Dodaj do ulubionych

Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy

30.01.14, 13:11
Rosja zaostrzyła kontrolę celną towarów na granicy z Ukrainą - informują w czwartek rosyjskie media, powołując się na ukraińskie Stowarzyszenie Międzynarodowych Przewoźników Samochodowych. Krok ten określają one jako "blokadę handlową".

Procedurę zaostrzonej kontroli celnej stosuje się wobec wyprodukowanych na Ukrainie artykułów spożywczych, produkcji przemysłu maszynowego, metali i sprzętu dla handlu. W czasie odprawy celnej produkcja jest wyładowywana z samochodów i wagonów kolejowych, a następnie ważona. Sprawdzane są certyfikaty pochodzenia - podała Federacja Pracodawców.

Z kolei Stowarzyszenie Międzynarodowych Przewoźników Samochodowych utrzymuje, że zaostrzona procedura przewiduje odprowadzanie samochodów na teren miejsc tymczasowego magazynowania, odsyłanie dokumentów przewozowych do centralnego zarządu terytorialnego Federalnej Służby Celnej Rosji (FTS) w Moskwie i pobieranie opłat gwarancyjnych na czas weryfikacji dokumentów. Czynności te - alarmują przewoźnicy - mogą wydłużyć odprawę nawet do 10-15 dni.

fakty.interia.pl/raport-zamieszki-na-ukrainie/aktualnosci/news-media-rosja-wprowadzila-blokade-handlowa-ukrainy,nId,1097766
Obserwuj wątek
    • wojciech.2349 news sprzed 26 minut /bt 30.01.14, 13:12
    • pijatyka Klasyczna zagrywka kurdupla z Kremla ;) 30.01.14, 13:13
      .
      • pimpus18 Re: Klasyczna zagrywka kurdupla z Kremla ;) 30.01.14, 18:16
        podrap się po jajach.
        • pijatyka Re: Klasyczna zagrywka kurdupla z Kremla 31.01.14, 15:14
          Zmartwię cię, pimpek - moje ewentualne drapanie nic nie pomoże na twój świerzb :-P
    • berek_p Re: Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy 30.01.14, 13:59
      Ukraińcy pojechali w złym kierunku. Do UE wjadą bez kolejki i kontroli celnej. Tak ich kocha Europa Zachodnia.
      • wojciech.2349 Re: Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy 30.01.14, 14:03
        berek_p napisał:
        > Ukraińcy pojechali w złym kierunku.
        ----------------
        Nie chcą wczasów w Magadanie.
        Wredni.
        • pimpus18 Re: Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy 30.01.14, 18:18
          Eurokołchoz riwierę im załatwi.
    • der-chef Re: Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy 30.01.14, 14:28
      I prawidłowo.
    • przyjacielameryki Re: Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy 30.01.14, 14:47
      A kurdupel zapewniał w Brukseli, że nie będzie żadnych negatywnych kroków wobec Ukrainy. I kurdupel i kłamczuch. Ale czy to kogoś dziwi?
      • pimpus18 Re: Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy 30.01.14, 18:20
        W Pomrocznej jest cenzura.

Prawda jest dla ciemniaków zbyt skomplikowana.

To po co ich przeciążać?
        • des4 Re: Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy 30.01.14, 19:02
          cenzura u was za Uralem? opowiedz o niej :)
    • krzysiozboj Re: Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy 30.01.14, 14:49
      Ale co w tym nienormalnego? USA coś o sankcjach mówi, znaczy sankcje ze strony USA dobre bo w obronie demokracji a ze strony Rosji złe bo są przeciw demokracji?

A to że Rosja w przypadku większych numerów na Ukrainie raz przywali blokadą towarów, dwa zablokuje granicę dla Ukraińców pracujących w Rosji (chyba ok 2-3 mln tego jest), trzy przywali cenami za węglowodory po wcześniejszym zakręceniu kurków nim długi nie zostaną spłacone za już pobrany a cztery pewnie po pożyczki odeśle Ukraińców do Brukseli. Może się to podobać lub nie, Rosja ma do tego pełne prawo.

Bo ja tu czegoś kompletnie nie rozumiem, płacz i skomlenie na Rosję, takie ogromne parcie by uciec od niej i zbratać się z UE a jak Rosja tylko odrobinę uszczelni granice to kolejny płacz na złą Rosję miast radości że odcinanie od pępowiny putinowskiej już rozpoczęte. Toż to wygląda jakby jakaś żonka znalazła sobie kochasia z dobrym i solidnie używanym wyposażeniem ale za cholerę nie chciała stracić niczego co oferował dotychczasowy mąż, ot stary ma płacić i utrzymywać a nowy kochać ma umilać sypialnię.

A czym to się skończy? Ano syfem na Ukrainie jakiego jeszcze tam nie widzieliśmy, winna oczywiście będzie Rosja.
      • wojciech.2349 Re: Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy 30.01.14, 15:20
        krzysiozboj napisał:
        > Ale co w tym nienormalnego?
        ---------------
        Nic.

Matuszka ćwiczy nahajką niewolnika.
        • krzysiozboj Re: Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy 30.01.14, 15:26
          Więc o co płacz? A brać osieroconych banderowców im szybciej tym lepiej i dziękować Rosji że sama pomaga uszczelniać granicę.
          • wojciech.2349 Re: Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy 30.01.14, 17:46
            krzysiozboj napisał:
            > Więc o co płacz? A brać osieroconych banderowców im szybciej tym lepiej i dzięk
            > ować Rosji że sama pomaga uszczelniać granicę.
            ------------
            Krzysiu,
            niech Matuszka nie pomaga komukolwiek.
            Pamiętasz jak pomagali w 1939r Finom?
            • krzysiozboj Re: Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy 30.01.14, 17:52
              Ile razy jeszcze mam powtórzyć? 100? 1000? więcej? Cieszyć się z tego że Rosja sama uszczelnia granicę i brać, w czym problem?
            • pimpus18 Re: Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy 30.01.14, 18:21
              Pepikom w 1938 pomagała Pomroczna.
              • wojciech.2349 Re: Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy 30.01.14, 18:24
                pimpus18 napisał:
                > Pomroczna
                ------------
                Znów te haluny.
      • yurek11111 Re: Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy 30.01.14, 15:39
        krzysiu,a nie dziwi Ciebie ze Kreml mowi co innego,a robi co innego?
        Przeciez niedawno tego typu kontrole juz byly,gdy Ukraina miala zamiar podpisac umowe stowarzyszeniowa z UE,ustaly gdy Januk zaczal konszachty z Kremlem,wniosek,graniczne kontrole nie sa konieczne i nie wynikaja z zadnych ,obowiazujacych przepisow handlowych, pomiedzy Rosja a Ukraina,a sa jedynie wredna czynnoscia,majaca na celu ukaranie Ukrainy, za proby zblizenia sie z EU,i Ty powinienes teraz zrozumiec,ze Twoje wielokrotne nawolywanie do normalnych stosunkow handlowych z Rosja jest utopia....
        Za ten dzisiejszy ,jak to okreslasz "syf" na Ukrainie ,rowniez winna jest Rosja....

krzysiozboj napisał:

> Ale co w tym nienormalnego? USA coś o sankcjach mówi, znaczy sankcje ze strony
        > USA dobre bo w obronie demokracji a ze strony Rosji złe bo są przeciw demokracj
        > i?
        >
        > A to że Rosja w przypadku większych numerów na Ukrainie raz przywali blokadą to
        > warów, dwa zablokuje granicę dla Ukraińców pracujących w Rosji (chyba ok 2-3 ml
        > n tego jest), trzy przywali cenami za węglowodory po wcześniejszym zakręceniu k
        > urków nim długi nie zostaną spłacone za już pobrany a cztery pewnie po pożyczki
        > odeśle Ukraińców do Brukseli. Może się to podobać lub nie, Rosja ma do tego pe
        > łne prawo.
        >
        > Bo ja tu czegoś kompletnie nie rozumiem, płacz i skomlenie na Rosję, takie ogro
        > mne parcie by uciec od niej i zbratać się z UE a jak Rosja tylko odrobinę uszcz
        > elni granice to kolejny płacz na złą Rosję miast radości że odcinanie od pępowi
        > ny putinowskiej już rozpoczęte. Toż to wygląda jakby jakaś żonka znalazła sobie
        > kochasia z dobrym i solidnie używanym wyposażeniem ale za cholerę nie chciała
        > stracić niczego co oferował dotychczasowy mąż, ot stary ma płacić i utrzymywać
        > a nowy kochać ma umilać sypialnię.
        >
        > A czym to się skończy? Ano syfem na Ukrainie jakiego jeszcze tam nie widzieliśm
        > y, winna oczywiście będzie Rosja.

krzysiozboj napisał:
        • krzysiozboj Re: Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy 30.01.14, 17:46
          Ale do jasnej cholery ja przy Ukrainie ani razu nie broniłem Rosji w tym sensie bym napisał że ona tam nic nie miesza, wręcz przeciwnie, piszę że miesza równie zdrowo jak UE. Nie znajdziesz nawet jednego mojego wpisu na tym forum w którym twierdziłbym ze Rosja jest nam przyjazna i że to ma być nasz partner strategiczny, nie znajdziesz takiego wpisu bo tak nie uważam.
          Natomiast do jasnej cholery przestańmy o wszystko oskarżać Rosję bo to chore jest, raz pzrestańmy ją oskarżać o wszystkie nieszczęścia na tym globie a dwa potraktujmy jak ogromny rynek zbytu bo tym ona jest. Jakoś do jasnej cholery Niemcy którzy im wyrżnęli pewnie 20-30 mln ludzi mogą z nimi współpracować a my nie.

Co do Ukrainy - ma ona wolne wybory co jakiś czas, ma prawo stanowić o sobie, ma prawo wybrać UE ale nie przy...lajcie się do Rosji o to że ona w reakcji na taką decyzję kładzie szlaban na granicy rosyjsko-ukraińskiej bo robi coś normalnego, coś do czego ma pełne prawo. Nasze i brukselskie pajace pewnie chciałyby tego by Rosja nadal do Ukrainy dokładała ale by się odwaliła od polityki na Ukrainie - ja twierdzę że trzeba być albo chorym albo wyjątkowo bezczelnym by tak chcieć.
          • yurek11111 Re: Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy 31.01.14, 01:09
            krzysiu,ani cholera ,ani zadna dzuma ,niczego tu nie zmieni,wiec nie musisz jej wzywac,odnioslem sie jedynie do Twojego zdziwienia prezentowanego na forum,czemu Polska nie prowadzi normalnych stosunkow handlowych z Rosja ,a Ty nadal o "ogromnym rosyjskim rynku zbytu",ktory przyznaje jest,ale....,nie mozesz przeciwstawiac Polsce,za przyklad relacji handlowych Niemcy -Rosja,ktorzy jak powiadasz 20-30 milionow ludzi im wyrzneli,bo Rosjanie Niemiaszkom tez troche narzneli,a nawet jak mniej,to gwaltami to nadrobili,gdyz pomieszaly Ci sie ligi,niestety Polska jest w nizszej lidze niz Niemcy, i to nie Tusk,tylko Merkel moze Putina na dywanik wzywac,ale i to w Twoim postrzeganiu normalnych relacji handlowych nie jest istotne,mysle ze najwiekszym Twoim bledem ,jest akceptacja zaleznosci handlowych ,od sporow politycznych rzadzacych panstwami ,ktore utrzymuja stosunki handlowe,o czym swiadczy to:

"ale nie przy...lajcie się do Rosji o to że ona w reakcji na t
            > aką decyzję kładzie szlaban na granicy rosyjsko-ukraińskiej bo robi coś normaln
            > ego, coś do czego ma pełne prawo." ,
            jezeli Ty uwazasz ze to cos normalnego,to ja tu tylko trace moj czas ,gdyz moje postrzeganie normalnych stosunkow handlowych nie przewiduje chamskiego odgryzania sie na niewinnych ludziach,ktorzy ufni w obowiazujace przepisy istniejace pomiedzy panstwami,zainwestowali swoje oszczednosci rozpoczynajac dzialalnosc handlowa,i moga je stracic,tylko dlatego ze jakis pajac na Kremlu,chce innym pajacom z EU,cos udowodnic....

krzysiozboj napisał:

> Ale do jasnej cholery ja przy Ukrainie ani razu nie broniłem Rosji w tym sensie
            > bym napisał że ona tam nic nie miesza, wręcz przeciwnie, piszę że miesza równi
            > e zdrowo jak UE. Nie znajdziesz nawet jednego mojego wpisu na tym forum w który
            > m twierdziłbym ze Rosja jest nam przyjazna i że to ma być nasz partner strategi
            > czny, nie znajdziesz takiego wpisu bo tak nie uważam.
            > Natomiast do jasnej cholery przestańmy o wszystko oskarżać Rosję bo to chore je
            > st, raz pzrestańmy ją oskarżać o wszystkie nieszczęścia na tym globie a dwa pot
            > raktujmy jak ogromny rynek zbytu bo tym ona jest. Jakoś do jasnej cholery Niemc
            > y którzy im wyrżnęli pewnie 20-30 mln ludzi mogą z nimi współpracować a my nie.
            >
            > Co do Ukrainy - ma ona wolne wybory co jakiś czas, ma prawo stanowić o sobie, m
            > a prawo wybrać UE ale nie przy...lajcie się do Rosji o to że ona w reakcji na t
            > aką decyzję kładzie szlaban na granicy rosyjsko-ukraińskiej bo robi coś normaln
            > ego, coś do czego ma pełne prawo. Nasze i brukselskie pajace pewnie chciałyby t
            > ego by Rosja nadal do Ukrainy dokładała ale by się odwaliła od polityki na Ukra
            > inie - ja twierdzę że trzeba być albo chorym albo wyjątkowo bezczelnym by tak c
            > hcieć.

• krzysiozboj Re: Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy 31.01.14, 17:37
              Pewnie ze nie ta liga ale zapytam - kto uszczelnił wschodnią granicę gdzie kwitł handel (Rosjanie kupowali sporo naszych produktów, w tym tekstyliów robionych w Łódzkim) i jak to się miało do terminów narzuconych przez Brukselę? To że Rosja nie jest normalnym rynkiem, takim jak sporo innych w Europie to ja pojmuję, nie pojmuje tylko dlaczego trzeba go ignorować lub zamykać się nań.

Fantastycznym przykładem partolenia interesów z Rosją jest gazociąg - wpierw blokujemy drugą nitkę przez Polskę bo przyszła nam ochota umierać za Ukrainę a Szechter sieje panikę i szpiegowskich światłowodach kładzionych razem z rurą (tu nie ma co kryć, Rosja chciała robić drugą nitkę tak jak była uzgodniona, to my uwaliliśmy ten projekt, uwaliliśmy na złość Rosji), później blokujemy jak możemy rurę północną miast pomyśleć o odnodze do nas jeśli już rura iść musi a na końcu płaczemy że mamy najdroższy gaz w Europie, sporo droższy niż Niemcy. Jaki sens w takich okolicznościach jest płakać nad swoją niedolą skoro sami o nią prosimy?
    • romrus A cenzura wycina artykuly angielskich gazet 30.01.14, 18:14
      Ośla ławka

No w koncu glos rozsadku

Autor: romrus 30.01.14, 16:49

The Guardian:

"In Ukraine, fascists, oligarchs and western expansion are at the heart of the crisis. The story we're told about the protests gripping Kiev bears only the sketchiest relationship with reality. "

"You'd never know from most of the reporting that far-right nationalists and fascists have been at the heart of the protests and attacks on government buildings. One of the three main opposition parties heading the campaign is the hard-right antisemitic Svoboda, whose leader Oleh Tyahnybok claims that a "Moscow-Jewish mafia" controls Ukraine. But US senator John McCain was happy to share a platform with him in Kiev last month. The party, now running the city of Lviv, led a 15,000-strong torchlit march earlier this month in memory of the Ukrainian fascist leader Stepan Bandera, whose forces fought with the Nazis in the second world war and took part in massacres of Jews.

So in the week that the liberation of Auschwitz by the Red Army was commemorated as Holocaust Memorial Day, supporters of those who helped carry out the genocide are hailed by western politicians on the streets of Ukraine. But Svoboda has now been outflanked in the protests by even more extreme groups, such as "Right Sector", who demand a "national revolution" and threaten "prolonged guerrilla warfare".

www.theguardian.com/commentisfree/2014/jan/29/ukraine-fascists-oligarchs-eu-nato-expansion

Po rosijsku:
      www.inosmi.ru/sngbaltia/20140130/217019186.html#ixzz2rthAjEzq

• wojciech.2349 wredna Kropka krzywdzi Cię nadal /bt 30.01.14, 18:15
        • wojciech.2349 Kropka pójdziesz do piekła /bt 30.01.14, 18:16
      • kropka Re: A cenzura wycina artykuly angielskich gazet 31.01.14, 14:42
        wywalam posty calkowicie obcojęzyczne. Była umowa: streszczenie po polsku, a potem mozna cytować lub najlepiej podac link.
        Pan tu pierwszy raz, że zapytam?
        • misterpee Re: Kropka wywala teksty obcojezyczne 31.01.14, 15:05
          cale szczescie ze jezyk kropki dotyka mojego, jak sie mowi deep kiss.. Kroko ty chyba zwariowalas ! Por qué no te callas?
        • romrus Rozumiem. 31.01.14, 15:12
          kropka napisała:
          > wywalam posty calkowicie obcojęzyczne. Była umowa: streszczenie po polsku, a po
          > tem mozna cytować lub najlepiej podac link.
          > Pan tu pierwszy raz, że zapytam?

Biore pod uwage i dalej bedzie tlymaczyl na polski, dla mnie to problemem nie jest.

Zasada stojusie wybiorczo jednak, i kiedy wielonickowy troll jk2007/muchomor wywala teksty po rosijsku bez zadnego streszczenia nikomu to nie przeszkadza, byle by w tekstach byl jakis syf o Rosji.

Obecam ze w dalszym ciagu bedzie Panska zasade dostrzegal.
          Zobaczyme, czy to pomoze.
          • kropka Re: Rozumiem. 31.01.14, 15:26
            niestety, nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego na forum. Za duzo piszecie :) Jak mi wpada w oko, to sprzątam. Najprościej jest kilkać w kosz przy wpisach łamiących regulamin lub netykietę. Najskuteczniejsze, polecam
            • romrus Dzieki, Pani Kropko:-) 31.01.14, 15:41
              kropka napisała:
              > niestety, nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego na forum. Za duzo piszecie:) Jak mi wpada w oko, to sprzątam. Najprościej jest kilkać w kosz przy wpisach łamiących regulamin lub netykietę.
              Najskuteczniejsze, polecam

Tez biore opod uwage, tyle ze rodzice mi uczyli, ze kablowac to zle, wiec nie moge klikac, kiedy chodzi o roznice zdan.

Mam tylko pytanie - reklama alkoholu jest zezwolona na forum czy nie?
              Bo kliknac na reklame alkoholu moge, nawet to pare razy robilem, ale skutek zerowy, niestety.

• kropka Re: Dzieki, Pani Kropko:-) 31.01.14, 17:23
                A w domu wynosisz śmieci sam, czy czekasz aż ktoś za Ciebie to zrobi? Spędzacie na forum ładnych parę godzin dziennie. Nie milej w czystej atmosferze? Ja śmieci wyniosę, tylko mi w jedno miejsce pozbierajcie, żebym nie musiała po wszystkich kątach szukać. To nie donosicielstwo, tylko umiłowanie porządku
                • walter622 "Porządek" ??? 31.01.14, 21:36
                  kropka napisała:
                  > umiłowanie porządku

No tak, pewnikiem to "umiłowanie porządku" było przyczyną wywalenia wątku o powodzi na Dalekim Wschodzie na forum "Bliski Wschód" -:)))

Lecz nadal będę drążył, poruszone przez Romrusa zagadnienie. Dlaczego pewna osóbka
                  (deklarująca bardzo bliską znajomość z "Kropką") od wielu lat na tym forum reklamuje ...
                  wódkę. Z obowiązującym porządkiem prawnym ( art. 13.1. pkt 1 Ustawy Ustawa z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi.
                  • walter622 Re: "Porządek" ??? - cd. 31.01.14, 21:39

art. 13.1. pkt 1 Ustawy z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi Dz.U. 1982 nr 35 poz. 230 z późn. zm) ma to niewiele wspólnego, nie wspominając o $ 4 pkt. 4 Regulaminu.
                    • wojciech.2349 nie becz Mamrocik 31.01.14, 22:05
                      Tutaj piszą ludzie w wieku 80+.
                      Im ta reklama nie zaszkodzi.
                      • polski_francuz Benedyktyn 31.01.14, 22:21
                        On nie beczy on sprawdza. Juz sprawdzil miejsce urodzenia Gorbaczowa i jakie scierwo zamordowalo Boya Zelenskiego, teraz sprawdzil prawa co reklamy wodki.

To jest bibliotekarz Czeki. Tepy ale pracowity jak bendedyktyn.

PF
                        • wojciech.2349 Re: Benedyktyn 31.01.14, 22:24
                          Mamrocik jest wybitny. Pamiętam jak w dyskusjach
                          ze mną nie ustępował i to w sytuacjach ewidentnych.
                          A ta metoda pamiętania drobnych potknięć adwersarza
                          przypomina mi taktykę oficera śledczego.
                          • polski_francuz Re: Benedyktyn 31.01.14, 22:31
                            moze i sledczy. Ale jest glupi jak but. Upieral sie nawet jak fakty byly przeciwko niemu. Czekisci sie na uczyli, ze podniesiony ton i bezczelne pytania spowoduja, ze sie ktos ich przestraszy.

Ale kto sie ich boi?

PF
                        • romrus To do mnie? 31.01.14, 22:49
                          polski_francuz napisał:
                          > On nie beczy on sprawdza. Juz sprawdzil miejsce urodzenia Gorbaczowa i jakie scierwo zamordowalo Boya Zelenskiego, teraz sprawdzil prawa co reklamy wodki.
                          > To jest bibliotekarz Czeki. Tepy ale pracowity jak bendedyktyn.

Bo jakie scierwo zamordowalo profesora lwowskiego Uniwersitetu Pana Boya-Zelennskiego sprawdzalem ja.
                          Wbrew twoim twierdzeniam okazalo sie ze Niemcy, bo on zbyt zadostne wspolpracowal z nowa radzecka wladza.

W monasteru Benedyktynow kiedys bylem. Produkuja wspanialy napoj.
                          • polski_francuz Re: To do mnie? 31.01.14, 23:06
                            Do mamrota...

PF
                • romrus Odpowiedzi, Pani Kropko, jednak nie dostalem 31.01.14, 22:03
                  kropka napisała:
                  > A w domu wynosisz śmieci sam

Mam pracowita zone:-)

Co do reklamy alkoholu, odpowiedzi jednak nie dostalem.

Przyklad:

"wlasnie poleciales w niebyt
                  Autor: j-k 26.01.14, 17:38

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.

to dziabnij dzialke na to konto:
                  www.google.pl/search?q=kosher+vodka&tbm=isch&source=iu&imgil=HHeLta43JYodfM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn3.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcRkCRQiqiRChoQA1xMVhk7USmMfSHm15ARtISZUa54S1kfkuWtgpA%253B554%253B720%253BF2WElreXl62yyM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fkoszer.blog.pl%25252F2013%25252F06%25252F24%25252Fkoszerna-wodka%25252F&sa=X&ei=ADrlUt34AseshQefk4DABw&ved=0CCoQ9QEwAA&biw=1034&bih=875#facrc=_&imgdii=_&imgrc=HHeLta43JYodfM%253A%3BF2WElreXl62yyM%3Bhttp%253A%252F%252Fsavvima.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2010%252F10%252FMatis-Lchaim-Vodka.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fkoszer.blog.pl%252F2013%252F06%252F24%252Fkoszerna-wodka%252F%3B554%3B720"

Kosz za reklame alkoholu w mediach b/t
                  Autor: romrus 26.01.14, 18:20

sa rowni i rowniejsi - hloopcze.
                  Autor: j-k 26.01.14, 18:33

bylo to jusz:
                  www.google.pl/search?q=kosher+vodka&tbm=isch&source=iu&imgil=HHeLta43JYodfM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn3.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcRkCRQiqiRChoQA1xMVhk7USmMfSHm15ARtISZUa54S1kfkuWtgpA%253B554%253B720%253BF2WElreXl62yyM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fkoszer.blog.pl%25252F2013%25252F06%25252F24%25252Fkoszerna-wodka%25252F&sa=X&ei=ADrlUt34AseshQefk4DABw&ved=0CCoQ9QEwAA&biw=1034&bih=875#facrc=_&imgdii=_&imgrc=HHeLta43JYodfM%253A%3BF2WElreXl62yyM%3Bhttp%253A%252F%252Fsavvima.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2010%252F10%252FMatis-Lchaim-Vodka.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fkoszer.blog.pl%252F2013%252F06%252F24%252Fkoszerna-wodka%252F%3B554%3B720"

Chyba ma racje czlowiek - sa rowni i rowniejsi - hloopcze.
                  • polski_francuz Lubisz donosic 31.01.14, 22:17
                    romrus?

Widac zes Rosjanin jednak. Polacy nie donasza na ogol.

PF
                    • romrus Nie pij tyle, Panie Doktorze 31.01.14, 22:55
                      polski_francuz napisał:
                      > romrus?
                      > Widac zes Rosjanin jednak. Polacy nie donasza na ogol.
                      > PF

Awantura sie zaczela dzis rano, kiedy zamescilem artykul The Guardian o Ukrainie, o dziwo uczciwy i objektiwnu.

Obecny na forum byli ja i Wojtys, watek dwa razy ladowal na oslej lawce.
                      To ja sam siebie zakblowal?

Nigdy w zyciu nie kablowalem, uwazajcie na siebie.
                      To w Polske sasiad kabluje na sasiada ze kupil drogi samochod, w Rosji to jest rzecza niemozliwa.

A J-K-Gocha kabluje regularnie, wiec jego biznes z reklama wodki trzeba jednak troche przyduszyc, zeby sie opamental.
                      • polski_francuz Nie 31.01.14, 23:04
                        kabluj. Co Ci moge wiecej powiedziec? Nie nada, jesli chcesz byl Cie szanowal.

Dobranoc

PF
                        • polski_francuz bym n/t 31.01.14, 23:04
                          PF
                        • romrus Re: Nie 01.02.14, 00:49
                          polski_francuz napisał:
                          > kabluj. Co Ci moge wiecej powiedziec?

Nigdy nie kablowalwm i nie mam zamiaru.

>Nie nada, jesli chcesz byl Cie szanowal.

Jets bardzo waskie grono czyj chacunek mi obchodzi.

Doktorek Gocha bedzie punktowany z jego reklama wodki, a nie z jego pogladami na zycie.
                          Zobaczyme na ile cenzura pilnuje przepisow RP i czy sa ty "rowny" i "rownejszy".
                • az43 Re: Dzieki, Pani Kropko:-) 01.02.14, 10:57
                  Popieram.
            • pijatyka Re: Za duzo piszecie 31.01.14, 15:59
              No, owszem - jest tu paru pacjentów z biegunką ;->
      • yurek11111 romrus,"glos rozsadku" autora-marksisty....:-))))) 01.02.14, 01:32
        Seumas Milne (born 1958) is a British journalist and writer known for his left-wing views.
        en.wikipedia.org/wiki/Seumas_Milne
        Seumas, whose forename has been variously spelt Seamus, Seumus and Shaymus by his own paper, became characterised as a "far-left activist" and member of the Socialist Workers Party in September 1995, when he wrote in The Guardian about a memo, titled "The Unfinished Revolution", that had been leaked to him, exposing doubts about Tony Blair's leadership at the highest level inside the Labour Party.

www.independent.co.uk/news/media/media-families-7-the-milnes-1276076.html
        My top five Leftie columnists
        4. Seumas Milne. How refreshing, among so many cleverdick pundits, to find a sincere, eloquent and uncomplicated Marxist. Milne has updated the classical arguments against free trade, colonialism, Ulster, Zionism and so forth, and harries Labour's left flank mercilessly. His greatest achievement, though, was to take full advantage of the expansion of the Guardian's comment pages, which he edited until last year, making them the most thought-provoking opinion section in Britain.

blogs.telegraph.co.uk/news/danielhannan/4579503/My_top_five_Leftie_columnists/
        Nie mysle,ze dodaje ci splendoru,powolywanie sie na takiego "madrale",ale nie dziwi mnie ,ze rosyjskie media,podporzadkowane Kremlowi,szybciutko tlumacza roznych zachodnich pozytecznych idiotow,a do takowych nalezy cytowany przez ciebie autor.....:-))))))

Odpowiadasz na:
        romrus nadaje z oslej lawki:

> Ośla ławka
        >
        > No w koncu glos rozsadku
        >
        > Autor: romrus 30.01.14, 16:49
        >
        >
        > The Guardian:
        >
        > "In Ukraine, fascists, oligarchs and western expansion are at the heart of the
        > crisis. The story we're told about the protests gripping Kiev bears only the sk
        > etchiest relationship with reality. "

>
        > "You'd never know from most of the reporting that far-right nationalists and fa
        > scists have been at the heart of the protests and attacks on government buildin
        > gs. One of the three main opposition parties heading the campaign is the hard-r
        > ight antisemitic Svoboda, whose leader Oleh Tyahnybok claims that a "Moscow-Jew
        > ish mafia" controls Ukraine. But US senator John McCain was happy to share a pl
        > atform with him in Kiev last month. The party, now running the city of Lviv, le
        > d a 15,000-strong torchlit march earlier this month in memory of the Ukrainian
        > fascist leader Stepan Bandera, whose forces fought with the Nazis in the second
        > world war and took part in massacres of Jews.
        >
    • slava_rossii Re: Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy 31.01.14, 01:29
      Rosja i jej prezydent mają rację. Tak ma wyglądać przyjaźń z małorosją.
      • misterpee Re: Gdyby Ameryka wprowadzila blokade, to cacy 31.01.14, 15:12
        ale ze Rosja to juz cyrk. Tymczasem sekretarz stanu USA spotyka sie w z przywodcami opozycji na Ukrainie. A gdyby to Lawrow spotkal sie z przywodcami hezbollach to bylby jazgot w calym postepowym swiecie, albo gdyby sie sciskal z david Duke - nie daj Boze.
        • slava_rossii Re: Gdyby Ameryka wprowadzila blokade, to cacy 31.01.14, 15:13
          Spadaj , nie na temat ...
    • jorl Re: Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy 31.01.14, 22:25
      Ja wiem ze i dla Ciebie drogi wojtku jest wkur..ce ze Rosja sobie coraz smielej poczyna. Zaczyna uzywac typowych dotad bronii Zachodu. Sankcje gospodarcze. Musze Ciebie zmartwic. Po sankcjach bedzie dalsze branie przykladu z Zachodu. Np. uderzenie rosyjkimi Tomahawkami po kraju wspierajacym terroryzm. Tak jak to USA robi. Afganistan, Irak, Libia. Ja uwazam ze w kolejce na takie uderzenie stoi Arabia Saudyjska. Wiem, bedziesz wtedy plakal ale coz takie zycie. Przyklad idzie z gory. Od tych wyzej cywilizowanych.

Pozdrowienia
      • 5magna Re: Rosja wprowadziła blokadę handlową Ukrainy 01.02.14, 02:33
        A jak by tak odwalic blockade a la Kuba??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka