Dodaj do ulubionych

Cóż tam panie na Majdanie?

27.01.14, 23:06
Jaceniuk sterowany przez bojową Julkę wyszedł z rozmów z Janukiem, odrzucił ofertę, Kliczko ponoć został dłużej i namiawiał się z Janukiem bez Jaceniuka, tak donosi GW. O Tiahnyboku cisza...

Zaden z trójcy przenajświętszej nie pokaże się dziś na Majdanie. Po raz pierwszy bohaterscy liderzy opozycji nie chcą przemawiać do swoich "wyborców".

Jutro obraduje Rada Wierchowna, będzie się działo, jak mawia nasz nieoceniony miłośnik banderowców - borrcia.

Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Cóż tam panie na Majdanie? 27.01.14, 23:10
      Igor zanurkował. Mam nadzieję, że wypłynie z nowymi info...
      • igor_uk Masz racje,Ewa. 27.01.14, 23:34
        Zanurkowalem i co nie co wyciagnelem :-)
        SBU rozpracowalo metody dzialania "spontanicznego zrywu narodu",jak rowniez ma dowody na to,ze ta swolocz banderowska byla szkolona przez pare lat w specjalnych obozach w Estonii,przez bylych wojskowych z krajow NATO.
        Na razie obejrz ten filmik i zwroc uwage na to,co dzieje sie od 2 minuty.Ciekawo,czy zauwazysz to, co jest wazne?
        • eva15 Re: Masz racje,Ewa. 27.01.14, 23:53
          Igorze, wciągasz mnie w mało ważne szczegóły, z tym nie różnisz się od borrci, który próbuje mnie przekonać, że niczego nie rozumiem, bo nie znam szczegółów na Ukrainie.

Nie znam Ukrainy z autopsji, ale to dla mnie drugorzędne.
          Ja znam i rozumiem mechanizm wywoływania takich rewolucji, tak w Afryce płn. jak i teraz na Ukrainie. I dlatego dla mnie to o ZUPEŁNIE obojętne, gdzie byli szkoleni aktualni "rewolucjoniści", OK - w tym przypadku w Estonii, ale to przecież tylko mało ważne szczegóły .

Mechanizm jest jeden:

"spontaniczna rewolucja" jest zawsze dobrze przygotowana.

Nie pamięrtam, kto to powiedział , albo Rotschild albo inny Churchill:

tylko naiwny wierzy, że wielkie przewroty/rewolucje są spontaniczne.
          • igor_uk Re: Masz racje,Ewa. 28.01.14, 00:03
            Ewa,jak generalnie wszystko wiesz i szczegoly Ciebie nie interesuja,to co chcesz wiedziec?
            O czym,w takim razie,chcesz porozmawiac w tym watku?

p.s napisalm wyraznie,ze SBU ma dowody,a to bardzo wazna informacja,poniewaz tym mozno szantazowac zachod.Bo to ze wszysci o tym wiedza,to jedno,a miec dowody na to,to calkiem co innego.
            • eva15 OK, masz rację Igorze 28.01.14, 00:18
              Ja tu o ogólnym mechaniźmie wszelkich współczesnych rewolucji, a a Ty o tym, co zbłaźni , ośmieszy tę ukraińską rewolucję. Masz rację - tu wszelkie szczegóły są ważne.
              • eva15 Re: OK, masz rację Igorze 28.01.14, 00:29
                P.S. może jestem już zmęczoan i senna, ale nie wyłapałam tych szczegółów z filmiku. Proszę o pomoc!
                • igor_uk Re: OK, masz rację Igorze 28.01.14, 00:47
                  Zwroc uwage na podnoszacych rece facetow w czerwonych kurtkach.
                  To wlasnie oni:
                  cs7009.vk.me/c7007/v7007278/9ff1/3zYDJOx1Yew.jpg
                  Zaleca sie takich wylapywac w pierwszej kolejnosci.To kierowniki "komurek".
                  cs7009.vk.me/c7007/v7007278/a042/H5fW-BdphKk.jpg
                  cs7009.vk.me/c7007/v7007278/a030/wbgh0C65Lqo.jpg

cs7009.vk.me/c7007/v7007278/a004/gptKphvdRvc.jpg
                  • eva15 Re: OK, masz rację Igorze 28.01.14, 01:00
                    OK, zauważyłam tych typów w czerwonych kurtkach ale nie miałam powiązań z innymi wydarzeniami na innych placach, ulicach. Myślałam, że to tylko jakaś jedna wspólna grupa z okazji tego jednego protestu.
    • wojciech.2349 Re: Cóż tam panie na Majdanie? 27.01.14, 23:10
      Zimno i ciemno.
      Kozacy pilnują barykad.
    • nie-tak Re: Cóż tam panie na Majdanie? 27.01.14, 23:17
      www.silverdoctors.com/germany-demands-broke-piigs-bail-in-rich-citizens/
      • nie-tak Re: Cóż tam panie na Majdanie? 27.01.14, 23:21
        Zly link ci powyzej podalam, teraz wlasciwy.
        www.youtube.com/watch?v=Wp6czzvmYTg
        www.mmnews.de/index.php/politik/16773-rumaenien-will
        • eva15 Re: Cóż tam panie na Majdanie? 27.01.14, 23:25
          Nie-tak, ja naprawdę i bez tych linków sporo wiem. Przepraszam, jeśli to nieskromnie brzmi...
    • eva15 Cóż tam panie na Majdanie? Borrcia ratuj! 27.01.14, 23:23
      Sorry, Tiahnybok też wyszedł, został tylko Kliczko:

Negocjacje w Kijowie między przedstawicielami opozycji a władzą zakończone. Jaceniuk i Tiahnybok wyszli. Kliczko - został.

wyborcza.pl/relacje/1,126862,15300590,Kijow_burzy_sie_po_uchwaleniu_restrykcyjnego_prawa.html

Czyżby listonosz Zachodu - Kliczko dostał instrukcje porozumienia się z władzą, przed przyjazdem pięknej inaczej EU- baronesy?

A może USA grają podwójną grę wobec głupawych jewrokomisarzy?

Mówiąc językiem Goethego - Fragen über Fragen... I tylko borrcia -znaffca Ukrainy - może na moje pytania odpowiedzieć!
      Cierpliwie czekam, że się zlituje i wyjaśni mi Ukrainę. Dziś w TVP info próbował wyjaśniać mi ją Michnik, słuchałam uważnie, ale czuję niedosyt:-))).

• igor_uk Nic sie nie dzieje,Ewa :-) 27.01.14, 23:38
        Janukowicz gra na zwloke,a lidery-majdauny nie maja pomyslu na to, co robic dalej.
        Tym bardziej,ze im powiedzieli,ze zaden z nich nie bierze sie pod uwage,jako przyszly lider ukrainskiego narodu.
        • eva15 Oj, dzieje się dzieje... 28.01.14, 00:01
          Dla mnie ciekawym znakiem było to, że trojka opozycjonistów zrezygnowała z występów przed majdaunami... Ani razem, ani pojedynczo nie wystąpili. To niewątpliwie novum tej "rewolucji". Nie musi wiele znaczyć, ale jest symptomatyczne - wygląda chyba na rozłam.

No ale zobaczymy jutro.
          • igor_uk O jakim rozlamie piszesz ,Ewa? 28.01.14, 00:05
            Najpierw musiala byc jednosc,a jej nie bylo nigdy.Oni nawet nie udawali,ze maja wspolny cel.
            • eva15 Re: O jakim rozlamie piszesz ,Ewa? 28.01.14, 01:01
              Wiem, ale dotychczas występowali przed Majdanem razem, a dzisiaj już nie.
    • mara571 Janukowicz powinien jak Jaruzelski 27.01.14, 23:25
      Adam Michnik

"Trzeba się modlić o cud, żeby Janukowycza olśniło, żeby miał mądrość, wyobraźnię Wojciecha Jaruzelskiego i żeby poszedł na kompromis, a nie szedł na czołowe zderzenie"

wpolityce.pl/wydarzenia/72754-adam-michnik-trzeba-sie-modlic-o-cud-zeby-janukowycza-olsnilo-zeby-mial-madrosc-i-wyobraznie-wojciecha-jaruzelskiego-i-zeby-poszedl-na-kompromis
      Adas zapomnial, ze Jaruzelski dlugo przygotowywal atak na rodakow i mial w rekach wojsko, milicje i sluzby.
      • eva15 Janukowicz powinien jak Jaruzelski 27.01.14, 23:36
        Michnik skutecznie przemawia do współczesnych wykształconych ciemniaków.

Polska była w innej sytuacji - cały kraj był zjednoczony, cały strajkował i miał oparcie w wielkich władcach - w Zachodzie, we własnej historii i w polskim papieżu.
        Ukraina jest podzielona, nie ma swojej historii państwowości, jest tworem nowym i kompletnie skorumpowanym. Ma od 20 lat złodziei i łapówkarzy u władzy, którzy dalece przerastają polskich i rosyjskich. ZERO myślenia w kategoriach państwa.
        • igor_uk I w tym problem Polski. 27.01.14, 23:40
          Stara sie pokazac sie przed zachodem,jako znawca tematyki wschodniej,ale za kazdym razem udowodnia,ze na tym kompletnie nie zna sie.
        • pijatyka Kałmucka hucpa; gnębić jakiś naród... 28.01.14, 00:00
          ...przez stulecia - a potem szydzić, że przez dwadzieścia lat nie dorobił się odpowiedzialnych elit.
          • igor_uk papuzka. 28.01.14, 00:08
            Moze tego nie wiesz,mala szowinistka,ale Kalmucy nie sa w niczym nie gorsi od Polakow,a od ciebie na pewno sa lepsi i na pewno bardziej cywilizowani.
            • pijatyka Re: papuzka. 28.01.14, 00:29
              Podszkol się jeszcze w polszczyźnie, ornitologu od siedmiu boleści ;->

pl.bab.la/slownik/polski-angielski/ka%C5%82muk
            • eva15 Re: papuzka. 28.01.14, 00:33
              Ta "mała szowinistka" to pewnie ubi pod nowym nickiem.
              • pijatyka Re: to pewnie ubi 28.01.14, 00:38
                Proszę łaskawie mnie tu obrażać ;->
              • igor_uk Najmniej mnie to interesuje. 28.01.14, 00:52
                To kolejny zasieracz foruma .A do tego ma problemy z okresleniem wlasnej plci.Raz pisze,jako kobieta,a za drugim,jako facet.Prawdopodobnie obojniak.
      • nie-tak Re: Janukowicz powinien jak Jaruzelski 27.01.14, 23:38
        Nie Jaruzelski przygotowywal, przygotowywal wielki polski bohater ktoremu w ostatnich latach stawialo sie na wyscigi pomniki w Polsce, stawiano go na piedestaly historii za heroiczna i bohaterska walke jak to zwyklo mowic z kumunizmem. Coz ten bohater przygotowal stan wojenny (ktory zostal wprowadzony) a nastepnie zwial on do stanow. Nazwiska nie trzeba wymieniac.

• nie-tak Re: Janukowicz powinien jak Jaruzelski 27.01.14, 23:47
          Mara571 dodam jeszcze do powyzszego wpisu.
          Zwial do stanow gdyz byl ich szpiegiem innymi slowami wykonal swoje zadanie na zyczenia innych i byl wycofany z Polski.

• borrka Glupiutka jestes, Effciu... 27.01.14, 23:59
      Jesli cieszysz sie z ryzykownej sytuacji, ktora nic zasadniczo nie zmieni, ale moze wiele kosztowac.
      Bo pociag nie zawroci, ale pod kola mozna wpasc.
      • eva15 Musisz być mocno zdenerowany, bo 28.01.14, 00:03
        dotychczas nie narzekałeś na mój intelekt:-)))

Moim zdaniem nadal nie powinieneś....
        • eva15 Borrcia, powiem ci w czym rzecz 28.01.14, 00:07
          Borrcia, po starej znajomości powiem ci, w czym rzecz. Za pomocą cytatu z Bertolda Brechta:

Denn die einen stehn im Dunkeln und die andern stehn im Licht. Und man sieht nur die im Lichte, die im Dunkeln sieht man nicht.
          • borrka Alez widzimy ! 28.01.14, 00:12
            Nawet Zachod dobrze widzi.
            I co jak co, ale na bojkot Soczi, unijnych eunuchow stac.
            Na wiecej nie.
            • eva15 Re: Alez widzimy ! 28.01.14, 00:25
              Nie licz na to. Nawet koncesjonowany swego czasu przez USA DDRowski opozycjonista - Gauck, który niedawno bohatersko oświadczył, że do Soczi nie pojedzie, napisał dziś nagle serdeczny list do Putina z okazji blokady Leningradu. Bardzo przepraszał za Niemców i wyciągnął łapę na większą długość niż jego własne US-ramię :-)))
        • borrka Jestem zaledwie spiacy. 28.01.14, 00:09
          A jutro daleko wyjezdzam i wlasnie nastawiam budzik.
          Nie cierpie rano wstawac.

Cieszyc sie, ze w osciennym kraju przedluzy sie okres zametu, to zaiste osobliwa patologia umyslu.
          Ale moze to kolejny, pusty gest.
          Zobaczymy te uczte bogow jutro.
          • eva15 Re: Jestem zaledwie spiacy. 28.01.14, 00:15
            No ale to przecież ty sią cieszyłeś jak dziecko, że na Ukrainie "się dzieje". Aż piszczałeś radości...
            • eva15 Re: Jestem zaledwie spiacy. 28.01.14, 00:15
              z radości
    • walter622 Re: Cóż tam panie na Majdanie? 28.01.14, 00:31
      e.va15 napisał(a):
      > Jutro obraduje Rada Wierchowna,

Co tam jakaś Rada. -:)))
      izrus.co.il/diasporaIL/article/2014-01-21/23393.html
      Dwoje z "trójcy" będą się musieli bić w piersi przed swoimi rodakami.

> nie chcą przemawiać
      Kliczko wczoraj nieopacznie lapną jakieś dziennikarce na temat '"spontaniczności"
      nie podejrzewając, że ta dziewczyna miała ukryty mikrofon. Tak więc boi się, że oberwie za tę paplaninę nie tylko gaśnicą.

Na dodatek "Użhorod nie padł".

www.youtube.com/watch?v=lwtcfZLpe1k
      Слaвa Кaрпaтo-Рycинcькoмy нaрoдy!
      • eva15 Prawdziwa Rada Najwyższa 28.01.14, 00:43
        Walterze:
        no cóż, jedne Rady są wyższe, drugie niższe:-). Ta, którą cytujesz jest najwyższa.
        M.in. dlatego Tiahnybok nie dostąpił zaszczytu teki ministrialnej i jest uporczywie odsuwany na szachownicy ustaleń, kto ma rządzić Ukrainą, by było dobrze i prawidłowo.
        Co ciekawe - w tych ustaleniach i Januk i reszta opozycji będą po jednej stronie, bo w sumie podlegają tej samej Radzie Najwyższej:-) .

nie chcą przemawiać

> Kliczko wczoraj nieopacznie lapną jakieś dziennikarce na temat '"spontanicznośc i"
        > nie podejrzewając, że ta dziewczyna miała ukryty mikrofon. Tak więc boi się, że
        > oberwie za tę paplaninę nie tylko gaśnicą.

Napomykasz o czymś, ale nie podajesz o co chodzi... Szkoda, bo ja nie jestem w stanie wszystkiego śledzić.

> Na dodatek "Użhorod nie padł".

Dalej będie jeszcze ciekawiej, bo wschodnia i południowa Ukraina budzi się ze odrętwienia...
        • walter622 Re: Prawdziwa Rada Najwyższa 28.01.14, 00:52
          eva15 napisała:
          > M.in. dlatego Tiahnybok nie dostąpił zaszczytu teki ministerialnej

Skromny facio, a przecież mógł by wspomnieć o swojej babci i by się załapał -:)))

> o co chodzi..
          Powiedział, że ta cała "spontaniczność" to pic na wodę dla naiwniaków.

> > Na dodatek "Użhorod nie padł".

Cały dzień dziś trąbili o zdobyciu Użhorodu, a tu taki obciąć - 300 Rusinów na Wielkiej Przełęczy pogoniło banderowców.

• eva15 Re: Prawdziwa Rada Najwyższa 28.01.14, 01:05
            walter622 napisał:

> eva15 napisała:
            > > M.in. dlatego Tiahnybok nie dostąpił zaszczytu teki ministerialnej
            >
            > Skromny facio, a przecież mógł by wspomnieć o swojej babci i by się załapał -: )))

Babci nie znam, ale domyślam się, że była bojowa!:-)

> Powiedział, że ta cała "spontaniczność" to pic na wodę dla naiwniaków.

Szczery chłopak, dobrze przeszkolony, kuma, o co chodzi! Ale jednak zbyt szczery:-)

> Cały dzień dziś trąbili o zdobyciu Użhorodu, a tu taki obciąć - 300 Rusinów na
            > Wielkiej Przełęczy pogoniło banderowców.

Aj, waj, to dopiero !
            Brawo Rusini, chcą być panami na swojej ziemi.

Coś robi się łyso i nasz borrcia się denerwuje....
            • eva15 Walterze, masz do tego linka? 28.01.14, 01:06
              > Powiedział, że ta cała "spontaniczność" to pic na wodę dla naiwniaków.
              • walter622 Re: Walterze, masz do tego linka? 28.01.14, 01:17
                ukrpravda.ua/news/zahvaty-gorodov-ne-spontanny-nami-splanirovany-klichko
                • eva15 Re: Walterze, masz do tego linka? 28.01.14, 01:27
                  Ha, ha, dobre. Dzięki, obejrzałam. .
                  • walter622 Re: Walterze, masz do tego linka? 28.01.14, 01:30
                    eva15 napisała:

> Ha, ha, dobre.
                    Najlepsze są komentarze.

чyвaк, a ты ж ведь реaльнo пoпaлилcя
                    /Пaрхoм Пaрхoмыч/
                    • eva15 Re: Walterze, masz do tego linka? 28.01.14, 01:36
                      :-) Dobre, to fakt! Poczciwina się spalił.
                      Nie dość, że nie umie przemawiać do tłumu, czyta jakając się z kartki, nie zna żadnego języka porządnie oprócz rosyjskiego, po ukraińsku duka podobnie jak po niemiecku i angielsku, to jeszcze co gorsza jest za gadatliwy i za otwarty jak na polityka. On mało kuma ten geszeft, ale ktoś mu wmówił, że się do niego nadaje:-) .
                      • walter622 Re: Walterze, masz do tego linka? 28.01.14, 01:40
                        eva15 napisała:

> On mało kuma ten geszeft, ale ktoś mu wmówił, że się do niego nadaje:-) .

Jak na majdanie się nie załapie, to ostatecznie z bratem może zagrać jakieś rólki w
                        ostatnio modnych filmikach -:)))
                        • eva15 Re: Walterze, masz do tego linka? 28.01.14, 01:42
                          No, golizna im obca nie jest, ocieranie się o siebie też nie!
                          • walter622 Kolejny ubaw 28.01.14, 01:47
                            ukrpravda.ua/news/posol-ssha-osudil-deystviya-boevikov-evromaydana
                            Zabawne komentarze.

Пo-мoемy, Зaхaрченкo кaк рaз yже ведет перегoвoры c нacтoящим рyкoвoдителем...
                            /Harry Wanderer/
                            • eva15 Re: Kolejny ubaw 28.01.14, 01:54
                              Dzięki ale to już jutro, muszę spadać i tak mocno przesadziłam.
                      • eva15 Re: Walterze, masz do tego linka? 28.01.14, 01:40
                        Zachód ma jakiś niezwykły talent, że zawsze wystawia na Ukrainie kulawe i garbate konie.

No raz wystawił niezłą klacz, ale też nie wyszło:-)
                        • walter622 Re: Walterze, masz do tego linka? 28.01.14, 01:43

eva15 napisała:
                          > No raz wystawił niezłą klacz, ale też nie wyszło:-)

To nie była klacz tylko kombajn do odśnieżania - wszystko zgarniała co się dało i nie dało.
            • walter622 Re: Prawdziwa Rada Najwyższa 28.01.14, 01:12
              eva15 napisała:
              > Brawo Rusini, chcą być panami na swojej ziemi.

Oni z banderowcami mają swoje porachunki.
              Na dodatek sporo z nich ma węgierskie paszporty, tak więc Węgry sobie o nich przypomnieli i wcale nie jest powiedziane, że jakiś kawałek Ukrainy nie trafi do UE
              (przy tym nie koniecznie banderoland).
              • eva15 Re: Prawdziwa Rada Najwyższa 28.01.14, 01:20
                Wiem, gdzieś dzisiaj czytałam, że nacjonaliści węgiescy rozpatrują wysłanie wojsk. Na razie to wszystko jest śmieszne, ale jak długo jeszcze?

Jeśli Ukraina padnie, padnie dotyczczasowy porządek granic w Europie. 1. wyłom zrobiły USA z Kosowem, kto zrobi następny? Dopiero będzie gorąco z przesuwaniem tych granic. Co głupsi w PL nie myśląc o granicach zachodnich już kombinują, jakby tu Lwów do macierzy przyłączyć.
                Idą ciekawe czasy...
                • walter622 Re: Prawdziwa Rada Najwyższa 28.01.14, 01:24
                  eva15 napisała:
                  > jakby tu Lwów do macierzy przyłączyć.

A tym czasem Tiahnybok coś wspominał o Nowym Sączu -:)))
                  • eva15 Re: Prawdziwa Rada Najwyższa 28.01.14, 01:28
                    A kiedy wspomniał?

Tak czy inaczej - Polska kręci sobie bat....
                    • walter622 Re: Prawdziwa Rada Najwyższa 28.01.14, 01:34
                      eva15 napisała:

> A kiedy wspomniał?

Przecież oni cały czas bredzą na temat Łemkowszczyzny.
                • pijatyka Re: Co głupsi kombinują, jak tu Lwów przyłączyć 28.01.14, 01:28
                  Owszem, co głupsi; ma to tę zaletę, że wszystkich takich użytecznych idiotów (lub po prostu wtyki Kremla) można przynajmniej łatwo namierzyć i policzyć ;->
          • misterpee Re: Detale Igora 28.01.14, 01:16
            Sadze ze detale sa ogromnie wazne dla kogos kto chce odszyfrowac mechanizmi rozruchow i zniszczyc stab przeciwnika. To czy to osmieszy zachod czy nie jest malo wazne. Na zachodzie malo kto sie tym interesuje a torunski ksiadz ze swoja ogromna kongregacja tak czy tak nienawidzi Putina i dalej wierzy w mity smolenskie. Ten wygra na Ukrainie kto bedzie bardziej cwany i potrafi sila, pieniadzmi i propaganda wykonac zadanie. Jak widac Janu nie byl przewidujacy, rosyjski wywiad nie zauwazyl jaki pucz przygotowuja w Kijowie. Rosja byla zajeta Syria, Zakaukaziem i Soczi, zachod uderzyl w najslabszy punkt - Ukraine. Ale nie mowmy hop , podczas olimpiady w Pekinie Rosja rowniez nie byla przygotowana na niespodzianke w Oseti, niemniej Putin wykazal szybki refleks. Co sie stanie na ukrainie zobaczymy, terminu nie da sie przewidziec. Wowka jest doskonalym szachista !
            • eva15 Re: Detale Igora 28.01.14, 01:30
              Dokładnie! Myślę, że sztab Putina już się przygotowuje na każdą ewentualność.
    • nie-tak Re: Cóż tam panie na Majdanie? 12.02.14, 20:07
      Cóż tam panie na Majdanie?
      Media porzucili juz euromajdan jak i Kliczke z przystawkami, nawet pies z kulawa noga juz tam nie zajży. Prozby, nawolywania Tuska i Polakow nie spelnily, Ukraincy zrozumieli ze nie w euromajdanie i jego slomianymi organizatorami lezy przyszlosc.
      Pozostala kupa smieci i kilku bezdomnych maja jeszcze schronienie na euromajdanie. Kliczko z przystawkami wraz z unia i jej zaoceanicznymi kompanami opuscili juz Ukraine i Ukraincow jak widac na wideo Ukraincy nie tesknia za nimi.
      Euromajdan na zywo.
      www.ustream.tv/channel/euromajdan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka