w której znajdowało się 2,7 mln dolarów. Napastnicy skuli jego ochroniarzy kajdankami.
      W swoim komunikacie miejscowa policja podaje, że na Szeremietiewo, jedno z trzech międzynarodowych lotnisk w Moskwie, okradziony pasażer przybył dziś wczesnym rankiem z Stambułu. Mężczyzna czekał na przybycie prywatnej ochrony. Uzbrojeni mężczyźni skuli jego ochroniarzy kajdankami poza terminalem, potem okradli go z torby, gdy wychodził z budynku. Policja nie chciała podawać dokładnych personaliów mężczyzny - nazwiska ani narodowości.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,15035070,Rosja__zamaskowani_napastnicy_okradli_mezczyzne_na.html
      • kylax1 Milicjanci. 27.11.13, 21:10
        Facet przeszedł kontrolę, celnik poinformował kolegów milicjantów, którzy w cywilnych ciuchach okradli człowieka.
    • lubat Re: Stalingrad wchodzi do kin 27.11.13, 18:56
      Do polskich kin? Nie słyszałem o tym.
      • wojciech.2345 Władimir Putin dogląda igrzysk 27.11.13, 18:58
        Prezydent Rosji Władimir Putin w środę rozpoczął wizytację obiektów 22. Zimowych Igrzysk Olimpijskich w Soczi. Komitet Organizacyjny niezmiennie zapewnia, że wszystkie areny sportowe są już gotowe i że dobiega końca budowa infrastruktury.

Swoją gospodarską wizytę prezydent rozpoczął od ośrodka Russkije Gorki, gdzie rywalizować będą skoczkowie narciarscy i specjaliści od kombinacji norweskiej. Putin był tam już w lutym tego roku.

soczi2014.przegladsportowy.pl/Igrzyska-olimpijskie-Prezydent-Rosji-Wladimir-Putin-wizytuje-obiekty-IO-w-Soczi,artykul,188296,1,1047.html
      • brat_ramzesa 29 jest premiera w Polsce 27.11.13, 19:05

• eva15 Re: 29 jest premiera w Polsce 27.11.13, 19:11
          Kto to nakręcił?
          • brat_ramzesa Fedor Bondarczuk 27.11.13, 19:14

• eva15 Re: Fedor Bondarczuk 27.11.13, 19:15
              No właśnie, tyle widziałam na zwiastunie, ale wytwórnia jest hamerykańska, więc jak?
              • brat_ramzesa szczerze nie wiem, za to polecam Strugackich 27.11.13, 19:22
                braciszkow Strugackich, do bolu opisuja wspolczesnosc i niedaleka przyszlosc, kryzys wartosci, utraty woli zycia w wielu spoleczenstwach etc....
                • eva15 Re: szczerze nie wiem, za to polecam Strugackich 27.11.13, 19:34
                  Wiem, kiedyś ich trochę czytałam, warto pewnie wrócić do tych lektur...
                  • wojciech.2345 ORLEN rozpoczął kolejne szczelinowanie 27.11.13, 19:40
                    Zespół ORLEN Upstream uruchomił drugi zabieg szczelinowania hydraulicznego. Tym razem proces prowadzony jest na terenie gminy Niedźwiada, w poziomym odcinku otworu Berejów-OU2K zlokalizowanym na koncesji Lubartów – podaje spółka w komunikacie prasowym.

Zabieg wykonany będzie na głębokości ponad 2,5 km w poziomym odcinku otworu, w wybranym interwale o długości około 700 m. Prace intensyfikacyjne podzielone zostały na 7 sekcji szczelinowania i potrwają około tygodnia. Do współpracy zaproszono takie firmy jak: United Oilfield Services, Exalo Drilling, Halliburton, Veolia Usługi dla Środowiska oraz Instytut Nafty i Gazu w Krakowie.

gazlupkowy.pl/orlen-rozpoczal-kolejne-szczelinowanie/
              • lubat Re: Fedor Bondarczuk 27.11.13, 20:31
                eva15 napisała:

> No właśnie, tyle widziałam na zwiastunie, ale wytwórnia jest hamerykańska, więc
                > jak?

Nie, ta zajawka z jutuba jest z Columbia pictures, bo oni dystrybutorem filmu w Hameryce.

en.wikipedia.org/wiki/Stalingrad_(2013_film)
                • wojciech.2345 Rosja chce 27.11.13, 20:35
                  Rosja chce prześcignąć USA w zakresie wojsk rakietowych i antyrakietowych - deklaruje Putin.

wiadomosci.wp.pl/kat,1020223,title,Rosja-chce-przescignac-USA-w-zakresie-wojsk-rakietowych-i-antyrakietowych-deklaruje-Putin,wid,16208605,wiadomosc.html?ticaid=111bdd

A ja chcę by teraz było lato.
    • wojciech.2345 Władze Litwy ostrzegają 27.11.13, 19:19
      Władze Litwy ostrzegają: narasta wrogość ze strony Rosji

Polityka Rosji wobec państw dążących do członkostwa w Unii Europejskiej była wroga i taka pozostaje do chwili obecnej; ta wrogość narasta jednak w ostatnich dniach - mówi Gediminas Kirkilas przewodniczący litewskiego Komitetu Spraw Europejskich.

wiadomosci.onet.pl/swiat/gediminas-kirkilas-narasta-wrogosc-ze-strony-rosji/gsn67
    • jk2007 "Stalingrad" - nikczemny rosyjski kicz 27.11.13, 19:51
      ciekawe uwagi
      www.youtube.com/watch?v=F9j_XMq7Rpk
    • darekvtb Special 4 U :-) 27.11.13, 20:53
      Chodziles na Stalingrad?
      - my juz schodzilismy..
      • brat_ramzesa krio-sanatorium 27.11.13, 21:21
        ot chlopaki sie porwali na nowoczesne tajniki wiecznej urody
        • wojciech.2345 Dziś urodziny Tymoszenko 27.11.13, 21:26
          Dziś urodziny Tymoszenko. Córka przekazała jej apel

Była premier Ukrainy, która obchodzi w środę 53. urodziny i trzeci dzień prowadzi w więzieniu głodówkę, zaapelowała do unijnych przywódców o podpisanie umowy stowarzyszeniowej z jej krajem, jeśli prezydent Wiktor Janukowycz wykaże gotowość do takiego kroku.

fakty.interia.pl/raport-srodek-wschod/aktualnosci/news-dzis-urodziny-tymoszenko-corka-przekazala-jej-apel,nId,1065022#utm_source=sg&utm_medium=referral&utm_campaign=wd
          • brat_ramzesa 53 lata a taka laska 27.11.13, 21:28
            troche glodowki jej sie przyda, mhmmm
            • igor_uk A ja. 27.11.13, 21:29
              jak obejrze film,to zabiore glos.
              Na razie nie wiem co mam powiedziec :-)
              • wojciech.2345 Rosja rozbudowuje arsenał atomowy 27.11.13, 21:42
                Rosja rozbudowuje arsenał atomowy. 22 nowe rakiety trafią na wyrzutnie

Fabryki produkujące nowe rakiety międzykontynentalne pracują w Rosji na wysokich obrotach. Zwłaszcza te odpowiedzialne za nowe RS-24 Jars. Jak zapowiedział Władimir Putin, do końca przyszłego roku rosyjskie wojsko otrzyma dwa nowe regimenty takich rakiet, z których każda może przenosić szereg głowic termojądrowych.

www.tvn24.pl/rosja-rozbudowuje-arsenal-atomowy-22-nowe-rakiety-trafia-na-wyrzutnie,375124,s.html
    • wojciech.2345 Rosja: Śledczy szykują niespodziankę 27.11.13, 21:13
      Rosja: Śledczy szykują niespodziankę ws. działaczy Greenpeace?

Komitet Śledczy przygotowuje nowe decyzje w sprawie załogi statku Arctic Sunrise. Poinformowała o tym rzeczniczka rosyjskiego oddziału Greenpeace Tatiana Wasilewa. 30 osobowa załoga Arctic Sunrise podejrzewana jest o chuligaństwo, w związku z próbą wtargnięcia na platformę wiertniczą Gazpromu, na Morzu Barentsa.

fakty.interia.pl/raport-srodek-wschod/aktualnosci/news-rosja-sledczy-szykuja-niespodzianke-ws-dzialaczy-greenpeace,nId,1065027
      • lepus42 Re: Rosja: Śledczy szykują niespodziankę 28.11.13, 12:26
        Może ktoś mi wyjaśni, bo nie nadążam. Ten wątek dotyczy filmu "Stalingrad". Dlaczego niejaki Wojciech w tym wątku wpisał kilka wpisów zupełnie nie związanych z tematem? Czyżby był to automat który nie kojarzy o czym jest wątek? A może on nie potrafi czytać i wstawia gotowce jak leci z podręcznego zapasu ?
        • brat_ramzesa metoda zasrywania watkow tematycznych 28.11.13, 12:35
          on walczy z FSB
        • wojciech.2345 Re: Rosja: Śledczy szykują niespodziankę 28.11.13, 12:39
          Forumowe Czeka nie protestuje.
          • lepus42 Re: Rosja: Śledczy szykują niespodziankę 28.11.13, 12:45
            Ale ja protestuję bo w tym tempie nie mogę zorientować się o czym w ogóle jest mowa. :-(
            • wojciech.2345 Re: Rosja: Śledczy szykują niespodziankę 28.11.13, 12:50
              lepus42 napisał:
              > Ale ja protestuję bo w tym tempie nie mogę zorientować się o czym w ogóle jest
              > mowa. :-(
              ------------
              Czeka zakłada wątki propagandowe i potem są one tłumaczone
              na język rosyjski. Służą celom ... .

Tutaj masz 2 rosyjskie książki z tutejszych forów.
              forum.gazeta.pl/forum/w,50,147588325,147592573,jeszcze_raz_e_booki_o_forum.html
    • wojciech.2345 Euromajdan - live 28.11.13, 15:04
      www.radiosvoboda.org/media/videotube/42.html
    • lubat Re: Stalingrad wchodzi do kin 28.11.13, 15:35
      lepus42 napisał:

> Może ktoś mi wyjaśni, bo nie nadążam. Ten wątek dotyczy filmu "Stalingrad". Dla
      > czego niejaki Wojciech w tym wątku wpisał kilka wpisów zupełnie nie związanych
      > z tematem? Czyżby był to automat który nie kojarzy o czym jest wątek? A może on
      > nie potrafi czytać i wstawia gotowce jak leci z podręcznego zapasu ?

Ty chyba początkujący na tym forum, więc podpowiadam:
      Pewnie widziałeś takie scenki: reporter telewizyjny nadaje korespondencję, a w kadr wskakują różne małpiszony i wykonują różne fikołki albo tylko wykrzywiają gębę. Taką małpą jest i wojtek i nie trzeba w ogóle na niego zwracać uwagi. Ten bidul jest bardzo samotny, dlatego od wczesnego rana do późnego wieczora siedzi na forum i próbuje zwrócić na siebie uwagę.
      • lepus42 Re: Stalingrad wchodzi do kin 28.11.13, 16:08
        Ale tu jest problem, bo jak się zbiorę do pisania i w końcu wyślę post, to okazuje się że wątek już jet zupełnie o czym innym. Jak mi się wydaje to jest jeszcze tutaj kilku podobnych specjalistów co nie potrafią albo nie chcą trzymać się tematu.
        • wojciech.2345 Re: Stalingrad wchodzi do kin 28.11.13, 17:09
          lepus42 napisał:
          > Ale tu jest problem, bo jak się zbiorę do pisania i w końcu wyślę post, to okaz
          > uje się że wątek już jet zupełnie o czym innym.
          -------------
          Chodzi o to by Ursa miała kłopot w tłumaczeniu wątku
          na rosyjski.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,148203814,148205979,Re_Wielokrotnie_mu_napisali_.html
          forum.gazeta.pl/forum/w,50,148203814,148206091,Re_Wielokrotnie_mu_napisali_.html
          No i na deser
          forum.gazeta.pl/forum/w,50,148203814,148206306,i_jeszcze_kremlingate_.html
          Ciekawe jakie są stawki dla naszych czekistów?
          • eva15 Wojutś robi krecią robotę 28.11.13, 18:44
            Raczej chodzi ci o to, by Ursa i tym samym wielu Rosjan zobaczyli, że Polacy to wariaci piszący kompletnie od rzeczy.
            • wojciech.2345 Re: Wojutś robi krecią robotę 28.11.13, 19:41
              No i jak Effciu,
              z tym gazem? Polska płaci chyba najwyższą cenę (poza Macedonią)
              za gaz z rury na świecie. Gaz LNG opłaca się to PEWNE.
            • igor_uk Przeciez to juz dawno stwierdzlem. 28.11.13, 19:52
              To ze wojtus robi z siebie idiote,to jego prywatna sprawa,a to ze ktos to moze przetlumaczyc dla cudzoziemcow,to juz sprawa Polakow.Bo ten idioto wystawia na posmiewisko Polakow.

p.s. ale ja osobiscie do niego nie mam nic.On bardzo dobrze robi za uzytecznego idiote.
              • wojciech.2345 Re: Przeciez to juz dawno stwierdzlem. 28.11.13, 20:16
                igor_uk napisał:
                > To ze wojtus robi z siebie idiote...
                --------------
                Igorku,
                co Ci dolega?

Napij się herbaty.
                • igor_uk Wojtus. 28.11.13, 20:23
                  Przeciez napisalem,ze mnie to nie przeszkadza.
                  • wojciech.2345 Re: Wojtus. 28.11.13, 20:25
                    igor_uk napisał:
                    > Przeciez napisalem,ze mnie to nie przeszkadza.
                    ----------
                    Igorku,
                    Ty masz dobre serduszko.
                    Lubię Ciebie i Twoje renifery.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka