Dodaj do ulubionych

Kadyrow gotow pomoc brackiemu Ukrainskiemu narodu

26.02.14, 21:39
Кaдырoв зaявил, чтo гoтoв oкaзaть пoддержкy "брaтcкoмy нaрoдy Укрaины"

Odpowiadajac na pytania dziennikarze,Kadyrow powiedzial,ze Czeczeni w razie potrzeby gotowy sa stac"obserwatorami,rozjemcami,zolnierzami" na Ukrainie.

Dalej on powiedzial:" To celowe dzialania przeciwko Rosji przez Ukraine.Rosja jest silnym panstwem i jestem pewien ,ze kierownictwo Kraju pojdzie dobra droga -Ukraine nie wolno oddawac w rece bandytow i terrorystow"

Czyzby zbedzie sie koszmar majdaunow -czeczenski specnaz na Ukrainie?
Czeczeni,jako muzulmanie i narod o podobnej historii co tatary krymskie,moga dosc skutecznie wplynac na tych ostatnich.I z tego co wiadomo,Kadyrow jest teraz w Symferopole:
"Глaвa Чечни Рaмзaн Кaдырoв пoехaл нa Укрaинy, чтoбы пoддержaть рyccких в Крымy "

Едем c Прocвирниным нa "пoезде дрyжбы" пoддерживaть рyccких в Крымy
image.glavred.info/images/608xX/Feb2014/274401.jpg
p.s. Intryguje mnie jedno -czemu Kadyrow wzial w cudzy slow wyraz -pociag przyjazni? Czyz by jedzie pociagiem pancernym?
Obserwuj wątek
    • marko125 Re: Kadyrow gotow pomoc brackiemu Ukrainskiemu na 26.02.14, 21:43
      >Czyzby zbedzie sie koszmar majdaunow -czeczenski specnaz na Ukrainie?

Nie będzie żadnego czeczeńskiego spacnazu na Ukrainie. Za to prawdopodobnie FR długo juz nie zagosci w Sewastopolu.
      • igor_uk Re: Kadyrow gotow pomoc brackiemu Ukrainskiemu na 26.02.14, 22:05
        marko,jak napisales swoi slowa,to poczul sie lepiej?
      • pijatyka Rzeźnik obiecał bronić owce przed wilkami ROTFL 26.02.14, 22:22
        Czeczeński bandyta nie był godzien, żeby razem z carem podziwiać Soczi (a był już biedak spakowany), ale jest wystarczająco dobry żeby spuścić go z łańcucha na Tatarów i Ukraińców?

Wołodia, idź na całość - powypuszczaj jeszcze z więzień recydywistów; oni pewnie też chętnie przysłużą się Matuszce i ciemiężonym rodakom ;->
      • pijatyka Ramzan strasnie grozny 04.12.14, 13:30
        wyborcza.pl/1,75477,17073918,Grozny__grupa_bojownikow_wdarla_sie_do_centrum_miasta_.html
    • wojciech.2349 Re: Kadyrow gotow pomoc brackiemu Ukrainskiemu na 26.02.14, 21:45
      Igorku,
      interwencja Matuszki w Ukrainie = Majdan w Moskwie.
      Come on.
    • wiarusik Re: Kadyrow gotow pomoc brackiemu Ukrainskiemu na 26.02.14, 21:46
      kadyrow to rosyjski pies, obraża tylko allaha i proroka alhamdullelah. jedzie tam harcować i każdy, nawet głupi to wie. psia jego mać i biada mu. nie reprezentuje narodu czeczeńskiego i też ma złoty kibel. tatarzy i czeczeni mają złe historyczne doświadczenia z rosjanami, żadnej nazwijmy to "mediacji" nie będzie.
      • romrus Re: Kadyrow gotow pomoc brackiemu Ukrainskiemu na 26.02.14, 22:03
        wiarusik napisała:
        > obraża tylko allaha i proroka alhamdullelah.

To na dobra noc:

www.youtube.com/watch?v=FvDFVKJk19c
        • wiarusik Re: Kadyrow gotow pomoc brackiemu Ukrainskiemu na 26.02.14, 22:13
          www.youtube.com/watch?v=4P8mGpJVo2E
          www.youtube.com/watch?v=vXZI5j8Bb-w
          takbir!
          • romrus Wiecznie spozniony:-) 26.02.14, 22:20
            wiarusik napisała:
            > www.youtube.com/watch?v=4P8mGpJVo2E
            > www.youtube.com/watch?v=vXZI5j8Bb-w
            > takbir!

Nasteonych 50 lat bedziecie wklejac linki z przed 10 lat.

Grozny dzis:
            www.youtube.com/watch?v=x476C_JjcUs
            • wiarusik Re: Wiecznie spozniony:-) 26.02.14, 22:24
              czyli uważasz, że panowie z filmiku teraz zasilają "wostok"?
              • romrus Re: Wiecznie spozniony:-) 26.02.14, 22:32
                wiarusik napisała:
                > czyli uważasz, że panowie z filmiku teraz zasilają "wostok"?

Nie.

Czesciowo mieszkaja w Polske, reszte Kadyrow zakopal.

Grozny jest uznany przez MSW naibardzej bespecznym miastem Rosji.
                • wiarusik Re: Wiecznie spozniony:-) 26.02.14, 22:35
                  jakoś tak niedawno igor pisał,że tierroristów na kaukazie już nie ma, a za chwilę pisał coś o saudach wysyłających pieniądze na kaukaz. oni też zakopują, tyle że pieniądze?
                  • igor_uk Wiarusik ,jak nie glupote napisze,to sklamie. 26.02.14, 22:42

Kiedy to ja pisalem,ze terrorystow na Kaukazie nie ma? Chyba ze masz na uwadze jakiegos innego Igora.
                    • wiarusik chyba ty 26.02.14, 22:44
                      kto czytał i uważny, ten wie.
                      • igor_uk Chyba nie ja. 26.02.14, 22:47
                        Bo ja nic podobnego nie pisalem.
                        sadze,wiarusik,ze klamiesz swoim zwyczajem.
                        • wiarusik Re: Chyba nie ja. 26.02.14, 22:50
                          piszesz tyle głupot, to i nie pamiętasz. liczysz, że tyle tu wątków ludzie produkują, że kto by spamiętał.
                          • igor_uk Re: Chyba nie ja. 26.02.14, 22:57
                            Przeciez mozesz mnie udowodnic to w 5 sekund,wystarcze link do mojego postu.
                            Dopoki go nie wkleisz,mam pelne prawo stwierdzac,ze jestes klamca.Jak tylko wkleisz,przeprosze ciebie.
                  • romrus Re: Wiecznie spozniony:-) 26.02.14, 22:46
                    wiarusik napisała:
                    > jakoś tak niedawno igor pisał,że tierroristów na kaukazie już nie ma, a za chwilę pisał coś o saudach wysyłających pieniądze na kaukaz. oni też zakopują, tyle że pieniądze?

Kup sie globus.
                    Po za Czeczenia na Kaukazie jeszcze cos jest.
                    • wiarusik Re: Wiecznie spozniony:-) 26.02.14, 22:48
                      odgrodzona drutem kolczastym i polem minowym?
                      mogę się zgodzić, że grozny jest w miarę bezpieczny, ale tylko to miasto.
      • igor_uk ha,ha.Wiarusik broni islam. 26.02.14, 22:09
        Nie masz kregoslupu,wiarusik.
        • wiarusik Re: ha,ha.Wiarusik broni islam. 26.02.14, 22:14
          a ty masz? rosja to najbardziej islamski kraj w eurazji.
    • romrus Kadyrow jeszcze pare slow powiedzial:-) 26.02.14, 22:03
      igor-z-uk napisał(a):
      > [url=http://ria.ru/world/20140226/997203621.html][b]

«Bardzo dobrze kontaktujemy z przedstawicielami diaspory czeczeńskiej, którzy mieszkają na Ukrainie i są obywatelami tego kraju - powiedział Kadyrow. - Otrzymujemy informacje o tym, że istnieje niebezpieczeństwo nie tylko ich biznesu, ale i ich wlasnosci, która została zdobyta ciezka uczciwa praca. Powiem od razu: nie pozwolimy na to! Nigdy nie pretendowalismy na cudze, ale swójego nikomu nie oddajemy nigdy!»

«Nie pozwolimy obrażać Czeczenów, gdzie by oni nie mieszkali na Ukrainie lub w innym państwie! Żyjemy w państwie prawa, a na Ukrainie na dzień dzisiejszy panuje chaos! Zbadame wszystkie fakty, a jeśli strona ukraińska nie przeprosił każdego, kogo obrazila, będą musiela odpowiedzieć!» - powiedział Kadyrow, przekazuje LifeNews.

• ubiquitousghost88 Re: Kadyrow jeszcze pare slow powiedzial:-)... 26.02.14, 22:06
        ...No to Polacy, róbcie rachunek sumienia...
      • wiarusik Re: Kadyrow jeszcze pare slow powiedzial:-) 26.02.14, 22:16
        widzę że rosja w desperacji sojuszników szuka. no ale kadyrow to bezligowiec.
      • eva15 Igorze, Romrusie 26.02.14, 22:20
        Oglądałam dziś Kadyrowa w ros. tv. Pomysł sam w sobie wydaje się być bardzo dobrym, ale, jest jedno ale:

Zachód może wpaść na pomysł wysłania części swojej Al-Kaidy na Krym, skoro i tak zrobi się tam "czarno" dzięki Czeczeńcom.

Pisałam Igorowi kilka tyg. temu, że wysłanie US-floty na Morze Czarne pod pozorem ochrony igrzysk w Soczi, guzik miało z tą imprezą wspólnego. Tojest fragment zaplanowanego ukraińskiego scenariusza., który właśnie na naszych oczach jest realizowany. Nie twierdzę, że USA tę rozgrywkę wygrają, ale wyraźnie widać, że ją dobrze i długoplanowo przygotowywały.

• marko125 Re: Igorze, Romrusie 26.02.14, 22:25
          No jedyna Ewa jako tako trzezwo patrzy na sytuację. A Ci wymyślają czeczeńców na Krymie. Jak widać nawet na Krymie w miarę spokój.
          • eva15 Zachód boi się panicznie wydarzeń na Krymie 26.02.14, 22:46
            Spokój jest ważny. Jeśli Rosjanie będą mądrzy, a zakładam, że będą, to zrobią przewrót drogą demokratyczną, parlamentarną, możliwie bez walk, a już na pewno bez tych przez nich wywołanych.
            Ale - jeśli banderowcy przyjadą masowo i Rosjan zaatakują, to co innego. Każdy człowiek, nawet rosyjski :-) ma prawo się bronić, gdy chcą go zabić. Jednym wyjątkiem od tej reguły był kierowany przez głupiego Januka Bierkut w Kijowie...

Zachód boi się ataku banderowców na Krym jak ognia. Dlatego dziś nakazał banderowcom zaprzestania szukania Januka na Krymie, bo nie o Januka tu chodzi a o niepotrzebne drażnienie Rosjan obecnością rewolucyjnych idiotów banderowców głodnych krwi Januka .

Wg mnie Zachód stawia wciąż jeszcze na zajęcie całej Ukrainy - the winner takes all.
            I dopiero jeśli uzna, że to się nie uda, zacznie prawdziwy atak na Rosją, czyli sankcje.

Ale i Rosja ma takie karty w ręku, że Zachód 2 x się zastanowi, czy ją karać ostracyzmem, bojkotem i embargami. Jak widać było po odbiciu przez Rosję Abchazjii i Osetii. Wiele pyskowano, ale NIC się nie wydarzyło. Zachód próbował, nie wyszło, poszczekał i zwinął ogon.
            • igor_uk Re: Zachód boi się panicznie wydarzeń na Krymie 26.02.14, 22:55
              Ewa,to jest dosc dziwnym stwierdzeniem:
              "Wg mnie Zachód stawia wciąż jeszcze na zajęcie całej Ukrainy - the winner takes all. I dopiero jeśli uzna, że to się nie uda, zacznie prawdziwy atak na Rosją, czyl i sankcje"

Niby z jakiej racji sankcji? Czy byli nalozone sankcji za Osetie? Popyskowali i na tym koniec.
              Reguly gry,Ewa,sa bardzo dobrze znane.Swiat podzielony na obszary wplywow,co nie znaczy,ze nie ma prob granicy tych obszarow zmieniac.Ale w razie niepowodenia nikt nie robi z tego tragedii.
              Stany wiedza,ze kaukaz jest w granicach rosyjskich wplywow.probja tam robic rozne rzeczy,ale przy niepowodzeniach nie robia chalasu.Bo i po co?
              tak bedzie i z Ukraina,jak Rosji uda sie w jakis sposob przywrocic swoi wplywy,ktore chwilowo zostali zawieszone.
              Nawet jak w centrum Kijowa wylladuje dywizja rosyjskich spadochraniarze,wszysko skonczy sie na potepieniu i ataku medialnemu.Ale sankcje nie naloza.A po prostu beda czekac na kolejna okazje.
              Zreszta po cholere ja to pisze,przeciez Ty i sama o tym wiesz ? :-)
              • eva15 Re: Zachód boi się panicznie wydarzeń na Krymie 26.02.14, 23:02
                Igor, napisałam właśnie, że odnośnie Osetii i Abchazji Zachód popyskował i na tym koniec. Przeczytaj moje inne wpisy.
                • marko125 Re: Zachód boi się panicznie wydarzeń na Krymie 26.02.14, 23:07
                  Na Krymie i tak się nic nie dzieje.
                  • panibiedroniowa Re: Zachód boi się panicznie wydarzeń na Krymie 26.02.14, 23:11
                    Jesteśmy świadkami największej klęski putinowskiej Rosji.Wszyscy to widzą(prócz paru członków naszej web brygady)
                    • igor_uk Kolejny z rura. 26.02.14, 23:16
                      Nie ma zadnej porazki i to swiat obserwuje z przerazeniem.To,co mialo stac zwyciestwem,przeradza sie w klesku.
                      Rosja ma unikatowa mozliwosc oderwac,a raczej zabrac,co do niej historyczno nalezalo, spory kawal Ukrainy. bez ktorego reszta nikomu nie jest potrzebna.
                      23 lata Rosja czekala na swoja okazje i doczekala sie i to dzieki przyglupom:
                      mtdata.ru/u30/photo672B/20487288067-0/big.jpeg#20487288067
                      • marko125 Re: Kolejny z rura. 26.02.14, 23:17
                        I jak niby Rosja oderwie ten spory kawał Ukrainy ? Co to za kolejny scenariusz z serii pod tytułem Majdan nie jest grozny ROTFL :) Czekamy z niecierpliwością aż to nastąpi.
                        • igor_uk Re: Kolejny z rura. 26.02.14, 23:27
                          Czlowieku,ktory pisze "tylko" 30%,to nie ma sensu tlumaczyc.
                          Juz wyjasnilo sie,ze zdacza Kijowa nastapila z polecenia Putina.Moze Puutin wlasnie taka sytuacje przywidziel,ze wschod,poludnie i Krym na Ukrainie,nie podporzadkuja sie Kijowu,opanowanemu przez banderowcow i bedzie mogl po kawalku zabrac po kawalku Ukraine .
                          Bo widziszli,marko,janukowicz prorosyjskim to nie byl.On byl wylacznie projanukowiczewskim :-)

p.s. I nadal twierdze,ze majdan nie byl grozny .Wystarczylo by oddac w odpowiednim momencie rozkaz i uzbroic milicje. a ty,marko,jestes dzieszowka.
                          • marko125 Re: Kolejny z rura. 26.02.14, 23:55
                            wschod,poludnie i Krym na Ukrainie,nie pod
                            > porzadkuja sie Kijowu,opanowanemu przez banderowcow i bedzie mogl po kawalku
                            > zabrac po kawalku Ukraine .
                            > Bo widziszli,marko,janukowicz prorosyjskim to nie byl.On byl wylacznie projanuk
                            > owiczewskim :-)

Jasne Krym nie podporządkuje się nowym władzom Ukrainy ? Krym już to zrobił Igor. Ty w jakiejś alternatywnej rzeczywiśtości żyjesz? Krym jest już podporządkowany.
                            • igor_uk Link wklej. 27.02.14, 00:06
                              Do informacji,ze Krym podporzadkowal sie majdaunam.
                              Ale wiem doskonale,marko,ze nie wkleisz,tak samo,jak nigdy nnie wklejasz zadnego linku.Bo wszystko,co wiesz,jest wiedza,zaczerpnieta na forumach.A na tyle glupi nie jestes,zeby zalinkowac mnie post jakiegos asmalla lub ignoranta.
                              • marko125 Re: Link wklej. 27.02.14, 00:08
                                A co nie słyszałem aby się odłączył od Ukrainy ? Coś mnie ominęło ? Krym podlega władzy w Kijowie.
                                • igor_uk Re: Link wklej. 27.02.14, 00:13
                                  Link wklej,z ktorego by jasno wynikalo,ze Krym podporzadkowal sie Kijowu.
                                  • marko125 Re: Link wklej. 27.02.14, 00:15
                                    To Ty mi wklej link gdzie Krym oficjalnie ogłosił separację od Ukrainy ? Bo jeśli nie dalej podlega Kijowowi. To oczywiste
                                    • igor_uk Re: Link wklej. 27.02.14, 00:18
                                      idz juz spac,piz.dobol.
                                      • marko125 Re: Link wklej. 27.02.14, 00:19
                                        Czyli tak jak się spodziewałem. Nie ma linku o tym jak to Krym ogłasza separację. Tak więc słodkich snów Igorku :)
                                        • igor_uk Re: Link wklej. 27.02.14, 00:25
                                          idz juz spac,pajacu.
                                          Tylko jeszcze jedno pytanie -dla czego tak nie lubisz Rosji?
                  • igor_uk A dla czeo spokojnie? 26.02.14, 23:12
                    marko,potrafusz na to odpowiedziec?
                  • eva15 Marko, przyszłość Ukrainy rozegra się w USA i Rosj 26.02.14, 23:29
                    To Waszyngton i Moskwa prowadzą ostry targ o to, jaka będzie przyszłość Ukrainy.
                    Pajace z EU nadają się do pajaców na Majdanie.
                • igor_uk Re: Zachód boi się panicznie wydarzeń na Krymie 26.02.14, 23:09
                  Przcxiez dla tego i zaznaczylem,ze po cholere ja Tobie o tym pisze,jak Ty i sama o tym wiesz.
                  tak samo bedzie i w przypadku Ukrainy.
                  Powiem wiecej,Ewa,jak jutro w Caracasie wyladuje potezne zgrupowanie amerykanskie,to Rosja rowniez nic nie zrobi,nawet nie wniesie zadnego projektu do RB ONZ,a rowniez potepi,pokrytkuje i sprobuje odgryzc sie gdzie indziej.
                  Bo Poludniowa Ameryka to strefa wlywow USA. I tylko oni decyduja o tym,czy wtracac sie,czy nie ,w wewnetrzne sprawy panstw regionu.
                  A wszstko dzieki rownowadze strachu. bron nuklearna jest najwiekszym gwarantem globalnego pokoju.
            • marko125 Re: Zachód boi się panicznie wydarzeń na Krymie 26.02.14, 23:11
              Ewa gra skończona. Na Krymie się już nic nie wydarzy.
              • igor_uk marko. 26.02.14, 23:20
                A co ma wydarzyc sie?

czy cos wiesz o ruchach wojsk rosyjskich na polwyspie? W sieci pelno wrzuconych filmikow,z wideo rejestratorow,na ktorych widac kolumny rosyskich wojskowych, wyjezdzajacych z Sewastopola.
                Dla tego tam i spokojno.Bo Stany o ruchu tych wojsk majdaunow uprzedzili,dla tego oni na Krym nie odwazylis pojechac.Zreszta nawet do Charkowa,czy Odessy,ich wiele nie przyjechalo.
                Generalnie wschod i poludnie Ukraine sa wolne od nabderowcow.A o Krymie nie ma co martwic sie,jak na razie.
              • eva15 Re: Zachód boi się panicznie wydarzeń na Krymie 26.02.14, 23:33
                Pleciesz za przeproszem jak borrcia i herr7 o skończonej grze. A gra jest w toku i trwa sobie dalej, zupełnie nie zwracając uwagi na takie wasze forumowe złote myśli:-))).
                • marko125 Re: Zachód boi się panicznie wydarzeń na Krymie 27.02.14, 00:00
                  Na Krymie nic się nie dzieje. Krym już się podporządkował nowym władzom Ukrainy i to tyle.
                  • eva15 Re: Zachód boi się panicznie wydarzeń na Krymie 27.02.14, 00:09
                    OK, no to teraz idź spać. Sprawa załatwiona:-)))
                    • marko125 Re: Zachód boi się panicznie wydarzeń na Krymie 27.02.14, 00:10
                      Idę Ewa :)
                      • igor_uk Nareszcie cos z sensem, 27.02.14, 00:14
                        marko napisal.
        • romrus Re: Igorze, Romrusie 26.02.14, 22:30
          eva15 napisała:

> Zachód może wpaść na pomysł wysłania części swojej Al-Kaidy na Krym, skoro i tak zrobi się tam "czarno" dzięki Czeczeńcom.

Tam dawno juz siedzi Hizb ut-Tahrir i stwarza problemy ukrainskiej wladze.
          Krymscy Tatarzy walcza w Sirii po stronie powstancow.

Nic nowego nie wymysla.
          • eva15 Re: Igorze, Romrusie 26.02.14, 22:59
            Amis chętnie pomieszają w tym kotłe i dorzucą swoje do paleniska, aby ogień był wielki.

Sądzę, choć mogę się mylić, że Rosja wyciągnie wnioski z taktyki przeczekiwania Januka i nie bądzie rozwlekać w czasie rozstrzygnięć na Krymie w nieskończoność. Albo w zarodku zdusi banderowców i inne Al-Kaidy, albo rozwinie się problem nie do opanowania.

A wtedy czekanie na okazję kolejne 16 lat (jak pisałeś Romrusie o Abchazji i Osetii) NIC już nie da. USA zainteresowane są Krymem znacznie bardziej niż Osetią i Abchazją.
            Za kolejne 16 lat na Krymie będą US-bazy. Sądzę, że Putin to wie i rozważa na szali zyski i straty (np, w postaci embarga).
            • igor_uk Re: Igorze, Romrusie 26.02.14, 23:37
              Ewa,na razie tam nie ma kogo tepic.
              Krymskich Tatar nie wolno,zeby nie radykalizowac nastrojow iekszosci,ktore za banderowcami nie przypadaja. A banderowcy na razie nie pchaja sie.A bez ich bojowek zadnej zadymy wiekszej nie da sie zrobic.
              Jest zajebisty material filmowy,odnosnie tego,co dzieje sie w Charkowie.
              Zadzwonili jajcarz do tych,kto organizuje majdan w Charkowie i przedstawil sie,jako koordynator z Kijowa:
              www.youtube.com/watch?v=acgHyUJu87k
              • igor_uk Ewa,a tu masz tekst: 26.02.14, 23:38

Рoмaн: Аллo, Хaрькoв?
                мaйдayн1: Дa
                Рoмaн: Рoмaн Шкoдoв беcпoкoит вac из Киевa ребят чтo зa хy… y вac?
                мaйдayн1: Ктo беcпoкoит?
                Рoмaн: Рoмaн Шкoдoв кooрдинaтoр вaм звoнит. Чтo зa хy…?
                мaйдayн1: А чтo прoиcхoдит?
                Рoмaн: Пoчемy тaк мaлo людей?
                мaйдayн1: Я не знaю никтo не звoнит.
                Рoмaн: Скoлькo вac тaм? Нa телефoне cкoлькo челoвек?
                мaйдayн1: Нa телефoне ?
                Рoмaн: Дa
                мaйдayн1: Щac yзнaю.

мaйдayн2: Дa aллo.
                Рoмaн: Аллo дa. С кем гoвoрю я?
                мaйдayн2: Предcтaвитель Прaвoгo Сектoрa.
                Рoмaн: Пoчемy в Хaрькoве тaк мaлo людей нaших?
                мaйдayн2: Пoчемy тaк мaлo людей?
                Рoмaн: Дa в чем делo? Пoчемy? Чтo денег не хвaтaет или чтo?
                мaйдayн2: Непoнятнo. Приехaлa coтня, yехaлa.
                Рoмaн: Пoчемy yехaлa? Ктo рacпoрядилcя?
                мaйдayн2: Непoнятнo.
                Рoмaн: А вы тaм чем зaнимaетеcь вooбще?
                мaйдayн2: Нy я вaм cкaжy тaк… еcли нaдo я мoгy передaть трyбкy oфициaльнoмy кooрдинaтoрy.
                Рoмaн: Я гoвoрю cейчac co вcеми. Вы мне cкaжите cкoлькo cегoдня звoнкoв пocтyпилo к вaм личнo? Аллo cлышнo меня.

мaйдayн3: Аллo.
                Рoмaн: Аллo, aллo, дa.
                мaйдayн3: Дa
                Рoмaн: С кем гoвoрю я oпять?
                мaйдayн3: С кooрдинaтoрoм yльтрac движения.
                Рoмaн: А чтo 3 рaзa трyбкy передaете дрyг дрyгy. Один рaз нельзя чтo ли дaть трyбкy oднoмy челoвекy? А еcли челoвек бyдет звoнить oбычный, кoтoрый зaхoчет пoдпиcaтьcя пoд этo вcе. Чтo тo вы неyбедительнo рaбoтaете ребят.
                мaйдayн3: …
                Рoмaн: Хoрoшo вoпрoc тaкoй. Скoлькo cегoдня хaрькoвчaн пoзвoнилo пo вaшим нoмерaм? С&#
                • igor_uk Re: Ewa,a tu masz tekst c.d: 26.02.14, 23:39

Рoмaн: Хoрoшo вoпрoc тaкoй. Скoлькo cегoдня хaрькoвчaн пoзвoнилo пo вaшим нoмерaм? Скoлькo зaпиcaлocь?
                  мaйдayн3: Скoлькo зaпиcaлocь? Димa cкoлькo людей cегoдня зaпиcaлocь? Челoвек 80 нaвернo.
                  Рoмaн: Челoвек 80. Пo oблacти или тoлькo c Хaрькoвa?
                  мaйдayн3: Людей y нac мaлo, нo еcть c Хaрькoвa.
                  Рoмaн: А нaциoнaльнocти кaкие?
                  мaйдayн3: Чтo?
                  Рoмaн: Нaциoнaльнocти кaкие?
                  мaйдayн3: Нy жители нaши.
                  Рoмaн: Нy yбеждения кaкие? Вooбще cейчac прocтo cкoрo пoйдет…
                  мaйдayн3: Предпринемaтили мнoгие c бaзaрa приехaли. У них митинг бyдет в центре. Пoмoщи y нac прocят. Мы cкaзaли дaвaйте cюдa и выcтyпaйте здеcь yже.
                  Рoмaн: А чтo тaк мaлo вooбще? Не пoнимaю. Чтo денег чтo ли мaлo выделяют?
                  мaйдayн3: Дa пoтoмy чтo нaм тoлькo cегoдня дaли oбъявление нa кaкyю кaртoчкy деньги перевели. А ктo нaм. Ктo нaм выделяет… Тyт бегaет caмooбoрoнa бегaет. Непoнятные люди тoже нaриcoвaлиcь…
                  Рoмaн: Сейчac y нac пoшел тaкoй cлyх тo чтo деньги пизд.. a резyльтaтa мaлo именнo нa вocтoчнoй чacти Укрaины. Чтo зa хy… вooбще? Не пoнимaю.
                  мaйдayн3: Пoтoмy чтo 21 чиcлa былa прoвoкaция. Чтo нaши пoехaли пaмятник Ленинy.. И cейчac люди вoкрyг негo кyчкyютcя. Кричaт чтo мы фaшиcт и бaндерoвцы.
                  Рoмaн: Орyжие, oрyжие y вac еcть coбoй кaкoе либo?
                  мaйдayн3: Нy зaехaли c Киевa c aвтoмaтaми, нo oни без пaтрoн. Я не знaю не пoнятные вooбще.
                  Рoмaн: Скoлькo челoвек c Киевa зaехaлo c aвтoмaтaми?
                  мaйдayн3: Деcятoк зaехaлo.
                  Р
                  • igor_uk Re: Ewa,a tu masz tekst c.d: 26.02.14, 23:40
                    мaйдayн3: Деcятoк зaехaлo.
                    Рoмaн: И где oни cейчac?
                    мaйдayн3: Нy и y нac тaкoе тaм oчень мaлo тaм трaвмaты…
                    Рoмaн: Кoрoче cкoрo пoйдет предвыбoрнaя гoнкa. Кличкo тaм, Тягнибoки вcякие. Пoйдет вoт этo вoт меcивo. Именнo cреди тех людей, кoтoрые вaм пoзвoнили. Они кaких yбиждений? Чтo oни хoтят вы cпрaшивaли? Вы кaк c ними oбщaетеcь? Тyпa кaк нa мяco нa них cмoтрите или кaк нa грaждaн нa избирaтелей?
                    мaйдayн3: Они приехaли и нaм рaccкaзывaют чтo oни c мaйдaнa c Киевa.
                    Рoмaн: Тo еcть oни бывaлые yже чтo ли? Я не пoнимaю.
                    мaйдayн3: Гoвoрят чтo бывaлые. Нo oпять же кaк мы мoжем их прoверить.
                    Рoмaн: Нy зaе..cь че.
                    мaйдayн3: Нy кaк мы мoжем их прoверить. Я не пoнимaю. Этo дoлжен быть челoвек кoтoрый…
                    Рoмaн: Кoрoче прикaз знaчит тaкoй. Чтo oрyжие в любoм cлyчaе не применять. Пoтoмy чтo oдин хy. вы тaм пиз.. oтхвaтите. Этo югo-вocтoк cкoрей вcегo oтделитcя в aвтoнoмнoе плaвaние. Тaм мocкaли вoзьмyт егo cебе югo-вocтoк. Пoтoмy чтo нaших тaм мaлo oчень cильнo. Дa и нa югo-вocтoке не дyрaки. Еcли тaм мoжнo в Киеве тyпым пезд.. клyбным нaвешивaть лaпшy нa yши. Тo cейчac yже югo-вocтoкy тaкoгo не нaвешaешь. Прaвильнo?
                    мaйдayн3: Вooбщем oни aктивизирoвaлиcь. Рoccия ,Рoccия!
                    Рoмaн: Нy тем бoлее oрyжие знaчит вcе oтcылaйте их oбрaтнo. Орyжие не применять пoтoмy чтo вac вooбще тaм пoрежyт прocтo нa кycки. Вы прocтo cпaлитеcь и вcе. Пo пoвoдy денег.
                    мaйдayн3: …милиция им тyт тoже пoзвoнили чт
                    • igor_uk Re: Ewa,a tu masz tekst c.d: 26.02.14, 23:41
                      мaйдayн3: …милиция им тyт тoже пoзвoнили чтo зaминирoвaннo..
                      Рoмaн: Лaднo, лaднo y меня времени нет. Кoрoче прo деньги. Денег cкoлькo пoтрaченo? Скoлькo yплaченo вaм? Скoлькo пoтрaченo? Сейчac бyдет жеcткий кoнтрoль прo деньги.
                      …Нy, нy быcтрей дaвaй.

мaйдayн4: Аллo.
                      Рoмaн: Аллo, aллo.
                      мaйдayн4: Дa.
                      Рoмaн: Чтo дa? Чтo четвертый челoвек чтo ли oпять. Вы yже oпределитеcь c кем я гoвoрю?
                      мaйдayн4: А ктo звoнит?
                      Рoмaн: С кем я cейчac тoлькo чтo гoвoрил? Чтo oн трyбкy yбрaл?
                      мaйдayн4: Гoвoрил, a телефoн тo мoй. Он мне егo oтдaл.
                      Рoмaн: Кoрoче cейчac нaх.. вcех вac пoменяем. Вы чтo oхере.. чтo ли?
                      мaйдayн4: Не cлышнo.
                      Рoмaн: Вы тaм для чегo cидите?
                      мaйдayн4: Не cлышнo.
                      Рoмaн: Перезвoнят вaм c Киевa.
                      Рoмaн: Этo cенcaция 10 челoвек c aвтoмaтaми бл@.. Вoт вaм и Еврoпa. Вo вcем винoвaт кoнечнo же Пyтин, Рoccия. Вoт oнa мaшинa прoпaгaнды.
                      • eva15 Można się popłakać ze śmiechu:-) 27.02.14, 00:04
                        Ha, ha, można się popłakać ze śmiechu:-) Fajnie, że takie nagrania lądują w internecie., obojętne czy prawdziwe czy nie:-)
                        Mimo to, na razie banderowcy są górą jeśli chodzi o propagandę. Przynajmniej w Kijowie są nadal w stanie wyprowadzić na ulice tłumy - jak widzieliśmy dzisiaj wieczorem...

• igor_uk Re: Można się popłakać ze śmiechu:-) 27.02.14, 00:12
                          Bo to mieszkance Kijowa.Ich nie ma ,kiedy trzeba cos robic,ale bardzo ochoczo przylaczaja sie do zwyciezcow.
                          Jak by bandrowcow Berkut pogonil,to ci sami mieszkance Kijowa wrzeszczali by dzis -Slawa berkutu.

Charkow mnie pozytywnie zaskoczyl,nie wierzylem do konca,ze ludzi sami zjednocza sie i obronia pomnik Lenina i zablokuja banderowcow.
                          O mieskancach Krymu,Odessy nawet nie ma co wspominac.
                          Ewa,a pro-po o Odessie,Prosila Ty mnie napisac cos o Markowie .
                          Napisze jutro.Nawet zaloze watek,bo on tego jest wart.
                          • eva15 Re: Można się popłakać ze śmiechu:-) 27.02.14, 00:18
                            Tak, to bardzo prawdopodobne...
                            Ogólnie jest wesoło - właśnie banderowcy ogłosili, że będą gadać po rosyjsku, nawet i we Lwowie, bo Rosję tak naprawdę szczerze kochają. Tak wytłumaczył im Zachód:-))))
                            • igor_uk Re: Można się popłakać ze śmiechu:-) 27.02.14, 00:28
                              A wiesz,Ewa,ze ta rozmowa jest autentyczna.To slychac po odpowiedzia.
                              Bo to,ze pytal jajacarz,nie trudno zauwazyc,ale po tam tej stronie byli prawdziwi majdauny.
                              • eva15 Re: Można się popłakać ze śmiechu:-) 27.02.14, 00:48
                                Nawet i majdauna można udawać, choć przyznaję, że to trudne grać aż takiego idiotę:-)))
            • romrus Do 2042 roku moga... 27.02.14, 00:15
              eva15 napisała:
              > Za kolejne 16 lat na Krymie będą US-bazy. Sądzę, że Putin to wie i rozważa na szali zyski i straty (np, w postaci embarga).

...wylacznie nas w tylek calowac.

Jak Kastro Jankiesow przy Guantanamo.
              • marko125 Re: Do 2042 roku moga... 27.02.14, 00:17
                Żebyś się nie zdziwił jak ten złom poleci z Sewastopolu.
                Kastro to nie Zachód.
                • romrus Re: Do 2042 roku moga... 27.02.14, 00:34
                  marko125 napisał:
                  > Żebyś się nie zdziwił jak ten złom poleci z Sewastopolu.
                  > Kastro to nie Zachód.

Poleci jak Gawrona zwodujecie:-)

To wy Zachod, smieszny czlowieczku?
                  • przyjacielameryki Re: Do 2042 roku moga... 27.02.14, 09:19
                    romrus napisał:

>
                    >
                    > Poleci jak Gawrona zwodujecie:-)
                    >
                    > To wy Zachod, smieszny czlowieczku?

Dla was zawsze i to przez duże "Z". Zapytaj tych z Obwodu Kaliningradzkiego.
                    • romrus Re: Do 2042 roku moga... 27.02.14, 12:33
                      przyjacielameryki napisał:
                      > > To wy Zachod, smieszny czlowieczku?

> Dla was zawsze i to przez duże "Z".

To Gawrona przez duze "G" juz zwodowaliscie?:-)

>Zapytaj tych z Obwodu Kaliningradzkiego.

Po co mi ich pytac?
                      Mieszkalem w Polske i bywam co roku, wiec mnie swojej propagandy o masowa zakupie kielbasek mieszkancami OK mozesz nie wciskac.

P.S.

A zeby byc z duzej "Z" nie bylo by zle nauczyc sie zachowywac porzadnie.
                      Chociaz by w kraju od ktorego w pelni jeszteszcie zalezni.
                      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15533526,_Bild___Protasiewicz_wyzywal_obsluge_od_nazistow_.html#TRrelSST
              • eva15 Re: Do 2042 roku moga... 27.02.14, 00:20
                Nie, Kuba podpisała umowę na czas nieokreślony, czyli do końca świata (Imperium) Guantanamo jest amerykańskie. Sewastool jest rosyjski tylko do 2042 r....
        • igor_uk Re: Igorze, Romrusie 26.02.14, 22:33
          A skad ich wezma?
          Z Syrii czesc przerzuca? Tym lepiej,latwiej ich bedzie rozbic.

p.s. dwa Okrety marynarki USA nic by i tak nie mogli zrobic,w razie potrzeby.
          Musieli by najpierw zaatakowac rosyjska flote czarnomorska.
          Tym bardziej,ze jeden z ich okretow w jednym z tureckich portow usiadl na mieliznie,dla tego pozniej mowilo sie juz tylko o ruchach jednego okretu.
          Czy ta wiadomosc Ty nie zauwazyla?
          news.mail.ru/incident/17133366/

Generalnie rzecz biorac,Amerykanie mieli tam tylko okret dowodzenia. ktory nie nadawal sie dla kierowanie walka partyzanska,jak rowniez zdobyciem Sewastopola. Dla tego trzymal sie posdrodku Czarnego Morza.
    • ubiquitousghost88 Tak, jak Jelcyn Jugosławii pomagał... 26.02.14, 22:03
      forum.gazeta.pl/forum/w,154812,149744426,149794291,Ostatni_raz_jak_bylem_w_ZSRR_.html
      • igor_uk Pomagac mozno tylko temu, 26.02.14, 22:08
        kto broni sie.
        Serbowie pokazali,ze na pomoc nie zasluguja.
        Syryjczyki sa godne szacunku i zasluguja na pomoc.
    • drugiwojwa Re: Kadyrow gotow pomoc brackiemu Ukrainskiemu na 26.02.14, 22:30
      Czy ty znasz rosyjski ?
      Oczywiście że Kadyrow popiera Putina. I on powiedział że popiera Rosjan na Krymie,a co miał powiedzieć ? Ale mówił o Czeczeńcach na Krymie. I właśnie im tzn. (Czeczeńcom) obiecał pomoc. Na Krymie też mieszkają Polacy, bo sam tam byłem 2 lata.
      Jako ciekawostkę mogę podać, że Rosjanie na Krymie bali się Rosjan z kontynentu. No teraz chyba zmienili zdanie.
      • igor_uk drugiwojwa ,mam pytanie. 26.02.14, 22:43
        Do kogo adresowales swoj post?
        • drugiwojwa Re: drugiwojwa ,mam pytanie. 26.02.14, 23:17
          Do Ciebie (igora_uk), przepraszam ale to mój błąd.
    • kylax1 Mokre sny igorka, zakończone nocnym szczytowaniem. 26.02.14, 23:11
      Nie martw się igor, nic takiego nie będzie miało miejsca. Putin dobrze wie, gdzie jego miejsce. Jakakolwiek inwazja na Ukrainę, będzie automatycznie równało się sankcjom na Rosję, Putina i oligarchów. Już oni wykopią Wołodię z siodła, jak stracą aktywa.
      • drugiwojwa Re: Mokre sny igorka, zakończone nocnym szczytowa 26.02.14, 23:35
        A jak Rosja straci bazę w Sewastopolu, po rosyjsku nie będzie można na Ukrainie mówić to co będzie z Putinem ? A nacjonalistyczna Ukraina nie przepuści litra gazu do UE to co z Putinem ? Może UE poprosi Putina o interwencję wojskową ?
        Ostatecznie Ukraińcy mają węgiel i kichają na gazociąg
      • igor_uk A kylax o niczym innym nie potrafi. 26.02.14, 23:44
        coz,biedak z nieokreslona orientacja seksualna,zna sie tylko na szczytowaniu w trakcie snu.
        • kylax1 Jak zwykle masz rację igorku. 27.02.14, 00:02
          Szczytowanie to sens życia reniferów. :)
    • eva15 Ale jaja, banderowcy nówią po rosyjsku!!! 27.02.14, 00:14
      Ale Zachód dostał ostrego stracha. Dziś banderowska Ukraina ogłosiła mówienie po rosyjsku, nawet we Lwowie - na znak przyjaćni i miłości do Rosji:-))) Zwykli banderowscy Ukraińcy chyba zgłupieją od nadmiaru wrażeń....

Szykuje się naprawdę niezły bardak.
      • igor_uk Wiele razy pisalem do brata... 27.02.14, 00:17
        Ze we Lwowie sporo adekwatnych ludzi.
        Banderowcy ich zastraszaja,ale jak wynika z dzisiejszej akcji,wszystkich nie zastraszyli.
        • nie-tak Re: Wiele razy pisalem do brata... 27.02.14, 00:41
          Pokazywali antyunijna prorosyjska demonstracje w Simferopol powiewaly same flagi rosyjskie jak i ukrainskie z mala domieszka flag Tatarystanu. Jak wiemy na Krymie nie akceptuja rozporzadzen Kijowa jak i ogloszonych wyborow w maju. Nie rozwiazali tez berkutu, czyli podzial Ukrainy to juz powoli realnosc.

• nie-tak Re: Wiele razy pisalem do brata... 27.02.14, 00:43
            A co najciekawsze, w zachodnich mediach ujeli wycinek demonstrantow z ukrainskimi flagami i powiedzieli ze w Simferopolu odbywa sie demonstracja proukraiska z kierunkiem majdanu.

• eva15 Podejrzewam, że przerażony Zachód nacisnął 27.02.14, 00:46
          Banderowcy dali tyle argumentów Rosji do ręki - zarządzili prześladowanie mniejszości, zakaz języka rosyjskiego, że Zachodowi to za dużo. Zachód wie, że z tak nienawistnych, bandyckich, niedemokratycznych pozycji nie ma żadnych argumentów w dyskusji z Rosją.

No to USA i EU-psiaki nakazały banderowcom pokochać j. rosyjski. Proble w tym, czy zwykłe, proste banderowce to zrozumieją i będą posłuszne:-)))

Ech, szkoda, że mam tak mało czasu ostatnio. Widzę, że idzie świetny cyrk. No ale tak to musiało sią stać, skoro za politykę na Ukrainie wzięli sią tacy spece jak Steinmaier, Fabien i na dokładkę Sikorski:-)))
          Oni trójkę nie rozumieją z Ukrainy 1/1000 tego, co kuma Putin.
          • nie-tak Re: Podejrzewam, że przerażony Zachód nacisnął 27.02.14, 00:56
            W zaden narod nie powinno sie przeszczepiac zywyczai, obyczai jak i metalnosci innych narodow, niestety pewne dyktatury nie nauczyly sie jeszcze tego.

A najlepszym jest to ze ludnosc Ukrainy doprowadzi sama nowy rzad do bankructwa, banki do kolapsu, vide kolejki pod bankami i wyciaganie swoich deponowanych pieniedzy w bankach.

• brat_ramzesa Czy wszystkim musi kresic Zachod? 27.02.14, 07:08
            Jestem calkowicie pewien ze ludzie we Lwowie sami zorganizowali ta akcje, podobnie jak w Doniecku, i to jest piekne ,uderza po tych wszystkich ktorzy pragna nienawisci i podzialow spolecznych
            • eva15 Re: Czy wszystkim musi kresic Zachod? 27.02.14, 08:30
              Może Ty masz rację, ale byłoby lepiej gdybym ja ją miała. Jeśli bowiem to tylko spontaniczna decyzja część Lwowian, to zostanie to szybko zdławione. Jeśli to decyzja Zachodu - to by oznaczało, że chce on utemperować zapędy faszystowskie banderowców.
      • nie-tak Re: Ale jaja, banderowcy nówią po rosyjsku!!! 27.02.14, 00:35
        eva15 napisała:

> Ale Zachód dostał ostrego stracha. Dziś banderowska Ukraina ogłosiła mówienie
        > po rosyjsku, nawet we Lwowie - na znak przyjaćni i miłości do Rosji:-))) Zwykl
        > i banderowscy Ukraińcy chyba zgłupieją od nadmiaru wrażeń....
        >
        > Szykuje się naprawdę niezły bardak.
        ------------------------
        A jak myslisz w jakim jezyku porozumial by sie Kliczko, w ukrainskim?
        Prezeciez on zna biegle tylko jeden jezyk rosyjski, w ukrainskim czy niemieckim, czy angielskim musialby dodatkowo wziasc z tysiac godzin korepetycji.
        • boavista4 Re: jak to jest z tym jezykiem ukrainskim ? 27.02.14, 01:13
          zirinowski powiedzial ze na rozkaz austri pomieszano troche polskiego, troche rosyjskiego i zrobili z tego jezyk , ktorzy nie ma nic wspolnego z historia Ukrainy. Chyba to nie tak, wedlug wiki, Ukrainski jezyk mial trudna historie, i glownie praktykowany jest w Ukrainie zachodniej. We Lwowie rozmawialem albo po polsku , albo po rosyjsku, nie slyszzalem ukrainskiego, ktory rozumiem duzo mniej niz rosyjski.
          • brat_ramzesa Zyrynowski bredzi specjalnie 27.02.14, 07:11
            przeciez on tak ma, a co smieszne lubia go ludzie na zach Ukrainy z ktorymi rozmawialem, ja tego nie potrafie pojac ale oni chyba lubia takie chamstwo:)
    • romrus Nieprawidlowy Serbowie:-) 27.02.14, 00:56
      Serbski kibice na meczy wywiesili napis:

"Ukrainski bracia, kiedy wy lejecie prawosla krew, diabli z Zachodu smieja sie i zacieraja rece. Pomyslicie o tym".

ic.pics.livejournal.com/kapitonovih/23434960/169993/169993_original.jpg

«Укрaинcкие брaтья, пoкa вы крoвь прaвocлaвнyю прoливaете, дьявoлы нa Зaпaде ycмехaютcя и рyчки пoтирaют. Пoдyмaйте oб этoм».
      • nie-tak Re: Nieprawidlowy Serbowie:-) 27.02.14, 00:59
        romrus napisał:

> Serbski kibice na meczy wywiesili napis:
        >
        > "Ukrainski bracia, kiedy wy lejecie prawosla krew, diabli z Zachodu smieja sie
        > i zacieraja rece. Pomyslicie o tym".
        -----------------------------
        Madrzy i rozumiejcy te rozgrywke Slowianie sie bronia.
      • eva15 Re: Nieprawidlowy Serbowie:-) 27.02.14, 01:05
        Tak, można sparafrozować polskie przysłowie: "mądry Polak po szkodzie", na "mądry Serb po szkodzie"....
        • eva15 Re: Nieprawidlowy Serbowie:-) 27.02.14, 01:05
          Nie mniej - ładny gest! I mądry.
          • eva15 Czy kartoflany wojtek umarł? 27.02.14, 01:08
            Jakoś nie nadaje już 24 godz. na dobę z Majdanu.
            No to ja mu nadam, jeśli żyje, jego ułubione hasło: "kto nie skacze, ten Moskal":

mtdata.ru/u30/photo672B/20487288067-0/big.jpeg#20487288067

• nie-tak Re: Nieprawidlowy Serbowie:-) 27.02.14, 01:11
          eva15 napisała:

> Tak, można sparafrozować polskie przysłowie: "mądry Polak po szkodzie", na "mą
          > dry Serb po szkodzie"....
          ------------------------------------
          Nie bardzo sie z tym zgodze: "mądry Serb po szkodzie"
          Serbia nie miala tu nic do powiedzenia ani do obrony, perfidnymi klamstwami jak i intrygami zbabardowano i rozwalono Jugoslawie, ot nie pierwsze wstydliwe wrecz hanbiace "trofeum" zachodu i to w Europie.

• boavista4 Re: Szkoda 27.02.14, 01:52
            wszyscy sa madzryz po szkodzie . Rosjanie po komunie, Niemcy po nazizmie, Ameryka i Europa po sjonizmie - czekamy na to. Nie ma nci zlego co nie mogloby byc gorsze. Goraco w Paraty.
            • 5magna Re: Szkoda 27.02.14, 08:35
              Kartoflany wojtek sie ukazal I twierdzi ze eksport kartofli z Polski do Niemiec przekracza caly handel Rosji z Niemcami...
          • ubiquitousghost88 Igruszkę (& Co., a jakże) sumienie gryzie do dziś 27.02.14, 10:55
            ...bo jak Zachód Jugę rozjebywał, on mu podle przyklaskiwał...
            Za to, że na Stalina w 48-ym dupy wypięli.
            I śmie, szuja, jeszcze dziś im przysrywać.
            Za wizę do UK-raj-inny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka